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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品表の意味・解説 > 食品表に関連した英語例文

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食品表の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 834



例文

かかる食品の製品形態には、ステロール応答性エレメント結合タンパク−1の発現を抑制し、以て、コレステロールの肝細胞への構築を抑制し、脂肪肝を予防する作用を有する旨の示を有することが好ましい。例文帳に追加

The product form of such the food preferably has a display telling that the food has the effect of inhibiting the expression of the SREB-1 and thereby inhibiting the construction of cholesterol into liver cells and preventing the fatty liver. - 特許庁

食品添加物等の薬剤を必要とすることなく、うまみ成分の分解を抑え、赤身魚に対しては魚肉面の変色も抑えることのできる魚類の効果的な鮮度保持法を提供する。例文帳に追加

To provide an effective method of retaining freshness of edible fishes, suppressing decomposition of flavor components without an agent such as a food additive, and suppressing discoloration of the surface of red-colored fish meat. - 特許庁

あるいは、中種に澱粉をまぶし、蒸煮加熱した後、乾燥させて、中種の面に乾燥した澱粉の皮膜を形成させ、次いで、衣を付けて油ちょうしてフライ食品を製造する。例文帳に追加

The fried foods are produced by sprinkling starch on the ingredients, steam heating and then drying to form dried membranes of starch on the ingredients and then coating and oil cooking. - 特許庁

板紙製本体層の面に水性接着剤を塗り、次に該接着剤を加熱して水分の一部を蒸発させて接着剤を粘着し易くするという食品用管状複層容器の製造方法等。例文帳に追加

This method for manufacturing a tubular double layer container for food is to apply the aqueous adhesive to the surface of the body layer made of a board and partially vaporize the moisture by heating the adhesive to make the adhesive stick easily. - 特許庁

例文

可食性センターの面に形成されるコーティング層がグミキャンディ様の食感を有する新しい食感のコーティング食品を提供すること。例文帳に追加

To provide coated food with a new texture wherein a coating layer is formed on the surface of an edible center has a gummi candy-like texture. - 特許庁


例文

カシス果実に含まれる成分を含有し、抗肥満作用を有するものであって、肥満の抑制または予防のために用いられるものである旨の示を付した飲食品例文帳に追加

The invention comprises the food and drink comprising the component contained in the cassis fruits and having antiobestic activity and indicating that the component is used for suppressing or prophylaxis of obesity. - 特許庁

ジクロロイソシアヌル酸塩と粒子面のみを低水和化処理したメタケイ酸ナトリウム五水和物とを必須成分として含有する食品製造ライン用洗浄剤組成物を提供する。例文帳に追加

This cleanser composition for the food production lines contains a dichloroisocyanurate and sodium metasilicate pentahydrate only whose particle surfaces are subjected to a low hydration treatment, as essential components. - 特許庁

この調理器の茹で湯の塩分濃度を正確に検出することができるとともに、使用者がこの塩分濃度を容易に認識することができるように示することができる食品茹で調理器の提供。例文帳に追加

To provide a food boiling cooker capable of accurately detecting the salinity of boiling water in the cooker and displaying it in such a manner that a user can easily understand the salinity. - 特許庁

澱粉を水に分散させて加熱した澱粉の水溶液に中種を浸漬した後、乾燥させて、中種の面に乾燥した澱粉の皮膜を形成させ、次いで、衣を付けて油ちょうしてフライ食品を製造する。例文帳に追加

The fried foods are produced by soaking the ingredients in an aqueous solution of starch obtained by dispersing starch and heating, dried to form dried starch membranes on the surface of the ingredients, and then coating and oil cooking. - 特許庁

例文

着色して、凍結させた板状材料の上に、異なる色を着色させたリボン状材料を乗せて、透明封止材で封止して、一体化した板状の融解示具を当該の冷凍食品に添付する。例文帳に追加

A platelike thawing indicator, wherein on a colored and frozen platelike material, differently colored ribbonlike materials are placed, which are both integrally sealed in transparent sealing materials, is attached to frozen food. - 特許庁

例文

水蒸気を透過する波長域の赤外線を副数本のランプヒータ17から加熱室14内に輻射することで、食品11面のパリッと感を出すことができると共に温度ムラの少ない均一加熱ができる。例文帳に追加

The surface of food 11 can be uniformly heated with little temperature irregularity while providing a food 11 surface with crispness, by irradiating the infrared ray of wavelength area penetrating through moisture vapor into the heating chamber 14 from a plurality of lamp heaters 17. - 特許庁

次いで、この電子レンジ調理用調味料が生肉や生水産物の面上で固定化されるように味付けを施すことにより電子レンジ調理食品とする。例文帳に追加

Then, the food for cooking with the oven is provided by seasoning the raw meat and/or raw fishery product so as to fix the seasoning material on the surface of them. - 特許庁

