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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > SOURの意味・解説 > SOURに関連した英語例文

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SOURを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 484



例文

To provide an anti-depressant medicine, an anti-climacteric medicine, a senile dementia medicine, and an Alzheimer's dementia medicine for treating depressant, climacteric, senile dementia, and Alzheimer's dementia, respectively, containing a hot substance, a bitter substance or a sour substance, especially the hot substance.例文帳に追加

この出願発明は、辛味物質、苦味物質又は酸味物質、とくに、辛味物質を投与することによりうつ病、更年期障害、老人性痴呆症、アルツハイマーを治療する抗うつ剤、抗更年期障害剤、抗老人性痴呆症剤、抗アルツハイマー剤を提供することを目的とする。 - 特許庁

It is preferable that the number of the killed bacteria of lactic acid bacteria in one pack is 1 billion-5 trillion and the number of the live bacteria of lactic acid bacteria is 1 million or above, and the sour agent is the mixture of fermented lactate powder and citric acid.例文帳に追加

1包内における乳酸菌の死菌の菌数が10億個から5兆個であり、乳酸菌の生菌の菌数が100万個以上であることが好ましく、酸味料は、発酵乳酸パウダーとクエン酸との混合物であることが好ましい。 - 特許庁

To provide a method for making pickles by which pickles made without using salt, not losing nutrients, hard to cause mold or corruption, having refreshing sour taste while having moderate hardness, and also having high quality of palate feeling, having sufficiently low or no sugar concentration, and comprising fresh raw materials for pickles so as to have good repeatability.例文帳に追加

食塩が使われていず、また栄養素が損なわれていず、黴や腐敗が生じ難く、程よい硬さのままさわやかな酸味があり、それでいて、食感の品質が高く且つ糖濃度が十分低いまたは零を呈する生鮮漬け物素材による漬け物を、再現性良く得る。 - 特許庁

To provide a method for producing from tea extracted solution, a tea extract processed product having excellent flavor without having taste giving uncomfortable feeling such as bitter taste/astringent taste, and sour taste/harsh taste even in high concentration nonpolymerized catechin-containing drink.例文帳に追加

茶抽出液から、高濃度非重合体カテキン含有飲料においても苦渋味・収斂味および酸味・えぐ味などの不快感を感じさせる味を有さない優れた風味を有する茶抽出処理物を効率よく製造する方法の提供。 - 特許庁

例文

It is said to be a combination of a New Year soup called 'seung chat gang' containing seven ingredients and 'chat choi yu sang' from Shunde District and Nanhai District area in Guangdong Province, consisting of sashimi such as grass carp or salmon topped with finely chopped ginger, daikon and citrus fruit skin, peanuts or flakes made from deep-fried wheat flour and served with a sweet-and-sour seasoning. 例文帳に追加

七草粥ならぬ、「上七羹」(ションチャッカーン)という7種の材料を加える正月のスープと、広東省南海、順徳周辺の「七彩魚生」が合わさったものとも言われる料理で、ソウギョやサケなどの刺身の上に、ショウガ、ダイコン、柑橘類の皮などの細切りや落花生、小麦粉を揚げて作るフレークを乗せ、甘酸っぱい調味料を加える。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

In a time of recession like this, loans provided for capital expenditures have probably gone sour, and the valuation of stocks held by financial institutions, to which fair-value accounting is applicable, are likely to have declined, so losses cannot be avoided. In a situation like this, it would be better to set aside the reserves that should be set aside and write off the losses that should be written off so as to clean up the balance sheets. 例文帳に追加

こういう不況ですから設備投資等に貸しているお金も劣化しているでしょうし、また時価評価の対象となる金融機関が持っている株式の評価も下がっているでしょうから、赤字になってもやむを得ないし、むしろこういう際にはきれいさっぱりと積むべき引当金は積む、あるいは償却すべきものは償却するということで、すっきりした態勢になられたらいいと思います。 - 金融庁

There are provided: a method for breeding yeast which has low pyruvic acid-producibility and can produce liquors with good sour taste, wherein the method is featured by culturing the yeast in the presence of pyruvic acid-transporting inhibitor and by isolating yeast having resistance against the inhibitor; yeast obtained by the breeding method; and a method for producing liquors featured by performing alcoholic fermentation using the yeast.例文帳に追加

酵母を、ピルビン酸輸送阻害剤の存在下で培養し、当該阻害剤に耐性の酵母を分離することを特徴とする、ピルビン酸の生産能が低下しかつよい酸味の感じられる酒類を製造できる酵母の育種方法、該育種方法により得られた酵母、及び前記酵母を用いてアルコール発酵を行うことを特徴とする酒類の製造方法。 - 特許庁

A method for producing acid food and drink comprises a process of adding to and mixing with an aqueous solution, (1) a raw material containing protein and/or protein hydrolyzate, (2) a raw material containing soybean polysaccharides and (3) a raw material containing sour agent.例文帳に追加

(1)タンパク質及び/又はタンパク加水分解物を含有する原料と、(2)大豆多糖類を含有する原料と、(3)酸味料を含有する原料とを水性溶液に添加して混合する工程を含む酸性飲食品の製造方法において、前記(1)タンパク質及び/又はタンパク加水分解物を含有する原料を、前記(2)大豆多糖類を含有する原料よりも前に、大豆多糖類を含有しない前記水性溶液に添加する。 - 特許庁

The method has such a feature that the soybeans are treated in a low concentration of the organic acid under a low temperature condition, and the glucose is detached from the aglycone glycoside in a state of the soybeans as they are, without breaking down the soybeans, nor adding a sour taste to the soybeans, nor causing the thermal denaturation, so that the isoflavone aglycone is extremely efficiently increased in the soybeans by the method.例文帳に追加

本発明方法は、低温条件下での低濃度有機酸処理に特徴があり、大豆類を破壊することなくそのままの状態で酸味を付与したり熱変性をおこしたりすることなく、イソフラボン配糖体から糖を外し、大豆類においてイソフラボンアグリコンを増加させるきわめて効率的な方法である。 - 特許庁

例文

This method for producing the high-concentration calcium-containing drink comprises sterilizing only calcium components or sterilizing separately only calcium components or the calcium component and a sweetner and sterilizing other components in a sterilization process of drink containing at least sour agent, fruit juice, sweetner and calcium components, and mixing the whole components followed by preparing.例文帳に追加

少なくとも酸味料,果汁,甘味料,カルシウム成分を含有する飲料の殺菌工程に於いて、カルシウム成分のみ或いはカルシウム成分と甘味料だけを別に殺菌すると共に他の含有成分も殺菌し、次いで全体を混合し調合させる高濃度のカルシウム含有飲料の製法と成す。 - 特許庁

例文

This method for producing the milk-containing acidic drink, characterized by adding a sour agent to a mixture containing milk and soybean edible fibers and not containing pectin to obtain the primary mixture having pH 3.0 to 4. 2, adding at least pectin to the primary mixture, and then homogenizing the obtained secondary mixture.例文帳に追加

本発明の乳含有酸性飲料の製造方法は、乳及び大豆食物繊維を含み、ペクチンを含まない混合物に、酸味料を添加してpH3.0〜4.2の一次混合物を得、この一次混合物に、少なくともペクチンを加えて二次混合物を得、得られた二次混合物を均質化する工程を行なう。 - 特許庁

To provide a method for storing a mango fruit and a packaging bag for keeping freshness of a mango fruit, which reduces generation of anthracnose and wilting are reduced, removes nasty smell, reduces decreased sour taste, has excellent appearance and inherent texture, and has a so-called freshness-keeping effect, when the mango fruit is packaged, stored, delivered, transported, and displayed at a shop.例文帳に追加

マンゴー類を包装して、貯蔵、出荷、運搬、店頭陳列する際に、炭そ病の発生が少なく、しおれが少なく、異臭が無く、酸味の低下が少なく、外観及び固有の食感と味に優れたいわゆる鮮度保持効果を発揮するマンゴー類の保存方法及びマンゴー類の鮮度保持用包装袋を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing longan honey-containing kiwi fruit liqueur that contains Japanese Sake (rice wine) as a base liqueur, kiwi fruit as a fruit and has a low concentration of alcohol, since the inventor has found that the longan honey can very clearly emphasize the taste and the flavor of kiwi fruit, for example, the sweet and sour tastes, and the like.例文帳に追加

清酒を基酒とし、果物としてキウイフルーツを使用した低アルコール濃度のリキュールにおいて、龍眼蜂蜜がキウイフルーツの甘酸味等の風味や香りを極めて良好に引き立てるとの知見をもとに開発された龍眼蜂蜜入りキウイフルーツリキュールの製造方法を提供するものである。 - 特許庁

To provide a fermented sour agent, the so-called food seasoning which is not a chemical synthetic product without mixing various kinds of organic acids obtained by isolation accompanying chemical treatment after organic aid fermentation, is derived from a natural product directly obtained from a fermentation product and has a good flavor, antimicrobial properties and further actions of preventing sudden discoloration of a vegetable natural pigment of a vegetable-containing food.例文帳に追加

化学合成品ではなく、また、有機酸発酵後、化学処理を伴う単離により得られた各種の有機酸を混合するのではなく、発酵生産物から直接得られる天然由来でかつ風味がよく、抗菌性を有し、植物含有食品の植物天然色素の急激な色落ちを防ぐ作用を有する発酵酸味料、いわゆる食品調味料を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a quite new wet bag filter apparatus the filter cloth of which is prevented from being clogged so that the service life of the filter cloth is prolonged and by which a sour gas can be neutralized efficiently and the amount of fly ash to be generated can be reduced.例文帳に追加

濾布の目詰まりを防止して長寿命化を達成するとともに、効率良く酸性ガスを中和し、しかも飛灰の発生量を低減させることのできる全く新しい湿式バグフィルタ装置を提供する濾布の目詰まりを防止して長寿命化を達成するとともに、効率良く酸性ガスを中和し、しかも飛灰の発生量を低減させることのできる全く新しい湿式バグフィルタ装置を提供する。 - 特許庁

To provide a modifier for boiled rice to be added with a bacteriostatic and edible oil and boiled, suppressed in sour taste/smell, free from deterioration when preserved, having balance of taste and palate feeling (stickiness, grain feeling) when boiled up and easy to separate from a boiler, and to provide a boiled rice food using the modifier.例文帳に追加

静菌剤及び食用油を添加して炊飯する米飯類の、酸味・酸臭を抑制し、保存時に品質の低下を生じることがなく、かつ炊き上げ時の食味と食感(粘り、粒感)のバランスを有する、釜離れの良い米飯用改質剤及び該米飯用改質剤を用いた米飯食品を提供する。 - 特許庁

To provide a lactobacillus-containing fermented malt beverage or malt substitute beverage which has an anti-allergic function, has a refreshing sour taste and a mild flavor by a lactic fermentation, and utilizes the lactic fermentation with a lactobacillus having an anti-allergic activity, and to provide a method for producing the beverage.例文帳に追加

発酵麦芽飲料又は麦芽代替発酵飲料の製造方法において、抗アレルギー活性を有する乳酸菌による乳酸発酵を利用し、抗アレルギー機能を具備し、かつ、乳酸発酵による爽やかな酸味とまろやかな香味を持つ、乳酸菌入り発酵麦芽飲料又は麦芽代替発酵飲料、及びその製造方法を提供すること - 特許庁

To provide a method for producing feed having discarded bread as the raw material, enabling effectively processing a large amount of discarded bread which is discarded everyday, decreasing the necessary amount of clear water and enzyme, requiring no extra raw material besides discarded bread, having slight water content to make bulk (volume) small, hard to turn sour and enabling liquid feed easy to preserve and transport.例文帳に追加

毎日廃棄される膨大な廃棄パンを効率的に処理することができ、上水や酵素の必要量を低減でき、廃棄パン以外の余分な原料を必要とせず、水分が少なく嵩(容積)を小さくでき、腐敗しにくく、保管や運搬が容易な流動性飼料を製造することができる廃棄パンを原料とする飼料製造方法を提供する。 - 特許庁

and, addressing him by the name of FAIR MONTAGUE (love can sweeten a sour name), she begged him not to impute her easy yielding to levity or an unworthy mind, but that he must lay the fault of it (if it were a fault) upon the accident of the night which had so strangely discovered her thoughts. 例文帳に追加

ロミオに「うるわしのモンタギューさま」(恋はすっぱい名を甘くするものだ)という名で呼びかけ、そして、自分がかんたんに心を許したのを、軽率だとか、卑しい心根からだとみないでください、私の落ち度(もし落ち度というのなら)は、心の思いを不思議にも明かしてしまった夜の偶然のせいにしてください、と頼んだ。 - Charles and Mary Lamb『ロミオとジュリエット』

Many kijoshu sake varieties are brewed as pure Japanese rice sake (called "junmaishu" in Japanese), and although there are variations in the optional descriptions given based on the standards for the labeling of the brewing methods and quality of refined sake defined by the National Tax Agency, all kijoshu sake varieties, brewed with sake, have a strong taste, lingering sweetness, a pleasant sour taste and a fresh aftertaste, along with deep flavors that make them suitable as an aperitif or digestif. 例文帳に追加

多くの貴醸酒が日本酒純米酒としての造りで、また日本酒国税庁の清酒の製法品質表示基準による任意記載事項、日本酒国税庁の清酒の製法品質表示基準による任意記載事項などのバリエーションがあるが、酒を酒で仕込むだけあって味も極めてこく、濃醇な甘みと適度な酸味やすっきりとした後味を持ち、食前酒や食後酒向きの奥行きの深い味わいを有している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

To obtain a nice-smelling sour bread with acidity, good for health and suitable for sandwich by adding a specific species of lactic acid bacterium to a dough followed by fermentation under specified conditions.例文帳に追加

製造面から、従来、サワーブレッド製造に関与する微生物の種類や作用が不明であったものを解析かつ特定し、望むところのサワーブレッドを製造するに適切な微生物を選択し、これらに適合する工業的製造条件を確立し、また、消費の面から、食品衛生上、安全性が確保された微生物のみを用いた、おいしく食べられる適度な酸味、ライトな、あるいはヘビーなサワーの効いた、味がよく、食感のよい、香りよいブレッドを工業的に生産することである。 - 特許庁

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原題:”ROMEO AND JULIET”

邦題:『ロミオとジュリエット』
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