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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > heat- sterilizationの意味・解説 > heat- sterilizationに関連した英語例文

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heat- sterilizationの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 526



例文

To provide a packaged coffee beverage suppressed in generation of hydroxyhydroquinone due to heat sterilization, causing no generation of hydrogen peroxide in the body after drunk, and having good flavor.例文帳に追加

加熱殺菌によるヒドロキシヒドロキノンの生成を抑制し、飲用後に体内で過酸化水素を生成せず、風味が良好な容器詰コーヒー飲料を提供する。 - 特許庁

To provide calcium-added soymilk excellent in productivity without limiting to a heat sterilization method even if adding calcium to high concentration.例文帳に追加

本発明はカルシウムを高濃度に添加しても、加熱殺菌方式に限定されることなく生産性に優れたカルシウム添加豆乳を提供するものである。 - 特許庁

The deodorant bag for the high-pressure steam sterilization treatment consists of a water-insoluble and heat resistant material and contains the calcium carbonate packed in a bag having ventilating segments.例文帳に追加

高圧蒸気滅菌処理用の脱臭剤バッグは、水不溶性及び耐熱性の材料からなり、通気部分を有する袋体中に、炭酸カルシウムを充填して含む。 - 特許庁

To obtain an emulsified sauce suppressing a flavor mainly having a sour taste derived from an organic acid monoglyceride in spite of mixing with the organic acid monoglyceride in order to prevent demulsification of the emulsified sauce by heat sterilization.例文帳に追加

加熱殺菌による乳化状ソース類の乳化破壊を防止するために有機酸モノグリセリドを配合したにも拘らず、この有機酸モノグリセリドに由来する酸味を主とした風味が抑制された乳化状ソース類の提供。 - 特許庁

例文

To provide a medical molded member having a heat resistance favorably compared with conventional PVC materials and composed of a molding material having 1, 2-polybutadiene as main component, which is sterilizable under a general ethylene oxide gas sterilization condition.例文帳に追加

従来のPVC材料に比べて遜色ない耐熱性を有し、且つ、一般的なエチレンオキサイドガス滅菌条件で滅菌処理が可能な1、2-ポリブタジエンを主成分とする成形材料からなる医療用成形部材を提供する。 - 特許庁


例文

To provide a multilayer sheet or film containing a gas barrier layer, having low temperature characteristics, excellent barrier property, heat sterilization aptness and non-shrink property.例文帳に追加

ガスバリア層を含む多層シート又はフィルムにおいて、低温特性、バリア性が良好で、加熱殺菌適性があり非収縮性なものを提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing pasta-containing processed food comprising charging pasta and sauce in a container, wherein the pasta has moderated palate feeling even when subjected to heat sterilization, particularly to retort treatment for improvement in storability.例文帳に追加

パスタとソースが充填されたパスタ入り加工食品の製造方法であって、保存性向上のための加熱殺菌、特に、レトルト処理を施しても、パスタが適度な食感を有したパスタ入り加工食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

The albumen composition is obtained by adding 2-35.0 mass% of trehalose and 0.1-5.0 mass% of a soybean protein hydrolyzate to albumen and is subjected to heat sterilization and/or freezing processing.例文帳に追加

卵白に対して、トレハロースを2〜35.0質量%及び大豆タンパク質分解物を0.1〜5.0質量%添加することにより得られる加熱殺菌および/または冷凍処理を施した卵白組成物。 - 特許庁

To provide an infusion bag having less fine particles, excellent in transparency and flexibility, and in addition, having a sufficient heat resistance not deforming in sterilization at 115°C.例文帳に追加

微粒子が少なく、透明性および柔軟性に優れている上、115℃の滅菌でも変形することのない十分な耐熱性を有する輸液バッグを提供する。 - 特許庁

例文

Further an ultraviolet ray sterilization lamp is applied as an ultraviolet ray source, and the catalyst optically coated on a heat exchanging body is excited at all times by the ultraviolet ray.例文帳に追加

又、紫外線源として紫外線殺菌ランプを採用し、この紫外線により熱交換体に光コーティングした触媒を常時励起状態とする。 - 特許庁

例文

Subsequently, granulated sugar 5 as a sweetener, rice vinegar 6 and silicon bacterial water 7 are added to the Moromi water 4 followed by mixing them together (S5) and then carrying out heat sterilization (S6).例文帳に追加

次いで、このもろみ水4に甘味料としてのグラニュー糖5と米酢6とケイ素バクテリア水7を加えて混合(S5)した後、加熱殺菌した(S6)。 - 特許庁

The method for producing the coconut milk-containing food and drink comprises conducting homogenization and heat sterilization in such a state that the coconut milk, the glycerol fatty acid ester, and the sodium caseinate are together mixed.例文帳に追加

ココナッツミルク含有飲食品の製造方法において、ココナッツミルク、グリセリン脂肪酸エステル及びカゼインナトリウムを含有した状態で、均質化及び加熱殺菌を行う。 - 特許庁

To obtain a composition for a cap liner material which has both heat resistance, flexibility and cap liner modability and can retain liner performance even after high temperature sterilization treatment.例文帳に追加

耐熱性と柔軟性及びキャップライナー成形性を併せ持ち、高温殺菌処理をした後であっても、ライナー性能を保持できるキャップライナー材用組成物を提供する。 - 特許庁

To sufficiently heat cookware by effectively applying hot air to cookware in a sterilization container provided at a height where work is easy while effectively utilizing open space at the upper part of a custom kitchen.例文帳に追加

システムキッチンの上方の空いている空間を有効利用しつつ、作業しやすい高さに設けられた除菌庫で調理器具に効果的に温風を当て、調理器具を十分に加熱すことを目的とする。 - 特許庁

To provide a cap liner material which has heat resistance which can also bear retort sterilization and which is superior in elution-proof nature and superior in flavor nature of contents.例文帳に追加

レトルト殺菌にも耐え得る耐熱性を有すると共に、耐溶出性に優れ、内容物のフレーバー性に優れたキャップ用ライナー材を提供する。 - 特許庁

The coffee beverage packed in the container and subjected to heat sterilization treatment contains (A) chlorogenic acids of 0.04-0.15 mass% concentration and (B) the hesperidins of 0.01-0.3 mass% concentration.例文帳に追加

(A)クロロゲン酸類濃度が0.04〜0.15質量%であり、かつ(B)ヘスペリジン類濃度が0.01〜0.3質量%である加熱殺菌処理を施した容器詰コーヒー飲料。 - 特許庁

To provide a jelly-form or pudding-form food that has good appearance and food feeling, causes no denaturation of protein and no sedimentation of insoluble components, when it is treated with heat for sterilization or cooking and is eaten after heating.例文帳に追加

殺菌や調理等の加熱処理や、加温して食に供する場合において、蛋白質の変性や水不溶性成分の沈降がなく、外観および食感が良好なゼリー状、あるいはプリン状の食品を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing new liquid or pasty acidic food containing cheese, having granular feeling inherent in cheese even when subjected to heat sterilization, strong agitation or the like for improving storability.例文帳に追加

保存性向上のため加熱殺菌や強い攪拌等の処理を施してもチーズの粒々感を有する新規なチーズ入り液状又はペースト状酸性食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

To realize a sterile sheath for an endoscope which hardly develops a habit of bending at a thin, long, and flexible insertional part of the endoscope by the heat at the time of autoclave sterilization.例文帳に追加

オートクレーブ滅菌時の熱によって細長で軟性の内視鏡挿入部に曲がり癖が付かないよう内視鏡に用いられる滅菌シースを実現する。 - 特許庁

To provide a container cover including a liner with heat resisting properties resistant to hot filling or retort sterilization, and with low oxygen permiability therethrough.例文帳に追加

熱間充填やレトルト殺菌に耐える耐熱性を有すると共に、ライナーを通しての酸素透過が低いレベルに抑制されたライナーを備えた容器蓋を提供するにある。 - 特許庁

To provide a method for producing a coffee beverage which is prevented from flavor deterioration caused by heat sterilization, and in which a sulfur-containing compound such as 2-furfuryl thiol contributing to fresh coffee flavor, in particular its roasted feeling.例文帳に追加

加熱殺菌による香気劣化を避け、淹れ立てのコーヒー香気、特にロースト感に寄与する2−フルフリルチオール等の含硫化合物が保持されたコーヒー飲料を提供することを目的とする。 - 特許庁

This swallowing auxiliary comprises 4-10 mass % of wet heat treated starch and is made into a homogeneous viscous liquid or sol or gel state by retort sterilization treatment.例文帳に追加

湿熱処理デンプン4〜10質量%及び水を含有し、レトルト殺菌処理を施すことにより均質な粘性液体状又はゾル状又はゲル状とした嚥下補助剤。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert designed so as to effectively eliminate overload applied on a compressor caused when cold storage operation performed after heat sterilization operation is pulled down.例文帳に追加

加熱殺菌運転後に行われる保冷運転のプルダウン時に生じるコンプレッサの過負荷を効果的に解消することができる冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

The plastic piece mixed with retort food is bisected to prepare first and second samples and the first sample is heat-treated under the same heating condition as the retort sterilization treatment.例文帳に追加

レトルト食品に混入していたプラスチック片を2分割して第1、第2の試料を作り、第1試料にレトルト殺菌処理と同じ加熱条件で加熱処理する。 - 特許庁

To provide a composition for a gasket having excellent sealability, gas-barrier property, and heat resistance (restorability after high temperature sterilization) and a gasket using the composition.例文帳に追加

密封性、ガスバリア性に優れ、且つ、耐熱性(高温滅菌後の復元性)が良好なガスケット用組成物及び該組成物を用いたガスケットを提供する。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert where a high-temperature refrigerant flows into a cooler while bypassing a condenser and a decompression device to eliminate temperature rise in a compressor when performing heat sterilization.例文帳に追加

コンデンサ及び減圧装置をバイパスして高温冷媒を冷却器に流し、加熱殺菌を行う場合のコンプレッサの温度上昇を解消することができる冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

Mixing the low-temperature-extracted coffee with the high-temperature-extracted coffee results in producing the well-flavored coffee beverage slightly having heated smell even when subjected to heat sterilization.例文帳に追加

低温抽出コーヒーと高温抽出コーヒーとを混合することにより、加熱殺菌しても加熱臭の少ない風味良好なコーヒー飲料を得ることができる。 - 特許庁

To provide a retort pasta sauce capable of keeping the viscosity constant even if the sauce is subjected to heat sterilization to provide a retort product, and enabling a cooled pasta to be finished as a pasta dish having refrigerant feeling by enabling the sauce to be spread around the cooled pasta.例文帳に追加

加熱殺菌してレトルト製品としてもソースの粘度を一定に保つことができ、しかも冷したパスタと絡めると清涼感のあるパスタ料理に仕上げることのできるレトルトパスタソースを提供する。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert structured to eliminate noise occurring in an accumulator when heat sterilization is carried out by flowing hot refrigerant to coolers via a bypass between a condenser and a decompressor.例文帳に追加

コンデンサ及び減圧装置をバイパスして高温冷媒を冷却器に流して加熱殺菌を行う場合のアキュムレータで発生する騒音を解消した冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

To obtain a bactericidal agent excellent in chemical resistance and heat resistance, and having a high sterilization efficiency per hour even having a small heavy metal loading amount, and to provide a recycling technology of the above bactericide.例文帳に追加

耐薬品性、耐熱性に優れ、重金属イオン担持量が少なくても、時間あたりの殺菌効率が高い殺菌剤と該殺菌剤のリサイクル技術を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a medical double chamber container excellent in heat resistance and transparency after sterilization treatment though showing easy peel properties and capable of performing the mixing of contents therein.例文帳に追加

イージーピール性を示すにもかかわらず、耐熱性、滅菌処理後の透明性に優れる、容器内で内容物の混合を行うことのできる医療用複室容器を提供する。 - 特許庁

To easily perform sterilization to the optional part of an object which is not allowed to be heat sterilized at high temperature without using a harmful substance to the human body, such as a sterilizing agent or ultraviolet rays.例文帳に追加

消毒剤や紫外線など人体に対して有害性あるものを用いることなく、高温度に加熱殺菌することができない対象物の任意の部位に対して、簡易な殺菌を可能とする。 - 特許庁

To prevent the deterioration of the quality of a final product by mitigating the condition of retort sterilization when using a raw material in which many bacteria having high heat resistance are present.例文帳に追加

耐熱性の高い菌が多数存在している原料をレトルト食品に使用する場合に、レトルト殺菌条件を弱くし、最終製品の品質低下を防ぐ。 - 特許庁

To provide an outermost film specification eliminating the fear of blocking by heat generated by pressurized vapor, not generating pinholes by vibration and used for an inner bag for a bag-in-box for vapor sterilization.例文帳に追加

蒸気殺菌を行うバッグインボックスの内袋として、加圧蒸気による熱によってブロッキングするおそれがなく、かつ、振動によるピンホールの発生しない最外フィルム仕様を提案する。 - 特許庁

To provide a method for accurately specifying the time of insect contamination into food/drink subject to heat sterilization after packed irrespective of commodity kind.例文帳に追加

充填後に加熱殺菌を行う飲食品における昆虫の混入に対して、商品の種類に限らずその混入時期を特定できる正確な方法を提供する。 - 特許庁

Consequently, the osmotic agent stable under autoclaving or heat sterilization condition is provided for reduction of the amount of a biocompatible material in the sterilized peritoneal dialysis solution.例文帳に追加

結果として、オートクレービングまたは熱滅菌条件下で安定な浸透圧剤が提供され、これは滅菌した腹膜透析溶液中の生体適合性材料の量を減少させる。 - 特許庁

To provide a highly heat-resistant polyester container, deformation and contraction of which are minimized even under severe retort sterilization conditions at a high temperature for a long time, for example at 125°C for 1-50 min.例文帳に追加

125℃での1〜50分間処理のような高温・長時間の苛酷なレトルト殺菌処理の条件下でも、容器の変形や収縮を可及的に生じない、耐熱性の高いポリエステル樹脂容器を提供する。 - 特許庁

To obtain a gel-like food providing a smooth palatability, not forming spots of aggregate in appearance even after a heat sterilization process in a gel-like food of type which comprises egg components and a whey protein and is gelled by using a hydrocolloid.例文帳に追加

卵成分や乳清たんぱくを含み、ハイドロコロイドを用いてゲル化させるタイプのゲル状食品において、加熱殺菌工程を経ても、滑らかな食感が得られ、外観に凝集物の斑点が生じないようにする。 - 特許庁

To provide soymilk-containing frozen raw bean curd skin excellent in mass-production efficiency and drastically reduced in heat sterilization time and freezing time so that the flavor of raw bean curd skin is not spoiled.例文帳に追加

大量生産効率に優れ,加熱殺菌処理時間及び冷解凍時間を大幅に短縮することができ,生湯葉の風味が損なわれない豆乳入り冷凍湯葉を提供する。 - 特許庁

To provide a microwave heating method and a microwave heating device, capable of heating an objective material containing water to a temperature of not less than 100°C, and suitable for heat sterilization of various kinds of processed foods.例文帳に追加

水分を含む対象物品を100 ℃以上の温度に加熱することができ、各種の加工食品の加熱殺菌のために好適なマイクロ波加熱方法及びマイクロ波加熱装置を提供する。 - 特許庁

To provide a medicine-containing oral gel-like composition which has good heat resistance against thermal sterilization and good strength stability for a long period and does not cause syneresis.例文帳に追加

加熱滅菌に対する耐熱性および長期の強度安定性を有しかつ離漿を生じない医薬品含有経口ゲル状組成物を提供する。 - 特許庁

An ultraviolet sterilization lamp or an ozone gas supply body and a filter having a number of honeycomb through holes, comprising active carbon carrying silver are disposed successively facing to a room in an air supply duct of a total enthalpy heat exchanger.例文帳に追加

全熱交換器の室内側給気ダクトに紫外線殺菌灯又はオゾンガス供給体と多数のハニカム透孔を備えた銀添活性炭よりなるフィルタとを室内側へ向けて順に配設する。 - 特許庁

The membrane performs the penetration of a material having high viscosity and a high melting point and the sterilization of a gas and a liquid while electrically conducting and heat-generating in the self-heating type inorganic membrane 7.例文帳に追加

この自己発熱型無機多孔質膜7に通電し発熱させながら、高粘度や高融点の物質の透過あるいは気体や液体の殺菌を行なう。 - 特許庁

The raw material containing the heat-resistant bacteria having ≥1 min D_121°C is subjected to a sterilization treatment preliminary to sterilize the raw material, and the food obtained by using the sterilized raw material is retorted.例文帳に追加

D_121℃が1分以上の耐熱性菌を含む原料を事前に殺菌処理することにより無菌化した後、その原料を使用してレトルトする。 - 特許庁

To provide a cosmetic device equipped with a mist generator which performs heating for generating steam and heat sterilization of a liquid for generating the mist efficiently and achieves a reduction in the size of the device.例文帳に追加

スチーム生成のための加熱と、ミスト生成のための液体の加熱殺菌とを効率よく行い、装置の小型化を図ることができるミスト発生装置を備えた美容装置を提供する。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert by which heat sterilization of raw materials for frozen dessert in the apparatus can be made unnecessary or decreased and a bag for storing raw materials for frozen dessert.例文帳に追加

冷菓製造装置における冷菓原料の加熱殺菌を不要または減少させることができる冷菓製造装置および冷菓原料貯蔵袋を提供する。 - 特許庁

As a result, disorder and various movement is imparted to the hot water in the container, and the contact of the seeds in the perforated basket with the hot water is evenly repeated to uniformly heat the seeds within a prescribed sterilization time.例文帳に追加

これによって、容器内の高温水には乱雑で多様な動きが与えられ、多孔バスケット内の種子は高温水との接触を万遍なく更新して、所定の滅菌時間内に均一に加熱される。 - 特許庁

To provide a manufacturing method of a cap with a liner for a heat-resistant metal/PP cap capable of withstanding retort sterilization for 30 min at 130°C and also having good opening properties.例文帳に追加

キャップが130℃で30分間のレトルト殺菌に耐えうると共に、開栓性も良好な耐熱性金属PPキャップ用ライナー付キャップの製法の提供。 - 特許庁

To provide a milk beverage having a richer milk flavor without a deteriorated odor of milk ingredients, formation of precipitates, separation etc., of fats caused by high-temperature sterilization or heat preservation in a retorting sterilized milk beverage etc., such as a canned milk beverage.例文帳に追加

缶入り等のレトルト殺菌乳飲料等において、高温殺菌や加熱保存に起因する乳成分の劣化臭、沈殿の発生や脂肪分の分離等の問題のない、より乳風味の豊かな乳飲料を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a pasty meat product utilizing flavor of original meat by solving problems on food hygienics and preservability by heat sterilization treatment after production, and to provide a method for producing the pasty meat product.例文帳に追加

製造後の加熱殺菌処理により食品衛生上及び保存性の問題点を解決し、原肉の風味を生かしたペースト状食肉製品及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

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