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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品表の意味・解説 > 食品表に関連した英語例文

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食品表の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 834



例文

(4)エラグ酸又はザクロ抽出物を含有し、尿酸排泄促進のために用いられるものである旨の示を付した飲食品例文帳に追加

(4) Foods and drinks, labeled with that they contain the ellagic acid or the Punica granatum L. extracts and are usable for uricosuric promotion, are provided. - 特許庁

食品等の殺菌等を行う放射線照射において、被照射物の面近傍での吸収線量の低下を防止する。例文帳に追加

To prevent drop in absorbed dose in the vicinity of the surface of an irradiating material in radiation exposure for sterilization of foods or the like. - 特許庁

カシスの果実に含まれる成分を含有し、感染抑制作用を有するものであって、感染抑制作用を有する旨の示を付した飲食品例文帳に追加

A food or drink containing an ingredient contained in the fruits of cassis (black currant), having an infection-inhibiting action, and displayed to have the infection-inhibiting action. - 特許庁

面はパリパリに、中身をふっくらに加熱調理できる加熱調理器及び食品若しくは焼きおにぎりの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a cooker capable of cooking a surface to be crispy and the inside to be fluffy, and a method for preparing food or toasted rice balls. - 特許庁

例文

面フィルム外面の滑り止め性能に優れた積層シート、インモールド成形品及び食品用容器を提供する。例文帳に追加

To provide a laminated sheet excellent in nonskid performance of the external surface of a surface film, an in-mold molding, and a food container. - 特許庁


例文

面に潤みのない良質な気泡入り食品(特にはんぺん)を安価に製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for inexpensively producing a high-quality cellular food with no moistness on its surface. - 特許庁

次式1でされる化合物を有効成分として含有する抗腫瘍細胞剤,健康食品及び腫瘍の診断剤。例文帳に追加

This anti-tumor cell agent, the health food, and the tumor-diagnosing agent each contains a compound represented by formula 1 as an active ingredient. - 特許庁

4 月27 日には、当局からの日付、産地、放射性物質のいずれかの証明書が添付されている食品は輸入を認めると発し、即日施行された。例文帳に追加

Food items with a dated place of production or radiological examination certificate attached were accepted from April 27. - 経済産業省

生鮮食品はちんと産地を見ないと安全性が不安との意識があり、産地示への関心高い。例文帳に追加

People do not trust the safety of fresh produce if its place of origin is not listed, so they have a strong interest in place of origin labeling.  - 経済産業省

例文

都道府県等による国内流通時の検査において発見された違反輸入食品等( 14)については、必要に応じ検査強化を行った。例文帳に追加

Monitoring was enhanced as necessary for those violations detected at inspections conducted by prefectures at the time of domestic distribution (Table 14). - 厚生労働省

例文

iii新たな食品の検査命令対象への追加の公に当たっては、健康影響についてわかりやすく説明するよう努める。例文帳に追加

iii. When publishing the addition of new foods to a list of foods subject to inspection order, their health effects should be explained in an easy-to-understand way. - 厚生労働省

(2)施行規則別第二に掲げる食品衛生上の危害の原因となる物質について整理を行ったこと。例文帳に追加

(2) Substances with potential health risks listed in Table 2 based on the Enforcement Regulations have be reorganized. - 厚生労働省

(3)乳等について食品規格を定める動物用医薬品の限定がなくなったため、別第二を削除したこと。例文帳に追加

(3) Table 2 has been deleted since currently residue standards for milk, etc are established only for the veterinary drugs appearing in the table but Paragraph 3, Article 11 of the Law applies to all veterinary drugs. - 厚生労働省

米国食肉業界は健康な動物のと畜と、健全で、適切に示され、適正な食品の提に関する責任を負っている。例文帳に追加

The U.S. meat industry is responsible for the slaughter of healthy animals and preparation of food products that are wholesome, properly labeled, and not adulterated. - 厚生労働省

米国食肉業界は健康な動物のと畜と、健全で、適切に示され、適正な食品の提供にする責任を負っている。例文帳に追加

The U.S. meat industry is responsible for the slaughter of healthy animals and preparation of food products that are wholesome, properly labeled, and not adulterated. - 厚生労働省

食品中の農薬等残留基準一覧(647農薬等 別2※参照) ※ただし、暫定基準を設定する農薬等のみ掲載。例文帳に追加

(See attached Table 2, only the First Draft of Provisional Maximum Residue Limits (MRLs)) - 厚生労働省

(2)一般消費者がその示内容等により乳児(1歳未満)向けの食品であると認識する可能性が高いものとすること。例文帳に追加

(2) “Infant foods” are specified as foods that are likely to be acknowledged as foods I intended for infants (aged less than 1 year old) by general consumers on the basis of their labels, etc. - 厚生労働省

(3)消費者庁において、法に基づく乳児用食品示に関する基準が設定される予定であること。例文帳に追加

(3) The Consumer Affairs Agency is planning to establish labeling standards for infant foods based on the Law. - 厚生労働省

食品容器用紙材の面にキトサンの炭酸ガス水溶液をコーティングし、乾燥してキトサン膜を形成した後キトサン膜面にシェラック溶液を更にコーティングして乾燥することで飲食品容器用紙材とする。例文帳に追加

The paper material for food containers is obtained by coating the surface of a base paper material with a carbon dioxide-incorporated aqueous chitosan solution followed by drying to form a chitosan film on the surface, and then further coating the surface of the chitosan film with a shellac solution followed by drying. - 特許庁

画像又は文字またはその両者をオブラートなどの可食フィルムに形成したものを巻きずし、ロールパン、ロールケーキといった柱状食品の柱状部の面に巻きつけることによって画像又は文字またはその両者を柱状食品面に形成された構造を特徴とする。例文帳に追加

The food product with picture images has the following structure: an edible film such as an oblate on which picture images, characters, or both of them are produced, is wrapped around the surface of the columnar part of a columnar food product such as a roll Sushi, a roll bread or a roll cake. - 特許庁

食品包装容器面または食品充填システムのライン配管、機器もしくは室内の面に次亜塩素酸および次亜塩素酸塩から選ばれる一種以上と、界面活性剤と、pH調整剤とを含有する水溶液として用いられる殺菌剤を接触させる。例文帳に追加

A disinfectant used as aqueous solution including one or more kinds of agents selected from hypochlorous acid or a hypochlorite, a surface active agent and a pH adjuster is brought into contact with either a surface of a food packaging container or a line pipe of a food filling system, equipment or an inside surface. - 特許庁

最大氷結晶生成帯を過ぎると蓄冷剤の凍結が始まって食品冷却トレイ60の温度が一定レベルで停滞し、食品Fの面部の凍結と中心部の凍結が同じようなペースで進むので、面部が割れるという事態を招かない。例文帳に追加

The cracking of the surface part can be prevented, as the freezing of the cold storage agent is started after the passage through the maximum ice crystal production zone, a temperature of the food cooling tray 60 is retained at a constant level, and the freezing of a surface part of the food F and the freezing of a central part progress at a similar pace. - 特許庁

食品包装容器面または食品充填システムのライン配管、機器もしくは室内の面にpHが4〜8に調整された次亜塩素酸含有塩素系殺菌剤を40℃〜80℃に加温した状態で接触させる。例文帳に追加

Chlorine-based disinfectant including hypochlorous acid with its pH adjusted to 4 to 8 is brought into contact, under a heated state of 40°C to 80°C, with either a surface of a food packaging container or a line pipe of a food filling system, equipment or an inside surface of the container. - 特許庁

本発明は面温度を測定する調理装置に関し、食品の種類や形状、個数、置きかたなどに左右されることなく食品そのものの面温度を正確に測定し、出来映えにバラツキのない自動調理ができることを目的としている。例文帳に追加

To enable the execution of automatic cooking without unevenness in the finish by accurately measuring the surface temperature of a food itself without being influenced by a kind, a shape, a number, and a placing way of the food. - 特許庁

糖類を含む原料を混合、加熱して製造される飴であって、飴の面に油脂が浮くように油脂又は乳化油脂の配合量を調節した飴を食品面を被覆する飴として用いることを特徴とする飴被覆食品の製造方法である。例文帳に追加

A method for producing the candy coated food includes producing candy by mixing and heating the saccharide-containing raw material, and using as food surface coating candy, candy adjusted in a mixing quantity of oil-and-fat, or emulsified oil and fat so as to float oil-and-fat on a candy surface. - 特許庁

4 第一項第一号の規定にかかわらず、別第三第二号に掲げる食品、同第三号に掲げる食品のうちガラス瓶(紙栓を付けたものを除く。)又はポリエチレン製容器包装に収められたもの、同第十一号ロに掲げる食品(缶詰、瓶詰、たる詰又はつぼ詰のものを除く。)、同号ハに掲げる食品、同第十二号に掲げる作物である食品及び同第十四号に掲げる添加物にあつては、消費期限又は賞味期限である旨の文字を冠したその年月日(以下「期限」という。)及びその保存の方法の示(法第十一条第一項の規定により保存の方法の基準が定められた食品又は添加物にあつては、期限の示)を省略することができる。例文帳に追加

(4) Notwithstanding the provisions of paragraph (1), item (i), for food listed in item 2. of appended table 3, food packed in glass bottles (excluding glass bottles with paper caps) or polyethylene containers and packaging among those listed in item 3. of the same table, food listed in tem 11., (b) of the same table (excluding food which has been canned, bottled, barreled, or jarred), food listed in (c) of the same item, food of farm products listed in item 12. of the same table, and additives listed in item 14. of the same table, the date indicated with the letters meaning an expiration date or a freshness date (hereinafter referred to as the "time limit") and the preservation methods do not have to be indicated (for food or additives for which the criteria for the preservation methods have been established pursuant to the provisions of Article 11, paragraph (1) of the Act, the time limit does not have to be indicated).  - 日本法令外国語訳データベースシステム

一 別第七の上欄に掲げる作物である食品又はこれを原材料とする加工食品を主な原材料(原材料の重量に占める割合の高い原材料の上位三位までのもので、かつ、原材料の重量に占める割合が五%以上のものをいう。以下同じ。)としない加工食品例文帳に追加

(i) Processed food which does not use food of farm products listed in the left hand columns of appended table 7 or processed food which uses such processed food as the principal raw materials (meaning the top three raw materials accounting for the higher rates out of the total weight of raw materials and whose rate against the total weight is 5% or more; the same shall apply hereinafter);  - 日本法令外国語訳データベースシステム

食品容器に熱圧着されるシート状の食品容器用蓋材であり、裏面1a側にシーラント層11が備えられるとともに面1b側に透明樹脂層12が備えられ、透明樹脂層12上に被覆層13が積層されていることを特徴とする食品容器用蓋材1を提供する。例文帳に追加

The lid material 1 for food container is a sheet-like lid material for food container thermally press adhered to the food container, and its rear surface 1a is provided with a sealant layer 11 and its front surface 1b is provided with a transparent resin layer 12 and a covering layer 13 is laminated on the transparent resin layer 12. - 特許庁

容器包装リサイクル法での紙マークを示可能で、パン等の食品の水分を外部に排出可能な通気性を有しつつ、袋体内に一定程度の水分を残留させることができ、製袋機によって簡便かつ高速に食品を包装できる食品包装用シートを提供すること。例文帳に追加

To provide a good packaging sheet capable of displaying a paper mark according to the Container Package Recycling Law, capable of leaving a definite amount of moisture in a bag body while holding air permeability and capable of discharging the moisture of food such as bread or the like to the outside and capable of simply packaging food at a high speed by a bag making machine. - 特許庁

食品保存の観点からその日付の把握が重要となる調理上の行為ごとに『購入』、『開封』、『調理』、『冷凍』、『解凍』、『賞味期限』の用途別ラベルを作り当該示ラベルに消費者が日付等の必要データを記入、その目的に応じて個々の食材・食品・調味料等に貼付し、食品管理に役立てる。例文帳に追加

Labels of "purchase", "unsealing", "cooking", "freezing", "unfreezing", and "expire date" by usage are made by activities of cooking wherein it is important to grasp dates from the point of view of food storage, and a consumer enters necessary data of dates etc., into the display labels and sticks them on individual food materials, foods, seasonings, etc., for food management. - 特許庁

凍結食品面色を定量的に判定して客観的且つ信頼性の高い凍結食品の品質評価を可能とした凍結食品の品質評価システム及び方法の提供、さらには該評価方法を利用して凍結装置の運転条件を適正化することを可能とした凍結装置の運転制御方法の提供。例文帳に追加

To provide a system and method capable of performing objective and highly-reliable quality evaluation of the frozen food by quantitatively determining a surface color of the frozen food, and an operation control method of a freezing device capable of optimizing an operation condition of the freezing device by utilizing the evaluation method. - 特許庁

第十六条 国は、食料の安全性の確保及び品質の改善を図るとともに、消費者の合理的な選択に資するため、食品の衛生管理及び品質管理の高度化、食品示の適正化その他必要な施策を講ずるものとする。例文帳に追加

Article 16 (1) The State shall take necessary measures such as improving food hygiene and quality management and proper food labeling, in order to secure food safety, improve food quality, and contribute to the consumers' reasonable selection.  - 日本法令外国語訳データベースシステム

第六十三条 厚生労働大臣及び都道府県知事は、食品衛生上の危害の発生を防止するため、この法律又はこの法律に基づく処分に違反した者の名称等を公し、食品衛生上の危害の状況を明らかにするよう努めるものとする。例文帳に追加

Article 63 In order to prevent food sanitation hazards, the Minister of Health, Labour and Welfare and a prefectural governor shall endeavor to clarify the situation of food sanitation hazards by publicizing the name, etc. of a person who has violated this Act or any disposition based on this Act.  - 日本法令外国語訳データベースシステム

(ii) 加工食品 当該加工食品の原材料である別第七の上欄に掲げる作物の名称及び当該作物について組換えDNA技術応用作物及び非組換えDNA技術応用作物が分別されていない旨例文帳に追加

ii. Processed food - The names of the farm products listed in the left hand columns of appended table 7 which are used as raw materials for said processed food, and the fact that farm products applying recombinant DNA technology and farm products not applying recombinant DNA technology are not separated with regard to said farm products;  - 日本法令外国語訳データベースシステム

五 貨物が別第三第十二号に掲げる作物である食品又は加工食品(第二十一条第十四項第一号又は第二号に掲げるものを除く。)であるときは、同条第一項第一号メ(1)から(3)までに掲げる区分に応じ、それぞれ同号メ(1)から(3)までに掲げる事項例文帳に追加

(v) When the cargoes are food of farm products or processed food listed in item 12. of appended table 3 (excluding those listed in Article 21, paragraph (14), item (i) or item (ii)), the matters listed in paragraph (1), item (i), (nn), 1. to 3.of the same Article according to the relevant classification set forth in (nn), 1. to 3. of the same item;  - 日本法令外国語訳データベースシステム

農産物等の品質管理に関する1932年6月17日法律No.6又は食料品の生産及び食品の安全性等に関する2003年12月19日法律No.124による規制の下に保護される農産物及び食品に対する原産地の地理的示又は原産地呼称例文帳に追加

a geographical indication or designation of origin for agricultural products and foodstuffs protected under regulations pursuant to the Act of 17 June 1932 No. 6 relating to quality control of agricultural products, etc. or under Act of 19 December 2003 No. 124 on Production of foodstuff and Food safety, etc. - 特許庁

本発明は、事前の加熱処理やカルシウム溶液の噴霧や添加を必要とすることなく簡便に使用でき、食品面をゲル化させ、光沢、保湿性を付与する事を特徴とする食品用艶出し剤及びその製造法に関する。例文帳に追加

The luster agent for food can be easily used without requiring preheating treatment and adding or spraying calcium solution, while gelling the surface of food so as to impart luster and moistness to the food, thus providing the luster agent and its manufacturing method. - 特許庁

事前に浸漬溶液を加熱処理することなく及び陽イオンを添加処理することなく、陽イオンとの反応により増粘、ゲル化などを示す増粘剤、安定剤、糊料、またはゲル化剤で面がコーティングされた食品の製造法及びこのようにして得られたコーティング食品例文帳に追加

The coated food is produced by coating the surface of a food with a thickener causing viscosity increase or gelation by the reaction with cation, a stabilizer, a paste or a gelling agent without heat-treating an immersion solution or adding a cation before coating. - 特許庁

本発明によれば、軟磁性金属材料を含む複合磁性材料が、電子レンジにおいて用いられる約2.45GHzのマイクロ波を受けると非常に効果的に発熱するため、食品の加熱を効率的に行うことができるとともに、食品面に十分な焦げ目をつけることができる。例文帳に追加

The composite magnetic materials containing the soft magnetic metallic material generate heat very effectively upon the application of a microwave of about 2.45 GHz which is used in the microwave ovens, allowing efficient heating of food, and appropriately browning the surface of the food. - 特許庁

安価に製造できると共に、繰返し使用によっても折れや割れが生じることがなく、補修も簡単にでき、また、食品が網状搬送ベルトの面を滑ることなく、確実に搬送できるようにした食品洗浄装置の取出しコンベア技術の提供。例文帳に追加

To inexpensively provide the subject discharge conveyor developing neither breakage nor cracking even after repeatedly used and easy to repair, and ensuring foods to be surely conveyed without slippage on the surface of a netty conveyor belt. - 特許庁

口溶け及び固化性が良好であり、しかも、パン・ケーキ等の面が軟らかいベーカリー食品にコーティングした場合であっても、経時的なべたつき、或いは、ひび割れや剥離を抑えることができるベーカリー食品コーティング用油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition for coating bakery food having excellent meltability in the mouth and solidification, and suppressing stickiness with time, or cracks and separation even when coating bakery food whose surface is soft such as bread and cakes. - 特許庁

面にヒートシール層を備えた樹脂多層シートが熱成形されてなり、前記ヒートシール層が容器内側となるように熱成形されてなる食品用容器であって、前記ヒートシール層が着色されていることを特徴とする食品用容器を提供する。例文帳に追加

In this food container, a resin multilayer sheet, which is equipped with a heat seal layer, is thermoformed on the surface, and the heat seal layer is thermoformed to turn inside the container with the heat seal layer colored. - 特許庁

ジグリセリドを用いたマヨネーズ、ドレッシング、ソース等の油脂含有液状食品をスクイズ容器に収容するにあたり、食品の酸化劣化をできる限り押さえ、容器の外面へのラベルの貼着や印刷等を容易とする。例文帳に追加

To suppress degradation of food due to oxidation as much as possible when oil containing liquefied food such as mayonnaise, dressing and sauce using diglyceride is received in a squeezing container, and make it easy to stick a label and to print or the like on the external surface of the container. - 特許庁

保存時の油分離やブルーミング或いは固形ルウ等の油脂含有即席加工食品に含まれる油脂以外の成分の沈降を抑制し、且つその面の艶、光沢を維持することができる油脂含有即席加工食品を提供する事にある。例文帳に追加

To provide oil and fat-containing instant processed food suppressed in oil separation or blooming during storage, or precipitation of ingredients other than oil and fat falling in oil and fat-containing instant food such as solid roux, and maintaining shine and luster at its surface. - 特許庁

食券自動販売機1では、メニューメモリ13に複数のメニューが記憶されており、アレルギー食品メモリ14にアレルギー食品の一覧が記憶されていて、メニューメモリ13に記憶された各メニューは、タッチパネルLCD2に示される。例文帳に追加

In the food ticket vending machine 1, a menu memory 13 stores a plurality of menu items, an allergic food memory 14 stores a list of allergic foods, and each menu item stored in the menu memory 13 is displayed on a touch panel LCD 2. - 特許庁

食品が酸化・腐敗などの変化によって発する匂い(硫黄系ガス、窒素系ガス、揮発性有機ガス)を検知し、食品の鮮度、品質を示すものとして示させて視覚化し、冷蔵庫内の鮮度管理に利用する匂いセンサーを安価に提供する。例文帳に追加

To provide at low cost an odor sensor for detecting the odor (sulfurous gas, nitrogeneous gas, volatile organic gas) emitted by a change, such as, oxidation or putrefaction of food for displaying the same as an index showing the freshness and quality of the food and visualize the odor and utilizing the sensor in the freshness control inside a refrigerator. - 特許庁

食感がソフトで、素材の持つ自然な風味とジューシー感を有し、且つ液汁で食品及び容器面が汚されないため見た目が良く、摂食時に手などを汚すことがなく、手軽に手で掴んで摂食できる簡便性及び携帯性に優れた常温流通包装食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a packaged food for ordinary temperature distribution, which has a soft texture, and the natural flavor and juicy touch of a food raw material, has a good appearance, because the surfaces of the food and a container are not stained with a liquid juice, can easily be gripped and taken with a hand, and has excellent convenience and portability. - 特許庁

食品中に含有される食物アレルゲン等の食品成分に代される微量成分を、簡便な操作により低コストで精度良く検出することができる微量成分の検出装置および該検出装置を用いる微量成分の検出方法を提供する。例文帳に追加

To provide a detection device of a trace components, capable of detecting the trace constituent represented by a food component, such as food allergen included in food, in an accurate and inexpensive manner using a simple operation, and to provide a detection method of the trace constituent using the detection device. - 特許庁

処理用液Aの流動化および処理用液A内での超音波の発生に起因する清浄化作用を利用するとともに、食品類Bの面に付着する気泡を速やかに除去することにより、上記の清浄化作用をさらに高めて、食品類Bを短時間で効率よく清浄化する。例文帳に追加

Cleaning actions caused by fluidization of a treating solution A and generation of ultrasonic wave in the treating solution A are utilized, foams adhered to the surface of foods B are rapidly removed to further raise the cleaning actions and to efficiently clean the foods B in a short time. - 特許庁

例文

これにより切替室6内部の衛生性が保たれるとともに、食品の微生物によって生じる変色や腐敗臭、貯蔵品面のネト発生とともに、光酸化による食品の変色や風味劣化についても低減することが可能となる。例文帳に追加

Thus the inside of the switching compartment 6 can be sanitized, and not only the change of color and foul odor caused by microorganism of food and generation of stickiness on a surface of the stored object but also the change of color and degradation of flavor of foods caused by photooxidation can be reduced. - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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