意味 | 例文 (44件) |
frozen milkの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 44件
2. Kooridofu (frozen soybean curd), Okara (dried Tofu refuse) and Yuba (dried soybean milk membrane) 例文帳に追加
二 凍豆腐、おから及びゆば - 日本法令外国語訳データベースシステム
To provide a frozen dessert enhanced in flavor and thickness feeling peculiar to milk, and having smooth palate feeling, in spite of being a frozen dessert, especially a frozen dessert having less milk fat content or a frozen dessert having much oil and fat content excluding milk fat.例文帳に追加
冷菓、特には乳脂肪分が少ない冷菓や、乳脂肪以外の油脂含量が多い冷菓であっても、乳特有の風味や濃厚感が増強され、かつ滑らかな食感となる冷菓を提供する。 - 特許庁
A milk fermented product is mixed in one or more kinds of ingredients selected from powder milk and butter in preparing frozen dessert mix to produce the frozen dessert.例文帳に追加
冷菓の製造において、冷菓ミックスを調製する際に、粉乳及びバターから選れる1種又は2種以上に、乳発酵物を混合する。 - 特許庁
a frozen dessert with fruit flavoring (especially one containing no milk) 例文帳に追加
果物の風味をつけた冷凍デザート(特に牛乳を入れないもの) - 日本語WordNet
sweetened mixture of milk and eggs baked or boiled or frozen 例文帳に追加
牛乳・卵を混ぜて甘くして焼いたり、煮たり、冷凍にしたりしたもの - 日本語WordNet
The frozen dessert contains oil and fat, and butter milk.例文帳に追加
本発明の冷菓は、油脂と、バターミルクとを含有することを特徴とする。 - 特許庁
The agent is added when producing the milk-containing food like milk-based dessert such as ice cream, ice milk, lacto ice, milk-containing frozen dessert, milk-containing pudding and yoghurt, as a result, the milk-containing food (product) excellent in improvement of milk feeling, taste and flavor is provided.例文帳に追加
本発明において、アイスクリーム、アイスミルク、ラクトアイス、乳入り氷菓、乳入りプディング、又はヨーグルト等の乳系デザート類のような乳入り食品の製造に際して、該乳感増強剤を添加することにより、乳感の向上と味覚・風味に優れた乳入り食品(製品)を提供する。 - 特許庁
To provide a technique for producing a frozen dessert made of powder milk and butter as main dairy raw materials, containing milk fat and nonfat milk solids, and having less heating odor than a conventional frozen dessert made of similar dairy raw materials.例文帳に追加
粉乳やバターを主乳原料とする、乳脂肪分及び無脂乳固形分を含む冷菓の製造において、従来の同様の乳原料からなる冷菓に比べて加熱臭が低減された冷菓を製造する技術を提供する。 - 特許庁
To obtain a frozen milk fat composition having properties of preventing syneresis and tissue fragility even when being thawed after preservation and distribution in a frozen state, and also a milk fat composition suitable for the production of the frozen milk fat composition.例文帳に追加
凍結して保存及び流通を行った後、解凍しても離水が抑制されており、かつ組織の脆弱化が抑制されているという性質を有する凍結乳脂肪組成物、及びこの凍結乳脂肪組成物を製造するのに適した乳脂肪組成物及の提供。 - 特許庁
a frozen dessert made primarily of fruit juice and sugar, but also containing milk or egg-white or gelatin 例文帳に追加
主に果汁と砂糖で作られるが、牛乳、卵白またはゼラチンを含む冷たいデザート、 - 日本語WordNet
There is also "Xue-hua-bing" (雪花冰, literally, ice of snow flakes) prepared from frozen milk rather than ice made from water. 例文帳に追加
また、水ではなく、牛乳を氷らせたもので作るタイプのかき氷「雪花冰(シュエファービン、)」もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The powdery frozen dessert composition comprises a milk component as a main component and contains a functional component.例文帳に追加
乳成分を主成分とし、機能性成分を含有してなる粉末状のペット用冷菓組成物である。 - 特許庁
