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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Shochu leesに関連した英語例文

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Shochu leesの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 70



例文

METHOD OF MANUFACTURING DRY SHOCHU LEES AND METHOD OF MANUFACTURING FEED MADE MOSTLY FROM DRY SHOCHU LEES例文帳に追加

乾燥焼酎粕の製造方法及び乾燥焼酎粕を主材とした飼料の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR TREATING SHOCHU (JAPANESE SPIRITS) DISTILLATION LEES AND APPARATUS FOR TREATING SHOCHU (JAPANESE SPIRITS) DISTILLATION LEES例文帳に追加

焼酎蒸留粕の処理方法及び焼酎蒸留粕の処理装置 - 特許庁

TREATMENT AND DISPOSAL METHOD OF SHOCHU LEES例文帳に追加

焼酎粕の処理及び処分方法 - 特許庁

SHOCHU LEES TREATMENT METHOD AND APPARATUS例文帳に追加

焼酎粕の処理方法及び処理装置 - 特許庁

例文

DEVICE AND METHOD FOR SOLID-LIQUID SEPARATION OF SHOCHU LEES例文帳に追加

焼酎粕の固液分離装置及び固液分離方法 - 特許庁


例文

DRIED PRODUCT OF SHOCHU LEES AND ITS MANUFACTURING METHOD例文帳に追加

焼酎粕乾燥物とその製法 - 特許庁

The ingredients containing Shochu lees preferably contain further a Shochu lees decay-preventing microorganism material.例文帳に追加

前記焼酎粕を含む成分においては、焼酎粕腐敗防止用微生物資材をさらに含むことが望ましい。 - 特許庁

APPARATUS FOR CONTINUOUSLY PRODUCING AMINO ACID-CONTAINING LIQUID FROM SHOCHU LEES例文帳に追加

焼酎粕からアミノ酸含有液を連続的に製造する装置 - 特許庁

SOIL DRESSING USING BEER CAKE, SHOCHU LEES, ETC. AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

ビール粕、焼酎粕等を使用した客土及びその製造方法 - 特許庁

例文

MUSHROOM CULTIVATION MEDIUM USING DRY SOLID OF SHOCHU DISTILLED SAKE LEES例文帳に追加

焼酎蒸留粕乾燥固形物を用いたキノコ栽培用培地 - 特許庁

例文

PICKLING PASTE USING DISTILLATION LEES OF SHOCHU, AND METHOD FOR PRODUCING PROCESSED FOOD例文帳に追加

焼酎の蒸留粕を用いた漬け床及び加工食品の製造方法 - 特許庁

The bacterium decomposes alcohol-containing Shochu (Japanese white distilled liquor) lees.例文帳に追加

実験の結果、アルコールを含む焼酎粕を分解可能な微生物である。 - 特許庁

The method of manufacturing SHOCHU lees feed further includes a process of mixing rice bran to the SHOCHU lees dried by the method described above and a process of fermenting the mixture to obtain the feed made mostly from dry SHOCHU lees 11.例文帳に追加

この方法によって乾燥させた焼酎粕に米糠を混合し、その混合物を醗酵させることにより、乾燥焼酎粕11を主材とした飼料を得る。 - 特許庁

With different process from that of moromitori shochu, shochu called "kasutori shochu" is produced by distillation of defined rice wine lees. 例文帳に追加

もろみ取り焼酎とは別の製法で、清酒かす(日本酒の酒粕)を蒸留して造られる「粕取り焼酎」と呼ばれる焼酎がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The method of manufacturing SHOCHU lees feed obtained by drying SHOCHU lees includes: a process of supplying SHOCHU lees slurry into combustion gas generated by firing a fuel with a pulse combustion device while dispersing the SHOCHU lees slurry mistily to dry the SHOCHU lees slurry; and a process of heating dried SHOCHU lees through indirect heat exchange with a heat medium 13 used for cooling the pulse combustion device to further dry the SHOCHU lees dried by the heating.例文帳に追加

焼酎粕を乾燥させた焼酎粕飼料を製造する方法であって、パルス燃焼装置5で燃料を燃焼させて生ずる燃焼ガス中に、焼酎粕スラリーを霧状に分散させて供給することによって、前記焼酎粕を乾燥させ、前記乾燥させた焼酎粕を、前記パルス燃焼装置を冷却するために用いられた熱媒体13との間接熱交換によって加熱し、この加熱によって前記乾燥させた焼酎粕を更に乾燥させる。 - 特許庁

To provide an apparatus that continuously and efficiently treats a large amount of Shochu lees and obtains an industrially useful product from the Shochu lees, namely attains effective use of Shochu lees and continuously produces an amino acid-containing liquid.例文帳に追加

