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oil‐in‐waterを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1443



例文

The manufacturing method of the heat storage body comprises dispersing a mixture essentially comprising the oily substance, which has heat storage properties resulting from a phase change, the aqueous medium and a dispersing agent, in oil-in-water type, wherein the method comprises dispersing the oily substance having heat storage properties resulting from a phase change by using a line mixer.例文帳に追加

相変化により蓄熱性を有する油性物質、水性媒体及び分散剤を必須とする混合物を水中油滴型に分散することにより蓄熱体を製造する方法であって、該蓄熱体の製造方法は、ラインミキサーを用いることで相変化により蓄熱性を有する油性物質を分散する工程を含んでなる蓄熱体の製造方法。 - 特許庁

This oil-in-water type makeup cosmetic contains (A) a coloring pigment, (B) a silicone oil, (C) an organic ultraviolet absorber and (D) a water-soluble polymer, regulated so that70 wt.% of the component (A) is an alkylsilane-treated pigment, and ≥70 wt.% of the whole powder components is an alkylsilane-treated powder.例文帳に追加

次の成分(A)〜(D):(A)着色顔料、(B)シリコーン油、(C)有機紫外線吸収剤、(D)水溶性高分子を含有し、成分(A)の70重量%以上がアルキルシラン処理顔料であり、かつ全粉体成分のうち70重量%以上がアルキルシラン処理粉体である水中油型メークアップ化粧料。 - 特許庁

This oil-in-water type emulsified cosmetic preparation contains (A) a component which is an ultraviolet light absorber water dispersion composition containing the benzotriazole type ultraviolet light absorber represented by general formula (1) and a polyglycerol monoalkyl ester having ≥5 mean degree of polymerization of glycerol, (B) a non-ionic surfactant, (C) an oily component and (D) an electrolyte.例文帳に追加

下記一般式(1)で表されるベンゾトリアゾール型紫外線吸収剤とグリセリンの平均重合度が5以上のポリグリセリンモノアルキルエステルとを含有する紫外線吸収剤水分散組成物である成分(A)と、(B)非イオン性界面活性剤、(C)油性成分、(D)電解質とを含有する水中油型乳化化粧料。 - 特許庁

To provide an oil-in-water emulsion having sufficient translucent appearance, giving soft, fresh and light feeling to the skin, giving ungreasy effect on the skin, stable in any viscosity, and, thereby, enabling to prepare touch feeling of a wide range (from a sprayable liquid to a cream of high viscosity).例文帳に追加

十分な半透明の外観を有し、皮膚に柔軟で爽やかで軽快な感触を与え、皮膚に脂っぽくない効果を与え、どのような粘度であっても安定で、したがって、広範囲の手触り(スプレーすることができる液体から高粘度のクリームまで)の調合をすることができるような水中油型エマルションを製造する必要性が存在する。 - 特許庁

例文

The method for producing the oil-in-water type emulsion composition is to mix and emulsify an oil phase containing a compound expressing the anionic surfactant by neutralization with a water phase in an acidic condition expressing no anionic surfactant, subsequently add a neutralization agent to express the anionic surfactant.例文帳に追加

中和することでアニオン性の界面活性を発現する化合物を含む油相と、水相とを、アニオン性の界面活性が発現しない酸性条件下にて混合し乳化した後、中和剤を加えてアニオン性の界面活性を発現させることを特徴とする水中油型乳化組成物の製造方法。 - 特許庁


例文

The composition is a topically applicable composition in the form of an oil-in-water type emulsion containing an oily phase dispersed in an aqueous phase and a hydrophilic polymer, wherein the composition contains (1) at least one kind of elastomeric organopolysiloxane and (2) at least one kind of lipophilic derivative selected from a lipophilic salicylic acid derivative and a lipophilic amino acid derivative.例文帳に追加

水性相に分散した油性相及び親水性ポリマーを含む水中油型エマルジョンの形態の局所塗布用組成物であって、(1)少なくとも1種のエラストマー性オルガノポリシロキサンならびに(2)親油性サリチル酸誘導体及び親油性アミノ酸誘導体から選択された少なくとも1種の親油性誘導体を含むことを特徴とする組成物。 - 特許庁

This W/O emulsion type flame retardant hydraulic oil prepared by dispersing a base oil in water with a surfactant, is characterized by adding a compound represented by general formula (1) (R groups are each independently a 1 to 10C hydrocarbon group) in an amount of 0.01 to 10 mass%.例文帳に追加

