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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 味噌かすの意味・解説 > 味噌かすに関連した英語例文

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味噌かすの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 39



例文

味噌、酒粕例文帳に追加

Soybean paste, Sake lees  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

豆滓入りの味噌例文帳に追加

miso soup with bean cake in it  - EDR日英対訳辞書

味噌をこしたあとのかす例文帳に追加

the dregs that remain after miso is strained  - EDR日英対訳辞書

好きな味噌汁の具は何ですか?例文帳に追加

What are your favorite ingredients to put into Miso soup? - Tatoeba例文

例文

粕をこしていない酒か味噌例文帳に追加

unrefined sake or miso  - EDR日英対訳辞書


例文

-酒粕のみか、または味噌と混ぜて用いる。例文帳に追加

Made using only sakekasu or sakekasu mixed with miso (fermented soy bean paste).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

家庭でよく食される味噌汁作りに使用する味噌溶き器は、味噌を湯に溶かす時に服を汚したり、調理台を汚したり或いは、飛び散ったりして危険であるが、より簡単に味噌濾しができ、安全で且つ、多用途に使用できる味噌濾し容器を提供する。例文帳に追加

To provide a bean paste straining container that facilitates straining of bean paste and that is safe and versatile, while a conventional straining container used for making bean paste soup frequently eaten at home soils clothes, stains a cooking cabinet, or scatters bean paste and is therefore dangerous when bean paste is melted in hot water. - 特許庁

使用する味噌は各家庭によりまちまちだが、地域レベルで見ると相対的に赤味噌が好まれる地域・白味噌が好まれる地域などにブロック化することができ、それがそのままその地域の代表的な味噌の銘柄にもなっていることも多い(味噌を参照)。例文帳に追加

It depends upon each family which miso to use, but looking according to areas there are red miso areas and white miso areas, which have determined the major miso brands by each area (refer to Miso).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

豆腐にテンペ菌又は/及びオンジョム菌を添加すると共に、低塩味噌に漬け込んで豆腐を発酵させた豆腐の味噌漬である。例文帳に追加

The Miso pickles of the Tofu is obtained by adding tempeh bacteria and/or Onjom bacteria to the Tofu, and pickling the resultant Tofu in the low-salted Miso to ferment the Tofu. - 特許庁

例文

松葉は味噌に対して約5質量%、ヤマブシタケ抽出エキスは、味噌に対して約5〜10質量%添加する。例文帳に追加

The pine needles are preferably added in an amount of about 5 mass% and the Hericium Erinaceum extract are added in an amount of about 5-10 mass% based on the Miso. - 特許庁

例文

果汁が残っているシークヮーサー搾りかすを有効利用すべく、シークヮーサー搾汁かすを粉砕し煮てペースト化して味噌と混合してなる多用途型のシークヮーサー味噌とし、しかもその応用品として、味噌菓子や健康味噌などを実現する。例文帳に追加

To provide versatile type Citrus depressa fermented soybean paste by crushing and boiling Citrus depressa squeezed lees to bring into paste, and mixing the product with fermented soybean paste, so as to effectively use Citrus depressa squeezed lees leaving fruit juice, and to provide fermented soybean paste confectionery and health fermented soybean paste as applied products of the Citrus depressa fermented soybean paste. - 特許庁

漬物-沢庵漬け、梅干し、柴漬、味噌漬け、粕漬け、糠漬け、山葵漬け例文帳に追加

Tsuke-mono (pickles): Takuan-zuke (yellow pickled radish), umeboshi (pickled "ume" - Japanese apricot), shibazuke (salted chopped pickled vegetables), miso-zuke (vegetables pickled in miso (fermented soybean paste)), kasu-zuke (vegetables or/and sliced fish meat pickled in sake lees), nuka-zuke (vegetables pickled in fermented rice bran), wasabi-zuke (wasabi pickled in sake lees)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

麺類用のだしやつゆに、熟成させた味噌から滲出したたまりを 0.1〜3 %添加する例文帳に追加

This soup stock or soup for noodles is obtained by adding 0.1-3 wt.% of dripping Miso juice oozed from ripened Miso to soup stock or soup for noodles. - 特許庁

シークヮーサーの搾汁かすや果実を充分に煮てからミキシングしてなるシークヮーサーペーストと黒糖と混合してなるシークヮーサー味噌及び/又はさらにミルク類を混合してなるシークヮーサー味噌である。例文帳に追加

The Citrus depressa fermented soybean paste is obtained by mixing Citrus depressa paste made by fully boiling Citrus depressa squeezed lees and fruits followed by mixing, and unrefined brown sugar, and/or further mixing milk. - 特許庁

豆腐粕を有効利用した、低価格でしかも健康や長寿に貢献しうる味噌様発酵食品の製造方法および味噌様発酵食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a Miso-like fermented food at a low cost by effectively using bean curd refuse and contributing to health improvement and long life, and to provide the Miso-like fermented food. - 特許庁

これにより、従来は廃棄されていた豆腐粕および醤油粕を有効に利用して味噌様発酵食品を製造できる。例文帳に追加

The method produces the Miso-like fermented food by effectively utilizing hitherto discarded bean curd refuse and soy sauce cake. - 特許庁

味噌汁や粕汁や鍋料理の具材などとして、日本料理では非常に一般的な食品である。例文帳に追加

Tofu is a very general food in Japanese cuisine, being as an ingredient in miso soup, kasujiru (soup made with sake lees) and one-pot dishes cooked at the table.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

そのまま梅干やからし酢味噌を添えて食べるほか、吸い物、土瓶蒸し、寿司、天ぷら、蒲焼などさまざまな料理に用いられる。例文帳に追加

It can be eaten plain with a pickled Japanese apricot or vinegared miso (bean paste) with mustard, but it is also used in various dishes including clear soups, in a steamed dish in an earthenware teapot, sushi, tempura and for broiling.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

廃棄処分される味噌や醤油粕を利用した家畜用飼料およびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a feed for cattle utilizing lees of Miso (fermented soybean paste) and soy sauce to be discarded, and to provide a method for producing the feed. - 特許庁

豆腐を製造する工程で副生物おからを、加塩処理し常温保存し、醤油の残渣味とともに、味噌又は、味噌化合物として、100%食料として、再利用することで、おから及び醤油粕の、産業廃棄物を出さない。例文帳に追加

Bean curd refuse as byproduct in the process of producing Tofu is subjected to salting treatment and stored at room temperature; thereafter, together with soy residues, is made into a food by 100% as Miso (fermented soybean paste) or its compound to be reused; thus no industrial wastes including such bean curd refuse and soy sauce refuse are produced. - 特許庁

この発明は、加水量を増すなどして乾燥コストを高めて風味を損ねたり、或いは添加物を添加して風味を低下するなどなく、また製造工程の途中で冷却固化した味噌を特殊な別容器に詰め替えるなどの煩雑な操作も行わないで、風味の優れた凍結乾燥ブロック状味噌を低乾燥コストで生産性よく得ようとするものである。例文帳に追加

To provide a freeze-dried block soybean paste excellent in taste, at a low drying cost, with good productivity, neither increasing hydration amount, which causes increase of drying cost and damage of taste, nor adding any additive, which causes decrease of taste, and performing no complicated operation such as repacking a cooled and solidified soybean paste in another specific container on the way of the production step. - 特許庁

製麹原料として大豆類を特定し、モナスカス属の菌株を用いて固体培養して得た大豆紅麹を具体的に味噌に用いることに関しては、提案されていなかったが、本発明は安全性が高く、健康食品、一般の食品への適用が可能であり、優れたコレステロール低下作用を有するモナコリンKを含有させた風味豊かで色合いの良い大豆紅麹味噌を提供するものである。例文帳に追加

To provide soybean monoscus-containing fermented soybean paste having high safety, applicable to health food and popular food, containing monakolin K excellent in hypocholesterolemic activity, rich in flavor and having good color, by actually utilizing soybean monoscus obtained through solid culture using strains belonging to genus monoscus for fermented soybean paste while specifying soybean as malt-making raw material which has not been suggested. - 特許庁

粕汁(かすじる)とは、出汁に酒粕を溶いた汁物、またはだし汁に味噌と酒粕を合わせたものを溶いた汁物のことで、具材にはにんじん、ダイコン、魚等がよく使われる。例文帳に追加

Kasujiru is a soup made by dissolving sake lees or a mix of sake lees and miso in broth and adding some ingredients, which are often carrot, daikon (Japanese radish), or fish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

還元に際しては、大豆由来成分を直接添加するのではなく、当該成分をCD包摂させた包摂物を予め用意しておき、かかる包摂物を製品味噌に添加する。例文帳に追加

During this reduction, an incorporated product which is the soybean-derived component incorporated in a CD, is prepared in advance, and then, is added to the finished product Miso, instead of directly adding the component to the finished product Miso. - 特許庁

加熱可能な漬物食品において、味噌付け或いは粕漬けした魚介類等の食品を包装したまま熱水内に入れて加熱調理できるようにすること。例文帳に追加

To obtain a heatable pickled food, such as a fish or shellfish pickled in miso or sake lees, which can be heated and cooked in hot water in a packed state as such. - 特許庁

この発明は、酒類,味噌等の発酵食品の製麹に際し麹中のユビキノンの生成を促進する化学物質を添加することにより、麹中のユビキノン含有量を増大させるものである。例文帳に追加

The method for increasing a ubiquinone content in malted rice comprises adding a chemical substance for promoting formation of ubiquinone in malted rice during production of malted rice in a fermented food such as liquors, fermented soybean paste, etc. - 特許庁

粉末静菌化した納豆菌を上記の熟成過程の後半ないし熟成終了後に添加すると、乳酸菌と同じように体内で作用する納豆菌入りの味噌様発酵食品を得ることができる。例文帳に追加

The Miso-like fermented food containing Bacillus natto and acting in the body same as lactobacillus can be produced by adding powdered and bacteriostaticized Bacillus natto at a latter half period of the aging stage or after finishing the aging stage. - 特許庁

尚、醤油粕に対する前記味噌の混合重量比は0.01〜200%が望ましく、さらに食品加工残渣である水分含有野菜が混合される。例文帳に追加

Preferably, the weight proportion of the Miso mixed with the lees of the soy sauce is 0.01-200%, and water-containing vegetables of the residue of food processing are mixed therewith. - 特許庁

塩味の弱さや物足りなさを補うための塩味増強剤を添加することにより、食塩の含有量が低くても、良好な塩味を感じる味噌を提供する。例文帳に追加

To provide Miso bringing out the feeling of excellent salty taste even having a low salt content by adding a salty taste enhancing agent for replenishing the weakness and unsatisfactoriness of salty taste. - 特許庁

必要とする前処理加工をした魚に、複数の注入針を有する注入手段で、粕、麹、味噌および醤油から選択される1つを主成分とする調味液を注入する。例文帳に追加

This method for producing the pickled fish product comprises injecting into fish subjected to a required pre-treatment process, seasoning liquid having as the main ingredient one ingredient selected from sake lees, malted rice, fermented soybean paste and soy sauce with an injection means having a plurality of injections. - 特許庁

この漬物液として醤油、梅酢、糠、唐辛子又はからし類、アルコール、味噌、塩、砂糖、粕、味醂、麹、等を主体とし、所望により、各種調味料を添加したものが使用される。例文帳に追加

The pickling liquid is mainly composed of soybean sauce, plum vinegar, rice bran, red pepper or mustards, alcohol, soybean paste, salt, sugar, rice liquor lees, sweet rice liquor, and malted wheat, and various kinds of seasonings are, if desired, added to the liquid. - 特許庁

素材を調味料に漬け込む前の面倒な作業を省き、単に素材を調味料に漬け込むだけで手作りの西京漬け、味噌漬け、粕漬け等を作ることができる漬け 床を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a pickling device capable of allowing a hand-made Saikyozuke (a kind of a pickled fish), Misozuke (a material pickled in mizo), Kasuzuke (a material pickled in sake lees) or the like to be provided by only pickling a material while omitting complex operation before the pickling of the material in a seasoning. - 特許庁