焼酎粕を連続的に効率よく大量に処理することができ、かつ、この焼酎粕から産業上有用な製品を得ること、すなわち、焼酎粕の有効利用を図ることのできるアミノ酸含有液を連続的に製造する装置の提供。 - 特許庁

To eliminate a Shochu (distilled liquor) lees waste water treatment facility and to produce an organic substance-containing slaked lime by mixing a calcined lime and Shochu distillate lees of a moisture content of 85 to 95 wt.% to reduce the moisture content to 15 wt.% and by slaking and decomposing the calcined lime and the Shochu distillate lees.例文帳に追加

生石灰と焼酎蒸留粕水分率85重量%及至95重量%を混合して、水分率15重量%以下にして、生石灰と焼酎蒸留粕とを消化分解処理することで、焼酎粕排水処理施設を無くす事と有機物入り消石灰を製造する事。 - 特許庁

The alcoholic beverage is obtained by adding the Shochu lees comprising a liquid part after removing distillation residue, especially after solid-liquid separation to Shochu obtained by the distillation.例文帳に追加

蒸留して得た焼酎に、焼酎の蒸留残査、特に固液分離した後の液体部分よりなる焼酎粕を加えてなっている。 - 特許庁

To provide a Kasutori Shochu (low-class distilled spirits made by distilling the sake lees) free from undesirable Kasutori Shochu smell originated mainly from aldehydes and having the fragrance of bamboo or bamboo grass.例文帳に追加

これまで嫌われていたアルデヒドを主体とする粕取り焼酎香がなく、タケ又はササの香りを有する粕取り焼酎を提供する。 - 特許庁

Among shochu group Otsu, the mainstream shochu are those produced by distillation of moromi which is made from first and second fermentation and the production of kasutori shochu (shochu made from rice wine lees) is only less than 1000kl. 例文帳に追加

焼酎乙類は一次発酵・二次発酵を経てつくられたもろみを蒸留して製造されるものが主流をしめており、粕取り焼酎は1000klに満たない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Shochu meant Kasutori shochu for people in production area of shochu as it is written that "shochu is produced by the distillation of fresh rice wine lees in a steam basket" in "Honcho Shokkan," a materia medica of the Edo period. 例文帳に追加

江戸時代の本草書『本朝食鑑』に、「焼酒は新酒の粕を蒸籠で蒸留して取る」とあるように、清酒が醸造される地域で焼酎といえば粕取り焼酎のことであった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method of manufacturing feed efficiently made from SHOCHU lees according to a relatively simple method.例文帳に追加

比較的簡単な方法で焼酎粕を効率よく飼料化する製造方法を提供する。 - 特許庁

TREATMENT METHOD FOR HIGH MOISTURE CONTENT WASTE SUCH AS SHOCHU LEES AND ANIMAL AND PLANT BROTH, AND ITS TREATMENT APPARATUS例文帳に追加

焼酎粕、動植物煮汁等高水分廃棄物を処理する方法及びその処理装置 - 特許庁

EVAPORATION, FERMENTATION AND DRYING SYSTEM FOR SHOCHU (WHITE DISTILLED LIQUOR) DISTILLATION LEES, AND EVAPORATED AND FERMENTED DRIED MATTER例文帳に追加

焼酎蒸留粕の蒸発発酵乾燥システム及びその蒸発発酵乾燥物 - 特許庁

Soil dressing is produced by mixing diatomaceous earth with beer cake, Shochu lees and fermenting the mixture.例文帳に追加

ビール粕、焼酎粕に珪藻土を添加、混練、発酵して客土を製造する。 - 特許庁

To extract a growth acceleration substance and α-tocopherol contained in Shochu (Japanese distilled spirit) lees.例文帳に追加

焼酎粕に含まれる成長促進物質やα-トコフェロールを抽出する。 - 特許庁

There is provided the controlling agent for the soilborne disease, that contains shochu (distilled spirit) lees or a processed product thereof as an active ingredient.例文帳に追加

焼酎粕または焼酎粕加工物を有効成分として含む、土壌病害防除剤。 - 特許庁

To provide a method for producing processed food which can utilize effectively the distillation lees of Shochu (distilled spirit) for food processing.例文帳に追加

焼酎の蒸留粕を食品加工用として有効に利用できる方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method capable of improving the yield and reducing organic loadings of sweet potato shochu lees waste water by utilizing active water and improving treated water quality of the sweet potato shochu lees waste water so as to be fitted for the discharge standard.例文帳に追加

活性水の利用による歩留まり向上にて芋焼酎廃液の有機物負荷を低減するとともに、芋焼酎廃液を放流基準に適合した処理水質に低減させる方法を提供する。 - 特許庁

"Hashira-jochu" was one of the terms used for traditional manufacturing methods of sake (Japanese rice wine) that existed in the beginning of the Edo Period, which is to add shochu (distilled spirit) or kasudori-shochu (shochu made from sake lees) to moromi (unrefined sake) or newly brewed sake after separation from lees by applying pressure. 例文帳に追加