界面活性剤を用いて基油に水を分散させたW/Oエマルション型難燃性油圧作動油において、下記一般式(1):[式中、Rは、それぞれ独立して炭素数1〜10の炭化水素基である]で表わされる化合物を0.01〜10質量%添加したことを特徴とするW/Oエマルション型難燃性油圧作動油である。 - 特許庁

This invention relates to the acidic oil in water type emulsified food comprising octenyl succinate treated starch and having100 Pa.s of viscosity in a state excluding foam, wherein the food is obtained by foaming and has 80-98% of specific gravity compared to that of the state before foaming.例文帳に追加

オクテニルコハク酸処理澱粉を含有し、含泡しないとの粘度が100Pa・s以上である酸性水中油型乳化食品において、当該酸性水中油型乳化食品が含泡させてなり、比重が含泡しないときの酸性水中油型乳化食品に対し80〜98%である酸性水中油型乳化食品。 - 特許庁

This oil-in-water type cosmetic comprises (A) a candelilla resin, (B) such a polymer emulsion that the polymer contains styrene and/or vinylpyrrolidone as constituent unit(s) and can form a water-insoluble film, (C) a volatile oil and (D) an alkali thickening polymer emulsion.例文帳に追加

次の成分(A)〜(D);(A)キャンデリラレジン(B)ポリマー構成単位にスチレン及び/又はビニルピロリドンを含有し、且つポリマーが水不溶性の皮膜形成性ポリマーエマルション(C)揮発性油剤(D)アルカリ増粘性ポリマーエマルションを含有することを特徴とする水中油型睫用化粧料を提供するものである。 - 特許庁

例文

The oil-in-water makeup cosmetic contains (A) a crosspolymer containing 2-acrylamide-2-methylpropane sulfonic acid or its salt, (meth)acrylic acid and/or its ester, and N, N-dimethylacrylamide as constituent units, (B) one or more inorganic salts and organic salts in an amount of 0.2-3 mass% based on the water-phase component and (C) powder.例文帳に追加

(A)2−アクリルアミド−2−メチルプロパンスルホン酸又はその塩、(メタ)アクリル酸及び/又はそのエステル、並びにN,N−ジメチルアクリルアミドを構成単位として含むクロスポリマー、(B)無機塩及び有機塩の一種又は二種以上を水相成分の0.2〜3質量%(C)粉体を含有することを特徴とする水中油型メイクアップ化粧料。 - 特許庁

例文

The oil-in-water emulsified cosmetic is prepared by compounding (1) a polyglycerol fatty acid ester which has a hydroxy value of 450-700, in which 50-100 mass% of the total constituting fatty acid residues are 16-18C fatty acid residues, and in which the degree of polymerization of glycerol has a specified distribution, (2) an oily component, and (3) water.例文帳に追加

1)界面活性剤として、水酸基価が450〜700で、全構成脂肪酸残基の50〜100質量%が炭素数16〜18の脂肪酸残基であるポリグリセリン脂肪酸エステルであり、グリセリンの重合度が特定の分布を有するポリグリセリン脂肪酸エステルと、2)油性成分と、3)水を配合した水中油型乳化化粧料。 - 特許庁

To provide an oil-in-water type emulsion composition which can easily form an emulsified state, and further can stably retain the emulsified state even in the case an only component is incorporated at a high ratio, and an aerosol composition which can easily obtain a stock solution in a stable emulsified state even in the case an oily component is incorporated at a high ratio into the stock solution together with water.例文帳に追加

油性成分が高い割合で含有される場合においても、乳化状態を容易に形成することができると共に、その乳化状態を安定に保持することのできる水中油型エマルション組成物、および原液中に水と共に、油性成分が高い割合で含有される場合においても、安定した乳化状態の原液を容易に得ることができるエアゾール組成物を提供すること。 - 特許庁

The oil-in-water emulsified composition comprises an aqueous phase containing agar microgel with an average particle size of 10-50 μm, an oily phase dispersed in the aqueous phase as emulsified particles with an average size of 1-5 μm and a powder component dispersed in the oily phase, wherein the total content of the microgel and the oily phase stands at 60-80 mass% based on the composition.例文帳に追加

