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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > fermentation sugarに関連した英語例文

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fermentation sugarの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 89



例文

FERMENTATION OF PENTOSE SUGAR例文帳に追加

ペントース糖の発酵 - 特許庁

FERMENTATION SYSTEM USING SUGAR SOLUTION AND FERMENTATION METHOD USING SUGAR SOLUTION例文帳に追加

糖液を用いた発酵システム及び方法 - 特許庁

TREATMENT METHOD OF WASTE SYRUP FROM SUGAR-MANUFACTURE, WASTE LIQUID FROM SUGAR-MANUFACTURE, OR WASTE LIQUID FROM FERMENTATION PROCESS OF WASTE SYRUP FROM SUGAR-MANUFACTURE例文帳に追加

製糖廃蜜、製糖廃液、又は製糖廃蜜の発酵工程からの廃液の処理方法 - 特許庁

an organic acid made by fermentation of milk and sugar 例文帳に追加

牛乳や糖類の発酵によってできる有機酸 - EDR日英対訳辞書

例文

The fermentation pre-treatment process is a process of performing the evaporation of the sugar solution for removing a fermentation inhibitory substance inhibiting the fermentation process, and also includes a ventilation process for removing the fermentation inhibitory substance inhibiting the fermentation by passing air into the sugar solution.例文帳に追加

前記発酵前処理工程が、発酵を阻害する発酵阻害物質を糖溶液への通気により除去する通気工程を含む工程であることを特徴とするアルコール又は有機酸の製造方法。 - 特許庁


例文

(of liquor) having a low residual sugar content because of decomposition of sugar during fermentation 例文帳に追加

(酒について)発酵の間の砂糖の分解のため、少量の残存糖含有量を有している - 日本語WordNet

LACTIC FERMENTATION DRINK OF SUGAR CANE AND METHOD FOR PREPARATION OF THE SAME例文帳に追加

サトウキビ乳酸発酵飲料およびその製造方法 - 特許庁

The method for separating the fermentation inhibitor from the solution containing the sugar and the fermentation inhibitor to obtain the sugar solution is characterized by allowing a polystyrene-based resin to adsorb or hold the fermentation inhibitor to separate the sugar solution.例文帳に追加

糖と発酵阻害物質を含む溶液から発酵阻害物質を分離して糖溶液を得る方法であって、発酵阻害物質をポリスチレン系の樹脂に吸着または保持させて分離することを特徴とする方法。 - 特許庁

To provide a method for separating a fermentation inhibitor from a sugar solution, by which the fermentation inhibitor can efficiently be separated from the sugar solution containing the fermentation inhibitor, such as a sugar solution obtained by hydrolyzing a polysaccharide-based biomass such as lignocellulose.例文帳に追加

リグノセルロースなど多糖類系バイオマスを加水分解して得られる糖溶液など、発酵阻害物質を含む糖溶液から発酵阻害物質を効率よく分離できる方法を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a treatment method of waste syrup from sugar-manufacture, waste liquid from sugar-manufacture, or waste liquid from a fermentation process of waste syrup from sugar-manufacture.例文帳に追加

製糖廃蜜、製糖廃液、又は製糖廃蜜の発酵工程からの廃液を処理する方法を提供する。 - 特許庁

例文

However, the sugar (unfermentable sugar) which is not used for fermentation is contained in the moromi and remains unchanged, and therefore even in case of complete fermentation, it does not happen that no sugar remains at all. 例文帳に追加

なお、醪には醗酵に使われない糖分(非醗酵性糖分)も含まれており、それは残るので、たとえ完全醗酵させても醪から糖分がまったくなくなるわけではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Liquors produced by fermentation of the following ingredients: sugar (only stipulated in government ordinances), malted rice and water (kokuto shochu). 例文帳に追加

砂糖(政令に掲げるものに限る)、米こうじ及び水を原料として発酵させたもの(黒糖焼酎)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The Morinda citrifolia fruit juice is obtained by mixing Morinda citrifolia fruits and unrefined brown sugar together followed by fermentation.例文帳に追加

ヤエヤマアオキの果実及び黒糖を混合し、発酵させてなるヤエヤマアオキ果汁。 - 特許庁

The method for pickling Japanese radish comprises subjecting Japanese radish raw material to salting, dehydrating, disinfecting/sterilizing, sugar fermentation and the like in order.例文帳に追加

大根原料に塩漬け、脱水、消毒殺菌および糖発酵などのステップを順番に行う。 - 特許庁

To obtain, from a woody biomass, a sugar-containing composition which abundantly contains sugar, is less fermentation inhibitory when serving to alcohol fermentation, and is hardly contaminated by bacteria.例文帳に追加

本発明は、木質系バイオマスから、糖を豊富に含み、アルコール発酵に供した際の発酵阻害性が少なく、かつ、雑菌汚染を受け難い糖含有組成物を得ることを目的とする。 - 特許庁

The invention relates to the lactic fermentation drink obtained by inoculation of Lactobacteriaceae to a medium containing sugar cane squeezed juice or brown sugar and milk feedstock, and then carrying out the lactic fermentation.例文帳に追加

サトウキビ搾汁液または黒糖と乳原料とを含有する培地に、乳酸菌を接種し、次いで、乳酸発酵させることにより得られるサトウキビ乳酸発酵飲料。 - 特許庁

The method for producing a beer-flavored alcoholic beverage includes adding a liquid sugar having a color in a range of (a) of 45-60 and b of 40-60 as a sugar source to a liquid before fermentation and carrying out fermentation.例文帳に追加

色彩がa:45〜60およびb:40〜60の範囲内である液糖を糖源として発酵前液に添加して発酵を行うことを特徴とする、ビール風味アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

This method for producing lactic acid is provided by setting <120 g/L and >50 g/L sugar concentration of culturing liquid filled in a fermenting vessel, maintaining 60-10 g/L sugar concentration reduced accompanying with the progress of the fermentation by the afterward addition of the sugar so as to be able to accumulate an extremely high concentration of lactic acid in the fermentation-culturing liquid.例文帳に追加

発酵槽に仕込む培養液の糖質濃度を120g/L未満50g/L超とし、発酵につれて減少する糖質濃度を糖質の後添加によって60〜10g/Lに維持することにより、極めて高濃度の乳酸を発酵培養液中に蓄積できる。 - 特許庁

To provide a device and method for rapidly and easily measuring such fermentation information as the extract content of wheat juice, degree of genuine final fermentation, genuine non-fermentation extract content, and fermentation sugar composition with high-level reproducibility.例文帳に追加

麦汁のエキス分含量、真正最終発酵度、真正非発酵エキス分含量、発酵性糖組成といった発酵情報を迅速かつ簡便に、更に高水準の再現性をもって測定することが可能な装置及び方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing an L-amino acid by a fermentation method using a new carbon source replacing sugar.例文帳に追加

糖に替わる新たな炭素源を用いた発酵法によるL-アミノ酸の製造法を提供することを目的とする。 - 特許庁

The fermentation step and photosynthesis step using lights of light-emitting diodes, chlorophyll and carbon dioxide are performed at the same time to produce sugar.例文帳に追加

発酵工程と、発光ダイオードの光とクロロフィルと二酸化炭素による光合成工程を同時におこない糖を作る。 - 特許庁

To provide a method for producing L-amino acid by a fermentation method, using a new carbon source, in place of a sugar.例文帳に追加

糖に替わる新たな炭素源を用いた発酵法によるL−アミノ酸の製造法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for producing an L-amino acid by an efficient fermentation method using a new carbon source capable of being replaced by sugar.例文帳に追加

糖に替わる新たな炭素源を用いた効率的な発酵法によるL-アミノ酸の製造法を提供することを目的とする。 - 特許庁

The method for producing an objective substance such as an L-amino acid and a nucleic acid by a fermentation method using the obtained sugar solution or a fractionated product thereof as a carbon source is also provided.例文帳に追加

また、得られた糖液又はその分画物を炭素源として発酵法によりL−アミノ酸や核酸等の目的物質を製造する。 - 特許庁

This invention can be defined as molasses fractions which are characterized by being sugar cane origin molasses and/or by being obtained from a residue of molasses alcohol fermentation distillation and/or brown sugar alcohol fermentation distillation, of which the molecular weight is 20,000 or less, and by having bleaching and/or deodorizing effects.例文帳に追加

さとうきび由来の糖蜜類である糖蜜および/または糖蜜アルコール発酵蒸留残渣および/または黒糖アルコール発酵蒸留残渣より得られる分子量2万以下の美白作用および/または消臭作用を有することを特徴とする糖蜜分画物とする。 - 特許庁

The method for producing a beer-flavored alcoholic beverage includes adding a saponin-containing saccharide as a sugar source to a liquid before fermentation and carrying out fermentation.例文帳に追加

サポニンを含有する糖類を糖源として発酵前液に添加して発酵を行うことを特徴とする、ビール風味アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