柱焼酎(はしらじょうちゅう)とは、江戸時代初期に存在した日本酒の伝統的製法用語の一つで、焼酎や粕取り焼酎を、醸造する日本酒の日本酒醪や日本酒上槽した新酒に加える技法のこと。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The method of manufacturing sphingolipids includes a process of extracting a sphingolipid from the shochu lees generated in manufacturing shochu using cereals such as rice, barley or the like as a raw material and the shochu malt.例文帳に追加

米又は大麦などの穀類を原料とし、焼酎麹菌を用いた焼酎の製造において生じる焼酎粕からスフィンゴ脂質を抽出する工程を含む、スフィンゴ脂質の製造方法を提供する。 - 特許庁

The fatigue-reducing agent includes a peptide mixture obtained by a protease treatment of at least one rice raw material selected from the group consisting of sake lees, rice shochu lees, sweet sake lees, hot rice and rice bran.例文帳に追加

酒粕、米焼酎粕、味醂粕、加熱米、及び糠からなる群より選ばれる少なくとも1種の米原料をタンパク質分解酵素処理して得られるペプチド混合物を含む疲労軽減剤。 - 特許庁

The alcoholic beverage having more specific taste and flavor is provided when the Shochu lees formed in a Shochu production process using an animal milk at least as a part of a secondary fermenting water, or the Shochu lees formed in the Shochu production process using water containing 300-1,000 mg/kg bicarbonate ion as the first fermenting water and the second fermenting water are used.例文帳に追加

二次仕込み水の少なくとも一部に動物乳を用いた焼酎製造工程で発生した焼酎粕、一次仕込み水および二次仕込み水に炭酸水素イオン300〜1000mg/kgを含む水を用いた焼酎製造工程で発生した焼酎粕を使用すれば、より特異な味覚、風味を有するアルコール飲料とすることができる。 - 特許庁

Because people distilled stored rice wine lees and drank it in a festival called Sanaburi held after having finished planting rice, it is also called "Sanaburi Shochu." 例文帳に追加

貯蔵した酒粕を蒸留し早苗饗(さなぶり)という田植え後のお祭りで飲んだことから、別名「早苗響焼酎」とも呼ばれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This prophylactic or therapeutic agent for eczema/dermatitis group includes sake lees or distillation residue of white liquor (Shochu) or their extracts as an active ingredient.例文帳に追加

酒粕若しくは焼酎蒸留残渣又はそれらの抽出物を有効成分とする湿疹・皮膚炎群の予防又は治療剤。 - 特許庁

Shochu lees are squeezed to separate a Moromi liquid 2, which is used as the main material for the objective Moromi vinegar drink (S2).例文帳に追加

焼酎粕を圧搾してもろみ液2を分離し、このもろみ液2をもろみ酢飲料の主原料とする(S2)。 - 特許庁

To provide an alcoholic beverage having flavor different from the conventional one while effectively utilizing Shochu (white distilled liquor) lees.例文帳に追加

焼酎粕の有効利用を図りつつ、旧来とは異なる風味の新規なアルコール飲料を提供する。 - 特許庁

THERMOPLASTIC COMPOSITION BY USING SHOCHU LEES AS RAW MATERIAL, METHOD FOR PRODUCING FILM BY BLENDING COMPOSITION, AND FILM BLENDED WITH COMPOSITION例文帳に追加

焼酎滓を原料とした熱可塑性組成物及び該組成物を配合したフィルムの製造方法、並びに該組成物を配合したフィルム - 特許庁

The alcoholic beverage has effects for maintaining and promoting health by citric acid or the like contained in the Shochu lees.例文帳に追加

また、焼酎粕に含有しているクエン酸などにより健康の維持増進に効果のあるアルコール飲料となる。 - 特許庁

The method for producing the film by blending a biodegradable resin with the thermoplastic composition, and the film molded by blending the thermoplastic composition obtained by using the shochu lees as the raw material and the biodegradable resin are also provided.例文帳に追加

また、焼酎滓を原料とした熱可塑性組成物と生分解性樹脂とを配合して成形したフィルムである。 - 特許庁

To provide a method for producing a high class fermented vinegar, capable of producing edible vinegar having various flavors by effectively utilizing shochu (rough distilled spirit) lees.例文帳に追加

焼酎粕の有効利用をはかるとともに、多様な風味の食酢を製造できる高級な醸造酢の製造法を提供する。 - 特許庁

This mushroom cultivation medium using the Shochu distilled Sake lees is obtained by mixing a dry solid obtained by drying the Shochu distilled Sake lees followed by removing water by mixing therewith crushed grains of a fibrous plant material, and adding water to the mixed product to adjust to a necessary moisture content.例文帳に追加

焼酎蒸留粕を乾燥して水分を除いてなる乾燥固形物と、繊維性植物材の砕粒とを混合すると共に、該混合物に水を加えて所要水分率に調整した、焼酎蒸留粕を用いたキノコ栽培用培地。 - 特許庁

To provide a treatment method of Shochu (distilled sprit) lees which can prevent environmental pollution by spreading over the farmland, a conventional treatment and disposal method of Shochu lees, fodder and ocean disposal, and can reduce excessive environmental burden by plant treatment deeming recycling as everything.例文帳に追加

従来の焼酎粕の処理及び処分方法である農地散布、家畜飼料、海洋投棄による環境汚染を防止すること及びリサイクルを万能視したプラント処理による過剰な環境負荷を軽減する焼酎粕の処理方法を提供する。 - 特許庁

To provide a mushroom cultivation medium for Lentinus edodes, Pleurotus ostreatus, Pholiota nameko, Flammulina velutipes and Lyophyllum decastes, using Shochu (Japanese distilled alcoholic spirit) distilled Sake (rice wine) lees having sugarcane, barley or rice as the raw material, containing a large amount of high nutrients of the Shochu distilled Sake lees, homogeneous and enabling mass production at a low cost.例文帳に追加

カンショ、麦、米等を原料とする焼酎蒸留粕を用いたシイタケ、ヒラタケ、ナメコ、エノキタケ、シメジ等のキノコ栽培用培地であって、焼酎蒸留粕のもつ高栄養分を多量に含むと共に均質となり、しかも低コストで量産可能となるキノコ栽培用培地を提供する。 - 特許庁

There are two methods of distilling: the ginjo kasutori shochu method, which involves distilling newly made rice wine lees without adding anything, and the seicho kasutori shochu method, which involves mixing rice hulls to ensure proper airflow before distilling. 例文帳に追加

新しくできた酒粕をそのまま蒸留する方法と、籾殻(もみがら)を混ぜて通気性を確保してから蒸留する方法があり、前者は吟醸粕取焼酎、後者を正調粕取焼酎と呼んで区別している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Kasutori-sake was originally a kind of traditional shochu made by distilling of sake lees, but in those days it referred to illegal potato shochu of bad quality and was characterized by soiling a glass with oil after drinking it. 例文帳に追加

カストリとは、本来は酒粕を蒸留して作る伝統的な焼酎の一種であったが、当時は密造の粗悪な芋焼酎のことを指し、飲んだ後のコップが油ぎって汚れるのが特徴であった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The material (the food material) can be obtained as the lees of Shochu (white distilled liquor) of the buckwheat from a production process of the Shochu of the buckwheat.例文帳に追加

本発明においては、蒸煮したソバに麹を作用させ発酵させた後、アルコールを主とする揮発成分を取り除いてなる物質を食品素材として用いる。 - 特許庁

The coffee grounds, tea leaves residuals, strained lees of juice, beer cakes, soy-bean curd refuse, and Shochu (white distilled liquor) lees are supplied to a digestor chamber in a sewage treatment plant, wherein they are mixed with sludge in the digestor chamber, and subjected to a methane fermentation treatment.例文帳に追加

下水処理場における消化槽にコーヒー粕、茶粕、果汁残さ、ビール粕、おから、焼酎かすを供給して消化槽内の下水汚泥と混合し、この混合物をメタン発酵処理することにより解決される。 - 特許庁

This method for producing the thermoplastic composition is provided by hydrolyzing the shochu lees by a protease, filtering, then adding a plasticizer to the filtered slurry like material rich in the solid part of the shochu lees, hydrolysing cellulose under an ethanol supercritical or semi-super critical condition and dehydrating.例文帳に追加

焼酎滓を蛋白質分解酵素により加水分解し、濾過後、焼酎滓固形分の多い濾過スラリー状物に、可塑剤を加え、エタノール超臨界または亜臨界条件下でセルロースを加水分解し、脱水を行う焼酎滓を原料とした熱可塑性組成物の製造方法、及び、この熱可塑性組成物に対し、生分解性樹脂を配合したフィルムの製造方法である。 - 特許庁

例文

The pH of the Shochu lees of containing 90% or more moisture is neutralized, the neutralized matter is mixed and adsorbed into a porous adsorption body containing at least Shirasu (pumiceous sand) to reduce the moisture content less than 85%, and the mixed and adsorbed Shochu lees are used as the cover material of a controlled final landfill site being a disposal site of waste.例文帳に追加

含水率90%以上の焼酎粕のPHを中和処理し、その中和処理物を少なくともシラスを含む多孔質吸着体に混合吸着させて含水率85%以下とし、混合吸着させた焼酎粕を廃棄物の処分場である管理型最終処分場の覆土材として活用する。 - 特許庁

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