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dextrinを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 376



例文

The photosensitive negative-working lithographic printing plate includes a hydrophilic layer, a photosensitive layer containing a photosensitive polymer and an overcoat layer at least in this order on a plastic film support where the overcoat layer contains polyvinyl alcohol and dextrin.例文帳に追加

プラスチックフィルム支持体上に、親水性層、感光性ポリマーを有する感光層、およびオーバー層を少なくともこの順に有し、オーバー層に、ポリビニルアルコールとデキストリンを含有することを特徴とする感光性ネガ型平版印刷版。 - 特許庁

The food powder is preferably one kind or more selected from starch, flour, milk sugar, dextrin, powdery protein, rice powder, powdery oil and fat, spice, sugar, common salt, dried powder of bonito or dried small sardine, dried albumen, dried yolk and dried whole egg.例文帳に追加

前記食品粉末が、澱粉、小麦粉、乳糖、デキストリン、粉末状蛋白、米粉、粉末油脂、香辛料、砂糖、塩、かつおや煮干の乾燥粉末、乾燥卵白、乾燥卵黄及び乾燥全卵から選ばれる1種以上であることが好ましい。 - 特許庁

The method for producing the thickener granule includes steps of: obtaining a first granule by spraying a binder solution on a first raw material including a polysaccharide thickener; and coating the first granule with ≥85 mass% of dextrin for 100 mass% of the polysaccharide thickener.例文帳に追加

本発明の増粘剤造粒物の製造方法は、増粘多糖類を含有する1次原料にバインダー液を噴霧して1次造粒物を得る工程と、前記1次造粒物に前記増粘多糖類100質量部に対して85質量部以上のデキストリンを被覆する工程とを有する。 - 特許庁

The mascara foundation cosmetic is obtained by mixing (a) 0.1-4.0 mass% of black colored nylon fiber with (b) 0.03-6 mass% of a silicone-modified polysaccharide compound, (c) 3-30 mass% of wax and (d) 3-30 mass% of a dextrin fatty acid ester.例文帳に追加

(a)黒色着色ナイロンファイバーを0.1〜4.0質量%と、(b)シリコーン化多糖化合物を0.03〜6質量%と、(c)ワックスを3〜30質量%と、(d)デキストリン脂肪酸エステルを3〜30質量%と、を配合する。 - 特許庁

例文

Glutinous rice and/or nonglutinous rice are soaked in water, mixed with an ingredient, further mixed with prescribed amounts of dextrin, trehalose and additive water, heat-treated (heat cooked), filled as a filling for the bread, Chinese meat bun and bun with bean jam and furthermore heat-treated to obtain the filled bread, etc.例文帳に追加

もち米及び/又はうるち米を水浸漬後具材を混合し、そこに所定量のデキストリン、トレハロース、添加水を加えて混合、加熱処理(加熱調理)し、そして、これをパン、中華まん、饅頭等の詰め物として充填し、さらに加熱処理する。 - 特許庁


例文

The oily cosmetic is characterized by containing following components: (a) an esterified product of dextrin and fatty acid; (b) an oil agent; and (c) a powder; wherein the amount of the component (a) is 0.1-20 mass% and the amount of silicone oil in the component (b) is 20-80 mass%.例文帳に追加

(a)デキストリンと脂肪酸とのエステル化物と、(b)油剤と、(c)粉体とを配合することを特徴とする油性化粧料であって、成分(a)の配合量が0.1〜20質量%、成分(b)中のシリコーン油の含有量が20〜80質量%であることを特徴とする油性化粧料。 - 特許庁

The method for producing Actinidia arguta-containing health supplement comprises: mixing a dextrin with crushed fruit of Actinidia arguta; subjecting the mixture to heat sterilization treatment followed by subjecting the sterilized mixture to freeze-dry treatment; subsequently crushing the freeze-dried mixture into powdered one; and then forming the powdered mixture into tablets.例文帳に追加

砕いたサルナシの実にデキストリンを混合し、続いて、この混合物を加熱殺菌処理した後、凍結真空乾燥処理し、続いて、この凍結真空乾燥処理したものを粉砕して粉末にし、続いて、この粉末を打錠することを特徴とするサルナシを用いた健康補助食品の製造方法。 - 特許庁

The oil-in-water type emulsified composition includes the following ingredients (a)-(c): (a) a dextrin fatty acid ester; (b) an oil solution; and (c) a cellulosic polymer with an alkyl group, wherein the content mass proportion (b)/(a) of the ingredient (b) to the ingredient (a) is in a range of 2-14, and an emulsifier is not included substantially.例文帳に追加

次の成分(a)〜(c);(a)デキストリン脂肪酸エステル(b)油剤(c)アルキル基を持つセルロース系高分子を含有し、成分(a)と成分(b)の含有質量割合(b)/(a)が2〜14の範囲であり、かつ、実質的に乳化剤を含有しないことを特徴とする水中油型乳化組成物。 - 特許庁

The mixed powder for the rice cake-like food contains at least one kind of dried powder of a material selected from tubers and roots, beans, pumpkin and chestnut, dextrin and starch and is combined with water and kneaded, the resultant dough is formed and backed thereby the rice cake-like food is produced.例文帳に追加

芋類、豆類、カボチャ、及び栗から選ばれた少なくとも1種の乾燥粉末と、デキストリンと、澱粉とを含有する餅様食品用ミックス粉に、水を加えて練り、得られた生地を成形し、加熱することにより、餅様食品を得る。 - 特許庁

例文

To provide an alcoholic beverage having fruity thickness, free from starchy smell derived from dextrin and damaging the fruity taste and flavor and producible without causing the problems of bubbling, etc., in the production process (especially in the bottling process of the product).例文帳に追加

果実らしいとろみを有し、かつ果実香及び風味を損ねるデキストリン由来の糊臭がないアルコール飲料であって、しかも製造工程(特に、製品の充填工程)において「泡吹き」等の不都合を生じないアルコール飲料を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

The method for imparting health function to food and drink and improving the health function of food and drink is also provided in which 3 g or more of the reduced hard-digestive dextrin in terms of a hard-digestive component per one meal or one day is added to food and drink, or replaced with at least a part of food and drink.例文帳に追加

本発明はまた、1食当り、又は1日当り、難消化性成分換算で3g以上の還元難消化性デキストリンを飲食品に添加するか又は飲食品の少なくとも一部と置換することを特徴とする、飲食品に保健機能を付与又は強化する方法を提供する。 - 特許庁

The easily soluble solid beverage contains 5-30 wt.% of dextrin and 10-50 wt.% of maltose as raw materials of instant powder beverages such as coffee, black tea, Japanese green tea, cocoa, Chinese tea, fruit juice and Oshiruko (adzuki-bean soup with rice cake), and is obtained by compression-molding the raw materials by a tableting machine and solidifying the compression-molded raw materials.例文帳に追加

コーヒー、紅茶、日本茶、ココア、中国茶、果汁、おしるこなどのインスタント粉末飲料の原料として、デキストリンを5〜30重量%、マルトースを10〜50重量%含有し、打錠機により圧縮成型し、固形化して易溶性の固形飲料を得る。 - 特許庁

The nutritional supplement and health food are produced by the process of using wheat flour and/or starch as the main raw material, and adding thereto prescribed nutritional components or a food material, saccharide and/or dextrin, a leavening agent, and water, kneading the product to prepare dough, and heat-drying the dough with microwaves.例文帳に追加

また、該栄養補助食品及び健康食品は小麦粉及び/又は澱粉を主原料として、所定の栄養成分又は食品素材、糖類及び/又はデキストリン、膨脹剤及び水を加え、混練して生地を調製した後、マイクロ波で加熱乾燥する工程によって製造することができる。 - 特許庁

