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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > fish fleshに関連した英語例文

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fish fleshの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 156



例文

To provide a fish flesh paste product or a meat paste product having puffy and soft texture compared to that of a conventional product, and deliciousness reduced in fish flesh smell or meat smell.例文帳に追加

従来品と比べてふっくらとして柔らかな食感を有し、魚臭、畜肉臭の軽減されたうまみの引き出された食感の魚肉練り製品または畜肉練り製品を提供すること - 特許庁

The quality improving agent for fish flesh processed food to be eaten raw is obtained by mixing shredded or ground fresh fish flesh with a water-in-oil emulsified oil and fat composition containing (a) oil and fat, (b) a polyglyceryl condensed ricinolic acid ester, and (c) seasonings.例文帳に追加

細断またはミンチ状の生鮮魚肉に(a)油脂、(b)ポリグリセリン縮合リシノール酸エステルおよび(c)調味料を含む油中水型乳化油脂組成物を混合する。 - 特許庁

To provide a method for producing food material comprising efficiently reducing wax components of fish flesh of escolar and oilfish to an allowable value while retaining protein falling in the fish flesh.例文帳に追加

本発明が解決すべき課題は、アブラソコムツとバラムツの魚肉に含まれるタンパク質は保持しつつ、ワックス成分を許容量まで効率的に低減して食品材料とするための方法を提供することにある。 - 特許庁

This nutrient food material is obtained by molding a mixture by mixing a pasty pulverized product made by pulverizing remaining parts including head, bone and skin excluding fish flesh parts, and added with a fish odor suppressing material, and a fish flesh part added with salt, and if necessary, addedly mixing vegetables and seasoning to the mixture, and heating the mixture followed by cooling.例文帳に追加

魚の身部位を除いた、頭部、骨、皮を含む残部を微粉砕したペースト状微粉砕物に魚臭抑制材と、塩を添加した魚の身部位と、必要に応じて該混合物に野菜類と調味料を添加混合した混合物を成型し、加熱した後に冷却してなる。 - 特許庁

例文

The ingredients have a wide variety including sliced salmon, kanroni (a dish boiled in a syrup) of freshwater fish, maitake mushroom, bracken, kyarabuki (stalks of butterbur boiled in soy sauce), red pickled ginger, denbu (mashed and seasoned fish, flesh of whitefish and shrimp that has been boiled, shredded, parched, seasoned, and colored red), shimesaba (salted and vinegared mackerel), cucumber, minced pickles, and so on; they are mainly Yama-no-sachi (edible wild plants and freshwater fish) since the regions are surrounded by high mountains. 例文帳に追加

具は切り身の鮭、川魚の甘露煮、舞茸、ワラビ、きゃらぶき、紅ショウガ、田麩、しめさば、キュウリ、漬け物のみじん切りなどバラエティに富んでいるが、地方がら山の幸が中心となっている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

To provide fish paste with spring lobster shells giving consumers feeling and flavor like eating a real spring lobster, to provide a method for producing the fish paste, and to provide fish paste with spring lobster flesh.例文帳に追加

本発明は本物の伊勢エビを食しているような感覚と風味を消費者に与えることが出来る伊勢エビの殻付きカマボコとその製造方法及び伊勢エビの身付きカマボコを提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for producing dried fish steped food consisting mainly of a dark meat of fish, in particular fish with red flesh, rich in nutrients such as minerals and vitamins, and also full of body.例文帳に追加

魚、特に赤身魚の血合い部を主成分とし、ミネラル分やビタミン等の栄養分が豊富でかつこくのある魚節加工食品を製造する方法を提供する。 - 特許庁

At least either bloody color flesh of tuna or bloody color flesh of bonito is used as the fish meat and a protease derived from the genus Bacillus is used as the protease.例文帳に追加

さらに、魚肉として、少なくともマグロ血合肉又はカツオ血合肉のいずれかを用い、プロテアーゼとして、バチルス属由来のプロテアーゼを用いる。 - 特許庁

The desalting method comprises a contact process to bring the salted fish roe or flesh into contact with a sugar and a holding process to keep the roe or flesh for a definite period in the state contacting with the sugar.例文帳に追加

