1016万例文収録!

「Deep-fried」に関連した英語例文の一覧と使い方(3ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Deep-friedの意味・解説 > Deep-friedに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

Deep-friedの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 409



例文

Many Asian cooking traditions include deep-fried chicken.例文帳に追加

アジア料理の伝統の多くが鶏のから揚げを含んでいる。 - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文

In case of tendon (a tempura rice bowl) and kakiage (deep-fried vegetable strips, shrimp, etc.), a thicker coating is recommendable. 例文帳に追加

なお、天丼にする場合やかき揚げの場合は衣を厚めにする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Deep-fried nemacystus decipiens, which is marketed in Okinawa as major source of nemacystus decipiens. 例文帳に追加

モズクの天ぷらモズクの主産地である沖縄県で売られている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Goren Nagasaki, the ingredients of which are already seasoned before deep-fried, unlike tempura. 例文帳に追加

ゴウレン長崎天ぷらとは逆に、具に味付けをして揚げたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

According to the myth, Ieyasu TOKUNAGA died from a bad deep-fried sea beam. 例文帳に追加

徳川家康の死因は、鯛の天ぷらに当たったせいであるとの俗説がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

Some restaurants serve deep-fried prawns instead of prawn cutlets. 例文帳に追加

店によっては、えびカツではなくエビフライが載っていることもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This is a dish with tonkatsu and onion slices put one after the other on a skewer that is then deep fried. 例文帳に追加

とんかつとタマネギなどを交互に串にさして揚げたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

There is fu karinto sweetened with black sugar to simulate the taste of karinto (dough cut into sticks, deep-fat fried and sweetened). 例文帳に追加

黒糖で花林糖のような風味をもたせた麩かりんとうもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In addition, words of foreign origin and food such as tenpura (deep-fried dish) were imported. 例文帳に追加

そのほか、外来語、天ぷらなど飲食物も伝えられた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Ginger and spring onions are used as condiments, and you tiao (deep-fried dough) as an accompaniment. 例文帳に追加

ショウガやネギを薬味にし、油条を付け合わせとする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Inarizushi is a kind of sushi made of aburaage (deep-fried tofu) stuffed with rice. 例文帳に追加

稲荷寿司(いなりずし)は、油揚げの中に飯を詰めた寿司。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Abura-age (deep-fried bean curd) stuffed with ingredients such as rice cake and tied at the mouth with a gourd strip or etc. 例文帳に追加

-油揚げの中に餅等の具を入れ、かんぴょう等で口を縛った物。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Overseas, sushi, sashimi (fresh slices of raw fish), soba (buckwheat noodles), and tenpura (a Japanese deep-fried dish) are well-known. 例文帳に追加

海外では寿司および刺身、蕎麦、天ぷらなどがよく知られる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Yatai (street stall)-based dishes for townspeople, such as tenpura (Japanese deep-fried dishes) and mugicha (barley tea), developed. 例文帳に追加

天ぷら、麦茶などの屋台による町人の料理が発達した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Meanwhile, 'Tanuki-Udon' without deep-fried bean curd is called by another name 'Ankake Udon.' 例文帳に追加

そこから油揚げを除いた物のことを「あんかけうどん」呼ぶ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Raw hamburger patties breaded and deep fried in oil is called as 'menchikatsu.' 例文帳に追加

ハンバーグに衣をつけて揚げたものはメンチカツと呼ばれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Somen is sometimes deep-fried in a dried state for use as food decoration. 例文帳に追加

料理の飾りとして、素麺を乾燥したままで揚げて使う場合がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Ebi furai is a kind of deep fried cuisine using shrimp. 例文帳に追加

エビフライ(海老フライ)は、エビを用いた揚げる料理の一種。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the areas such as the Kanto region, Tanuki soba means a bowl of noodles in hot soup with tenkasu (crunchy bits of deep-fried tempura batter produced as a byproduct of cooking tempura) on top. 例文帳に追加

