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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > chocolate-likeの意味・解説 > chocolate-likeに関連した英語例文

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chocolate-likeの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 99



例文

This chocolate bonbon containing ground cherry is obtained by dividing bag-like calyx of ground cherry into several calyx pieces except for the base, bundling these calyx pieces in reversing state from the base of stone fruit, coating the stone fruit exposed by dividing and reversing calyx with chocolate and making calyx pieces bundled project from coated chocolate to provide a holding part.例文帳に追加

この発明は、ホオズキの袋状の萼を基部を残して複数枚の萼片に分割し、核果の基部から反転して束ねると共に、萼を分割反転することにより露見した核果をチョコレートで被覆し、被覆したチョコレートから束ねた萼片を突出させて摘み部としたものである。 - 特許庁

To provide chocolate-like confectionery containing black soybean, creating new Japanesque taste, widely acceptable from child to aged person and produced by mixing soy flour into chocolate and combining the product with black soybeans.例文帳に追加

チョコレートにきな粉を入れ、更に黒大豆とを組み合わせることにより、和風の新しい味覚を創生でき、子供から年配者に至るまで幅広く楽しむことができる黒大豆入りチョコレート風菓子及びその製造方法を提案する。 - 特許庁

To provide a method for producing chocolate composite confectionery having palate feeling like baked confectionery only by filling in a forming mold and drying; and to provide a method for producing the chocolate composite confectionery as if combined with baked confectionery without a baking process.例文帳に追加

成型用型への充填・乾燥のみで焼菓子のような食感を有するチョコレート複合菓子、ならびに焼成工程なしに、あたかも焼菓子を組み合わせたかのようなチョコレート複合菓子の製造方法を提供すること。 - 特許庁

The cream chocolate 12 that has been filled in the center includes approximately 20 wt.% fresh cream, easily melts in warmed milk and the like, and can easily prepare flavorful hot chocolate beverages.例文帳に追加

中央部に充填された生チョコレート12は、約20重量%の生クリームを含んでおり、温めた牛乳などに溶け易く、風味豊かなホットチョコレート飲料を容易に作れる。 - 特許庁

例文

Fragrances of apple and banana are most popular, but some sake produce ginjoko like marron, cream or chocolate. 例文帳に追加

リンゴやバナナのような香りが最も一般的だが、酒によってはマロン、クリーム、チョコレートのような吟醸香を出しているものもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

It's already sweet, but Belgians like it even sweeter with chocolate sauce or jam on top of it. 例文帳に追加

このままでもすでに甘いのですが,ベルギーの人々はチョコレートソースやジャムを上にのせて,さらに甘くしたものが好きです。 - 浜島書店 Catch a Wave

Kaoru, a vegetable sommelier, says chocolate makes vegetables easier to eat for children and those who do not like the flavor of vegetables. 例文帳に追加

野菜ソムリエのKAORUさんは,チョコレートは子どもや野菜の味が嫌いな人にとって野菜を食べやすくすると話す。 - 浜島書店 Catch a Wave

There are also shops and restaurants that offer souvenirs and foods similar to those in the stories, like Chocolate Frogs.例文帳に追加

「蛙(かえる)チョコレート」のような物語の中のものによく似たおみやげや食べ物を提供する店やレストランもある。 - 浜島書店 Catch a Wave

To provide frozen dessert having soft but glutinous palate feeling like that of raw chocolate and also excellent meltability in the mouth.例文帳に追加

生チョコレートの食感のような、柔らかいが粘りのある食感を有し、しかも口溶けのよい冷菓を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a chocolate enrober that can be disposed at a store such as restaurant, cafe or the like, for quickly meeting the needs of customers.例文帳に追加

レストランやカフェ等の店舗への設置が可能であり、客へのニーズに速やかに応えることができるチョコレートエンローバを提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a tray type drawable carton housing a solid substance, a granular substance, powder or the like such as chocolate, confectionery, candy, seasoning, a troche agent.例文帳に追加

チョコレート、菓子、キャンデー、調味料、トローチ剤等の固形物あるいは顆粒物、紛体物等を収納する中舟式引き出しカートンに関する。 - 特許庁

The bad breath-reducing composition is preferably formed into a shape of gargle, gum, candy, chocolate, drink, or the like.例文帳に追加

本口臭低減組成物は、含そう剤、ガム、キャンディー、キャラメル、チョコレート、飲料等の形態をなすことが好ましい。 - 特許庁

The raw chocolate-like composition is obtained by addition of 0.1-2.0 wt.% of BOB so as to have excellent shape retention.例文帳に追加

また、BOBを0.1〜2.0重量%含有することによって、保型性に優れた前記生チョコレート様組成物を得ることができる。 - 特許庁

CHOCOLATE-LIKE OIL-AND-FAT CAKE FOOD PRODUCED FROM BAKED CAKE AS RAW MATERIAL, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND FOOD PRODUCED BY USING THE CAKE FOOD例文帳に追加

焼き菓子を原料としたチョコレート様油脂性菓子食品及びその製造方法及びそれを使用した食品 - 特許庁

The layer swollen food enclosing a chocolate-bar-like filling material to the end of dough is obtained by baking the molded dough containing not more than 3% of a content of a subordinate material with a baking resistance applying effect and enclosing flake-like-shaped chocolate after fermentation.例文帳に追加

焼成耐性付与効果を有する副素材の含有量が3%以下、かつ形状が小片状であるチョコレート類を内包させた成形生地を、発酵後に焼成することで、板チョコレート様のフィリング材を生地の端まで内包した層状膨化食品が得られる。 - 特許庁

To provide chocolate remarkably reduced in unpleasant astringent taste or the like derived from non-fat cacao components derived from unfermented cacao beans while maintaining the preservability of normal chocolate using non-fat cacao components derived from unfermented cacao beans of low quality.例文帳に追加

低品位の未発酵カカオ豆由来の無脂カカオ成分を用いながら、通常のチョコレートの保存性を維持しつつ、未発酵カカオ豆由来の無脂カカオ成分に由来する不快な収斂味等を顕著に低減したチョコレートを提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing deodorant cocoa butter suppressed in daily flavor deterioration, preventing reversion flavor from occurring, and drawing the taste of a material using the butter such as chocolate (dark milk and white chocolate) and each kind of cream (raw cream, strawberry or the like).例文帳に追加

経日的な風味劣化が抑制されて戻り臭の発生が防止され、しかもこれらを使用したチョコレート(ダーク、ミルク及びホワイトチョコレート)や各種クリーム類(生クリーム、ストロベリー等)等の素材の味を引き出すことのできる、脱臭ココアバターを製造し得る方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a raw chocolate-like composition having <0.600 of water activity in the water content of 8-15 wt.%, having flavor and palate feeling like those of raw chocolate, also maintaining the flavor and the palate feeling favorable even after long-time distribution on the scale of one year, and excellent in shape retention; and to provide a method for efficiently producing the raw chocolate-like composition.例文帳に追加

水分含有量が8〜15重量%の範囲における水分活性が0.600未満であり、生チョコレートの様な風味と食感を有し、且つ1年規模での長期流通を行った場合でも風味及び食感を良好に維持することができる生チョコレート様組成物、及び該生チョコレート様組成物を効率よく製造する方法、前記の特性に加えて、保型性にも優れた生チョコレート様組成物及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a health food, for example, a chocolate-like sweet, which includes a large amount of unsaturated fatty acids useful for retaining health but no analeptic substance, for example, caffeine, theobromine and the like.例文帳に追加

カフェイン、テオブロミン等の覚醒物質を含まず健康保持に有用な不飽和脂肪酸の含有量の多いチョコレート様菓子等の健康食品を提供する。 - 特許庁

The oral agent comprising an ethylene oxide polymer, lying in a solid state at ordinary temperature and not deformed even if being left at 40°C has high preservability, and is usable as an oral agent with a chocolate-like or candy-like taste.例文帳に追加

酸化エチレン重合体を含み、常温で固形であり、40℃に静置しても変形しない経口剤は、保存性が高くチョコレート様又はキャンデー様の食感の経口剤として使用できる。 - 特許庁

To provide an oil and fat transition-resistant oil-and-fat composition produced so as to be prevented from transition of oil and fat kneaded in baked confectionery, such as cookies or biscuits, or oils and fats in filling to the surface of the biscuit, or the like, and to be prevented from transition of oils and fats in composite confectioneries coated with chocolate, or the like, to chocolate.例文帳に追加

常温を大幅に超える30℃以上の高温下においても、クッキーやビスケットなどの焼き菓子に練り込まれた油脂、もしくはフィリング中の油脂がビスケット等の表面への移行、チョコレート等がコーティングされた複合菓子においては油脂がチョコレートへの油脂移行をおこさないような、油脂組成物を得ること。 - 特許庁

To provide chocolate-like food reduced in rough palate feeling so-called "graining", produced by a simple method which is particularly effective on white or colored chocolate regarded as more easily causing "graining", in such a condition that notably-occurring affect on meltability or flavor by a conventional method is minimally suppressed.例文帳に追加

チョコレート様食品におけるグレーニングと称されるざらつき食感を低減したチョコレート様食品を、平易な方法で、さらにグレーニングが起こりやすいとされるホワイトやカラーチョコレートにおいては従来法では顕実化しやすい口溶けや風味に影響を最低限に抑えた状態にて提供することを本発明の目的とする。 - 特許庁

Conversely, although Western ingredients such as jams, cream (food), chocolate or peanut butter are wrapped inside cakes like 'an', these are not called 'an' but are considered something else. 例文帳に追加

逆に、餡と同じく、菓子の中に包み込まれる具であっても、ジャム、クリーム(食品)、チョコレート、ピーナッツバターなど、西洋風のものは餡とは呼ばれず、別のものと捉えられている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The custom became popular, but it has no certain history or origin and could be called the product of what we now call commercialism; like chocolate on St. Valentine's Day, or 'eho-maki' (rolled sushi that is said to bring luck when eaten in 'eho' [the lucky direction]) on 'Setsubun' (February 3). 例文帳に追加

鰻を食べるのが主流となったのは確固とした由緒由来が有るわけではなく、バレンタインデーのチョコレートや節分の恵方巻きなどと同様、現代でいうコマーシャリズムの産物といえよう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a tube with a spoon, which is convenient for eating tube- foods which are put on the market at present, yogurt containing other foods, pudding, cheese, chocolate, soft ice cream, and the like.例文帳に追加

現在、市販されているチューブ入り食品やその他の食品入りのヨーグルトやプリン、チーズ、チョコレート、ソフトクリーム等があれば便利だと思い、スプーンつきチューブにすることが目的である。 - 特許庁

It is possible to prevent damage due to caffeines in plant material and obtain healthier, deeper, more delicious, more various and cheaper chocolate of caffeine cacao 0%, coffee and powdered green tea-like food.例文帳に追加

植物素材カフェイン類の害を防ぎ、より健康的で、より深みがあって、よりおいしくて、よりバライアティがあって、より安価な、カフェインカカオ0%のチョコやコーヒーや抹茶様の食品を得ることが可能である。 - 特許庁

This marshmallow-like food contains gelatin, saccharides and at least one kind selected from cacao mass, cocoa powder and chocolate, and has the specific gravity of 0.6-0.9, and also oil and fat content of 5-20 mass%.例文帳に追加

ゼラチンと、糖類と、カカオマス、ココアパウダー及びチョコレートから選ばれた少なくとも1種とを含有し、比重が0.6〜0.9で、かつ油脂含量が5〜20質量%であるマシュマロ様食品を得る。 - 特許庁

To obtain a health food such as oils and fats of Cupuacu-Theobroma grandfiflorum useful for maintaining health containing no stimulant material such as caffeine, theobromine, etc., a chocolate-like cake produced by using the oils and fats, etc.例文帳に追加

カフェイン、テオブロミン等の覚醒物質を含まず健康保持に有用なクプアス油脂並びにそれを使用して製造されるチョコレート様菓子等の健康食品を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a coloring paper-like formed confection having rich originality at a low cost by integrally forming a frame and color-coated portions having desired shapes with two kinds of chocolate dough and then drying and hardening the product.例文帳に追加

チョコレート生地により所望形状のフレームおよび着色塗装部を一体的に形成し、乾燥硬化することで、低コストで、且つ独創性に富んだ塗り絵状造形菓子の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a magnet tool which utilizes decorative feature and the like of a wrap after eating wrapped food (e.g., chocolate, candy).例文帳に追加

包装紙が有している装飾性等を、非包装物(チュコレート,キャラメル等の内容物)を食した後にも活かすことができるようにしたマグネット具を提供する。 - 特許庁

The confectionery 10 has a belt-like shape, and has a three-layer structure where an upper-layer langue-de-chat dough 11 and a lower-layer langue-de-chat dough 13 are superposed on each other and filling (chocolate, in this case) is sandwiched between both of the dough.例文帳に追加

菓子10は、帯状の形状であり、上層のラングードシャ生地11と下層のラングードシャ生地13が重ねられて、両生地の間に充填物(この例ではチョコレート)15が挟まれた3層構造である。 - 特許庁

To provide a packaging film usable for packaging, particularly for packaging a paper box or the like containing confectionery such as chocolate, candies and wheat gluten.例文帳に追加

本発明は、包装に使用する包装用フィルムに関し、特にチョコレートやキャンデー、飴などの菓子類を収容する紙箱等の上包みに適した包装用フィルムを提供する。 - 特許庁

To provide a method for manufacturing a canned food suitable for manufacturing by a small lot number and a canned food obtained thereby in a method for manufacturing the canned food in which such a food as a chocolate or the like that has properties easy to deteriorate by heat is sealed.例文帳に追加

チョコレート等のような、熱により変質しやすい性質を有する食品を封入してなる缶入り食品の製法であって、少ロット数での製造に適した製法、およびそれにより得られた缶入り食品を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing thin sheet-like confectionery most suitable for confectionery application of sandwiching cream or coating chocolate, free from warp and waving in spite of having a sheet-like form, and having a smooth surface, and an inner phase and palate feeling like cream puff.例文帳に追加

クリームをサンドしたり、チョコをコーティングしたりする製菓用途に最適な、薄板状でありながら反りや波うちがなく、表面が平滑で、且つシュー様の内相と食感を有する薄板状菓子の製造方法を提供すること。 - 特許庁

The method for producing puffed confectionery comprises the following process: mixing chocolate, fresh cream and the like together to make ganache; drying the ganache under reduced pressure; puffing the dry ganache; and drying the puffed dry ganache to such an extent that microorganisms are hard to continuously develop so as to obtain the puffed confectionery presenting cake-like appearance, having light and mellow meltability and applicable to normal temperature distribution.例文帳に追加

チョコレートと生クリーム等を混合しガナッシュを作成し、該ガナッシュを減圧乾燥して膨化させ、引き続き微生物が増殖しにくい程度まで乾燥することにより、ケーキ様の外観を呈し、軽く滑らかな口溶けを持ち、常温流通可能な膨化菓子を製造できる。 - 特許庁

The brisk bitter taste of powdered green tea contrasts well with the sweetness of sugar and emphasizes its flavor, so powdered green tea is commonly used for flavoring in confectioneries like icecream, which has become one of the standard flavors now in Japan (according to a survey conducted by The Japan Ice Cream Association, it was ranked third after vanilla and chocolate icecream in consumption between 1999 and 2007.) 例文帳に追加

