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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 香味付に関連した英語例文

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香味付の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 94



例文

乳化分散安定性が高く、食品表面への着性が良好で、フレーバー特有の香りと味を濃厚に有する食品を得ることが可能な香味付与液を得る。例文帳に追加

To provide a flavoring liquid having high emulsion dispersion stability, good adhesiveness to the surface of a food and giving a food having rich flavor and taste characteristic to a flavor. - 特許庁

ユーラシア産の多年生のアブラナ科の野菜で、主に泉や流水の中で育ち、多肉質で辛味のある葉がサラダや香味野菜あるいはけ合わせとして使われる例文帳に追加

perennial Eurasian cress growing chiefly in springs or running water having fleshy pungent leaves used in salads or as a potherb or garnish  - 日本語WordNet

熟した実の皮の乾燥粉末(粉山椒)は、香味料としてウナギの蒲焼の臭味消し、味噌汁の香け、七味唐辛子の材料として用いられる。例文帳に追加

The dried powder (called kona (powder) sansho) of the ripened fruit pericarp is used as flavoring that cleans away the odor of grilled eel, as a flavoring ingredient in miso soup, and as an ingredient in shichimi togarashi (a ground mixture of red pepper and aromatic spices).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

たとえば、処理槽3内で米飯1を真空冷却後、その復圧時に、加熱調理装置6としての炊飯装置からの香り気体を処理槽3内へ供給して、米飯1への香味付けを行う。例文帳に追加

The boiled rice 1, for instance, is flavored by vacuum cooling the boiled rice 1 in the treatment tank 3, and when recompressing the tank, supplying flavor vapor from a rice cooker as the cooking device 6 to the treatment tank 3. - 特許庁

例文

オリゴ糖濃度が十分に高く新たな香味与された麦芽アルコール飲料、並びにその麦芽アルコール飲料を容易に且つ確実に得ることが可能な製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a malt alcoholic beverage that has a sufficiently high concentration of oligosaccharide and new types of taste and flavor and a method of producing the same that can readily and surely give the objective beverage. - 特許庁


例文

メントールを多量に配合した場合でも、苦味がなく良好な清涼感を有し、また添加剤由来の香味与されない、メントールの苦味抑制剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a menthol bitterness inhibitor which gives good refreshment not having bitterness, even when compounded with a large amount of menthol, and does not impart flavor and taste originated from additives. - 特許庁

コーヒー、紅茶、緑茶、烏龍茶などの嗜好飲料に、トップの軽いフレッシュな香気とボディー感のある香気を併せ持ち、バランスのとれた香味与することができる新規フレーバーを提供すること。例文帳に追加

To provide a novel flavor having both of light top aroma and body fragrance, and capable of imparting a balanced flavor to tasty beverage such as coffee, tea, green tea or oolong tea. - 特許庁

トータルミルクプロテインを乳酸発酵処理およびプロテアーゼ処理して得られる処理物を有効成分として含有する飲食品の香味付与物。例文帳に追加

The flavor-imparting material for food and drink contains a processed material obtained by subjecting total milk protein to lactobacillus fermentation and protease treatment. - 特許庁

添加するだけで飲食品にエスプレッソ特有の泡である「クレマ」をイメージさせるような、コーヒーの風味が喉の奥や舌にへばりつくような感じの深い味わいを与する香味素材を提供すること。例文帳に追加

To obtain a flavor material giving only through addition food and drink, deep taste which allows to image cream as bubble peculiar to espresso and to feel that coffee flavor sticks fast to the depth of the throat and the tongue. - 特許庁

例文

ビール風味炭酸飲料の製造工程において、植物性タンパク分解物並びに、麦芽抽出物を原料として用いることにより、ビール様の苦味やコク感を与し、より香味に厚みとまとまりを加えることがでる。例文帳に追加

In the process for producing a beer flavored carbonated beverage, a hydrolyzed vegetable protein and a malt extract are used as raw materials to provide the carbonated beverage with beer-like bitterness, well-seasoned feelings, flavor thickness, and cohesiveness. - 特許庁

例文

香気、色調、混濁、特にフレーバーの保留性および安定性に優れ、嗜好性の高い香味及び外観を飲料、その他の食品に長期間安定に与することのできる粉末組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a powder composition that is excellent in sustention and stability of aroma, color tone, turbidity, and especially flavor and stably imparts flavor and appearance of high taste to beverages and other foods for a long period of time. - 特許庁

