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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 浸麦に関連した英語例文

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浸麦の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 44



例文

粒またはライ粒を水に漬し、乾燥し、小粒またはライ粒のパフ現象を伴いながら焙煎し、粉砕して製造される小粉食品用の焙煎小粉または焙煎ライ粉。例文帳に追加

The roasted wheat flour for producing wheat flour food is produced through the following process: soaking wheat grains or rye wheat grains in water; drying the grains; roasting the dried wheat grains or the dried rye wheat grains while followed by puffing phenomena thereof; and pulverizing the roasted grains. - 特許庁

角をクロロホルムで出して得た液例文帳に追加

liquid extracted by exuding ergot in chloroform  - EDR日英対訳辞書

別の器に注いだ蕎つゆにけながら食べる。例文帳に追加

Dip a small amount of soba in the dipping sauce served in a separate dish to eat.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

もりを食うときは蕎の先だけをつゆにして食べる。例文帳に追加

When eating mori soba, dip only the tip of the soba in the sauce.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

浸麦後の芽の水分含量(浸麦度)を所定範囲に維持しながら、浸麦後の芽の蛋白質分解を指標するKI値と細胞壁分解を指標するCalcofluor modification値をそれぞれ所定範囲にすることを特徴とするビール製造における新規浸麦方法の提供。例文帳に追加

To provide a malt steeping method for producing beer which is characterized in that Calcofluor modification values indicating KI values with the proteolysis of malt after malt steeping as indices are set within prescribed ranges, respectively, while maintaining a water content (malt steeping degree) of the malt after malt steeping within a prescribed range. - 特許庁


例文

(つけ蕎は温かい汁にけて食べても冷たい蕎に分類すべきとの考えもある)例文帳に追加

(There is an opinion that, although it is dipped in warm sauce to eat, tsuke soba should be classified as a cold soba dish.)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

を茹でるのに用いたゆで湯の蕎湯(そばゆ)を、け麺の蕎に添えて湯桶で飲用に出す店が多い。例文帳に追加

Many soba restaurants offer sobayu, hot water in which soba noodles have been boiled, in yuto (lacquered pot used for pouring hot water or sake) as a beverage to accompany the tsuke-men type of soba dish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

粉を水にけて取り出したでんぷんで作る寄せもの。例文帳に追加

It is a jelly made from buckwheat starch extracted from buckwheat flour covered with water.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

酵母早期凝集因子(PYF因子)を生成する大を用いた芽の製造方法において、芽製造工程における漬工程での芽原料大の処理により、酵母早期凝集性の抑制された大芽(PYFネガティブ芽)を、酵母早期凝集性以外の芽本来のスペックには影響を及ぼさない状態で製造する、実用的で、かつ、効果的な方法を提供する。例文帳に追加

To provide a practical and effective method for producing barley malt (PYF negative malt) having suppressed early flocculation of yeast where the specification of malt other than the early flocculation of yeast are not influenced by treatment of barley of malt raw material in the immersion step in a malt production process in a method for producing malt using barley for forming premature yeast flocculation factors (PYF factors). - 特許庁

例文

本発明は、ケールの加工方法であって、液体に飯石を添加して飯石水を調製する飯石水調製工程と、ケールを、所定温度の前記飯石水に、1時間〜7日間漬する飯石水漬工程を包含する。例文帳に追加

The method for processing kale comprises the following processes: a granite porphyry water preparing process where granite porphyry water is prepared by adding granite porphyry to a liquid, and a granite porphyry water soaking process where kale is soaked in the granite porphyry water for 1 hour to 7 days. - 特許庁

例文

苦蕎の穀粒を、初期温度50〜80℃の熱水に漬した後、当該苦蕎の穀粒を蒸し、乾燥後実と殻とを分離し、その実を苦蕎茶とすることを特徴とする苦蕎茶の製造方法を提案する。例文帳に追加

The method for producing Tartary buchwheat tea comprises the following process: soaking Tartary buchwheat grains in hot water having initial temperature of 50-80°C followed by steaming the Tartary buchwheat grains; drying the steamed Tartary buchwheat grains followed by separating seeds from husks of the grain to make the seed Tartary buchwheat tea. - 特許庁

本発明は、酵母早期凝集能を有する芽を30分以上水に漬し、乾燥させることを含む芽の加工方法を提供する。例文帳に追加

The method for malt processing comprises immersing malt having premature yeast flocculation ability in water for ≥30 minutes and drying the immersed malt. - 特許庁

さらに、本発明は、酵母早期凝集能を有する芽を1時間以上水に漬することを含む発酵芽飲料の製造方法を提供する。例文帳に追加

The method for producing a fermented malt beverage comprises immersing malt having premature yeast flocculation ability in water for ≥ one hour. - 特許庁

また、本発明は、酵母早期凝集能を有する芽を30分以上水に漬し、水切りし、焙煎することを含む芽の加工方法を提供する。例文帳に追加

The method for malt processing comprises immersing malt having premature yeast flocculation ability in water for ≥30 minutes, draining and roasting the immersed malt. - 特許庁

本発明におけるPYF因子低減物質を用いての芽原料大の処理は、漬工程のアンダーウオーター処理中において行なわれる。例文帳に追加

The treatment of barley of malt raw material using the PYF factor reducing substance is carried out in an underwater treatment of the immersion step. - 特許庁

食用油が添加された水に大漬して加熱し、該大を水切りした後、容器に封入してレトルト処理を行う。例文帳に追加

Barley is immersed to water with an edible oil added thereto, heated, drained, and then enclosed in a container for retorting. - 特許庁

本発明は、芽アルコール飲料に使用する芽の製造方法において、発芽大の根の長さ(以下「根長」と記載する)を指標として浸麦又は発芽工程時の水分供給時期を管理し、根長が短い時に水分供給を実施する事を特徴とする芽の製造方法を提供する。例文帳に追加

This method for producing malt to be used in malt alcoholic beverages involves managing the water supply timing at the immersion or germination step of germinated barley with the root length(hereafter, described as 'root length') of the germinated barley as the criterion and conducting a water supply when the root length is short. - 特許庁

さらに江戸時代に入ると寿司、蕎の普及と併せ、広く一般に普及・透していった。例文帳に追加

In the Edo period, it became popular among ordinary citizens in keeping with the spread of sushi and soba (buckwheat noodles).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

をスクロース及び増粘多糖類生成能の高い菌を含有する仕込み液に漬して組織構造中に増粘多糖類を生成させる発酵処理を行った後に、精して製出する。例文帳に追加

This method for producing the wheat grains comprises performing fermentation treatment through soaking unpolished wheat in preparation liquid containing sucrose and bacteria with high thickening polysaccharide-producing capacity, producing thickening polysaccharide in a wheat texture structure, and then polishing wheat. - 特許庁

煎ったと紅茶葉を粉末状にし配合、これを2gから3gにしティーパック詰めとして保存、飲料時にカップ等に熱湯を入れティーパックを紅茶をしみださせて配合茶を飲む。例文帳に追加

The tea bag of formulated tea is soaked in hot water in a drinking cup and the resultant cup is served. - 特許庁

本発明のパンの製造方法は、精された小粒を水に漬するとともに、前記小粒に付着していた乳酸菌もしくは水に含有された乳酸菌が生育可能な温度環境にて漬を継続して小粒を軟化処理した後、該軟化小粒を粉砕処理することなく用いてパン生地を調製して製パンするものである。例文帳に追加

The bread producing method comprises the immersion of polished wheat grains in water, the softening treatment of the wheat grains by continuing the immersion in a temperature environment enabling the growth of lactobacillus attached to the wheat grains or included in water and the preparation of the bread dough by using the softened wheat grains without crushing the grains. - 特許庁

酵母早期凝集因子を生成する大を用いた芽の製造方法において、芽製造工程における漬工程で、次亜塩素酸ナトリウム、グルコン酸クロルヘキシジン、酢酸クロルヘキシジン、及び、塩化クロルヘキシジンのようなPYF因子低減物質の1又は2以上を用いて芽原料大の処理を行うことにより、酵母早期凝集性の抑制されたPYFネガティブ芽を製造する。例文帳に追加

In the method for producing malt using barley for forming early flocculation factors of yeast, PYF negative malt having suppressed the early flocculation of yeast is produced by treating barley of malt raw material using one or two or more PYF factor reducing substances such as sodium hypochlorite, chlorhexidine gluconate, chlorhexidine acetate, and chlorhexidine chloride in the immersion step in the malt production process. - 特許庁

糖類含有液を含させた小粉焼成品の表面を、卵含有層で被覆してなることを特徴とする卵含有層を有する小粉焼成品。例文帳に追加

The baked wheat flour baked product has an egg-containing layer and is obtained by coating the surface of the baked wheat flour baked product impregnated with a saccharide-containing liquid with the egg-containing layer. - 特許庁

揚げ油の中に漬しておけば、揚げ油は網状容器の内外や、飯石でできた複数のセラミックボールBの間を自由に流通するので、従来よりも効果的に飯石が揚げ油に作用する。例文帳に追加

When being dipped in a cooking oil, the cooking oil freely flows the inside and the outside of a net-form container, and between the plurality of the ceramic balls B made of granite porphyry, and the granite porphyry works on the cooking oil more effectively than a conventional method. - 特許庁

苦蕎の穀粒を初期温度50〜80℃の熱水に漬させることにより、苦蕎に含まれているグルタミン酸デカルボキシラーゼが活性化し苦蕎中のグルタミン酸がγ−アミノ酪酸に変化するため、γ−アミノ酪酸の溶出量は初期温度25℃の水に漬した場合に比べて約3倍に増やすことができる。例文帳に追加

The Tartary buchwheat grains are soaked in the hot water having the initial temperature of 50-80°C so that glutamic acid decarboxylase contained in the Tartary buchwheat is activated and thereby glutamic acid is changed into γ-aminobutyric acid in the Tartary buchwheat, and thereby an elution amount of the γ-aminobutyric acid is increased by 3 times as that when soaked in water having initial temperature of 25°C. - 特許庁

ダッタン蕎粉を透性の高い水でし、もち米と蒸し器内で混合させ、栄養価の高い切餅にしたこととその粉末及び各種素材との組み合わせで合致させた加工物を特徴とするものである。例文帳に追加

The present invention provides a cut rice cake, having high nutritive value, obtained by immersing Fagopyrum tataricum buckwheat flour in water having high permeability and mixing the immersed floor with glutinous rice in a steamer, its powder and a processed food obtained by combination of the cut rice cake or its powder with various kinds of materials. - 特許庁

原料蕎類を60℃以下の温度で水に漬し、また原料蕎類にマグネシウム、またはマグネシウムおよびナトリウムを富化させることによって、この原料蕎類に含有されるマグネシウムとカリウムとの化学当量の比(マグネシウムの化学当量/カリウムの化学当量)を1.5〜4.0の範囲としてなることを特徴とする食品素材である。例文帳に追加

This food material has chemical equivalent ratio of magnesium to potassium each contained in raw material buckwheat (magnesium chemical equivalent/potassium chemical equivalent) in a range of 1.5-4.0 brought through soaking the raw material buckwheat in water at60°C and enriching magnesium or magnesium and sodium in the raw material buckwheat. - 特許庁

草本天然色素を含むリップケア用品の製造方法であって、リコピン出油と、コールドプレッシングオリーブオイルに出して抽出した香草精油と、ビーズワックスと、植物性ショートニングと、紫根出ワックス、紫根出油とによって生成し、且つ必要に応じて小胚芽油を選択的に添加する。例文帳に追加

The method for producing the lip care article containing herbaceous natural pigments comprises using lycopene-leached oil, fragrant grass essential oil extracted by leaching in cold pressing olive oil, bees wax, vegetable shortening, Radix Arnebiae-leached wax and Radix Arnebiae-leached oil and, as necessary, optionally adding wheatgerm oil. - 特許庁

この発明のアミノ酸強化発芽穀類の製造方法は、外殻を除去した穀粒を水に漬して発芽させる米,又はそば等の発芽穀類の製造方法において、漬水として茶を用いることにより発芽穀類のアミノ酸を強化するものである。例文帳に追加

The method for producing amino acid-reinforced germinated grains comprises soaking husk-removed grain granules in water to germinate them, wherein tea is used as the soaking water to reinforce the amino acid in the germinated grains. - 特許庁

古くはふすま汁(小煮汁)、または飯糊などに布をし、戸袋、縁側、雨戸などに貼り付け、仕上げをした。例文帳に追加

A long time ago, a piece of fabric was immersed in wheat-bran water (made by boiling wheat), starch made from steamed rice or the like and then stretched out on a veranda (a narrow, wooden passageway along the edge of a house facing the garden), the Amado (a wooden shutter constructed at the various openings of a building to protect the interior), a case for Amado or the like in order to apply the finishing touches.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明は、配合された飯石、トルマリン石、天寿石などの天然鉱石を漬してバランスの取れたミネラル成分を溶出させることができるミネラルウォーターの製造方法を提供することを目的とするものである。例文帳に追加

To provide a mineral water making method which enables the elution of well-balanced mineral components by immersing natural ores such as compounded granite porphyry, tourmaline, Tenjuishi, etc. - 特許庁

ロイシン、バリン及びイソロイシンからなる群から選ばれる少なくとも1種以上のアミノ酸を含む水溶液を原料に含させた後、100〜200℃の温度で焙焼する。例文帳に追加

An aqueous solution containing at least one kind of amino acid selected from a group including leucine, valine and isoleuicine is impregnated in raw-material barley, and the raw-material barley is roasted at the temperature of 100-200°C thereafter. - 特許庁

或いは大豆の少なくともいずれか一つを原料として含む麹のアルコール漬を、所定の温度条件下で熟成させて得られた発酵液を原料とした植物活力剤である。例文帳に追加

This plant-vitalizing agent is characterized by containing a fermentation solution obtained by ageing the alcohol immersion of a malt containing at least one of wheat and soybeans as a raw material under a prescribed temperature condition. - 特許庁

さらに小の練り生地に高圧を加えることによって、グルテンの結合を促進するとともに、添加した油脂を均等に透させ、食味の良好な食品を提供する。例文帳に追加

The binding of gluten is promoted by adding the high pressure to a kneaded dough of wheat and an added oil is infiltrated homogeneously to provide the food having good taste. - 特許庁

適当長さに切断した長ひじき又は芽ひじきを水にけて膨化させ、水切りしたのち小粉と卵白と澱粉と調味料よりなるから揚げ粉にまぶして油で揚げる。例文帳に追加

This food for relish is obtained by soaking matured or young Hizikia fusiforme cut into pieces of appropriate length in water to effect swelling followed by hydro-extraction of the swollen pieces and then covering the resultant pieces with deep-frying flour comprising wheat flour, albumen, starch and a seasoning and subsequently frying the pieces thus covered. - 特許庁

本発明は、粒塊状とした飯石2、天寿石3、トルマリン石4などの天然校鉱石を水に数時間漬することにより、飯石2に多く含まれるカルシウムやマグネシウムおよび天寿石3に多く含まれるナトリウム、カリウムなどのミネラル成分が溶出しミネラルウォーターを製造することが可能となる。例文帳に追加

Mineral water can be made by immersing natural ores such as granular-lumpy granite porphyry 2, Tenjuishi 3, tourmaline 4, etc. in water for several hours to elute mineral components such as calcium or magnesium much contained in granite porphyry 2, and sodium, potassium, etc. much contained in Tenjuishi 3 or the like. - 特許庁

計量、選別、洗浄、水しの過程を経て蒸煮された原料大豆と、水洗いされ、蒸煮された脱穀済みの大からなり、前記原料大豆と前記大とを、略々9:1の比率により混合し、かつ、その混合物に納豆菌を接種して発酵させ納豆を得るようにしたことを特徴とする納豆の製法。例文帳に追加

The method for producing fermented soybeans comprises mixing raw material soybeans cooked through processes of weighing, separation, cleaning and soaking in water with barley comprising threshed barley washed with water and cooked in the ratio of the raw material soybeans to the barley of approximately 9:1, inoculating the mixture with Bacillus natto and fermenting the inoculated mixture. - 特許庁

漬した精白小と、炒熱した大豆との混合物を蒸煮し、次いで蒸煮後の混合物に、麹菌を接種する製麹工程を含むひしおの製造方法であって、1)精白歩留まりが30〜80%である精白小2)子葉組織の表面のみ過変性される条件で炒熱された大豆を使用することを特徴とするひしおの製造方法。例文帳に追加

The method for producing Hishio comprises a process of making rice malt where a mixture comprising grain milling wheat soaked in water and roasted soybeans is steamed, and thereafter, Aspergillus oryzae is inoculated in the steamed mixture; wherein (1) white having 30-80% of cleaned yield, and (2) soybeans roasted under such condition as to cause overmodulation on only the surface of its cotyledon tissue. - 特許庁

アルカリイオン水を利用して漢方薬抽出液を準備して、前記漢方薬抽出液を利用して出液及び蒸熟した穀類を製造した後、これを混合、糖化することで、甘酒の摂取だけで漢方薬の有効成分を採ることができるようにした甘酒の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing Amazake from which effective components of a herb medicine can be taken solely by ingesting the Amazake by preparing a Chinese herb medicine extract using alkaline ion water and producing a malt exudate and steam-cooked grains using the herb medicine extract, subsequently mixing them and saccharifying them. - 特許庁

鰹節からエキス分を出させる際に副生する抽出残渣又は該抽出残渣と大とを用いて作った麹を魚介原料に添加して生成した中性脂肪吸収抑制組成物およびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a composition for suppressing neutral fat absorption prepared by adding an extract residue produced as a by-product when oozing an extract from dried bonito or koji prepared by using the extract residue and barley to a fish or shellfish raw material and to provide a method for producing the neutral fat absorption-suppressing composition. - 特許庁

本発明の噴霧器1は、容器2に収容される水を噴霧する噴霧器であって、容器2内に収容され水に漬される(a)放射性鉱石3、及び/又は、放射性鉱石粉末が焼結された放射性焼結体4の1個以上と、(b)石英5、及び/又は、飯石6の1個以上と、を備える。例文帳に追加

The atomizer 1 for atomizing water accommodated in a vessel 2 includes (a) one or more of a radioactive ore 3 and/or a radioactive sintered body 4 into which a radioactive ore powder is sintered, and (b) one or more of quartz 5 and/or maifanshi 6 accommodated in the vessel 2 and immersed in the water. - 特許庁

を除菌洗浄水切りの後、乳酸菌及び糖類を含有する所定の仕込液を調整し、前記仕込液中に漬して液切りし、1〜5日間の密封静置で発酵処理した後に、熟成、粉砕若しくは粉砕、熟成して製出する。例文帳に追加

The lactic acid fermented husked barley is obtained by steps comprising sterilizing, cleaning and draining the husked barley, preparing a predetermined breeding liquid containing lactobacillus and sugars, soaking the barley in the breeding liquid and then draining, subjecting the barley to the fermentation process by sealing and standing for 1-5 days, aging and pulverlizing or pulverlizing and then aging. - 特許庁

本発明の中性脂肪吸収抑制組成物は、鰹節からエキス分を出させる際に副生する抽出残渣のみ又は該抽出残渣と大に麹菌を接種し、培養して得た麹と、麹の添加される魚介類原料とを含み、麹の酵素及び魚由来の自己消化酵素とで分解して成る。例文帳に追加

The composition for suppressing neutral fat absorption is prepared by adding koji obtained by inoculating only extract produced as a by-product when oozing an extract content from dried bonito or the extract residue and barley with koji mold and culturing the koji mold to a fish or shellfish raw material and decomposing them with an enzyme of the koji and an autolysin derived from the fish, etc. - 特許庁

例文

水に容易く分散し、生地に均等に透して、澱粉質の食品の風合いを改善できる小粉添加用乳化油脂組成物及び乳化組成物を提供すること、特に、その乳化組成物は、粘性が低く、経時的な粘性も変化しにくく、高濃度に配合してもその機能を十分に発揮できるものを提供することにある。例文帳に追加

To provide an emulsified oil-and-fat composition and an emulsified composition each of which is easily dispersed in water, homogeneously permeating into dough, to improve the texture of starchy food, wherein the emulsified composition has low viscosity and which is less apt to change in the viscosity, even in terms of aging, and satisfactorily exhibits its functions, even if it is compounded at a high concentration. - 特許庁

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