1016万例文収録!

「ねり製品」に関連した英語例文の一覧と使い方(7ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ねり製品の意味・解説 > ねり製品に関連した英語例文

セーフサーチ:オフ

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

ねり製品の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 434



例文

練り時間の変動によらず、コンクリートに安定した流動性を付与し、安定したコンクリート製品やコンクリート構造物を提供できるコンクリート混和剤を得る。例文帳に追加

To obtain a concrete admixture capable of imparting stable fluidity to concrete independent on mixing time and providing stable concrete products and concrete structures. - 特許庁

カルシウム分が豊富で栄養分を強化し、食感が滑らかで食しやすく、しかも常温流通可能な密封包装容器詰めの魚肉練製品を提供する。例文帳に追加

To provide a fish meat paste product contained in a closely sealed container, having rich calcium to reinforce nutrition, having a smooth eat feeling and easy to eat, and also distributed in normal temperature. - 特許庁

ポーラスコンクリートの締め固めに振動と加圧もって製作することで、粗骨材として輝緑岩砕石、細骨材として銅水冷スラグを使用しセメント、水以外の材料を混練することなく、製品化することで課題を解決した。例文帳に追加

The problem is solved by compacting porous concrete under pressure and vibration, and manufacturing the porous concrete using crushed diabase stones as coarse aggregates and water cooled copper slug as fine aggregates, and without mixing any material other than cement and water. - 特許庁

添加物としてリポキシゲナーゼ遺伝子を欠損させた大豆を原料とする大豆粉を用いたことを特徴とする坐り工程を経て製造される魚肉練製品である。例文帳に追加

The fish paste product is produced through a stabilizing process characterized by using soybean powder as an additive comprising soybean deficient in lipoxygenase gene as a raw material. - 特許庁

例文

糖類、乳製品、油脂などの原料を混合し煮詰めて得た濃縮液を冷却後、香料、着色料などを添加して混練する際に油脂のシミ出しが発生しないソフトキャンディーを提供する。例文帳に追加

To provide soft candy causing no stain of oil and fat when cooling a concentrated solution obtained by mixing and boiling raw materials such as saccharide, a dairy product, and oil and fat, and adding spice and coloring matter to the product followed by kneading. - 特許庁


例文

共通電極11の通電面に沿って透水性フィルム33が搬送され、練り製品Wの外周面は透水性フィルム33を介して共通電極14に接触する。例文帳に追加

A water-penetrable film 33 is carried along the current-applying surface of the common electrode 11, and the outer peripheral surfaces of the fish paste products W are brought into contact with the common electrode 11 through the water-penetrable film 33. - 特許庁

ゴム系組成物からなる原料を連続的に押出す混練押出し設備において、原料の定量化及び均一化をさらに促進させ、製品のばらつきを無くして品質の安定化を図る。例文帳に追加

To eliminate product variation to stabilize its quality by further promoting the quantification and uniformization of a raw material in kneading extrusion equipment for continuously extruding the raw material comprising a rubber-based composition. - 特許庁

防腐剤を含まずソフトな食感を有する新規な冷凍練り製品で、高齢者用食品としても好適に利用できる冷凍食品及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide frozen food comprising novel frozen fish paste containing no antiseptic and having soft palate feeling, and comfortably usable even as food for aged persons: and to provide a method for producing the food. - 特許庁

棒状生地に着色を施してかに脚様水産練り製品を製造するにあたり、着色ムラを少なくするとともに、皮膜成形力を向上させる。例文帳に追加

To reduce unevenness of coloring and improve the film-forming ability when coloring a rodlike dough and producing a crab leg-like fishery paste product. - 特許庁

例文

装飾用粘着シートを小巻にした製品を高温環境においた場合に、粘着シートと剥離紙とが剥離して粘着シートが浮上がるトンネリング現象を防止する。例文帳に追加

To prevent the tunneling phenomenon, namely a phenomenon that, when a product of a small roll of an adhesive sheet for decoration is placed in a high temperature environment, the adhesive sheet peels off from the release paper and the adhesive sheet lifts. - 特許庁

例文

細骨材率が35〜43%である、セメントと、水と、粗骨材と、細骨材とを混練してなるコンクリートに、振動を付与して締め固める方法が、上記課題の解決されたコンクリート製品の製造方法である事を見出した。例文帳に追加

The method for manufacturing the concrete product is a method for compacting a concrete obtained by kneading water, a rough aggregate material and a fine aggregate material and having a fine aggregate material ratio of 35 to 43% by imparting a vibration to the concrete. - 特許庁

金属線を折曲して金属線部分が並列するように成形し、製品の種類に応じて並列する金属線部分の本数を変更し、多種類の製造が容易にできる捻りブラシを提供する。例文帳に追加

To provide a twist brush which can easily be manufactured in many kinds by bending a metal wire to form metal wire parts so as to be in parallel and changing the number of pieces of the parallel metal wire parts according to the kind of a product. - 特許庁

ロール混練工程やイオン交換工程を要することなく、簡易且つ低コストで高品質の製品を提供することができ、環境適応性及び省エネルギー化に資する固形分散体の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a manufacturing method for a solid dispersion which can provide simply and at a low cost a high quality product without the need of a roll kneading process or ion exchange process and which contributes to environmental friendliness and energy saving. - 特許庁

糖類、乳製品、油脂などの原料を混合し煮詰めて得た濃縮液を冷却後、香料、着色料などを添加して混練する際に油脂のシミ出しが発生しないソフトキャンディーを提供する。例文帳に追加

To provide a soft candy free from occurrence of ooze of oil and fat when cooling a concentrated solution which is obtained by mixing raw materials such as saccharide, dairy products, and oil and fat followed by boiling down, and adding essence and a coloring matter to the product followed by kneading. - 特許庁

乳化安定性に優れ、生地に練りこむことで品質に優れたベーカリー製品を焼き上げることができる乳化組成物に用いられうる油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-and-fat composition which may be used for an emulsified composition having excellent emulsion stability and enabling a high-quality bakery product to be baked by being kneaded to dough. - 特許庁

透水性コンクリート製品は、粗骨材と、粗骨材に対する容積比が30〜80%のペースト又はモルタルとを含む混練物を型枠に投入し、振動成形し、養生してなる。例文帳に追加

The quick setting water permeable concrete product is manufactured by vibration compaction and curing after a kneaded material which contains coarse aggregate and paste or mortar of which the volume ratio to coarse aggregate is 30-80%, is put into a frame mold. - 特許庁

寄生虫のイクチオフォヌスホフェリが寄生している魚から品質の安定したすりみおよびそのすりみを原料として品質のよい練り製品を製造すること。例文帳に追加

To produce a ground fish meat with stable quality from a fish with parasitized Ichthyophinus hoferi, and further to produce a fish paste good in quality from the ground fish meat as a raw material. - 特許庁

おからを有効的に食品として利用する技術を見出し、廃棄物として処理していたものを有価物、特に水産練り製品の副原料へと変えることを課題とする。例文帳に追加

To provide a technique for effectively using bean-curd refuse as food and changing bean-curd refuse disposed as waste to valuables, especially an auxiliary raw material for seafood-paste. - 特許庁

品質上のバラツキがなく、大きさが異なり多種の加工処理がなされる練り製品を効率の良く得るようにするための小型の成型装置を提供する。例文帳に追加

To provide a small-sized molding apparatus for efficiently obtaining paste products having different sizes and variously processed with no unevenness in quality. - 特許庁

再生骨材の粒径が1.2〜5mmまでの骨材を25〜30%、1.2mm未満の骨材を70〜75%として、それらをセメント、水と混練してセメント二次製品を製造する。例文帳に追加

The content of the regenerated aggregate with a particle diameter of 1.2 to 5 mm is controlled to 25 to 30%, the content of the regenerated aggregate with a particle diameter of <1.2 mm is controlled to 70 to 75%, and, they are kneaded with cement and water, so as to produce a cement secondary product. - 特許庁

魚肉すり身に緑茶を配合し、緑茶の明るい色調と香味を保持させるとともに、食感が良く、魚の生ぐさ臭を除去した保存性の高い水産練製品を提供する。例文帳に追加

To provide a highly preservative fish paste product which comprises a fish paste and green tea, holds the light hue and flavor of green tea, has a good texture, and is free from the smell of fish. - 特許庁

予め加熱された型枠に混練りしたコンクリートを充填し、コンクリートが硬化を開始した後、速やかに型枠底板を残したまま脱型するコンクリート二次製品の製造方法。例文帳に追加

A method for manufacturing the concrete secondary product is provided wherein kneaded concrete is filled into a preheated form, and after start of curing of the concrete, the form is removed quickly as a bottom plate of the form is left as it is. - 特許庁

被処理物の供給側から製品の排出側に向かって、容器(1)を仕切堰板(20k、20p、20q)により、混合ゾーン(K)と混練造核ゾーン(P)と造粒・乾燥ゾーン(Q)とに仕切る。例文帳に追加

A container (1) is partitioned into a mixing zone (K), a kneading and core-making zone (P) and a granulating/drying zone (Q) by partition dam plates (20k, 20p and 20q) from a processing object charging side toward a product discharging side. - 特許庁

即時脱型製品の製造において、充填性や表面仕上がり性が良好である超硬練りコンクリートを調製することができる水硬性組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a hydraulic composition capable of preparing stiff- consistent concrete excellent in a filling property and a surface finish property in a product capable of immediately after molding. - 特許庁

使用するコンクリートの練り上げが容易であり、工業的にも安定して超高強度のコンクリート製品を製造しうるようなコンクリートの遠心成形方法を提供することを一の課題とする。例文帳に追加

To provide a centrifugal casting method of concrete, which is easy to knead concrete to be used, and enables the manufacture of ultrahigh strength concrete products, and also can be operated industrially stably. - 特許庁

スロットバーの軸部と軸受との間に設けたパッキン部材をパッキン押えで押圧して隙間をなくし、大気の吸い込みによる製品の酸化を防止した混練度調整装置を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for adjusting the degree of kneading which eliminates a clearance by pressing packing members provided between a shaft and a bearing of a slot bar with a packing press and thereby prevents the oxidation of a product caused by the absorption of atmospheric air. - 特許庁

食感を損なうことなく、ミネラル成分強化即席麺・チューイングガム・ビスケット・ホットケーキプレミックス・プロセスチーズ・水産練り製品等の各種食品組成物を与える食品添加剤を提供する。例文帳に追加

To obtain a food additive capable of giving various food compositions such as a mineral component-reinforced instant noodle, chewing gum, biscuit, pan cake premix, processed cheese, fishery paste product without harming eat feeling. - 特許庁

乳化安定性に優れ、生地に練り込みやすく、良好なソフト感を有しながら風味にも優れたベーカリー製品等を焼き上げるのに好適な油中水型の乳化組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a water-in-oil emulsion composition which is suitable for baking bakery products or the like, excellent in emulsion stability, easy to knead with a dough, and excellent in flavor having a favorable soft feeling. - 特許庁

魚肉練り製品において、塩漬処理により肉質塩分濃度10%以上とした後にほぐして得た繊維状魚肉素材と、魚肉すり身との混合物との成形体からなるものとした。例文帳に追加

The steamed fish cake is a formed mixture of a fibrous fish meat obtained by flaking salted fish meat having a salt content of10% and minced fish meat. - 特許庁

毎回、そして場所を選ばず同じ風味の調味付けが容易にでき、しかも、食事中を通じて新鮮な風味を楽しむことができる鍋料理用練り製品を提供する。例文帳に追加

To provide a paste product for the cooking by a pot, capable of facilitating the seasoning of the same flavor every time without selecting a site, and capable of enabling fresh flavor to be enjoyed over the time for meal. - 特許庁

組合せる食材によって、野菜類には略20%、魚介類には略30%、畜産物には略40%、練り製品には略25%の下味付け調理を施す。例文帳に追加

Depending on the food material to be combined, vegetables are subjected to about 20% preliminary seasoning cooking, fish and shellfish to about 30%, livestock products to about 40%, and fish paste to about 25%. - 特許庁

1次材料と2次材料等異なる材料の接合形成を良好に行うことができると共に、成形型を簡単にすることができる練製品の成形方法及び装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method and apparatus for shaping a fish paste by which joint formation on different materials such as a primary material and a secondary material can favorably be carried out, and a shaping mold can be simplified. - 特許庁

魚肉及び/又は畜肉からなる材料を蛋白質変性処理した処理済材料部位と該材料の蛋白質変性処理していない未処理材料部位とを混合してなる練り製品例文帳に追加

This paste is obtained by mixing a treated material portion obtained by subjecting a material comprising fish meat and/or beast meat to a protein-denaturing treatment, with an untreated material portion of the material not subjected to the treatment. - 特許庁

ヨ−グルトを加えた魚肉すり身を調製し、成型・加熱してソフトで喉こしがよく色調の白い、ヨ−グルト固有の生体調節機能成分を含んだ水産練製品を提供する。例文帳に追加

To provide a yogurt-containing fish paste product soft and white, smooth to the throat, and containing bio-regulation functional ingredients inherent in yogurt by preparing fish flesh paste to which yogurt is added, and subjecting the paste to molding/heating. - 特許庁

機械的エネルギー入力効率を向上させ、作動空間内で生ずる剪断および拡散フローゾーンを変化させ、処理している製品の品質を高めることができる混練装置を得る。例文帳に追加

To provide a kneader capable of improving the efficiency of the input of mechanical energy, changing the flow zone of the shear and diffusion flow zones caused in an operating space, and thus enhancing the quality of a product being treated. - 特許庁

また、石粉の物性に対応し、水、粘土鉱物又は増粘剤を混練することによって天然砕石の代替、軽量骨材として使用可能な製品を供給出来、資源の再利用が出来る。例文帳に追加

Then a product, which can be utilized as a substitute for natural crushed- stone, a lightweight aggregate, by kneading with water, clay mineral or thickener corresponding to the properties of stone powder, can be obtained, and the recycling of resources can be realized. - 特許庁

練歯磨等のペースト状の製品の脱泡の際に、内溶液の減圧配管等への飛散を押さえ、減圧操作を短時間で、効率的に行う真空度制御方法を提供する。例文帳に追加

To provide a vacuum control method suppressing the scattering of an inner soln. to a evacuation piping when a pasty product such as toothpaste is defoamed and efficiently performing pressure reducing operation within a short time. - 特許庁

食品用品質改良剤の製造方法、練り製品製造方法、食品用退色抑制剤、退色抑制食品の製造方法、辛味発現遅延剤および辛味発現遅延食品の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PREPARING FOOD QUALITY IMPROVER, METHOD FOR PRODUCING PASTE PRODUCT, FOOD COLOR FADING INHIBITOR, METHOD FOR PRODUCING FADING-INHIBITED FOOD, HOT TASTE DEVELOPMENT RETARDER, AND METHOD FOR PRODUCING HOT TASTE DEVELOPMENT-RETARDED FOOD - 特許庁

得られたチーズは耐熱性及び耐水性を有しており、畜肉加工品、水産練り製品等を製造する際の加熱処理により溶融したり、変形することがないため、これらの加工に利用することができる。例文帳に追加

The produced cheese has heat-resistance and water-resistance and is heat-treatable for the production of processed meat products and fishery paste products, or the like without causing the melting and deformation of the cheese and accordingly, it can be used in these processing methods. - 特許庁

衛生的で、器具の分解、清掃等の作業が不要となり、練り製品をきわめて簡単な操作で自動的に盛り付けすることができる装置を提供する。例文帳に追加

To provide a device for automatically dishing up a paste product by a simple operation, hygienic, not requiring the work of disassembly and cleaning, etc., of its parts. - 特許庁

溶融粘度が低くて溶融混練時や溶融塗工時の作業性に優れ、更に粘着性能及び接着力に優れ、ブリードアウトのない粘着剤用組成物、およびそれを用いてなる粘着テープ等の粘着製品の提供。例文帳に追加

To obtain a composition for adhesives having a low melt viscosity, excellent in processability in melt kneading and melt coating, excellent in adhesive properties and adhesive force and having no bleeding out and provide adhesive goods such as adhesive tapes using the same. - 特許庁

陶磁器類と水産練製品類を除いて、事業所数の減少率以上に出荷額が落ち込んでおり、1事業所当たりの出荷額も減少している。例文帳に追加

With the exception of pottery and fish paste products, all categories exhibit a decrease in the value of shipments that is greater than the percent decrease for the number of business establishments. The value of shipments for individual establishments is also decreasing. - 経済産業省

通常のプラスチック材料(ペレット)とともに、プラスチックスクラップの粉砕物、有機繊維や古紙の粉砕物、木粉等、嵩密度が小さい材料を用い、これらを押出機により混練、溶融し、押出成形してプラスチック製品を製造する場合に、前記嵩比重の小さい材料をペレット化することなく直接押出機に供給しても、均質なプラスチック製品が製造できるようにする。例文帳に追加

To manufacture a homogeneous plastic product, in case a low bulk density material, such as crushed plastic scraps, crushed organic fibers and waste papers and wood dusts, is used together with an ordinary plastic material (pellets) and these are kneaded, molten and extruded with an extruder to produce a plastic product, even if the low bulk density material is directly supplied into the extruder without pelletization. - 特許庁

剪断粉砕機又は衝撃粉砕機で、廃塩化ビニル樹脂系壁紙の大きさが1〜10mmとなるように粉砕された壁紙5〜30重量%と、壁紙以外の廃塩化ビニル樹脂系製品から回収された塩化ビニル樹脂成分95〜70重量%とから、混練・加工することにより軟質塩化ビニル系樹脂製品を製造することが出来る。例文帳に追加

The flexible vinyl chloride resin product can be manufactured by kneading and processing 5-30 wt.% waste vinyl chloride wallpaper and 95-70 wt.% vinyl chloride resin component with a shear grinder or an impact grinder, provided that the wallpaper is ground until it reaches a size of 1-10 mm and the vinyl chloride resin component is recovered from a waste vinyl chloride resin product other than the wallpaper. - 特許庁

焼結製品用原材料は、粉末素材と有機バインダーの混練物からなり、射出成形して射出成形体とした後、脱脂、焼結の各工程を行なって焼結体を成形するのに使用される焼結製品用原材料であって、前記有機バインダーが、少なくとも1種の水溶性の多価アルコールと、少なくとも1種の水に不溶性の熱可塑性有機ポリマーとを含む。例文帳に追加

The raw material for the sintered product comprsises a kneaded mixture of a powder material and an organic binder, and is used for molding a sintered body by means of injection-molding the mixture into the injection-molded body and then subjecting it to a degreasing step and a sintering step, wherein the organic binder includes at least one water-soluble polyvalent alcohol and at least one water-insoluble thermoplastic organic polymer. - 特許庁

練り返しシステムライン5の練り返し装置6a,6bは、それぞれ混練り材料Wの混練り中に、最終目標品質の半製品ゴム材料となるようにゴム粘度を制御する冷却手段7を備えると共に、シーティングロール8,練り返しコンベヤー9,受渡しコンベヤー10等により構成されて直列に配設されている。例文帳に追加

The re-kneading devices 6a and 6b of the re-kneading system line 5 are equipped with cooling means 7 for controlling the viscosity of a rubber so as to obtain a semiprocessed rubber material during the kneading of the kneaded material W and constituted of sheeting rolls 8, re-kneading conveyors 9, delivery conveyors 10 and the like to be arranged in series. - 特許庁

一の授受の単位につき当該容器包装十個以上を令第三十五条第十六号に規定する魚肉ねり製品製造業又は同条第三十二号に規定するそうざい製造業の許可を受けた者に販売する場合例文帳に追加

When a delivery unit consisting of 10 or more of said containers and packaging is sold to a person licensed for a fish jelly product producing business as prescribed in Article 35, item (xvi) of the Order for Enforcement of the Food Sanitation Act or for a daily dish producing business as prescribed in Article 35, item (xxxii) of the Order for Enforcement of the Food Sanitation Act  - 日本法令外国語訳データベースシステム

根菜類や芋類、こんにゃく、コンブ、油揚げなどを甘辛く煮たものをこう呼ぶことが多いが、煮しめにされる具材はその地方や季節でさまざまであり、肉類、ちくわやかまぼこなどの水産練り製品(いわゆる練り物)、地域によっては魚も用いられる。例文帳に追加

Dishes containing root crops, potatoes, konjac, konbu kelp, abura-age (deep-fried bean curd) among other ingredients, and simmered to taste salty-sweet are often called nishime; the ingredients of nishime, however, differ by region and the season in which nishime is cooked, and meats or fish sausages (so-called "nerimono") such as chikuwa and kamaboko or in some regions, fish, also appear as ingredients.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

このように本発明によれば、帯板材90の一部を捻り加工してからその帯板材90を所定長に切断することで、捻り加工部91を備えた所定長の帯板材製品Wを従来より効率よく製造することができる。例文帳に追加

By this method like this, by cutting the strip material 90 into a prescribed length after twisting the potion of the strip material 90, the products W of the strip material providing the twisted part 91 and having the prescribed length can be manufactured more efficiently than the conventional method. - 特許庁

例文

本発明は、うるち米を用いて、その、うるち米を、粘弾性の、増強能力がすぐれているところの、米すりみとなすための、製造方法と、それによって得たるところの、米すりみを用いることによって得る、新規性のある、ねり製品の製造方法に関するものである。例文帳に追加

To provide a method for producing a ground rice paste having viscoelasticity and excellent in enhancing ability by using a nonglutinous rice, and further to provide a new method for producing a fish paste obtained by using the ground rice paste. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
日本法令外国語訳データベースシステム
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
Copyright Ministry of Economy, Trade and Industry. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS