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下茹での部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 36



例文

豆は事前に下茹でしておく。例文帳に追加

In advance, parboil the beans or peas.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

うどん、そば、ラーメン、スパゲッティー、マカロニ等の茹で作業時に漸次減少する茹で湯の補給に際し、茹で槽内部に残存する茹で湯の温度をげることなく補給することができるようにする。例文帳に追加

To supply boiling water without lowering the temperature of the boiling water left inside a boiling vessel when supplying the boiling water gradually reduced in boiling work of Japanese wheat noodles, buckwheat noodles, Chinese needles, spaghetti, macaroni or the like. - 特許庁

うどん、そば、ラーメン、スパゲッティー、マカロニ等の食品類の茹で作業時に漸次減少する茹で湯に水を補給するに際し、茹で槽内の加熱された既存の茹で湯の極端な温度低を防止する。例文帳に追加

To prevent extreme temperature fall of heated water in a cooking tank in supplying water to the heated water as it is gradually decreased through cooking procedures to food such as wheat-flour noodles, buckwheat noodles, Chinese needles, spaghetti, and macaroni. - 特許庁

うどん、そば、ラーメン、スパゲッティー、マカロニ等の食品類の茹で作業時に漸次減少する茹で湯に水を補給するに際し、茹で槽内の加熱された既存の茹で湯の極端な温度低を防止する。例文帳に追加

To prevent the extreme temperature decline of existing heated boiling hot water inside a boiling tank at the time of replenishing water to the gradually reduced boiling hot water at the time of the boiling work of food such as Japanese noodles, buckwheat noodles, Chinese noodles, spaghetti and macaroni. - 特許庁

例文

うどん、そば、ラーメン、スパゲッティー、マカロニ等の茹で作業時に漸次減少する茹で湯の補給に際し、茹で槽内部に残存する茹で湯の温度をげることなく補給することができるようにする。例文帳に追加

To provide a noodle-boiling apparatus which can supply water to boiling water without lowering the temperature of the boiling water left in a boiling tank, when the water is supplied to the boiling water gradually decreasing during a work for boiling noodles, buckwheat noodles, Chinese noodles, spaghetti, macaroni or the like. - 特許庁


例文

低アミロース小麦粉および/または化工澱粉を含有する生麺類を加圧条件茹でることを特徴とする、茹で麺類の製造方法。例文帳に追加

A method for producing boiled noodles comprises boiling raw noodles containing low amylose wheat flour and/or chemically modified starch under a pressurized condition. - 特許庁

その後、下茹で工程を経た蛸に、さらに蒸気を当てることにより蒸し蛸としたり、下茹で工程を経た蛸をさらに沸騰した湯で茹でることで茹蛸としたりする。例文帳に追加

Furthermore, the method includes applying steam to the octopus subjected to the previously boiling process to make steamed octopus or further boiling the octopus subjected to the previously boiling process in boiling water to make boiled octopus. - 特許庁

パスタと茹で水とを容器へ充填し、レトルト内にて該容器ごと該パスタをFo値0.1〜1.5で茹で上げるときに、該パスタを加圧と該茹で水の沸騰が起きる条件での放圧とを繰り返して茹で上げた後、無菌室内にて該容器をシールした。例文帳に追加

The packaged sterile pasta is obtained by the following process: charging a container with pasta and boiling water, repeatedly subjecting the pasta to pressurization and pressure discharge under the condition where water starts boiling when boiling up the pasta together with the container at an Fo value of 0.1-1.5 to finish boiling up the pasta, and thereafter, sealing the container in a sterile room. - 特許庁

大根は輪切りにして皮をむき、米のとぎ汁で一時間ほど下茹でする。例文帳に追加

Slice daikon in rounds, peel it, and boil it in rice-water (milky water resulting from washing uncooked rice) preparatorily for about an hour.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

生麺又は乾燥麺を食塩とマグネシウムイオンの共存茹でる。例文帳に追加

This method comprises boiling raw noodles or dried noodles under the coexistence of common salt and magnesium ions. - 特許庁

例文

麺類茹で槽の背面又は側面を立ち上げ、この立ち上げ部に茹で籠が茹で槽の上方に位置するように吊すための腕木を配設するとともに、この腕木が上方向に振動するようにし、また前記に加えさらに立ち上げ部に腕木の方で茹で籠を水平方向に位置を規制するアームを配設し、このアームが水平方向に振動するようにした。例文帳に追加