塩蔵された魚卵や魚体に糖類を接触させる接触工程と、前記接触工程で前記糖類を前記魚卵や魚体に接触させた状態を所定時間維持させる保持工程と、を備える。 - 特許庁

例文

Fillings normally used are omelet, koyadofu (freeze-dried bean curd), gourd strip, Shiitake Mushroom, Judar's ear, denbu (mashed and seasoned fish, flesh of whitefish and shrimp that has been boiled, shredded, parched, seasoned and colored red), oboro, broiled conger eel, cucumber, Japanese honewort, and so on. 例文帳に追加

標準的な具は、玉子焼き・高野豆腐・かんぴょう・椎茸・きくらげ・でんぶ・おぼろ・焼穴子・キュウリ・三つ葉など。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

As ingredients to provide sweetness, koyadofu (freeze-dried bean curd) and Shiitake Mushroom which are boiled down are used, but denbu (mashed and seasoned fish, flesh of whitefish and shrimp that has been boiled, shredded, parched, seasoned and colored red) and oboro are seldom used. 例文帳に追加

甘みをもたらす具として高野豆腐やシイタケの煮しめを用い、田麩やおぼろはあまり使われない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Furthermore, a soybean fish flesh and meat product and the analogue thereof and a method for producing the product are each provided.例文帳に追加

さらに、本発明は、ダイズ魚肉及び肉製品及びその類似物並びにその製造方法に関する。 - 特許庁

STICK-LIKE PET FOOD MADE OF LIVESTOCK MEAT OR FISH FLESH AND HAVING REINFORCING FUNCTION FOR GUM, AND THE LIKE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

畜肉又は魚肉を原料とする歯茎等強化機能付き棒状ペットフード及びその製造方法 - 特許庁

It is preferable to mix and grind 10-50% or 300-450% of soymilk based on fish flesh with 25-75% of starch in the grinding process.例文帳に追加

好ましくは、前記擂潰工程において、魚肉に対して10〜50又は300〜450%の豆乳と25〜75%の澱粉を混合して擂潰する。 - 特許庁

To provide a grill utensil of a gas range enabling anyone to grill fish with good appearance without putting the flesh to pieces.例文帳に追加

ガステーブルのグリル魚焼きを,身をくずさずにきれいに見た目も良く誰でも焼ける器具を提供する。 - 特許庁

This fish flesh paste is characterized by comprising powdered materials for soup in a uniformly dispersed condition.例文帳に追加

粉末にしただし用素材を均一に分散させた状態で含有することを特徴とする魚肉練り製品。 - 特許庁

To provide an oil-in-water emulsified composition excellent in effect in improving flesh quality of fish fillets to be cooked.例文帳に追加

加熱調理される魚肉切り身の肉質改良効果に優れた水中油型乳化組成物を提供する。 - 特許庁

The process comprises steps wherein fish flesh, meat or a mixture of fish flesh and meat is texturized with an extruder, the obtained texturized material is cut into an appropriate size, and the obtained cut, and texturized material is mixed into a binder and heated.例文帳に追加

(1)魚肉、食肉或いは魚肉と食肉との混合物をエクストルーダーで組織化させる工程(2)得られた組織化肉を適当な大きさにカットする工程(3)(2)で得られたカット組織化肉をつなぎに混合した後、加熱する工程を含む魚肉加工品および食肉加工品を製造する方法。 - 特許庁

To provide fish and shellfish feed effective for growth acceleration, avoidance of disease, improvement in body-surface color, flesh quality and taste quality of cultured and/or cultivated fish and shellfish, a fish and shellfish growth accelerator, a fish and shellfish body color improver, a fish and shellfish taste improver, a fish and shellfish immunostimulant: and to provide a method for raising fish and shellfish.例文帳に追加

養殖及び/又は蓄養される魚介類の成長促進、病気回避、体表色の改善、身質の改善、味質の改善に有効な魚介類用飼料、魚介類用成長促進剤、魚介類用体色改善剤、魚介類用食味改善剤、魚介類用免疫賦活剤、及び魚介類の飼育方法を提供する。 - 特許庁

To provide feed for fish culture capable of allowing cultured fish to ingest a nutrient composition of a fermentation residue, reducing a death rate of the cultured fish and an amount of drug accompanied therewith, and improving the increase in length and weight and flesh of the cultured fish, and to provide a manufacturing method.例文帳に追加

発酵残渣の栄養成分を損失なく摂取させることができ、養殖魚の死亡率の低減やそれに伴う薬剤の低減、体長・体重の増加、肉質を改善することが可能な養魚用飼料及び製造方法を提供すること。 - 特許庁

The method for the production of the fish bone powder comprises the 1st step to extract a bone with flesh from a fish body and soften the meat by steaming with hot steam, the 2nd step to separate the flesh from the bone by spraying pressurized hot water to the bone with flesh, the 3rd step to dry the separated bone and the 4th step to pulverize the dried bone.例文帳に追加

前記のような魚骨微粉末は、魚体から取り出した肉付き骨を高温蒸気で蒸して肉を軟化する第1工程と、前記肉付き骨に熱湯を加圧噴射して肉を骨から分離する第2工程と、分離された骨を乾燥する第3工程と、乾燥した骨を粉末にする第4工程とを経て製造される。 - 特許庁

To provide a method for easily desalting a salted fish roe or fish flesh in high productivity without losing the effective components of the salted roe or flesh and obtain a desalted product of a salted food having decreased salt content, high nutritive value and high quality without losing the delicious components of the roe and flesh.例文帳に追加

塩蔵された魚卵や魚体の有効成分を流出させることなく簡易に魚卵や魚体の塩抜きを行うことのできる生産性に優れる魚の塩蔵品の塩抜き方法の提供、及び魚卵や魚体の旨味成分を損なうことなく、減塩された栄養価の高い高品質な塩抜き塩蔵品を提供する。 - 特許庁

The functional food contains anserine and chondroitin sulfate simultaneously extracted from fish not to be utilized as fish flesh.例文帳に追加

魚肉として利用されない魚体残滓から同時に抽出された、アンセリンとコンドロイチン硫酸を含む機能性食材;下記の工程を含む、アンセリンとコンドロイチン硫酸を含む機能性食材の製造方法。 - 特許庁

The fish feed improves color tone of the dark flesh of culture fish such as yellowtail, sea bream, mackerel or tuna, and contains 6-30 wt.% of Saccharomyces yeast.例文帳に追加

ブリ類、タイ類、サバ類、マグロ類等の養殖魚の血合肉の色調を改善するための魚餌であって、サッカロマイセス(Saccharomyces)属酵母を6〜30重量%含有する魚餌。 - 特許庁

To provide rapidly brewed mackerel fish soy produced in a short period of time by effectively using flesh parts such as guts of mackerel to be wasted when producing mackerel processed products, as raw material; and to provide a method for producing the rapidly brewed mackerel fish soy.例文帳に追加

鯖の加工製品製造の際に廃棄されている鯖の内臓等の肉部分を原料として有効利用し、短時間で製造できる魚醤及びその製造法を提供する。 - 特許庁

To provide a fish processed food capable of being furnished with a taste of fatty flesh of tuna, even when a content of fats and oils is relatively small, and capable of preventing formation of drips, etc., without being deteriorated in a flavor inherent in fish, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

油脂含量が比較的少なくてもトロ味を付与することができ、魚肉本来の風味が損なわれることがなく、ドリップ等の発生も防止することができる魚肉加工食品及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a feed for culturing fish, especially fish with dark-colored flesh, preventing the discoloration with time after processing or cooking.例文帳に追加

本発明では、特に血合筋を有する魚類において加工調理後の血合筋の経時的変色防止効果を高めた養魚用飼料を提供する事を課題とする。 - 特許庁

The fish paste with spring lobster shells is formed by filling or laying dough 1 obtained by mixing at least the essence of a spring lobster with the fish flesh of codfish or silver jewfish in/on the shells 2, 3 and 4 of respective parts and the ventral thin skin 5 of a spring lobster.例文帳に追加

タラやグチなどの魚肉に少なくとも伊勢エビのエキスを混入したカマボコの生地1を、伊勢エビの各部位の殻2,3,4や腹側の薄皮5に詰めるか或いは載せた伊勢エビの殻付きカマボコとする。 - 特許庁

To provide a yogurt-containing fish paste product soft and white, smooth to the throat, and containing bio-regulation functional ingredients inherent in yogurt by preparing fish flesh paste to which yogurt is added, and subjecting the paste to molding/heating.例文帳に追加

ヨ−グルトを加えた魚肉すり身を調製し、成型・加熱してソフトで喉こしがよく色調の白い、ヨ−グルト固有の生体調節機能成分を含んだ水産練製品を提供する。 - 特許庁

This method for suppressing elevation of K value of meat obtained from edible fish with red flesh such as tuna, bonito, yellowtail and young yellowtail and change of color tone of dark meat thereof comprises culturing the edible fish with red flesh through supplying the fish with feed mixed with powdery spices such as cinnamon, nutmeg, ginger, rosemary, sage, thyme, oregano, fennel and allspice.例文帳に追加

シナモン、ナットメグ、ジンジャー、ローズマリー、セージ、タイム、オレガノ、フェンネル、オールスパイス等の粉末状香辛料を添加した飼料を給与してマグロ、カツオ、ブリ、ハマチ等の食用赤身魚を養殖することで、これらの魚から得られる肉のK価の上昇が抑制され、且つ血合い肉の色調変化が抑制される。 - 特許庁

To produce Sushi from which unpleasant oiliness and strong fish smells of fishes are removed, for example, sardine, horse mackerel, mackerel, Pacific saury and their fish flesh is softened to give deep taste and causes good texture since the deep taste of cooked fish flesh is increased further and is excellent in storability resistant to putrefaction thereby the resultant Sushi is easy to eat and handle.例文帳に追加

本発明は、脂っこく生臭さの強いイワシ,アジ,サバ,サンマ等の魚肉の脂っこさや生臭さを除去できるとともに、魚肉が軟らかくなり寿司飯との一体感を発現しテクスチャーに優れ、また旨味が魚肉に煮含められ魚の旨味を増すことができるとともに、これまでにない深みのある風味が得られ、また腐敗し難く保存性に優れ、さらに食べ易く取扱性に優れる寿司を提供することを目的とする。 - 特許庁

A pressurized water container body 1, a cooler box body 9 or a trunk-shaped transportation container body 14 is pressurized to heighten the water pressure to form fish preserve having the environment near to the one in which the fish live, and to enable the fish or the like to have a tightened flesh so as to be relished.例文帳に追加

1の水圧力容器本体、9のクーラーボックス本体、14のトランク型輸送容器本体に加圧し水圧を高めることにより、魚の生息環境に近い、いけすになり身のしまりがいい食感の魚等が、おいしく食べることが出来るようになる。 - 特許庁

This method for producing the fermented fish sauce by maturing a mixture containing flesh of fishes and shell fishes, table salt and an enzyme agent, and filtering is provided by using a protease and collagenase as enzyme agents jointly so as to improve the taste of the fermented fish sauce and also its productivity.例文帳に追加

魚介類の肉、食塩等及び酵素剤を含む混合物を熟成させた後、濾過して魚醤油を製造するに当り、酵素剤として、プロテアーゼとコラゲナーゼとを併用することにより、魚醤油の食味を改善しかつ生産性を向上させる。 - 特許庁

To provide a nutrient food material easy to eat by excellent palate feeling and improved fish odor, using non-edible parts richly containing nutrient such as calcium, mineral/vitamin and DHA, such as head, bone and skin excluding flesh parts of fish such as tuna, to provide a method for producing the nutrient food material, and to provide processed food.例文帳に追加

マグロ類等魚の身部位を除いた頭部、骨、皮など、カルシウム、ミネラル・ビタミン類、DHA等の栄養素を豊富に含む非可食部を用い、優れた食感と魚臭を改善して食べやすくした栄養食材、この栄養食材の製造方法及び加工食品。 - 特許庁

The baked fish ball keeping the soft texture as it is at normal temperature or in refrigerated state, free from fishy smell and nice to eat is produced by applying taste and flavor to minced flesh and bone of boiled fish without adding a binder such as starch and wheat flour, forming the seasoned meat, baking to apply scorch color and leaving the product to cool.例文帳に追加

茹でた魚の骨ごとのすり身に、澱粉や小麦粉などのつなぎ材を混合せず、味と香りをつけて成形し、焼き色をつけて、放冷し、常温でも、冷蔵でも、そのままで柔らかく、生臭くなく食べやすいことを特徴とする。 - 特許庁

This method for producing fish bone powder comprises treating the central bones of fishes such as salmons and/or their residual bones with an endo type protease so that the long joints are separated into individual joints and so that marrow flesh is eliminated from the central portions of the joints, separating.recovering the joint bones from the treating product, and subsequently obtaining the fish bone powder from the recovered joint bones.例文帳に追加

鮭等の魚類の中骨及び/又は残骨に、その長節が節ごとにバラバラになり且つ節中心部の髄肉が消失した節骨となるようにエンド型プロテアーゼ処理を行い、処理液から該節骨を分離・回収する。 - 特許庁

The common recipe was to add salt weighing from about ten percent to the saturation level of the flesh and guts of fish and shellfish; however, reflecting heath concerns since the end of the 20th century, shiokara with less salt has been produced and sold as well. 例文帳に追加

魚介肉及び内臓の約10%以上から飽和量の食塩を添加するのが一般的な製法とされてきたが、20世紀末頃からの健康志向に伴い、塩分が低い塩辛も製造・販売されるようになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In Guangzhou and Hong Kong, yu sang, slices of raw fish, are added to hot congee (yu sang juk), which causes the flesh to turn white. 例文帳に追加

余熱が加わり、白くなるが、生の魚の切り身である「魚生」を熱々の粥に入れ、「魚生粥」(ユーサーンチョッ)として食べることは、広州市や香港でも行われている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The custom reflects people's wish for prosperous trade and state of perfect health; ehomaki contains seven kinds of ingredients, such as gourd strip, cucumber, shiitake mushroom, rolled omelet made with soup stock, eel, and denbu (mashed and seasoned fish, flesh of whitefish and shrimp that has been boiled, shredded, parched, seasoned, and colored red) inside, to be associated with the Seven Deities of Good Luck. 例文帳に追加

商売繁盛や無病息災を願ってのもので、七福神に因み、かんぴょう、キュウリ、シイタケ、だし巻、うなぎ、でんぶ等七種類の具を入れて食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The soybean fish flesh and meat product and the analogue thereof comprise each a protein composition which is formed by glutamine in soybean protein, lysine residue and a crosslinking agent of transglutaminase.例文帳に追加

本発明のダイズの肉及び魚肉製品並びにその類似物は、ダイズタンパク質中のグルタミン及びリジン残分とトランスグルタミナーゼの架橋剤によって形成されたタンパク質組成物である。 - 特許庁

A doughnut having the palatability and characteristic taste similar to those of yeast doughnut can be prepared without using yeast fermentation by adding ground meat paste of white-flesh fish to the raw materials for doughnut paste.例文帳に追加

白身魚のすり身をドーナツ生地の原材料に添加することにより、イースト発酵を行わなくてもイーストドーナツと同様の食感および食味上の特徴を有するドーナツが得られる。 - 特許庁

Also preferably, the imidazole dipeptide compound and/or the salt thereof is one obtained by extraction from at least one selected from the group consisting of fish, fowl and flesh.例文帳に追加

また、前記イミダゾールジペプチド類化合物及び/又はその塩が、魚肉、鳥肉、及び畜肉からなる群から選ばれた少なくとも一種以上から抽出して得られたものであることが好ましい。 - 特許庁

To provide a technology capable of evaluating the quality of an iron-containing food such as fish red flesh simply and quickly with high sensitivity and excellent reproducibility.例文帳に追加

本発明は前記実情に鑑み開発されたものであり、その課題とするところは、簡便、迅速、高感度且つ再現性よく魚赤身等の鉄含有食品の品質を評価し得る技術を提供すること。 - 特許庁

The method for producing the fish paste comprises a process of separating a spring lobster into shells of each parts, ventral thin skin and flesh, and a process of steaming up the spring lobster.例文帳に追加

またその製法として、伊勢エビを各部位の殻と腹側の薄皮及び身に分離する工程と、それを蒸し上げる工程とが少なくとも行われるカマボコの製造方法とする。 - 特許庁

FISH FLESH OVEN PROVIDED WITH FAR INFRARED RAY-LARGEST QUANTITY HEAT GENERATING BODY (ROUND STONE) AS APPARATUS WITH HIGHEST EFFECT FOR PREVENTING DISEASE CAUSED BY LIVING WAY, THE FAR INFRARED RAY-LARGEST QUANTITY HEAT GENERATING BODY (ROUND STONE) BODY AND METHOD OF MANUFACTURING THE SAME例文帳に追加

生活習慣病予防効果の最も高い装置遠赤外線最高熱発生体(玉石)付魚肉焼器=×××××=並びに遠赤外線最高熱発生体(玉石)=××××××=及びその製造方法 - 特許庁

To provide a retort food containing fish flesh balls easily disintegrating in oral cavity, excellent in eat feeling and suitable as a weaning diet, food for caring, or the like, for a person having a difficulty in swallowing as a subject.例文帳に追加

口腔内で容易にほぐれるとともに、食感に優れ、離乳食や介護食等の嚥下困難者を対象として好適な魚肉だんごを含むレトルト食品を提供すること。 - 特許庁

To provide a food material obtained by effectively utilizing dark colored flesh of a fish, and containing an organic selenium derived from a food in high concentration, and further to provide a food containing the food material.例文帳に追加

魚類の血合肉を有効利用し、食品由来の有機セレンを高濃度に含んだ食品素材、及び該食品素材を含有する食品を提供する。 - 特許庁

The flammulina velutipes extract-containing discoloration-preventing agent for meat products contains flammulina velutipes extract so as to maintain bright red color of fresh food such as fish with red flesh or meat, or the processed product thereof for a long period of time.例文帳に追加

エノキタケ抽出物を含む変色防止剤を用いることにより、赤身魚肉、畜肉の生鮮品またはその加工品の鮮紅色を、長期間にわたり保持することができる。 - 特許庁

To provide a device capable of efficiently heating a food having infinite form by making electric current to flow without escaping palatability of fish flesh and losing electrical energy.例文帳に追加

魚肉等の旨味を逃がすことなく、電気エネルギを浪費せず効率的に不定形な食品を通電加熱することができる装置を提供することである。 - 特許庁

例文

The method of this invention is to treat dark flesh by continuously conducting the following processes: (1) collecting fish meat by mechanical separation; (2) the water leaching of collected fish meat once, or a few successive times when dewatering is carried out every water leaching; (3) acquiring dried product by single water leaching and then by purifying fish meat and removing skim.例文帳に追加

本方法は、機械的分離によって魚肉を採取する工程と、前記採取した魚肉の1回の水晒し工程または継続的な数回の水晒し及び毎回の水晒し後の水切りとを含む工程と、1回の水晒し及びその後の精製及び上澄み除去によって乾燥物質を得る工程とから成る連続工程によって赤身肉を処理することを特徴とする。 - 特許庁

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