The fermentation step and a photosynthesis step with the light-emitting diode and chlorophyll are performed simultaneously and carbon dioxide generated in the fermentation step is used in the photosynthesis step as a raw material to produce sugar.例文帳に追加

発酵工程と、発光ダイオードの光とクロロフィルによる光合成工程を同時におこない、発酵工程で発生した二酸化炭素を光合成工程で原料として使い糖を作る。 - 特許庁

This flavoring liquid obtained by subjecting sugar, Sake lees and malted rice to an alcoholic fermentation treatment using yeast and then pasteurizing the obtained fermentation liquid, and the synthetic Sake containing the flavoring liquid.例文帳に追加

糖、酒粕及び麹を、酵母を用いてアルコール発酵することによって得られる発酵液を火入れすることにより得られる香味液及び前記香味液を含む合成清酒。 - 特許庁

To provide a method for producing an alcohol from a sugar obtained by hydrolyzing waste construction materials by fermentation so as to perform the fermentation process efficiently.例文帳に追加

廃建材を原料とし、加水分解して得られる糖から発酵によりアルコールを製造する方法であって、発酵工程を効率的に行う製造方法を提供すること。 - 特許庁

The beer taste beverage is obtained by saccharifying the barley as the wheat starch raw material by adding the exoenzyme, adding the liquid sugar as the non-wheat starch raw material to the saccharified product to provide a fermentation raw material, and fermenting the fermentation raw material.例文帳に追加

麦澱粉原料としての大麦に外来酵素を添加して糖化を行った後、非麦澱粉原料としての液糖を添加することで発酵原料を得、この発酵原料を発酵させてビールテイスト飲料を得る。 - 特許庁

The proportion of trisaccharides (maltotriose, isomaltotriose, etc.) in the assimilable sugars in the fermentation raw material solution or fermenting solution is adjusted such that the inassimilable sugar remains in a fermentation process is not maily the trisaccharides.例文帳に追加

発酵工程中に残存する未資化の糖が3糖類(マルトトリオース、イソマルトトリオース等)主体とならないように、発酵原液又は発酵液において、資化性糖に占める3糖類の割合を調整する。 - 特許庁

Sugar serving as a source of fermentation is added to cheese whey discharged during cheese production, and after sterilization is immediately carried out, fermentation is effected using Saccharomyces cerevisiae TENSAI strain, and sterilization is further carried out.例文帳に追加

チーズ製造で排出されるチーズホエーに発酵源として糖類を添加し、直ちに殺菌後、サッカロマイセス・セレビシエTENSAI株を用いて発酵させ、更に殺菌する。 - 特許庁

The method for generating hydrogen includes supplying an apple squeezed residue in which ethanol fermentation is not substantially generated to a fermentation tank 100 and generating hydrogen by the fermentation of hydrogen generating bacteria from sugar and pectin contained in the apple squeezed residue.例文帳に追加

本発明の水素生成方法は、エタノール発酵が実質的に生じていないりんご圧搾残渣を発酵タンク100に供給し、前記りんご圧搾残渣に含まれる糖質およびペクチンから水素生成細菌による発酵により水素が生成されることを特徴とする。 - 特許庁

Preferably, the method for producing the ethanol from the ligneous biomass by the fermentation comprises adding and seed-culturing two or more yeasts containing at least one yeast belonging to the genus Kluyveromyces or the genus Saccharomyces to one seed culture medium using a sugar solution used in a fermentation process and then subjecting the seed culture solution to the fermentation process.例文帳に追加

また、発酵工程で使用する糖液を用いた1つのシード培地に、Kluyveromyces属又はSaccharomyces属に属する少なくとも1種の酵母を含む2種以上の酵母を混合してシード培養し、そのシード培養液を用いて発酵工程を行う。 - 特許庁

A phytogenic fermentation material composed of an enzyme and an enzyme-producing useful microbe together with brown sugar produced from sugar cane is placed in a mineral ion water utilizing concentrated sulfuric acid, and symbiotic incubation thereof is carried out under aerobic conditions preferably at about 25°C.例文帳に追加

酵素と酵素を産する有用微生物を配合してなる植物性発酵物を、サトウキビから製造した黒砂糖と共に、濃硫酸使用のミネラルイオン水に入れて好気条件下で、好ましくは25℃前後で、共棲培養する。 - 特許庁

Ethanol can be extracted in two stages by solubilizing the residue of the distillation process, recovering the sugar syrup, adding a yeast to the sugar syrup, and concentrating the low-concentration ethanol formed by the fermentation process.例文帳に追加

前記蒸留によって得られた残渣を可溶化した後、糖液を回収し、該糖液に酵母を加えて発酵させ、該発酵によって生成された低濃度エタノールを濃縮して2段階でエタノールを抽出することができる。 - 特許庁

The natural fermentation pickling paste of yeast in which yeast and lactic acid bacteria are alive is produced by putting the malted rice, steamed rice, yogurt, sugar and yeast together to ferment them for two to six months and by adding sugar (honey or a starch syrup) to suppress the decay.例文帳に追加

米麹、蒸米、ヨーグルト、砂糖、酵母菌を入れ、2〜6ヶ月間発酵させて後、砂糖(蜂蜜、水飴)を加え腐敗を抑えて、酵母菌や乳酸菌が生きている酵母天然発酵漬けの床ができる。 - 特許庁

A pineapple juice is extracted in a natural sugar solution containing a lot of sugar, e.g. a concentrated liquid of Saccharum officinarum or the muscovado liquid, and the obtained solution is fermented at normal temperature by adding microorganisms for fermentation, e.g. lactic acid bacterium to the solution.例文帳に追加

糖分を多く含む天然糖液中でパイナップルの搾汁を行い、その溶液に醗酵用の菌類を加えて常温醗酵させる。 - 特許庁

Complete fermentation is one of the important notions in producing Japanese sake, and means that, in parallel multi-fermentation, yeast has almost completed decomposing sugar in Japanese sake moromi (raw unrefined sake), resulting in getting weak by itself and terminating fermentation activity, or that the yeast has thus far completed fermentation by itself. 例文帳に追加

完全醗酵または完全発酵(かんぜんはっこう)とは、日本酒の製法上の重要概念の一つで、並行複醗酵において、酵母が日本酒醪(もろみ)の中の糖分をほぼ分解しつくしたことによって自然に衰弱し、これによって醗酵作用が止まること、あるいは、そこまで自然に醗酵を全うさせることをいう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This method for producing the alcohol or an organic acid comprises a saccharification process of hydrolyzing the waste construction materials to produce the sugar, a fermentation pre-treatment process of treating a sugar solution obtained by the saccharification process, and a fermentation process of obtaining the alcohol by the fermentation of the sugar.例文帳に追加

廃建材を加水分解して糖を生成する糖化工程と、前記糖化工程で得られた糖溶液を処理する発酵前処理工程と、糖から発酵によりアルコールを得る発酵工程とを有するアルコール又は有機酸の製造方法であって、前記発酵前処理工程が、前記発酵工程を阻害する発酵阻害物質を除去するために、前記糖溶液の蒸発を行う工程であることを特徴とするアルコール又は有機酸の製造方法。 - 特許庁

The water-soluble black pigment is contained in a molasses fraction having a molecular weight of 1,000 or more which is obtained from sugarcane-derived molasses that is molasses and/or molasses alcoholic fermentation distillation residue and/or brown sugar alcoholic fermentation distillation residue.例文帳に追加

糖蜜および/または糖蜜アルコール発酵蒸留残渣および/または黒糖アルコール発酵蒸留残渣であるさとうきび由来の糖蜜類より得られる分子量1000以上の糖蜜分画物に含有される水溶性黒色色素。 - 特許庁

The calcium alginate prevents a fermentation-inhibiting material contained in the onion from penetrating into the immobilized yeast and from contacting with the yeast, and allows the sugar to permeate the calcium alginate and to contact with the yeast so as to carry out alcohol fermentation.例文帳に追加

玉ネギに含まれる発酵阻害物質が固定化酵母内に侵入して酵母に接触することをアルギン酸カルシウムで防止し、且つアルギン酸カルシウムは糖を透過させて酵母に接触させアルコール発酵を行い、エタノールを生成する。 - 特許庁

Lactic acid is produced by the lactic fermentation for assimilating sugar components by a lactic bacterium of the genus Lactobacillus, Streptococcus or Leuconostoc, by carrying out the fermentation in the presence of sea water or water mixed with sea water.例文帳に追加

Lactobacillus属、Streptococcus属およびLeuconostoc属よりなる群から選ばれた乳酸菌により糖分を資化して乳酸を製造するための乳酸発酵を、海水の存在下あるいは海水を添加した水の存在下において行うことを特徴とする乳酸の製造方法。 - 特許庁

The method for producing ethanol includes using yeast growing at a pH of about 5 and belonging to the genus Saccharomyces for alcohol fermentation in ethanol fermentation of a sugar solution obtained by hydrolyzing woody plants and/or grass plants.例文帳に追加

また、本発明は、木本類および/または草本類を加水分解して得られる糖液をエタノール発酵するにあたり、pH5前後の条件で生育可能であるアルコール発酵用サッカロミセス属酵母を用いる、エタノールの製造方法を提供する。 - 特許庁

The bread is produced by using flour, sugar and water as raw materials, carrying out yeast fermentation by adding lactic bacteria sponge obtained by fermentation with Enterococcus faecium and Lactobacillus fermentum to a bread dough raw material, forming the fermented product into a prescribed shape, and carrying out baking, frying, or cooking of the formed product.例文帳に追加

小麦粉、糖質及び水を原料として、エンテロコッカス・フェシウム(Enterococcus faecium)、及びラクトバシラス・ファーメンタム(Lactobacillus fermentum)により発酵させて得られた乳酸菌中種を、パン生地原料に添加してイースト発酵させ、所定形状に成形した後、焼成、油ちょう又は蒸煮することにより、パンを製造する。 - 特許庁

To provide a method for producing vinegar by stationary fermentation in which acetic acid fermentation can efficiently be carried out by avoiding inhibition of growth of acetic acid bacterial even if the vinegar comprises, in a high concentration, such component, e.g. a sugar solution that growth of the acetic acid bacterium is inhibited.例文帳に追加

糖液などの酢酸菌の生育が阻害されるような成分を高濃度で含有する食酢であっても、酢酸菌の生育の阻害を回避して、効率よく酢酸発酵することができる静置発酵による食酢の製造方法を提供することにある。 - 特許庁

This cocktail characterized by pickling full ripen blueberry A in a sugar solution C in the grain state without crushing the grains, fermenting the blueberry A with a natural yeast adhered to the blueberry to produce the middle fermented low alcohol fermentation solution E having an alcohol content of 2 to 5%, and then adding 1 to 4% of the middle fermentation solution to Sake.例文帳に追加

完熟ブルーベリーAを、圧潰破砕せずに粒状態としたままで砂糖液Cに漬けて、ブルーベリー付着の天然酵母を以て低温発酵させて、アルコール分2〜5%の発酵途中の低アルコール発酵液Eを製出し、前記発酵液を日本酒に1〜4%添加してなる。 - 特許庁

Japanese liquor is brewed in the same moromi through parallel multi-fermentation consisting of the saccharification which is conversion of starch to sugar by sake rice malt enzyme and of the decomposition which is the conversion of sugar to alcohol and carbon dioxide by sake mash (a large number of cultured yeast cells); and whether the latter process, namely the decomposition, progresses to the end or not determines roughly the mode of fermentation, complete or incomplete. 例文帳に追加

日本酒は、一つの醪の中で、デンプンが日本酒麹の酵素によって糖に変わる糖化と、糖が日本酒酒母(または酒母)(もと)で培養された酵母によってアルコールと二酸化炭素に変わるという分解が、同時並行的に進むという並行複醗酵によって醸造されるが、この後者である分解が最後まで進むか否かによって、醗酵の様態は完全醗酵と不完全醗酵に大別される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

(2) The method for producing the Ume wine includes a process for carrying out fermentation by adding the yeast to the raw material for fermentation containing the Ume fruit juice and regulates for the wine to have 14-30g/L total acid value (converted to tartaric acid value), a pH of 2.8-3.5 and 40-100g/L sugar content (converted to reducing sugar value).例文帳に追加

(2)梅果汁及び糖を含有する発酵用原料に酵母を添加して発酵を行わせる工程を含む梅ワインの製造法において、得られた梅ワインの総酸量(酒石酸換算値)が14〜30g/L、pHが2.8〜3.5、糖分(還元糖換算値)が40〜100g/Lとなるように調整することを特徴とする、梅ワインの製造法。 - 特許庁

例文

To provide a method for the pretreatment of a herbal biomass, capable of producing a sugar liquid usable for ethanol fermentation in high efficiency at a low cost by using a herbal biomass raw material such as malt feed, and a method for producing ethanol by using the sugar liquid produced by the pretreatment method.例文帳に追加

ビール粕などの草本系バイオマス原料を用いて安価に効率よくエタノール発酵に利用可能な糖液を得ることができる草本系バイオマスの前処理方法、およびそれにより得られた糖液を用いてエタノールを製造するエタノール製造方法の提供。 - 特許庁

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