平均粒径が10〜50μmである寒天ミクロゲルを含む水相と、平均粒径1〜5μmの乳化粒子として前記水相中に分散する油相と、前記油相中に分散する粉末成分とを含み、前記ミクロゲル及び油相の合計含有量が、組成物に対して60〜80質量%であることを特徴とする水中油型乳化組成物。 - 特許庁

The method for producing liquid seasoning containing sesame, water-phase and oil-phase-containing oil-in-water emulsified substance comprises mixing the sesame, the water phase and the oil phase, followed by emulsifying the mixture so that it is higher than 40 mass% for sesame, having a grain diameter of 1 mm or smaller which exists in the raw material for the liquid seasoning, prior to emulsification remains after emulsification.例文帳に追加

胡麻、水相及び油相を含む水中油型乳化物を含有する液体調味料の製造方法であって、胡麻、水相及び油相を混合後に乳化を行う際、乳化前に液体調味料原料中に存在する粒径1mm以上の胡麻が、乳化後に40質量%超残存するように乳化を行う液体調味料の製造方法。 - 特許庁

The solid-dispersed composition is such one that water-insoluble solids are dispersed in an oil-in-water emulsified composition formed into a continuous phase, e.g. a solid-containing mix where granular solids each having a mean granule diameter of 0.1-30 mm are dispersed in a soft cream mix or ice cream mix.例文帳に追加

連続相を形成している水中油型乳化組成物中に、水に不溶な固形物が分散している固形物分散組成物、例えばソフトクリームミックスまたはアイスクリームミックス中に平均粒径が0.1mm〜30mmの粒状固形物が分散している固形物入りミックスにおいて、水中油型乳化組成物に脱アシル化ジェランガムを含有させる。 - 特許庁

The oil-in-water type cosmetic comprises (A) an amphiphilic polymer containing hydrophobic functional groups composed of an 8-40C straight-chain or branched chain saturated or unsaturated hydrocarbon group and hydrophilic functional groups composed of a carboxy group in the molecule, (B) a nonionic surfactant having ≤7 HLB and (C) an oily ingredient which is a liquid at 25°C.例文帳に追加

(A)分子内に炭素数8〜40の直鎖又は分岐鎖の飽和又は不飽和の炭化水素基からなる疎水性官能基と、カルボキシル基からなる親水性官能基を含む両親媒性高分子;(B)HLBが7以下の非イオン性界面活性剤;及び(C)25℃で液体の油性成分を含有する水中油型乳化化粧料。 - 特許庁

To provide an oil in water type emulsion composition without blending a hydrophilic surfactant causing stickiness, blending a reduced amount of a water soluble polymer causing sliminess or filmy feeling, stably containing the water and oil even at a low viscosity, and having a good use feeling by combining (a) a water swellable layer silicate with (b) a cationic polymer.例文帳に追加

(a)水膨潤性層状ケイ酸塩と、(b)カチオン性高分子とを組み合わせることにより、べたつきの原因となる親水性界面活性剤を配合せず、またぬるつきや皮膜感の原因となる水溶性高分子の配合量が少ない、低粘度でも水と油とが安定に含有された使用感の良い水中油型乳化組成物を提供することを技術的課題とする。 - 特許庁

This oil-in-water emulsified composition for the meat processed food comprises 5-60 wt.% of edible oil and fat, 0.1-8 wt.% of a milk material as a solid having ≥2 wt.% of phospholipids in the solid derived from milk, 0.1-3 wt.% of alginic acid and/or alginate, and calcium.例文帳に追加

食用油脂5〜60重量%、乳由来の固形分中のリン脂質の含有量が2重量%以上である乳原料を固形分として0.1〜8重量%、アルギン酸及び/又はアルギン酸塩0.1〜3重量%、及びカルシウムを含有することを特徴とする畜肉加工食品用水中油型乳化組成物。 - 特許庁

This parenteral medicinal composition contains an amphipathic medicament having an affinity for phospholipid and an oil-in-water type fat emulsion, wherein the amphiphatic medicament which is dissolved in water in such a concentration as to be clinically applicable migrates at least partially to a phospholipid layer of the fat emulsion so that the concentration of the medicament dissolved in the water phase of the fat emulsion decreases.例文帳に追加

リン脂質に親和性のある両親媒性の薬物と水中油型脂肪乳剤を含有する非経口薬剤において、臨床上で使用可能な濃度で水に溶解する該薬物が脂肪乳剤中のリン脂質層に少なくとも一部取り込まれることにより、脂肪乳剤中の水相への該薬物の溶解濃度が減少することを特徴とする非経口薬剤組成物。 - 特許庁

