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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 香味付に関連した英語例文

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香味付の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 94



例文

香味付与液例文帳に追加

FLAVORING LIQUID - 特許庁

通常柑橘類の香味く。例文帳に追加

It is usually flavored with citrus fruits.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

天然のバターの良好な香味を食品に与することができる香味組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a flavor composition capable of imparting good flavor of natural butter to food products. - 特許庁

飲食物に天然感のある総合的香味及び果汁感を与し、かつ、その香味に持続性を与えることができる持続性のある香味与する組成物、香味料組成物、及びこれらを含有する飲食物並びに飲食物の持続性香味付与方法を提供することである。例文帳に追加

To provide a composition for imparting persistent flavor and a flavor composition capable of imparting a comprehensive flavor of a natural feeling and fruit juice feeling to food and drink and persistence to the flavor and to provide food and drink containing the same and a method of imparting the persistent flavor to the food and drink. - 特許庁

例文

フレッシュな乳の香味である生乳感、生乳の濃厚感、ナチュラル感、嗜好性をバランスよく有する香味付与物を提供する。例文帳に追加

To provide a flavor-imparting material for food and drink having fresh milk feeling comprising flavor of fresh milk, rich feeling of raw milk, natural feeling and palatability in good balance. - 特許庁


例文

レギュラーコーヒー香味感を保持したコーヒー飲料、その製造方法、及びその香味付与のための香料組成物例文帳に追加

COFFEE DRINK HOLDING FLAVOR FEELING OF NATURAL COFFEE, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND FLAVOR COMPOSITION FOR IMPARTING THE FLAVOR - 特許庁

柑橘特有の果皮様のボディー感のある香味与することができる柑橘香味増強剤および柑橘香料組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a citrus flavor reinforcing agent and a citrus flavor perfume composition, providing a flavor with a feeling of a fruit peel-like body. - 特許庁

十分な量の香味物質が表面に着し、喫食開始直後から香味を発現する非糖衣ガムの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a sugar-uncoated chewing gum which has a sufficient amount of a flavor substance adhering to the surface thereof and expresses the flavor immediately after the start of chewing. - 特許庁

形状、色及び香味のバリエーション(124C)は、子供が歯の手入れをするよう動機けする。例文帳に追加

The variations (124C) of forms, colors and flavors motivate children to take care of their teeth. - 特許庁

例文

香気・香味・香喫味与組成物およびそれを添加した飲食物、香水、化粧品およびたばこ例文帳に追加

COMPOSITION FOR IMPARTING AROMA, FLAVOR AND SMOKING FLAVOR AND DRINK, PERFUMERY, COSMETIC AND TOBACCO INCORPORATD WITH THE COMPOSITION - 特許庁

例文

より嗜好性の高い乳または乳製品様の香味与する香料組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a flavor composition which imparts milk- or dairy product-like flavor having a higher taste. - 特許庁

形状、色及び香味のバリエーション(124C)は、子供が歯の手入れをするよう動機けする。例文帳に追加

Shape, color and flavor variations (124C) motivate children towards better dental care. - 特許庁

香気・香味・香喫味与組成物およびそれを添加した食品、香粧品、飼料およびたばこ例文帳に追加

COMPOSITION IMPARTED WITH PERFUME, FLAVOR AND FRAGRANCE INHALING TASTE, AND FOOD, PERFUMERY, FEED AND TOBACCO ADDED WITH THE COMPOSITION - 特許庁

渋味与剤、香味料及びこれらを含有する飲食物並びに果汁感増強方法例文帳に追加

ASTRINGENT TASTE-IMPARTING AGENT, SPICE AND DRINK OR FOOD CONTAINING THE SAME, AND JUICE TEXTURE-INCREASING METHOD - 特許庁

形状、色及び香味のバリエーション(124C)は、子供が歯の手入れをするよう動機けする。例文帳に追加

Shape, color and flavor variations (124C) motivate children for dental care. - 特許庁

ゴマの煎りたて感、擂りたて感、油脂感等の香味を増強することができるゴマ様香味増強剤および該増強剤を有効成分として含有する香料組成物、並びに該増強剤または該香料組成物を用いてゴマ様の香味与された飲食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a sesame-like flavor reinforcing agent for reinforcing flavor such as feeling of just roasting, feeling of just grinding, and oil and fat feeling of sesame, to provide a flavor composition containing the reinforcing agent as the active ingredient, and to provide food and drink imparted with sesame-like flavor using the reinforcing agent or the flavor composition. - 特許庁

柑橘系フレーバーを与した無果汁炭酸飲料において、柑橘フレーバーの香味変化が抑制された上に、元来柑橘類が有するフレッシュ感があって、切れのある香味の保持を実現できる無果汁透明炭酸飲料の香味劣化防止方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a fruit juice-free carbonated beverage to which citrus flavor is imparted, and which is suppressed in deterioration in the citrus flavor, has fresh feeling inherent in citrus and maintains sharp flavor and taste: and to provide a method for preventing deterioration in flavor of the fruit juice-free uncolored carbonated beverage. - 特許庁

焼き菓子など製造工程中に強い加熱過程を経る食品においても、その加熱過程で香味が揮散することなく、おいしい風味を与する耐熱性香味料組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a heat-resistant pasty flavor composition capable of imparting tasty flavor even to food such as baked confectionery heavily heated during its production process, without causing volatilization of the flavor. - 特許庁

焼き菓子など製造工程に強い加熱過程を経る食品においても、その加熱過程で香味が揮散することなく、おいしい風味を与する耐熱性香味料組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a heat-resistant pasty flavor composition capable of imparting tasty flavor even to food such as baked confectionery to be heavily heated during its production process, without causing volatilization of the flavor. - 特許庁

特定の乳酸菌を使用することにより、蒸留酒オフフレーバーを生じることなく、優れた香味与することができる蒸留酒の香味増強方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method of enriching the flavor of a distilled liquor imparting an excellent flavor without inducing off-flavor of the distilled liquor by using a specific lactobacillus. - 特許庁

ラーメン専門店の味を再現すべく、調理した際の好ましい醤油の香り、風味、好ましい香味野菜の風味、味が与され、醤油、畜肉エキス、香味野菜、食用油脂とが一体化した調味液を提供すること例文帳に追加

To provide seasoning liquid given with favorable flavor and taste of soy sauce and favorable flavor and taste of potherb at the time of cooking so as to reproduce taste of Chinese noodle specialty shop and united with soy sauce, meat extract, potherb and edible oil and fat. - 特許庁

チューインガム表面に粉末香料が強固に着することによって口内での香味発現が極めて速やかであり、且つ、呈味と食感に優れた香味発現チューインガムを提供する。例文帳に追加

To obtain the subject chewing gum extremely rapid in releasing its flavor in the mouth and excellent in gustatoriness and palate feeling by firmly making a powdered flavor adhere to the surface of chewing gum. - 特許庁

あらゆる料理に素材として利用したり、仕上げに添えたりすることにより、オリーブオイル等の香味油本来の香りと爽やかな発酵風味と酸味を与した香味油乳化物発酵調味料を提供する。例文帳に追加

To provide an emulsified flavor oil for fermented seasoning to be used as a material for every cooking or added as finishing so as to give original flavor of flavor oil such as olive oil and fresh fermentation flavor and acid taste. - 特許庁

古来の醤油魚醤の一定の香味を新規に香草ハーブで多種多様の香味付けをしてあらゆる料理に活用して食文化を無限に広げるととも醤油魚醤産業の発展を目的とする。例文帳に追加

To extend an eating culture infinitely and develop a soy and fish sauce industry by aromatizing the constant flavor of a traditional soy and fish sauce with an herb newly and variously for utilizing in all of the cooking. - 特許庁

本発明の香料は、酸味のある豊かな香りを有し、多種多様な食品に対して香味与、改善、マスキング等の効果を有し、飲料、菓子、または調味液等の食品に応用して、食品の香味を改善することができる。例文帳に追加

This fragrant material has a rich acidic flavor, and has effects of flavor furnishing, improving and masking properties to many various foods, and can be used for improving the flavor of foods, when applied to foods such as beverages, confections, seasoning liquids, etc. - 特許庁

硫化臭や酸味といった好ましくない香味を低減するとともに、香味に厚みやまろやかさを与することのできる麦芽アルコール飲料の製造方法。例文帳に追加

To enable a malt alcoholic beverage to reduce unfavorable flavor such as a sulfurized smell and acid taste, and also impart thickness and mildness to its flavor. - 特許庁

ネギ・ショウガなどの香味野菜、みりん、醤油、日本酒などの調味料を加えて、甘辛い味けになることが多い。例文帳に追加

It often tastes salty-sweet by adding flavoring ingredients such as leek and ginger and seasoning such as sweet cooking rice wine, soy source, and Japanese sake.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