爽やかな苦味は砂糖の甘味と良く馴染み風味が際立つため、菓子のフレーバー付けにも好まれ、抹茶味のアイスクリームは日本では定番風味の一つともなっており、日本アイスクリーム協会の調査では1999年から2007年まで、バニラ、チョコレートに次いで第三位の地位を占めている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Also nowadays, from the influence of pizzas, crepes and so on from foreign countries or other creative cuisine, ingredients like cheese, strawberry, chocolate and the others are topped on it and the shops have increased, where unique okonomiyaki suiting the taste of young people are served. 例文帳に追加

また現在では、外来のピザやクレープ等あるいは創作料理の流行の影響を受け、チーズやイチゴ、チョコレート他の具材をトッピングとして載せるなど、若年層の好みに応じて一風変わったお好み焼きを出す店も増えている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Johnny Depp is famous for playing unique movie characters like Captain Jack Sparrow in the "Pirates of the Caribbean" series, Willy Wonka in "Charlie and the Chocolate Factory," and the Mad Hatter in "Alice in Wonderland."例文帳に追加

ジョニー・デップは「パイレーツ・オブ・カリビアン」シリーズのジャック・スパロウ船長,「チャーリーとチョコレート工場」のウィリー・ウォンカや「アリス・イン・ワンダーランド」のマッド・ハッターなど,映画でユニークな登場人物を演じていることで有名だ。 - 浜島書店 Catch a Wave

This raw chocolate-like composition includes 40-70 wt.% of 5-25 wt.% linear polyhydric alcohol-containing glucide of equal to or less than disaccharide, 5-25 wt.% hard butter, and 8-18 wt.% water, and has moisture activity of <0.600.例文帳に追加

直鎖状多価アルコールの含量が5〜25重量%である二糖類以下の糖質を40〜70重量%、ハードバターを5〜25重量%及び水分を8〜18重量%含有し、水分活性が0.600未満であることを特徴とする生チョコレート様組成物により上記課題が解決される。 - 特許庁

To provide a center-filled soft cand using a center having good melt-in-the mouth and chocolate taste like ganache, excellent in matching of texture and flavor of the center and soft candy dough therearound, and including a long-term preservation stability, and to provide a method for producing the soft candy.例文帳に追加

ガナッシュのような口溶けの良いチョコレート味のセンターを使用し、該センターと周囲のソフトキャンディ生地との食感及び風味のマッチングが良好で、しかも長期の保存安定性を備えたセンター入りソフトキャンディ、及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for controlling the bitter taste of caffeine, by which the bitter taste of a drink such as coffee drink, black tea drink, green tea, oolong tea, or cocoa, or the bitter taste of a caffeine-containing composition such as drinkable preparation, tablet, troche, chocolate, candy, jelly, chewing gum or the like, especially a bitter taste immediately sensed in mouth, can significantly be controlled.例文帳に追加

コーヒー飲料、紅茶飲料、緑茶、ウーロン茶、ココア等の飲料や、ドリンク剤、錠剤、トローチ、チョコレート、キャンデー、ゼリー、錠菓、チューイングガム等のカフェインを含有する組成物の苦味、特に口中に入れて直に感じる苦味を有意に抑制する方法を提供する。 - 特許庁

To provide a grating plate or surface which provides a nice shaving action to produce a flake like shaving but with a minimal amount of effort needed to move the food, particularly a slug or block of cheese or chocolate, across the grating surface.例文帳に追加

ほどよいそぎ落とし動作を提供し、フレーク状の薄片を生成するが、食品、特にチーズまたはチョコレートの塊をおろし面上にわたり動かすのに最小限の力しか要さない、おろしプレートまたは表面を提供すること。 - 特許庁

In the most preferred mode, a powder such as a cocoa powder or a powdered green tea can be smeared and applied onto the surface by reheating the materials, etc., after coating the materials with the chocolate to produce a new raw chocoloate-like confectionery suited to the modern preference.例文帳に追加

特に、好ましい態様において、チョコレートを被覆した後、再度加熱するなどして表面にココアパウダーや抹茶等の粉末をまぶして付着させると、現代的な嗜好に適合した生チョコレート風の新規菓子を製造することができる。 - 特許庁

A block BL1 disposed at a left rear part of the musical instrument body 10 is partially cut, a vertical wall 10c is formed at an oblique angle in plane view, and the musical instrument body 10 looks like a tablet of chocolate having its corner eaten with teeth.例文帳に追加

楽器本体10の左側後部に位置するブロックBL1は、その一部が切り欠かれ、平面視で斜めの角度の垂直壁10cが形成されて、楽器本体10は、外観上、板チョコの角を歯でかじったような状態に似ている。 - 特許庁

The raw chocolate-like composition contains 55-65 wt.% of di- or mono-saccharide, ≥2.5 wt.% of non-fat solid, 10-25 wt.% of hard butter, 10-25 wt.% of sorbitol in the di- or mono-saccharide, and has a water content value of 8-15 wt.% so as to have excellent flavor and palate feeling.例文帳に追加

二糖類以下の糖質を55〜65重量%、無脂乳固形分を2.5重量%以上、ハードバターを10〜25重量%含有し、前記二糖類以下の糖質のうちソルビトールを10〜25重量%含有し、また水分値を8〜15重量%にすることによって、風味・食感に優れた生チョコレート様組成物を得ることができる。 - 特許庁

To provide a delicious baked food such as bread or confectionery of such good design that the baked portion of a barform solid fat molded food product made from a stock composition like chocolate and that of a bandform molded food product made from bread dough are integratedly formed in a mutually entangled state in the form of a sacred rope, and to provide a method for producing the baked food.例文帳に追加

チョコレートなどの原料組成物から成る棒状油脂固形食品成型品の焼成部分とパン生地から成る帯状成型品の焼成部分とが、相互に注連縄状に絡み合った状態で一体的に形成されており、意匠性があり、しかも美味しいパン・洋菓子などの焼成食品およびその製造方法の提供。 - 特許庁

This method for producing the confectionery coated with chocolate or the like comprises holding the core confectionery on a holder fixed to a chain, coating a coating liquid on the outer wall of the whole or part of the outside of the core confectionery while rotating and moving the holder, freezing and solidifying the coating liquid and taking the core confectionery out from the holder.例文帳に追加

この発明は、芯菓子をチェーンに取付けたホルダーに支持し、ホルダーを回転しつつ移動しながら、芯菓子の外側の全部又は一部の外壁に被覆液を被覆し、次いで前記被覆液を冷却固化した後、前記芯菓子をホルダーから取り外すことを特徴としたチョコレート等被覆菓子の製造方法により目的を達成した。 - 特許庁

This healthy food or healthy drink capable of rapidly degrading an alcohol is obtained by mixing permission juice, curcuma, tannin, a powder of Panax notoginseng, and Vinca rosea or the like with chocolate, sugar candy, chewing gum or oolong tea as a rapidly degrading agent of the alcohol, adding a nutrient of aloe vera and spiral water algae and further adding a sweetening, a perfume, and a salinity in suitable amounts.例文帳に追加

健康食品の加工に於いて、チョコレートや砂糖飴やチューインガムやウーロン茶に柿渋、ウコン、タンニン、田七粉、日々草等をアルコールの急速分解剤として混合せしめると共に、アロエベラや螺旋水藻の栄養源を添加し甘味料、香料、塩分を適当に添加する事を特徴としたアルコール急速分解健康食品と健康飲料。 - 特許庁

例文

The frozen jelly dessert providing the preferable taste and texture even in the frozen state is achieved by molding a jelly using a gelatinizing agent containing gelatin, Locust bean gum, carrageenan, xanthan gum, gellan gum, pectin, agar or the like as a main ingredient into an easily eatable size, freezing the molded product and applying chocolate coating on the frozen product.例文帳に追加

ゼラチン、ローカストビーンガム、カラギーナン、キサンタンガム、ジェランガム、ペクチン、及び寒天等を主剤とするゲル化剤を使用したゼリーを食べ易い大きさに成型し、冷凍後にチョコレートコーティングを施すことによって凍結状態でも好ましい、味、食感のフローズンゼリーデザートとする。 - 特許庁

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