To provide an oil-in-water type cosmetic which has moisture retention, smooth feeling and excellent extensibility, further has excellent barrier function to skin and adhesion to skin, does not include surfactant, and is swiftly uniformly emulsified by being applied to the surface of skin though marble-shaped oil droplets exhibit a capsule shape in a water phase.例文帳に追加

保湿性、滑らかな感触、優れた伸展性に優れ、さらには肌のバリア機能と肌への密着性に優れ、界面活性剤を含有せず、外観上は水相と油相が分離し、マーブル状〜油滴が水相中でカプセル状を呈しているが、肌上に塗布することで、速やかに均一に乳化する、水中油型化粧料の提供。 - 特許庁

The aqueous light stabilizer emulsion containing 20-85 mass% light stabilizer is produced by mixing the light stabilizer and an emulsifier with water to prepare a water-in-oil type emulsion, subsequently adding water to the water-in-oil type emulsion to inverse the phase to an oil-in-water type emulsion.例文帳に追加

光安定剤と乳化剤と水とを混合して、光安定剤中に水が分散した油中水滴型エマルションを調製した後、該油中水滴型エマルションにさらに水を添加して水中油滴型エマルションに転相させることによって、光安定剤を20〜85質量%含む光安定剤水性エマルションを製造できる。 - 特許庁

To provide an oil-in-water emulsion food excellent in emulsifiability and free from such problems that it takes time to melt, it is troublesome to handle because of easily absorbing moisture and flavor is destoryed each found in the case of using lysolecithin(lysophospholipid) like conventional technique, by using a regular protein emulsifier and adding/formulating lysophosphatidyl-glycerol together with the emulsifier.例文帳に追加

従来技術のようにリゾレシチン(リゾリン脂質)を使用する場合に見られる、溶解するのに時間がかかったり、吸湿し易いためにハンドリングが煩雑であったり、更には風味を損なうといった問題がなく、通常の蛋白系の乳化剤を用い、これと共にホスファチジル・グリセロールを添加・配合することにより得られる、乳化性に優れた水中油型エマルジョン食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for producing an oil-in-water fermented milk product-like food without using an emulsifier and substantially removing whey, having quasi emulsion stability and palate feeling with excellent melting feeling in the mouth like breaking and melting when put into the mouth while having body of soft fresh cheese such as fromage bran.例文帳に追加

本発明は、実質的にホエーを除去することなくフロマージュブラン等のソフトなフレッシュチーズの、ボディーを有しながら口に入れたときにくだけて溶けるような口どけのよい食感を有する擬性乳化安定な水中油滴型の発酵乳製品様食品を、乳化剤を使用せずに提供することを目的とする。 - 特許庁

The oil-in-water type milky skin cosmetic contains (a) a copolymer of 2-acrylamide-2-methylpropanesulfonic acid or its salt/polyoxyethylene alkyl ether methacrylate, (b) an alkyl modified carboxyvinyl polymer and (c) an alkyleneoxide derivative, and has viscosity at 25°C of 10,000 mPa s (Vismetoron viscometer) or less.例文帳に追加

(a)2−アクリルアミド−2メチルプロパンスルホン酸またはその塩/ポリオキシエチレンアルキルエーテルメタクリレートのコポリマーと、(b)アルキル変性カルボキシビニルポリマーと、(c)アルキレンオキシド誘導体を含有し、25℃における粘度が10,000mPa・s以下(ビスメトロン粘度計)である水中油型乳化白濁皮膚化粧料。 - 特許庁

To provide a foaming oil-in-water emulsified oil and fat composition containing lauric acid-based oil and fat and SUS triglyceride, having favorable meltability and emulsification stability, and suppressed in both a tightening phenomenon and a returning phenomenon: and to provide whipped cream produced by using the composition.例文帳に追加

ラウリン系油脂とSUS型トリグリセリドを使用する起泡性水中油型乳化油脂組成物において、口溶け、乳化安定性が良好で、起泡した際のシマリ現象、モドリ現象を共に抑制できる起泡性水中油型乳化油脂組成物及び該組成物を用いたホイップクリームを提供すること。 - 特許庁

