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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Food and Nutritionに関連した英語例文

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Food and Nutritionの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 107



例文

Department of Food Science and Nutrition 例文帳に追加

食物栄養科学科 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

in the field of nutrition, the ash content of food and plants 例文帳に追加

栄養学において,鉱物質 - EDR日英対訳辞書

Food Science and Nutrition Studies 例文帳に追加

食物栄養科学専攻 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

NUTRITION AUXILIARY AGENT AND NUTRITION AUXILIARY FOOD CONTAINING YXINE GARMANI AND OYSTER例文帳に追加

メクラウナギと牡蠣を含有する栄養補助剤及び栄養補助食品 - 特許庁

例文

A nutrition management part 6 acquires nutrition check output data D6 by comparing the monthly-based specific user standard intake information D4 with the monthly-based specific user food purchase quantity information D5, and checking a nutrition balance.例文帳に追加

栄養管理部6は、月単位・特定利用者標準摂取量情報D4及び月単位・特定利用者食品購入量情報D5とを比較して、栄養バランスをチェックして栄養チェック出力データD6を得る。 - 特許庁


例文

METHOD FOR PRODUCING PROCESSED FOOD HAVING LOW WATER CONTENT AND HIGH CALORIE, AND EXCELLENT IN NUTRITION BALANCE例文帳に追加

低水分含量で高カロリーの栄養バランスに優れた加工食品の製造方法 - 特許庁

To improve educational effects on a nutrition guidance by accurately grasping food preference and a daily food amount by letting a participant who have a nutrition guidance actually take meals, presenting a necessary nutrition amount based upon personal data on each participant and ideal nutrition balance and comparing them with the actual food preference and food amount, and speedily giving the guidance after a meal.例文帳に追加

栄養指導を受ける参加者に実際に食事をさせて食事の好みや日常の食事量を正確に把握し、かつ各参加者の個人データに基づく栄養所要量と理想的な栄養バランスを提示して実際の食事の好みや食事量と比較し、しかも食後速やかに指導を行なうことによって栄養指導の教育的な効果を向上せしめる。 - 特許庁

To obtain a miso-flavored health food rich in flavor, taste, nutrition, and also good for health maintenance.例文帳に追加

風味,味覚,栄養が豊かであり且つ健康維持に良好な味噌風味健康食品を得る。 - 特許庁

To provide a component having an anti-aging activity and a nutrition supplemental food containing the same.例文帳に追加

抗加齢作用を有する成分およびそれを含む栄養補助食品の開発 - 特許庁

例文

COMPOSITION COMPRISING OCEAN DEEP WATER AND SHARK FIN AND FOOD NUTRITION SUPPLEMENT USING THE COMPOSITION, COSMETIC AND NUTRITIONAL SUPPLEMENT FOOD例文帳に追加

海洋深層水とフカヒレとからなる組成物と該組成物を使用した食品用栄養補助材、化粧品および栄養補助食品 - 特許庁

例文

IMPROVEMENT OF NUTRITION SUPPLEMENTAL FOOD CONTAINING SEA ALGA OF KHIVA MATA FAMILY AND METHOD FOR EXPANDING UTILIZATION OF THE SAME AS GENERAL FOOD RAW MATERIAL例文帳に追加

ヒバマタ科の海藻を含む栄養補助食品の改善、及びヒバマタ科の海藻を一般食品素材としての利用拡大方法 - 特許庁

The nutrition ingredient insufficient for the customer is checked by the data of the both tables in view of the nutrition ingredient of the food menu commodity the customer orders and the nutrition ingredient to be taken at one meal in correspondence with the corresponding group of the customer.例文帳に追加

客が注文した飲食メニュー商品の栄養成分と当該客の客層に対応した1回の食事で摂取すべき栄養成分とから当該客にとって不足している栄養成分を両テーブルのデータから調べる。 - 特許庁

To provide health improving food that retains effective components and a nutrition value possessed by rhubarb without degenerating the effective components or loosing the nutrition value and can improve health and cosmetic effect, and a method of producing the same.例文帳に追加

ルバーブの保持する有効成分や栄養価を変質や滅失させずに、健康増進や美容効果を高めることの可能な、健康増進用食品及びその製造方法の提供。 - 特許庁

To obtain a diet food excellent as a low-caloric, high-protein, high- nutrition and nutritively well-balanced food for nutrition control or supplementary nutritive use, in particular, excellent in daily life use or even clinical use as a substitute food for pyknic type persons.例文帳に追加

低カロリー、高蛋白、高栄養で栄養的にバランスのとれた、栄養調整あるいは栄養補助用の食品として優れ、特に肥満者の代替食品として日常生活、臨床のいずれの場合においても優れたダイエット食品の提供。 - 特許庁

When there is any insufficient nutrition ingredient, the food and drink menu supplementing the shortage of the nutrition ingredient is selected and informed based on the data of the menu table.例文帳に追加

そして不足している栄養成分があるときには、その栄養成分の不足分を補う飲食メニュー商品をメニューテーブルのデータを基に選択して報知する。 - 特許庁

This check device has a display 2 displaying information; a sensor 3 reading nutrition analysis information 12 about the food 11 attached to the food 11; and a microcomputer generating data showing the nutrition balance of the food from the nutrition analysis information read by the sensor 3 and displaying the data on the display 2.例文帳に追加

情報を表示するディスプレイ2と、食品11に付された当該食品11の栄養分析情報12を読み取るセンサ3と、センサ3が読み取った栄養分析情報から食品の栄養バランスを示すデータを作成し、ディスプレイ2に表示するマイクロコンピュータと、を備えたことを特徴とする。 - 特許庁

To provide a low-calorie nutrition energy food bar with high fiber content and reduced sugar alcohol content, which has excellent flavor and multi-texture properties.例文帳に追加

風味が優れ質感の多重な性質を有する、繊維が多く糖アルコール含量が低い、低カロリーの栄養エネルギー食品バーを提供すること。 - 特許庁

It enables the intake of balanced nutrients, especially high-quality proteins of quinoa and the safe and easy supply of nutrition from food.例文帳に追加

また、キノアに含まれるバランスのよい栄養素、特に良質の蛋白質の摂取が可能となり、摂食による栄養補給が安全でかつ容易になる。 - 特許庁

To provide an eating habit control system in which nutrition is taken into consideration and also likes and dislikes in food of an individual are taken into consideration.例文帳に追加

栄養学的配慮とともに個人の食材に対する好き嫌いにも配慮した食生活管理システムを提供する。 - 特許庁

To provide a food making it possible that a person digestively obtains nutrition in a well-balanced manner by improving unbalanced eating habits and dependence on vitamin tablets and supplements.例文帳に追加

片寄った食生活や、ビタミン剤、サプリメントへの依存を改め、バランス良く、消化良く、栄養を取り入れることのできる食品。 - 特許庁

The sticky substance-embedding bean curd refuse is rich in nutrition and medicinally effective, and thereby is improved in utility value as food or feed in comparison with usual bean curd refuse.例文帳に追加

粘質物抱埋おからは、栄養価に富み、薬効を有するので、おからに比し、食品や飼料としての利用価値が向上する。 - 特許庁

To provide a method for producing germinated peanuts comprising safely and easily germinating peanuts so as to develop food enabling supplement of abundant nutrition, in particular, alanine.例文帳に追加

ピーナッツを安全かつ簡便に発芽させ、豊富な栄養素、特にアラニンを補給できる食品を開発することを課題とする。 - 特許庁

To provide a health food comprising tablets or capsules which contains a mixture containing easily eatable rush powder having a mild taste and a high nutrition value.例文帳に追加

味がまろやかで、食べ易く栄養価の高いい草粉末を含む混合物を含有する錠剤又はカプセル剤からなる健康食品の提供。 - 特許庁

To provide a gel-like food for desserts, which includes milk as the main raw material and is abundant in nutrition with use of no coagulant.例文帳に追加

牛乳を主原料とする、栄養に富み、凝固剤を用いることのないデザート用のゲル状食品を提供する。 - 特許庁

This new composition having activities as a feed additive for an animal, and a human food for promoting nutrition contains the conjugated linoleic acid.例文帳に追加

動物の飼料添加物およびヒト栄養補助食品として効能がある、共役リノール酸を含む新規組成物が提供される。 - 特許庁

The composition containing the conjugated linoleic acid is effective for an animal feedstuff additive and a human nutrition supplementary food.例文帳に追加

共役リノール酸を含む新規の組成物は、動物の飼料添加物およびヒトの栄養補助食品として効果的である。 - 特許庁

The server 4 grasps a nutrition ingestion state of the user, and a CM regarding food products that should be ingested is displayed in the refrigerator 2.例文帳に追加

そして、サーバ4がユーザの栄養摂取状況を把握し、摂取すべき食品に関するCMを冷蔵庫2で表示する。 - 特許庁

The food for desserts, which has excellent flavor, texture and nutrition value, is obtained by making pasteurized milk into a gel-like state using a milk-clotting enzyme by a simple production method.例文帳に追加

凝乳酵素を用い、低温殺菌牛乳をゲル状とし、簡便な製造方法により、風味、食感、栄養価も優れた美味なデザート用食品。 - 特許庁

To provide a safe nutrition supplementing food for enhancing reproductive function which can enhance reproductive functions of human male and female without causing side effects.例文帳に追加

この発明は,人間男女の生殖機能を高めるための副作用のない安全な生殖機能増強栄養補助食品に関するものである。 - 特許庁

In addition, these pieces of data are outputted to a nutrition management server and managed, thus permitting appropriate therapy from the viewpoint of food.例文帳に追加

またこれらのデータは、栄養管理サーバーへ出力され、管理されるので、食事面からの適切な療法が可能となる。 - 特許庁

To provide a nutrition-balanced food which comprises only natural materials, contains minerals and vitamins in balanced contents and in high concentrations in 100 g of the nutrition-balanced food and can easily give necessary nutrients in a small amount.例文帳に追加

天然材料のみで含有量のバランスのとれた無機質類およびビタミン類が栄養バランス食品100g中に高濃縮化され、必要栄養成分を少量で容易に摂取可能である栄養バランス食品を提供する。 - 特許庁

This method for producing the nutrition supplemental food is provided by culturing yeast cells in the presence of an alternating electric field having a specific frequency and specific electric field strength for a sufficient period to acquire an anti-aging effect and producing a composition containing the yeast cells as the nutrition supplemental food.例文帳に追加

特定の周波数および特定の電界強度を有する交流電場の存在下で、抗加齢効果を有するのに十分な期間酵母細胞を培養し、その酵母細胞を含んだ組成物を栄養補助食品として製造する。 - 特許庁

To provide a food modifying agent having high safety and excellent nutrition value, and effective for improving the yield of various foods by the addition to the food and improving the palatability of the food such as hardness, springiness and taste.例文帳に追加

安全性が高く、栄養価に優れ、かつ各種食品に添加することにより該食品の歩留りを向上させるとともに、硬さ、弾力性、風味等の食感を良化させる食品改質剤を提供する。 - 特許庁

In a cafeteria, etc., where food is served, a dish of each menu is added with a radio tag 2 storing content data about nutrition of the food such as the calorific value, contained ingredients, contained ingredient amounts and allergic ingredients of the food.例文帳に追加

食品を提供する食堂などにおいて、各メニューの皿に当該食品のカロリーや含有成分および含有成分量、アレルギー成分など、食品の栄養分に関する含有データの入った無線タグ2を付けておく。 - 特許庁

To provide a muscle builder which is high in safety, can easily be manufactured, and can be used for food and drink such as a healthy food, a health functional food (specific health food, nutrition functional food) or the like, medicines, quasi-drugs or the like.例文帳に追加

安全性が高く容易に製造することができ、健康食品や保健機能食品(特定保健用食品、栄養機能食品)などの飲食品、医薬品又は医薬部外品などに利用することができる、筋肉増量剤およびそれを含む組成物を提供すること。 - 特許庁

The mounts of each nutrient of purchased merchandise are calculated by referring to a food nutrient database 393 by a nutrition balance determination means 35, and the amounts of the necessary nutrients of the family of a customer 20 are calculated based on the family constitution information of the customer 20 stored in a user information database 399 and a nutrition balance database 395 by a user management means 33, and the nutrition balance of purchasing items is determined.例文帳に追加

栄養バランス判定手段35は、購入された商品の各栄養素量を食品栄養素データベース393を参照して算出し、ユーザ管理手段33によりユーザ情報データベース399に格納されている顧客20の家族構成情報と栄養バランス・データベース395を元に顧客20の家族の必要栄養素量を算出し、購入品目の栄養バランスを判定する。 - 特許庁

To provide long-term preservable health food, which contains rice and sesame, by sealing in a container rice sesame food, in which a prescribed amount of sesame powder is added to rice, so that, in addition to the nutrition value, various nutrition values of sesame and rice, such as germinated brown rice, are added and food deterioration is to be prevented.例文帳に追加

米穀に所定量の胡麻粉末を添加した米穀胡麻食品が、容器に密封することにより、栄養価に加えて、胡麻および発芽玄米などの米穀の多様な栄養価が付加され、食品の劣化防止を図ることができ、長期間保存することができる米穀と胡麻を含有する健康食品の提供を目的とする。 - 特許庁

To provide the food-having double laver which enhances the processability and additional value of laver, by combining the food with the laver having excellent nutrition and excellent taste to develop the simple food except side dishes, in order to diversify the uses of the laver, and to provide a method for producing the food-having double laver.例文帳に追加

海苔の用途を多様にするため、優秀な栄養分及び味を有する海苔と食品を結合して、おかず用以外の簡易食品に開発して、海苔の加工性及び付加価値を高める食品の介在された二重海苔及びその製造方法を提供することである。 - 特許庁

To provide a convenient frozen and molded side dish food for people having difficulty in mastication as care food satisfying necessity for physicality, nutrition and appearance, and user friendly for caregivers.例文帳に追加

物性、栄養、外観の必要性を満たし、かつ、介護者にとっても使いやすく、便利な咀嚼困難者用の介護食品を提供することを課題とする - 特許庁

To provide a refrigerator and a storing container for an antioxidant enhancing an effect retaining a component such as nutrition originally possessed by a food by directly functioning on the food and to provide a detachable storing container for an antioxidant with simple handling and convenient use.例文帳に追加

食品に直接的に働きかけて食品が本来持っている栄養などの成分を保持する効果を高める冷蔵庫及び抗酸化剤用収納容器を提供する。 - 特許庁

To provide a raw material of a processed food, which is prevented from losing nutrition derived from fish as the raw material and makes much use of taste and flavor inherited from fish, and to provide a method for producing the raw material of the processed food.例文帳に追加

原料である魚由来の栄養素が失われることを防止し、魚本来の旨味や風味を生かした加工食品を製造することが可能な加工食品原料、及び加工食品原料製造方法を提供する。 - 特許庁

To show a food and drink menu commodity for supplementing shortage at ordering when a food and drink menu commodity ordered by a customer is insufficient for nutrition to be taken for one meal.例文帳に追加

オーダ時、客が注文した飲食メニュー商品では当該客が1回の食事で摂取すべき栄養に対して不足している場合にその不足分を補う商品を提示する。 - 特許庁

To provide a nutrition instruction system for adjusting the ingestion limit of the raw materials of food for every individual user, and for preventing the change of a disease condition originating in a meal, and for supporting the possibility increase of the food ingestion of the user.例文帳に追加

個別の利用者毎に食品の素材の摂取制限を調整し、食事由来の病態変化を防止すると共に利用者の食品摂取の可能性拡大を支援する栄養指導システムを提供する。 - 特許庁

To obtain cereal-based processed food, cereal-based processed drink, secondary processed food and secondary processed drink each capable of satisfying high nutrition, high function, high digestibility and absorption, excellent taste, sweet-smelling flavor, new palatability or the like.例文帳に追加

高栄養・高機能・高度の消化吸収性・良好な味覚・芳しい香気・斬新な嗜好性などを満足させることのできる穀類系加工食品・穀類系加工飲料・二次加工食品・二次加工飲料を提供する。 - 特許庁

To provide a processed fish food, capable of eating the fish with fish eggs simultaneously, having a shape of unifying the fish and fish eggs for making the most of the appearance of the raw materials, without showing any feeling of incompatibility but looking new and beautiful, also being easy for eat, excellent in eat feeling and having nutrition, a herring-processed food and a frozen marinated food.例文帳に追加

魚と魚卵を一緒に食することができ、魚と魚卵が一体化された形態を有し素材のもつ外観が生かされており、違和感がなく斬新かつ美麗であるとともに、食べやすく食感に優れ栄養もある魚加工製品、鰊加工製品及び冷凍マリネを提供する。 - 特許庁

The nutrition function food is manufactured by putting into a container body 2 a plurality of kinds of food materials 1A, 1B and 1C formed to a predetermined size by cutting a vegetable, a fruit, a blue fish, a fingerling, etc. to a predetermined size after they are boiled and softened, sealing up the container body with a lid body 3, and freezing the food materials.例文帳に追加

野菜、果物、青魚、小魚等を煮て柔らかくした後、所定の大きさに裁断し、所定の大きさに形成した食品材料1A、1B、1Cを、容器本体2内に複数種類充填し、蓋体3によって密封した後、冷凍して、栄養機能食品を製造する。 - 特許庁

Also, from a cooking time decision part 3, a main food material decision part 4, a calorie decision part 5, a nutrition decision part 6 and a category decision part 7, based on desired cooking time information, desired main food material information, desired calorie information, desired nutrition information and desired category information inputted by a user, the menus matched with the desires are reported.例文帳に追加

また、調理時間判定部3、主食材判定部4、カロリー判定部5、栄養判定部6、カテゴリ判定部7からは、ユーザにより入力された希望調理時間情報、希望主食材情報、希望カロリー情報、希望栄養情報、希望カテゴリ情報に基づいて、これら希望に合致する献立が知らされる。 - 特許庁

To provide a food processor for adding flavor which comprises apparatus having diversified functions such as cooking/enjoying flavor/flavoring decoration/bacteria elimination of food, and including flavor component mixing air flow with burning or evaporation of flavor and heat flow such as added heat source/electricity/gas for addition of water/seasoning/nutrition such as spices to food.例文帳に追加

本発明は、食料品の炊事・香を楽しむ・装飾品に香付・除菌等多様化される器具に、香料の燃焼又は蒸発で香成分混合気流と、水・調味料・薬味等養剤が食品に添加、添加の熱源・電気・ガス等の熱流が媒介されている。 - 特許庁

To analyze the food intake condition and the nutrition balance to support a menu using foods to be taken in as materials with respect to a history data base device where food management, especially, food warehousing/delivery information is stored as history information.例文帳に追加

本発明は、食材管理、特に食材の入出庫情報を履歴情報として記憶した、履歴データベース装置において、食材の摂取状況とその栄養バランスを分析し、摂取すべき食材を材料として使用する献立支援を行うことを課題とするものである。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing rice bran fermentation enzyme, the fermentation enzyme, and water for activating beauty nutrition having strong anti-oxidative property that is formed by useful microorganism, and to obtain cosmetic materials, food materials and bath agents and the like.例文帳に追加

米糠発酵酵素の製造方法と発酵酵素・有用な微生物で作られた抗酸化の強い美栄養活性化水、化粧品素材、食品素材、入浴剤などを得る。 - 特許庁

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