This draining device is such one that the back or side of a noodle boiling tank is raised, a crossarm to hang the boiling basket so as to position above the boiling tank is arranged on the raised part and designed to vertically move, and in addition to the crossarm, an arm to regulate to horizontally position the boiling basket below the crossarm is arranged on the raised part and designed to horizontally vibrate. - 特許庁

煙管3を有する食品茹で装置において、前記煙管3の内部に蛇行状、螺旋状又は紆余曲折状に形成した水搬送用パイプ5を上方向に配設し、このパイプの一端を水源に連結するとともに、他端を茹で槽1の茹で湯上方に臨ませた。例文帳に追加

This food boiling apparatus with a fire tube 3 is disposed with a water feed pipe 5 vertically formed inside the fire tube 3 into a meandering shape, a spiral shape, or a twisting/turning shape, one end of the pipe is connected to a water supply, and the other end faces upward the boiling water in the boiling vessel 1. - 特許庁

枡形容器(3)に収容される茹で麺用ざる(A)とそこに入れられた麺に、あたかも茹で麺用ざる(A)を手で振って発生するような上方向の加速度が加わり、自動的に効率よく麺の水切りを行うことができる。例文帳に追加

The dewatering is automatically and efficiently performed with an increasing speed of the vertical motion, as if the colander (A) with the noodles contained in the square vertical container (3) were shaken by hand. - 特許庁

茹で卵を2mm以の大きさとなるように粉砕処理し、次いで、この茹で卵粉砕物を攪拌しながら乾燥処理して製品の水分含量を30〜65%に調整する粒状卵加工品の製造方法。例文帳に追加

A method for producing the granular egg processed product comprises crush treating boiled eggs to a size of2mm and dry treating while stirring the boiled egg crushed product to adjust water content of the product to 30-65%. - 特許庁

茹で装置における茹槽部20の面に蒸気ヘッダ71を設け、該蒸気ヘッダ71内に加熱された蒸気を通すことにより、茹槽部20内の茹で湯を加熱する。例文帳に追加

A steam header 71 is provided on the underside of the boiling tank part 20 in the noodle boiling apparatus, and the hot water for boiling in the boiling tank part 20 is heated by making heated steam pass in the steam header 71. - 特許庁

この油脂組成物を麺線表面に噴霧あるいは滴して使用することを特徴とする茹で・蒸し麺類の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the boiled or steamed noodles is characterized by using the fatty oil or fat composition by spraying or dropping the fatty oil or fat composition on the surfaces of noodle filaments. - 特許庁

卵白のpHが9以の新鮮な卵を用いた場合でも、容易にきれいに殻を剥けるように茹で卵を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a boiled egg intended for easily beautifully peeling eggshell even when using a fresh egg having albumen with pH ≤9. - 特許庁

成型した生地を高温で発酵させ、次いで低温で保持した後に茹でて焼成することによってベーグル類を製造する。例文帳に追加

This method for producing the bagels comprises fermenting molded dough at high temperature, holding the dough at low temperature, boiling the dough, and then baking the dough. - 特許庁

麺の茹で延びを抑え、調理後放置しても食感、味覚の低を抑えることができる麺を提供すること。例文帳に追加

To provide a noodles resistant to the loss of firmness by boiling and free from the lowering of palatability and taste even by leaving the noodles after cooking. - 特許庁

の工程:(第1工程)二枚貝を茹でる工程、(第2工程)茹で上がった貝を必要に応じて味付けしたのち貝殻を閉じ、閉じた状態で貝殻を仮固定する工程、(第3工程)貝殻を閉じた貝を凍結乾燥する工程、を含む上記いずれかの乾燥二枚貝の製造方法。例文帳に追加

The dried bivalves are produced through any steps including the followings: (first step) where the bivalves are boiled; (second step) where the boiled bivalves are seasoned, when necessary, the shells are tentatively closed and fixed; and (third step) where the bivalves having the closed shells are freeze-dried. - 特許庁

煙管3を有する麺類茹で装置において、前記煙管3の内部に蛇行状又は螺旋状に形成した水搬送用パイプ5を上方向に配設し、このパイプの一端を水源に連結するとともに、他端を茹で槽1内に臨ませた。例文帳に追加