To provide an oil-in-water emulsion cosmetic including hydrotalcites in which a specific ultraviolet absorber is intercalated into a space between layers, more concretely, which is stably blended using phospholipid and xanthan gum, has uniform extendability, and excellent emulsion stability and ultraviolet protective effect.例文帳に追加

本発明は、特定の紫外線吸収剤を層間にインターカレーションしたハイドロタルサイト類を含有する水中油型乳化化粧料に関し、更に詳しくはリン脂質とキサンタンガムを用いて安定に配合したものであり、均一な伸び広がり、乳化安定性、および紫外線防御効果に優れる水中油型乳化化粧料に関するものである。 - 特許庁

The oil-in-water type makeup cosmetic contains: (A) a crosspolymer including 2-acrylamide-2-methylpropanesulfonic acid or its salt, (meth)acrylic acid and/or its ester and N, N-dimethyl acrylamide as constituent units in a water phase; and (B) hydrophobic powder in an oil phase, respectively.例文帳に追加

(A)2−アクリルアミド−2−メチルプロパンスルホン酸又はその塩、(メタ)アクリル酸及び/又はそのエステル、並びにN,N−ジメチルアクリルアミドを構成単位として含むクロスポリマーを水相中に、(B)疎水性粉体を油相中に、それぞれ含有することを特徴とする水中油型メイクアップ化粧料。 - 特許庁

This oil-in-water type emulsified cosmetic comprises 1-20 wt.% hydrophobic powder, 0.1-10 wt.% polyether-modified silicone type nonionic surfactant having ≤5 HLB, 1-10 wt.% hydrophilic ester type nonionic surfactant having12 HLB and 0.1-10 wt.% natural and water-soluble polymer.例文帳に追加

疎水性粉体1〜20重量%、HLB5以下のポリエーテル変性シリコン型ノニオン界面活性剤0.1〜10重量%、HLB12以上の親水性エステル型ノニオン界面活性剤1〜10重量%、及び天然水溶性高分子0.1〜10重量%を含有することを特徴とする水中油型乳化化粧料。 - 特許庁

To provide multiple emulsion-type acidic oil-in-water emulsified food such as mayonnaise, tartar sauce or dressing comprising edible oil and fat and vinegar, using eggs as an emulsifier, increased in content of egg albumen, prevented from being coagulated into a bean curd state due to acid denaturation of the egg albumen, and suppressed in syneresis, and to which flavor and body taste of egg yolk are imparted.例文帳に追加

食用油脂と食酢を含有し、卵を乳化剤とする、マヨネーズ、タルタルソース、ドレッシング等の酸性水中油型乳化食品において、卵白含量を高め、かつ卵白の酸変性により食品が豆腐状に凝固することを防止し、離水を抑制し、さらに卵黄の旨味とコク味を付与する。 - 特許庁

To provide an oil-in-water type emulsion cosmetic stably containing an alkyl glyceryl either the formulation of which with a cosmetic or an external preparation for the skin is difficult because of being hardly soluble in many solvents, in a concentration of a degree capable of exhibiting the pharmacological effects such as antiinflammatory effects and bleaching activities in a low-viscosity preparation such as lotions and liquid cosmetics.例文帳に追加

多くの溶媒に難溶であるため、化粧料又は皮膚外用剤に配合が困難であるアルキルグリセリルエーテルをローションや美容液のような低粘度製剤に、抗炎症効果や美白作用などの薬理効果を発揮できる程度の濃度で安定に含有した水中油型乳化化粧料を提供する。 - 特許庁

The invention relates to the pesticide composition which is the oil-in-water type suspension state pesticide composition characterized by comprising one or more kind of pesticide compounds with low water solubility and an acrylic acid-alkylmethacrylate copolymer, and the composition has 100-2,000 mPa s of viscosity at 25°C, and the pesticide composition is excellent in stability.例文帳に追加

本発明の農薬組成物は、1種または2種以上の水難溶性農薬活性化合物およびアクリル酸−メタクリル酸アルキル共重合体を含有し、かつ、25℃における粘度が100〜2000mPa・sであることを特徴とする水中油型懸濁状農薬組成物であり、本農薬組成物は安定性に優れるものである。 - 特許庁

The propofol-containing oil-in-water type emulsion composition includes: an oily ingredient including 70 mass% or more of a medium-chain fatty acid triglyceride; 15 mass% or more, with respect to the oily ingredient, of propofol; water; a surfactant; and at least one kind of fatty acid ingredient selected from a group of a fatty acid and a salt of a fatty acid.例文帳に追加

