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食品表の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 834



例文

破骨細胞の分化及び/又は増殖に対する阻害作用を有する医薬又は食品であって、下記の式(1)及び/又は式(2)(R^1及びR^2は水素原子、アルキル基、又はアルカノイル基を示し、立体配置は絶対配置を示す)でされる化合物を有効成分として含む医薬又は食品例文帳に追加

The pharmaceutical or food having the activity of inhibiting osteoclast differentiation and/or proliferation comprises as active ingredient compound(s) of formula(1) and/or formula(2)( wherein, R^1 and R^2 are each H, an alkyl or alkanoyl; and the steric configuration denotes an absolute configuration ). - 特許庁

さらに冷却水散布管により包装食品の包装体面に付着した冷却水を減圧下で蒸発させて包装体内部の食品を冷却する真空排気手段として真空ポンプ7並びにエジェクタ式真空排気部8を設ける。例文帳に追加

The apparatus installs a vacuum pump 7 and an ejector type vacuum pumping system 8 as an evacuating mean to cool the foods in the package by evaporating chilled water adhered on the surface of the package which is sprayed by the chilled water spraying pipe, under reduced pressure. - 特許庁

コンベクションオーブンを用いて生地を焼成した場合に、ナンのように面に凹凸を有するように焼き上げることを可能とする気泡偏在食品形成用油脂組成物およびそれを含有する気泡偏在食品冷凍生地を提供することを主目的とするものである。例文帳に追加

To obtain an oil and fat composition for forming a foam unevenly distributed food which is baked to have unevenness on the surface like a nan when dough is baked by using a convection oven and frozen dough of the foam unevenly distributed food containing the oil and fat composition. - 特許庁

充填物の厚みを制御し、面積を広げ、充填物の破砕と解凍及び溶解を同時に行うことが出来る包装材を提供する事により、食品材が持つ風味、食感、味を損なうことなく解凍及び溶解可能でかつ、半解凍、シャーベット状の食品材料の提供を可能とした。例文帳に追加

By the packing material, it is possible to thaw or dissolve the food materials without damaging the original flavor, eat feeling and taste of them and also be able to provide the food material in the semi-frozen or sherbet state. - 特許庁

例文

少なくとも最外層の基材フィルム10と最内層のシーラント層20との2層でなる虫害防止機能を有する食品用包装材料1において、該基材フィルム10の面にシリコーン樹脂層30が施されている虫害防止機能を有する食品用包装材料1である。例文帳に追加

The food packaging material 1 with an insect-proof function comprises at least two layers including an outermost base film 10 and an innermost sealant layer 20, wherein a silicone resin layer 30 is applied to the surface of the base film 10. - 特許庁


例文

冷却運転をしていないときに送風機を駆動させて食品に照りを出すと共に、冷却運転中に食品を殺菌したりするときの経過時間と温度とを示させて管理できるようにした冷却庫の運転制御方法を提供する。例文帳に追加

To provide a controlling method of operation of a cooling storage which enables driving of a blower to make food glossy at the time when a cooling operation is not executed and also enables indication of the time having elapsed for sterilization of food, or others, and a temperature at this time for the purpose of control in the cooling operation. - 特許庁

連続的に食品等の製品を凍結装置に投入して、凍結終了後に製品を取り出すことが可能なコンベア式凍結装置であって、食品等の製品の面に結露が落下するのを防止し、衛生環境を保全する露受装置付コンベア式凍結装置を提供する。例文帳に追加

To provide a conveyor type freezing device with a frost receiving device capable of preventing falling of dew condensation to a surface of a product such as food and preserving hygienic environment, in the conveyor type freezing device capable of continuously charging the products such as food to the freezing device and taking out the products after termination of freezing. - 特許庁

果肉を材料として成形した加工食品面に、果実の自然な食感を再現でき、果皮と酷似した被膜を確実に形成できるようにし、特に剥離剤を塗布せずとも粘着せずに取り扱い性に優れた果肉加工食品とすることである。例文帳に追加

To provide fruit-flesh processed food excellent in handling properties, where natural palate feeling of fruit is reproduced at the surface of processed food formed of fruit flesh as a material to surely form coating extremely similar to fruit skin, and the coating does not adhere to the food without application of any specific parting agent. - 特許庁

食品業界では、賞味期限の示を含めた食品の品質管理体制と標準化の必要性を認め、食の安全追及する取り組まれているが、製造から販売までの過程で自動賞味期限識別および販売制御がアップロードされていない。例文帳に追加

To solve a problem that automatic identification of expiration dates and sales control through the processe from production to sales though food industry recognizes necessity of a food quality control system and standardization including indication of expiration dates and makes efforts toward safety of food. - 特許庁

例文

穀物面における電子線エネルギーが50〜200KeVであり、かつ電子線の線量が0.05〜150KGyとなる条件で電子線を照射した穀物あるいはこの穀物から得られる穀粉を主原料とし、この主原料に水を加えて含水食品を調製する、含水食品の製造法。例文帳に追加

This method for producing a hydrous food comprises using grain subjected to electron beam irradiation under conditions of 50-200 Kev electron beam energy and 0.05-150 KGy electron beam dose on the surface of the grain or grain flour obtained from the grain as a main raw material and adding water to the main raw material to prepare the hydrous food. - 特許庁

例文

水分8質量%以上の固形食品面全体に油脂の薄膜層が形成され、かつ、プルランと糖アルコールを含有する糖衣層が該薄膜層全体を覆うように形成されていることを特徴とする糖衣固形食品例文帳に追加

This sugar-coated solid food is characterized by that an oil- and-fat thin film layer is formed on the whole surface of a solid food with a water content of ≥8 mass%, and a sugar-coating layer containing both pullulan and a sugar alcohol is formed so as to coat the whole thin film layer. - 特許庁

低坪量で抄紙し和紙調の風合いを有しながらも、断紙することなく撥水剤を塗布することを可能とし、面と裏面とが高い撥水性を持つ食品包装用シートであって、簡便に製造することができる食品包装用シートを提供する。例文帳に追加

To provide an easily produceable sheet for wrapping food, having high water repellency on front and back surfaces by making a paper with a low basis weight and enabling a water-repelling agent to be coated without breaking the paper while having a texture similar to that of Japanese paper. - 特許庁

液状食品組成物中に0.001wt%〜1wt%添加したときに液状食品組成物の面張力が39mN/m以下となるチューブ流動性改善剤を添加することで上記課題を解決することを特徴とする。例文帳に追加

The improver for tube flowability of a liquid food composition is added to the liquid food composition at 0.001-1 wt.% so as to have a surface tension of the liquid food composition of not more than 39 mN/m. - 特許庁

上面にのみ開口を有する形状に成形したパン生地の開口部に製パン焼き込み用フィリングクリームを充填した後に加熱してなるベーカリー食品において、過度の粘り気がなく口溶けの良好で、平滑な焦げのないフィリング面を呈するベーカリー食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a bakery food smoothly melting in mouth without having excessive stickiness and exhibiting smoothed filling surface free from burnt deposit in the bakery food obtained by packing filling cream for baking bread dough into an opening of bread dough formed in a shape having the opening only on the upper surface and heating the bread dough. - 特許庁

底壁部10を有する有底筒状に形成され、食品を収容する容器本体2と、底壁部の中央部から上方に向けて膨らんだ膨出部15と、を備え、膨出部の面には、凹凸部16が形成されている食品容器を提供する。例文帳に追加

A food container includes a container body 2 which is formed in a bottomed cylinder shape having a bottom wall part 10 to store food, and a swollen part 15 which is swollen upwardly from the center part of the bottom wall part, wherein an uneven part 16 is formed on the surface of the swollen part. - 特許庁

本発明は、従来問題となっていた人体に悪影響を与えるおそれのある食品を改良し、食品面に加工処理することなく、また、蒸したり加熱することなく食することにより健康な体を作るための健康食を提供することを課題とするものである。例文帳に追加

To ameliorate food having a risk of exerting a negative influence on body, which is conventionally considered to be a problem without processing on a surface of the food, and to provide health food for forming a healthy body by eating without steaming and heating the food. - 特許庁

裏側外包装材51上に、個包装された複数枚のガム1(食品ユニット3)を横方向に整列状態で配列し、側外包装材52を、裏側外包装材51の一縁53に沿って折り返して食品ユニット3の上面側を覆う。例文帳に追加

A plurality of individually packaged pieces of gum 1 (food units 3) are aligned in the lateral direction and arranged on a rear side outer package material 51, and a front side outer package material 52 is folded along one edge 53 of the rear side outer package material 51 to cover the upper surface side of the food units 3. - 特許庁

製品の架台そのものに処理したことを示す示が自動的に形成されるようにして食品の熱処理が処理済か否かの認識を容易且つ確実に行えるようにした食品の熱処理工程における殺菌処理済確認システムを提供する。例文帳に追加

To provide a finished sterilization treatment-confirming system in a food thermal treatment process, which can automatically display the finished sterilization treatment on a container itself for products and can easily and surely confirm whether the thermal treatment of the foods is finished or not. - 特許庁

充填機の配管系の洗浄・殺菌時間を短縮することにより食品や飲料の製造における非生産時間を短縮し、食品や飲料の生産効率を改善することができる充填機配管系内部面の洗浄、殺菌方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method of cleaning and sterilizing an internal surface of a filling machine pipe system which is capable of shortening non-productive time in manufacturing food and beverage by shortening cleaning/sterilizing time for the filling machine pipe system to improve production efficiency of the food and beverage. - 特許庁

収納された食品の滑り防止機能もしくは剥離性を高める機能を付与しながら、容器外壁面への直接印刷や内容物を示あるいは装飾する印刷ラベルの貼着を可能とし、かつ成形工程が簡略化できる食品収納容器の提供を課題とする。例文帳に追加

To provide a food storing container enabling a direct printing against an outer wall surface of the container or adhering of a printing label displaying its content or ornamenting while function for preventing slippage of food stored in the container or function improving peeling-off characteristic is being applied and further simplifying its forming step. - 特許庁

取っ手用の串を刺してあるウインナーソーセージなどの芯棒用食品の外周に、煮たご飯類を巻き付け、その面に海苔シートなどのシート状食品を巻き付けてあるので、ご飯類がウインナーソーセージなどから脱落する恐れは少ない。例文帳に追加

A method for producing a boiled rice-wrapped food comprises wrapping boiled rice around the periphery of a food as a core such as a Vienna sausage put on the skewer handle and winding a sheet-like food such as a laver sheet around the surface. - 特許庁

本海藻食品は、海藻粉末と酸と水溶性多糖類塩溶液からなる海藻分散物を調製し、その後、海藻分散物をカルシウム塩溶液に滴下して滴下物の面に多糖類の難水溶性カルシウム塩被膜を形成させた球状の海藻食品とする。例文帳に追加

The seaweed food is produced by preparing a seaweed-dispersed substance composed of seaweed powder, acid, water-soluble polysaccharide salt solution, and dropping the seaweed-dispersed substance to a calcium salt solution to form a polysaccharide water-insoluble calcium salt coat on the surface of the dropped substance to make a spherical seaweed food. - 特許庁

食品・農水産品等については、2011 年3 月25 日、中国は、関連5 県(福島、茨城、栃木、群馬、千葉)を対象とした食品・農水産品等の輸入停止措置等を公し、即日実施した後、同年4 月9 日から措置がさらに強化された。例文帳に追加

Regarding food, farm and marine products, on March 25, 2011, China, announced import suspension measures from such products from Fukushima, Ibaraki, Tochigi, Gunma and Chiba prefectures. Measures were further strengthened from April 9, 2011, when it expanded the embargo area to include Miyagi, Yamagata, Niigata, Nagano, Yamanashi, Saitama, Tokyo prefectures and items to include all food, farm products and fodder. - 経済産業省

また、国別にみると( 13)、米国が 163件(24.0%:違反実数(679 件)に対する割合)と最も多く、次いで中国 73 件(10.8%)、カナダ 40 件(5.9%)と続いている。品目別にみると、いずれの国も健康食品などの食品等への指定外添加物の使用が上位を占めている。例文帳に追加

The further breakdown by country (Table 13) shows that, with 163 violations, the US had the greatest number of violations (24.0%: ratio to the real number of violations (679)), followed by China with 73 violations (10.8%), and Canada with 40 violations (5.9%). The breakdown by item shows that the most dominant violation for every country was the use of undesignated additives in health foods and other types of food. - 厚生労働省

薬事法第68条は、厚生労働大臣の承認を受けていない医薬品の広告宣伝を禁止しているが、食品(野菜、果物、菓子、調理品等その外観、形状等から明らかに食品と認識される物、及び健康増進法第26条の規定に基づき許可を受けた用途を示する特別用途食品を除く)について病気の予防や治癒のように医薬品的な効果効能を標榜した場合には、未承認の医薬品とみなされる可能性があり、当該食品が医薬品とみなされた場合には、その広告宣伝は薬事法第68条違反となる。例文帳に追加

Pursuant to Article 68 of the Pharmaceutical Affairs Law (Law No. 145 of 1960), it is prohibited to advertise drugs unless authorized by the Minister of Health, Labour and Welfare. If the advertisements of food indicate any medical function or efficacy such as prevention and curing of diseases), such food may be deemed an unauthorized drug, in which case such advertisings will constitute a violation of Article 68 of the Pharmaceutical Affairs Law. (Of course, Article 68 does not apply to foods like vegetables, fruits, sweets and prepared foods, etc., which are undoubtedly recognized as food by their appearance or form, etc., or to food for special dietary use containing indications of the specified usage, as authorized under of Article 26 of the Health Promotion Law (Law No. 103 of 2002).)  - 経済産業省

4 輸入者が別第十二の中欄に掲げる食品、添加物、器具又は容器包装(以下この条において「食品等」という。)を輸入した場合において、当該食品等と同一の製品又はこれに準ずるもの(以下「同一食品等」という。)の同の下欄に掲げる期間における輸入計画(当該期間に予定する輸入に係る貨物の積込重量、積卸港及び到着年月をいう。以下同じ。)を記載した輸入届出書の提出を行つているときは、当該期間に行おうとする同一食品等の輸入については、第一項本文の規定にかかわらず、当該提出をもつて同項の輸入届出書の提出に代えることができる。ただし、当該輸入に係る食品等が次の各号のいずれかに該当し、又はそのおそれがあるときは、この限りでない。例文帳に追加

(4) When an importer imports the food, additives, apparatus, containers and packaging listed in the middle columns of appended table 12 (hereinafter referred to as "food, etc." in this Article) and when he/she has submitted a written import notification containing the import plans for the same products as said food or the equivalent thereto (hereinafter referred to as the "same food, etc.") for a period listed in the right hand columns of the same table (such plans shall mean the loaded weight, unloading port, and arrival date of the cargoes pertaining to the import planned for said period; the same shall apply hereinafter), said submission may, notwithstanding the provisions of the main clause of paragraph (1), replace the submission of a written import notification under paragraph (1) with regard to the import of the same food, etc. planned for said period; provided, however, that this shall not apply to the case where the food, etc. pertaining to said import falls under or is suspected of falling under any of the following items:  - 日本法令外国語訳データベースシステム

10 第一項第一号の規定にかかわらず、別第三第十一号ハに掲げる食品及び同第十二号に掲げる作物である食品以外の食品及び添加物にあつては、製造者の住所及び氏名並びに製造者が厚生労働大臣に届け出た製造所固有の記号(アラビア数字、ローマ字、平仮名若しくは片仮名又はこれらの組合せによるものに限る。以下この項において同じ。)又は販売者の住所、氏名及び販売者である旨並びに製造者及び販売者が連名で厚生労働大臣に届け出た製造者の製造所固有の記号の記載をもつて製造所所在地及び製造者の氏名の示に代えることができ、同第十一号ハに掲げる食品及び同第十二号に掲げる作物である食品にあつては、製造所又は加工所の所在地及び製造者又は加工者の氏名の示を省略することができる。例文帳に追加

(10) Notwithstanding the provisions of paragraph (1), item (i), for food listed in item 11., (c) of appended table 3, food other than food of farm products listed in item 12. of the same table, and additives, the location of the production facility and the name of the producer may be replaced by indicating the address and name of the producer and the marks unique to the production facility which the producer has notified to the Minister of Health, Labour and Welfare (limited to marks made in Arabic numerals, Roman letters, Hiragana, Katakana, or a combination thereof; hereinafter the same shall apply in this paragraph), or the address and name of the seller, the fact that he/she is the seller, and the marks unique to the producer's production facility which the producer and the seller have notified to the Minister of Health, Labour and Welfare in their joint names. For food listed in item 11., (c) of the same table and food of farm products listed in item 12. of the same table, the location of the production or processing facility and the name of the producer of processor do not have to be indicated.  - 日本法令外国語訳データベースシステム

三 別第三第十一号ハに掲げる食品にあつては、別第五の第八項中欄に掲げる物として使用される添加物以外の添加物を含む場合 当該添加物に係る別第五の下欄に掲げる例文帳に追加

(iii) For food listed in item 11., (c) of appended table 3, when it contains additives other than additives used as those listed in the middle columns of paragraph (8). of appended table 5 - Labeling listed in the right hand columns of appended table 5 pertaining to said additives.  - 日本法令外国語訳データベースシステム

この発明は、小豆の皮を粉砕して皮粉とし、該皮粉と、小豆粉との混合により優れた調整小豆粉を作り、これを利用した食品を得ることを目的としたものである。例文帳に追加

To obtain a food by powdering epidermis of adzuki bean to provide epidermis powder, mixing the epidermis powder with adzuki bean flour to prepare excellent prepared adzuki bean flour and utilizing the adzuki bean fluor. - 特許庁

面シート11と中芯シート13と内面シート12との積層体からなる食品包装用シート材料10において、中芯シート13の内面シート12に面する側に模様14を形成する。例文帳に追加

In the food packaging sheet material 10 formed of a laminated body formed from an external surface sheet 11, a core sheet 13, and an internal surface sheet 12, a pattern 14 is formed on the side of the core sheet 13, which side faces the internal surface sheet 12. - 特許庁

5 次のに掲げる農薬等は、同に掲げる穀類、豆類、果実、野菜、種実類、茶、ホップ、食肉、食鳥卵、魚介類、蜂蜜及び乳以外の食品においてそれぞれ同に定める量の限度を超えて残留してはならない。例文帳に追加

5. The agricultural chemicals listed in the attached table shall not remain in foods other than those listed in the table over the limits given in the tabl. - 厚生労働省

本発明は、加工食品の原材料構成データベースと連動させることにより、原産国別に原材料重量を計算して、原産国別にグラフ示させ、示されている原産国グラフ上の原産国を選択すると、その加工食品を構成する原材料の中から、選択された原産国と一致する原材料の詳細情報を示させるシステム。例文帳に追加

The system is operated in linkage with the raw material structural database of a processed food, whereby the system calculates and graphically displays the raw material weight by countries of origin and displays, upon selection of a country of origin on the displayed country of origin graph displayed, detailed information of a raw material matched to the country of origin selected from raw materials constituting the processed food. - 特許庁

本規定は、全ての食品について、原則として含有されてはならない農薬等の成分である物質の一覧(改正後の一般規則5の(1))を掲げると共に、当該物質が含有されていないことを確認するための試験法(改正後の一般規則5の(3)~(15))及び試験法の検体となる当該食品の部位(改正後の一般規則5の(2)の)を示す規定であること。例文帳に追加

Item 5 shows a list of the ingredients of agricultural chemicals that are prohibited from remaining in food (table in Item 5(1) of the revised General Requirements) unless otherwise specified, as well as analytical methods to verify that prohibited agricultural chemical ingredients do not remain in food (Items 5(3)–(15)) and sample materials used for tests (table in Item 5(2) of the revised General Requirements). - 厚生労働省

ミ 特定保健用食品(健康増進法(平成十四年法律第百三号)第二十六条第一項の許可又は同法第二十九条第一項の承認(以下ミにおいて「許可又は承認」という。)を受けて、食生活において特定の保健の目的で摂取をする者に対し、その摂取により当該保健の目的が期待できる旨の示をする食品をいう。以下同じ。)にあつては、特定保健用食品である旨(許可又は承認の際、その摂取により特定の保健の目的が期待できる旨について条件付きの示をすることとされたもの(以下「条件付き特定保健用食品」という。)にあつては、条件付き特定保健用食品である旨)、許可又は承認を受けた示の内容、栄養成分量、熱量、原材料の名称、内容量、一日当たりの摂取目安量、摂取の方法、摂取をする上での注意事項及びバランスの取れた食生活の普及啓発を図る文言例文帳に追加

(oo) For food for specified health use (meaning food for which permission under Article 26, paragraph (1) of the Health Promotion Act (Act No. 103 of 2002) or approval under Article 29, paragraph (1) of the same Act (hereinafter referred to as "permission or approval" in (oo)) has been obtained to indicate to persons who consume said food for specified health purposes for their daily diet that they can expect to fulfill said health purposes by consuming said food; the same shall apply hereinafter): the fact that it is food for specified health use (for food which is required, upon the issuance of permission or approval, to show clearly under what conditions the expected specified health purposes can be met (hereinafter referred to as "conditional food for specified health use"), the fact that it is a conditional food for specified health use), the contents of the labeling permitted or approved, the amount of nutrients, calories, the names of the raw materials, content weight, recommended consumption per day, consumption methods, notes for consumption, and the wording to recommend a well-balanced daily diet;  - 日本法令外国語訳データベースシステム

天板5a上に配置された長尺状の食品9の面にノズル41を介してトッピング材7を塗布するトッピング材塗布装置1において、ノズル41にトッピング材7を供給するトッピング材供給装置12と、長尺状の食品9に対するノズル41の位置を食品9の面形状に対して所定の間隔で以って食品の長手方向に移動させるノズル移動装置と14、ノズル移動装置14によるノズル41の移動とトッピング材供給装置14によるノズルへの供給とを関連させて制御する制御装置16とからなり、制御装置16の制御によりノズル41が食品9の面にトッピング材7を塗布する。例文帳に追加

This coater 1 works as follows: The surface of the food 9 is coated with the topping material 7 via the nozzle 41 by the control action of the controller 16. - 特許庁

このモニタリング検査等で法違反が発見された場合の対応については、必要に応じて同検査率を強化( 3)し、残留農薬及び残留動物用医薬品で同一国の食品について複数回の法違反が発見された場合等、法違反の蓋然性が高いと見込まれる食品等については、輸入の都度検査を実施する検査命令( 4)の対象としたほか、アフラトキシンやリステリア菌が検出された食品は直ちに検査命令( 5)の対象として検査強化を図った。例文帳に追加

Inspection rates were increased as needed in cases where violations of the Law were detected during the monitoring (Table 3). In addition, testing was enhanced in cases where multiple violations of the Law were detected for food products from a single country on grounds of residual agricultural chemicals or residual veterinary drugs: foods potentially having a high probability of being in violation of the Law became subject to inspection orders, whereby they would be inspected at each importation (Table 4); and foods in which substances such as aflatoxin or Listeria monocytogenes were detected became immediately subject to inspection orders (Table 5). - 厚生労働省

農林大臣は,生産者団体が農業製品及び食品に関して,保護されている地理的示に係る欧州登録簿への記入のために記録を農林大臣に提出することに関する,及び農業製品及び食品と保護されている地理的示との対応を規制することに関する,条件及び方法を指定する規則を発行する。例文帳に追加

The Minister of Agriculture and Forestry shall issue a regulation specifying the conditions and manner of filing with the Ministry of Agriculture and Forestry of records from a group of producers for entering thereof in the European Register of Protected Geographical Indications for agricultural and food products and exercising control for correspondence between the agricultural and food products and the protected geographical indications.  - 特許庁

スーパーマーケット等における生鮮食品等の木目細かな値引きの情報を携帯端末で店内のPOSサーバに伝送し、必要に応じて商品情報を付加し、店頭の消費者向け値引き情報示装置にて示することで、消費者に的確に値引き情報を伝えることができ、生鮮食品の売れ残りによる滅却処分を削減する。例文帳に追加

To make it possible to accurately transmit discount information to consumers and to reduce the mark-down selling of unsold perishable foods by transmitting the detailed discount information of perishable foods or the like in a supermarket or the like from a portable terminal to an intra-store POS server, adding commodity information as necessity and displaying these information on a consumer discount information display device arranged in the front of the store. - 特許庁

過熱水蒸気を食品面に当て続ける時間が、自動メニューボタン11aで選択された脱油メニューに応じて予め定められており、水蒸気制御部20は、そのメニューに応じて予め定められた時間、過熱水蒸気を食品面に当て続けるように水蒸気発生部30と水蒸気加熱部40とを制御する。例文帳に追加

A time for continuing application of superheated steam to the surface of the food is set beforehand according to the deoiling menu selected by the automatic menu button 11a and the steam control part 20 controls the steam generating part 30 and the steam heating part 40 so as to apply superheated steam to the surface of the food for the time set beforehand according to the menu. - 特許庁

食品を収容する調理槽を備える食品茹で調理器であって、前記調理槽内の茹で湯の電気伝導度を測定する測定手段と、前記測定手段で測定された電気伝導度に基づいて塩分濃度を算出する処理手段と、前記処理手段で算出された塩分濃度を示する示手段とからなることを特徴とする。例文帳に追加

This food boiling cooker having a cooking vessel storing foods is characterized in comprising a measuring means measuring the electric conductivity of the boiling water in the cooking vessel, a processing means calculating the salinity based on the electric conductivity measured by the measuring means, and a display means displaying the salinity calculated by the processing means. - 特許庁

食用可能な泡の面に、レーザ等を利用した所定の描画方法を用いて所定の描画内容を描画することが可能な泡面描画システム、泡面描画プログラム、泡面描画方法、及び泡面に所定の描画内容が描画された泡を有する食品を製造するのに好適なの当該食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a system, a program and a method for plotting a picture on a bubble surface capable of plotting a specified picture on the surface of edible bubbles by using a specified method for plotting the picture utilizing a laser or the like, and a method for manufacturing a food suitable for manufacturing the food having the bubbles on the surface of which a specified picture is plotted. - 特許庁

ステンレス鋼板を溶接加工して成形する食品用ステンレス製容器・器具類の製造方法において、還元雰囲気中で焼鈍した後に、食品が接触する前記容器・器具類の面を、オゾンが溶存した溶液に浸漬又は接触させて溶接部を含むステンレス面に不動態皮膜中のCrを濃化形成する。例文帳に追加

This method for manufacturing the containers and utensils made from the stainless steel for food, which forms a stainless steel sheet by welding, is characterized in annealing in a reductive atmosphere, dipping or contacting a surface of the containers and utensils on which food is contacted, into or with a solution including dissolved ozone, to enhance Cr concentration in a passive film on the surface of the stainless steel including a welded part. - 特許庁

糖、水飴、還元水飴、油脂、乳蛋白含有素材を含む原料を混合、加熱して製造されるキャラメルであって、キャラメルの面に油脂が浮くように油脂の配合量を調節したキャラメルを食品面を被覆するキャラメルとして用いることを特徴とするキャラメル被覆食品の製造方法である。例文帳に追加

A method for producing the caramel coated food includes producing caramel by mixing and heating the raw material containing saccharide, starch sirup, reduced starch sirup, oil-and-fat, and a milk protein-containing material, and using as food surface coating caramel, caramel adjusted in a mixing quantity of oil-and-fat, so as to float oil-and-fat on a caramel surface. - 特許庁

本発明の課題は、給食施設やフードサービス産業において、有害な微生物が人の手や容器などを通じてある食品から他の食品に移動すること防止するため、厨房作業員に正しい手洗い作業を常に行わせること可能とする、手洗い設備、手洗い管理コンピュータ・プログラム媒体、手洗い検証サービスの方法、手洗い管理示及び手洗い分析示を提供することにある。例文帳に追加

To provide hand-washing equipment, a hand-washing control computer program medium, a method of hand-washing verification service, a hand-washing control display and a hand-washing analysis display that all enable a kitchen worker to wash the hands continuously properly for preventing harmful microorganisms from moving from an article of food to another via hands and containers in feeding facilities and a food service industry. - 特許庁

本省は、食品衛生上の危害の状況を明らかにするため、法第 63 条の規定に基づき、法又は法に基づく処分に違反した輸入者(違反が軽微であって、 当該違反について直ちに改善が図られた輸入者は除く。)の名称、対象輸入食品等の違反情報をホームページに速やかに掲載し、公する(名称については1年間に限り公する。)。例文帳に追加

In accordance with the provision in Article 63 of the Act, the MHLW shall promptly list the names of importers who have violated the Act or any actions taken under the Act, as well as the names of the violating imported foods on the MHLW website (names for one year), for the purpose of disclosing information to the public regarding any potential harm from the viewpoint of food sanitation. (If the violation is not very serious and if the importer remedies it immediately, such importers are excluded from the list.) - 厚生労働省

本省は、食品衛生上の危害の状況を明らかにするため、法第63条の規定に基づき、法又は法に基づく処分に違反した輸入者(違反が軽微であって、当該違反について直ちに改善が図られた輸入者は除く。)の名称、対象輸入食品等の違反情報をホームページに速やかに掲載し、公する(名称については1年間に限り公する。)。例文帳に追加

In accordance with the provision in Article 63 of the Act, the MHLW shall promptly list the names of importers who have violated the Act or any actions taken under the Act, as well as the names of the violating imported foods on the MHLW website (names for one year), for the purpose of disclosing information to the public regarding any potential harm from the viewpoint of food sanitation. (If the violation is not very serious and if the importer remedies it immediately, such importers are excluded from the list.) - 厚生労働省

④ 原材料を乾燥し、通常水戻しをして摂取する食品のうち、加工食品品質示基準(平成12年農林水産省告示第513号)別2に規定する乾燥きのこ類及び乾燥野菜並びに乾燥させた海藻類及び乾燥させた魚介類等にあっては、水戻しをして食用に供する状態例文帳に追加

(iv) Among foods manufactured by drying the raw materials and generally consumed in rehydrated states, for dried mushrooms, dried vegetables, dried seaweeds, and dried fish and shellfish specified in Annex 2 of the Quality Labeling Standard for Processed Foods (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification No. 513 of 2000), the measurement shall be carried out on these foods in rehydrated, ready-to-eat states. - 厚生労働省

2 前項の規定により示につき基準が定められた食品、添加物、器具又は容器包装は、その基準に合う示がなければ、これを販売し、販売の用に供するために陳列し、又は営業上使用してはならない。例文帳に追加

(2) Food, additives, apparatus, or containers and packaging for which the criteria for labeling have been established pursuant to the provisions of the preceding paragraph shall not be sold, displayed for the purpose of marketing, nor used in business, without labeling which conforms to such criteria.  - 日本法令外国語訳データベースシステム

四 別第三第十二号に掲げる加工食品のうち、第一項第一号メ(3)に該当するものであつて、別第七の上欄に掲げる作物のうちいずれかのみを原材料とするもの例文帳に追加

(iv) Among processed food listed in item 12. of appended table 3, those falling under paragraph (1), item (i), (nn), 3. which are made from any of the farm products listed in the left hand columns of appended table 7;  - 日本法令外国語訳データベースシステム

例文

自分の目的や利益のために、他の人やものを利用する・方便にすることを「出汁に使う(出汁にする)」と現することがあり、食品を用いた慣用句の代例の一つである。例文帳に追加

In Japanese, when a person uses somebody else or something for his own purpose or interest, this behavior can be described as 'dashi ni suru,' which literally means, 'uses somebody else or something as his (or her) own 'dashi' (soup stock),' but this is also a typical Japanese idiomatic phrase in reference to food.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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