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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > white sakeの意味・解説 > white sakeに関連した英語例文

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white sakeの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 72



例文

white-sake lees 例文帳に追加

白い酒糟 - EDR日英対訳辞書

WHITE SHRIMP SAKE例文帳に追加

白えび酒 - 特許庁

It was regarded as being a lower grade sake compared to morohaku (sake brewed from 100% polished white rice) and katahaku (sake brewed from polished white rice kakemai and unpolished rice kojimai). 例文帳に追加

諸白や片白からは格下の酒とみなされた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Japanese sake made from white rice and black leaven 例文帳に追加

白米と黒こうじで造った酒 - EDR日英対訳辞書

例文

sweet white sake 例文帳に追加

白く濁っていて甘みの強い酒 - EDR日英対訳辞書


例文

in Japan, sake offered before a Shinto altar, called white sake 例文帳に追加

白酒という,神前に供える酒 - EDR日英対訳辞書

The process of making Nara style sake, Itami sake, Kohama style sake, shochu (distilled spirit), mirin (sweet cooking rice wine), Asoshu, Lonicera Sake, Nerizake (antique term for shirozake, or white sake), unfiltered sake. 例文帳に追加

奈良流、伊丹酒、小浜流、焼酎、みりん、麻生酒(あそうしゅ)、忍冬酒(にんどうしゅ)、練酒、濁り酒などの製法。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It also describes the brewing methods of "sake" (Japanese rice wine) such as "dan-jikomi" (the process of mixing the main ingredients), "morohaku-zukuri" (how to make sake from 100% white rice) and "hi-ire" (pasteurization). 例文帳に追加

他、段仕込み、諸白造り、火入れなど - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This sake-steamed white meat fish wrapped with aluminum foil is provided by seasoning the white meat fish, pouring sake on it, wrapping with the aluminum foil and heating.例文帳に追加

白身の魚に味をつけ酒をかけてアルミ箔ホイルで包み込み、それを加熱する。 - 特許庁

例文

Naturally, it was of the best quality among the sake of the time and was ranked above katahaku (sake brewed from polished white rice and unpolished rice) and morohaku (sake of 100% polished white rice) in quality. 例文帳に追加

当然ながら品質としては片白、諸白の上に位置づけられる、当時の日本酒の最高品質であった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

a type of white and cloudy unrefined sake 例文帳に追加

粗製でこしていないため,白く濁っている日本酒の一種 - EDR日英対訳辞書

sake in a white ceramic bottle, called {'Hakuchodokuri'} 例文帳に追加

白鳥徳利という,白色陶製のとくり - EDR日英対訳辞書

Mirin is also used as an ingredient of sweet white sake and toso. 例文帳に追加

白酒(日本酒)や屠蘇の材料としても使われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It was also known as "jo-morohaku (sake of 100% polished white rice, literally meaning 'better-quality than morohaku')". 例文帳に追加

上諸白と別称されることもあった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Auspicious event: Kohaku manju (red and white buns with bean paste filling) and sake-manju. 例文帳に追加

慶事:紅白饅頭、酒饅頭 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

SAKE-STEAMED WHITE MEAT FISH WRAPPED WITH ALUMINUM FOIL例文帳に追加

白身の魚のアルミ箔ホイル包みの酒蒸し - 特許庁

Amazake (a sweet low-alcohol drink made from fermented rice or sake lees), dessert sake especially for female consumers and sake products made from morohaku (sake of 100% polished white rice), etc. are examples of amakuchi. 例文帳に追加

甘酒(あまざけ)、女性消費者向けのデザート日本酒、諸白などで作った製成酒が甘口の例として挙げられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

There are several types, including shiroki (white sake), kuroki (black sake), sumisake (refined sake), nigorizake (unrefined sake), and there are also various brewing methods. 例文帳に追加

白酒(しろき)・黒酒(くろき)・清酒(すみさけ)・濁酒(にごりざけ)などの種類があり、醸造法も多様である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Higher quality of sake, i.e., gozenshu (high quality sake), morohaku (sake of 100% polished white rice), katahaku (sake brewed from polished white rice as kakemai and unpolished rice as kojimai), and namizake (sake brewed from unpolished rice), in that order, usually has the higher rice-polishing ratio, greater decrease volume, and smaller sakedare percentage. 例文帳に追加

一般的に並酒、片白、諸白、御膳酒と酒質が高級になっていくにつれ精米歩合が上がるため減量分は大きくなるり、酒垂れ歩合は低い値をとるようになる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It was a kind of banquet in the presence of the Emperor, and shiroki (white sake) and kuroki (black sake) were served. 例文帳に追加

天皇臨席の、いわば宴席で、白酒(しろき)・黒酒(くろき)が振る舞われた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

He was a long lived deity with white hair and a long red face who liked sake. 例文帳に追加

酒を好み頭が長く、白髪で赤い顔をした長寿の神とされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is usually seasoned with salt, soy sauce, sake, or miso (reddish-brown miso or white miso). 例文帳に追加

味付けとしては、塩、醤油、酒、味噌(赤出し、白みそ)などが一般的。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Check the color over the white surface, and clarity (color criteria for sake) over the borders of white and indigo colors. 例文帳に追加

白地の部分で色を見、藍色と白地の境目で透明度(日本酒色の表現)を見る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It refers to the sake with high clarity, almost the same as today's seishu, brewed by the method using polished rice for both kojimai (rice for malt) and kakemai (rice for moromi [raw unrefined sake]) which is the base for present sake brewing, and it was called 'Morohaku' (sake of 100 percent polished white rice) compared to nigorizake (unfiltered sake) which was the mainstream sake at that time. 例文帳に追加

諸白とは、現在の酒造りの基礎にもなっている、麹米と掛け米の両方に精白米を用いる手法で造られた透明度の高い酒、今日でいう清酒とほぼ等しい酒のことを、当時の酒の主流をしめていた濁り酒(にごりざけ)に対して呼んだ名称である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sakekasu (sake lees) is the solid white substance that remains after pressing the main fermenting mash used to make Japanese sake (rice wine) 例文帳に追加

酒粕(さけかす、酒糟)とは、日本酒などのもろみを、圧搾した後に残る白色の固形物のことである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

They gathered in ears of rice in September, making the first four sheaves they gathered into Mii (rice) and making the rest into Kuroki (black sake) and Shiroki (white sake) and presented them to the gods. 例文帳に追加

9月になると斎田から稲穂を抜き取り、初めに抜いた4束を御飯(みい)とし、あとは黒酒(くろき)・白酒(しろき)として供される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The white sake can be not only singly used but also used through making seasoning liquid containing salt, soy sauce, sugar, sweet sake, and fermented liquid at an appropriate ratio.例文帳に追加

白酒は、単独で使用するだけでなく、塩、醤油、糖、みりん、発酵液等を適当な割合で含む調味液にして使用することもできる。 - 特許庁

The cheese preserved in sake lees and miso includes: a mixture of the sake lees with white miso; and cream cheese preserved in the mixture.例文帳に追加

本発明のチーズ粕みそ漬けは、酒粕と白みその混合物と、この混合物内に漬け込まれたクリームチーズとより成る。 - 特許庁

To provide a cooking method suitable for putting and eating white shrimps in hot Sake (rice wine), and to provide the Sake obtained by the method.例文帳に追加

白えびを燗酒に入れて食するのに好適な調理方法及びそのようにして得られる酒の提供を目的とする。 - 特許庁

It was regarded as being a lower grade sake compared to morohaku which was made using polished white rice for both the kojimai and kakemai. 例文帳に追加

麹米と掛け米の両方に精白米を用いる諸白からは格下の酒とみなされた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Toji now wear white robes at major breweries which brew and control sake by machine. 例文帳に追加

機械で製造・管理している大手の酒蔵では、杜氏は白衣など着るようになってきている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A bowl for offering water, salt, or sacred wine or sake to the gods, often made of white earthenware. 例文帳に追加

神に供える水や塩・神酒を入れるための器で、白い陶器で作られることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Even today, in the Niiname-sai festival (ceremonial offering by the Emperor of newly-harvested rice to the deities) of the Imperial family, the two kinds of sake of shiroki (white sake) and kuroki (black sake) which are brewed in such ancient methods are served. 例文帳に追加

現在でも、皇室における新嘗祭(にいなめさい)では、このような古代の製法で醸造した白酒(しろき)(しろき)、黒酒(くろき)という二種類の酒が供えられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A variety of recipes are described including superior sake brands of old times such as "Bodaisen" brewed by Bodai-san Shoryaku-ji Temple in Nara as well as "Amano" brewed by Amano-san Kongo-ji Temple in Kawachi Province; and kikuzake (Japanese sake with chrysanthemum blooms) which was used for the Chrysanthemum Festival; and "Nerinuki," a nerizake (antique term for shirozake, or white sake) in Hakata, Chikuzen. 例文帳に追加

奈良菩提山正暦寺製『菩提泉』や河内国天野山金剛寺製『あまの』など往時の銘酒、重陽の節句に用いられた菊酒、筑前博多の練酒『ねりぬき』などの製法も記されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

"Horei" (sanding to cool) or "karashi" means to leave white rice after polishing, sake mash after wake and koji after koji delivery as they are until using in the next stage. 例文帳に追加

精米後の白米、分け後の酒母、出麹後の麹を次の工程で使用されるまで放置すること。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Moromi is a white-colored turbid bubbling thick liquid composed of perfectly blended sake mash, koji and steamed rice in a tank used for preparation. 例文帳に追加

もろみとは、仕込みに用いるタンクのなかで酒母、麹、蒸米が一体化した、白く濁って泡立ちのある粘度の高い液体のことである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Another theory states that mirin developed from sweet alcoholic beverages that have long existed in Japan such as nerizake and white sake when shochu was added to prevent decay. 例文帳に追加

別の説では、日本に古くから存在した練酒、白酒などの甘い酒に腐敗防止策として焼酎が加えられたというもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Use a sake tasting cup, commonly called 'janome,' which is a white ceramic cup with two concentric circles in dark blue painted inside the cup on the bottom. 例文帳に追加

利き猪口、通称「蛇の目」と呼ばれる、白地で底面に二重の紺色の同心円が描かれた陶製の容器を用いる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Ancient liquor generally seemed to be a soggy paste such as Nerizake (antique term for shirozake, or white sake) which still exists in Izumo and Hakata regions. 例文帳に追加

古代の酒は、標準的には、出雲や博多に現在も残る練酒(ねりざけ)のようにペースト状でねっとりとしたものであったようである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Mushi-mono (steamed foods): chawan-mushi (savory steamed egg custards with assorted ingredients), tamago-dofu (tofu mixed with egg), chiri-mushi (steamed white fish fillet and vegetables served with ponzu sauce for dipping them), awayuki-mushi (dishes with awa-yuki mousse (literally, light snow) on cold green tea soba noodles), saka-mushi (sake-steamed dishes), gin-an (dishes using a specially prepared sauce called gin-an) 例文帳に追加

蒸し物-茶碗蒸し、玉子豆腐、ちり蒸し、淡雪蒸し、酒蒸し、銀あん、 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Hina-matsuri is a seasonal festival to display dolls centering around the doll representing the emperor called obina and the doll representing the empress called mebina with peach flowers, enjoying eating and drinking shirozake (sweet white sake), for example. 例文帳に追加

男雛と女雛を中心とする人形を飾り、桃の花を飾って、白酒(日本酒)などの飲食を楽しむ節句祭り。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Daikon is peeled thickly and pre-pickled in alum water to prevent discoloration of white daikon before pickled in amazake (sweet mild sake) mixed with sugar and salt. 例文帳に追加

大根の皮を厚めに剥き、大根の白色が変色するのを防ぐためにミョウバン水につけて下漬けし、砂糖と塩を混ぜた甘酒で本漬けする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The face, which was painted with white powder, was like that of a wrinkled old woman because she had been through a lot for the sake of the artist-monks. 例文帳に追加

その顔は白粉を塗っていたが、画僧たちのために苦労を重ねたことで皺だらけの老婆のようになっていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This prophylactic or therapeutic agent for eczema/dermatitis group includes sake lees or distillation residue of white liquor (Shochu) or their extracts as an active ingredient.例文帳に追加

酒粕若しくは焼酎蒸留残渣又はそれらの抽出物を有効成分とする湿疹・皮膚炎群の予防又は治療剤。 - 特許庁

To reuse sake lees and white distilled liquor lees of which ocean dumping becomes a social problem, effectively for the production of a new alcoholic drink.例文帳に追加

海洋投棄により社会問題となっている酒粕や焼酎粕を新たなアルコール飲料の製造に有効に再利用すること。 - 特許庁

(3) The healthy liquor such as a wine and a shochu (a white distilled wine), and the healthy food such as an Amazake (a sweet beverage made from fermented rice) and a juice can be produced by changing the yeast for the sake.例文帳に追加

(ハ)また酒酵母を替えることにより、ワイン、焼酎などの健康酒、甘酒、ジュウス等の健康食品ができる。 - 特許庁

If, instead of cooked salmon, fresh slices of raw salmon are placed on top of white rice along with salmon roe, then the dish is called "sake ikura don" (salmon rice bowl with salmon roe) or "sake oyako don" ("oyako" meaning parent and child; the salmon being the "parent" and the roe being the "child"). 例文帳に追加

鮭を煮ることなしに、刺身のまま白いご飯の上にのせ、イクラを添えた場合は「鮭いくら丼」「サケ親子丼」などと呼ばれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Donburi-mono (rice bowl dish) that are known either as "sake ikura don" or "sake oyako don" are served simply by placing salmon and salmon roe on top of white rice; whereas harakomeshi differs from other such dishes in that the rice is flavored as well. 例文帳に追加

「鮭親子丼」、あるいは、「鮭いくら丼」と知られている丼物の場合は、白米の上にサケやイクラを並べただけだが、はらこ飯の場合はご飯にも味付けがなされるところが異なる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It shows the high-quality brewing techniques of the time describing a lot of techniques that are used for sake brewing today such as dan-jikomi (the three-stage preparation), morohaku-zukuri (sake made from 100% white rice), pasteurization and lactic acid fermentation. 例文帳に追加

段仕込み、諸白造り、火入れ、乳酸菌発酵など、現代の日本酒造りでも使われている技法が多く記述され、当時の酒造技術の高さがうかがえる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

This enzymatic decomposition product of sake lees obtained by treating at least one of the sake lees and white liquor lees with ≥2 kinds of enzymes having different substrate specificities and reaction rates with each other under pressurization and heating.例文帳に追加

酒粕及び焼酎蒸留粕の少なくともいずれかに、加圧加温下で、2種以上の互いに基質特異性及び反応速度の異なる酵素を反応させて得られることを特徴とする酒粕酵素分解物である。 - 特許庁

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