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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > チルドの意味・解説 > チルドに関連した英語例文

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チルドを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 150



例文

チルド流通あるいは冷凍流通の後にチルド解凍しても食味、食感等の品質の劣化がなく、衛生上の問題がない米飯食品を提供すること。例文帳に追加

To obtain a boiled rice food having neither deterioration of qualities such as flavor, palatability, etc., even in chilled food thawing after chilled distribution or frozen distribution and nor problem in terms of hygiene. - 特許庁

また、チルドカバー26の裏面中央部前後間に、二つのチルドケース27A、27Bを左右に離し両者間に冷気通路28を形成するためのリブ26aを設ける。例文帳に追加

The refrigerator further comprises a rib 26a, provided between the front part and the rear part of the center of the rear surface of the cover 26, to form the passage 28 between both the two chilled case 27A and 27B separated to the right and left sides. - 特許庁

しかしいずれもジャンルの一角を形成したといえるほどの成功には至らず、むしろこの流行はチルドカップ市場で発達している。例文帳に追加

None in this category achieved a success in making up a part of the genre and this particular trend rather developed in the chilled-cup market.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

この展示会は世界中の子どもたちのための援助団体,セーブ・ザ・チルドレン・ジャパンによって開催された。例文帳に追加

This exhibition was organized by Save the Children Japan, a support group for children around the world.  - 浜島書店 Catch a Wave

例文

アルコキシル化アルコールエステルは、特にオクチルドデシルPPG-3ミリスチルエーテルダイマージリノレートであってよい。例文帳に追加

Specifically, the alkoxylated alcohol ester may be octyldodecyl PPG-3 myristyl ether dimer dilinolate. - 特許庁


例文

アルコキシ化アルコールのエステルは、特にオクチルドデシルPPG-3ミリスチル エーテル ダイマー ジリノレートとすることができる。例文帳に追加

The ester of the alkoxylated alcohol can be octyldodecyl PPG-3-myristyl ether dimer dilinolate. - 特許庁

カルボキシル基含有水溶性化合物、水及びミリスチン酸オクチルドデシルを含有することを特徴とする経皮吸収促進性皮膚外用剤。例文帳に追加

The skin care preparation having promoted percutaneous absorption contains a carboxyl-containing water-soluble compound, water and octyl dodecyl myristate. - 特許庁

(a)プロテアーゼおよび(b)ペクチンまたはタマリンドシードガムを含有することを特徴とするチルドまたは冷凍米飯用改良剤。例文帳に追加

This improving agent for chilled or frozen boiled rice contains (a) protease and (b) pectin or tamarind seedgum. - 特許庁

また、前記送風手段を所定時間駆動して、チルド温度帯で冷却してからその後、氷温温度帯に切り替えることを特徴とする。例文帳に追加

After the air blowing means is operated for a predetermined time and cooling is performed in a chilled temperature zone, switching to an ice-temperature temperature zone is performed. - 特許庁

例文

冷却器6を機能させて被冷却物2をチルド域や冷凍域まで冷却する際、ヒータ4を作動させる。例文帳に追加

When a cooler 6 is functioned to cool a cooling object 2 to a chilled range or a refrigerated range, a heater 4 is actuated. - 特許庁

例文

家禽における骨粗鬆症の予防および処置用の医薬製品の製造のためのチルドロン酸およびその誘導体の使用例文帳に追加

TILUDRONIC ACID FOR PRODUCING MEDICINAL PRODUCT FOR PREVENTION AND TREATMENT OF OSTEOPOROSIS IN POULTRY, AND USE OF DERIVATIVE THEREOF - 特許庁

水分率を制御してパウチや成形容器に充填し易く、殺菌処理して個食用のレトルトパスタ或いはチルドパスタ等を提供する。例文帳に追加

To provide retort or chilled pasta as an individual food, easily filled in a pouch or molded container by controlling water content rate and sterilizing. - 特許庁

大豆コチルドン繊維物質に、液体の油性、または水性の風味成分を被覆し、これを噴霧乾燥して流動性風味成分組成物を得る。例文帳に追加

The flowable flavor composition is prepared by coating soybean cotyledon fiber material with oil-based or aqueous liquid flavor ingredients and spray drying the same. - 特許庁

冷蔵保存後に電子レンジで加熱調理を行っても良好な食感を有するチルド食品を提供すること。例文帳に追加

To obtain a chilled food having good palatability even by cooking with a microwave oven after preservation in cold storage. - 特許庁

締め付け作業等を一時中断しないで、片手でヘッドを傾けることができるチルドヘッド型のラチェットレンチを提供する。例文帳に追加

To provide a chilled head type ratchet wrench whose head is inclinable by a single hand without temporarily interrupting fastening work, etc. - 特許庁

チルド室ダンパは、あらかじめ設定された設定温度T_set(例えば−3℃)に達するまで開状態が続く(S2)。例文帳に追加

A chilled room damper keeps its opening state until the chilled room reaches a predetermined set temperature T_set (for example, -3°C) (S2). - 特許庁

チルド室,冷蔵室及び野菜室の庫内温度の調整を効率的に行うことにより省電力化を図ることのできる冷蔵庫を提供すること。例文帳に追加

To provide a refrigerator saving on electric power by efficiently controlling interior temperatures of a chilled compartment, a refrigerating compartment and a vegetable compartment. - 特許庁

冷凍やチルド保存後に於ける油ちょうや電子レンジ等による再加熱によっても外観や食感の劣化が生じない天ぷらの提供。例文帳に追加

To provide a deep-fried food causing no deterioration of its appearance and palate feeling even if fried or re-heated using a microwave oven or the like after freeze or chilled preservation. - 特許庁

冷却器からの冷気を下位に位置するチルドケース、冷蔵室へ向けて円滑に流れる循環流が得られるようにする。例文帳に追加

To obtain the circulated flow to allow the cold air from a cooler to smoothly flow toward a chilled case and a refrigerating chamber located at a lower position. - 特許庁

この際の常温は19℃〜22℃が好適であり、チルド温度帯は、−0.1℃〜+5.0℃であることが好適である。例文帳に追加

Preferably, the normal temperature is 19-22°C, and the chilling temperature zone is from -0.1°C to +5.0°C. - 特許庁

水や熱湯を注ぐだけで「とろみ」のあるス−プ、つゆ類などを有するチルド流通用即席麺類を得る。例文帳に追加

To obtain the ready-to-eat noodles by merely pouring water or hot water to obtain thick soup or the like at the same time. - 特許庁

品質を損うことなく、製品を製造し、かつ常温またはチルド流通においても優れた保存性を有する含水食品の製造を目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a hydrous food having excellent preservability at ordinary temperature or chilled distribution, with which the food is produced without impairing qualities. - 特許庁

殺菌のための加熱を軽減し、素材本来の味・香り・色合いを保持したチルド飲料を提供すること。例文帳に追加

To provide chilled drink maintaining taste, flavor and color tone inherent in raw material by reducing heat for sterilization. - 特許庁

また上記の処置によって冷蔵コンテナ200が貯蔵するチルド冷凍輸送物の損傷も回避できる。例文帳に追加

Also, the damage in the object that is chilled for transportation stored by the refrigerating container 200 can be avoided by the processing. - 特許庁

一方、前記チルドケース7の両側部及び後部には、前記冷却器からの冷気を前記冷蔵室9へ向けて下降させる冷気循環用の冷気通路31を設け、チルドケース7の領域で冷気が滞留することなく下方の冷蔵室9へ向かう円滑な流れを確保する。例文帳に追加

A cold air circulation passage 31 is formed at both side parts and a rear part of the chilled case 7 to allow the cold air from the cooler to flow down toward the refrigerating chamber 9, and the smooth flow of the cold air toward the lower refrigerating chamber 9 is secured without accumulating the cold air in an area of the chilled case 7. - 特許庁

内部が冷凍室13に形成され周囲壁が冷却面となる冷却器5と、冷却器5の下位に配置され露受皿を兼ねるチルドケース7と、チルドケース7の下位に配置された冷蔵室9とを備えた構成とする。例文帳に追加

This direct cooling type refrigerator comprises the cooler 5 provided with a freezing chamber 13 inside and having a cooling face on its circumferential wall, the chilled case 7 mounted at a lower position of the cooler 5 and also used as a dew receiving pan, and the refrigerating chamber 9 mounted at a lower position of the chilled case 8. - 特許庁

チルドで流通、保存する際に炊飯米と具材との間の水分移行等が生じず品質が安定で、喫食時に炊飯米と具材の食感、風味が優れたものとなる高品質のチルド保存用容器入り炊飯米を提供する。例文帳に追加

To provide high-quality cooked rice packaged in a chilled-storage container which is prevented from causing moisture transport, or the like between cooked rice and ingredients, when distributed and stored in a chilled state so as to be stable in quality, and which is prepared so that the texture and flavor of the cooked rice and the ingredients become superior at eating. - 特許庁

蒸発器5に、ダクト10内に貫通して配置される放熱板12を設け、ダクト内に流通される冷気を同放熱板により再冷却してチルド室(隔離室)4aに供給するようにしたので、チルド室(隔離室)の冷却力を向上することができる。例文帳に追加

An evaporator 5 is provided with a heat insulating board 12 being put into a duct 10 and since chill flowing through the duct is recooled by the heat insulating board before being supplied into a chilled chamber (isolation chamber) 4a, cooling power of the chilled chamber (isolation chamber) can be enhanced. - 特許庁

中性域で良好な風味を有する飲料原料をベースとする飲料組成物からなるチルド飲料であって、乳酸菌の生菌数が1×10^6〜1×10^9個/mlの範囲内にあり且つ乳酸発酵しないことを特徴とするチルド飲料を提供する。例文帳に追加

The chilled drink comprises a drink composition using drinking raw material having favorable flavor in neutral range as a base, has viable count of lactobacillus ranging from 1×10^6 to10^9 per ml, and causes no lactic fermentation. - 特許庁

野菜汁及び/又は果実汁をベースとする飲料組成物からなるチルド飲料であって、乳酸菌の生菌数が1×10^6〜1×10^9個/mlの範囲内にあり且つ乳酸発酵しないことを特徴とするチルド飲料を提供する。例文帳に追加

The chilled drink comprises a drink composition having vegetable juice and/or fruit juice as a base, has viable count of lactobacillus ranging from 1×10^6 to10^9 per ml, and causes no lactic fermentation. - 特許庁

ホイップクリーム等の泡状食品からなる層と、チルドデザート等の食品からなる層とが積層した多層デザートに関し、係る多層デザートの境界面が明瞭に分かれ、泡状食品からなる層をチルドデザート等の層がゲル化するのを待つことなく高温時に充填できる多層デザートを提供する。例文帳に追加

To provide multilayer dessert where a layer comprising foamed food such as whipped cream, and a layer comprising food such as chilled dessert are laminated on each other, the border line is clearly separated from each other, and the layer comprising foamed food, or the like, can be charged even when having high temperature without waiting for making the layer comprising the chilled dessert or the like, gelatinize. - 特許庁

TCI(ザ・チルドレンズ・インベストメント・ファンド)のJパワー(電源開発)株の買増しをめぐる問題ですがこれについて中止命令に対して不服を申し立てないという旨を(TCIが)発表しました例文帳に追加

I would like to ask you about TCI's (The Children's Investment Fund's) plan to acquire additional shares in J-Power (Electric Power Development Co.) TCI has announced that it will not file a complaint against the government's order to abandon the plan  - 金融庁

