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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ねり製品の意味・解説 > ねり製品に関連した英語例文

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ねり製品の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 434



例文

関西地方にはあんぺいと呼ばれるハモなど白身魚のすり身から作った魚肉練り製品が存在する。例文帳に追加

In the Kansai area, there is a kneaded fish paste product made of white fish such as conger pike, and it is called Anpei.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

魚肉練り製品-Surimiの名称で、いわゆるカニカマを中心にして欧米の消費量が急上昇している。例文帳に追加

Boiled fish-paste products: In Europe and the United States, the consumption of these products, named surimi, has been sharply increasing, centered on so-called kanikama (imitation crab meat).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

薩摩揚げに類似する、魚のすり身を円形にして油で揚げた魚肉練り製品(揚げ蒲鉾)が載っている。例文帳に追加

Maruten Udon is topped with Satsumaage-like boiled fish-paste products (fried fish cake), which are made by deep-frying circular-shaped minced fish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

素麺に形が似ていることから名付けられている食品に、魚肉練り製品の魚素麺や卵を使った菓子の鶏卵素麺がある。例文帳に追加

Fish somen which is fish paste and egg somen which is sweet made from egg are named because they have a shape similar to that of somen.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

白色と、食用色素で赤く着色した二色のすり身を用いて作られた細長い円筒形の魚肉練り製品例文帳に追加

A boiled fish-paste product in the shape of a long and narrow cylinder made from two colored minced fish; white one and red one colored with food dye.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

タンパク質変性抑制剤、冷凍変性が抑制された擂潰食肉およびその製造方法ならびに練り製品の製造方法例文帳に追加

AGENT FOR INHIBITING DENATURATION OF PROTEIN, GROUND MEAT WHOSE FROZEN DENATURATION IS INHIBITED AND PRODUCTION OF THE FOOD AND PRODUCTION OF FISH PASTE PRODUCT - 特許庁

米糠の水溶性成分から成り、物性を制御する作用を有する水産練製品の物性制御剤。例文帳に追加

The physicality control agent for fisheries paste products comprises a rice-bran water-soluble component consisting mainly of phytin, and has a physicality controlling action. - 特許庁

粒子径が0.9〜1.3μmの磁性体とエラストマーとを混練したものを用いてシール製品を形成する。例文帳に追加

The seal product is formed by using a material obtained by kneading a magnetic substance having 0.9-1.3 μm particle diameter with an elastomer. - 特許庁

そうして洗浄水が溜まっているドラム(2)に荷積する、あるいは補正混練水とセメント製品材料とを直接的に荷積する。例文帳に追加

Then, the mixed product is loaded in the drum 2 containing washing water, or the corrective mixing water and cement product material are loaded directly. - 特許庁

例文

混和材は、セメント、骨材、水とともに混練して硬化させ、高品質のコンクリート製品に成形することができる。例文帳に追加

It is possible to form a high quality concrete product by kneading the admixture together with cement, an aggregate and water, and hardening the resulting mixture. - 特許庁

例文

塩ずりの工程で深層水を用いて塩摺した魚肉すり身を用いることを特徴とする水産練り製品例文帳に追加

This seafood-paste is characterized by using minced fish ground with common salt using deep water in a salt-grinding process. - 特許庁

水産練り製品を包装するフィルムに色素が移行(色移り)しないパプリカ色素製剤を提供する。例文帳に追加

To provide paprika coloring matter pharmaceutical preparation preventing coloring matter from moving (color migration) to a film for wrapping seafood-paste. - 特許庁

また、トランスグルタミナーゼ活性を有するタチウオ魚肉を副原料として使用した魚肉練り製品である。例文帳に追加

The fish meat paste product using cutlassfish meat having transglutaminase activity as the sub-raw material is also provided. - 特許庁

トランスグルタミナーゼ、米糠成分及びジャガイモ成分を含有することを特徴とする魚肉練り製品用添加物である。例文帳に追加

The additive for the fish paste contains the transglutaminase, the rice bran component and the potato component. - 特許庁

フィレ生産時に残渣として発生する中骨肉から品質の安定したすり身や練り製品を製造する。例文帳に追加

To provide a method for producing ground fish meat and fish-paste products of stable quality from midrib meat produced as residue when producing fillet. - 特許庁

その事により従来通りの使用方法で[図3]の(8)指で押すと(7)煉り液製品が出てくる。例文帳に追加

Because of this, when a portion of the tube bag shown in Fig.3 is pushed by a finger (8) in a conventional way, the paste liquid product is squeezed out from a tip (7) of the tube bag. - 特許庁

魚肉を原料としながらも、畜肉様の食感を有する魚肉練り製品及びその製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a steamed fish cake having the palatability of cattle meat in spite of the use of fish meat as raw materials and provide a method for the production of the steamed fish cake. - 特許庁

懸架ばねのばね力を調整するための作動性能を保障しながら生産性の低下の危惧をなくして製品コストの低廉化に寄与する。例文帳に追加

To eliminate the hazard of lowering in productivity and thereby make a contribution to reduction in production costs, while securing operating performance for adjusting the spring force of a suspension spring. - 特許庁

本物のカニ足肉にかなり近い食感並びに外観を効率よく作出するための練製品用切れ目入れ機を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a cut-forming machine for preparing a paste product having a fairly close eat feeling and outlook with a real crab foot meat in a good efficiency. - 特許庁

練り製品において、ロースト香を発する食材に油脂を被覆または含浸させてなる粒子状物を内部に分散させた。例文帳に追加

This paste product is such that granules obtained by coating or impregnating oil-and-fat onto or into food material(s) giving out roasted aroma are dispersed inside. - 特許庁

串に付着しているカスを取り除き、練り製品の製造ラインの高速化に対応できる効率的な串の洗浄装置を提供する。例文帳に追加

To provide efficient skewer washing equipment removing the less sticking to a skewer and corresponding to the speed-up of a fish paste production line. - 特許庁

食肉練り製品の保存性、肉の剥離性、剥離後の美観(見映え)に優れた食品包装用フィルム包装物を提供する。例文帳に追加

To provide a food-packing film which improves preservability, of a meat paste product, meat releasability and appearance of released meat. - 特許庁

混練槽内での材料の滞留時間や排出量を自在に調整できて品質の良い製品を製造する。例文帳に追加

To produce a high quality product by freely adjusting the retention time of a material in a kneading vessel or a discharge quantity. - 特許庁

具材を多く含み、また大きな具材を含む具材を入れた練り製品を効率的に製造する方法及び装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method and an apparatus for effectively producing a fish cake containing ingredients in a large amount or large ingredients. - 特許庁

透水性フィルム33を搬送することによって練り製品Wは透水性フィルム33により回転駆動される。例文帳に追加

The water-penetrable film 33 is carried to rotate the fish paste products W with the water-penetrable film 33. - 特許庁

耐熱性及び耐水性を有するチーズと、それを用いた畜産加工品、水産練り製品等の提供。例文帳に追加

To provide a cheese having heat-resistance and water-resistance and provide a processed meat product, a fishery paste product, etc., produced by using the cheese. - 特許庁

魚肉練り製品及び魚介類は加熱による変形が著しく、又温度による食感の硬軟の差が大きい。例文帳に追加

To obtain a protein fusion food solving a problem that a fish paste and a fish and a shellfish are remarkably deformed by heating and have a great difference in hardness and softness of palatability with a temperature. - 特許庁

含気性練製品での雑菌の繁殖を極力抑制することができる製造法を得る。例文帳に追加

To obtain a method for producing a gas-containing fish paste product, by which the propagation of various saprophytes in the gas-containing fish paste product can be controlled as much as possible. - 特許庁

粉末にしただし用素材を均一に分散させた状態で含有することを特徴とする魚肉練り製品例文帳に追加

This fish flesh paste is characterized by comprising powdered materials for soup in a uniformly dispersed condition. - 特許庁

安価かつ衛生的な手段により練り製品の表面に多様な装飾を施して、商品の見栄えを良くし、食の楽しみをより高める。例文帳に追加

To obtain a fish paste product which has an improved commodity appearance and enhances the enjoyment of eating by applying various decorations to the surface of a fish paste product by an inexpensive and sanitary means. - 特許庁

原材料から製品に至るまでのいずれかの製造段階で、微粉末状のシリカブラックを添加混練する。例文帳に追加

This health cosmetic product is obtained by adding and kneading fine particle-shaped silica black in any of production stages from a raw material to the product. - 特許庁

-40℃よりも高温の冷凍貯蔵によっても品質を維持した長期保存が可能な水産練り製品の製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a fish paste product enabling a long storage where its quality is kept even when frozen at higher temperatures than -40°C. - 特許庁

また、低温点灯不良、隣接チャンネル間のチャンネリング、製品成形不良等の問題を解決することができる。例文帳に追加

This eliminates trouble such as the defect of low temperature lighting, channeling between adjacent channels, and the poor product molding. - 特許庁

事例2-1-1 高い品質にこだわり高価格を維持、10年間で売上高を5倍以上にした水産練製品業者例文帳に追加

Case 2-1-1 Fish paste product manufacturers that insisted on high quality, maintained high prices, and increased sales fivefold or more in a ten-year period - 経済産業省

宮城県塩釜市の水野水産(株)(従業員280名・資本金2,000万円)は、1937年創業の魚肉練製品メーカー。例文帳に追加

Mizuno Suisan Co., Ltd. (280 employees and capital of 20 million yen) of Shiogama City in Miyagi Prefecture is a fish paste product manufacturer established in 1937. - 経済産業省

むしろ、化学製品の最終財競争力が高く、ジェネリック薬など製薬業の存在を想起させる。例文帳に追加

Instead, chemical products have high competitiveness in final goods, which suggests the existence of the pharmaceutical industry such as generic drugs. - 経済産業省

この練り製品の加熱搬送装置は、それぞれループ状となった第1と第2の搬送体10,20を有し、それぞれの搬送体10,20には複数の電極板16,26が取り付けられており、練り製品Pは両方の電極板16,26により挟み付けられた状態で搬送される。例文帳に追加

The apparatus for conveying the fish-paste products under heating includes looped 1st and 2nd conveyors 10 and 20 equipped with a plurality of electrode plates 16 and a plurality of electrode plates 26, respectively. - 特許庁

固定電極11,12に形成された冷却液通路31a,31bに冷却液を供給することによって、固定電極11,12は冷却され、練り製品Wの表面部の温度上昇が抑制され、練り製品Wの表面からのスパークの発生が防止される。例文帳に追加

By feeding a cooling fluid through a cooling fluid paths 31a, 31b provided respectively on the electrodes 11, 12, the electrodes 11, 12 are cooled to suppress the temperature rise on the surface of the products W, thereby preventing spark generation from the surface thereof. - 特許庁

本発明は、切断ユニットと回転ユニットとからなる切断機構を有しており、該回転ユニットが、練製品包皮における生地の方向性を折り目線に対して0から20度の角度にさせるよう構成されている練製品製造装置を提供する。例文帳に追加

The dumpling producing device comprises a cutting mechanism consisting of a cutting unit and a rotating unit, wherein the rotating unit is configured to cause an angle formed between the texture orientation of the dumpling wrapper and the fold line to be within 0 to 20 degrees. - 特許庁

本発明は、気泡入り練り製品の製造において、食味や食感を変更することなく、また新たな設備を導入することなく、はんぺんなどの気泡入り練り製品の加熱製造時に生じる表面のうるみの発生を防止することを課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a bubble-containing fish paste preventing generation of moistness at the surface of a bubble-containing fish paste such as Hannpen (minced and steamed fish) caused during production thereof by heating without causing change in taste or palate feeling nor introducing any new equipment. - 特許庁

水産練り製品の製造に当たり、pH9〜11、温度35〜50℃で、澱粉に対して0.05〜0.08%の有効塩素を加えて微弱な酸化処理を施した澱粉を添加することにより、水産練り製品に高温加熱耐性を付与する。例文帳に追加

The resistance to heat at elevated temperature is imparted to fish meat paste by adding the starch that is preliminarily subjected to weak oxidation treatment at a pH of 9-11, at 35-50°C, as an effective chlorine is added thereto in an amount of 0.05-0.08% based on the starch. - 特許庁

高齢者などの嚥下・咀嚼困難者でも簡単に咀嚼できる軟らかさと、この嚥下・咀嚼困難者の口腔や咽頭に付着しにくい滑らかさとを兼ね備え、更に高い栄養価を有する秀れた魚肉練り製品を製造できる画期的な魚肉練り製品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a revolutionary method for producing an excellent fish paste product having both softness allowing even a person who has difficulty in swallowing/chewing such as an elderly person to easily chew and smoothness hardly sticking to the oral cavity or throat of the person who has difficulty in swallowing/chewing, and having further high nutritional value. - 特許庁

塩素を含有しない熱収縮性フィルムを用いて、ハム、ソーセージ等の食肉練製品のレトルト包装に適した、滑り性がよく収縮率の高いフィルム及びこれを用いた練製品の棒状で張りのある包装体を提供する。例文帳に追加

To provide a film being suitable for retort package of ham paste products of meat such as sausage and with good slip properties and high shrinkage factor and a package being rod-like and stretchable for the paste products using this by using a heat-shrinkable film contg. no chlorine. - 特許庁

本発明者は鋭意検討を重ねた結果、気泡入り練り製品の少なくとも表面の酸性度を高めることにより、うるみを低減することを特徴とする、気泡入り練り製品を提供することができ、上記課題を解決することができることを示した。例文帳に追加

The method for producing a bubble-containing fish paste provides increasing acidity of at least the surface of the bubble-containing fish paste to reduce the moistness. - 特許庁

きわめて衛生的で、器具の分解、清掃等の作業が不要となり、練り製品のストックが容易で、顧客の需要に応じて必要なだけ盛り付けすることができるソフトクリーム等の練り製品の盛り付け方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for dishing up a paste product such as a soft cream, extremely hygienic, not requiring the work of disassembly and cleaning, etc., of its parts, easy for stocking the paste product and capable of dishing up by a necessary amount in accordance with a request of a customer. - 特許庁

或いは又、煮炊き調理の用途であっても煮炊きする間に液に濁りを生じない練製品が得られないか種々検討を行なう中で、生地が若干量のおとし身を含んでいることによってその解決が図れること、延いては練り製品に対して大豆蛋白を多量に使用できること。例文帳に追加

This kneaded paste is improved by using ≥2 wt.% cut-off fish meat in dough based on kneaded paste containing ≥0.5 wt.% soybean protein. - 特許庁

従来の蒲鉾に代表される魚肉練り製品が、その決まりきった食感、食味の故に消費離れを誘い、消費量が年々減少する中、現代の食生活にも合い広い嗜好性の食感、食味の魚肉練り製品の提供。例文帳に追加

To obtain a fish meat paste product suited even to modern eating habits and having a texture and a taste of wide palatability in the situation that a fish meat product represented by a conventional boiled fish paste product induces the discouraging of consumption due to the fixed texture and taste thereof and the consumption is decreasing every year. - 特許庁

より低い糖濃度でもゲルを形成することができ、柔らかく弾力性に富む食感を与えることができるゲル化剤、白玉または餅用改質剤、白玉、餅、練り製品用ゲル化剤、練り製品およびフィリングを提供する。例文帳に追加

To provide a gelling agent capable of forming a gel even in a lower sugar concentration, and providing a soft texture having rich elasticity; to provide a modifier for Shiratama or Mochi; to provide a gelling agent for the Shiratama, the Mochi and fish paste; and to provide fish paste and filling. - 特許庁

水産練り製品の生地物性を損ねることなく弾力を強化し、また冷凍後解凍した時にも同様の効果があり、その上また加水率を多くすることもできる、新規な水産練り製品及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide new seafood paste reinforced in resilience without spoiling property of seafood paste dough, having the similar effect of reinforced resilience even when thawed after frozen, and also increased in its hydrolytic ratio, and to provide a method for producing the seafood paste. - 特許庁

例文

バッチャープラント(30、50)において所定品位のセメント製品を得るのに必要な混練水量から前記洗浄水量を減算し、減算した補正混練水、セメント、砂等を混練する。例文帳に追加

The amount of washing water is deducted from a mixed amount of water necessary for obtaining specified quality of cement products in the batcher plants 30 and 50, and the deducted corrective mixing water, cement, and sand are mixed with each other. - 特許庁

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