より具体例によると、少なくとも一つの抗微生物剤は、その加圧チャンバーへの放出及び食品表面への適合前に殺菌スチームの供給体へ噴射されそれにより混合される。例文帳に追加

According to a preferred embodiment, the at least one microbial agent is injected into and thereby mixed with the pressurized supply of pasteurizing steam prior to its discharge into a pressurized chamber and application to the food surfaces. - 特許庁

発酵飲食品製造に用いられる液体麹の製造方法であって、培養原料として面が外皮で覆われた未加工の豆類又は芋類を含む液体培地で麹菌を培養する液体麹の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the liquid koji used in production of fermented food/drink comprises a culture of Aspergillus oryzae in a liquid medium containing unprocessed beans or potatoes covered with hulls as a culture material. - 特許庁

粒状に破砕され、且つ、水分除去処理が施された脱臭処理済粒状にんにく2の面に卵黄の被膜3を形成したことを特徴とする無臭にんにく食品1。例文帳に追加

This odorless garlic food 1 has a coated membrane 3 of a yolk formed on the surface of a granular garlic 2 crushed to a granular shape and after finishing a dewatering treatment and a deodorant treatment. - 特許庁

液状あるいはスラリー状食品を真空ドラムドライヤーのドラム面に落下させる時、突沸現象を抑え、均一な薄膜を形成させ、生産性を上げるとともに、溶解性、耐吸湿性に優れた乾燥物を提供すること。例文帳に追加

To provide a dried product good in dissolvability and resistance to moisture absorption and improved in productivity through suppressing bumping phenomenon and forming uniform thin film when dropping a liquid or slurried food on the drum surface of a vacuum drum dryer. - 特許庁

本発明はまた、焼酎粕抽出残渣又は焼酎粕抽出物を有効成分として含有する、美白効果を有する旨の示をパッケージに附した飲食品を提供する。例文帳に追加

The food and drink having a package showing the possession of the bleaching effects contain the residue of the extraction of the Shochu lee or the extract of the Shochu lee as an active ingredient. - 特許庁

使用者は食品を別のオーブントースターに移し、示された時間を設定して時間を間違えることなく、短時間でおいしくフライの再加熱調理をすることができる。例文帳に追加

A user moves the food to another oven toaster and sets a displayed time without fail, and then he can delectably reheat and cool the fried food in a short time. - 特許庁

自動化されかつ簡便な方法により、複雑な面を有する食品充填システムの機器でも短時間で完全に殺菌することができる殺菌方法および装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method and an apparatus for sterilization capable of sterilizing even devices of a food filling system having a complicated surface completely in a short time by an automated and simplified method. - 特許庁

食品製造ラインにおける配管などに洗浄水を流通させてそのライン内を洗浄する際、前記ラインの測定部位サンプルSの面温度を非接触の赤外線サーモグラフィー8により測定する。例文帳に追加

When washing water is allowed to flow through the piping in the food manufacturing line to wash the interior of the food manufacturing line, the surface temperature of the measuring region sample S of the line is measured by a non-contact infrared thermography 8. - 特許庁

そして、食品11の面にパリッとした感触を創出することができると共に、効率のよい加熱をすることで省エネルギー性能の優れた加熱調理装置を提供できる。例文帳に追加

The heating cooker for providing the surface of food 11 with crispy feel, and having superior energy saving function by performing efficient heating, is provided. - 特許庁

糖尿病、高血圧症及び高脂血症の予防、改善効果を有するものであることを特徴とし、生活習慣病の改善のために用いられるものである旨の示を付した飲料水又は機能性飲食品が提供される。例文帳に追加

Drinking water or functional food and drink has effect of prevention and improvement of diabetic, hypertension and hyperlipemia and is provided with an indication that the food and drink is used for improving lifestyle disease. - 特許庁

この構成によって、予め記憶された発行者のID番号と、その後、新たに入力された発行者のID番号とが一致しない場合に食品表示に関する情報の書き換えを拒否できるようになる。例文帳に追加

This configuration makes it possible to refuse rewriting of information about the food description if the prestored ID information of an issuer and the ID number of an issuer newly input thereafter do not match. - 特許庁

レトルト殺菌処理によるユズ肌等のフィルム面の凹凸状の模様の発生が少ない食品包装材料として好適なポリプロピレン系フィルムを提供する。例文帳に追加

To obtain a polypropylene-based film slightly developing such uneven patterns on the film surface as citron-like skin caused by retorting process, and suitable as a food packaging material. - 特許庁

販売店などで、汁が出る食品の包装に用いるロール状の袋であるタイミーロールの面に広告をおこない、広告媒体として利用することにより、費用負担の削減ができる。例文帳に追加

An advertisement is put on the surfaces of rolled plastic bags which are rolled bags used for packaging of food which releases juice in the store or the like and the rolled plastic bags are used as advertisement media, and thereby the burden for the cost can be reduced. - 特許庁

食品は焙煎されたコーヒー豆の抽出物を含有し、経口摂取により精神的ストレスを緩和させる作用を有し、精神的ストレスの緩和のために用いられるものである旨の示が付されている。例文帳に追加

The food and drink contain an extract of roasted coffee beans, have an action to relieve mental stress by oral administration, and are labeled to be used for relieving mental stress. - 特許庁

豆腐を主体とする生地を面が固化する程度に油中加熱、及び湿熱加熱する豆腐加工食品の製造法により、上記の課題を達成出来た。例文帳に追加

This method for producing a processed tofu food is to heat a dough consisting of tofu as a main component in an oil and heat with a wet heat in an extent of solidifying its surface. - 特許庁

下記の式(1)〜(4)のいずれかでされる糖カルボン酸及び/又はその塩を有効成分として含有することを特徴とする血圧上昇抑制剤並びに当該糖カルボン酸及び/又はその塩を含有することを特徴とする食品例文帳に追加

The food comprises the sugar carboxylic acid and/or its salt. - 特許庁

日本国内やコーデックスにおいて食品への示が義務付けられている、あるいは奨励されている、アレルゲンを含む食物を使用せず、醤油の味と香りを有する醤油様調味料を提供すること。例文帳に追加

To provide soy sauce-like seasoning having taste and flavor of soy sauce without using food containing allergen obligated or encouraged, in Japan or by CODEX alimentarius, to display for food. - 特許庁

波形形状をなす中芯5の裏の少なくとも一方に、前記中芯に前記合成樹脂防水層を接着することによって前記加工紙を固定した段ボール構造を有することを特徴とする食品包装用紙材8。例文帳に追加

The paper material 8 for packaging foods is characterized by having a corrugated board structure having the converted paper fixed by bonding the synthetic resin water-proof layer to at least one side of a corrugated core 5. - 特許庁

腐食抑制剤システム、特にアルカリ条件(特に食品および製薬の産業における)下におけるアルミニウムまたは着色金属およびその合金の面用洗浄・腐食抑制組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a corrosion inhibitor system, particularly a composition for cleaning and corrosion inhibition of surfaces of aluminum or colored metals and alloys thereof under alkaline conditions (particularly in food and pharmaceutical industries). - 特許庁

下記の式(1)でされる新規化合物A、当該新規化合物Aを含有する抗腫瘍剤並びに当該新規化合物Aを含有する、抗腫瘍作用を有する医薬品、食品又は化粧料。例文帳に追加

There are provided a new compound A represented by formula (1), antitumor agents containing the new compound A, and pharmaceuticals, foods and cosmetics, having antitumor action and containing the new compound A. - 特許庁

また揚げ物ばかりでなく、種々の食品の装飾用やメッセージの示などに用いることができ、また歪みを防止して、絵や文字の変形を防止することのできる食材シートを提供する。例文帳に追加

To provide a food material sheet usable not only for fried food but also for decoration or message display for various kinds of food, and prevented from strain so as to prevent deformation of pictures or characters. - 特許庁

サーマルボンド、またはスパンボンド若しくはメルトブロー製法によって製造された合成繊維不織布を研磨面とした食品用皮むきシート。例文帳に追加

The food peeling sheet uses, as a polishing surface, the synthetic resin nonwoven fabric manufactured by a thermal bond, spun bond or melt blow process. - 特許庁

耐油層塗工時に、塗料の起泡による操業性低下を防止し、面欠陥の発生を抑えることによって優れた耐油性を有し、さらに安全性の高い食品包装にも使用可能な耐油紙を提供する。例文帳に追加

To provide an oilproof paper, having excellent oilproof property and usable for food packaging excellent in safety by preventing operability deterioration due to foaming of a coating material to suppress generation of surface defective in coating an oilproof layer. - 特許庁

また画像又は文字またはその両者を可食フィルムに形成し柱状食品の柱状部の面に巻きつける製法を特徴とする。例文帳に追加

A method for producing a food product with picture images includes forming picture images or characters, or both of them on an edible film and putting the edible film around the surface of the columnar part of a columnar food product. - 特許庁

食品の栄養成分等の含有量に関する適切な示を行うことができる情報出力装置、ラベルプリンタおよびプログラムを提供する。例文帳に追加

To provide an information output device, a label printer, and a program which can perform suitable display relating to a content of the nutrient and the like of food. - 特許庁

