1153万例文収録!

「中熟成」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 中熟成に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

中熟成の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 122



例文

(37−T)×12+24≦Hr 式1(式、Tは熟成温度(℃)、Hrは熟成時間を表す。)例文帳に追加

In the formula, T is a maturity temperature (°C) and Hr is a maturity time. - 特許庁

ワインはたるのに入れて熟成させる。例文帳に追加

Wine is put in casks to age. - Tatoeba例文

ワインはたるのに入れて熟成させる。例文帳に追加

Wine is put in casks to age.  - Tanaka Corpus

また、発酵・熟成に生じる不純物を取り除く。例文帳に追加

Impurities produced during fermentation and ageing are also removed. - 特許庁

例文

あとはただ樽のでウィスキーが熟成するのを待つだけです.例文帳に追加

After that, all we do is wait for the whisky to mature in the cask.  - 研究社 新和英中辞典


例文

長期間熟成させる場合、梅の実を途で取り出す。例文帳に追加

When it is aged for a long time, ume are taken out halfway through the aging process.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明はバナナ熟成加工に、箱のバナナ位置における果肉温度差を修正し、バナナ全体の熟成度を均一化させて商品価値のより高いバナナの熟成加工が可能となるバナナ熟成加工室の循環ファン制御方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for controlling a circulation fan of a banana aging and processing chamber, capable of uniformising a banana's flesh temperature in a case during an aging processing, uniformising the aging degree of the whole bananas, and obtaining the bananas with a higher commercial value. - 特許庁

これを水酸化ナトリウムで和し、諸味とともに仕込み熟成を経る方法を「混合醸造」と呼ぶ。例文帳に追加

The method to neutralize this by sodium hydroxide and make it mature with moromi is called the 'mixed fermented method.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

造りかけ、売れ残り、熟成の途などにあたる酒は翌年の勘定に繰り入れた。例文帳に追加

Sake in the course of production or maturing or unsold sake were carried over to the account of the next year.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

そして、前記熟成・乾燥後の正極板活物質の金属鉛を1質量%以下にする。例文帳に追加

Here, metallic lead in the active material of the positive electrode plate shall be not more than 1 percent by mass. - 特許庁

例文

本発明はバナナ熟成加工に、箱のバナナ位置における果肉温度差を測定したり修正したりする手間を省略し、バナナ全体の熟成度を均一化させて商品価値のより高いバナナの熟成加工が可能となるバナナ熟成加工室の循環ファン制御方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for controlling the circulation fan of a banana maturity processing chamber, capable of eliminating a labor work for measuring and adjusting a temperature difference at banana flesh in a box during banana maturity operation, making a maturity degree of the whole bananas uniform and enabling a banana maturity operation to give a higher commercial value to the bananas. - 特許庁

前記生ニンニクを恒温、恒湿に制御可能で内表面が天然木材の杉材で覆われた熟成装置に、90℃、湿度80%の条件で168時間保持、熟成し、その後必要な熟成処理を追加実施することで、ニンニク臭のない加工ニンニクが得られ、しかも悪臭の発生も解消できる。例文帳に追加

As the result of this, it is possible to obtain the processed garlic having no garlic smell and to solve emission of nasty smell. - 特許庁

熟成工程を含む鉛蓄電池用ペースト式極板の製造方法において、熟成工程の酸素分圧が、大気よりも高いことを特徴とする鉛蓄電池用ペースト式正極板の製造方法とする。例文帳に追加

This method for manufacturing a paste type electrode plate for use in a lead-acid battery includes an aging process, and its feature is that an oxygen partial pressure in the aging process is higher than atmospheric pressure. - 特許庁

酒類成分の高級アルコールと含有する有機酸とをエステル化する酒の熟成方法においてその熟成時間の短縮、連続化及びその装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method for aging an alcoholic liquid which method esterifies higher alcohols in the components of the alcoholic liquid and a contained organic acid, so as to significantlyreduce time for aging the alcoholic liquid and have a continous type process, and to provide an apparatus therefor. - 特許庁

一次熟成期間に風味物質を添加した後、ポーションカットを風味物質添加後少なくとも1日の熟成期間を経た後に行うことにより、ポーションカット時の機械的な問題は回避される。例文帳に追加