関東などでは、天かす(揚げ玉)をのせたものを指す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

At some restaurants, kakiage (deep-fat fried tenpura batter mixed with chopped vegetables and seafood) made of arch shell ligaments is served on noodles. 例文帳に追加

小柱をかき揚げにして具にする店舗もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

At some restaurants, some usuage (thin deep-fried tofu) is added to Konoha-don. 例文帳に追加

また、木の葉丼の中に少し薄揚げが入っている店もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Chopped pufferfish meat is coated with flour and deep-fried in oil. 例文帳に追加

ぶつ切りにしたフグの身を薄力粉でまぶして、油で揚げたものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Dried manju is sometimes deep-fried at home to make it tasty again to eat. 例文帳に追加

固くなった饅頭を再びおいしく食べるために家庭で揚げる事もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

For this reason, agedama (crunchy bits of deep-fried dough produced as a byproduct of cooking tempura) is sometimes used with sushi toppings. 例文帳に追加

このため、ネタと一緒に揚げ玉などが使われることがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This separating powder for a deep-fried food contains an oiled acetylated starch.例文帳に追加

油脂加工アセチル化澱粉を含有する、揚げ物用打ち粉。 - 特許庁

METHOD AND APPARATUS FOR DEHYDRATING AND MOLDING TOFU AND DEEP-FRIED TOFU DOUGH例文帳に追加

豆腐・油揚げ生地の脱水・成型方法とその装置 - 特許庁

MULTI-LAYER GRILLED CAKE OR DEEP-FRIED CAKE CONTAINING FAT AND OIL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

油脂を含む多層焼菓子又は揚げ菓子及びその製造法 - 特許庁

To provide a new deep-fried food batter composition allowing to cook deep-fried food having high original texture (crispy feeling or crunchy feeling) of deep-fried food, and scarcely absorbing oil.例文帳に追加

揚げ物本来の食感(サクサク感やカリカリ感)が高く、かつ、油の吸収が少ない揚げ物を調理することができる新規な揚げ物用衣組成物を提供すること。 - 特許庁

To obtain powder for deep-fried food, capable of providing a deep-fried food having a coating with lightness, crispness and excellent melt in the mouth free from skinny hardness and pull and a deep-fried food using the powder.例文帳に追加

ガリガリとした硬さやひきがなく、軽く、サクミがあり、かつ口溶けが良好な衣を有するから揚げを得るためのから揚げ粉、及び該から揚げ粉を用いたから揚げの提供。 - 特許庁

To obtain separating powder for a deep-fried food sufficiently exhibiting functions such as improvement in integrity of coating of a deep-fried food and development of juicy palatability of an ingredient for a deep-fried food.例文帳に追加

本発明は揚げ物の衣の結着性の向上や揚げ種のジューシーな食感の発現といった機能を充分に発揮する揚げ物用打ち粉を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide heat-treated wheat flour for deep-fried food with which deep fried food having deep-fry batter excellent in binding properties with deep-fry food ingredients and having good flavor and palate feeling, is obtained.例文帳に追加

揚げ物種との結着性に優れ且つ風味および食感の良好な衣を有する揚げ物類が得られる揚げ物用加熱処理小麦粉を提供すること。 - 特許庁

Besides sushi, there are usually other food and drinks such as desserts like cakes, fruit, fried chicken, tenpura (Japanese deep-fried food), sashimi (fresh slices of raw fish), deep-fried food, soba (buckwheat) noodles, Chawan Mushi (steamed egg custard dish), beer, rice wine, Yum cha, etc. on the traveling conveyer belt. 例文帳に追加

寿司以外には、ケーキなどのデザート、フルーツ、唐揚げ、天ぷら、刺身、フライ、そば、茶碗蒸し、ビール、酒、飲茶などが回っていることがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The fried bean curd is obtained by preparing fried bean curd dough containing sugar alcohol, and deep-frying the dough to decrease moisture value of the fried bean curd without obstructing stretch of the dough when deep-frying.例文帳に追加

