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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "alcoholic drink"に関連した英語例文

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"alcoholic drink"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 170



例文

MINAMOTO no Yorimitsu and the members of Shitenno dressed as yamabushi (mountain priest) and got rid of Shuten Doji using an alcoholic drink containing a sleeping drug. 例文帳に追加

源頼光や四天王たちが山伏姿に身をかえて、神変奇特酒(眠り薬入り酒)を使って退治した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sake is the only alcoholic drink in the world which is habitually drunk at different temperatures in the same area. 例文帳に追加

同じアルコール飲料を同じ土地で異なった温度で味わうのを常としているのは、世界的に見て日本酒だけである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

One theory claims that a sweet alcoholic drink called 'milin' that once existed in China was exported to Japan during the Sengoku Period (Period of Warring States). 例文帳に追加

ひとつには中国に実際存在した密淋(ミイリン)という甘い酒が、戦国時代の頃伝来したというもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Today an alcoholic drink containing a sugar content of in excess of 20% is made in Zhejiang Province, and the yeast mash used to make Shaoxing wine is known as 'linfanjiu.' 例文帳に追加

現在でも浙江省に蜜酒という直糖分20%以上の酒があり、紹興酒の酒母を「淋飯酒」という。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Only people in Japan and the Republic of Korea call this soda saida (equivalent to cider), which originally means alcoholic drink made from apples (British English/cider, French/cidre). 例文帳に追加

この炭酸飲料を「サイダー」と呼ぶのは日本と大韓民国だけの表現で、本来は「リンゴ酒」(英/サイダー、仏/シードル)のことである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

To provide an alcoholic drink which has a reinforced ester-like flavor characteristic to alcohol and enables to enjoy the flavor of grapefruit fruit.例文帳に追加

アルコール特有のエステル様香味が増強され、かつグレープフルーツ果実の香味を楽しむことのできるアルコール飲料を提供すること。 - 特許庁

This alcoholic drink having the good flavor and fresh invigorating feeling is obtained by blending an acidulant containing 5-55 w/w% phosphoric acid.例文帳に追加

リン酸が5〜55 w/w%である酸味料を配合することで、良好な香味と爽快なスッキリ感を有するアルコール飲料が得られる。 - 特許庁

To reuse sake lees and white distilled liquor lees of which ocean dumping becomes a social problem, effectively for the production of a new alcoholic drink.例文帳に追加

海洋投棄により社会問題となっている酒粕や焼酎粕を新たなアルコール飲料の製造に有効に再利用すること。 - 特許庁

The alcoholic drink containing the jelly, obtained by the method of production and containing the jelly having 50 to 500 g gel strength is also provided.例文帳に追加

上記製造方法によって得られる、ゲル強度50〜500gのゼリーを含有するゼリー入りアルコール飲料。 - 特許庁

例文

To provide beer, sparkling alcoholic drink and Shochu high-ball as healthy beverages since they have high medicinal effects and nutritious values.例文帳に追加

本発明ビール及び発泡酒、酎ハイは、薬用効果や栄養価が高く、健康飲料として提供する。 - 特許庁

例文

To provide an alcoholic drink in which a preferable ester-like flavor of a liquor is reinforced and with which the flavor of grape fruit can be enjoyed.例文帳に追加

酒類の好ましいエステル様香味が増強され、かつぶどう果実の香味を楽しむことのできるアルコール飲料を提供すること。 - 特許庁

The beer, sparking alcoholic drink and Shochu high-ball are produced by blending/preparing and harmonizing a water soluble protein, collagen therewith.例文帳に追加

ビール及び発泡酒、酎ハイに水溶性蛋白質コラーゲンを混合&調合、融合させた製造法にした。 - 特許庁

To provide sterilized amazake, sweet alcoholic drink made from sake lees having high quality of less browning and spoilage even by heat sterilization or long time warming, and excellent flavor.例文帳に追加

加熱殺菌や長時間加温によっても褐変、変質の少ない高品質で風味の優れた殺菌甘酒を提供すること。 - 特許庁

The paper-made container 1 is provided with a recess 3 to prevent bursting, which is caused by expansion and movement of carbonated drink or alcoholic drink.例文帳に追加

紙製容器1に炭酸飲料及びアルコール飲料等の膨張及び移動による破裂を防止するための凹部分3を設ける。 - 特許庁

The production method is to contact and treat oak chips and the like with the non-alcoholic drink or the liquid food.例文帳に追加

オークチップ等と非アルコール飲料もしくは液体状食品とを接触処理する製造方法。 - 特許庁

To provide a brewing yeast having lessened haze formation ability and a method for producing an alcoholic drink showing lessened haze content.例文帳に追加

ヘイズ生成能を低減させた醸造酵母、ヘイズ含量を低減させた酒類の製造法などの提供。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING NON-ALCOHOLIC DRINK/FOOD IMPROVED IN FRAGRANCE BY ADDING FLAVOR OF BARREL USING OAK CHIP AND THE LIKE例文帳に追加

オークチップ等を使用した、樽香を付与させる事で香気の改善された非アルコール飲料・食品の製造法 - 特許庁

To provide a method for producing an alcoholic drink of Lagerstroemia speciosa by which components of the Lagerstroemia speciosa can surely and continuously be ingested during drinking.例文帳に追加

飲酒時にバナバ成分を確実に継続して摂取することができるバナバ飲酒物の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide an alcoholic drink which contains a sweetener reflecting good physiological effects as the sweetener of the drink.例文帳に追加

アルコール飲料の甘味料として、生理学的な効果が反映されているアルコール飲料を提供する。 - 特許庁

ACTIVE OXYGEN-DEPRESSING COMPOSITION, MEDICINE FOR EXTERNAL USE, ALCOHOLIC DRINK AND PRODUCTION OF THE SAME COMPOSITION例文帳に追加

活性酸素抑制組成物と外用薬とアルコール系飲料と活性酸素抑制組成物の製造方法 - 特許庁

A unprocessed liquor for improving the taste of the alcoholic drink is obtained by contact-processing continuously distilled type liquor with charcoal made from Quercus crispula.例文帳に追加

連続式蒸留酒類を楢炭で接触処理して得られる、アルコール飲料の呈味を改善するための、原酒による。 - 特許庁

To provide a method able to be used for inexpensively and easily producing non-alcoholic drink or liquid food added with flavor of a barrel and improved in fragrance.例文帳に追加

樽の香味と熟成感を付与した、非アルコール飲料または液体状食品を、低コストで安易に製造できる利用法を確立する。 - 特許庁

To provide a brewer's yeast having an ability to assimilate an amino acid, to provide a method for producing an alcoholic drink low in the content of amino acid and characteristics of an amino acid composition, and the like.例文帳に追加

アミノ酸資化能の高い醸造酵母、アミノ酸含有量が低く、アミノ酸組成に特徴のある酒類の製造法などを提供する。 - 特許庁

The alcoholic drink is produced e.g. by mixing the flavor liquid with a stock fruit juice produced by mixing a water-containing alcohol to citrus fruit juice.例文帳に追加

該アルコール飲料の例には該香味液と、柑橘類果汁に含水アルコールを混合した果汁原液とを配合した飲料がある。 - 特許庁

The food and drink 40 can be alcoholic drink 43 by bringing a mixing ratio of the natural bittern 10 to 80%-95% (natural bittern of a third distribution amount) 13.例文帳に追加

その天然にがり10の配合率が80%〜95%(第3配分量の天然にがり)13とし、その飲食物40をアルコール飲料43としたもの。 - 特許庁

To provide a method to evaluate objectively a condition of drunken behavior of a drinker by not only the depth of drunkenness but also various aspects including an exaltation feeling, a degree of excitement and a mood such as feeling good, bad or the like as well as a degree of relaxation which defers according to the constitution of strength against an alcoholic drink and a type of the alcoholic drink.例文帳に追加

飲酒者の酔いの状態を酔いの深さだけでなく、その酒に強い弱いという体質や酒の種類によって異なる高揚感、興奮度、気分が良い悪い等の心地良さ、リラックス度をも含む様々な面から客観的に評価する方法を提供する。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING ALCOHOLIC DRINK USING GRAIN AND FRUIT PREPARED BY COLD EXPOSURE PROCESSING TREATMENT, CHARACTERIZED BY EXPOSING GRAIN SUCH AS BUCKWHEAT, RICE AND WHEAT AND FRUIT USABLE AS ALCOHOLIC DRINK RAW MATERIAL, IN COLD CURRENT OR COLD WATER OR ON OR IN SNOW例文帳に追加

アルコール飲料の原料となる蕎麦や米や麦などの穀類および果実を、寒流や冷水や積雪の中及び雪上にさらす事を特徴とする、寒さらし加工処理をした穀類および果実を原料としたアルコール飲料の製造方法 - 特許庁

To provide an alcoholic drink almost without changing the designed quality of the alcoholic drink on considering conventional technical problematic points as described above, and improving faults such as the irritating feeling of the alcohol and the bitter taste, astringent taste, etc., of a highly sweetening sweetener.例文帳に追加

本発明は、上記のような従来技術の問題点に鑑み、アルコール飲料の設計品質をほとんど変えることなく、かつ、アルコールの刺激感及び高甘味度甘味料の苦味やエグミなどの欠点が改善されたアルコール飲料を提供することを課題とする。 - 特許庁

In naked festivals of ablution type, participants often pour icy water over their heads or go into the river or sea in the middle of winter. In some derived forms of these festivals, people splash one another hot spring water, mud, amazake (sweet alcoholic drink) or festive red rice. 例文帳に追加

禊型の裸祭りでは真冬に氷水を浴びたり川や海に入る場合が多いが、この変形として温泉の湯、泥、甘酒、赤飯、等を掛け合うものもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The sterilized amazake, sweet alcoholic drink made from sake lees, contains as phytic acid, 0.005-0.2 mass% of phytic acid and/or its salt for the total mass of the drink.例文帳に追加

フィチン酸及び/又はその塩を、甘酒の総質量に対してフィチン酸として0.005〜0.2質量%含有することを特徴とする殺菌甘酒である。 - 特許庁

To provide a brewing yeast having a controlled ester-producing ability, to provide a method for producing an alcoholic drink using the same and having an increased or decreased ester content with the yeast.例文帳に追加

エステル生成能の制御された醸造酵母、その酵母を用いるエステル含量の増大あるいは減少した酒類の製造法などを提供する。 - 特許庁

To provide an aqueous coating composition forming a coating film which hardly adsorbs flavoring components in an alcoholic drink and exhibits excellent corrosion resistance against alcoholic drinks containing a sulfite salt and excellent processability.例文帳に追加

アルコール飲料中のフレーバー香気成分が吸着し難く、亜硫酸塩を含むアルコール飲料に対する耐蝕性に優れ、加工性に優れた塗膜を形成し得る水性塗料組成物を提供する。 - 特許庁

To provide an alcohol-containing flavor liquid having refreshing citrus flavor and provide an alcoholic drink containing the flavor liquid and having refreshing citrus flavor.例文帳に追加

新鮮な柑橘類香味を有するアルコール含有香味液及び該香味液を含有する新鮮な柑橘類香味を有するアルコール飲料を提供する。 - 特許庁

This method for producing an alcoholic drink containing the jelly comprises the following production process of storing (A) the small piece parts of the jelly, containing a gelling agent containing a deacylated type gellan gum in (B) an alcoholic liquid part having 1 to 25 v/v% alcohol concentration.例文帳に追加

以下の製造工程:(A)脱アシル型ジェランガムを含むゲル化剤を含有するゼリー細片部を、(B)アルコール濃度が1〜25v/v%のアルコール液部中で貯蔵する、ゼリー入りアルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

The anti-oxidation drink may be a sports drink, fruit drink, lactic drink, milk-based drink, tea drink, vegetable juice, alcoholic drink or carbonated drink.例文帳に追加

また、前記抗酸化性飲料は、スポーツ飲料、果実飲料、乳飲料、乳性飲料、茶飲料、野菜ジュース、アルコール飲料又は炭酸飲料とすることもできる。 - 特許庁

To provide a transparent emulsified composition and a transparent emulsified flavor composition having emulsification stability and transparency, which can maintain flavor of alcoholic drink products or carbonated drink products.例文帳に追加

アルコール飲料製品または炭酸飲料製品の香味を保持できる、乳化安定性および透明性を有する透明乳化組成物および透明乳化香料組成物の提供。 - 特許庁

To provide a method for producing an alcoholic drink, comprising performing an unrefined Shochu (Japanese white distilled liquor)-maturing treatment using a yeast and a culture liquid of a microorganism except the yeast, especially a basidiomycete, by which the Shochu having a characteristic gay flavor can be obtained.例文帳に追加

本発明は、酵母に加えて酵母以外の微生物、特に担子菌の培養液を用いて焼酎もろみ熟成を行った製造方法により得られる、特有の華やかな香味を有する焼酎を提供することを目的とする。 - 特許庁

Further, the alcoholic carbonated drink is produced by dissolving the oil-soluble perfume which is obtained from the natural fruit in ethanol, then completely dissolving the ethanol solution in syrup, and further diluting the syrup with water to be formed into the alcoholic drink.例文帳に追加

また、天然果実から得られる油溶性香料を溶解させたエタノール溶液を、シロップに完全に溶解させた後、水で希釈してアルコール飲料化することによって、アルコール炭酸飲料を製造する。 - 特許庁

This composition is provided by containing 3 to 99.9 mass% ethanol and 2 to 20 mg/L PQQ or its salt, and the alcoholic drink comprising the composition is also provided.例文帳に追加

エタノールを3から99.9質量%とピロロキノリンキノンもしくはその塩を2から20mg/L含有する組成物、および該組成物からなるアルコール飲料。 - 特許庁

To provide a means for treating or preventing carnosine-related diseases, and for improving health, improving athletic ability, aging prevention, improving skin health state, and preventing adverse effects caused by an alcoholic drink.例文帳に追加

カルノシン関連疾患の治療または予防、健康改善、運動能力改善、老化防止、皮膚健康状態の改善およびアルコール飲料による副作用の予防の手段の提供。 - 特許庁

To provide an alcoholic drink containing pyrroloquinolinequinone (PQQ) of which functions are well known, or a PQQ-containing composition capable of being used for the drink and enriching its nutrition without changing the taste and color of the drink.例文帳に追加

機能が広く知られているPQQを含有するアルコール飲料、もしくは該飲料用に使用でき、該飲料の味や色を変化させないで栄養強化することができるPQQ含有組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a yacon alcoholic drink by using the mass root of yacon as a raw material, improved in an antioxidation activity furthermore, and also improved in the balance of "sweet taste", "bitter taste", "sour taste", "fresh feeling", "easiness for drinking", and "aftertaste".例文帳に追加

ヤーコン塊根部を原料とするアルコール飲料であって、抗酸化活性をより高めるとともに、「甘味」、「苦味」、「酸味」、「爽快感」、「飲み易さ」および「後味」のバランスが改良されたものの製造法を提供する。 - 特許庁

To prevent a beverage dispenser which can supply soft drink and alcoholic drink with a single flavor panel from accidentally supplying an undesired beverage when an addition button is first pressed by mistake.例文帳に追加

ソフトドリンクとアルコール飲料を1つのフレーバで供給できる飲料ディスペンサにおいて、間違えて、最初に継ぎ足しボタンを押した場合に、不用意に、意図しない飲料が供給されることを防止する。 - 特許庁

To provide a method for utilizing liquid Shouchu (a distilled alcoholic drink in Japan) lees as a food material that can utilize all of the active ingredients of the Shouchu lees in without wasting.例文帳に追加

液状の焼酎粕を低コストで処理可能であるとともに、焼酎粕の有効成分を無駄なく活用可能な焼酎粕の食材としての利用方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing an alcoholic drink "having a beautiful color and flavor" and at the same time "containing an excellent medicinally active component", "extremely simply without newly adding a pigment, an aromatizing agent and a medicinally active ingredient".例文帳に追加

「美しい色合いと香味を有し」、且つ同時に「優れた薬効成分を含有する」酒類を、「色素、香料、薬効成分を新たに添加することなく極めて簡便に」製造する方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

The method for producing the non-alcoholic drink or the liquid food improved in fragrance and specified in ripening after the contact treatment is provided.例文帳に追加

また本発明は、接触処理後に熟成させる事も特徴とする、香味の改善された非アルコール飲料もしくは液体状食品の製造法を提供する。 - 特許庁

As a container to which the functional label is adhered, a chemicals container, a food container, a cosmetic container, an alcoholic drink container, a drinking water container, a feed container or the like can be cited.例文帳に追加

機能性ラベルが貼付される容器としては、薬品容器、食品容器、化粧品容器、アルコール飲料容器、飲料水容器、飼料容器等が挙げられる。 - 特許庁

To make it difficult to transfer a card for authentication to others and to enable an alcoholic drink automatic vending machine to discriminate a minor while securing the safety with a password code.例文帳に追加

認証用のカードを他人に譲渡しにくくし、しかも、暗証番号により安全性を確保しながら、アルコール飲料自動販売機で未成年者識別ができるようにする。 - 特許庁

Furthermore, a value (A_L1), that is equal to or larger than A_L0 and is smaller than A_H0, and a value (A_H1) that exceeds A_L1 and is equal to or smaller than A_H0 are determined as a standard for selecting an alcoholic drink.例文帳に追加

続いて、A_L0以上A_H0未満の値(A_L1)とA_L1を超えA_H0以下の値(A_H1)を決定してをアルコール飲料の選別基準とする。 - 特許庁

例文

This alcoholic drink is characterized by containing a sweetener retarding or not promoting the elevation of a blood glucose level as the sweetener of the drink and substantially not containing a fast-acting sweetener for the elevation of the blood glucose level.例文帳に追加

アルコール飲料の甘味料として、血糖値上昇に対して遅効性又は無効性の甘味料を添加し、血糖値上昇に対して速効性の甘味料を実質的に含まないとした。 - 特許庁

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