This water-in-oil type cosmetic for eyelashes comprises (A) 1-30 mass% of water, (B) 0.1-5 mass% of a nonionic surfactant, (C) 0.1-5 mass% of an eicosene-vinylpyrrolidone copolymer and (D) 0.1-10 mass% of a dextrin fatty acid ester.例文帳に追加

次の成分(A)、(B)、(C)及び(D):(A)水 1〜30質量%(B)非イオン界面活性剤 0.1〜5質量%(C)エイコセン・ビニルピロリドン共重合体 0.1〜5質量%(D)デキストリン脂肪酸エステル 0.1〜10質量%を含有することを特徴とする油中水型睫用化粧料。 - 特許庁

The method for producing a packaged beverage comprises adding cyclic dextrin to a solution of a condensate comprising green tea extract containing 0.8-50 wt.% of non-polymer catechins, and formulating the mixture with extract liquid of tea selected from green tea, semi-fermented tea and fermented tea.例文帳に追加

非重合体カテキン類を0.8〜50重量%含有する緑茶抽出物の濃縮物水溶液に環状デキストリンを添加し、次いでこれに緑茶、半発酵茶及び発酵茶から選ばれる茶の抽出液を配合することを特徴とする容器詰飲料の製造法。 - 特許庁

An adhesive is obtained when an A-agent comprising 15 to 25 parts of polyvinyl alcohol mixed with 1 to 5 parts of dextrin, 1 to 5 parts of propylene glycol, 70 to 80 parts of water, and an appropriate amount of dispersion assistant is blended with 3 to 10 wt.% B-agent comprising polyisocyanate.例文帳に追加

ポリビニルアルコ−ル15〜25部に、デキストリン1〜5部、プロピレングリコール1〜5部、水70〜80部及び適量の分散助剤を混合したA剤に、ポリイソシアネ−トからなるB剤をA剤に対し内割で3〜10重量%配合して粘着剤とする。 - 特許庁

5-60 wt.% of dextrin with DE (dextrose equivalent) of 0 to less than 7 derived from waxy starch is used based on the water content.例文帳に追加

70〜20重量%の油相と30〜80重量%の水相とからなる低脂肪油中水型油脂組成物において、ワキシースターチ由来であるDEが0ないし7未満のデキストリンを水分に対して5〜60重量%水相に用いる。 - 特許庁

This method for producing one of the solid preparations comprises spraying a medicinal component with 1-40 wt.% of a reducing sparingly digestible dextrin in the form of an aqueous solution followed by drying to effect including the medicinal component into powder or granules, or tablets by compression, or capsules by encapsulation.例文帳に追加

薬効成分に対し、1〜40重量%の還元難消化性デキストリンを水溶液の状態で噴霧、乾燥して包摂させ、粉末状又は顆粒状とし、或いはそれを打錠して錠剤状、或いはそれをカプセルに充填させた。 - 特許庁

Also, the cosmetic composition comprising at least one wax with tackiness greater or equal to 0.7 N s and hardness less than or equal to 3.5 MPa, and at least one compound selected from a fatty acid dextrin ester and/or a filler of BET surface area greater or equal to 100 m^2/g.例文帳に追加

また、0.7N・s以上のタック及び3.5MPa以下の硬度を有する少なくとも1つのワックス、及び、脂肪酸のデキストリンエステル及び/又は100m^2/g以上のBET比表面積を有するフィラーから選択される少なくとも1つの化合物を含む化粧品組成物。 - 特許庁

This oily-liquid lip cosmetic is prepared by blending (A) dextrin palmitate/2-ethylhexanoate having a substitution degree of <2.0, (B) an oily tetraester from pentaerythritol and a 14-22C branched fatty acid and (C) silicic acid anhydride having a mean particle diameter of <50 nm.例文帳に追加

次の成分(A)〜(C) ; (A)アシル置換度2.0未満のパルミチン酸/2−エチルヘキサン酸デキストリン、 (B)ペンタエリスリトールと炭素数14〜22の分岐脂肪酸とのテトラエステル油、 (C)平均粒子経が50nm未満の無水珪酸、を配合することを特徴とする液状油性口唇化粧料。 - 特許庁