コップなどに入れ、熱燗の酒をこれにそそぐことで日本酒に独特の香味けてあじわうことができる。例文帳に追加

Then, put these bones and fins in a cup, pour warmed sake over and taste the it with the unique flavor.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

視覚的、香味的に加価値を高めることができるバウムクーヘンおよびその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide Baumkuchen having heightened value in appearance and perfume; and to provide a method for producing the Baumkuchen. - 特許庁

本発明の組成物には、通常タバコに加味される香味剤(flavoring)、例えば塩化ナトリウム(sodium chloride)、グリセロール(glycerol)、甘味剤(sweetner)、香料(spices)などを加することができる。例文帳に追加

This composition may also be incorporated with flavorings commonly added to tobacco such as sodium chloride, glycerol, sweetener and/or spices. - 特許庁

ラズベリーケトンを、コーヒー配合飲食品用のモカコーヒー調香味付加ないし強化剤又はこれを含有する組成物とする。例文帳に追加

The agent and the composition, respectively for food and drink blended with coffee, contain raspberry ketone as an active ingredient and are for addition or enhancement of mocha-like aroma. - 特許庁

乳製品特有の甘いクリーミーな香味与することができる乳風味賦与乃至増強剤を提供する。例文帳に追加

To provide a milk flavor imparting agent or enhancer capable of imparting sweet and creamy flavor peculiar to dairy product. - 特許庁

2,6−ジメチル−5,6−エポキシオクタ−2,7−ジエンの製造法、およびそれを含有する香気・香味・香喫味与組成物例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING 2,6-DIMETHYL-5,6-EPOXYOCTA-2,7-DIENE AND COMPOSITION FOR PROVIDING FRAGRANCE, FLAVOR, FRAGRANCE INHALING TASTE CONTAINING 2,6-DIMETHYL-5,6- EPOXYOCTA-2,7-DIENE - 特許庁

魚卵と、予め燻煙処理を施した香味材料とを調味液に浸漬し、前記魚卵に燻製風味を与することとした。例文帳に追加

This method for producing the fish roe processed food includes soaking fish roes and a flavoring material which is previously smoke treated, in a seasoning liquid so as to apply smoked flavor to the fish roes. - 特許庁

特定の刺激や呈味、香味がないため、味けに制限のない、唾液分泌促進作用を有する口腔組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a composition for the oral cavity having sialogogic actions without a limitation on seasoning because of no specific irritation, tasting and flavoring. - 特許庁

液状の香味成分や調味液を、食材を傷めることなく、食材へ均一に与できる真空含浸装置の提供。例文帳に追加

To provide a vacuum impregnation device enabling liquid flavor components or seasoning to be uniformly applied to food material without damaging the food material. - 特許庁

飲食品に天然感のある乳風味を与する香料および飲食品をまろやかな風味に改善する香味改善剤を提供する。例文帳に追加

To provide a flavor for imparting a milk flavor having a natural feeling to a food or beverage, and a flavor improvement agent for improving the food or beverage to have a mellow flavor. - 特許庁

食品添加物に頼らず天然の素材を使用して色調、香味共に優れた味けこんにゃくを提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide seasoned konjaku having excellent color tones, tastes and flavors by using natural stocks in no reliance on artificial food additive. - 特許庁

樽の香味と熟成感を与した、非アルコール飲料または液体状食品を、低コストで安易に製造できる利用法を確立する。例文帳に追加

To provide a method able to be used for inexpensively and easily producing non-alcoholic drink or liquid food added with flavor of a barrel and improved in fragrance. - 特許庁

魚節類を、塩分を含有するアルコール水溶液で抽出して抽出液を得、この抽出液を食用油脂と接触させて、該抽出液に含まれる魚節類の香味成分を食用油脂に与することにより、魚節類香味オイルを得る。例文帳に追加

The dried-fish flavor oil is obtained by extraction-treating dried fishes with an alcohol aqueous solution containing salt to obtain an extract solution and bringing the extract solution into contact with edible oil and fat to impart flavor components of the dried fishes to the edible oil. - 特許庁

水難溶性フレーバー素材を糖と蛋白質を主体とする混合溶液に可溶化状に分散させて香味ベースを得、これを糖濃度として30重量%以上を維持する範囲で、増粘剤水溶液または糖含有増粘剤水溶液で希釈して香味付与液を得る。例文帳に追加

The flavoring liquid is produced by dispersing a scarcely water-soluble flavor material in a solubilizable state in a mixed solution containing a sugar and a protein as main components and diluting the produced flavor base with an aqueous solution of a thickening agent or an aqueous solution of a sugar-containing thickening agent to an extent to keep a sugar concentration of30 wt.%. - 特許庁

加熱殺菌などの加工工程で緑茶飲料が本来有している香味が消失または変質してしまうという問題点を改善し、フレッシュで耐熱性のある香気・香味与された密閉容器入り緑茶飲料を提供すること。例文帳に追加

To provide green tea beverage packed in a hermetically sealed container intended for solving the problem that flavor inherited from green tea beverage is lost or transformed in a treating process such as heat sterilization but is imparted with fresh and heat resistant flavor and taste. - 特許庁

かかる化合物は口腔内刺激物質であり、これを添加剤等として種々の飲食品に利用することにより、口腔内刺激、特にエグミという香味が新たに与又は増強され、その飲食品にさらに深みのある香味や食べ応え又は飲み応えを与えることができる。例文帳に追加

Such compound is an oral cavity stimulating substance and, by applying the compound to various foods and drinks as an additive or the like, oral cavity stimulation especially a flavor called acridness is newly added or enriched and the foods and drinks can be added with deep flavor, and have satisfactory eat feeling and drink feeling. - 特許庁

沈殿防止を意図した脱パルプ処理を施した後においても、果汁由来の優れた香味成分である不溶性成分を極めて多く含んでいるマンゴー果汁加工品を添加することで、沈殿の発生が防止され、粘稠性が低く、かつ、果汁由来の優れた香味与された飲料が得られた。例文帳に追加

The drink prevented from precipitation generation, having low viscosity and imparted with excellent flavor derived from fruit juice, is obtained by addition of a mango juice processed food extremely highly containing an insoluble component as an excellent flavor component derived from the fruit juice even after being subjected to a pulp elimination treatment intended for precipitation prevention. - 特許庁

ビールや発泡酒、又はその他の醸造酒のような発酵アルコール飲料において、飲料に機能性を与するために遊離フェルラ酸を高含有させ、しかも発酵アルコール飲料の香味バランスを保持した高機能、高香味の発酵アルコール飲料を製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a fermented alcoholic beverage high in functionality and rich in flavor and taste, in which, to give the beverage functionality, the content of free ferulic acid is increased and yet a balance of fermented alcoholic beverages between flavor and taste is kept in fermented alcoholic beverages such as beer, sparkling wine or other brewage. - 特許庁

またこの香味付与液を乾燥食品の表面に着させ、乾燥することにより水難溶性フレーバーの香りと味を濃厚に与された乾燥食品を得る。例文帳に追加

A dry food having rich flavor and taste of the scarcely water-soluble flavor is produced by applying the flavoring liquid to the surface of a dry food and drying the liquid. - 特許庁

アルコールと果汁とをアルコール度数13〜20v/v%となるよう混和し、その後1〜36ヶ月間貯蔵することによって得られる貯蔵原酒を用いることにより、果汁成分による豊かな香味をアルコール飲料に与し、長期保管における沈殿の生成及び香味劣化の抑制を効果的に抑制することができる。例文帳に追加

Stored undiluted alcohol obtained by mixing an alcohol with a fruit juice to have the alcohol content of 13-20 v/v% and then storing the mixture for 1-36 months, is used to impart rich fragrance and flavor derived from the fruit juice component, to the alcohol beverage while effectively suppressing the formation of precipitates and the deterioration in fragrance and flavor due to long-term storage. - 特許庁

食材への香気け、食材の燻製、真空冷却した際に食材から抜ける香味や燻製成分の再着を図る真空含浸装置の提供。例文帳に追加

To provide a vacuum impregnation device applying aroma to foodstuff, smoking the foodstuff and applying again the aroma and the smoking components getting off from the foodstuff when subjected to vacuum cooling. - 特許庁

当該加ないし強化剤又はこれを含有する組成物を、コーヒー又はコーヒーフレーバーを配合した様々な種類の飲食品に配合することによって、モカコーヒー調の香味加し、あるいは強化することができる。例文帳に追加

By blending this to various kinds of food and drink items to which coffee or coffee flavor is blended, addition or enhancement of mocha coffee-like aroma is obtained. - 特許庁

例文

チューインガム表面に粉末香料が着されてなるチューインガムであって、該粉末香料がプルラン皮膜上に着されてなることを特徴とする香味発現チューインガムによって達成される。例文帳に追加

This chewing gum is obtained by making a powdered flavor adhere to the surface of chewing gum, and the powdered flavor adheres to pullulan film. - 特許庁

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