A method for producing the portion cut product of surface ripened soft cheese with mold having added flavor material comprises adding the flavor material during a first ripening period, and performing portion cut after at least one day ripening period after the addition of the flavor material so as to avoid a mechanical problem in portion cut. - 特許庁

一次熟成期間に風味物質を添加した後、ポーションカットを風味物質添加後少なくとも1日の熟成期間を経た後に行うことにより、ポーションカット時の機械的な問題は回避される。例文帳に追加

Mechanical problems in the portion-cut process can be avoided by adding the flavor substance during a primary maturing period and portion-cutting after the maturing period of at least one day after adding the flavor substance. - 特許庁

とくに一回目の火入れは、成分に落ち着きを与え、その先の貯蔵にどういうふうに熟成していくかの方向性を左右する。例文帳に追加

The first hiire makes ingredients settle down and determines how mature the sake is during storage.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

この熟成の初期からアルコールを混ぜる製法は、国の4種類の紹興酒のうち、香雪酒の作り方と同じである。例文帳に追加

This method of production in which alcohol is added during early maturation is the same as the process used to make the Xiangxue wine variety of four types of Shaoxing wine.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

夜間に凍結した豆腐が日に溶けてしまわないように、専用の氷室に入れて数日間熟成させ、その後に解凍し乾燥させる。例文帳に追加

In order for tofu that is frozen during the night not to thaw during the day, it's placed in a separate ice room and allowed to mature for a few days, and after thawing it is dried.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

その後,溶かした殻を塩,タマネギ,ショウガなどの香味野菜と一緒にかめのに入れ,数週間熟成する。例文帳に追加

The dissolved shells are then put into pots with salt, onion, ginger and other herbs, and matured for a few weeks.  - 浜島書店 Catch a Wave

テトラクロロエタン含有汚水を腐植と混合し、攪拌して熟成させた後、和処理を行うことを特徴とするテトラクロロエタンの除去方法。例文帳に追加

Tetrachloroethane is removed by mixing sewage containing tetrachloroethane with humus under stirring to age the same and subsequently neutralizing the aged sewage. - 特許庁

石炭を有機溶剤で加熱し熟成することにより、前記石炭より軟化流動性を高めた冶金用改質炭111を製造する。例文帳に追加

The modified coal 111 for metallurgy in which softening fluidity is increased more than coal is produced by heating and aging the coal in an organic solvent. - 特許庁

β-1,3-グルカンおよびカルボランを極性溶媒溶液で混合し、水を加えて熟成する工程を含む、複合体の調製方法。例文帳に追加

The method for preparing the complex includes a step for mixing the β-1,3-glucan and the carborane in a polar solvent solution, and maturing the product by adding water. - 特許庁

そして、前記工程で熟成させた混合物に超音波を照射して、前記ポリアリーレン電解質を前記溶媒に分散させる。例文帳に追加

In addition, an ultrasonic wave is emitted at the mixture aged at the process, and the polyarylene electrolyte is dispersed in the solvent. - 特許庁

加熱を終了し、果肉を刻み瓶詰し、瓶ので太陽光によってジャム、ソース、ジュースの液を熟成する。例文帳に追加

After the heating, the sarcocarp is chopped, the sarcocarp-containing liquid is bottled and the liquid of jam, sauce or juice is aged in the bottle by sunshine. - 特許庁

水性媒体でエチレンイミンを80℃以下の温度で重合させた後、100〜150℃の温度で熟成する。例文帳に追加

This method comprises polymerizing ethyleneimine at 80°C or below in an aqueous medium and aging the solution at 100-150°C. - 特許庁

強磁界を通過した水を反応熟成させた後に浸透膜を通過させるとより効果的である。例文帳に追加

When water passed through strong magnetic field is matured the reaction and then is passed through the osmosis membrane, the effect is more effective. - 特許庁

野菜類を、調味液で45〜65℃で5分間〜48時間保持し、次いで常温以下で熟成させる、漬物の製造方法である。例文帳に追加

This method for producing pickles comprises keeping vegetables in a seasoning liquid at 45-65°C for 5 min to 48 h followed by maturing the resultant vegetables at normal temperatures or lower. - 特許庁

これを水酸化カルシウム含有水性懸濁液に混合し、常温よりも高い温度で熟成する。例文帳に追加

The fired material is mixed with a calcium hydroxide aq. suspension and is aged at a temp. higher than the normal temp. - 特許庁

その後、熟成槽2の反応液を、密閉した仕上槽3に移送管52を通じて連続して抜き出した。例文帳に追加

The reaction liquid in the reaction vessel 1 is continuously taken out through a transporting pipe 51 to a sealed aging vessel 2 concurrently with the start of the feed of each raw material. - 特許庁

粉砕とうがらしは、乾燥させた赤とうがらし、塩及び酢を混合し、所定期間熟成して得られた間生成物を生成する熟成工程と、前記間生成物を真空条件下で粉砕する粉砕工程とを経て製造される。例文帳に追加

The ground red pepper is produced through an aging step for mixing dried red pepper with a salt and vinegar, aging the mixture for a prescribed period and producing the resultant intermediate product and a grinding step for grinding the intermediate product under vacuum conditions. - 特許庁

バナナ5の熟成に於いて、室内に設けた循環ファン3の吹出し方向を周期的に切換えて、箱にあるバナナ5の通気方向に於ける略両端の果肉温度差が極めて小さく出来るバナナ熟成加工室の循環ファン制御方法と成す。例文帳に追加

This method for controlling the circulation fan of the banana maturity processing chamber comprises periodically changing the blowing directions of the circulation fan 3 in a chamber during maturation of bananas 5 and extremely reducing a flesh temperature difference between both ends in the ventilation direction of the bananas 5 in the box. - 特許庁

(1)不活性炭化水素溶媒にルイス塩基を溶解し、(2)この溶液に有機アルミニウム化合物を添加し、熟成させ、(3)この熟成液にBDとチタン化合物とを同時に添加し、又はBDを添加した後にチタン化合物を添加してBDを三量化する。例文帳に追加

BD is trimerized by (1) dissolving a Lewis base in an inactive hydrocarbon solvent, (2) adding an organic aluminum compound to the solution and aging the solution and (3) simultaneously adding BD and a titanium compound to the aged solution or adding BD and subsequently adding the titanium compound. - 特許庁

イカの肉質部を、タンパク質分解酵素剤を用いて45℃〜65℃の温度範囲に規制しかつ7〜48時間の熟成条件で穏やかに熟成させ、イカ肉の心部までソフトな噛みごたえのある食感の肉質状態に軟化させることを特徴とする、イカ加工食品の製造方法。例文帳に追加

The method for producing a squid processed food includes controlling a squid flesh part by using a protease in a temperature range of 45-65°C and mildly aging the squid flesh part under an aging condition of 7-48 hours. - 特許庁

砂質地盤1上に砕石マットまたは熟成鉄鋼スラグマット2を敷設の後、砂質地盤1熟成前の鉄鋼スラグ杭3を造成して、鉄鋼スラグ杭3により砂質地盤1の締固めと、地震時の過剰間隙水圧Pの消散を行なう。例文帳に追加

After crushed stone-mat or matured blast-furnace stag mat 2 is laid on a sandy ground 1, a prematured blast-furnace slag pile 3 is formed in the sandy ground 1 to compact the sandy ground 1 by the slag pile 3 and dissipate an excessive pore water pressure P in an earthquake. - 特許庁

玄麦を除菌洗浄水切りの後、乳酸菌及び糖類を含有する所定の仕込液を調整し、前記仕込液に浸漬して液切りし、1〜5日間の密封静置で発酵処理した後に、熟成、粉砕若しくは粉砕、熟成して製出する。例文帳に追加

The lactic acid fermented husked barley is obtained by steps comprising sterilizing, cleaning and draining the husked barley, preparing a predetermined breeding liquid containing lactobacillus and sugars, soaking the barley in the breeding liquid and then draining, subjecting the barley to the fermentation process by sealing and standing for 1-5 days, aging and pulverlizing or pulverlizing and then aging. - 特許庁

化学反応によって生成した沈殿物の水性沈殿液を熟成した後、このに粒子成長の元となる原料、すなわち同一組成でかつより小さな粒径を持つ粒子を共存させ再び熟成することを繰り返し、所望する大きさの粒径まで沈殿物構成粒子を成長させる。例文帳に追加

After an aqueous precipitate solution formed by a chemical reaction is aged, a step for making a raw material to become the source of particle growth, which is a particle having the same composition and smaller particle diameter, coexist and be subjected to aging again, and the step is repeated to grow the particle constituting the precipitate to have the desired particle size. - 特許庁

酢酸発酵前の食酢醪、酢酸発酵の発酵醪、又は酢酸発酵終了後の醪のいずれかに、茶材に酒類及び酸発酵乳を混和し、熟成して得られる熟成茶材から得られた水抽出液を添加して、該水抽出液を含有する食酢を製造する。例文帳に追加

Aqueous extract of an aged tea material obtained by mixing a tea material with an alcoholic liquor and acidic fermented milk and aging the mixture is added to either one of vinegar glue before fermentation of acetic acid, fermented glue during fermentation of acetic acid and glue after finishing fermentation of acetic acid to produce vinegar containing the aqueous extract. - 特許庁

しかし、食品のコウジ酸は熟成に微生物、酵素等によって分解されるし(塩分が不足するとカビが生える)動物試験での濃度に比して食品の濃度はごく微量でしかない。例文帳に追加

However, kojic acid in food is resolved by microbes and enzymes upon maturing (the lack of salt allows mold to grow) and its amount in food is minute compared to its concentration in biological tests.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

泡盛の熟成方法に関し、特に蒸留工程に凝縮液を極低温に冷却することを特徴とする冷却熟成方法において、アルコール蒸気の油性成分やコゲ臭などを適度に除去することができ、しかも、泡盛独特の芳醇な香味を効果的に引き出すことができる冷却分離装置を実現すること。例文帳に追加

To provide a cooling and separating apparatus capable of properly eliminating an oily component and scorched flavor in the vapor of alcohol and effectively extracting a rich flavor characteristic of Awamori (a millet brandy) in the aging of the Awamori, in a refrigeration aging process by extremely cooling a condensate in a distillation process. - 特許庁

コバルト塩の水溶液に、この塩を和するのに必要な量の0.8倍量〜1.1倍量のアルカリを添加して水酸化コバルトを生成させる工程、 生成した水酸化コバルトを熟成させる工程、および 熟成後の水酸化コバルトを空気で熱処理してCo_3O_4を生成させる工程を含むことを特徴とする排ガス浄化触媒微粒子の製造方法。例文帳に追加

There is provided a method for manufacturing exhaust gas cleaning catalyst fine particles including steps of: generating cobalt hydroxide by adding aqueous solution of cobalt salt to 0.8-1.1 times the amount of alkaline requiring neutralizing the salt; maturing the generated cobalt hydroxide; and the cobalt hydroxide after the step of maturing is heat-treated in air to generated Co_3O_4. - 特許庁

熟成コンポスト様物製造装置の1日のバッチ式運転において、15時間以上もの加熱処理時間を取りながら、人手による作業を日勤時間内に集させることにより装置の運転効率、熟成コンポスト様物の生産効率を高めると共に、装置の温度低下を防止して加熱のための燃料消費量を低減する。例文帳に追加

To provide an apparatus for producing a ripened compost in which operating efficiency and the production efficiency of the ripened compost by concentrating manpower within a day shift time and taking a heat treatment time of15 hours in one day of a batch operation and fuel consumption for a heating process is reduced by preventing the temperature from lowering. - 特許庁

ハロゲン化銀粒子と分散媒を含み、核形成、熟成および成長の各工程を経て製造されるハロゲン化銀乳剤の製造方法において、熟成工程に入るときのハロゲン化銀乳剤の全銀濃度が0.0015質量%から0.015質量%であるハロゲン化銀乳剤の製造方法。例文帳に追加

The method for preparation of the silver halide emulsion which contains silver halide particles and a dispersion medium and is prepared by undergoing respective steps of nucleation, maturation and growth is characterized in that the total silver concentration in the silver halide emulsion in starting the maturation step is from 0.0015 to 0.015mass%. - 特許庁