This noodle-boiling apparatus having a flue 3 is characterized by vertically disposing a water-transporting pipe 5 formed in zigzag or spirally in the flue 3, connecting one end of the pipe to a water source and dispose the other end in the tank 1. - 特許庁

繊維の多い野菜を茹でる処理と、長径15mm〜50mmに切断する処理を行う前処理工程、長径15〜50mmに切断され茹でられた野菜を、長径10mm以の野菜小片を含むつなぎで連結し成型する成型工程、成型した野菜とつなぎをフライ調理する加熱工程を施すことを特徴とする。例文帳に追加

The method for production includes: a step of boiling vegetables with much fiber; a pretreatment step for cutting the vegetables into pieces of 15-50 mm in length, a molding step for connecting and molding the boiled vegetables cut into pieces of 15-50 mm in length with a filler including vegetable pieces of 10 mm in length or smaller, and a heating step for frying the molded vegetables and filler. - 特許庁

また、20~25分間70~75度に湯の温度を保って卵を茹でれば温泉卵はでき、容器に拘る必要はないが沸騰や温度の降に至らないように工夫する要領が要る。例文帳に追加

Furthermore, if you boil an egg for 20 to 25 minutes at between 70 to 75 degrees, you can make an onsen egg without the necessity for a container, however it is necessary to have a way of maintaining the boiling and temperature.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

下茹でしたタケノコを一口大に切り、出汁、醤油、みりん、日本酒、砂糖、食塩などで作った調味液でゆっくりと煮て、煮あがったら取り出す。例文帳に追加

Bamboo shoots boiled beforehand should be cut in bite-sized pieces and simmered with liquid seasoning, made from soup stock, soy sauce, mirin (sweet sake for cooking), sake, sugar, salt, and so on, and then bamboo shoots should be taken out of the pot when it has simmered.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

エステル化率が20%以で、かつ、HLBが8〜12のポリグリセリン脂肪酸エステルと大豆レシチンを含有することを特徴とする茹で・蒸し麺類用油脂組成物。例文帳に追加

This fatty oil or fat composition for the boiled or steamed noodles is characterized by containing a polyglycerol fatty acid ester having a degree of esterification of20% and an HLB of 8 to 12 and soybean lecithin. - 特許庁

生うどんを徐々に所定温度まで冷凍、保存した後、これを冷蔵条件で徐々に解凍したのち常温で放置し、茹で上げることを特徴とするうどんの調理方法。例文帳に追加

The method for cooking noodles comprises gradually freezing non-dried noodles down until having a predetermined temperature to preserve the frozen noodles followed by gradually thawing the noodles under refrigeration, leaving the thawed noodles at normal temperature, and boiling up the noodles. - 特許庁

糖質は茹で麺類に対して0.1重量%以上2重量%以となるように、糖質と水溶性多糖類を含有する絡め液で接触処理を行ったものである。例文帳に追加

The contact treatment is performed by using the spreading liquid containing carbohydrate and the water-soluble polysaccharides so as to have 0.1-2 wt.% of the carbohydrate based on the boiled noodle. - 特許庁

冷凍茹でパスタの上面に凹部又は上両面に亘り中空部を形成し、該凹部又は該中空部にトレイ及びこれに収容した冷凍パスタソースの共に少なくとも一部が配置されるよう、該上面に該トレイを載置した。例文帳に追加

This frozen pasta forms a concave part on the upper surface of frozen boiled pasta or a hollow part on both the upper and lower surfaces overall and sets a tray on the upper surface thereof so as to arrange at least one part of both the tray and frozen pasta sauce held therein on the concave part or the hollow part. - 特許庁

本発明は、ボウル型に成型された吊りげ状の持ち手付の大ザルの中に、2つのフックと持ち手ひとつをつけた、大ザルを4等分した大きさの個別の小ザル4つを収容した大ザル付き独立4分割型水切り茹でザルを提供する。例文帳に追加

To provide independent quadrisected draining boiling baskets with a large basket storing four individual small baskets the size of one quarter of the large basket which each have two hooks and one handle in the large basket formed into a bowl and having hanging handles. - 特許庁

生麺や冷凍麺に勝るとも劣らない優れた食感を実現しながら、エネルギー消費を極めて少なくでき、さらに短時間の加熱で食べる状態に調理できる、しかも時間が経過しても茹で調理するまでは食感が低しない麺の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing noodles capable of being cooked to a eatable state with very low energy consumption by short-time heating, while attaining superior texture level which is not inferior to that of row noodles or frozen noodles, and will not reduce the texture, even after a passage of time, until cooking by boiling. - 特許庁

麺類により良いコシ、歯ごたえ、まろやかさを付与し、また、茹でうどんや蒸し中華麺等の加熱処理、包装後、更に加熱殺菌工程をとる加工麺類であっても、麺の劣化が防止され、食感の低が防止された麺類を提供するを提供する。例文帳に追加

To provide a palate improver for noodles that can give the noodles improved resilience, toughness and mellowness and further can inhibit the palate of the noodles from being deteriorated even after the noodles are heat-treated by boiling or steaming and can inhibit the noodles from being deteriorated even when the heat-treated noodles undergoes the sterilization process after packaging. - 特許庁

本発明の冷凍無塩うどんは、練り合わせ時に0℃〜12℃に冷却した水を小麦粉と減圧で練り合わせて麺帯のもとを形成し、これを圧延して麺帯とし、圧延した麺帯を切断して麺線とし、麺線を茹であげてから素早く冷凍して製造する。例文帳に追加

The frozen and unsalted Japanese wheat noodles are obtained by the following process: kneading wheat flour with water cooled down at 0-12°C at the time of kneading under reduced pressure to form raw material for noodle strips; rolling out the noodle strips into noodle ribbons; cutting the rolled noodle strips into noodle ribbons; boiling up the noodle ribbons; and rapidly freezing the boiled noodle ribbons. - 特許庁

粉砕された葛きりあるいははるさめ、マロニー・冷麺等澱粉を主原料としてアルファー化された食材(以アルファー化澱粉食材)をこんにゃくで被覆するようにつなぎ、茹で伸びを防止し、保水性と食感を良好にするものである。例文帳に追加

A food material (pregelatinized starch food material) produced by pregelatinizing starch such as crushed arrowroot starch jelly, bean-jelly strip, Malony(R) and cold noodle as a main raw material is bonded by coating the material with Konjak jelly to prevent the loss of chewability in boiled state and improve the water-retention and palatability. - 特許庁

差し水により湯槽内の湯の温度が急激に低することを防止できるとともに、常に略同じ温度に加熱された差し水を湯槽内に安定供給することができ、麺籠保持板の取り付け・取り外しの作業性や取り扱い性にも優れており、差し水を湯槽内に円滑に供給することができ、給水ガイドの変形も防止することが可能である茹で麺機を提供すること。例文帳に追加

To provide a noodle boiling machine stably supplying additional water always heated substantially to the same temperature into a hot water vessel while preventing a sudden drop of temperature of hot water in the hot water vessel by adding water, excelling in noodle basket holding plate mounting/removing work efficiency and handleability and smoothly supplying additional water into the hot water vessel and preventing the deformation of water supply guides. - 特許庁

茹でたスパゲティに魚介類ソースをからめた後、これにトマトソースをからめるペスカトーレスパゲティの製造方法で、前記魚介類ソースの粘度がB型粘度計による測定値で1Pa・s以であり、前記トマトソースの粘度がボストウィック粘度計による測定値で20〜250mmであるペスカトーレスパゲティソース。例文帳に追加

The method for producing pescatore spaghetti comprises applying seafood sauce around boiled spaghetti followed by applying tomato sauce around the spaghetti so as to obtain pescatore spaghetti sauce where the viscosity of the seafood sauce is ≤1Pa s in a measured value detected with a B-type viscometer, and the viscosity of the tomato sauce measured with a Bostwick viscosimeter is 20-250 mm. - 特許庁

例文

シラスを100℃の湯中で40秒間塩茹ですることにより、半生状態のシラスを得、これを重量比で水分値60%になるまで乾燥して半生状態の乾燥シラスを作成し、その後、粉砕手段で2mm以になるまで粉砕することによりペースト状に製造するシラスペーストの製造方法である。例文帳に追加

The method for manufacturing the whitebait in a paste state includes: boiling the whitebait in 100°C hot water for 40 seconds to obtain half raw whitebait; drying the whitebait to have a moisture value of 60% in terms of weight ratio to obtain half-raw dried whitebait; and crushing the whitebait by a crushing means to make the white bait in 2 mm or less. - 特許庁

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