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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品表の意味・解説 > 食品表に関連した英語例文

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食品表の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 834



例文

しかし,最近,食品表示への信頼がひどく揺らいでいる。例文帳に追加

But recently our trust in food labeling has been shaken badly.  - 浜島書店 Catch a Wave

不適切な食品表示の事例が次々と明らかになっているのだ。例文帳に追加

Cases of improper food labeling have come out one after another.  - 浜島書店 Catch a Wave

また,食品表示や人材育成,経営のより良い方法も話し合われる。例文帳に追加

Better ways of food labeling, personnel training, and management will also be discussed.  - 浜島書店 Catch a Wave

フライ食品の中種の面に、乾燥した澱粉の皮膜を形成させる。例文帳に追加

Dried starch membranes are each formed on surface of ingredients of fried foods. - 特許庁

例文

食品または食材の売買システム及び微生物情報示システム例文帳に追加

TRADING SYSTEM FOR FOOD OR FOODSTUFF, AND MICROBE INFORMATION DISPLAY SYSTEM - 特許庁


例文

蓄熱樹脂面を有する食品容器および蓄熱樹脂組成物例文帳に追加

FOOD CONTAINER HAVING HEAT ACCUMULATIVE RESIN SURFACE AND HEAT ACCUMULATIVE RESIN COMPOUND - 特許庁

面にクラストを有する容器入りクリーム様食品の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PACKAGED CREAM-LIKE FOOD HAVING CRUST ON SURFACE - 特許庁

黒豆の皮を含有する健康食品及びその製造方法例文帳に追加

HEALTH FOOD CONTAINING BLACK SOYBEAN SKIN AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

デジタル文字認識機能付食品表示用語照合システム例文帳に追加

FOOD LABELING WORD COLLATION SYSTEM WITH FUNCTION OF RECOGNIZING DIGITAL CHARACTER - 特許庁

例文

輸入食品等の違反情報の公及び都道府県等との連携例文帳に追加

Disclosure of Information on Imported Foods Violating the Law, and Cooperation with Prefectures - 厚生労働省

例文

食品7を包装する食品包装用容器2において、面に、その食品7を使用した調理例が示された調理例示部10を複数設けるようにした。例文帳に追加

The food product packing container 2 for packing food product 7, includes two or more cooking example displays 10 each displaying a cooking example using the food product 7 on the surface. - 特許庁

食品又はその包装用部材に貼付け可能な基材シート2の面2aに、食品に含まれていない成分を少なくとも含む食べ合わせ食品示する食べ合わせ示部4(14)を設けた。例文帳に追加

A food eaten together display part 4 (14) which displays the food eaten together which includes at least a component which is not included in the original food is disposed on the surface 2a of a substrate sheet 2 which is sticky to the original food or the packaging member. - 特許庁

少なくとも被包装物側にエンボス面を有するエンボスフィルムで、型崩れしやすい食品面粘着性があり面部分が身離れしやすい食品面付着物が剥れやすい食品から選ばれる被包装物が、含気状態で包装されていることを特徴とする食品包装体。例文帳に追加

The food package is characterized by keeping a packaging item selected from a collapsible food one with the surface part adhesive and separable from the body, and one with deposits to the surface peelable, packaged with embossing film which has an embossed surface at least on the packaging side of it including air in it. - 特許庁

食品からの汁に毒素が存在するとき、食品が汚染されていることを示するため、インジケータの色を変化させる手段が設けられる。例文帳に追加

A means for changing the color of the indicator is installed in order to display that the food is polluted when the toxin exists in the juice from the food. - 特許庁

ユズ肌等の面凹凸がなくレトルト食品用フィルム等の食品包装材料として好適なポリプロピレンフィルムの提供。例文帳に追加

To provide a polypropylene film having no surface unevenness such as orange-peel and suitable as a material for food packaging such as retort food packaging. - 特許庁

この詰め合わせ食品1は、詰め合わされている人・犬兼用食品の内容物示として、少なくとも次の(a)〜(e)を有する。例文帳に追加

A salt content in the whole food for both people and dogs is 0.1-0.7 mass% at salt equivalent, and as for protein and carbohydrate contents in the whole food for both people and dogs, carbohydrate is 20-200 pts.mass based on 100 pts.mass protein. - 特許庁

これによって、食品原料17の面の水分による付着を防止して食品原料17のアルファ化を行うことができる。例文帳に追加

The method enables pregelatinization of the food raw material 17 while preventing adhesion of the food raw material 17 due to water content at its surface. - 特許庁

食品内部を素早く均一に加熱し食品表面もパリッとできる加熱調理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a heating cooker capable of quickly uniformly heating the inside of food and making a food surface crispy. - 特許庁

食品包装容器1は、模様14が内面シート12を透過して外から可視できるが、模様14が食品と直接接することはない。例文帳に追加

In this food packaging container 1, the pattern 14 does not directly contact food although the pattern 14 is visible from outside through the internal surface sheet 12. - 特許庁

加熱したときに食品表面に見た目に好ましい黄金色の焼き目を付ける食品用着色剤を提供する。例文帳に追加

To provide a coloring agent for foods with which visibly comfortable golden colored burnt marks are put on the surfaces of foods when heated. - 特許庁

つまり、電子レンジにおいて、食品の数に応じて、食品が効率良く加熱される位置が示されることになる。例文帳に追加

That is to say, the location where a food is efficiently heated according to the number of the foods in the microwave oven is displayed. - 特許庁

トランスグルタミナーゼ及びゼラチンを食品素材の面にコーティングした後に、該食品素材を加熱処理する。例文帳に追加

The method for producing a processed food comprises coating the surface of the food raw material with transglutaminase and gelatin and heat-treating the food raw material. - 特許庁

食品に過熱水蒸気を曝して該食品表面に凝縮水を連続的に付着させることにより、該食品を水の凝縮伝熱により加熱すると共に、前記食品周囲の雰囲気の酸素濃度を大気中の酸素濃度以下にして、該食品内の成分の酸化を低減することを特徴とする、食品加工方法。例文帳に追加

The method for processing the food comprises reducing oxidation of ingredients in the food by exposing overheated steam to the food and continuously attaching condensed water to the food surface to heat the food by condensation and heat transmission of water and further keeping the oxygen concentration of atmosphere in the circumference of the food in the lower state than the oxygen concentration in the air. - 特許庁

食品に過熱水蒸気を曝して該食品表面に凝縮水を連続的に付着させることにより、該食品を水の凝縮伝熱により加熱すると共に、前記食品周囲の雰囲気の酸素濃度を大気中の酸素濃度以下にして、該食品内の成分の酸化を低減することを特徴とする、食品加工方法。例文帳に追加

This food processing method is characterized by heating the food by the condensing heat transfer of the water by continuously sticking the condensate to the food surface by exposing superheated steam to the food, and reducing the oxidation of the component in the food by setting the oxygen concentration of the atmosphere around the food to the oxygen concentration or less in the atmosphere. - 特許庁

食品層にある水分に反応して蒸散されるため、食品の傷みを最小限にしつつ、食品表面に印字することができるレーザマーキング装置を提供する。例文帳に追加

To provide a laser marking apparatus capable of printing on the surface of foodstuff while minimizing damage to the foodstuff since a portion of the surface of the foodstuff transpires by being reacted with moisture thereon. - 特許庁

再加熱時の温風は、食品1の下部の面と食品載置領域11の平面部との間の空間を流通するので、食品1の面全体を温風で均一に加熱することができる。例文帳に追加

As the hot air for reheating is circulated in a space between the surface under the food product 1 and the flat part of the food product placing area 11, the whole surface of the food product 1 is uniformly heated with the hot air. - 特許庁

冷蔵庫12の扉や側面に貼り替えるための冷蔵庫側ラベル2と、食品の包装や容器11に貼り付ける食品側ラベル3からなる二層のラベルであって、各ラベル2,3の面に最低限食品名と賞味期限を示したものである。例文帳に追加

Each surface of the labels 2, 3 displays at least the food name and its expiration date. - 特許庁

食品及び保存容器の保存開始月日から賞味期限月日の期限示をし、食品、保存容器に取付けて保存管理をする食品保存月日示器具を提供する。例文帳に追加

To provide a foodstuff storage month and day display instrument that displays the limit month and day of appreciation based upon the month and day of the start of storage of foodstuffs and a storage container and is fitted to the foodstuffs and storage container for storage management. - 特許庁

流動性食品を冷凍し、かつ該冷凍食品を個別片に製造する方法であって、a)水又は食塩水を冷凍面に噴霧して、該面に薄く均一な氷層を形成し、b)前記氷層上に、流動性食品を堆積し、c)該食品を冷凍することを含む方法。例文帳に追加

The method for freezing a fluid food and dividing the frozen food in the form of separated unit pieces comprises a process containing (a) step to spray water or salt water to a freezing surface to form a thin and uniform ice layer on the surface, (b) a step to deposit the fluid food on the ice layer and (c) a step to freeze the food. - 特許庁

少なくとも1つの食品示される示装置12を備え、示装置12に示された食品データベースの食品より選択された各食品について、栄養価データベース22の情報及び食品データベース24の情報に基づいて、その分量に対する栄養価及び栄養バランスの目安を計算する。例文帳に追加

For each food selected from the foods in the food database and displayed on the display device 12, goals of nutrients and nutrient balance for the quantity thereof are calculated based on information in the nutrient database 11 and information in the food database 24. - 特許庁

食品から発生する水蒸気が結露して食品に再付着するのを防ぐことができ、食品に接するシート面で蒸気が結露した場合でも結露水を吸水することができる食品搬送用シートおよびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a food carrying sheet which prevents vapors generated from food from being condensed into dews and becoming adherent back to the food and absorbes waters from dew condensation even when vapors are condensed into dews on the sheet surface contacting with the food, and to provide a method for manufacturing it. - 特許庁

冷凍食品の解凍に伴って当該冷凍食品内に差し込み可能な形状の温度センサを準備し、冷凍食品面に温度センサを所定の圧力で押し付け、その状態で冷凍食品の解凍を行う。例文帳に追加

This method for measuring temperature when thawing frozen food comprises preparing a temperature sensor having a form capable of being inserted into the frozen food with thawing of the frozen food, pushing the temperature sensor on the surface of the frozen food with prescribed pressure, and thawing the frozen food in the condition. - 特許庁

本発明は、冷凍フライ食品の油で調理する時間を短くし、さらに食品の形状に制約を与えず、食品表面のカリカリ具合あるいはしっとり感を調節して所望の食感を有するフライ食品を得ることが可能な製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a fried food, by which the fried food whose surface crispy or wet touch is adjusted to give a desired texture can be obtained in a non-limited food shape in a short frying time. - 特許庁

冷凍食品の解凍において冷凍食品表面に結露により生じる水滴が直接接触しないようにするとともに、食品に含まれている水分をできるだけ逃がさないようにして解凍して、解凍後の食品の品質劣化を防止できるようにする。例文帳に追加

To provide a method for thawing a frozen food so as to prevent the food after thawing from its quality deterioration by thawing so as not to make a direct contact of water droplets produced by a dew formation with the surface of the frozen food in the thawing of the frozen food and also not to release the water contained in the food as less as possible. - 特許庁

油揚げをカットせずに、その内部にノズルを用いて食品を詰めた油揚げ食品であって、内部に食品を詰める際に前記皮に形成されたノズル差し込み口がグアーガムにより閉塞されていることを特徴とする油揚げ食品によって課題を解決できる。例文帳に追加

This fried food in which a food is packed using a nozzle without cutting fried bean curd is characterized by closing a nozzle insertion port formed in the skin of the fried bean curd with guar gum, when the food is packed in the fried bean curd. - 特許庁

薬事食品衛生審議会食品衛生分科会において、食品安全委員会の「緊急取りまとめ」などにかんがみ、現状においては、食品衛生法上の暫定規制値を維持すべきとの所見を発(平成23年4月4日)例文帳に追加

The Food Sanitation Commission of the Pharmaceutical Affairs and Food Sanitation Council announced its remarks that, under the present situation, the provisional regulation values set based on the Food Sanitation Act should be maintained in the light of the "Emergency Reports" issued by the Food Safety Commission. (April 4, 2011) - 厚生労働省

十二 別第七の上欄に掲げる作物である食品及びこれを原材料とする加工食品(当該加工食品を原材料とするものを含む。)例文帳に追加

12. Food of farm products listed in the left hand columns of appended table 7, and processed food made from such food (including any food made from said processed food)  - 日本法令外国語訳データベースシステム

食品用艶出し剤を、焼成食品の食感を低下させず、食品表面にべたつき感を生じることのない、均一で良好な艶を付与することができるものとする。例文帳に追加

To obtain a glazing agent for foods capable of imparting uniform and good gloss without deteriorating a palatability of baked foods and without causing a sticky feeling on the surface of the food. - 特許庁

食品の販売時に添付される食品おまけカードや食品おまけシールに関し、暗所でもその側面の図柄を見えやすくする手段を提供する。例文帳に追加

To provide a means for making a pattern, on the front side of an extra card or an extra seal attached to foodstuffs at the time of sale of the foodstuff, to be easily visible even in a dark place. - 特許庁

米飯等の食品面に粉粒食品をふりかける際に、好適な図柄を描くことができるようにした粉粒食品ふりかけ用テンプレート装置を提供する。例文帳に追加

To provide a template device for spreading particulate food which is made to draw a favorable pattern when spreading particulate food on the surface of a food such as cooked rice. - 特許庁

塩、胡麻その他の振掛け食品のいずれでも、定量、定密度分布に調整しておむすび等被散布食品面に散布することができる食品の振掛け装置を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide an automatic sprinkling apparatus for food, capable of sprinkling on the surface of a to-be-sprinkled food such as rice ball through regulating any food of salt, sesame and other tastily seasoned dried food for sprinkling over rice to a given amount and a distribution of given density. - 特許庁

油揚げを用いてフィリングを充填するなどして得られる油揚げ利用食品であって、得られる食品面に非常にサクサク感が付与された食品およびこれに使用する可食性包材を提供することにある。例文帳に追加

To provide food using fried bean curd by stuffing with filling using fried bean curd and giving extremely crispy feeling to the surface thereof, and to provide an edible wrapping material to be used for the food. - 特許庁

醤油の含量が20〜60重量%の食品であって、該食品面を0.05〜2重量%のジェランガム水溶液に接触させたものを、米飯とあわせて米飯食品とする。例文帳に追加

This method for producing a cooked rice food comprises mixing cooked rice with a food which has a soy sauce content of 20 to 60 wt.% and whose surface is brought into contact with 0.05 to 2 wt.% of an aqueous gellant gum solution. - 特許庁

食品成分から、ミネラル指数(鉄と亜鉛の重量比)が、1〜3の食品(果汁などの液体の食品を除く)1種を、使用する蒸留酒の1〜100重量%相当量を蒸留酒に漬け込む。例文帳に追加

The beverage obtained by immersing foods in a distilled liquor is obtained by immersing one kind of food (except liquid food such as juice) having a mineral index (ratio of iron to zinc by weight) of 1 to 3 from a food composition table in an amount corresponding to 1 to 100 wt.% of distilled liquor used, in the distilled liquor. - 特許庁

画像を示するフィルム部を備えた食品サンプルにおいて、該フィルム部の形状を食品及び/又は食品容器の見かけの外縁の形状をかたどった形状とする。例文帳に追加

The food sample is provided with a film portion for displaying an image and the film portion is shaped to profile the shape of the apparent outer edge of food or a food container. - 特許庁

複数個の個包装食品包装体3の相互間を、個包装食品包装体3の面の一部に設けられた粘着部4を介して仮固着して食肉加工品等の連結食品包装体5とする。例文帳に追加

A connected food package 5 as for processed meat goods is obtained by temporarily fixing the plurality of individual food packages mutually via adhesive parts 4 provided on parts of the surfaces of the individual food packages. - 特許庁

なお、食品の数が「1」であれば被加熱物30Aを含む画像が、食品の数が「2」であれば被加熱物30Bを含む画像が、食品の数が「3」であれば被加熱物30Cを含む画像が、それぞれ示される。例文帳に追加

In the case when the numbers of foods are '1', '2' and '3', the images including the objects to be heated 30A, 30B and 30C, respectively, are displayed. - 特許庁

第十八条 食品の安全性の確保に関する施策の策定に当たっては、食品示が食品の安全性の確保に関し重要な役割を果たしていることにかんがみ、食品示の制度の適切な運用の確保その他食品に関する情報を正確に伝達するために必要な措置が講じられなければならない。例文帳に追加

Article 18 In formulating policies to ensure Food safety, necessary measures for accurately transmitting the information on Food, such as ensuring the appropriate operation of a Food labeling system, shall be taken in consideration that Food labeling plays an important role in ensuring Food safety.  - 日本法令外国語訳データベースシステム

糖アルコールとリゾチームからなる食品用日持ち向上剤や、これらに加えて有機酸類やアミノ酸類からなる食品用日持ち向上剤を食品に添加し、食品の味質を損なうことなく、代的な腐敗菌であるバチラス・ズブチリスや代的な食中毒菌であるスタフィロコッカス・アウレウスの増殖を抑制させ、食品の日持ちを向上させる。例文帳に追加

The method improves the keeping quality of food without damaging quality of taste, by adding the keeping quality improving agent for food comprising a sugar alcohol and lysozyme, and the keeping quality improving agent for food comprising organic acids and amino acids, and suppresses proliferation of Bacillus subtilis which is a representative putrefactive bacteria, Staphylococcus aureus which is a representative food poisoning bacteria. - 特許庁

例文

食品を包装可能な包装用部材2の面2a又はこの包装用部材2の面2aに貼付けられたラベル33の面33aに、食品に含まれていない成分を少なくとも含む食べ合わせ食品示する食べ合わせ示部4(10)を設けた。例文帳に追加

A complementary food indicating part 4 (10) indicating the complementary food containing at least compositions not contained in the food is provided on a surface 2a of the food packaging member 2 or a surface 33a of a label 33 stuck on the surface 2a of the food packaging member 2. - 特許庁

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日本法令外国語訳データベースシステム
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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