The method for producing the flavor condiments comprises spraying the olive essence in a chamber at high temperature, and mixing and drying the olive essence with a powdery dextrin and/or powdery amylaceous material or the like gushed in the chamber by colliding them.例文帳に追加

この風味調味料の製造方法では、前記オリーブエキスを高温の室内に噴霧し、このオリーブエキスと同室内に噴出される粉末状デキストリンおよび/または粉末状澱粉質材等を衝突させることで混合して乾燥せしめることにより製造するようにしたことを特徴とする。 - 特許庁

The food is obtained by blending a kale, a cabbage, a broccoli, spinach, a pumpkin, a Chinese vegetable called Chingensai, parsley, a carrot, celery, Momordica charantia L., a Chinese cabbage, a Japanese radish leaf, a mugwort and a tomato as the vegetables in a prescribed blending ratio and mixing the resultant blend with the indigestible dextrin.例文帳に追加

野菜としてケール・キャベツ・ブロッコリー・ほうれん草・がぼちゃ・チンゲン菜・パセリ・人参・セロリ・にがうり・ハクサイ・大根葉・よもぎ・トマトを一定の配合費でブレンドし難消化性デキストリンと混合する。 - 特許庁

An oil-in-water emulsion comprising 2-[3,4-dihydro-2,5,7,8-tetramethyl-2-(4,8,12-trimethylethyltridecyl)-2H-1-benzopyran-6-yl-2-butenedioic acid]-L-ascorbic acid and/or a 1-propanol adduct thereof, olive oil, and dextrin is lyophilized to form a dry emulsion.例文帳に追加

2−[3,4−ジヒドロ−2,5,7,8−テトラメチル−2−(4,8,12−トリメチルエチルトリデシル)−2H−1−ベンゾピラン−6−イル−2−ブテン二酸]−L−アスコルビン酸及び/又はその1−プロパノール付加体、オリブ油、及びデキストリンを含む水中油型エマルションを凍結乾燥し、ドライエマルションとする。 - 特許庁

The (b) Maillard reaction type seasoning is produced by the heat treatment of an aqueous solution or an aqueous suspension liquid which contains a yeast extract containing 20 wt.% or more of 5'-nucleotide, a yeast extract containing 3 pts.wt. or more of glutathione, monosaccharide, dextrin and common salt at 90-120°C.例文帳に追加

(b)5’−ヌクレオチドを20重量%以上含有した酵母エキス、グルタチオンを3重量部以上含有した酵母エキス、単糖類、デキストリン及び食塩を含有した水溶液又は水懸濁液を90〜120℃で加熱処理したメイラード反応型の調味料。 - 特許庁

The quality improver for wheat flour-containing food contains dextrin having the following properties (a): (a) a blue value measured under the following condition (1)-(3) is in a range of 0.4-1.2:例文帳に追加

特には、原料として小麦粉以外に化工澱粉を用いた場合であっても、調製直後に化工澱粉特有の粘りが食感に影響を与えることなく長期保存後や冷凍解凍直後も調製直後と遜色ない良好な食感及び口溶けが保持された小麦粉含有食品を提供する。 - 特許庁

The cooked chestnuts are obtained by adding seasoning liquid containing highly-branched cyclic dextrin when charging sweet-boiled chestnuts with low sugar content in a container to subject the chestnuts to pressurizing/heating sterilization so as to prevent cloudiness caused by elution of the starch from the chestnuts to keep the appearance of the chestnuts in a favorable condition.例文帳に追加

低糖度の栗甘露煮を容器に充填して加圧加熱殺菌する際に、高分岐環状デキストリンを含む調味液を添加することにより、栗の澱粉溶出による白濁化を抑制し、外観上好ましい状態に保つことができる。 - 特許庁

In other words, collagen-containing food and drink improved in taste can be provided through the addition of a raw material (fiber sol 2) which has dietary fiber as the main ingredient, and in which dietary fiber derived from hardly-digestible dextrin occupies 85-95% of the total weight.例文帳に追加

すなわち、コラーゲン含有飲食品に、難消化性デキストリンに由来する食物繊維が全体重量の85〜95%を占める食物繊維を主成分とする原料(ファイバーソル2)を添加することにより、呈味の改善されたコラーゲン含有飲食品を提供することができる。 - 特許庁

The overeating prevention food is such one as to prevent excess caloric intake through dissolving a nutritive material formulated with 13-17 wt.% of dextrin difficult to digest, 0.1-0.3 wt.% of glucomannan and 2-4 wt.% of a gelling agent into fructose and/or fruit juice to bring to a gel-like state and give viscosity, sense of chew and sense of filling.例文帳に追加

難消化性デキストリン13〜17%、グルコマンナン0.1〜0.3%、ゲル化剤2〜4%の割合で配合した栄養素原料を果糖及び/又は果汁で溶いてゼリー状とし、粘度と咀嚼感、腹持ち感を持たせることによりカロリー摂取過多を予防できるようにした。 - 特許庁

This food for slimming is composed of 50 pts.wt. of an amino acid peptide, 30 pts.wt. of Gymnema sylvester, 20 pts.wt. of a conjugated linoleic acid, 20 pts.wt. of isomerized lincleic acid, 20 pts.wt. of a sparingly digestible dextrin, and 3-10 pts.wt. of a coenzyme Q10.例文帳に追加

アミノ酸ペプタイドを50重量部、ギムネマシルベスタを30重量部、共役リノール酸を20重量部、異性化リノール酸を20重量部、難消化性デキストリンを20重量部、コ・エンザイムQ10を3〜10重量部の割合で痩身用食品を構成した。 - 特許庁

The cake-flavoring oil-in-water emulsion contains 20-60 wt.% of oil and fat, 10-50 wt.% as calculated in terms of solid contents of starch sugar whose dextrin value is 20-50, 0.5-5.0 wt.% of casein sodium, and 0.1-2.0 wt.% of soybean polysaccharides.例文帳に追加

本発明のケーキ呈味用水中油型乳化物は、油脂20〜60重量%、デキストリン価が20〜50の澱粉糖を固形分換算で10〜50重量%、カゼインナトリウム0.5〜5.0重量%、大豆多糖類0.1〜2.0重量%含有することを特徴とする。 - 特許庁

This medium to be recorded is characterized by providing at least one ink receiving layer on at least one face of a substrate, wherein the receiving layer comprises a water-soluble resin and/or a water-dispersed resin as a binder, an inorganic particle, dextrin, a compound of general formula (1) and a boron compound.例文帳に追加

基材の少なくとも一方の面に1層以上のインク受容層を設け、該受容層が、バインダーとして水溶性樹脂および/または水分散性樹脂、無機微粒子、デキストリン、一般式(1)で表わされる化合物、およびホウ素化合物とを含有することを特徴とする被記録媒体。 - 特許庁

It is preferable that required quality improvement is given to the processed rice through including in the soaking water a pH adjuster such as organic acid or lactic acid for improving preservability, an oxygen agent such as amylase for improving palate feeling and a required treating agent such as dextrin for improving quality.例文帳に追加

侵漬する水には、保存性向上のための有機酸あるいは乳酸等のpH調整剤、食感改善のためのアミラーゼ等の酵素剤やデキストリン等の品質改善のための所要の処理剤を含ませ、当該加工米に所要の品質改善を施すことが好ましい。 - 特許庁

The β-glucan-containing material is obtained by the following procedure: Part of an Aureobacidium/culture solution to be subjected to lyophilization is extracted and agitated with a mixer followed by admixing a dextrin and powdered milk and then mixing the resultant mixture with the balance of the Aureobacidium/culture solution followed by lyophilization.例文帳に追加

乾燥に供するアウレオバシジウム培養液の一部を取り出してミキサーで撹拌してからデキストリン及び粉乳を添加して混合した後、これを残りのアウレオバシジウム培養液と混合し、凍結乾燥することにより、β−グルカン含有素材を得る。 - 特許庁

The method for producing dry Wakame seaweed includes a step of contacting Wakame seaweed having a water content of 75-85 mass% and a salt content of 3-7 mass% with dextrin having a DE value of more than 20 and less than 30, and a step of drying the treated Wakame seaweed.例文帳に追加

水分75〜85質量%、かつ塩分3〜7質量%のわかめを、DE値が20を超えて30未満のデキストリンと接触処理する工程、及びその後に該わかめを乾燥処理する工程を含むことを特徴とする乾燥わかめの製造方法。 - 特許庁

This swallowing assisting powder food is obtained from dextrin and thickening polysaccharides which has gel forming ability, and a mixed gelling agent whose concentration is 0.6 wt.%-0.8 wt.% at a mixing ratio of xanthan gum to locust bean gum of (4:6)-(2:8), based on the total weight of the swallowing assisting powder food.例文帳に追加

キサンタンガムとローカストビーンガムの混合比を4:6乃至2:8の範囲で、混合ゲル化剤の濃度が粉末嚥下補助食品の全重量に対して、0.6重量%から0.8重量%であるゲル形成能を持つ増粘多糖類とデキストリンから粉末嚥下補助食品を作製した。 - 特許庁

The powder seasoning whose hygroscopicity or subsequent quality deterioration due to its caking is prevented without deteriorating a characteristic preferable flavor and which has excellent solubility is obtained by adding a prescribed amount of a new cyclic starch (highly branched cyclic dextrin) and then drying the mixture.例文帳に追加

新規な環状澱粉(高分岐環状デキストリン)を所定量配合し乾燥することにより、特有の好ましい風味を損なうことなしに吸湿あるいはその後の固結による品質劣化を防止し、更には溶解性にも優れた粉末調味料を得た。 - 特許庁

(C) two or more volatile solvents with a boiling point at 1 atm of 100-250°C and (D) one or more surfactants selected from alkyl sugar ether and alkyl sugar ester except dextrin fatty acid ester.例文帳に追加

(A)1気圧での沸点が10℃未満の揮発性溶媒の1種又は2種以上(B)1気圧での沸点が30〜99.9℃の範囲にある揮発性溶媒の1種又は2種以上(C)1気圧での沸点が100〜250℃の範囲にある揮発性溶媒の2種以上(D)デキストリン脂肪酸エステル以外のアルキル糖エーテル、アルキル糖エステルから選ばれる界面活性剤の1種又は2種以上 - 特許庁

The layer A is a coated layer of a surface treating agent selected from a reactive organopolysiloxane, an polyolefin, a hydrogenated lecithin, an N-acyl amino acid, a fatty acid and a dextrin fatty acid ester in a solid state at a normal temperature.例文帳に追加

が:A層;反応性オルガノポリシロキサン、ポリオレフィン、水添レシチン、N−アシルアミノ酸、脂肪酸及びデキストリン脂肪酸エステルの中から選択される、常温で固体状の表面処理剤被覆層;及びB層;片末端官能基変性オルガノポリシロキサン、片末端官能基変性アルキルシラン及び分岐脂肪酸の中から選択される。 - 特許庁

The composition for preventing, ameliorating or treating diabetes comprises one or more kinds of dietary fibers selected from the group consisting of galactomannan decomposition product, hardly digestible dextrin, polydextrose, inulin, arabinogalactan, a corn fiber, a water-soluble soybean polysaccharide, psyllium and low-molecular sodium alginate and a polyphenol compound.例文帳に追加

ガラクトマンナン分解物、難消化性デキストリン、ポリデキストロース、イヌリン、アラビノガラクタン、コーンファイバー、水溶性大豆多糖類、サイリウム、および低分子化アルギン酸ナトリウムからなる群より選択される1種以上の食物繊維およびポリフェノール化合物を含有する糖尿病予防、改善または治療用組成物。 - 特許庁

The lipstick overcoat contains 80-99 mass% oily component containing (a) 1-20 mass% dextrin fatty acid ester or fructooligosaccharide fatty acid ester and (b) at least 5 mass% glycerin fatty acid ester and having a viscosity of 10-1,000 mPa s at 30°C.例文帳に追加

次の成分(a)及び(b);(a)デキストリン脂肪酸エステル及び/又はフラクトオリゴ糖脂肪酸エステル1〜20質量%(b)グリセリン脂肪酸エステルを少なくとも5質量%以上含み、かつ30℃における粘度が10〜1000mPa・sである油性成分80〜99質量%を含有することを特徴とする口紅オーバーコート。 - 特許庁

The reagent for RNA detection, in which RNA of a RNA virus is extracted from a sample containing the RNA virus, and the extracted RNA is amplified by a PCR method and added to the sample for detecting the RNA, includes dextrin.例文帳に追加

RNA検出用試薬においては、RNAウイルスを含む試料から前記RNAウイルスのRNAを抽出し、前記抽出されたRNAをPCR法により増幅させて前記RNAを検出するために前記試料に添加されるRNA検出用試薬であって、デキストリンを含むことを特徴としている。 - 特許庁

The emulsified skin preparation for external use contains 0.03-25 mass% tocopherol glycine ester derivative expressed by formula (1) and 0.05-25 mass% at least one species of fatty acid esters selected from a group consisting of glycerol fatty acid monoesters, polyglycerol fatty acid esters and dextrin fatty acid esters.例文帳に追加

本発明の乳化皮膚外用剤は、下記式(1)で示されるトコフェロールグリシンエステル誘導体0.03〜25質量%と、グリセリンモノ脂肪酸エステル、ポリグリセリン脂肪酸エステルおよびデキストリン脂肪酸エステルからなる群より選ばれる少なくとも1種の脂肪酸エステル0.05〜25質量%とを含有する。 - 特許庁

This polyhydric alcohol-in-oil type gelled cosmetic contains 0.4-4 mass% esterification product of glycerin condensate having an average polymerization degree of 5-12 with behenic acid and eicosanoic diacid, 1-10 mass% glycerin, 3-8 mass% dextrin palmitate, and 50-95 mass% liquid oil.例文帳に追加

課題を解決する油中多価アルコール型ゲル状化粧料は、平均重合度5〜12のグリセリンの縮合物と、ベヘン酸と、エイコサン二酸とのエステル化生成物を0.4〜4質量%、グリセリンを1〜10質量%、パルミチン酸デキストリンを3〜8質量%、及び、液状油分を50〜95質量%含有するものである。 - 特許庁

The method for producing the fatty acid ester of the saccharide involves reacting the saccharide such as starch, dextrin, cellulose, glycogen, pullulan, inulin, hyaluronic acid and β-glucan with a vinyl ester of the fatty acid in an ionic liquid comprising a combination of an inorganic or organic anion, and an organic cation such as imidazolium ion and pyridinium ion.例文帳に追加

無機または有機のアニオンとイミダゾリウムイオン、ピリジニウムイオンなどの有機のカチオンとの組合せからなるイオン液体中で、デンプン、デキストリン、セルロース、グリコーゲン、プルラン、イヌリン、ヒアルロン酸、β−グルカンなどの糖と脂肪酸ビニルエステルとを反応させ、糖脂肪酸エステルを製造する。 - 特許庁

The method for producing the packaged seasoned pasta includes the raw material filling process of filling and sealing in a package, pasta added and absorbed with no water, and a seasoning liquid obtained by dissolving dextrin, and the sterilization process of sterilizing contents containing the pasta and the seasoning liquid by heat-treating the package.例文帳に追加

水を添加吸収させていないパスタと、デキストリンを溶解してなる調味液状物を容器に充填密封する原料充填工程と、前記容器を加熱処理することにより、前記パスタと前記調味液状物とからなる内容物を殺菌する殺菌工程と、を含むことを特徴とする、容器入り調味パスタの製造方法。 - 特許庁

The water in oil type emulsified sunscreen cosmetic containing 35 to 75 mass% oil phase is provided by blending 10 to 50 mass% ultraviolet light absorber and 20 to 60 mass% volatile oil content based on the total amount of the oil phase, and further blending 0.5 to 2 mass% dextrin fatty acid ester and/or sucrose fatty acid ester based on the total amount of the cosmetic.例文帳に追加

35〜75質量%の油相を含む油中水型乳化日焼け止め化粧料において、油相全量に対して10〜50質量%の紫外線吸収剤および20〜60質量%の揮発性油分を配合し、さらに、デキストリン脂肪酸エステルおよび/またはショ糖脂肪酸エステルを化粧料全量に対して0.5〜2質量%配合する。 - 特許庁

The powdery emulsifying foaming agent comprises 0.5-10 wt.% of glyceryl fatty acid monoester, 0.1-15 wt.% of sucrose fatty acid ester with HLB10 or above, 5-20 wt.% of oxyethylene sorbitan fatty acid ester, 50-94 wt.% of dextrin and 0.5-10 wt.% of sorbitan fatty acid ester or propylene glycol fatty acid ester.例文帳に追加

グリセリン脂肪酸モノエステル0.5〜10重量%と、HLB10以上であるショ糖脂肪酸エステル0.1〜15重量%及びオキシエチレンソルビタン脂肪酸エステル5〜20重量%と、デキストリン50〜94重量%と、ソルビタン脂肪酸エステルまたはプロピレングリコール脂肪酸エステル0.5〜10重量%とを含む粉末状乳化起泡剤を用いる。 - 特許庁

This admixing material with the cement is obtained by incorporating 0.05-5 pt.wt. dextrin containing 70-100% cold-water soluble portion to 100 pts.wt. expandable material consisting mainly of a free lime, calcium ferrite and anhydrous gypsum, and the cement composition contains the cement and the above admixing material.例文帳に追加

遊離石灰、カルシウムフェライト、及び無水セッコウを主要な構成化合物とする膨張物質100重量部に対して、冷水可溶分70〜100%のデキストリン0.05〜5重量部を含有してなるセメント混和材であり、セメントと、該セメント混和材を含有してなるセメント組成物を構成とする。 - 特許庁

This suppository composition contains (a) a dextrin fatty acid ester, (b) at least 1 kind selected from an 18-22C saturated fatty acid, an ester of glycerol or a polyglycerol with an 18-22C saturated fatty acid and an ether of glycerol or a polyglycerol with an 18-22C saturated aliphatic alcohol, and (c) an oils and fats-based suppository base agent.例文帳に追加

(a)デキストリン脂肪酸エステル、(b)炭素数18〜22の飽和脂肪酸、炭素数18〜22の飽和脂肪族アルコール、グリセリン又はポリグリセリンと炭素数18〜22の飽和脂肪酸とのエステル、グリセリン又はポリグリセリンと炭素数18〜22の飽和脂肪族アルコールとのエーテルから選ばれた少なくとも1種および(c)油脂性坐剤基剤を含有してなる坐剤組成物が、前述の課題を解決した。 - 特許庁

例文

The water-in-oil-in-alcohol emulsion composition has (a) an alcohol phase in a gel form that contains hydroxypropyl cellulose, (b) an oil phase in a gel form that contains dextrin palmitate and (c) an aqueous phase in a gel form that contains polyvinyl alcohol having a degree of saponification of 70-96 mol% and a carboxyvinyl polymer.例文帳に追加

(a)ヒドロキシプロピルセルロースを含有し、ゲル状を呈するアルコール相、(b)パルミチン酸デキストリンを含有し、ゲル状を呈する油相、並びに(c)けん化度が70〜96mol%のポリビニルアルコール及びカルボキシビニルポリマーを含有し、ゲル状を呈する水相を有することを特徴とする水中油中アルコール型エマルション組成物。 - 特許庁

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