(a)プロテアーゼ、(b)ペクチンおよび/またはタマリンドシードガム、および(c)グリセリン脂肪酸エステルを含有することを特徴とするチルドまたは冷凍米飯用品質改良剤。例文帳に追加

The quality improving agent for chilled or frozen boiled rice includes (a) a protease, (b) a pectin and/or Tamarind seed gum, and (c) a glycerine fatty acid ester. - 特許庁

酢酸塩、グリシン、ポリリジン及びプロタミンからなる群から選択される物質を含有する食品原料を容器に密封し、加熱殺菌処理後冷却することを特徴とするチルド食品の製造方法。例文帳に追加

A food raw material containing a substance selected from acetic acid salts, glycine, polylysine and protamine is sealed in a container, subjected to thermal sterilization treatment and cooled to obtain the objective chilled food. - 特許庁

主にベニクスノキタケの抽出物中より分離する4-ハイドロキシ-2,3-ジメトキシ-6-メチル-5(3,7,11-トリメチル-ドデカ-2,6,10-トリエニル)-2-シクロヘキサ-2-エノン (4-hydroxy-2,3-dimethoxy-6-methy-5(3,7,11-trimethyl-dodeca-2,6,10-trienyl)-cyclohex-2-enone)で、肝臓組織の保護に有効である。例文帳に追加

The compound, 4-hydroxy-2,3-dimethoxy-6-methyl-5(3,7,11-trimethyl-dodeca-2,6,10-trienyl)-2-cyclohex-2-enone, mainly isolated from an extract of Antrodia camphorata, is effective for protecting liver tissue. - 特許庁

解凍後、解凍室内に冷気を優先的に供給することにより、解凍室内の温度を早期に冷蔵温度またはチルド温度とすることができる解凍室付き冷却庫を提供する。例文帳に追加

To provide a cooling storage with a defrosting chamber capable of setting a temperature in the defrosting chamber to a refrigerating temperature or a chilling temperature by supplying cold air to the defrosting chamber with priority after defrosting. - 特許庁

水溶性ヘミセルロースを有効成分とする米飯用保存性向上剤を、炊飯の際に添加することにより、通常品質劣化の著しいチルド帯で保存しても、品質良好な米飯の提供が可能となった。例文帳に追加

The method for providing cooked rice having good quality, even when preserving at a chilling temperature usually causing severe quality degradation, is obtained by adding a preservability-improver for cooked rice and composed of water-soluble hemicellulose as an active ingredient. - 特許庁

リバースチルドドメインに原因する画質低下を防止しながら、画像上に光抜けを生じさせないようにすることで、より高品質な画像を表示する。例文帳に追加

To display an image of higher quality by preventing the occurrence of a light drop-out on the image while preventing the degradation in sharpness to be caused by a reverse chilled domain. - 特許庁

前記エステル系溶剤が、パルミチン酸イソオクチル、イソパルミチン酸イソオクチルおよびピバリン酸2−オクチルドデシルからなる群より選ばれた少なくとも1種であることが好ましい。例文帳に追加

The ester solvents preferably comprise at least one chosen from the group consisting of isooctyl palmitate, isooctyl isopalmitate and 2-octyldodecyl pivalate. - 特許庁

pH5.2〜6.6の溶媒中で、ホモファルネソールに、スクアレン−ホペン環化酵素を作用させることを特徴とする(−)−3a、6、6、9a−テトラメチルドデカヒドロナフト[2、1−b]フランの製造方法。例文帳に追加

The method for producing (-)-3a,6,6,9a-tetramethyldecahydronaphtho[2,1-b]furan includes making SHC act on the homofarnesol, in a solvent at a pH of 5.2-6.6. - 特許庁

さっくりとした口溶けのよい食感を有し、しかも、チルド温度で長期保存した場合であっても離水が生じ難い酸性水中油型乳化食品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide an acidic oil-in-water emulsified food having crispy and meltable palate feeling and also hardly causing syneresis even when preserved at chilled temperature for a long period of time, and to provide a method for producing the food. - 特許庁

分岐鎖高級脂肪酸としては、イソステアリン酸が好ましく、分岐鎖高級アルコールとしては、イソステアリルアルコール、オクチルドデカノールおよびデシルテトラデカノールの群から選ばれる少なくと1種が好ましい。例文帳に追加

As the branched higher fatty acid, isostearic acid is preferred and as the branched higher alcohol, at least one kind selected from the group consisting of isostearyl alcohol, octyldodecanol, and decyltetradecanol is preferred. - 特許庁

物性、食感、風味等に優れ、チルド耐性、冷凍耐性等の保存安定性が効果的に改善された飲食品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain a food and beverage which have excellent properties, palatability, flavor, etc., effectively improved storage stability such as chilling resistance, freezing resistance, etc., and to provide a method for producing the same. - 特許庁

それを添加することにより、チルド保存または冷凍保存された米飯を電子レンジで加熱した場合に、米飯の良好な食感が保持される米飯用改良剤を提供する。例文帳に追加

To provide an improving agent for boiled rice, which retains superior texture of boiled rice through addition thereof, when heating chilled or frozen boiled rice using microwave oven. - 特許庁

例えば、電子レンジユニット10、冷凍ユニット12、制御及び冷蔵ユニット14、チルドユニット16及びコンプレッサユニット18を接続する。例文帳に追加

For example, a microwave oven unit 10, a refrigerating unit 12, a control and cold-storage unit 14, a chilled unit 16, and a compressor unit 18 are connected. - 特許庁

また、チルド室に隣接して野菜室4を有し、除菌成分発生手段にて発生した除菌成分を野菜室にも供給する構成とした室に供給する構成とする。例文帳に追加

Further, the refrigerator has a vegetable compartment 4 adjacent to the chilling compartment and is configured to supply the bacteria-eliminating component generated by the bacteria-eliminating component generation means to the vegetable compartment, too. - 特許庁

異臭が低減され、かつ保存時に匂い劣化を起こしにくい(±)−3a,6,6,9a−テトラメチルドデカヒドロナフト[2,1−b]フラン類の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing (±)-3a,6,6,9a-tetramethyldodecahydronaphtho[2,1-b]furans that are reduced in offensive odor and hardly suffer from deterioration in fragrance during preservation. - 特許庁

温度切替室を有し、経済的負担を軽減して場所の確保を容易にして利便性を向上するとともに、温度切替室に隣接するチルド室の貯蔵物の鮮度を維持することができる冷蔵庫を提供する。例文帳に追加

To provide a refrigerator having a temperature switching compartment, improving its convenience by reducing economic load and easily securing a spot therefor, and keeping freshness of stored articles in a chilled compartment adjacent to the temperature switching compartment. - 特許庁

チルド保存又は冷凍保存の期間の長短に拘わらず、咀嚼した時に口腔内に適量の離水が生じて広がるジューシーで作り立ての美味しさを有する加熱凝固卵加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide heat-coagulated egg processed food having juicy and just-made deliciousness because an appropriate amount of water is left and spread in the oral cavity when chewed regardless of length of a period of time for chilled or frozen storage. - 特許庁

例文

冷凍変性し易い加熱凝固卵白部を含んでいるにも関わらず、増粘剤等の添加物や澱粉を使わずとも、解凍後にもチルド品に匹敵する食感を示す冷凍卵加工品を提供する。例文帳に追加

To obtain a processed food of frozen egg exhibiting a palatability comparable with that of chilled food after thawing even without using an additive such as a thickener, etc., and a starch in spite of containing a thermally coagulated white part to be readily denatured by freezing. - 特許庁

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