To provide a concentrated soya milk having characteristic thick feeling of soya milk and original deliciousness and body of soya milk in balanced state and capable of imparting the thick feeling, deliciousness and body in the case of using the concentrated soya milk as a raw material for foods, especially for frozen dessert and provide a soya milk-containing frozen dessert produced by using the concentrated soya milk.例文帳に追加
バランスのよい豆乳特有の濃厚感及び豆乳本来のうまみやコクを有する濃縮豆乳であって、該濃縮豆乳を食品の原料として用いた場合でも、特に冷菓に用いた場合でも、その濃厚感及びうまみやコクを付与することができる濃縮豆乳及びそれを用いた豆乳含有冷菓を提供する。 - 特許庁
To provide frozen dessert such as ice cream, ice milk and lact ice, having low milk fat content ratio, excellent in melting feeling in the mouth and body taste with less unpleasant taste, and having sharp and plain feeling, and to provide frozen dessert oil and fat to be used for the frozen dessert.例文帳に追加
本発明の目的は、乳脂含有率が低い冷菓において、口どけ、コク味に優れ、イヤ味が少なく、キレ、アッサリ感を有するアイスクリーム、アイスミルク、ラクトアイス等の冷菓及び当該冷菓に使用する冷菓用油脂を提供する事にある。 - 特許庁
To provide soymilk-containing frozen dessert having rich feeling and soft texture similar to ice cream standardized goods having ordinary milk products as the main constituent, regardless of the content of a milk product, especially in the case of using no milk product.例文帳に追加
乳製品の含有量に拘わらず、特に乳製品不使用の場合であっても、一般的な乳製品を主体とするアイスクリーム規格品と同等な濃厚感となめらかな組織を有する豆乳含有冷菓を提供する。 - 特許庁
A native gellan gum and a processed starch are added to a high-temperature soybean milk and a coagulating agent is added thereto to coagulate the soybean milk and the coagulated milk is heated and sterilized to produce the fermented bean curd and the fermented bean curd is frozen.例文帳に追加
高温の豆乳に対してネイティブジェランガム及び化工澱粉を加え、凝固剤を添加し、凝固を行った後、加熱・殺菌して豆腐を製造し、これを冷凍する。 - 特許庁
To obtain frozen dessert containing a fixed quantity of oil and fat and milk solid content and given with high overrun (50-250%).例文帳に追加
油脂及び乳固形分を一定量含む冷菓に対して、高いオーバーラン(50〜250%)を付与する。 - 特許庁
To provide a milk product resistant to a frozen storage for a long time and having a viscosity to allow the use in a drink dispenser.例文帳に追加
長期間の冷凍保存に耐え、かつ飲料用ディスペンサーに使用することのできる粘度を有する乳製品を提供する。 - 特許庁
To provide frozen tofu produced by using soybean milk, storable for a long period, developing no blowholes when thawed and having good palate feeling as well.例文帳に追加
豆乳を使用し、冷凍による長期保存が可能で、解凍したときに鬆(す)が生じることがなく、食感にも優れた冷凍豆腐を提供する。 - 特許庁
To provide a food composition for preparing half frozen state foods such as a shape-retaining frozen dessert by freezing and then mixing with an aqueous medium containing a bivalent metal ion, such as milk.例文帳に追加
凍結した後、牛乳等の二価金属イオンを含む水性媒体と混合することにより、保形性がある冷菓等の半凍結状の食品を調製するための食品組成物を提供する。 - 特許庁
This frozen desert is obtained by freezing a stock solution comprising a milk constituent and a sweetening and then freeze-drying the frozen solution, wherein the sweetening contains ≥20 wt.% sugar alcohol.例文帳に追加
乳成分と甘味料とを含む冷菓用原液を、凍結したのち凍結乾燥させて得られる凍結乾燥冷菓において、甘味料中に占める糖アルコールの含有率を20重量%以上とする。 - 特許庁
To obtain frozen whipped cream having excellent shape or form retention in making artificial flowers as well as being rich in flavor peculiar to milk fat, and capable of being stably produced, to provide a frozen whipped cream package body, and to provide a method for producing the frozen whipped cream.例文帳に追加
乳脂肪特有の風味が豊富でありながら、造花した際の保型性が良好であり、安定した製造が可能な凍結ホイップクリーム、凍結ホイップクリーム包装体、及び凍結ホイップクリームの製造方法を提供する。 - 特許庁
Sweetener, for example, fruit chips, and stabilizers are added to soybean milk and soybean curd and the mixture is repeatedly frozen and stirred and merengue is admixed to the stirred mixture to produce the objective soybean milk or curd sherbet.例文帳に追加
豆乳および豆腐に果実チツプなどの甘味材料と安定剤を加え冷凍と攪拌を繰り返し、メレンゲを混ぜ込み再度攪拌の工程を経てシャーベツトにさせることを特徴とする。 - 特許庁
The marshmallow is easily obtained using powdered gelatin, dried albumen, peptides (e.g. milk peptide, soybean peptide) and saccharides (e.g. sugar, glucose, maltose) as the main materials and by using ordinary equipment in a frozen dessert production facility, i.e. a pasteurizer or HTST sterilizer and a freezer for frozen desserts.例文帳に追加
粉末ゼラチン、乾燥卵白、ペプチド類(乳ペプチド、大豆ペプチド等)、及び糖類(砂糖、ぶどう糖、麦芽糖等)を主材料とし、冷菓類の製造工場に於ける通常の製造設備である、パステライザーまたはHTST殺菌機、冷菓用フリーザーを使用することによって、容易にマシュマロを得られる。 - 特許庁
This reconstituted cream is obtained by preparing an aqueous starch solution, treating the solution to be reduce in viscosity, mixing the solution with the defrosted frozen cream and/or the defrosted frozen cream cheese together with a milk component, and reemulsifying the mixture to give the reconstituted cream defrosted from freezing, free from food additives, and furnished with the raw cream-like viscosity and whipping properties.例文帳に追加
澱粉水溶液を調製して粘度を低下させる処理をした後、解凍した凍結クリーム及び/又は凍結クリームチーズ及び乳成分を混合し、再乳化することで、生クリーム様の粘度及びホイップ性を有する食品添加物無添加の凍結解凍還元クリームを得る。 - 特許庁
Alternatively, the step (b) of filling the container is carried out after carrying out a step of injecting carbon dioxide gas inside a gas mixer after the step (a) of freezing the ice-cream mix or frozen-dessert liquid mix obtained by aging at least one raw material selected from milk and defatted milk.例文帳に追加
あるいは、(a)牛乳及び脱脂乳から選択された1つ以上の原料をエージングしたアイスクリームミックスまたは氷菓液ミックスを、フリージングした後、ガス混合機内で炭酸ガスを注入する段階を行った後、(b)の容器に充填する段階を行う。 - 特許庁
To provide a method for making a steamed pudding by which generation of pores and separation of milk fat are suppressed in a production process of the steamed pudding rich in milk fat, and syneresis caused when thawing frozen steamed pudding is prevented: and to provide the steamed pudding obtained by the method.例文帳に追加
本発明は、乳脂肪分に富んだ蒸し焼きプリンの製造過程において、鬆の発生や乳脂肪の分離を抑制し、さらに冷凍した蒸し焼きプリンを解凍した際の離水を防止せしめることが可能な蒸し焼きプリンの製造法及び該製造法により得られる蒸し焼きプリンを提供することを課題とする。 - 特許庁
The method for producing frozen cream sauce containing milk fat comprises treating cream sauce with a high-pressure homogenizer without cooling the cream sauce after a heating process, and freezing the resultant cream sauce.例文帳に追加
乳脂肪分を含む冷凍クリームソース類の製造方法において、加熱工程後冷却することなく、高圧ホモジナイザー処理しその後冷凍することを特徴とする冷凍クリームソース類の製造方法である。 - 特許庁
The frozen dessert is deliciously eaten at ease even by a person of food allergy such as atopic dermatitis through removing an allergenic substance such as milk, dairy products and eggs.例文帳に追加
なおかつ、乳および乳製品、卵などのアレルゲン物質を除去し、アトピー性皮膚炎など食物アレルギーの人でも、安心して美味しく食べられることを特徴とする。 - 特許庁
The fat-containing frozen dessert contains, based on fat content in the dessert, 1-50 wt.% of milk whey protein which has ≥75 wt.% of β-lactoglobulin on the basis of dry matter in the whole protein.例文帳に追加
脂肪分を含有する冷菓において冷菓中の脂肪分に対し、β−ラクトグロブリン含量が乾物換算で全タンパク質あたり75重量%以上の乳清タンパク質を1〜50重量%含む。 - 特許庁
The method for producing the frozen dessert includes mixing a raw material liquid which contains oil and fat, and butter milk so as to obtain an emulsified liquid, and freezing the emulsified liquid.例文帳に追加
また、本発明の冷菓の製造方法は、油脂とバターミルクとを含有する原料液を混合して乳化液を得た後、該乳化液をフリージングすることを特徴とする。 - 特許庁
As for a feeding amount, only 0.4g per day of the frozen dried product of a mixture of the culture product and a vehicle is added to milk substitute or the like.例文帳に追加
給与量としては、該培養物と賦形剤の混合物の凍結乾燥物を1日当たりわずか0.4gを代用乳等に添加して給与すればよい。 - 特許庁
The method for producing the frozen or freeze-dried biomass, providing the high survival rate uses a permeating liquid obtained by subjecting milk or whey to an ultrafiltration (UF) membrane treatment as the protective agent at the freezing or freeze-drying.例文帳に追加
凍結時又は凍結乾燥時の保護剤として、乳又は乳清を限外濾過(UF)膜処理することにより得られる透過液を使用し、高い生残率を有する凍結又は凍結乾燥微生物菌体を製造する方法。 - 特許庁
This method for producing the frozen bean curds is provided by adding a coagulant, dried and dead lactobacillus coccus and modified starch with a soybean milk, dissolving and dispersing, then heating for making it uniform, filling in a container for solidifying and then freezing quickly.例文帳に追加
豆乳に、凝固剤と、乳酸球菌乾燥死菌体と、化工澱粉とを添加し、溶解、分散させた後、加熱して均一化した後、容器に充填して固化させ、急速冷凍して冷凍豆腐を得る。 - 特許庁
The method for producing the ice creams includes mixing a base mix adjusted in a milk weight ratio to the maximum, and containing milkfat of 3-6 wt.% and sugar of not more than 6 wt.% (step 1), cooling and freezing the mixed base mix (step 2), and shaving the frozen base mix by an ice slicer to make the frozen dessert (step 3).例文帳に追加
乳の重量比率を最も大きくするとともに、乳脂肪分を3〜6重量%に、且つ糖分を6重量%以下に調整したベースミックスを混合し(ステップ1)、混合したベースミックスを冷却して凍結させ(ステップ2)、凍結したベースミックスをアイススライサで削って冷菓とする(ステップ3)。 - 特許庁
This frozen dessert having the favorable egg flavor is obtained by a method for making frozen dessert comprising the following processes: obtaining an egg composition by heating an egg-containing mixture comprising at least three kinds selected from the group of whole egg, egg yolk, and sucrose and milk-based raw material so as to denature the mixture, and adding the egg composition to a sterilized ice cream mixture.例文帳に追加
卵組成物を含む冷菓の製造方法であって、該方法が、以下の工程:全卵、卵黄、糖類または乳系原料からなる群より選択される3種以上を含む卵含有混合物を加熱することによって変性させて、卵組成物を得る工程;および該卵組成物を、殺菌後のアイスミックスに添加する工程を包含する、方法。 - 特許庁
To produce an acidic milk beverage excellent in suspension stability without any pasty feeling and useful for a frozen yogurt, etc., by mixing an aqueous solution of a highly functional pectin with an aqueous dispersion containing a microcellulose having a prescribed value or below of average particle diameter and then mixing the resultant mixture with an acidified milk.例文帳に追加
乳酸菌飲料等の酸性乳飲料において、喉越し等の悪い食感がなく、しかも長期的に乳蛋白粒子の凝集および沈降のない安定なものにすること、もしくは、例え沈降が発生しても容易に再分散できること、および、そのような安定な酸性乳飲料を、従来使用されてきたような単純な製造工程にて製造すること。 - 特許庁
The frozen dessert such as lact ice and sherbet containing 0.1-2.0 wt.% of oil and fat and 1.0-8.0 wt.% of milk solid content is obtained by including a protein hydrolysis product as a foaming agent derived from wheat so as to bring overrun to 50-250%.例文帳に追加
油脂0.1〜2.0重量%及び乳固形分1.0〜8.0重量%を含む、ラクトアイスや氷菓などの冷菓に、起泡剤として小麦由来のタンパク質加水分解物を含むことにより、オーバーランが50〜250%と高く設定できる。 - 特許庁
The cold storage agent 4 frozen in advance is grasped by one hand, and inserted into the pocket 5 through an opening part 5a to be put in, or the used cold storage agent 4 is grasped by one hand, and recovered from the pocket 5, when the lid member 3 is opened to put the delivered milk in the box main body 2.例文帳に追加
蓋部材3を開けて箱本体2内に宅配した牛乳を収納する際に、予め冷凍されている蓄冷剤4を、片手で掴んで開口部5aを通してポケット5の内部に挿入して設置し、また、使用済みの蓄冷剤4を片手で掴んでポケット5内から回収する。 - 特許庁
This freeze-dried soybean-curd is obtained by the following process: starch and collagen peptide are mixed into soybean milk, a coagulant for soybean-curd is added to the resulting mixture followed by heating to a temperature higher than the temperature being higher one, starch gelatinization temperature or coagulant reaction temperature, and then cooling; the resulting system is frozen and then freeze-dried.例文帳に追加
豆乳中に澱粉とコラーゲンペプチドを混合し、これに豆腐用凝固剤を加え、澱粉糊化温度および凝固剤反応温度のうち高い方の温度以上の温度に加熱し冷却したのち凍結し、フリーズドライ処理することによりフリーズドライ豆腐を製造する。 - 特許庁
In this sealed pack (440), the ingredients contain: a flavor ingredient (410) such as pieces of fruit (strawberry, raspberry, mango); a frozen portion of liquid (420) such as water, fruit juice, milk, coffee or tea; and a consistency ingredient (430) such as ice-cream, sherbet or yoghurt.例文帳に追加
この材料は、果物(イチゴ、ラズベリー、マンゴー)片などの風味材料(410)、水、果汁、牛乳、コーヒー、紅茶などの液体(420)の凍結した部分、ならびにアイスクリーム、シャーベット、ヨーグルトなどの粘稠性材料(430)を含んでいる。 - 特許庁
To provide emulsified food prevented from causing oil separation even when frozen or cooked through preparing emulsified food comprising soy milk or soy bean curd by using a thickening agent readily available and needing no complicated preparing process.例文帳に追加
豆乳や豆腐を含んで構成される乳化食品を、入手容易で、かつ複雑な調製工程を要しない増粘剤を用いて調製することによって、冷蔵保存や加熱調理によって油分離が生じることが抑制された乳化食品を提供する。 - 特許庁
To solve quality deterioration caused in the period of about one week to eight weeks for softening or fluidizing butter, or the like, kept in frozen state or in cold storage in the block form of 25 kilogram in producing a grain flour preparation comprising grain flour such as wheat flour and an emulsified milk fat product such as butter in a solid state at a low temperature as raw materials.例文帳に追加
小麦粉などの穀物粉とバターなどの低温で固形状を呈する乳化乳脂肪製品を主な原料とした穀物粉調整品の製造に当たり、25キログラムのブロック形態で冷凍保管あるいは冷蔵保管されているバター等を軟質化または流動化するための1週間から8週間程度の期間に惹起する品質劣化を解消した穀物粉調製品の提供。 - 特許庁
意味 | 例文 (44件) |
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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。 |
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