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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品表の意味・解説 > 食品表に関連した英語例文

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食品表の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 834



例文

本願発明は、グラニュー糖粒、食塩粒、米粒、ごま粒またはあられからなる粒状食品の略全面に満遍なく金属箔を被覆した金属箔被覆粒状食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a granular food coated with metallic foil, made from granulated sugar grains, common salt grains, rice grains, sesame grains or granular pellets, and having an almost whole surface which is thoroughly coated with metallic foil. - 特許庁

無駄なスペースをとることなくコンパクトでありながら食品表面に粉体を満遍なく効率的に打粉することができる食品粉付装置を提供する。例文帳に追加

To provide a food dusting apparatus for efficientfly dusting the surface of a food with powder in spite of a compact size installable in a narrow space. - 特許庁

食品面における細菌を減少させるとともに該食品の保存寿命を延長することによって、食中毒を減少させることのできる溶液及びシステムを提供する。例文帳に追加

To provide a solution and a system capable of decreasing food poisoning by decreasing the number of bacteria on a surface of a food product and extending the storage life of the food. - 特許庁

電子レンジを用いて、食品の外側面から継続して加熱することができ、直火調理と同じ感覚で使用可能な飲食品調理用素材を提供すること。例文帳に追加

To provide a material for cooking food and drink in a microwave oven wherein the microwave oven can be used to continuously apply heat from an external surface of the food and the material can be used in a similar sense to cooking on an open flame. - 特許庁

例文

被加熱物である細長い食品面全体を高温で加熱して、且つ、食品の中心部も加熱して、調理できる電子レンジ加熱調理用具を提供する。例文帳に追加

To provide a microwave oven cooking tool by which a whole surface of long and thin food that is an object to be heated is heated with high temperature, a center section of the food is also heated, and thereby cooking. - 特許庁


例文

エビへの付着性に優れ、エビ面のほぼ全体に付着させることができ、フライパン等により焼成してエビフライ様食品を簡便に得ることができる、エビフライ様食品用ミックス粉を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide mixed flour for fried-like shrimp which is excellent in adhesive property to a shrimp, can be adhered to substantially the entirely surface of the shrimp, and can easily obtain a fried-like shrimp by firing with a frying pan. - 特許庁

本発明の課題は、水又は希薄溶液に浸漬した食品材料の層部と中央部とを均一にかつ十分に昇温することが出来る、簡便かつ低コストな通電加熱食品の製造方法を提供することである。例文帳に追加

To provide an easy low-cost method for producing a food by electric conductive processing, capable of evenly and sufficiently raising the temperature of the surface part and the central part of a food material soaked in water or a dilute solution. - 特許庁

米飯等の対象食品(F)の面に、第1テンプレート(8)を載せた状態で粉粒食品(G1)をふりかけることによりベース図柄(B)を形成した後、第1テンプレート(8)の上に第2テンプレート(14)を重ね合わせる。例文帳に追加

The base pattern (B) is formed on the surface of a subject food (F) such as cooked rice by spreading a particulate food (G1) while the first template (8) is placed on the surface of the subject food (F) and then the second template (14) is placed over the first template (8). - 特許庁

食品と接触する面側を、PEEK、PP、PET、PVDF、PFA、PTFE等のエンジニアリングプラスチックで被覆した食品プロセス用熱交換器。例文帳に追加

In the heat exchanger for food processing, a surface side contacting food is covered by engineering plastic such as PEEK, PP, PET, PVDF, PFA, or PTFE. - 特許庁

例文

中身に応じて適切な保存状態を保つことができ、併せてカバー内の食品内容を明確に示することができる食品保存カバーを提供する。例文帳に追加

To provide a cover for storing a food, capable of keeping adequate storage state according to a content and clearly displaying the food as the content on the cover. - 特許庁

例文

畜産物、農産物、加工食品等の加工加工履歴を管理することで、食品の流通から小売り段階で原産地の詐称や不正な加工年月日示を構造的に不可能とするような仕組みを提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a system which makes it impossible to misrepresent a place of origin and false processed date structurally at the stage from distribution to retailing of food by managing processing history of livestock products, agricultural products, and processed food or the like. - 特許庁

日毎に変化する生鮮食品に関する最新の情報を確実に生鮮食品に付くESLに示させることができるESLシステムを提供する。例文帳に追加

To provide an ESL system(electric shelf label system) of displaying certainly the latest information about fresh food that changes every day on ESL, which is put on the fresh food. - 特許庁

導入管38bの下流側に接続された下流側配管33bの下流端は食品残渣が投入されたビニル袋上で開放しており、酵母菌はこの食品残渣の面に均一に散布される。例文帳に追加

A downstream end of a downstream side pipe 33b connected to a downstream side of the introduction pipe 38b is opened above a vinyl bag thrown into with a foodstuff debris and Saccharomyces cerevisiae is uniformly sprayed on a surface of the foodstuff debris. - 特許庁

凹凸のある固体食品面に付着した菌類及び黴の除菌・殺菌・静菌効果が高く、さらに液体食品に混入した菌類及び真菌を常温にて殺菌、静菌する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method having high bacterium elimination, sterilization and bacteriostasis effect for fungi and mold which adhere to the rugged surface of a solid food, and for sterilizing and preventing further growth of bacteria at normal temperature for fungi and eumycetes mixed with a liquid food. - 特許庁

糖衣層により被覆された食品面に、簡便かつ短時間で、流通可能な強度を有する突起が均一に形成されている糖衣食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a sugar-coated food product wherein protrusions having a distributable strength can uniformly and simply be formed in a short time on the surface of the food product coated with a sugar-coating layer. - 特許庁

このとき、サンプルS内面に食品などが付着していると熱伝導が悪くなるため、サンプル面には温度ムラが生じ、そのムラは、食品の付着度合によって現われ、また、経時的に変化する。例文帳に追加

At this time, since heat conduction becomes bad when food or the like adheres to the inner surface of the sample S, temperature irregularity is produced in the surface of the sample and appears corresponding to the adhesion degree of food to change with the elapse of time. - 特許庁

それにより、小径気柱状の冷気ビーム40が食品55に向けて噴出され、冷気ビーム40が、食品55の面付近に形成された伝熱境膜45を乱す。例文帳に追加

Consequently, a small diametrical columnar cooling air beam 40 is jetted toward the food 55, and the cooling air beam 40 disturbs a heat transfer laminar film 45 formed in the neighborhood of the surface of the food 55. - 特許庁

食品と接触する面側を、PEEK、PP、PET、PVDF、PFA、PTFE等のエンジニアリングプラスチックで被覆した食品プロセス用熱交換器。例文帳に追加

In the heat exchanger for food processing, a surface side contacting food is covered by engineering plastic such as PEEK, PP, PET, PVDF, PFA, PTFE or the like. - 特許庁

調理済み冷凍食品などを電子レンジで加熱調理する場合に、食品を蒸すことができ、面の蒸し上がりにムラを生じることがなく、ふっくらとした食感が得られる蒸気発生体を提供することである。例文帳に追加

To provide a steam generator which can steam food, avoids the occurrence of ununiformity at its steamed surface and provides a puffy food feeling in the case of heating and cooking cooked frozen food, etc., in a microwave oven. - 特許庁

任意の画像パターンの情報に対応して食品面に、即時的に、その画像パターンを形成する画像パターン形成方法とその装置、および、それによって製作された食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a method and a device for immediately forming an image pattern on the surface of a food according to information of an arbitral image pattern, and to provide the food produced by the method. - 特許庁

この金属及び絶縁性粒子との混合物によって、面により高い熱が生じ、食品により均一に印加され、その結果、ある種の食品によりよく焦げ目がつき、ピッツァ等の生地ベースの製品がよりよく調理される。例文帳に追加

The mixture of metal particles and insulating particles generates higher heat on the surface and the food is impressed uniformly, then, certain specific food can be baked brown better and products from dough, such as a pizza or the like, are cooked better. - 特許庁

【解決手段】スナック食品面に増粘多糖類を含む粉粒体が添加されており、滑りのある食感を有することを特徴とする滑りスナック食品例文帳に追加

This smooth snack food is added with a granule containing thickening polysaccharides on its surface and has smooth palate feeling. - 特許庁

不快な風味を呈する粒状の医薬品や食品の風味を改善するために、矯味物質及や矯臭物質を該医薬品や食品類の粒子面に付着させるための方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for making a flavoring substance adhere to the surfaces of medicine or food granules to improve the flavor of the medicine or food granules exhibiting an unpleasant flavor. - 特許庁

冷凍した中華点心類など冷凍食品を包装する際、一旦面を弱解凍してから包装することを特徴とする冷凍食品又はその包材の破壊防止方法。例文帳に追加

This method for preventing the break of the frozen food or its package is characterized by once weakly thawing the surface of the frozen food and then packaging the weakly thawed food, when the frozen food such as a frozen Chinese dessert is packaged. - 特許庁

値段の異なる食品の合計料金を正確に算出示すると共に、複数種類の皿の区分を容易にして省力化を図ることができる食品の廻転コンベアにおける料金算出機構を提供する。例文帳に追加

To provide a charge calculating mechanism in a rotating conveyor for food for accurately calculating and displaying the total charge for dishes different in price and capable of realizing labor savings by making it easy to identify a plurality of kinds of dishes. - 特許庁

特徴としては、生鮮食品面に本発明をコーティングすることにより、長時間鮮度維持を可能とした生鮮食品日持ち向上剤の製造方法である。例文帳に追加

As its characteristics, by coating the agent on the surface of the fresh food, it becomes possible to maintain the freshness of the food for a long time. - 特許庁

タモギタケの抽出物を、果実、野菜、甲殻類、畜肉、香辛料、などに代される食品に噴霧、浸漬、塗布、混合、混練等の方法によって接触させることにより、食品の変色防止、酸化防止を達成する。例文帳に追加

This food discoloration and oxidation inhibitor containing the extract of Pleurotus cornucopiae achieves discoloration prevention and oxidation prevention for food through bringing the extract of Pleurotus cornucopiae into contact with food represented by fruits, vegetables, Crustacea, meat and spices by a method such as spraying, soaking, spreading, mixing and kneading. - 特許庁

具材を麺皮で包んだ麺皮食品面に、膨張剤を含有する澱粉分散液を付着させた後、油ちょうしてなる、揚げ麺皮食品の製造法。例文帳に追加

The method for producing the fried covering food comprises attaching a starch dispersion containing a leavening agent to the surface of a covering food obtained by wrapping ingredients with covering, and deep-frying the resultant product. - 特許庁

食品が直接接触するベルトと共に該ベルト面に接触して駆動力を付与可能にする押圧体をも簡易に取外して衛生管理することができる食品搬送用ベルトコンベヤを提供する。例文帳に追加

To provide a belt conveyor for foods including a belt with which foods are contacting directly, of such a structure that a pressure body to give a driving force to the belt upon contacting with its surface can be removed simply together with the belt and subjected to a sanitation control. - 特許庁

滑りを有する素材原料を練り込り込んだスナック生地に膨化処理を施した後、得られたスナック食品面に増粘多糖類を含む粉粒体を添加するスナック食品の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the snack food comprises subjecting snack dough kneaded with a smooth raw material to swelling treatment and adding a granule containing thickening polysaccharides to the surface of the obtained snack food. - 特許庁

食品衛生上の危害の状況を明らかにするため、法第 63 条の規定に基づき、法に違反した輸入者の名称・所在地、対象輸入食品等の違反情報をホームページに掲載し、公した。例文帳に追加

In accordance with the provisions of Article 63 of the Law, for the purpose of clarifying the extent of hazards in terms of food sanitation, the names and addresses of importers who are in violation of law, as well as the information on the imported foods were published on the ministry website. - 厚生労働省

わが国における食品を通じた平均の水銀摂取量は、食品安全委員会が公した妊婦を対象とした耐容量の6割程度であって、一般に胎児への影響が懸念されるような状況ではありません。例文帳に追加

The Japanese average daily intake of mercury from foods is about 60 percent of the tolerable daily intake for the pregnant women, which has been published by the Japanese Food Safety Commission. The intake of mercury through normal foods will not pose a health concern to unborn babies. - 厚生労働省

賞味期限日付13が示されている食品パック容器12から従来の食品保存容器14へ食品を移し替えた際、前記食品パック容器をそのまま廃棄してしまうと、従来の食品保存容器には賞味期限日付を示する手段が設けられていないので、賞味期限日付は時間経過と共に次第に忘れてしまい、以後、賞味期限日付をどのような手段で把握してゆくのかという課題を持っている。例文帳に追加

To solve the problem that a consumer gradually forgets expiration date with time since the conventional food-preserving vessel has no display means of the expiration date, and how to grasp the expiration date is not attained yet when a food is moved from a food pack vessel 12 with a display of a expiration date 13 to a conventional food-preserving vessel 14 and the food pack vessel is disposed as it is. - 特許庁

柑橘系果実の皮が有する色を固定化して食品添加用の色素材として利用される柑橘系果実由来の食品添加用色素材の製造方法であって、柑橘系果実を重曹水に浸す工程と、柑橘系果実の皮を削り取って皮片を作製する工程と、皮片を加熱する工程とを有する柑橘系果実由来の食品添加用色素材の製造方法である。例文帳に追加

The method, that is for fixing the color contained in epidermis of citrus fruits and for producing a pigment material originated from citrus fruits for using as food additives, comprises immersing a citrus fruit in water solution of sodium bicarbonate, preparing pieces of epidermis by peeling off epidermis of a citrus fruit, and heating the pieces of epidermis. - 特許庁

消費者が安心して食品を買うことができるシステムであって、示者が食品示事項を偽装した場合、保証人が消費者に対して金銭で保証し、示者はその損害を保証人に対して金銭で償い、結果、偽装の利益より損失の方が多くなるため示者の偽装を未然に防ぐことができる食品保証システムの提供。例文帳に追加

To provide a food guarantee system providing a consumer with safe food, in which a guarantor guarantees pay money to the consumer, and a person responsible for labeling pays money to the guarantor for compensating for the loss when the person responsible for labeling mislabels a food, thereby preventing fraud of the person responsible for labeling because loss becomes larger than profit of the fraud. - 特許庁

第二十一条 別第三に定める食品又は添加物であつて販売の用に供するものの示の基準は、次のとおりとする。例文帳に追加

Article 21 (1) The criteria for the labeling of food or additives specified in appended table 3 which are served for the purpose of marketing are as follows:  - 日本法令外国語訳データベースシステム

原材料示は「加工食品品質示基準」にて、原料の多い順に記載するよう定められている。例文帳に追加

As to ingredient descriptions, it has been stipulated by the Quality Labeling Standards for Processed Foods that ingredients be listed in descending order of the amount used in the concerned product.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

食品交換を計量器につけ加えることにより、糖尿病食のバランスの取れた食事指示、1単位が同時に目視できる。例文帳に追加

A food exchange table is added to a meter, so that the user can simultaneously see a balanced meal indication table of food for diabetes mellitus and one unit. - 特許庁

硬い面、特に食品工業及び病院セクターにおける器具及び作業面のためのアルカリ性の殺菌及び洗浄組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an alkaline disinfecting and cleaning composition for hard surface, especially for food industry and hospital sector. - 特許庁

回転筒の周面が筒状容器の面に接するので、回転筒は、筒状容器の面を介して食品を加熱、冷却する。例文帳に追加

Because periphery faces of the rotary cylinders make contact with surfaces of cylindrical vessels, the rotary cylinders 4-11 heats/cools the food via the surfaces of the cylindrical vessels. - 特許庁

計量と食品交換機能を一体化することで、摂取総カロリーの指示変更があっても、常時示が目視で確認できるようになる。例文帳に追加

To enable a user to always visually confirm a display regardless of changes in indication of total caloric intake by integrating measuring and food exchange table functions. - 特許庁

また、食事バランスの判定に基づいて、食事バランスを食品群のイラスト示に反映させ、ユーザ端末30,31に示させる。例文帳に追加

Based on the decision of the meal balance, the meal balance is made to be reflected in illustration display of the food groups, and is made to be displayed on the user terminal 30, 31. - 特許庁

価格を含む情報の示面には、生鮮食品の加工前の原形状に関する画像情報(57)が示されている。例文帳に追加

Image information (57) relating to the original shape prior to processing of the perishable foods is displayed on the display surface of the information including the prices. - 特許庁

我が国に輸入される食品等(以下「輸入食品等」という。)の安全性を確保するために国が行う監視指導については、食品衛生法(昭和22年法律第233号。以下「法」という。)第23条第1項の規定により、食品衛生に関する監視指導の実施に関する指針(平成15年厚生労働省告示第301号)に基づき、パブリックコメントの募集及びリスクコミュニケーションを実施し、平成19年度輸入食品監視指導計画(以下「計画」という。)を策定し、同条第3項の規定により官庁報告として官報に公した上で、計画に基づいて行っているところです。例文帳に追加

In order to monitor and provide instructions to ensure the safety of foods, etc., imported into Japan (hereafter referred to asimported foods, etc.”), the government established the imported food monitoring and instruction program in 2007 (hereinafter, “the program”).The program is based on the guidelines for monitoring and providing instructions in food sanitation (Ministry of Health, Labour and Welfare Notification No. 301, 2003) as per the regulations of Article 23, Paragraph 1 of the Food Sanitation Law (Law No. 233, 1947; hereinafter, “the Law”); public comments were collected and risk communication was conducted. - 厚生労働省

16 別第三第十一号ロに掲げる食品及び同第十二号に掲げる加工食品であつて、容器包装の面積が狭いため第一項に掲げる事項を明りように記載できないものとして厚生労働大臣が定める食品については、同項第一号の規定にかかわらず、その示を省略することができる。例文帳に追加

(16) Notwithstanding the provisions of paragraph (1), item (i), for food listed in item 11., (b) of appended table 3 and processed food listed in item 12. of the same table which are specified by the Minister of Health, Labour and Welfare as food with containers and packaging too small to have the matters listed in paragraph (1) clearly indicated, such labeling may be omitted.  - 日本法令外国語訳データベースシステム

リンク手段15が、メニューメモリ13に記憶された各メニューとアレルギー食品とを関連付け、メイン制御部12が、このリンク手段15によりメニューと関連付けられるアレルギー食品をアレルギー食品メモリ14から読み出して、アレルギー示アイコン32として、タッチパネルLCD2に示される各メニューに対応付けて示する。例文帳に追加

A linking module 15 relates each menu item stored in the menu memory 13 to the allergic foods, and a main control unit 12 reads allergic foods related to the menu item by the linking module 15 from an allergic food memory 14 for displaying them corresponding to each menu item displayed in the touch panel LCD 2 as an allergy display icon 32. - 特許庁

2 前項の規定により食品流通構造改善促進機構の業務が行われる場合には、次のの上欄に掲げる食品流通構造改善促進法の規定の適用については、これらの規定中同の中欄に掲げる字句は、同の下欄に掲げる字句とする。例文帳に追加

(2) Where the Organization of the Food-Marketing Structure Improvement carries out businesses as prescribed in the preceding paragraph, with regard to the application of the provisions of the Food-Marketing Structure Improvement Promotion Act listed in the left-hand column of the following table, the terms listed in the middle column of the following table in these provisions shall be deemed to be replaced with the terms listed in the right-hand column of the same table.  - 日本法令外国語訳データベースシステム

デザイン部7は、食品の産地示や調理方法示等の各種情報を伝える情報部分7a,7b及び/又は野菜や模様等を示する装飾部分7cを備え、透明部6は、食品を目視できる構成となっている。例文帳に追加

The design part 7 includes information parts 7a and 7b that transmit various pieces of information such as display of production area of a food product, cooking method or the like, and/or decoration part 7c that displays vegetables, patterns, or the like, while the transparent part 6 allows, for construction, for a check with eyes on a food product. - 特許庁

食品情報の量に応じて、デフォルトのメニューを示し、あるいは利用者の栄養状態を分析し、記憶手段13の食品情報を参照して利用者の栄養状態に応じたメニューを作成して示手段18に示する。例文帳に追加

Depending on an amount of the food information, a default menu is displayed or the user's nourishment is analyzed, the food information stored in a memory means 13 is referred to, a menu complying with the user's nourishment is prepared and displayed on a displaying means 18. - 特許庁

例文

食パン、ロールパン等のパン類やパイ等の焼き菓子類の焼成食品の風味を劣化させること無く、安定性が良好で、生地面への分散性が良く、しかも示が義務化もしくは推奨されているアレルゲンを含まず、さらに食品添加物も含まない焼成食品用艶出しクリームを提供する。例文帳に追加

To provide a glazing cream for a baked food having good stability and dispersibility in a dough surface, free of an allergen in which the indication is obligated or recommended, and further free of a food additive without deteriorating the flavor of the baked food of breads such as bread or bread roll or baked confectioneries such as pies. - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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