仕込み工程又は発酵・熟成工程で獣乳カゼインを10重量%以上添加することを特徴とする、機能性味噌の製造方法を提供する。例文帳に追加

This method for producing the functional fermented soybean paste comprises addition of10 wt.% of animal milk casein in a preparation process or a fermentation/maturing process. - 特許庁

日本の伝統的な基礎調味料である味噌や酒粕等を漬込み材として利用し、家庭で簡便に且つ好みに合わせて肉、魚、野菜等の漬け込み食品が得られる簡易漬け込み袋床を提供する。例文帳に追加

To provide a simple bagged pickling bed capable of utilizing miso, sake lees, etc., which are traditional basic seasoning materials in Japan, as pickling materials and obtaining the pickled food of a meat, fish, vegetable, etc., simply in a home for one's preference. - 特許庁

上記課題を解決するため、キムチ、粕漬、味噌、納豆等の発酵食品から集積培養法等を用いて分離したコレステロール分解微生物もしくはそのコレステロール分解酵素を機能性食品もしくは環境修復剤として活用すればよい。例文帳に追加

This functional food/environmental repairing agent is provided by utilizing cholesterol-decomposing microorganisms or their cholesterol-decomposing enzymes separated from fermented foods such as the kimutsi, pickles with sake lees, soybean paste, fermented soybean using Bacillus natto by using an accumulative culturing method. - 特許庁

調味料製造工程において発生する残渣、および出荷後に残留する調味料を使用して製造される家畜用飼料であって、調味料である醤油製造時に発生する醤油粕と、製造後出荷され残留した味噌とを所定の重量比で混合し、自然乾燥する。例文帳に追加

The feed for the cattle produced by using a residue formed in a seasoning-producing process, and the seasoning remaining after shipping is produced by mixing the lees of the soy sauce formed at the production of the soy sauce of the seasoning, with the Miso remaining after the production and shipping in a prescribed weight ratio, and naturally drying the mixture. - 特許庁

味噌や酒粕等の半固形物の必要量をバラツキなく容器内に充填した後、充填した半固形物を押圧することにより筒体外に小断面の紐状に吐出することのできる半固形物吐出器を提供する。例文帳に追加

To provide a dispenser of semi-solid material in which the semi-solid material such as miso or sake lees is filled in a container by a desired amount without dispersion and thereafter filled semi-solid material is pressed and discharged outside a cylinder in a cord-like shape having a small section. - 特許庁

前記エビの頭部の内容物は、前記塩辛の全量に対する比率が、10重量%未満とすることが望ましく、食感調整のために多糖類増粘剤を添加することが可能であり、食味を調整するために、キムチ味、シソ味、わさび味、中華風味、味噌味、ジャン辛味から選ばれる食味を付与する添加物を適宜添加することが可能である。例文帳に追加

The ratio of the content of the shrimp head to the whole amount of the salted shrimp guts is preferably <10 wt.%, a polysaccharide thickening agent may be added in order to adjust palate feeling, and an additive imparting taste selected from Kimchi taste, Perilla taste, Japanese horseradish taste, Chinese flavor, miso flavor and "jan" hot taste, may be appropriately added in order to adjust the taste. - 特許庁

例文

漬物(つけもの)とは、野菜(場合によっては魚や動物)などを食塩、酢、糠味噌、醤油、酒粕、油脂など高い浸透圧を生じたり水素イオン指数を下げる効果を持つ、あるいは空気と遮断する効果を持つ漬け込み材料とともに漬け込み、保存性を高めるとともに熟成させ、風味を良くした保存食品。例文帳に追加

Tsukemono is preserved food that vegetables (fish or meat, sometimes) are pickled together with pickling ingredients having high osmotic pressure, having an effect to decrease hydrogen-ion exponent or having an effect to shut off from the air such as salt, vinegar, rice-bran paste, soy sauce, sake lees or fat and oil, to improve preservation quality as well as to improve taste and flavor by maturing.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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