柑橘系の果汁或いはその他の果汁に、飲用後に持続して苦味を感じる“後苦味”を安定的に与して、ほのかな「苦味」を生かした香味豊かな果汁飲料を提供すること。例文帳に追加

To provide a fruit juice drink having a rich flavor that takes advantage of a slight bitterness, by stably imparting "bitter aftertaste", i.e. a bitter taste that lasts after drinking, to citrus fruit juice or other fruit juice. - 特許庁

焦げ易い調味料や香辛料、香味料等によって味や香りが加された乾燥天ぷらを容易に大量生産することが可能な製造方法、及びこれによって得られる商品価値の高い乾燥天ぷらを提供する。例文帳に追加

To provide a method for easily mass-producing a dry deep-fried food product (dried Tempura) imparted with taste and flavor using a seasoning, spice or flavor susceptible to scorching, and to provide the dry deep-fried food product of high commodity value. - 特許庁

香料、機能性物質の耐光性に優れ、各種の飲食品、化粧品などに長期間安定に香気、香味および機能性を与することのできる耐光性に優れた粉末素材を提供すること。例文帳に追加

To provide a powdered material excellent in light resistance which can give a perfume or a functional substance to various foods and drinks or cosmetics a fragrance, a flavor and a functional substance stable for a long term. - 特許庁

沈殿の発生が防止され、粘稠性が低く、かつ、果汁由来の優れた香味与された飲料およびその製造方法、並びにそれに用いる果汁加工品を提供する。例文帳に追加

To obtain a drink prevented from precipitation generation, having low viscosity and imparted with excellent flavor derived from fruit juice, to provide a method for producing the drink, and also to provide a fruit juice processed food to be used for the drink. - 特許庁

香料、色素、機能性物質の保存安定性に優れ、各種の飲食品、化粧品などに長期間安定に香気、香味、色調および機能性を与することのできる保存安定性に優れた粉末素材を提供すること。例文帳に追加

To obtain a powder material having excellent preservation stability, capable of imparting an aroma, a flavor, a color tone and functionalities to various kinds of foods and drinks, cosmetics, etc., stably for a long period and having the excellent preservation stability of a perfume, a coloring matter and a functional substance. - 特許庁

冷菓取出部16に備えられているプランジャ17dの内部には冷菓ベース10に香味加するソース20を通すソース供給路18が形成されている。例文帳に追加

The sauce-feeding passage 18 for passing the sauce 20 for adding flavor to a frozen dessert base 10 is formed in the inside of the plunger 17d mounted on a frozen dessert-discharging part 16. - 特許庁

ビールや発泡酒、或いはその他の雑酒のような発酵アルコール飲料において、該発酵アルコール飲料の本来の香味に調和した新しい味覚及び風味を与した新しいタイプの発酵アルコール飲料を提供すること。例文帳に追加

To provide new type fermented alcohol drinks of bear, sparkling liquor, and other miscellaneous liquors, which new type fermented alcohol drinks are added new taste and flavor harmonized with inherent flavor of the fermented alcohol drinks. - 特許庁

すり立ての生ワサビの、フレッシュで瑞々しく、オイリー感、根茎感のある香気、香味与、増強できるワサビ風味増強剤、ワサビ風味組成物および飲食品のワサビ風味増強方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a Wasabi (Wasabia japonica Matsum) flavor enhancing agent giving and enhancing just ground raw Wasabia japonica aroma and Wasabia japonica flavor and taste fresh, juicy and having oily feeling and rhizome feeling, to provide a Wasabi flavor composition, and to provide a method for enhancing Wasabia japonica flavor of food and drink. - 特許庁

各種飲食品・香粧品等の広い分野において、従来にないユニークな香気香味特性を与しうる極めて有用な香料組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a useful perfume composition which can impart unique aroma or new flavor in a very wide field of various beverages and cosmetics. - 特許庁

従来技術の難点を解消し、従来にないナチュラル感が与された新規なフレーバー及びフレグランス組成物及び改善された香気及び香味を有する製品を提供する。例文帳に追加

To provide a new flavor and fragrance composition imparted with an unconventional natural feeling by solving difficulty in conventional technologies, and also a product having improved fragrance and flavor. - 特許庁

これにより、緑茶が本来備える優れた香味や色調を損なわずに抗菌性を与することができ、緑茶の製造工程の安全性が高まり、安心して飲める密封容器入り緑茶飲料を製造することができる。例文帳に追加

As a result, it is possible to give antibacterial property without destroying excellent flavor and tone of color inherited from green tea, increase safety of a production process of green tea and produce safely drinkable green tea beverage put in a hermetically sealed container. - 特許庁

多様化する香製品の要望を満足することのできる、香気・香味付け用として有用な含硫カルボン酸エステル類の製造方法、該製法で製造されたエステル類を含有する香料組成物、及び香製品を提供する。例文帳に追加

To provide a method of manufacturing sulfur-containing carboxylic esters useful for imparting a flavor and a fragrance that satisfy a diversified demand for a perfumed product, a perfume composition comprising an ester manufactured by the manufacturing method, and a perfumed product. - 特許庁

コーヒーを配合した様々な種類の飲食品に、モカコーヒーの特徴的な風味や香味加ないし強化剤、当該加ないし強化剤組成物、及びこれらの剤又は組成物を添加したコーヒー配合飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide an agent and a composition, each adding or enhancing flavor or aroma characteristic of mocha coffee to or of various kinds of food and drink blended with coffee, and to provide food and drink blended with coffee to which the agent or the composition is added. - 特許庁

バターなどの乳化食品に醤油の芳醇な香味与し、しかも乳化食品と醤油が分離しない長期間安定なスプレッド用又は調理の際の味け用など多様に使用することができる調味料を提供する。例文帳に追加

To obtain a seasoning capable of imparting a mellow flavor of a soy sauce to an emulsified food such as a butter and variously usable for a spread stable for a long period without separating the emulsified food and the soy sauce or for seasoning, etc., at the time of cooking. - 特許庁

フレッシュ感、ロースト感の与に極めて有効な新規な硫黄化合物、当該化合物を含有し自然で天然感のある香気香味与できる香料組成物、および当該香料化合物を配合した飲食品、香粧品を提供することである。例文帳に追加

To provide: a novel sulfur compound extremely effective in imparting a fresh feeling and a roasting scent; a flavor composition comprising the same, capable of imparting a flavor of a natural feeling; and a beverage, a food product, and cosmetics that are blended with the flavor compound. - 特許庁

グレープフルーツ果実の果皮のコールドプレスオイルから蒸留により易揮発性成分を除き、次いで薄膜蒸留により得られた難揮発性成分を有効成分として含有することを特徴とする持続性のある香味与する組成物である。例文帳に追加

There is provided the composition for imparting persistent flavor containing a hardly volatile component as an active ingredient obtained by removing an easily volatile component from cold press oil of a fruit skin of a grapefruit by distillation and then by thin-film distillation. - 特許庁

アルコール分を実質的に含まないアルコール飲料風味の無アルコール麦芽飲料にオルニチン健康機能を与し、しかも、無アルコール麦芽飲料の優れた香味を保持したオルニチン入り無アルコール麦芽飲料、及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide an ornithine-containing alcohol-free malt beverage, obtained by imparting healthy function of the ornithine to a non-alcohol malt beverage substantially free from alcohol component and having alcohol beverage flavor, and holding the excellent flavor of the non-alcohol malt beverage; and to provide a method for producing the alcohol-free malt beverage. - 特許庁

食材によく絡むことで良好な食感を与え、食品につや・てりを与して美感を向上させることができるのと同時に、食品の色や香味に影響せず、しかもでんぷん独特の好ましくない味やにおいが生じないような、てり・つや剤を製造する。例文帳に追加

To provide a glossing/lustering agent for food which is well applied to food material to give the food material favorable palate feeling, imparts gloss/luster to food to improve its sense of beauty, has no influence on the color and/or the flavor of the food and also does not cause unfavorable taste and/or smell peculiar to starch. - 特許庁

魚節エキスに、酵母エキス、動植物蛋白分解物、香料および魚節分画香気成分から選ばれる香気・香味付与乃至改良剤の1種以上を配合させることにより、本発明の魚節フレーバー組成物を容易に調製することができ、上記課題を解決することができる。例文帳に追加

The dried-fish flavor composition is obtained by incorporating one or more kinds of aroma, aroma imparting agent and aroma improving agent selected from the group consisting of dried fish extracts, yeast extracts. - 特許庁

清澄なタマネギ抽出物に、甘味料、酸味料、香味料、保存料、食用色素、栄養強化剤又は健康食品素材などを添加して、タマネギ飲料の嗜好性と機能性を与した後、濾過、殺菌、充填、包装及び後殺菌することで、タマネギ飲料を製造する。例文帳に追加

A sweetener, an acidulant, a seasoning, preservatives, an edible pigment, enrichments or health food raw materials, etc., are added to the clarified onion extract to impart palatability and functionality to onion beverage and the mixture is filtered, sterilized, packed, packaged and then after-sterilized to provide the objective onion beverage. - 特許庁

フレッシュ、フルーティ、スイート感を有する多面性を有したグリーン香をもつ2,6−ジメチル−5,6−エポキシオクタ−2,7−ジエンを用いた香気・香味・香喫味与組成物、およびその2,6−ジメチル−5,6−エポキシオクタ−2,7−ジエンの新規な製造法を提供する。例文帳に追加

To obtain a composition for providing fragrance, flavor and fragrance inhaling taste, which has a green flavor with versatility of fresh, fruity and sweet feeling and uses 2,6-dimethyl-5,6-epoxyocta-2,7-diene and to provide a new method for producing 2,6-dimethyl-5,6-epoxyocta-2,7-diene. - 特許庁

本発明の目的は、トランス脂肪酸含量が低いにもかかわらず、ルウを使用して製造される加工食品にコク味及び香味与することのできるルウ用油脂組成物及びその製造方法を提供することである。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition for roux, giving body taste and flavor to a processed foods produced by using roux, despite having low trans fatty acid content, to provide a method for producing the oil and fat composition, and to provide a processed food by using the roux which has body taste and flavor, despite its having low trans fatty acid content. - 特許庁

本発明が解決しようとする課題は、乳、乳製品、乳若しくは乳製品を含有する飲食物又は乳製品代用品の香味を損なわずに「こく」やボリューム感を与・増強し、乳製品等の味質を向上させる方法を提供することである。例文帳に追加

To provide a method for reinforcing flavor and taste by which "bodily taste" and voluminous feeling is imparted/reinforced without losing flavor and taste of milk, milk product, food and drink or substitutes for milk products containing milk or milk product. - 特許庁

食品中の香味成分は、その食品を特徴ける重要な要素の一つであるが、熱、酸素、光といった外部要因により劣化しやすいため、食品の加工工程または保存中にその風味が好ましくないものに変化してしまう。例文帳に追加

To provide an agent for suppressing the deterioration of a flavor component in a food caused by external factors such as heat, oxygen and light to change the flavor to an undesirable state during the processing or storage of the food and keep the flavor component constituting an important factor to characterize the food. - 特許庁

食品としての家畜肉の重要性に鑑み、その加価値をできるだけ高め、国民のQOL向上に貢献するため、安全性が高く、簡便且つ効率的に家畜肉の風香味を向上させることが可能な成分を提供する。例文帳に追加

To provide an ingredient capable of improving flavor and taste of livestock meat highly safely, easily and efficiently for enhancing the added value as much as possible and for contributing to the improvement of the people's QOL (Quality Of Life) in view of the importance of livestock meat as food. - 特許庁

果汁に、苦味与成分として、柑橘類の果皮を粉砕物の形で配合することにより、果汁飲料を容器詰め果汁飲料として加工した後でも、飲用後に持続して苦味を感じる“後苦味”を安定的に保持し、その苦味を果汁に有効に与することが可能であり、ほのかな「苦味」を生かした香味豊かな果汁飲料を製造することができる。例文帳に追加

The fruit juice drink having a rich flavor that takes advantage of a slight bitterness can be produced by compounding a bitterness-imparting component in the form of a crushed product of citrus fruit skin with fruit juice so that the fruit juice drink can stably retain the "bitter aftertaste", even after it is packed in a container, and that the bitterness can be effectively imparted to the fruit juice. - 特許庁

吸湿性が低く、保存安定性に優れ、かつ芯物質の均一な分散が容易であり、十分な量の芯物質を含有し、更には呈味性にも優れる、ガム、打錠菓子などへの添加後においても歯への着感のない、香気香味付与あるいは増強剤などとして好ましく使用することができる粉末組成物およびこれを含む飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide a powder composition having low hygroscopicity and excellent storage stability, enabling easy and uniform dispersion of a core substance, containing a sufficient amount of the core substance, having good taste, free from the adhesion to the tooth in a state added to a chewing gum or a tablet candy and preferable as a taste and flavor imparting or promoting agent and provide a food or drink containing the powder composition. - 特許庁

柑橘系フレーバーを与した無果汁炭酸飲料の製造に際して、無果汁炭酸飲料中にカルシウム塩を添加することによって、無果汁炭酸飲料中のカルシウム濃度を5〜65mg/100gに調整することにより、柑橘系フレーバーを与した無果汁炭酸飲料の香味の劣化を有効に防止する。例文帳に追加

The fruit juice-free carbonated beverage having citrus flavor is produced by addition of calcium salt to regulate the calcium concentration to 5-65 mg/100 g of the fruit juice-free carbonated beverage so as to effectively prevent the deterioration in flavor of the citrus flavor-imparted fruit juice-free carbonated beverage. - 特許庁

以下のA成分、B成分およびC成分のうち、少なくとも2成分以上からなる混合物のプロテアーゼ処理物を含有することを特徴とする香味付与物:A成分;クリームB成分;バターミルクまたはバターミルクパウダーC成分;牛乳、濃縮乳、全粉乳、脱脂粉乳、脱脂濃縮乳及びトータルミルクプロテインからなる群より選択される1種以上。例文帳に追加

Component A: cream; component B: butter milk or butter milk powder; component C: one or more selected from the group consisting of milk, condensed milk, whole milk powder, powdered skim milk, skimmed condensed milk, and total milk protein. - 特許庁

飲料自体の変質を防止する必要性から加熱による完全な殺菌処理が難しい酸性飲料において、耐熱性好酸性菌に対して効果的な静菌作用を与し、なおかつ飲料自体の本来の香味ならびに外観を損なわないような静菌剤の添加により、保存性を有する容器入り酸性飲料を提供すること。例文帳に追加

To provide a preservable packed acidic drink whose perfect thermal sterilization treatment is difficult from a reason for preventing the degeneration of the drink itself by adding a bacteriostatic agent capable of imparting an effective bacteriostatic action to heat-resistant acidophilic bacteria without deteriorating the original flavor, taste and appearance of the drink itself. - 特許庁

ビール酵母を用いる発酵アルコール飲料の製造方法において、原料の一部に脱脂ココアパウダー或いはタンパク分解処理した脱脂ココアパウダー、又はそれらの調製物を用いることにより、発酵アルコール飲料に該発酵アルコール飲料の本来の香味に調和した新しい味覚及び風味を与するとともに、該発酵アルコール飲料の本来の味や色度のような飲料の性状を改善する。例文帳に追加

The fermented alcohol drinks are imparted new taste and flavor harmonized with inherent flavor of the fermented alcohol drinks and are improved in properties of drinks, such as taste and color inherent to the fermented alcohol drinks, by using degreased cocoa powder, the degreased cocoa powder treated by proteolysis or a preparation thereof, in the method of manufacturing fermented alcohol drinks by using beer yeast. - 特許庁

結晶性ポリエステル樹脂を用いた製造安定性、貯蔵安定性及びロール塗装性の優れたポリエステル樹脂分散液を提供すること、及び、着性、加工性、香味収着性、耐レトルト性、耐腐食性などに優れた被膜を形成できる、該ポリエステル樹脂分散液を用いた缶内面被覆用樹脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a polyester resin dispersion excellent in manufacturing stability, storage stability and roll coating properties using a crystalline polyester resin, and to provide, using the polyester resin dispersion, a resin composition for coating the inner surface of a can which can form a film excellent in adhesion properties, processability, flavor-adsorbing properties, retort resistance, corrosion resistance and the like. - 特許庁

例文

機能性容器において、消費者が、ヒートシールされた蓋部材を容器本体から引き剥がして蓋部材を剥離する際に、酸素吸収剤などの機能性材料が外部に露出して容器のフランジ部に着したり、容器内部の収納食品と接触して収納食品の外観や香味を損なう現象を、簡易な手段により抑止する。例文帳に追加

To suppress the phenomena that a functional material such as an oxygen absorbing agent is exposed outside and sticks on a flange part of a container and comes into contact with a food stored in the container and spoils appearance and flavors of the stored food by a simple means when a consumer peels off a heat-sealed lid member from a container main body to release the lid member in a functional container. - 特許庁

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