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食品表の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 834



例文

食べ物にかけても食べ物の面から流れ落ちず、時間が経つと液体調味料が食品表面からの染込みを防ぐ調味料を提供する。例文帳に追加

To provide a condiment which does not flow from the surface of foods even when put thereon and prevents a liquid condiment from penetration through the surface with the lapse. - 特許庁

キャビテーション領域を活用した面改質から壁面、部品面、食品等の比較的柔らかい物質の洗浄に至るまでの広範な用途に適した2流体特殊洗浄ノズルを提供する。例文帳に追加

To provide a special two-fluid washing nozzle, which is suitable for wide applications from surface modification making use of a cavitation area to washing of relatively soft substances such as wall surfaces, surfaces of components, or hoods. - 特許庁

好ましくは、スチームは、食品表面上で滴状凝縮状態に凝縮され、そして、このような面から凝縮物を除去することによって、膜状凝縮が起こることが阻止される。例文帳に追加

Preferably steam is condensed on the surface of the food in a state of dropwise condensation and film condensation is prevented from occurring by removing a condensate from the surface. - 特許庁

この発明は、小豆の皮を粉砕して得た皮粉10%(重量)〜40%(重量)と、小豆粉90%(重量)〜60%(重量)とを混合調整したことを特徴とする加工食品用の小豆粉により目的を達成した。例文帳に追加

The adzuki bean flour is obtained by mixing and preparing 10 wt.% epidermis powder obtained by powdering epidermis of adzuki bean with 90 wt.% to 60 wt.% adzuki bean flour. - 特許庁

例文

脂肪含有食品面または内部に、疎水性の分子を包接することのできる孔構造を具備する物質、具体的な代例としてはシクロデキストリンを添加することである。例文帳に追加

This fat-containing food product is obtained by adding to the surface or inside of a fat-containing food product, a matter which has a pore structure allowing inclusion of hydrophobic molecules, as a detailed representative example, cyclodextrin. - 特許庁


例文

加熱調理時の食品面は焼き色がつくことにより面の模様が変化し次第にフラクタル次元が変動するため、この値を用いて調理評価が可能となる。例文帳に追加

Since the surface pattern of the surface of food during heating cooking changes and the fractal dimension gradually changes by being scorched, the cooking evaluation is made by using this value. - 特許庁

加工食品に対する殺菌性、脱臭効果、野菜の鮮度保持、或はガラスは鏡等に対する防塵、防油効果、更には金属面に対する防錆、耐蝕を高める面加工法の提供。例文帳に追加

To provide a surface working method increasing sterilizability and deodorizing effect for processed food, the retaining of the freshness of vegetables, or dust preventing and oil preventing effect for glass, mirrors or the like and rust prevention and corrosion resistance for metallic surfaces as well. - 特許庁

面温度検出手段が被加熱物のうちの容器の面温度を検出している場合であっても、食品の加熱を精度良く制御することができるようにする。例文帳に追加

To accurately control heating of foodstuffs even in the case where a surface temperature detecting means detects a surface temperature of a container containing an object to be heated. - 特許庁

バットに載置した食品や調理前の素材等を入れ替える際にバットから示シートを剥離し貼りかえる必要がなく、且つ、衛生的なバット及びバット用示シートを提供すること。例文帳に追加

To provide a sanitary vat which dispenses with the separation of an indication sheet from a vat and the affixation of another indication sheet to the vat, when foods, raw materials before cooking, etc., placed on the vat, are replaced; and to provide the indication sheet for the vat. - 特許庁

例文

医薬品、食品、機能性セラミックス等の分野において、防食機能などの機能を付与するため粉粒体に面被覆を施す際に適用する粉粒体の面被覆装置において、被覆層の厚さを均一にする。例文帳に追加

To uniformize the thickness of a coating layer in a surface coating apparatus adapted when surface coating is applied to a particulate material in order to apply function such as corrosion-proof function thereto in a field of pharmaceuticals, food or functional ceramics. - 特許庁

例文

起伏のある面または不規則な面を有する食品を、電子レンジを使用して加熱する、焦げ目を付ける、および/またはカリカリに仕上げるためのマイクロ波加熱用構造体を提供する。例文帳に追加

To provide a structure for microwave heating which is used for heating, browning, and/or crisping food with a surface with irregularities or a ragged surface by using a microwave oven. - 特許庁

示装置4で、小さく見える食品を上下左右前後に可変式CCDカメラ12動かすことで見やすい画像を示できる冷凍冷蔵庫を提供する。例文帳に追加

To provide a freezing refrigerator having a display 4 capable of displaying foods looking small as an easily visible image by moving a variable CCD camera 12 up and down, right and left or fore and back. - 特許庁

食品等の賞味期限等の期日を示をするラベル、容器あるいは包装材に既存の6桁の『年、月、日』印字装置を改造することなくそのまま使用し、しかも、『年』を明確に示すること。例文帳に追加

To use an existing printing device for six digits of 'year, month and date' as they are for a label, container or packaging material indicating the period, such as appreciation term of food, etc., and to distinctly indicate the 'year'. - 特許庁

制御装置24は、リーダ25により受信した食品情報と受信したアンテナを特定することで位置を検出して示装置7aに示させる。例文帳に追加

A control device 24 detects the position of a feed by specifying a food information received by a reader 25 and an antenna receiving the food information, and indicates the position in an indicating device 7a. - 特許庁

熱湯を注いだ後、数分間放置して食するインスタント食品類の調理時間を可視化して示する方法と示体ならびにその製造方法の提供。例文帳に追加

To provide an indication method by visualizing cooking time of instant food for having after pouring hot water and leaving for a few minutes, indicator and its production method. - 特許庁

アルミ系金属品の面に下記(A)の処理剤を接触させることにより、そのアルミ系金属品の面に下記(B)の化成皮膜を形成し、アルミ系金属防食品を得る。例文帳に追加

The corrosion-prevented aluminum-based metal article is obtained by bringing the surface of the aluminum-based metal article in contact with the following treatment agent (A) and consequently forming the following chemical conversion coating (B) on the surface of the aluminum-based metal article. - 特許庁

食品面に所定の間隔で以って面形状に沿って機械的に移動させて塗布するトッピング材塗布装置を提供する。例文帳に追加

To provide a topping material coater for coating the surface of a food with a topping material at predetermined intervals while mechanically moving the coater along the surface design of the food, and ensuring causing no sagging of the topping material off the surface of the food such as bread. - 特許庁

熱湯を注いだ後、数分間放置して食するインスタント食品類の調理時間を可視化して示する方法と示体の提供。例文帳に追加

To provide both a method for visualizing the cooking time of instant foods which are eaten by pouring hot water thereon and then allowing the foods to stand for several min and a displaying unit for the cooking time. - 特許庁

なお、違反者の名称等の公に併せ、違反食品の回収、廃棄等の措置状況、改善措置の内容、違反原因等についても、判明次第公する。例文帳に追加

In addition to the listing of the names of violating importers, measures taken against food violations, such as disposal or recall and corrective actions and causes of the violations shall also be published as soon as the information is available. - 厚生労働省

13 第一項第一号の規定にかかわらず、特定原材料を原材料とする加工食品であつて、その名称が特定原材料を原材料として含むことが容易に判別できるもの(以下この項において「特定加工食品」という。)にあつては当該特定原材料を原材料として含む旨の示を省略することができ、特定加工食品(乳(乳及び乳製品の成分規格等に関する省令(昭和二十六年厚生省令第五十二号)第二条第一項に規定する乳をいう。以下同じ。)を原材料とするものを除く。)を原材料とする加工食品にあつては特定原材料を原材料として含む旨の示は、当該特定加工食品を原材料として含む旨の示をもつて、これに代えることができ、特定原材料に由来する添加物を含む食品であつて、当該特定原材料又は当該特定原材料を原材料とする特定加工食品を原材料として含む旨を示しているもの及びその名称が当該特定原材料を原材料として含むことが容易に判別できるものにあつては当該食品に含まれる添加物が当該特定原材料に由来する旨の示を省略することができ、特定原材料に由来する添加物であつて、その名称が特定原材料に由来することが容易に判別できるものにあつては当該特定原材料に由来する旨の示を省略することができる。例文帳に追加

(13) Notwithstanding the provisions of paragraph (1), item (i), for processed food made from specific raw materials where it is easy to judge that specific raw materials are contained as raw materials from its name (hereinafter referred to as "specific processed food" in this paragraph), labeling indicating that said specific raw materials are contained as raw materials may be omitted. For processed food made from specific processed food (excluding that made from milk (meaning milk provided in Article 2, paragraph (1) of the Ministerial Ordinance concerning the Ingredient Standards for Milk and Dairy Products (Ordinance of the Ministry of Health and Welfare No. 52 of 1951); the same shall apply hereinafter)), labeling indicating that specific raw materials are contained as raw materials may be replaced by indicating that said specific processed food is contained as a raw material. For food containing additives derived from specific raw materials and which has labeling attached indicating that said specific raw materials or specific processed food made from said specific raw materials are contained as raw materials and where it is easy to judge that said specific raw materials are contained as raw materials from its name, labeling indicating that additives contained in said food are derived from said specific raw materials may be omitted. For additives derived from said specific raw materials where it is easy to judge that they are derived from specific raw materials from their name, labeling indicating that they are derived from said specific raw materials may be omitted.  - 日本法令外国語訳データベースシステム

我が国に輸入される食品等(以下「輸入食品等」という。)の安全性を確保するために国が行う監視指導については、「平成 18 年度輸入食品監視指導計画」(以下「計画」という。)を食品衛生法(昭和 22 年法律第 233 号。以下「法」という。)第 23 条第 1 項の規定により、「食品衛生に関する監視指導の実施に関する指針」(平成 15 年厚生労働省告示第 301 号)に基づき、パブリックコメントの募集及びリスクコミュニケーションを実施して策定し、同条第 3 項の規定により官庁報告として官報に公した上で、計画に基づいて実施したところです。例文帳に追加

With regard to the monitoring and guidance conducted by the national government for the purpose of ensuring the safety of foods imported into Japan (hereinafter referred to asimported foods”), the Imported Foods Monitoring and Guidance Plan for FY2006 (hereinafter referred to as the “Plan”) was developed based on public comments obtained and risk communications conducted in accordance with the Guidelines for the Implementation of Monitoring and Guidance on Food Sanitation (Notification No. 301 of the Ministry of Health, Labour and Welfare, 2003) under Section 1, Article 23 of the Food Sanitation Law (Law No. 233 in 1947, hereinafter referred to as the “Law”), and was implemented based on the Plan after gazetting it as a government report in accordance with the provisions of Section 3, Article 23 of the Law. - 厚生労働省

さらに、健康食品等の製造者や販売業者が、経営者や従業員個人など自社以外の第三者の名義でウェブサイトを開設し、当該健康食品等に含まれる主要な成分の効果効能を記述することは、当該サイトから販売サイトにリンクが張られていなかったとしても、製品名や販売業者の連絡先等が示されている場合等には、当該健康食品等について効果効能を標榜した広告に該当するものと解釈される場合があり、薬事法や健康増進法に違反する可能性がある。例文帳に追加

Furthermore, where a manufacturer or distributor of health food, etc. establishes a new website under the name of such third party as the company's business manager or one of its employees, with reference to the medical efficacy of major components contained in such health food, etc., the manufacturer or distributor violates the Pharmaceutical Affairs Law and/or the Health Promotion Law. Where a new website indicates its product name or the contact details of the distributor of its product, etc., even if such new website is not linked to the original website designed for sales of such health food, the act of establishing the new website may constitute a violation of the Pharmaceutical Affairs Law and/or the Health Promotion Law on the ground that it may be held as an advertisement of the medical efficacy of such health food, etc.  - 経済産業省

厚生労働省の通達「無承認無許可医薬品の指導取締りについて」(昭和46年6月1日薬発第476号)1によれば、以下のいずれかに該当する食品(野菜、果物、菓子、調理品等その外観、形状等から明らかに食品と認識される物及び健康増進法第26条の規定に基づき許可を受けた用途を示する特別用途食品を除く)は原則として未承認の医薬品とみなすものとされている。例文帳に追加

Pursuant to the letter "Guidance and Regulations on Unapproved or Unauthorized Drugs" (Yaku-hatsu No. 476 as of June 1, 1971) by the Ministry of Health, Labour and Welfare13, a food (except for products like vegetables, fruits, sweets and prepared foods, etc., which are undoubtedly recognized as food by its appearance or form, etc., and the food for special dietary use indicating the specified usage authorized under Article 26 of the Health Promotion Law) shall be in principle held as an unapproved drug if it falls under one of the following catgories: 13 "Guidance and Regulations on Unapproved or Unauthorized Drugs" ("mushounin mukyoka iyakuhin no sidou torishimari ni tsuite" in Japanese, Yaku-hatsu No. 476, June 1, 1971) is available at the following website:  - 経済産業省

国立医薬品食品衛生研究所や内閣府食品安全委員会において収集している海外での食中毒の発生や違反食品の回収等の情報に基づき、平成 18 年度においては、イタリア産ナチュラルチーズのリステリア・モノサイトゲネス汚染、米国産長粒種米への未承認遺伝子組換え米混入、中国産米及びその加工品への未承認遺伝子組換え米混入などの問題について、輸入時の監視体制の強化及び国内の流通状況の調査( 9)を行った。例文帳に追加

Regarding the Occurrence of Food Sanitation Issues Organizations such as the National Institute of Health Sciences and the Food Safety Commission in the Cabinet Office collect information from overseas, such as on the occurrence of food poisonings and the recall of food products that are in violation of law. Based on this information, during FY2006, the system for monitoring items at the time of importation was enhanced, and the domestic distribution was examined, for such issues as the contamination of natural cheese produced in Italy with Listeria monocytogenes, the blending of unapproved genetically modified rice with long-grain rice produced in the US, and the blending of unapproved genetically modified rice with rice and processed rice products produced in China, (Table 9). - 厚生労働省

第十九条 厚生労働大臣は、公衆衛生の見地から、薬事・食品衛生審議会の意見を聴いて、販売の用に供する食品若しくは添加物又は前条第一項の規定により規格若しくは基準が定められた器具若しくは容器包装に関する示につき、必要な基準を定めることができる。例文帳に追加

Article 19 (1) From the viewpoint of public health, the Minister of Health, Labour and Welfare may establish the necessary criteria for the labeling of food or additives to serve for the purpose of marketing, or apparatus or containers and packaging for which the standards or criteria have been established pursuant to the provisions of paragraph (1) of the preceding Article, by hearing the opinions of the Pharmaceutical Affairs and Food Sanitation Council.  - 日本法令外国語訳データベースシステム

酒米を醸造すると重量比で25%ほどの酒粕が取り出され、その成分は日本食品標準成分によると、水分51%・炭水化物23%・蛋白質13%・脂質・灰分となっており、他にもペプチド・アミノ酸・ビタミン・酵母などが含まれているので栄養的には優れており、健康食品としての観点から価値が見直されている。例文帳に追加

When sake is brewed, 25% of the sakekasu is removed and, according to the Standard Tables of Food Composition in Japan, this consists of 51% water, 23% carbohydrate, 13% protein, lipids and ash in addition to peptides, amino acids, vitamins and yeast; meaning that has come to be reevaluated as a health food.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

袋状の包材内にエタノール水溶液を充填し、密封してなる食品保存用エタノール包装袋であって、前記袋状の包材が、面に印刷が施された延伸ナイロンフィルムと、該延伸ナイロンフィルムの前記印刷が施された面上に積層されたエチレン−酢酸ビニル共重合体層とからなる多層フィルムで構成されることを特徴とする食品保存用エタノール包装袋。例文帳に追加

In an ethanol packaging bag for food preservation which is formed by sealing a bag shaped packaging material filled with ethanol water solution, the packaging material of the ethanol packaging bag is structured with a multi-layer film comprising a stretched nylon film whose front face is printed and an ethylene-vinyl acetate copolymer layer laminated on the printed face of the nylon film. - 特許庁

特定の大きさと油脂分の粉末状、粒状又は薄片状のチョコレート類を、菓子やベーカリー食品面にムラなく振りかけ又は載置し、チョコレート類を融解付着及び完全融解させて、チョコレート類で被覆部が均一状に被覆された状態とし、しかる後に冷却固化させることにより、簡便にチョコレート類で被覆された複合食品の製造が可能となる。例文帳に追加

The method for easily producing composite food coated with chocolate includes: evenly spraying or putting powdery, granular or flaky chocolate having a specific size and a specific content of oil and fat over the surface of the confectionery or the bakery food; making the chocolate meltingly adhere to the food and completely melt so that the coated part of the confectionery or the bakery food is homogeneously coated with the chocolate; and thereafter cooling the chocolate to be solidified. - 特許庁

オーブントースター等の調理器具で汎用されている石英ヒーターやセラミックヒーターに対する熱吸収がより一層高められ、これにより加熱料理時間が短縮可能であり、さらには食品面に十分な焦げ目を容易に付与し得る、食品包装材および調理用容器等を提供する。例文帳に追加

To provide a food packaging material and a cooking vessel in which heat absorption with respect to a quartz heater or a ceramic heater used widely in cooking utensils such as a toaster oven is so improved as to enable the reduction of the heating cooking time and which can sufficiently make burn marks on the surface of food with ease. - 特許庁

冷蔵庫10の使用者は、下部サブドア23を閉めたままで下部メインドア21のみを開けた状態において、冷蔵室2に収納されている食品の貯蔵状況を透明板23T越しに直接見ながら、ほぼ同じ目線の高さで示パネル4を操作することにより食品を発注することが可能になる。例文帳に追加

A user of the refrigerator 10 places an order for food by operating the display panel 4 at the height substantially equal to his visual line while directly checking the storage status of food stored in a refrigerating room 2 through the transparent plate 23T with the lower sub-door 23 still closed and only with the lower main door 21 opened. - 特許庁

品質の保証や安全性の認定をする組織により認定を受けた食品、飲料、医薬品、化粧品、また食品、飲料、医薬品、化粧品を生産するに当たって必要となる飼料、肥料や原材料の流通経路に関する情報を、インターネット上で業者ごと、かつ地域別に示し、閲覧希望者に流通経路情報を提供する。例文帳に追加

To provide distribution channel information for a browsing desirer by displaying information on a distribution channel of food, a drink, a medicine, and cosmetics authorized by an organization for guaranteeing quality, and authorizing safety or feed, a fertilizer, and a raw material required for producing the food, the drink, the medicine, and the cosmetics, by dealer and by area on the Internet. - 特許庁

発泡性食品は、固形脂又は炭酸塩と酸とからなる発泡性成分を含んだ固形脂を溶解後、中心層となる食品に対して噴霧、冷却して油脂層を形成する工程と、前記油脂層を加温し、その層が溶融したところへ発泡性成分を含む粉末をコーティングする工程を経て得られる。例文帳に追加

The effervescent food is obtained by passing through a step of melting solid fat or solid fat which contains effervescent ingredients including carbonate and acid, spraying the product to food to be the central layer, and cooling the product to form an oil and fat layer; and a step of warming the oil and fat layer, and coating the melted surface of the fat layer with effervescent-ingredient-containing powder. - 特許庁

従来の冷凍冷蔵庫の冷凍室の雰囲気温度−20℃で、比較的簡便に凍結時間を短縮する方法として、アルミ冷凍プレートが使用されているわけであるが、このアルミ冷凍プレートは、面に衣等を有し、凸凹の形状である食品に対して短い時間で食品中心部まで凍結し、品質を保持することはできない。例文帳に追加

To solve the problems of a conventional refrigerator-freezer with the ambient temperature of -20°C inside a freezing chamber, using an aluminum freezing plate for relatively easily shortening the freezing time that the aluminum freezing plate cannot serve to freeze a food having clothing on the surface and exhibiting uneven shape to the food center part in short time and maintain the quality. - 特許庁

加熱室内の食品がピザ等の面積の平たく大きい食品である場合には、放射アンテナ13と外側アンテナ11とは、羽根部13A〜13Dのそれぞれがリブ11A〜11Dのいずれかに対向し、これらの最短距離を3mm〜5mmとされるような、マイクロ波的に結合された状態とされる((A)参照)。例文帳に追加

When the food product in the heating chamber is a large food product with a flat surface area such as a pizza, the radiation antenna 13 and the outer side antenna 11 are arranged in a microwave-wise coupled state wherein each of blade parts 13A-13D faces one of ribs 11A-11D and their shortest distances are 3-5 mm. - 特許庁

食品包装容器の蓋として低温や高温で保管した際に、蓋の内面に付着する水滴が特に少なく、曇らずに内容物である食品がスッキリと見え、その状態を持続でき、かつ透明でベタツキのない、従来より優れた防曇効果を発揮する二軸延伸ポリスチレン樹脂に代される樹脂シートを得る。例文帳に追加

To obtain a resin sheet representative to a biaxially stretched polystyrene resin showing an antifogging effect superior to the conventional one wherein waterdrops adhering to the inside of a lid are extremely less, food contents can be clearly seen without cloudiness, the state can be maintained with transparency and no adherence when keeping as the lid of a food package container at a low or high temperature. - 特許庁

利用者は、家庭で、カードリーダ16によって磁気カード11から取り出された情報に基づき、情報処理端末17により過去所定の期間の食品情報に関して食品データベース18を検索し、栄養情報を取り出し、所定の処理を行い、画面データを作成し、示装置19に出力する。例文帳に追加

A user, in his/her home, depending on the information taken off from the magnetic card 11 with a card reader 16, retrieves, regarding food information for a predetermined period in the past, in a food database 18 using an information processing terminal 17, takes off nutrition information, executes predetermined processing, and generates screen data to output it to a display device 19. - 特許庁

新鮮な魚卵を使用した場合でも、その独特のやわらかな食感を維持することができ、しかも、燻製風味を魚卵の面から内方に至るまで略均一に付与して、調味液由来の味わいを生かすことのできる魚卵加工食品の製造方法および同方法を用いた魚卵加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a fish roe processed food, which is capable of retaining the peculiar soft palate feeling of fish roes even when using fresh fish roes, and making the best use of flavor derived from a seasoning liquid through almost equally applying smoked flavor from the surface to the inside of fish roes, and to provide a fish roe processed food using the method. - 特許庁

品質の保証や安全性の認定をする組織により品質の保証や安全性の認定を受けた食品、飲料、医薬品、化粧品、また食品、飲料、医薬品、化粧品を生産するに当たって必要となる飼料、肥料や原材料の流通経路に関する情報を、それぞれの流通過程の各段階において確認することができるオンライン示方法とオンラインで提供する方法。例文帳に追加

ON-LINE DISPLAY METHOD CAPABLE OF CONFIRMING INFORMATION ON DISTRIBUTION CHANNEL OF FOOD, DRINK, MEDICINE AND COSMETICS GUARANTEED FOR QUALITY AND AUTHORIZED FOR SAFETY BY ORGANIZATION FOR GUARANTEEING QUALITY AND AUTHORIZING SAFETY OR FEED, FERTILIZER AND RAW MATERIAL REQUIRED FOR PRODUCING FOOD, DRINK, MEDICINE AND COSMETICS IN RESPECTIVE STAGES OF RESPECTIVE DISTRIBUTION CHANNELS AND ON-LINE PROVIDING METHOD - 特許庁

ナポリピザに代される小麦粉発酵食品を高温で焼成しても焼成むらや蒸れ臭気が発生せず、且つ焼成して得られる製品の品質にばらつきがない外食産業に適する小麦粉発酵食品の焼成用炉床、その焼成用窯およびその焼成方法を提供する。例文帳に追加

To provide a hearth for baking a fermented food of wheat flour, which causes neither unevenness of baking nor a steamy smell and has no quality dispersion is a product to be baked and obtained by baking a fermented food of wheat flour represented by Neapolitan pizza at a high temperature and is suitable for a food service industry, a pot for baking the same and a method for baking the same. - 特許庁

有機廃棄物を利用した水素発酵方法において、前記有機廃棄物が動物糞を主とする畜産関連廃棄物と植物皮や殻を主とする食品関連廃棄物とからなり、前記畜産関連廃棄物および食品関連廃棄物を混ぜて廃棄混合物を調整し、該廃棄混合物を嫌気性発酵条件下にて水素を生成する。例文帳に追加

In the hydrogen fermentation method utilizing organic wastes, the method comprises using the organic wastes consisting of animal husbandry related wastes mainly comprised of animal excrement and food related wastes mainly comprised of the epidermis and the shell of a plant, mixing the animal husbandry related wastes and the food related wastes to adjust the resulting waste mixture and fermenting the waste mixture under anaerobic fermentation conditions to produce hydrogen. - 特許庁

打錠物、カプセル、丸薬、キャンディ、ガムなどを中心層とし、その周囲を糖衣で覆った糖衣食品であって、面に複数の突起物が形成され、かつ、水に対する溶解熱(吸熱)が80J/g以上の糖衣層を形成することで、突起物を有する形状による刺激と、冷感という刺激のマッチングの点で優れた糖衣食品を提供することを可能とした。例文帳に追加

The sugar-coated food is obtained by coating the periphery of a tabletted product, a capsule, a pill, a candy, gum or the like as a central layer with sugar. - 特許庁

ポリオレフィン系樹脂発泡シートから形成された食品容器搬送用シートであり、好ましくは厚さ0.8〜3mm、発泡倍率1.1〜3.5倍の範囲にあり、さらに好ましくは多層からなり、面層が抗菌剤、抗黴剤を含有してなるポリオレフィン系樹脂発泡シートから形成された食品容器搬送シートである。例文帳に追加

The sheet for food container conveyance is formed of a foamed polyolefin resin sheet, has preferably a thickness of 0.8-3 mm and a foaming magnification of 1.1-3.5 times, is more preferably comprised of multilayers, and has a surface layer containing an antibacterial agent and an antifungal agent. - 特許庁

数十秒以内の短時間容器を振るという、幼児にもできる簡単な操作を行うだけで、均一でなめらかな面を有し、離水しないゼリー状食品を得ることができると共に、経日安定性に優れたシェイク用即席ゲル化粉末、組合せ菓子及びそれを用いたゼリー状食品の製法を提供する。例文帳に追加

To provide instant gelling powder for shaking enabling to obtain jelly-like food having a homogeneous and smooth surface and prevented from syneresis only through performing an operation of shaking a container for a short time within tens of seconds, easy even for an infant to perform, and excellent in age stability, to provide combined confectionery, and to provide a method for producing the jelly-like food using the gelling powder. - 特許庁

個包装食品包装体相互間を仮固着しうる粘着部4は、両面粘着テープもしくは両面粘着ラベル、又はその一方の面が個包装食品包装体の上面又は下面に接着され他方の面が粘着面となっている片面粘着テープもしくは片面粘着ラベルにより構成されている。例文帳に追加

Each of the adhesive parts 4, temporarily fixable the individual food packages mutually, comprises a double-face adhesive tape or double-face adhesive label, or a single-face adhesive tape or single-face adhesive label whose one face is jointed to the upper face or lower face of each individual food package and whose other face serves as an adhesive surface. - 特許庁

食品産業におけるHACCP 手法の導入及び一般的衛生管理の徹底による食品の品質管理の向上やコンプライアンスの徹底、ガイドラインに基づく自主的な原料原産地示の普及等を通じた消費者の信頼を確保し、国内市場の活性化を図るための取組を支援した。例文帳に追加

Support was provided for initiatives to secure the trust of consumers and stimulate domestic markets by such means as improving the quality control of food products through the introduction of HACCP practices and adoption of ordinary hygiene control in the food industry, rigorous compliance, and voluntary labeling of places of origin of ingredients in accordance with guidelines.  - 経済産業省

また、我が国への法違反の食品等の輸入の可能性がある場合にあっては、当該食品等の我が国への輸入状況を調査し、輸入実績がある場合には、関係する検疫所又は都道府県等にその流通・在庫状況の調査及び必要に応じ輸入者等に対する検査、回収等を指示するとともに、検疫所に検査の強化を指示し、対応状況について公する。例文帳に追加

When it finds that foods violating the Act may be imported into Japan, it shall check the status of their importation into Japan. If such foods are being or actually have been imported, the MHLW shall ask the quarantine stations and/or prefectures concerned to investigate their distribution and inventories in Japan and instruct the importer(s) to inspect and recall them if necessary. The MHLW shall also instruct the quarantine stations to reinforce inspection of those foods and publish the progress of countermeasures. - 厚生労働省

我が国に輸入される食品、添加物、器具、容器包装及びおもちゃ(以下「食品等」という。)は、年間の輸入届出件数が約 180 万件、輸入重量が約 3,230 万トン(平成 19 年度実績)であり、我が国の食料自給率は約4割(供給熱量ベースの総合食料自給率。農林水産省「平成 19 年度食料需給」)となっている。例文帳に追加

The total number of foods, additives, equipment, containers and packages, and toys (hereinafter referred to as “the food(s)”) imported into Japan was about 1.8 million annually and 32.3 million tons in volume on a notification basis (based on actual figures for 2007). The food self-sufficiency ratio is about 40% in Japan (food self-sufficiency ratio based on the total calorific value supplied; based on the Food Balance Sheet for FY 2007 by the Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries). - 厚生労働省

また、我が国への法違反食品等の輸入の可能性がある場合には、当該食品等の我が国への輸入状況を調査し、輸入実績がある場合には、関係する検疫所又は都道府県等にその流通・在庫状況の調査及び必要に応じ輸入者等に対する検査、回収等を指示するとともに、検疫所に検査の強化を指示し、対応状況について公する。例文帳に追加

When it finds that foods violating the Act may be imported into Japan, it shall check the status of their importation into Japan.If such foods are being or actually have been imported, the MHLW shall ask the quarantine stations and/or prefectures concerned to investigate their distribution and inventories in Japan and instruct the importer(s) to inspect and recall them if necessary.The MHLW shall also instruct the quarantine stations to reinforce inspection of those foods and publish the progress of countermeasures. - 厚生労働省

我が国に輸入される食品、添加物、器具、容器包装及びおもちゃ(以下「食品等」という。)は、年間の輸入届出件数が約176万件、輸入重量が約3,155万トン(平成20年度実績)であり、我が国の食料自給率は約4割(供給熱量ベースの総合食料自給率。農林水産省「平成20年度食料需給」)となっている。例文帳に追加

The total number of foods, additives, equipment, containers and packages, and toys (hereinafter referred to as “the food(s)”) imported into Japan was about 1.76 million annually and 31.55 million tons in volume on a notification basis (based on actual figures for 2008).The food self-sufficiency ratio is about 40% in Japan (food self-sufficiency ratio based on the total calorific value supplied; based on the Food Balance Sheet for FY 2008 by the Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries). - 厚生労働省

例文

我が国に輸入される食品、添加物、器具、容器包装及びおもちゃ(以下「食品等」という。)は、年間の輸入届出件数が約186万件、輸入重量が約3,400万トン(平成18年実績)であり、我が国の食料自給率は約4割(供給熱量ベースの総合食料自給率。農林水産省「平成18年度食料需給」)となっている。例文帳に追加

The total number of foods, additives, equipment, containers and packages, and toys(hereinafter referred to as “the food(s)”) imported into Japan was about 1.86 million annuallyand 34 million tons in volume on a notification basis (based on actual figures for 2006).Thefood self-sufficiency ratio is about 40% in Japan (food self-sufficiency ratio based on the totalcalorific value supplied; based on the Food Balance Sheet for FY 2006 by the Ministry ofAgriculture, Forestry and Fisheries). - 厚生労働省

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