糖アルコールを含む油揚げの生地を調製し、これをフライすることで、生地のフライ時の伸びが阻害されることなく、油揚げの水分値を下げることができる。 - 特許庁

To provide sprinkle type flour for deep-fried food causing a little scatter from ingredients to be fried at the time of frying, enabling to obtain deep-fried food whose coating part has crispy palate feeling and preserving the crispy feeling for a long time.例文帳に追加

まぶしタイプの唐揚げ粉であって、油ちょう時に揚種からの離散が少なく、また得られる唐揚げの表皮部分の食感がクリスピーで、かつそのクリスピーな食感を長時間保持できる唐揚げ粉を提供すること。 - 特許庁

Styles of preparing pork cutlets vary considerably: Some are covered in bread crumbs and deep fried like the Japanese style tonkatsu, whereas others are fried in a frying pan with a small amount of oil. 例文帳に追加

豚カツのように豚肉にパン粉をまぶし、油で揚げる形態もあるが、フライパンに少量の油を垂らして焼くものなど多種多様である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In addition to those with pork cutlet placed on top, other variations include those with chicken cutlet, beef cutlet, fried shrimp and fish, croquette, and karaage (deep-fried chicken, potatoes, etc) placed on top. 例文帳に追加

豚カツを乗せるものの他、応用としてチキンカツ、牛カツ(ビフカツ)、エビや魚などのフライ、コロッケ、唐揚げなどを乗せたものもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The original form was two thin long strips of dough made from glutinous rice and flour twisted together deep-fried in oil, which is believed to have been similar to present Sweetened Fried Bread Twists. 例文帳に追加

原形はもち米と小麦粉を細長く練り2本を索状によりあわせて油で揚げたもので、現在の油条に似たものと考えられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a cooking oil reforming device for improving the quality of cooking oil used in cooking of deep-fried food such as Tempura and fried chicken meat.例文帳に追加

天ぷらや唐揚げ等の揚げ物の調理に使用される食用油を改質するための食用油改質装置を提供する。 - 特許庁

USE OF POLYCOSANOL, HEAT DETERIORATION INHIBITOR FOR OIL-AND-FAT, METHOD FOR INHIBITING HEAT DETERIORATION OF OIL-AND-FAT, AND OIL-AND-FAT COMPOSITION FOR FRIED OR DEEP-FRIED FOOD例文帳に追加

ポリコサノールの使用、油脂の加熱劣化抑制剤、油脂の加熱劣化抑制方法、並びに揚げ物又は炒め物用油脂組成物 - 特許庁

To provide a deep-fried food causing no deterioration of its appearance and palate feeling even if fried or re-heated using a microwave oven or the like after freeze or chilled preservation.例文帳に追加

冷凍やチルド保存後に於ける油ちょうや電子レンジ等による再加熱によっても外観や食感の劣化が生じない天ぷらの提供。 - 特許庁

These deep fried foods have the crispy feeling of the coating and also juicy fried matters even having the blending composition without containing a food additive such as an emulsifying agent, etc.例文帳に追加

この揚げ物は、乳化剤などの食品添加物を含まない配合組成であっても、衣にサクサク感があり、かつ揚げ種がジューシーである。 - 特許庁

The method for producing the deep-fried food includes adhering a sugar solution containing at least either one of saccharides, sugar alcohol, and polysaccharides on a surface of the deep-fried food after deep-frying, and drying the same.例文帳に追加

油ちょう後の揚げ物の表面に、糖類、糖アルコール及び多糖類のうちのいずれか1種以上を含む糖液を付着させた後、これを乾燥させることを特徴とする揚げ物の製造方法。 - 特許庁

To provide deep frying flour enabling prevention of break of a coating shape even with a little oil, which is difficult with conventional technique, and enabling obtaining deep-fried food having crispy palate feeling and free from oily feeling, and to provide a method for producing the deep-fried food.例文帳に追加

従来の技術では困難な、少ない油でも衣形状を壊すことなく、カリカリとした食感で油っぽさを感じにくいから揚げを得ることの出来るから揚げ粉及びから揚げの製法の提供。 - 特許庁

To provide deep frying flour free from breaking a coating shape even with a little oil, and enabling obtaining deep-fried food having crispy palate feeling and free from oily feeling, and to provide the deep-fried food.例文帳に追加

少ない油でも衣形状を壊すことなく、カリカリとした食感で油っぽさを感じにくいから揚げを得ることの出来るから揚げ粉及びから揚げを提供すること。 - 特許庁

To obtain batter for deep-fried food enabling producing deep fried food having crispy feeling even if frozen for a long period after deep-frying, coating of slight glutinousness and excellent melting feeling in the mouth.例文帳に追加

油ちょう後の揚げ物を長期間冷凍しても、クリスピー感があり、衣の曳きが少なく、口溶けの良好な揚げ物の製造を可能にするバッターを得ること - 特許庁

To obtain an oil and fat composition for preparing a deep-fried food, which is an oil and fat composition useful for preparing a deep-fried food such as a fry, a Tempura, etc. is improved so that the composition does not require a skill in its use and a deep-fried food having excellent appearance, flavor and palatability can be prepared.例文帳に追加

フライ、天ぷらなどの揚げ物を調製するために用いる油脂組成物であって、特にその使用に際して熟練を必要とせず、優れた外観、風味そして食間などを有する揚げ物を調製することができるように改良された揚げ物調製用油脂組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing deep-fried bean curd comprising adding water-soluble soybean dietary fiber to bean curd raw material to enable production of deep-fried bean curd having homogeneous texture even when causing deflection on the temperature of frying oil, and softening and thickening the texture of the deep-fried bean curd to enable retention of much seasoning liquid.例文帳に追加

豆腐の原料に水溶性大豆食物繊維を添加することにより、揚げ油温度に偏りが生じても均一組織の油揚げ製造を可能とし、さらに、油揚げの組織をソフトかつ密にして、調味液を多く保持可能とした油揚の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a pretreatment solution for frozen deep-fried chicken, capable of preventing reddening of chicken after cooking in oil, through changing silver nitrite in the pretreatment solution to nitrogen monoxide to remove from the pretreatment solution, to provide frozen deep-fried chicken, and to provide a method for producing the frozen deep-fried chicken.例文帳に追加

下処理液中の亜硝酸根を一酸化窒素に変換させ、下処理液から除去させて油ちょう後の鶏肉の赤色化を防止することのできる冷凍鶏唐揚げ用下処理液及び冷凍鶏唐揚げ並びに冷凍鶏唐揚げ製造方法を提供する。 - 特許庁

Mizuno Suisan focused on the market size of "deep-fried kamaboko" and by working diligently to improve the quality of "deep-fried kamaboko" was able to have its quality recognized by fish market professionals, more than quintuple its sales when compared to its sales from ten years ago, and secure a market share of 15% for "deep-fried kamaboko" in the Kanto area.例文帳に追加

「揚蒲鉾」の市場規模に着目し、「揚蒲鉾」一筋に品質向上の努力を行うことで、魚市場のプロに品質を認められ、売上高は10年前の5倍超、関東地区の「揚蒲鉾」市場におけるシェア15%を確保するに至った。 - 経済産業省

例文

a deep-fried, yeast-raised doughnut dusted with confectioners' sugar 例文帳に追加

たっぷりの油で揚げ、イーストで膨らませたドーナッツに粉砂糖をはたいたもの - 日本語WordNet

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
旅行・ビジネス英会話翻訳例文
Copyright (c) 株式会社 高電社 All rights reserved.
  
Copyright Ministry of Economy, Trade and Industry. All Rights Reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS