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stewingを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 44



例文

a cooking method called stewing 例文帳に追加

煮浸しという料理法 - EDR日英対訳辞書

Stewing (one-pot dish cooked at the table) 例文帳に追加

煮る(鍋料理) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

a saucepan used for stewing 例文帳に追加

煮込みに使われるソースパン - 日本語WordNet

flesh of an older chicken suitable for stewing 例文帳に追加

シチュー用の年とった鶏の肉 - 日本語WordNet

例文

of Japan, a dish of beef prepared by stewing with soy sauce, sugar and ginger, called 'yamato-ni'例文帳に追加

大和煮という料理 - EDR日英対訳辞書


例文

The process consists of shell removal, salting, washing, shaping, stewing, roasting and drying, a second stewing and finally drying. 例文帳に追加

その工程は、除殻、加塩、洗浄、整形、煮熟、焙乾、二度煮、乾燥というふうになる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Remove the fat with a skimmer while stewing the meat. 例文帳に追加

肉を煮込みながら網じゃくしで脂肪を除きなさい。 - Weblio英語基本例文集

a metal pot for stewing or boiling 例文帳に追加

煮込んだり沸騰させるための金属の鍋 - 日本語WordNet

food prepared by stewing especially meat or fish with vegetables 例文帳に追加

肉や魚と野菜をとろ火で煮た料理 - 日本語WordNet

例文

meat is browned before stewing 例文帳に追加

シチューにする前に茶褐色に炒めた肉 - 日本語WordNet

例文

tough meat that needs stewing to be edible 例文帳に追加

食べられるためにとろ火で煮る必要があるかたい肉 - 日本語WordNet

Also, zosui is made by stewing cooked rice with the leftover soup of nabemono (a dish served in a pot at the table). 例文帳に追加

また、鍋物の残り汁に米飯を加えて煮る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

his stewing over the fight kept him awake most of the night 例文帳に追加

喧嘩について気をもんでいたので、彼はほぼ一晩中眠れなかった - 日本語WordNet

The pericarp is added to food cooked by boiling or stewing, stir-fried dishes, and Sichuan-style bean curd (tofu and ground pork spicy taste) for flavoring. 例文帳に追加

煮込み料理、炒め物、麻婆豆腐などに果皮を加えて風味をつける。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Butajiru (Tonjiru) is a Japanese cuisine that is prepared by stewing pork and vegetables with miso (bean paste). 例文帳に追加

豚汁(ぶたじる、とんじる)とは、豚肉と野菜を煮込んで味噌で調味した日本の料理。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Next, the meat is stewed again in order to make up for the short time of the first stewing and to fix the form. 例文帳に追加

次には二度煮をおこない、前回の煮熟の不足を補い、かつ、形状を固定させる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The filling is white bean paste, but syrup for stewing chestnuts or chestnuts themselves are used for it. 例文帳に追加

中身は白あんだが、甘味にクリの甘露煮で用いた蜜を使ったり、栗そのものを混ぜ込んだりしている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

an American style Chinese food that is made by stewing cut meat and vegetables, called chop suey例文帳に追加

チャプスイという,米国式の中国料理で刻み肉・ネギ・モヤシ・シイタケ・青豆などを煮込んだ料理 - EDR日英対訳辞書

The product is greatly influenced by the salt content; when too much salt is used the meat easily cracks during the stewing process and blisters are frequently produced on the surface. 例文帳に追加

塩量は製品に大きく影響し、多すぎると、煮熟中に亀裂が生じやすくなり、しばしば表面に水膨ができる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Hayashi rice is a dish featuring a sauce served atop white rice, the sauce of which is cooked by stir-frying thin pieces of beef and chopped onion with butter and stewing it with red wine and demi-glace sauce. 例文帳に追加

ハヤシライスとは、薄切りした牛肉とタマネギをバターで炒め、赤ワインとドミグラスソースで煮たものを白飯の上にかけた料理。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Zosui is just heating ingredients with soup or not stewing them enough to extract water from them in order to leave the original shape of rice. 例文帳に追加

汁とともに温めるだけ、または水分が飛ぶほどには煮込まず、米飯の粒の形を残すものが雑炊。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The sauteing/stewing seasoning liquid for protein-based raw material comprises an oil layer part and an emulsified layer part, and contains lysophospholipid.例文帳に追加

油層部と乳化層部とからなり、リゾリン脂質を含有することを特徴とする蛋白質系素材のソテー煮込み用調味液とする。 - 特許庁

To provide an agent for applying meat stew flavor obtained when stewing meat to a food or drink, and having weak roast flavor.例文帳に追加

肉を煮込んだ際に得られる独特の肉風味を飲食品に付与でき、かつローストフレーバーは弱い肉煮込み風味付与剤を提供すること。 - 特許庁

To avoid stain around a pan by restraining bubbles and splashes in making stewing for a long time with the use of an induction heating cooker.例文帳に追加

誘導加熱調理器を用いて長時間煮込みを行う際に気泡と飛沫の発生を抑制して鍋周辺を防汚する。 - 特許庁

This method for producing a fluid seasoning material is characterized by stewing a material comprising (1) water, (2) saccharides and (3) a peptide at 95-100°C for 60-120 min.例文帳に追加

水、 糖類、及び ペプチドを含む材料を、95〜100℃で60〜120分間煮込むことを特徴とする流動性調味材の製造方法。 - 特許庁

This paste product for stewing is produced by kneading a dough for the paste product consisting essentially of a kneaded dough, a powdery soybean milk and a coagulant for the Tofu and forming the resultant kneaded mixture.例文帳に追加

練生地、粉末状豆乳及び豆腐用凝固剤を必須成分とする練製品生地を混練し整形して煮込用練り製品を製造する。 - 特許庁

Some say this is a dramatized story, but stewing beef with soy sauce and sugar is the same method used to cook sukiyaki (thin slices of beef, cooked with various vegetables in a table-top cast-iron pan) and yamatoni (beef cooked in soy sauce). 例文帳に追加

この説を脚色されたものとするものもいるが、牛肉を醤油と砂糖で煮るのはすき焼きや牛肉の大和煮と同様の手法である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Though meat in Dong Po Rou is often fried and steamed after stewing, that in Kakuni is often finished omitting frying or steaming, or both. 例文帳に追加

東坡肉では肉を煮る他に揚げる・蒸す作業を加えることが多いが、角煮ではどちらか片方あるいは双方の作業を省いて仕上げることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Soy-sauce has a wide range of uses; putting it over food, dip a small portion of food in it, season food with it while stewing the food, making a soup or sauce from it. 例文帳に追加

食品素材に対して上からかけたり、少量を浸す「つけ・かけ」用途の他、煮物の味付けにしたり、汁やたれの味の基調にしたりと、利用範囲が広い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is common for Western-style cuisine restaurants to prepare the dish by stir-frying thin pieces of beef and chopped onion with tomato puree or tomato ketchup and slightly stewing it with a demi-glace sauce. 例文帳に追加

洋食屋では薄切りの牛肉とたまねぎを炒めてトマトピューレまたはトマトケチャップで和え、ドミグラスソースで軽く煮込んで作る事が多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Furthermore, various theories derived from Shingen regarding tourism products were formed, for example, Hoto (a popular regional dish, made by stewing flat udon noodles and vegetables in miso soup) as food for tourists, which was originally traditional food in Yamanashi Prefecture, is advertised as being `a combat ration used by Shingen.' 例文帳に追加

また山梨の日常食であったほうとうが「信玄の陣中食」として観光食としてアピールされるなど、観光物産に関わるさまざまな信玄由来説が形成された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To make the inside of an inner pot return to an atmospheric pressure when finishing steaming by optimally selecting or setting the steaming time after pressure cooking such as stewing except for rice cooking.例文帳に追加

炊飯以外の煮込み等の加圧調理後の蒸らし時間を、最適に選択または設定して、しかも、蒸らし終了時点で内鍋内を大気圧復帰させられるようにする。 - 特許庁

When the surface temperature of the cooking material reaches 98°C in stewing, the setting output of a magnetron falls from 800 W to 100 W, and the magnetron is continuously driven at a heating output of 100 W.例文帳に追加

煮込み調理時に調理物の表面温度が98°Cに達すると、マグネトロンの設定出力が800Wから100Wに下がり、マグネトロンが加熱出力100Wで連続駆動される。 - 特許庁

To provide an automatic supplier for hot water and soup with which soup or hot water can be automatically supplied just for decrease and a change in taste caused by over stewing does not occur, either.例文帳に追加

減った分だけ自動的につゆや湯水を補給でき、煮詰まることによる味の変化も起こらない湯水およびつゆの自動補給器を提供する。 - 特許庁

To obtain an improver for a fried food made of a bean curd mixed with thinly sliced vegetables, with which an excellent appearance is maintained without shrinkage after frying a dough in oil, shrinkage does not occur in stewing the fried dough and the dough is hardly broken into pieces while cooking.例文帳に追加

がんもどきの製造において、生地を油ちよう後の収縮がなく良好な外観を保ち、それを煮込み調理しても収縮がなく煮崩れもし難いがんもどきを提供することを課題とする。 - 特許庁

The sauteing/stewing seasoning liquid for protein-based raw material contains 0.02-1 wt.% of lysophospholipid.例文帳に追加

また、かかるソテー煮込み用調味液において、リゾリン脂質の含有量が0.02〜1%であることを特徴とする蛋白質系素材のソテー煮込み用調味液とする。 - 特許庁

To ensure that using convenience is not damaged even in a nonmagnetic low-resistance pan such as an aluminum pan by carrying out temperature control of water boiling, heat insulation, stewing, food frying or the like.例文帳に追加

アルミ鍋などの非磁性低抵抗鍋であっても、湯沸し、保温、煮込み、揚げ物等の温度制御を極力行い使い勝手を損なわないようにする。 - 特許庁

A control circuit 3 is configured to control temperature, even with the non-magnetic low-resistant pan, such as, the aluminum pan in a cooking mode such as heat retention and stewing for heating the pan with a relatively low power causing little loss in a heating coil or floating.例文帳に追加

制御回路3は、加熱コイル損失が少なく、浮き上がりが発生しない比較的小さなパワーで鍋を加熱する保温、煮込み等の調理モードでは、アルミ鍋のような非磁性低抵抗鍋であっても温度制御を行うようにした。 - 特許庁

A control circuit 3 is arranged to carry out temperature control even in the nonmagnetic low resistance pan such as the aluminum pan in a cooking mode of heat insulation, stewing or the like in which floating up does not occur since the pan is heated with a comparatively small power that causes less heating coil loss.例文帳に追加

制御回路3は、加熱コイル損失が少なく、浮き上がりが発生しない比較的小さなパワーで鍋を加熱する保温、煮込み等の調理モードでは、アルミ鍋のような非磁性低抵抗鍋であっても温度制御を行うようにした。 - 特許庁

The seasoning only for the stewing is used in a process for cooking the meat, the vegetables, and the like, with the water.例文帳に追加

生肉に香味野菜、油脂、各種スパイスなどを混合、加熱濃縮、磨細、することにより得られるペースト状のスパイスミックスに風味原料を配合しそれを加熱濃縮することで得られる煮込み専用調味料を肉や野菜などを水で煮込む工程で使用する。 - 特許庁

To enable automatic cooking such as keeping warm and stewing by uniforming the temperature distribution of a pan heated by an induction heating coil disposed in the center part of a casing, and by accurately catching the temperature of the pan by a temperature detector provided in the induction heating coil.例文帳に追加

筐体の後部側略中央部に配置される誘導加熱コイルで加熱される鍋の温度分布を均一化させるとともに、該誘導加熱コイルに設けられた温度検知器で鍋の温度を正確に捉え、保温や煮込み等の自動調理を可能にする。 - 特許庁

To provide sauteing/stewing seasoning liquid for protein-based raw material with which protein-based raw material such as meat, chicken or fish is moderately flavored when adding a small amount of seasoning to saute/stew the protein-based raw material, and a dish having good appearance and hardly causing scorched parts and/or unevenly heated parts can be made.例文帳に追加

畜肉、鳥肉、魚肉等の蛋白質系素材に少量の調味液を加えてソテー煮込みする際に、蛋白質系素材に程よく風味付けすることができ、かつ焦げや加熱ムラを生じ難く、見た目のきれいな料理を製することが可能な、ソテー煮込み用調味液を提供する。 - 特許庁

To provide a simple-structured cap-shaped heat insulating cover for a stewing pot, capable of being inexpensively provided because the original form is flat and sewing is very easy because of the shape, and capable of being conveniently stored by folding the cover flat in the original form without requiring wide space for storage.例文帳に追加

原型が偏平でありその形から縫製が極めて容易であるために安価な提供が可能であり、また、キャップ状に構成することにより使用するがその構成が極簡単であり、しかも、場所を取らないよう原型の偏平に畳んで都合良く仕舞っておくことができる煮物鍋の保温カバーを提供する。 - 特許庁

例文

This method for producing fond de veau comprises singly extracting backed meat, collecting stewed extracted solution from the resultant product, obtaining a proteolytic liquid generating through making a proteolytic enzyme act on the residue of the meat and using a protein hydrolytic liquid obtained by making a proteolytic enzyme act on the extracted solution or the baked meat as it is without stewing, and a stewed extracted solution of fried vegetables.例文帳に追加

フォンドヴォーを、焼成肉類を単独抽出し、煮込み抽出液を分取し、残さに蛋白分解酵素を作用させて生ずる蛋白分解液を得、これと前記抽出液もしくは焼成した肉類を煮込むことなくそのままこれに蛋白分解酵素を作用させて得られる蛋白加水分解液、および炒めた野菜の煮込み抽出液を使用して製造する。 - 特許庁

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