脱硫排水を電気透析膜装置18にて、排水の塩素を脱塩するための脱硫排水処理方法において、吸収剤が過飽和で溶解している脱硫排水を熟成装置16に供給して吸収剤の過飽和度を低下させ、その後、その熟成した脱硫排水を電気透析膜装置18に供給して脱塩するようにしたものである。例文帳に追加

In a method for treating waste water from desulfurization for removing chlorine therefrom by means of an electrodialyzer 18, the waste water in which an adsorbent is dissolved in a supersaturated concentration is fed into an aging apparatus 16 to lower the degree of supersaturation of the adsorbent, and then the aged waste water is fed into an electrodialyzer 18 to remove chlorine therefrom. - 特許庁

とうがらしソースは、乾燥させた赤とうがらしを熟成して得られる熟成とうがらしを主成分とし、それに生の赤とうがらしを塩蔵して得られる塩蔵とうがらし、合せ酢を添加したものを液状に調製したもので、そのとうがらしソースのカプサイシン含有量はとうがらしソース全体重量に対して80〜120ppmとなっている。例文帳に追加

This red pepper sauce consists of a matured red pepper obtained by maturing a dried red pepper as a main component and is prepared as a liquid state by adding a salted red pepper obtained by salting a raw red pepper and a mixed vinegar, and the content of capsaicine in the red pepper sauce is 80-120 ppm based on the total weight of the sauce. - 特許庁

多価フェノール類及びホルムアルデヒドを水で反応させて有機ヒドロゲルを得る工程、前記有機ヒドロゲルに水を添加して加圧密閉下で加熱処理して熟成された有機ヒドロゲルを得る工程、前記熟成された有機ヒドロゲルを乾燥し有機エアロゲルを生成させる工程、及び前記有機エアロゲルを炭素化処理する工程、を経る炭素材料の製造方法。例文帳に追加

This method for producing a carbon material comprises a process for reacting polyhydric alcohols and formaldehyde in water to obtain an organic hydrogel, a process for heating the water-added organic hydrogel under pressure and sealed condition to obtain an aged organic hydrogel, a process for drying the obtained aged hydrogel to generate an organic aerogel, and a process for carbonizing the resultant organic aerogel. - 特許庁

しかし、発酵が進んで酸味が付いてはいてもまだ飯粒が原型を留めた熟成のものを「なまなれ」または「なまなり」と呼んで、魚だけでなく周囲の飯も一緒に食べることもあった。例文帳に追加

However, even though it was being fermented and had an acid taste, if grains of rice maintained their original shape, the fish under maturation was called 'namanare' or 'namanari,' and was sometimes eaten along with its surrounding rice.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ネオジム塩含有溶液をアルカリで和し水酸化ネオジムとし、得られた水酸化ネオジムを水に分散させオキシカルボン酸を添加した後、加熱・熟成することを特徴とする。例文帳に追加

This production method comprises neutralizing a neodymium salt-containing solution with an alkali, to convert it to neodymium hydroxide, dispersing the resultant neodymium hydroxide in water, adding an oxycarboxylic acid thereto and heating/aging the dispersion. - 特許庁

アルミン酸ナトリウム水溶液を部分和することにより水酸化アルミニウムを析出させて水酸化アルミニウムスラリーとし、該水酸化アルミニウムスラリーを40℃〜90℃で熟成処理することにより製造できる。例文帳に追加

The gibbsite aluminum hydroxide particle is manufactured by preparing an aluminum hydroxide slurry by precipitating aluminum hydroxide by partially neutralizing a sodium aluminate aqueous solution, and aging the aluminum hydroxide slurry at a temperature of 40 to 90°C. - 特許庁

例文

酵素処理卵黄を使用した場合でも、熟成後のコク味発現が優れ、まろやかな風味を呈する高ジグリセリド含量の酸性水油型乳化組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an acidic oil-in-water type emulsion composition excellent in expression of body flavor after ripening even using enzyme-treated yolk, exhibiting a mellow flavor, and having a high diglyceride content. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
研究社 新和英中辞典
Copyright (c) 1995-2024 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
Tanaka Corpusのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います:
 Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France.
  
浜島書店 Catch a Wave
Copyright © 1995-2024 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved.
  
Tatoebaのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います:
Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS