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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > heat- sterilizationの意味・解説 > heat- sterilizationに関連した英語例文

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heat- sterilizationの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 526



例文

To provide a reliable, safe and excellent method for preventing generation of odor inherent to albumen such as hydrogen-sulfide odor and sulfurous odor originating from an albumen peptide even if albumen peptide is in a powder form or added in food and drink, or even after heat sterilization, storage, or exposure to light during storage.例文帳に追加

卵白ペプチド由来の硫黄臭、硫化水素臭といった卵白特有の臭気が、粉末の状態や飲食品に添加した状態であっても、また、加熱殺菌、保存、光等にさらされた経時保存後においても発生しない、安心、安全で優れた抑制方法の提供。 - 特許庁

The laminated knitted fabric has an elongation in the warp direction of ≥3%, an elongation in the weft direction of5%, an elongation recovery of90%, a weight of ≤230 g/m^2, and shrinkages in warp and weft directions after 100 times wet heat sterilization washings of20%.例文帳に追加

経方向の伸長率が3%以上、緯方向の伸長率が5%以上であり、伸長回復率が90%以上であり、目付けが230g/m^2以下であり、湿熱滅菌洗濯100洗後における経緯方向の収縮率が共に20%以下である。 - 特許庁

This packaged coffee drink subjected to heat sterilization treatment is such that (A) a chlorogenic acid concentration is 0.140-0.5 mass%, (B) chlorogenic acid/tannin (FOLIN-DENIS method) equals to 0.6-1.0 mass ratio, and (C) dichlorogenic acid/chlorogenic acid equals 0.06-0.19 mass ratio.例文帳に追加

(A)クロロゲン酸類濃度 0.140〜0.5質量%(B)クロロゲン酸類/タンニン(FOLIN−DENIS法)=0.6〜1.0質量比率(C)ジクロロゲン酸類/クロロゲン酸類=0.06〜0.19質量比率であることを特徴とする加熱殺菌処理を施した容器詰コーヒー飲料。 - 特許庁

Furthermore, the plant worm tea is obtained by blending plant worm which is cultured until to form carpophore with mulberry leaves at 1-3 time(s) ratio at a dry weight, drying the product with a warm air dryer followed by cutting, and subjecting the product to heat sterilization treatment at about 100-about 150°C for about 5-30 min.例文帳に追加

子実体を形成するまで培養した冬虫夏草と桑葉とを乾燥重量で1〜3倍の割合でブレンドし、温風乾燥機を用いて乾燥し、裁断を行い、次いで約100〜約150℃の温度で約5〜30分間火入れ処理を施すことにより冬虫夏草茶を得る。 - 特許庁

例文

The sterile liquid potage soup in a packaging pack is obtained by using lard as an oil and fat raw material which has a peroxide value of 0-0.3 and a CDM (conductometric determination method) value adjusted to a range of 13-25 hours by addition of an antioxidant, heat-treating the lard and packing the lard after super-high temperature sterilization treatment.例文帳に追加

油脂原料に過酸化物価が0〜0.3であり、酸化防止剤を添加してCDM値を13〜25時間の範囲に調整した豚脂を使用して加熱調理すること特徴とし、超高温殺菌処理後に充填された無菌包装パック入り液状ポタージュスープ。 - 特許庁


例文

To provide a propylenic resin composition for foods, giving molded articles for foods and retort uses, excellent in transparency, even when subjected to a pressing and heating sterilization treatment, and excellent in the balance of smell, solubility, flavor, heat resistance, rigidity, barrier property, and impact resistance, and to provide its molded article.例文帳に追加

レトルト用途向け食品用成形品で、加圧加熱滅菌処理を行っても透明性が優れ、臭気、溶出性、風味、耐熱性、剛性、バリア性、耐衝撃性などのバランスに優れた食品用プロピレン系樹脂組成物およびその成形品を提供する。 - 特許庁

This retort tea rice gruel is prepared by subjecting a mixture of tea powder obtained by pulverizing tea leaves in an extent not giving uncomfortable touches to teeth and a tongue, when eaten, water in an amount required for preparing the rice gruel, and suitably washed raw rice or steamed rice to a retort sterilization treatment in a heat-resistant sealed packing container.例文帳に追加

お茶の葉を、食したときに歯や舌に違和感が感じられない程度に粉砕した茶粉末と粥となるに要する適量の水、および適度に洗浄した生米または蒸米を含有したものを耐熱性の密封包装容器に入れ、レトルト殺菌処理を施す。 - 特許庁

The method for the production of dried bean curd refuse comprises the use of a drying vessel 10 for holding raw bean curd refuse in a drying chamber 12 and the removal of water and the sterilization of the raw bean curd refuse by the heat transmitted from a circulating thermal medium gas supplied to the drying chamber 12 while rotating the drying vessel 10.例文帳に追加

乾燥室12内に、原料おからを収容する乾燥容器10を設け、乾燥容器10を回転させながら、乾燥室12内に循環供給される熱媒体ガスからの伝熱により、原料おからの水分除去及び殺菌の操作を行う乾燥おからの製造方法及び装置である。 - 特許庁

To provide a method of heating a package, capable of heat-sterilizing a content and a packaging material of the package in a short time to a sterilization value more than that especially for a spore bacterium, without degrading the quality of the content wrapped by the packaging material, such as color and luster, flavor, smell, texture, and taste.例文帳に追加

包材で包装された内容物の色艶、風味、香り、食感および旨味に係る品質を劣化させることなく包装体の内容物及び包材を短時間で、特に芽胞菌を対象とした殺菌価以上に加熱殺菌することができる包装体の加熱方法を提供する。 - 特許庁

例文

In a heat sterilization mechanism in the next process, the number of soil-derived general bacteria, fungi and E. coli, which each stick to raw-material rice, is reduced at least to half of the number immediately after recovery by warming the rice-washed water at 60-100°C for 10-60 seconds.例文帳に追加

次工程の加熱殺菌機構において、60〜100℃の温度域で、10〜60秒間加温することによって、原料米に付着した土壌由来の一般細菌数、真菌数、大腸菌群数を回収直後の半数以下に減菌できる。 - 特許庁

例文

To provide a fermented milk product having as the active components a peptide and a fermented product in the fermented milk product and having an intestinal function controlling effect besides a hypotensive action owing to its antibacterial action, in spite of being the fermented milk product having a lactic acid bacterium killed by heat sterilization treatment after lactic acid fermentation.例文帳に追加

乳酸発酵後、加熱殺菌処理を行い乳酸菌が死滅した発酵乳製品であるにもかかわらず発酵乳製品中のペプチドおよび発酵産物を有効成分とする抗菌作用による整腸効果と血圧降下作用を併せ持つ発酵乳製品を提供する。 - 特許庁

The Akadama soil is subjected to heat sterilization at a temperature of800°C, being formulated at 50-75 wt.%, the black soil being free of agrochemical, that is, containing no chemical fertilizer, being formulated at 10-20 wt.%, and the Fuji sand is free of agrochemical, that is, containing no chemical fertilizer, being formulated at 10-20 wt.%.例文帳に追加

赤玉土は、800℃以上の高温で加熱殺菌処理したものであって、50〜75%配合され、黒土は、化成肥料を含まない無農薬のものであり、10〜20%配合され、富士砂は、化成肥料を含まない無農薬のものであり、10〜20%配合されている。 - 特許庁

The retort egg processed product is obtained by sealing in a pouch the scrambled egg as the assembly of many thin-film like coagulated eggs and the seasoning liquid ≥7,000 mPas in viscosity at 60°C in such a condition that the seasoning liquid does not get turbid due to the thin film-like coagulated eggs followed by carrying out a heat sterilization.例文帳に追加

パウチ内に薄膜状凝固卵が多数集合してなるスクランブルエッグと60℃における粘度が7000mPa・s以上の調味液とが、調味液が薄膜状凝固卵により混濁しない状態で密封・加熱殺菌されていることを特徴とするレトルト卵加工品。 - 特許庁

The grilled fish and shellfish canned food is obtained by cooking fish and shellfish followed by grilling, and then cutting the grilled fish and shellfish to a canning storage size without adding further liquid component, storing the product in a plurality of rows so as to keep interval to produce space in a can and deairing and sealing the can followed by heat sterilization.例文帳に追加

魚介類の調理を行った後、焼き上げ、焼き上げた後、更なる液体成分を加えずに、缶詰収納寸法に裁断し、缶詰缶内に空間を生じさせる間隙を保つように複数の並びに収納し、脱気密封して加熱殺菌したことを特徴とする焼魚介類缶詰。 - 特許庁

Thereby, after performing the heat-sterilization, it becomes possible to splash cooling water in a pot for lowering the temperature quickly to remarkably shorten the cooling time for reducing cooling expenses.例文帳に追加

[0002] この発明は、加熱殺菌装置内に冷却水を散布する装置を備えることによって、加熱殺菌後、釜内に冷水を散布して急速に温度降下させ、冷却時間を大幅に短縮しまた冷房費用の削減を可能にするなど、従来の課題を解決したものである。 - 特許庁

The milk protein-containing gelatinized nutritive composition is formulated with 1-7 wt.% of milk protein, 0.2-0.8 wt.% of polyvalent metal salt and 0.05-0.5 wt.% of a specific organic monoglyceride, and also subjected to heat sterilization.例文帳に追加

乳たんぱくを1〜7重量%配合したゲル状栄養組成物において、多価金属塩を0.2〜0.8重量%と特定の有機酸モノグリセライドを0.05〜0.5重量%配合し、かつ、加熱殺菌処理した乳たんぱく含有ゲル状栄養組成物である。 - 特許庁

To provide a method for producing pasty roux subjected to heat sterilization, easy to be taken out from a container such as a tube and capable of imparting sufficient postyness to a food when boiling the roux with a specified amount of water.例文帳に追加

チューブ等の容器から取り出しが容易であり、かつ、所定量の水を加えて煮込み調理した場合に食品に十分なとろみを付与することができる、加熱殺菌処理が施されたペースト状ルウを製造可能な方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a strong adhesive vapor deposition film which reinforces the adhesion of a polyethylene terephthalate film with an inorganic oxide vapor deposition film and is free from the generation of a delamination phenomenon, even when especially heat sterilization by retort or the like is performed, and a packaging material for retorting.例文帳に追加

本発明は、ポリエチレンテレフタレートフィルムと無機酸化物蒸着膜の密着を強化し、特にレトルトなどの加熱殺菌を行ってもデラミネーションの発生しない強密着蒸着フィルムおよびそれを用いたレトルト用包装材料を提供することを目的とする。 - 特許庁

This cosmetic is characterized by containing a superoxide scavenger comprising an ingredient extracted from a liquid which is prepared by cooling grain broth followed by adding yeast to the cooled broth, leaving the resultant broth to stand while feeding oxygen thereinto and then carrying out a heat sterilization.例文帳に追加

本発明の化粧品は、穀類の煮汁を冷却した後、酵母を添加し、酸素を供給しながら放置し、この後加熱殺菌して得た液体から抽出された成分を含むスーパーオキサイド消去剤を含有することを特徴とする。 - 特許庁

To provide a gelling agent, etc., providing a non-animal gel-like material having generally preferable physical properties when used for foods, etc., and forming gel retaining a solid material and contents of protein, etc., as it is also under conditions such as retort sterilization and excellent in heat-resistant stability.例文帳に追加

非動物性で、食品等に用いた場合に一般的に好まれる物性のゲル状物を提供でき、かつレトルト殺菌のごとき条件下においても、固形物やタンパク質などの内容物をそのままの状態で保持できる、耐熱安定性に優れたゲルを形成できるゲル化剤等を提供する。 - 特許庁

The meal provision system S also has an electric power supply device 85 installed in the provider for feeding electric power from a commercial power source to the three container devices 1 connected at the time of heat sterilization of the food cans a and the tableware b one after another in turn.例文帳に追加

また、給食システムSは、提供元に設置し、食缶aおよび食器bの加熱消毒時に接続した3台のコンテナ装置1に対して1台ずつ順番に商用電源からの電力を供給する電力供給装置85を備える。 - 特許庁

This germinated cereal powder excellent in food-processing aptitude, produced by crushing the cereal grains germinated after being immersed into water is provided by being subjected to a drying treatment of the germinated cereal grains, and then being subjected to a short time heat sterilization treatment.例文帳に追加

穀粒を水に浸漬した後発芽させた穀粒を、粉砕することにより製造する発芽穀類粉末の製造方法において、発芽させた穀粒を乾燥処理を施した後、短時間の加熱殺菌処理を行うことにより減菌された食品加工適性に優れた発芽穀類粉末を製造する。 - 特許庁

The container-packed oolong tea beverage by which heating smell after the heat sterilization treatment is reduced, by which the flavor deterioration under the long-term preservation, concretely oxidation deterioration smell is reduced, and by which the rich fragrance of the flower peculiar to the oolong tea is maintained is prepared by allowing the extract to be contained in the oolong tea beverage as a part thereof.例文帳に追加

さらにこれをウーロン茶飲料の一部に含有させることで、加熱殺菌処理後の加熱臭を低減し、長期保存における風味劣化、具体的には酸化劣化臭を低減し、ウーロン茶特有の豊かな花香が維持された容器詰めウーロン茶飲料を調製する。 - 特許庁

The method for storing the liquid containing a microbial cell or a microbial cell treated material comprises carrying out aeration and stirring while controlling pH of the liquid to 6-8, in the method for storing the liquid containing the microbial cell body or the microbial cell treated material supplied to heat sterilization treatment.例文帳に追加

本発明は、加熱殺菌処理に供する微生物の菌体または菌体処理物を含有する液体の保存方法であって、液体のpHを6〜8に調整しながら通気および攪拌することを特徴とする菌体または菌体処理物を含有する液体の保存方法である。 - 特許庁

The filter body is covered with a heat-resistant and corrosion-resistant cover material in a hermetically closed state while keeping the space between the filter body and the cover material and, after the space is sterilized by a sterilant, the filter body is internally subjected to the saturated steam sterilization.例文帳に追加

濾過装置本体と耐熱性且つ耐腐食性の被覆材との間に空間を維持しつつ、前記被覆材で前記濾過装置本体を密閉して覆い、前記空間を滅菌剤で滅菌後に、前記濾過装置本体内部を飽和蒸気滅菌する。 - 特許庁

This method for producing rice bran for rice milling, useful for producing wash-free rice by adding the rice bran to raw material rice comprises a process (fine separation process) 4 for adjusting the particle size of raw material rice bran and a process (heat sterilization process) 8 for sterilizing defatted raw material rice bran by heating.例文帳に追加

原料米に加えて混合することにより無洗米を製造するために用いる精米用ぬかの製造方法であって、原料ぬかの粒度を調整する工程(微分選別工程)4と、脱脂した原料ぬかを加熱殺菌する工程(加熱殺菌工程)8を備えた。 - 特許庁

To provide an albumen composition which is storable or distributable over a long period of time, and having proper instantaneous force and foaming properties utilizable for confectionery and baking, even after carrying out both the treatments of heat sterilization and/or freezing, without the risk of food poisoning by bacteria.例文帳に追加

食中毒菌の危険性が無く、長期保管や流通が可能であり、また、加熱殺菌および/または冷凍の両処理を行った後にも製菓及び製パンへの利用が可能な瞬発力及び起泡性とも良いことを特長とする卵白組成物を提供する。 - 特許庁

This method comprises the following process: filling a package with fresh orange flesh from which endocarp is peeled off, and jelly liquid with pH ≤4.0 containing an antioxidant and saccharides; and hermetically sealing the package followed by subjecting the sealed package to heat sterilization.例文帳に追加

じょうのう膜を剥皮した生みかん果肉と、抗酸化剤及び糖類を含有するpH4.0以下のゼリー液とを、包装容器に満注充填し、密封後、加熱殺菌することを特徴とする生みかん入り常温保存ゼリーの製造方法。 - 特許庁

The apparatus 1 for rapid heat sterilization comprises a sterilizing tank 10 housing the food sealed in a container 60 and a liquid 52, a heater 22 heating the liquid 52 which is supplied to the sterilizing tank 10, and nozzles 47 which squirts the heated liquid 52 to the liquid 52 in the sterilizing tank 10.例文帳に追加

容器60に密封した食品及び液体52を入れる殺菌槽10と、殺菌槽10に供給する液体52を加熱する発熱体22と、加熱された液体52を殺菌槽10内の液体52中に噴出するノズル47とからなる高速加熱殺菌装置1を構成する。 - 特許庁

To provide a technology for preventing deterioration of appearance caused by oozing between layers, for producing a multilayered high viscous and/or gelatinous food requiring heat sterilization, when the main ingredient of the food in each layer is besides the paste of seasoned sea-urchin eggs.例文帳に追加

各層の食品の主成分が練りうに以外である場合に、多層の高粘度、あるいは/および半ゲル状食品で加熱殺菌を必要とする食品を製造するについて、各層間の滲みによる外観の劣化の防止のための技術構成を確立すること。 - 特許庁

The objective method for producing bean-curd refuse comprises using full soybeans soaked in hot water, removing an unpleasant component from the soybeans through extracting glucide therefrom, giving the resultant product a fine-grained structure with a specific grain size, and sealedly filling in a packing material residual bean-curd refuse obtained by centrifuging the resultant product with a decanter followed by subjecting the resultant product to retort heat sterilization.例文帳に追加

丸大豆を温水で浸漬したものを使用し、糖質を抽出して厭味な成分を除き、次に特定の粒度に微細化し、更にデカンターで遠心分離して得られた残渣おからを包材中に密封充填した後、レトルト加熱殺菌を行い、目的のおからを得る。 - 特許庁

This method for the sterilization, washing and freshness retention of fresh vegetables comprises bringing the fresh vegetables into contact with hot water and cold water having prescribed temperatures, respectively, for prescribed times, respectively, to heat and then cool the fresh vegetables, instead of using various chemical agents such as sterilizers, antioxidants and preservatives.例文帳に追加

本発明はまた、生鮮野菜の表面に付着する微生物を除去すると同時に、生鮮野菜の鮮度を保持し、野菜本来の味、食感、外観の劣化を長期間防ぐことが可能な、生鮮野菜の除菌・洗浄及び鮮度保持方法を開発することも課題とする。 - 特許庁

The apparatus is provided with a hot gas pipe 40 bypassing the condenser and the decompression device so that the high-temperature refrigerant discharged out of the compressor is supplied to each of the coolers via the hot gas pipe to subject the mix to heat sterilization and the refrigerant discharged out of each of the coolers is sucked to the compressor.例文帳に追加

コンデンサ及び減圧装置をバイパスするホットガス配管40を備え、コンプレッサから吐出された高温冷媒を、ホットガス配管を介して各冷却器に供給してミックスの加熱殺菌を行い、各冷却器から出た冷媒をコンプレッサに吸い込ませる。 - 特許庁

Components of the fragrance and the flavor of the raw material 3 for extraction are passed from the bag 2 and extracted in the liquid 4 by heat sterilization after sealing of the container.例文帳に追加

密閉容器入り飲料は、少なくとも、通液性を有する袋2に封入された抽出原料3と、液体4とが容器内に入っている密封容器入り飲料であって、容器密封後の殺菌加熱により、袋2から抽出原料3の香り及び風味の成分が通過して液体4に抽出されている。 - 特許庁

A magnetic body 15 and a heating means 16 generating high frequency magnetic field from the circumference to heat the magnetic body are provided in a passage 14 of water particles 13 generated by an ultrasonic oscillator 12 that is a means atomizing water, whereby sterilization is performed.例文帳に追加

水を微粒化する手段である超音波振動子12によって発生した水粒子13の通路14に、磁性体15と、その外周から高周波磁界を発生して前記磁性体を加熱する加熱手段16を備えることにより殺菌を行う。 - 特許庁

To provide a method for producing new packaged drink for preventing change of ingredients which is caused by exposing drink contents to hot temperature by heat sterilization, preserving flavor and taste when extracting, preventing catechin ingredients from being thermally isomerized by heat, and preventing decrease especially of the contents of (-) epigallocatechin and (-) epigallocatechin gallate.例文帳に追加

飲料内容物が加熱殺菌による高温にさらされるために内容成分が変化することを防止し、抽出時の香りや味を保存するとともに、カテキン成分が加熱による熱異性化することを防止し、特に(−)エピガロカテキンおよび(−)エピガロカテキンガレートの含有量の減少を防止することができる新規な容器詰飲料の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a medical tube which is excellent in safety by suppressing dissolution of a crosslinking agent into a liquid flowing inside the tube since the tube contains almost no harmful crosslinking agent, has gas-barrier properties sufficient for use in the medical field, has heat resistance and hot water resistance, and causes extremely low deterioration of the gas-barrier properties after heat sterilization.例文帳に追加

有害な架橋剤をほとんど含有しないために、チューブ内を通る液体への架橋剤の溶出が抑制されて安全性に優れ、医療分野において使用するのに適したガスバリア性を有し、耐熱性、耐熱水性を有し、加熱滅菌処理後もガスバリア性の低下が極めて少ない医療用チューブの提供。 - 特許庁

With a priority given to the sterilization, the container of infectious medical treatment waste is placed in a heat resistant box before crushing the container, a nozzle to jet electromagnetic induction overheated steam is installed around the external wall of the enclosing heat resistant box, and high temperature steam is released within the container through a bore opened for sterilizing the waste inside, and also protecting the workers who crush the container from the secondary infection.例文帳に追加

滅菌を優先させ破砕以前に感染性医療廃棄物収容容器を耐熱性の箱で囲み、囲んだ箱の外壁に電磁誘導過熱蒸気用の噴射ノズルを設置して、ノズルからの高温蒸気の加熱により容器に穿孔させて内部に高温蒸気を放出し、滅菌させることによって破砕時の作業員の二次感染を防止する。 - 特許庁

This method for producing retort pouched rice gruel comprises packing at least rice and water in a heat resistant container with no oxygen permeability followed by sealing and then subjecting the resultant container to a first heating treatment at 80-100°C for 5-30 min, wherein the method is characterized by comprising a two-step heating treatment of the above first heating treatment followed by a pressurizing and heat sterilization treatment.例文帳に追加

レトルト粥類を製造するにあたり、少なくとも米と水とを、耐熱性があり、かつ、酸素透過性のない容器へ充填し密封した後に行われる加圧加熱殺菌工程において、80〜100℃にて5〜30分間の一次加熱処理及びこれに続く加圧加熱殺菌処理の2段階の加熱処理を施すことを特徴とするレトルト粥類の製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain a beverage excellent in a drinking feeling, containing psyllium in a state of maintaining an excellent pathological activity, preventing development in viscosity and gelation caused by psyllium during preparation and after heat treatment, etc., capable of remarkably controlling a progress of water separation of psyllium gel during a long-term or high-temperature preservation after heat sterilization treatment.例文帳に追加

優れた生理活性を維持した状態でサイリウムを含有し、且つ調製時および加熱処理後等におけるサイリウムに起因した粘性・ゲル化の発現が防止され、加熱殺菌処理後の長期間または高温での保存中におけるサイリウムゲルの離水の進行をも著しく抑制することができる飲用感良好な飲料を提供する。 - 特許庁

The method for producing a beverage includes a mashing step of mashing at least any of fruit and vegetable such as watermelon containing ascorbinase and a heat sterilization step for heat sterilizing at least any of the mashed fruit and vegetable or squeezed juice obtained from at least any of the mashed fruit and vegetable at 70°C or higher for 1-30 minutes.例文帳に追加

スイカなど、アスコルビナーゼを含有する果物および野菜の少なくとも何れかをすり潰す擂り潰し工程と、擂り潰した果物および野菜の少なくとも何れか、又は擂り潰した果物および野菜の少なくとも何れかから取得した搾汁を70℃以上で、1分〜30分間過熱殺菌する加熱殺菌工程とを含む飲料の製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing acidic gel food having smooth gel texture without causing bad gel texture such as aggregation, precipitation or layer separation of casein protein even when subjected to heat-sterilization when producing such gel food that acidic gel material containing casein protein includes moisture-containing solid matter such as flesh of fruit.例文帳に追加

カゼイン蛋白質を含む酸性のゲル状物中に、果肉等の水分含有固形物が内包されているゲル状食品を製造する際に、加熱殺菌してもカゼイン蛋白質の凝集・沈殿・層分離等のゲル組織不良が生じることなく、滑らかなゲル組織を有するゲル状食品を製造できるようにする。 - 特許庁

To prepare a vitamin B1 containing infusion which improves safety when a glucose/electrolyte infusion is infused and can keep its vitamin B1 stability even after it is subjected to heat sterilization in the production of the vitamin B1 containing infusion prepared by previously adding vitamin B1s to a glucose/electrolyte infusion.例文帳に追加

ブドウ糖・電解質輸液を投与する際の安全性向上を目指してなされるブドウ糖・電解質液にビタミンB1類をあらかじめ配合したビタミンB1類配合輸液剤を製造する際に加熱滅菌処理をしてもビタミンB1類の安定性を保持することができるビタミンB1類配合輸液剤を提供する。 - 特許庁

The method for producing the packaged seasoned pasta includes the raw material filling process of filling and sealing in a package, pasta added and absorbed with no water, and a seasoning liquid obtained by dissolving dextrin, and the sterilization process of sterilizing contents containing the pasta and the seasoning liquid by heat-treating the package.例文帳に追加

水を添加吸収させていないパスタと、デキストリンを溶解してなる調味液状物を容器に充填密封する原料充填工程と、前記容器を加熱処理することにより、前記パスタと前記調味液状物とからなる内容物を殺菌する殺菌工程と、を含むことを特徴とする、容器入り調味パスタの製造方法。 - 特許庁

To provide an unstretched polypropylene-based film which is excellent in easy tear property in the flow direction of a molten and extruded resin, has good impact resistance at a low temperature, is widely usable in high retort use (sterilization at 125-135°C) as a retort packaging bag, and has heat-sealing properties and blocking resistance; and a laminated body thereof.例文帳に追加

溶融押出した樹脂の流れ方向への優れた易引裂き性を持ち、且つ低温での耐衝撃性が良好であり、レトルト包装袋としてハイレトルト用途(125〜135℃殺菌)に広く使用でき、ヒートシール性、耐ブロッキング性を兼備したポリプロピレン系未延伸フィルムおよびその積層体を提供すること。 - 特許庁

To efficiently perform methane fermentation by suppressing the deposition of calcium carbonate CaCO_3 by preventing the calcium carbonate CaCO_3 from being attached to the inside of a tube of a heat exchanger, and being caused by heating a methane fermentation liquid obtained by subjecting material to be fermented to methane fermentation to a temperature or higher of the methane fermentation liquid and by performing the treatment (sterilization) of the methane fermentation liquid.例文帳に追加

被発酵材をメタン発酵して得られたメタン発酵液を、該メタン発酵液の温度以上に昇温して処理(滅菌処理)したことに起因する炭酸カルシウムCaCO_3の析出を抑制し、熱交換器の管内への付着を防止することにより、効率よくメタン発酵処理を行うこと。 - 特許庁

The method for inhibiting reduction in the content of theaflavins in a packaged beverage comprises adding theaflavins, treated extract of black tea, sucrose, and at least two kinds of artificial sweeteners to a packaged beverage, so as to inhibit the reduction in the content of the theaflavins which is caused by heat sterilization of the beverage, and also inhibit the occurrence of cloud and/or lees in the beverage.例文帳に追加

容器詰飲料に、テアフラビン類と、紅茶抽出物の処理物と、ショ糖と、2種以上の人工甘味料とを含有せしめ、これにより、飲料の加熱殺菌処理によるテアフラビン類含有量の低減を抑制することができるとともに、飲料中の濁りやオリの発生を抑制することができる。 - 特許庁

To provide a method for producing lactic acid fermented feed comprising consistently performing heat sterilization and cooling of solid culture media, charge of lactobacillus in the media and fermentation of the media, and also enabling production of lactic acid fermented feed within 24 hours by charging the lactobacillus under a high-temperature condition, so that the lactic acid fermented feed fattening livestock healthfully and also effective on improvement in the meat quality grade thereof can stably be fed every day.例文帳に追加

固体培養基の加熱殺菌、冷却、乳酸菌の投入、発酵を一貫して行うとともに、高温下での乳酸菌の投入を行うことにより、乳酸発酵飼料を24時間以内で製造することができるようにして、家畜を健康的に肥育でき、かつ、肉質の等級向上にも効果がある乳酸発酵飼料を毎日安定して給餌することができる乳酸発酵飼料の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing soybean milk into which swollen soybeans prepared by soaking soybeans in water to be swollen are charged from a hopper without preheating the soybeans or using chemicals, so as to produce soybean milk whose protein is not denaturalized and whose added taste and/or grassy smell are/is removed; and to provide a method for producing soybean milk including taking the soybean milk from the hopper followed by subjecting the soybean milk to heat sterilization.例文帳に追加

大豆をあらかじめ加温したり、薬品を使用したりすることなく、水に浸漬して膨潤した膨潤大豆をホッパーから投入することにより、タンパク質の変性がなく、雑味・青臭みを除去した豆乳の製造装置を提供し、豆乳を取出した後、加熱殺菌して豆乳を製造する。 - 特許庁

例文

A reversible heat-responsive galactoxyloglucan produced by partially hydrolyzing a side-chain galactose of a galactoxyloglucan can be added to a starchy raw material to thereby produce the rice cake and dumpling with a slight change in texture during long-term preservation without causing breaking into pieces during cooking or dissolution out even when subjected to retort sterilization (high-temperature heating) or heated after refrigeration and preservation.例文帳に追加

澱粉質原料に、ガラクトキシログルカンの側鎖ガラクトースを部分分解して製造される可逆的熱応答性ガラクトキシログルカンを添加することにより、レトルト殺菌(高温加熱)しても、冷蔵保存後加熱しても煮崩れや溶けだしがなく、又、長期保存時の食感の変化が少ない餅及び団子を製造することができる。 - 特許庁

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