中鎖脂肪酸トリグリセリドを70質量%以上含む油性成分と、前記油性成分に対し15質量%以上のプロポフォールと、水と、界面活性剤と、脂肪酸及び脂肪酸塩からなる群より選択された少なくとも一種の脂肪酸成分と、を含むプロポフォール含有水中油型エマルション組成物。 - 特許庁

The separate type liquid seasoning is such that oil-in-water emulsified substance as a lower layer and an oil phase as an upper layer are layered, the oil phase composing the emulsified substance at the lower layer contains edible oil and fat containing15 mass% of diacylglycerol, and the oil phase at the upper layer contains aroma components and edible oil and fat consisting mainly of triacylglycerol.例文帳に追加

水中油型乳化物を下層とし、上層として油相を積層した分離型液体調味料であって、下層の乳化物を構成する油相がジアシルグリセロールを15質量%以上含む食用油脂を含有し、上層の油相がトリアシルグリセロールを主成分とする食用油脂及び香気成分を含有する分離型液体調味料。 - 特許庁

To provide an oil-in-water emulsified oil-and-fat composition to be kneaded in an acidic dessert free from generation of rough texture when used for kneading in an acidic dessert where acidic food material such as fruit juice or an acidifier, and causing no inhibition of flavor expression of the acidic food raw material, and to provide an acidic dessert also having such characteristics described above.例文帳に追加

果汁や酸味料などの酸性食品素材を使用した酸性デザートに練込使用した場合に、ザラが生じることがなく、また、酸性食品素材の風味発現を阻害することがない、酸性デザート練込用水中油型乳化油脂組成物、及び、該特徴を有する酸性デザートを提供すること。 - 特許庁

To provide a pasty oil-in-water emulsified product imparted with preservability by lowering pH, and having slight or no sourness, from which wide range of gelatinized or pasty foods can be prepared, and to provide a gelatinized or pasty food using the product.例文帳に追加

本発明の目的は、pHを低下せしめることにより保存性を付与し、pHが低いにも関わらず酸味がほとんどないか、全く感じられない広範囲なゲル状或いはペースト状の食品に調製することの出来るペースト状の水中油型乳化物及びそれを使用したゲル状或いはペースト状の食品を提供することにある。 - 特許庁

The acidic oil-in-water emulsified composition contains the following: (A) an oil and fat in which the diacylglycerol content is 20 mass% and the more than 80 mass% of a fatty acid composing the diacylglycerol is an unsaturated fatty acid; (B) a polyglycerol fatty acid ester; (C) an enzyme-treated egg yolk oil; and (D) egg yolk.例文帳に追加

次の(A)、(B)、(C)及び(D):(A)ジアシルグリセロール含量が20質量%以上であり、かつジアシルグリセロールを構成する脂肪酸の80質量%以上が不飽和脂肪酸である油脂(B)ポリグリセリン脂肪酸エステル(C)酵素処理卵黄油(D)卵黄を含有する酸性水中油型乳化組成物。 - 特許庁

To provide an oil in water type emulsion in which there is storage stability, oil and fat which care for skin can be released when applied, which can be washed out finely easily, and is an emulsion which can leave skin feel which is gentle and does not have stickiness, and can be broadly used for a personal care product and a cosmetic.例文帳に追加

貯蔵安定性があり、適用時に皮膚をケアする油脂を放出することができ、水で洗浄した際に、容易にきれいに洗い落とすことができ、かつ、しっとりとしてべたつきのない皮膚感触を残すことができるエマルジョンであって、パーソナルケア製品及び化粧品に幅広く使用することができる水中油型エマルジョンを得る。 - 特許庁

This body rinse comprises an oil-in-water emulsion composition having the size of the emulsified oil particles of10 microns and the whole oil content of51 wt.% based on the whole body rinse and contains a nonvolatile polysiloxane or a volatile oil component in an amount of ≥2 wt.% based on the whole oil components.例文帳に追加

乳化油分粒子の粒子径が10ミクロン以下の水中油型乳化組成物からなるボディーリンスにおいて、全油分量がボディーリンス全量の51重量%以上であり、全油分量に対して不揮発性ポリシロキサンを2重量%以上または揮発性油分を含有することを特徴とするボディーリンス。 - 特許庁

The method for producing the acidic oil-in-water emulsion comprises stirring a water phase and a oil phase each containing an acidic substance together with an emulsifier in an emulsifying machine, measuring current loaded on the emulsifying machine by using a load current ammeter provided on the emulsifying machine, and detecting the emulsified condition through observing change in the load current so as to control stirring power.例文帳に追加

酸性物質を含む水相、油相及び乳化剤を乳化機内で撹拌する酸性水中油型乳化物の製造法であって、当該乳化機に備えた負荷電流計により該乳化機の負荷電流を測定し、該負荷電流の変化の観察により乳化状態を検知し、撹拌動力を制御することによる酸性水中油型乳化物の製造法。 - 特許庁

This composition resistant to the sunshine is obtained by allowing a cosmetically permissible support of an oil-in-water type emulsion to contain (a) one sun screen system capable of blocking UV irradiation and (b) a polyethylene mixture consisting of a polyethylene having at least one carboxylic acid terminal group of a free, partly neutralized or totally neutralized type and at least one polyethylene.例文帳に追加

水中油型エマルション型の化粧品的に許容可能な支持体に(a)UV照射を遮蔽可能なサンスクリーン系の一つと(b)フリー、部分的に中和した又は全体的に中和した形態の少なくとも1つのカルボン酸末端基を有するポリエチレンと少なくとも1つのポリエチレンとからなるポリエチレン混合物の一つとを含有せしめる。 - 特許庁

This oil-in-water microemulsion is compounded of a surfactant which contains a polyglycerol fatty acid ester not having a carbon-carbon unsaturated bond in its molecule as a main component, wherein an oil phase contains a specific oil component comprising a glycerol fatty acid ester dicarboxylic acid condensate and/or an acylglutamic acid ester and both of the oil phase and a water phase contain glycerol and/or 1,3-butylene glycol.例文帳に追加

分子内に炭素−炭素不飽和結合を有しないポリグリセリン脂肪酸エステルを主成分とする界面活性剤が配合されており、油相がグリセリン脂肪酸エステルジカルボン酸縮合物及び/又はアシルグルタミン酸エステルからなる特定油分を含有し、上記油相及び水相の両方がグリセリン及び/又は1,3−ブチレングリコールを含有する水中油型マイクロエマルション。 - 特許庁

To provide an oil-in-water type modified silicone emulsion having particles with a uniform and fine particle diameter into which a modified silicone slightly soluble in an oil phase containing a film-forming component and gelling when brought into contact with water is incorporated, its manufacturing method, and a soft finishing agent for clothing which contains the modified silicone emulsion and has good storage stability at a low viscosity.例文帳に追加

膜形成成分を含む油相に難溶性であり、かつ水と接触するとゲル化する変性シリコーンが取り込まれた粒子径が均一で微細な水中油型変性シリコーンエマルション、及びその製造方法、並びに、該変性シリコーンエマルションを含み、低粘度で保存安定性の良好な衣料用柔軟仕上げ剤の提供。 - 特許庁

The oil-in-water emulsified substance for making bread and confectionery contains 30-60 wt.% of a fat and oil, 0.1-3.0 wt.% of a polyglyceryl fatty acid ester, 0.1-3.0 wt.% of a monoglycerol difatty acid ester and/or organic monoglyceride and 0.1-5.0 wt.% of a whey protein concentrate.例文帳に追加

本発明の製菓、製パン用流動状水中油型乳化物は、油脂30〜60重量%、ポリグリセリン脂肪酸エステル0.1〜3.0重量%、モノグリセリンモノ脂肪酸エステル及び/又は有機酸モノグリセライド0.1〜3.0重量%、乳清蛋白濃縮物0.1〜5.0重量%を含有することを特徴とする。 - 特許庁

To prepare an oil in water type makeup cosmetic material excellent in effect for visualizing the skin to be three dimensional (stereoscopic feeling-playing effect) by adding three dimensional effect owing to excellence in homogeneity and transparency of a cosmetic membrane with uniformly extended on the skin without powder twisting on the skin in application, in spite of powdery finish without feeling oily stickiness.例文帳に追加

塗布時に肌上で粉体が縒れたりせずに均一に伸び広がりで、油っぽいべたつきを感じないパウダリーな仕上りであるにもかかわらず、化粧膜が均一で透明感に優れることから、肌に立体感を付与し肌を立体的に見せる効果(以下、「立体感演出効果」と略す。)に優れる水中油型メーキャップ化粧料を提供する。 - 特許庁

(1) The above flexible multi-layer resin-made container has an oxygen absorbency resin layer and has an oxygen barrier nature resin layer in the side of an outer face from the above oxygen absorbency resin layer in the container stuffing emulsification foods made by filling the oil-in-water type emulsification foods made by containing an emulsification material having an unsaturated fatty acid into the flexible multi-layer resin-made container.例文帳に追加

(1)不飽和脂肪酸を有する乳化材を含有してなる水中油型乳化状食品を可撓性多層樹脂製容器に充填してなる容器詰め乳化状食品において、前記可撓性多層樹脂製容器が、酸素吸収性樹脂層を有し、かつ、前記酸素吸収性樹脂層より外面側に酸素バリヤ性樹脂層を有する。 - 特許庁

To prepare an oil-in-water type cosmetic for eyelash excellent in the makeup effect on curling up eyelashes (curling effect) and/or the makeup effect on showing eyelashes thick (volume effect), good in these makeup effects' sustainability, usability, makeup film uniformity, the easiness of removing makeup film by a remover and stability with time, and also good in the effect on showing eyelashes long.例文帳に追加

睫用化粧料において、睫を上にカールする化粧効果(カール効果)や睫を太く見せる化粧効果(ボリューム効果)に優れ、その化粧効果の持続性、使用性、化粧膜の均一性、リムーバーでの除去のしやすさ、及び経時安定性に優れ、更には、睫を長く見せる効果にも優れる水中油型睫用化粧料に関する。 - 特許庁

To obtain an enzyme-treated yolk product which has excellent emulsifiability and scarcely contains live bacteria, to provide a method for producing the same, to obtain an emulsifier which uses the enzyme-treated yolk product and has flavor developability and emulsifiability suitable for food uses, and to obtain an oil-in-water type emulsification product which uses the emulsifier and has good flavor developability, dispersibility in mouths, and solubility in mouths.例文帳に追加

乳化性に優れ、且つ生菌数の少ない卵黄酵素処理物及びその製造方法、該卵黄酵素処理物を用いた食品用途に適した風味発現性と乳化性とを兼ね備えた乳化剤、並びに該乳化剤を用いた風味発現性、口中分散性及び口溶け性の良い水中油型乳化物を提供すること。 - 特許庁

The method for manufacturing the emulsified composition comprises forming a gel from at least one oily component selected from the group consisting of fatty acids and higher alcohols, at least one polymer soluble in the oily component and a polyhydric alcohol having a hydricity of three or higher or an aqueous solution of the polyhydric alcohol and subsequently converting the gel into an oil-in- water-type emulsified composition.例文帳に追加

脂肪酸および高級アルコールからなる群から選択された一種以上の油分、前記油分に可溶な一種以上の高分子ならびに三価以上の多価アルコールまたは多価アルコール水溶液でゲルを形成させたのち、水中油型乳化組成物とすることを特徴とする乳化組成物の製造方法。 - 特許庁

This palate feeling and quality improving agent for confectionery as an oil-in-water emulsified product comprises 35-65 mass% of a component A, 30-60 mass % of a component B, 0.1-10 mass% of a component C, 0.1-10 mass %of a component D, and contains neither a synthetic emulsifier nor a synthetic surface active agent.例文帳に追加

下記の成分Aを35〜65質量%、成分Bを30〜60質量%、成分Cを0.1〜10質量%、及び成分Dを0.1〜10質量%含有し、かつ、合成の乳化剤又は合成の界面活性剤のいずれも含有しない、水中油型乳化物であることを特徴とする菓子類用食感品質改良剤。 - 特許庁

例文

The oil-in-water type emulsion composition comprises a water phase, an oil phase dispersed in the water phase and powder dispersed in the oil phase, wherein the oil phase comprises a silicone oil, a side chain type amino-modified silicone expressed by general formula (1) as a dispersing agent for the powder, and an amphiphilic material compatible with the silicone oil and having ≤5 HLB as an auxiliary emulsifier.例文帳に追加

水相と、該水相中に分散した油相と、該油相中に分散した粉体とを含み、 前記油相は、シリコーン油と、前記粉体の分散剤として下記一般式(1)で示される側鎖型アミノ変性シリコーンと、乳化助剤としてシリコーン油に相溶するHLB5以下の両親媒性物質とを含むことを特徴とする水中油型乳化組成物。 - 特許庁

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