串に挿した食品、例えば、ダンゴやとり塊の面を回転しつつ満遍なく焼いたり炙ったりするときに好適な串棒のチャック装置を提供する。例文帳に追加

To provide a chuck device for a skewer rod, which is suitable for evenly grilling or roasting a surface of a food on a skewer such as a dumpling or chicken chunk while rotating the food. - 特許庁

食品衛生上有害でなく、かつ鮮明な目盛りなどの使用情報を示可能なインクと、このインクを用いた飲料抽出用フィルターの記載方法と飲料抽出用フィルターを提供する。例文帳に追加

To provide an ink which is harmless from the standpoint of food hygiene and can indicate information on use such as clear graduations, a method for writing on a filter for drink extraction by using this ink, and a filter for drink extraction. - 特許庁

食品ユニット3の個包装紙2の固定部2Bが、接着部材8によって裏側外包装材51および側外包装材52の少なくとも一方に固定されている。例文帳に追加

The fixed portion 2B of the individual package paper piece 2 of each food unit 3 is secured by an adhesive member 8 to at least one of the rear side outer package material 51 and the front side outer package material 52 through an adhesive member. - 特許庁

献立に際しては、医師からの指示単位に従って各群または各に含まれるサンプルカードを用いて指定単位に相当する食品を視覚をって選定する。例文帳に追加

In forming the menu, the persons making the meal select the foods corresponding to the assigned units by visual sensation by using the sample cards included in the respective groups or respective lists according to the instructed units from a doctor. - 特許庁

こうすることで、食品保存空間7を高酸素濃度、高湿度の雰囲気にすることが可能となり、食肉等の変色を抑制するとともに面の乾燥を抑制して高品位に長期間保存可能となる。例文帳に追加

Meet or the like is stored with high quality for a long period of time by suppressing change of the color, and also suppressing drying of the surface. - 特許庁

この場合、ストロー25に色調変化材から成る温度示部が形成されるので、包装容器11の内部に収容された流動性を有する食品の温度が適正であるかどうかを容易に判断することができる。例文帳に追加

The temperature display part is made of a color variable material whose color varies at a prescribed temperature. - 特許庁

医薬品、電子材料、食品、化粧品など高いガスバリア性を要求される包装に使用される蒸着フィルムのガスバリア性を大幅に改善できる清浄な面を有する蒸着用ベースフィルムを提供する。例文帳に追加

To provide a base film for vapor deposition having a clean surface greatly improving a gas barrier property of a vapor-deposited film used for packaging of pharmaceuticals, electronic materials, foods or cosmetics, requiring a high gas barrier property. - 特許庁

特定の一次粒子の平均粒径、凝集性、シャープネス、各種粘性、チキソ性、BET比面積、吸水性を有する無機系粒子からなる食品添加剤である。例文帳に追加

The food additive consists of inorganic particles having a specific mean particle diameter of their primary particles, a cohesive property, sharpness, various viscosities, a thixotropic property, a BET specific surface area and a water-absorptivity. - 特許庁

食品の内部と面の温度差が大きい場合においても、マイクロウェーブ調理器で最適な解凍及び加熱調理を行うことを可能とする冷凍・調理連動システムを提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a deep freezing and cooking interlocking system capable of conducting an optimum thawing and heating to cook by a microwave cooker even in the case of a large temperature difference between an interior and a surface of a food. - 特許庁

また、原形状に関する画像情報に加えて、生鮮食品の部位に関する画像情報(58)や原産地に関する情報(59)も示されている。例文帳に追加

Image information (58) relating to the segments of the perishable foods and information (59) relating to the place of origin in addition to the image information relating to the original shape are also displayed. - 特許庁

短時間で、面から中心部まで均一に解凍でき、自然解凍と同等の品質の解凍物を得ることができる凍結物(特に冷凍食品素材)の解凍方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for thawing a frozen material (especially a frozen food material) by which the frozen material can be thawed uniformly from the surface to the center part, and a thawed product having the same quality as that of a naturally thawed product can be obtained. - 特許庁

飲料や食品等を収容する金属、プラスチック、プラスチックフィルム被覆金属製の缶やボトル等の面を被覆する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for coating the surface of a can, a bottle or the like which is used for housing a beverage, food or the like and made from metal, plastics or a plastics film-coated metal. - 特許庁

例文

オゾン含有氷11を利用して食品などを保冷するに際して、オゾン含有氷11の面を厚さが経時的に減少し且つ温度が摂氏零度以下の低温被覆体12により被覆する。例文帳に追加

When the food or the like is cold-stored using ozone-containing ice 11, the surface of the ozone-containing ice 11 is covered with a low-temperature cover body 12 reduced in thickness with the lapse of time and having a temperature of 0°C or lower. - 特許庁

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