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ピザを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 447



例文

さらに近年ではピザやフライドチキンなどの宅配も登場し、またおでん日本国外のおでんやトッポッキを扱う屋台が携帯電話で注文を受け配達するケースもある。例文帳に追加

Recently, also Pizza and fried chicken are available on delivery and also some 'yatai' (food stall) offering Oden (Japanese stewed dish) and Toppokki (Korean stewed rice-cake) take orders of deliveries on cell phones.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また上記高品質トマト処理物を原料の一部又は全部として用い、高品質の、トマトピューレ、トマトケチャップ、トマトスープ、トマト・クリーム・スープ、ピザソース、トマトジュース又はトマトミックスジュースを得る。例文帳に追加

High-quality tomato puree, tomato ketchup, tomato soup, tomato cream soup, pizza sauce, tomato juice or tomato mixed juice is obtained by using the high-quality tomato processed product as part or the whole of the raw material. - 特許庁

油脂性食品12としては、チョコレート、チョコレートクリーム、チーズクリーム、ピザクリームからなる群より選ばれた少なくとも一種が#好ましい。例文帳に追加

At least one kind selected from the group consisting of a chocolate, a chocolate cream, a cheese cream and a pizza cream is preferred as the oily and fatty food 12. - 特許庁

複数の支店を有する宅配ピザ屋のデリバリーサービス等の注文システムにおける注文後の配送の進捗状況を把握できるようにすること。例文帳に追加

To grasp progress of delivery after receiving an order in an order system in delivery service of a home delivery pizzeria having a plurality of branches etc. - 特許庁

例文

本発明は、ピザ生地等の薄板状の生地を安定して整形することができるとともに様々な形状の生地に対して容易に対応することが可能な食品用生地整形装置を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide an apparatus for shaping dough for food, capable of stably shaping the dough into a thin shape such as the one for pizza, and capable of easily corresponding to the dough in various kinds of shapes. - 特許庁


例文

加熱室内で魚や肉などの焼き物の加熱調理は勿論のことケーキやピザなどの被加熱物の大きさに応じて好適な加熱調理を行うことができる加熱調理器を提供する。例文帳に追加

To provide a cooker capable of performing not only the cooking of broiling fish or meat or the like but also suitable cooking corresponding to the size of an object to be heated such as cake or pizza inside a heating chamber. - 特許庁

この小麦粉生地をあんまんや肉まん等の中華まんじゅうの外皮、あるいはピザパイのクラスト等とすることにより、冷蔵あるいは冷凍保存後に電子レンジで加熱しても、硬化しない。例文帳に追加

Skin of a chinese bun such as a bean-jam bun or meat bun or crust or the like of pizza pie using this flour dough is free from stiffening even if heated with the microwave oven after refrigerating or freezing storing. - 特許庁

小麦粉に耐冷凍性イーストを加えてピザ生地を形成し、イーストによる発酵が行なわれる前に冷凍し、特別な解凍装置や焼成装置を使用することなく解凍、発酵、焼成が同時に行なう。例文帳に追加

The frozen pizza dough is obtained by adding cold resistant yeast to wheat flour to form pizza dough and freezing the pizza dough before fermentation by yeast is carried out and simultaneously carrying out thawing, fermentation and baking of the dough without using specific thawing apparatus and baking apparatus. - 特許庁

上記菌株を含有するパン、ヨーグルト、漬物、ピザ等の食品、および、上記菌株を有効成分として含有することを特徴とする動脈硬化予防剤。例文帳に追加

Further, food, such as bread, yoghurt, pickles, and pizza, which contains the strain and a prophylactic for arterial sclerosis which contains the strain as an active ingredient are provided, respectively. - 特許庁

例文

ぴざすぱ、ぴざぴらふ及びぴざどりあは、スパゲッティ類、ライス類及び具材等の重みに耐えられるピザ台の生地の上にのせ、オーブンで焼き、少しずつ切りわけることもできるので、主食、間食、夜食として喫食できる。例文帳に追加

In order that the pizza spaghetti, the pizza pilaf, or the pizza doria is not scattered, when cut into small pieces or eaten, fresh cream, a sauce and cheese are mixed with cooked spaghetti and cooked rice. - 特許庁

例文

粗蛋白質(CP)が乾燥固形分換算で60%以上90%未満、NSI(窒素溶解性指数)が30以上90未満である粉末状大豆蛋白を用いることを特徴とするピザクラストの製造法。例文帳に追加

The method for producing the pizza crust comprises using powdery soybean protein having60% and <90% crude protein (CP) expressed in terms of dried solid content and having30 and <90 NSI (nitrogen-solving index). - 特許庁

生地を焼成する際の温度にかかわらず、焼成時の風船状の膨らみを効率よく抑制し、外観や食感に優れたピザ類およびその製造方法を提供することである。例文帳に追加

To provide pizza good in appearance and palate feeling through efficiently suppressing balloon-like puffing in baking irrespective of dough-baking temperature, and to provide a method for producing the pizza. - 特許庁

個々に冷凍した成分およびピザ型食品を移動しやすく、コンパクトで、かつエネルギー的に自律性の焙焼−販売ユニットで別々に貯蔵し、焙焼する。例文帳に追加

The industrially frozen ingredients and the pizza-type food product is, respectively, stored and baked in a mobile, compact and energetically automonous baking-selling unit. - 特許庁

前後方向に隣り合う凸部40,40間、最前列の凸部40と前壁36との間および最後列の凸部40と後壁38との間に、ピザ生地からこぼれ落ちたトッピング材料を回収する凹部42が画成される。例文帳に追加

Concave portions 42 are defined between the convex portions 40 and 40 longitudinally adjacent to one another, between the first row convex portion 40 and the front wall 36 and between the last row convex portion 40 and the rear wall 38 to collect topping shaken off from the pizza crust. - 特許庁

シャリの劣化、老化を防止することができる上に、保形性が失われず、しかも味覚や食感等の低下を招来することがないピザライスの製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing pizza rice in which deterioration and aging of cooked rice can be prevented and a shape-retaining property is not lost and taste, texture, or the like, is not lowered. - 特許庁

スプレッド性、冷凍耐性に優れたペースト状組成物をトッピング材として使用し、カレーが隠し味として風味付けされた新しい風味の非常に旨いピザを製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing pizza with new delicious flavor and seasoned with curry as a secret seasoning by using a pasty composition which is excellent in spreading property and freeze-resistant property, as topping material. - 特許庁

電子レンジで加熱した際に、焼き面がほどよい焦げ目を有し、また食感もクリスピーである餃子、ピザ、ステーキ、魚を製造する方法であって、さらにハンドリングが容易で製造安定性に優れた製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a food producing method for producing Gyoza (Jiaozi:Chinese food), pizza, steak and fish which have moderate scorch in burnt mark when heating with a microwave oven, and crispy palate feeling, easy to be handled and excellent in production stability. - 特許庁

おからにマヨネーズを混ぜたものであって、ピザ等を焼く際にベースとして使用する食品、又乾燥させたおからにマヨネーズを混ぜた食品であって、生野菜等にかけて使用する調味料に適した食品。例文帳に追加

This food is obtained by mixing mayonnaise with bean-curd refuse and used as a base when baking e.g. pizza, or is obtained by mixing mayonnaise with dried bean-curd refuse and suitable for a seasoning to be used for sprinkling over e.g. raw vegetables. - 特許庁

大型の急速冷凍装置を使わずに冷凍し、解凍なしで一般家庭においても手軽に一種類の調理機を使用し焼成と平行し同時に、イーストによる十分な発酵が行なわれる冷凍ピザ生地の提供。例文帳に追加

To provide frozen pizza dough frozen without using a large-sized rapid-freezing apparatus, capable of simultaneously carrying out baking and sufficient fermentation with yeast by easily using one kind of a cooking machine even in an ordinary home without carrying out thawing. - 特許庁

本発明は電子レンジに関し、特にピザやお好み焼などのような偏平な食品であっても、中央部を充分加熱することができるようにすることを目的とする。例文帳に追加

To sufficiently heat the center section of flat food such as pizza or a pancake in particular in a microwave oven. - 特許庁

オーブン機能付き電子レンジの扉を長時間開けっ放しにすることをなくしてピザの調理時間を短縮させると共に、省エネルギーに寄与するオーブン機能付き電子レンジを提供する。例文帳に追加

To provide an oven function-equipped microwave oven allowing reduction of a cooking time of a pizza and contributing to energy saving by preventing that a door of the oven function-equipped microwave oven is kept open for a long time. - 特許庁

モチ米約70%、うるち米約30%でできている餅を厚さ約5〜7mm位のピザクラスト形状にしたものを使えば、型くずれがしにくく、固いこげ目があっても、なくても手に持って食べやすい。例文帳に追加

This thin-processed rice cake is such one that rice cake made from about 70 wt.% glutinous rice and about 30 wt.% nonglutinous rice is processed into a pizza crust form about 5-7 mm thick. - 特許庁

ピザ類の生地表面に小孔を穿設する際に用いる穿孔用器具において、小孔を穿設する先端部が長径と短径とを有する扁平な形状である穿孔部を有するようにした。例文帳に追加

The boring tool to be used in boring tiny holes on the surface of pizza dough has a boring element whose tip for boring the tiny holes is of flat shape with major and minor axes. - 特許庁

載置することのできるピザ等の食品の大きさが大きく、加熱調理のときの作業性が良く、さらに安定感の良い電子レンジ用トレイ、食品包装体及び前記電子レンジ用トレイの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a tray for a microwave oven capable of placing a food such as a pizza or the like with a large size, with good operability during cooking by heating, and with good stability, a food package and a method for manufacturing the tray for the microwave oven. - 特許庁

常に均一な形状に成型せしめることができ、しかも、角形形状、方形形状、楕円形状など多種多様の形状に成型せしめることが出来る、ピザ生地など食品生地の成型方法、及びその装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method for forming food dough such as pizza dough or the like, which always forms dough into a uniform shape and yet forms dough into various shapes such as a square, rectangular or elliptic shape and an apparatus therefor. - 特許庁

生地を焼成する際の温度にかかわらず、焼成時の風船状の膨らみを抑制できる効率のよい小孔を穿設することができるピザ類の穿孔用器具を提供することである。例文帳に追加

To provide a boring tool for pizza capable of boring efficient tiny holes enabling balloon-like puffing in baking to be suppressed irrespective of dough-baking temperature. - 特許庁

冷蔵又は冷凍後、再加熱しても、歯切れがよく、クリスピーな食感を有するピザクラストを、製造工程の煩雑化を伴うことなく製造できる方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a pizza crust keeping crisp palatability even after reheating a refrigerated or frozen crust without complicating the production process. - 特許庁

宅配ピザ等の宅配商品を、コンピュータネットワークを用いて容易に受発注できる宅配商品の受発注システムを提供する。例文帳に追加

To provide a system for ordering/order receiving home delivery article and receiving order capable of easily ordering a home delivery article such as home delivery pizza and receiving the order using a computer network. - 特許庁

特に、ピザ用生地は、強力粉を40〜60重量%と、薄力粉を5〜25重量%と、抹茶を0.5〜5.0重量%と、ドライイーストを0.5〜2.0重量%と、水を25〜45重量%と、塩を0.3〜3重量%とを混ぜ合わせたものとした。例文帳に追加

The dough for the pizza is especially prepared by mutually mixing 40-60 wt.% of the strong flour with 5-25 wt.% of the soft flour, 0.5-5.0 wt.% of the powdered green tea, 0.5-2.0 wt.% of a dry yeast, 25-45 wt.% of water and 0.3-3 wt.% of salt. - 特許庁

また現在では、外来のピザやクレープ等あるいは創作料理の流行の影響を受け、チーズやイチゴ、チョコレート他の具材をトッピングとして載せるなど、若年層の好みに応じて一風変わったお好み焼きを出す店も増えている。例文帳に追加

Also nowadays, from the influence of pizzas, crepes and so on from foreign countries or other creative cuisine, ingredients like cheese, strawberry, chocolate and the others are topped on it and the shops have increased, where unique okonomiyaki suiting the taste of young people are served.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

カレー風味のベースソースに、少なくともトマトペースト、野菜等の具材、香辛料を加えて調味した、カレー粉が隠し味として風味付けされているペースト状組成物をトッピング材として使用することを特徴とするピザの製造方法に従うこと。例文帳に追加

This pizza is produced by using the pasty composition, as the topping material, wherein the pasty composition is prepared by adding at least a tomato paste, ingredients such as a vegetable, spice to a base source with curry flavor as the secret seasoning. - 特許庁

本発明は、均一な形状に成型せしめることができ、しかも角形形状や方形形状、あるいは楕円形状など多種多様の形状に成型せしめることが出来る、ピザ生地など食品生地の成型方法、及びその装置を提供するものである。例文帳に追加

To provide a method for forming food dough such as pizza dough or the like, which forms dough into a uniform shape and yet forms dough into various shapes such as a square, rectangular or elliptic shape and an apparatus therefor. - 特許庁

調理パン、カレー饅頭、ピザ、ドーナツ、パイなどのベーカリー製品、カレーうどんなどの麺類製品、およびその他の食品に有効に用いられ、高い冷凍耐性、機械耐性、耐熱性および耐老化性を有し、風味および食感に優れるカレー風味のペースト状組成物の提供。例文帳に追加

To obtain a pasty composition of curry flavor, effectively useful for a bakery product such as cooked bread, curry and cake made from wheat and filled with sweet bean paste, pizza, doughnut, pie, etc., noodles such as curry and noodles, etc., and other foods, having high freeze resistance, resistance to machine, heat resistance and aging resistance and excellent flavor and palatability. - 特許庁

当該発色フィルムをピザ、ラザニア、グラタンなどの各種食品に載せたり、被覆して、電子レンジにかけるだけで、各種食品に焦げ色、焼き色をオーブンと同様な色調で鮮明、且つ容易に着色できる。例文帳に追加

A scorched color or a burnt color can clearly and readily be applied to various kinds of foods in the same color tone as that produced by an oven simply by placing the color developing film on the various kinds of foods such as a pizza, a lasagna or a gratin or covering the foods therewith and treating the resultant foods in a microwave oven. - 特許庁

本発明は、弁当、ピザ、寿司などを購入し、水平に保って持ちたい物の場合、平たい容器のものを袋に入れても、袋内でずれることなく、水平な状態を保ちながら持ち運ぶことができるように工夫したバッグを提供する。例文帳に追加

To provide a bag devised for horizontally carrying a box lunch or the like without any deviation in the bag even if putting a flat container in the bag, when a user purchases a box lunch, pizza, Sushi or the like and carries it keeping a horizontal attitude. - 特許庁

本発明は、可塑性生地材料や非常に流動性の高い生地材料を確実に成型・焼成せしめ、常に食品生地を非常に効率よく一貫生産せしめることが出来る、ピザ生地など食品生地の製造方法、及びその装置を提供するものである。例文帳に追加

To provide a method for producing food dough such as pizza dough in which a plastic dough material and a dough material having extremely high fluidity are surely formed and baked and food dough can always extremely efficiently and continuously be produced and to provide an apparatus for producing the food dough. - 特許庁

あらかじめ6分割したライスピザ分断片を2個並列して収納しているため、食するときに分割する手間と時間を省け、衛生状態が良く、ドリップによる汚れを防止でき、消費者の購買意欲をそそることができると共に、重合時の安定性に寄与する。例文帳に追加

To provide a storage container for rice pizza in which a consumer can easily eat rice pizza without any troublesome labor and time of splitting rice pizza into a plurality of pieces, the sanitation-keeping function and the visual function to arouse the customer interest are excellent, and the drip can be prevented from flowing out. - 特許庁

パンやピザなど食品生地の加工時において、粉体と液体の混練を行うとき周辺に粉体が飛散し、また混捍を行うときは打ち付ける作業台が必要であり、設備面や衛生面から製造する場所が限定され、何処でも誰でも手軽に作ることが出来ない。例文帳に追加

To solve the problems wherein when processing a food dough for bread, pizza or the like, powder is scattered to the surrounding at the kneading of powder with liquid, a workbench to be bumped is required at kneading up, a production site is limited from the face of facilities and the face of hygiene, and the food dough can not be produced at everywhere by everyone. - 特許庁

オキシフルオルフェン(oxyfluorfen)、ブタフェナシル(butafenacil)、アザフェニジン(azafendin)、フルミオキサジン(flumioxazin)、ノルフルラゾン(norflurazon)、プロピザミド(propyzamide)、イソキサベン(isoxaben)、ジウロン(diuron)、テルブチラジン(terbuthylazine)、テルブメトン(terbumeton)およびフラザスルフロン(flazasulfuron)から選ばれる1種以上の化合物を有効成分とする除草剤の散布と、植物性固形物の土壌表面の覆設とを組み合わせる。例文帳に追加

This weeding method comprises combining application of a herbicide composed of one or more kinds of compounds as active ingredients selected from oxyfluorfen, butafenacil, azafendin, flumioxazin, norflurazon, propyzamide, isoxaben, diuron, terbuthylazine, terbumeton and flazasulfuron with covering the surface of soil with a vegetative solid material. - 特許庁

加熱室内の食品がピザ等の表面積の平たく大きい食品である場合には、放射アンテナ13と外側アンテナ11とは、羽根部13A〜13Dのそれぞれがリブ11A〜11Dのいずれかに対向し、これらの最短距離を3mm〜5mmとされるような、マイクロ波的に結合された状態とされる((A)参照)。例文帳に追加

When the food product in the heating chamber is a large food product with a flat surface area such as a pizza, the radiation antenna 13 and the outer side antenna 11 are arranged in a microwave-wise coupled state wherein each of blade parts 13A-13D faces one of ribs 11A-11D and their shortest distances are 3-5 mm. - 特許庁

ピザソースなどの粘性液を均一に塗布でき、また塗布作業終了後に不用意な滴下を起こすことがなく、さらに塗布作業終了時にノズル内に残留する粘性液の量を大幅に減らすことができ、洗浄が容易で粘性液の無駄を省くことができる粘性液塗布ノズルを提供する。例文帳に追加

To provide a viscous liquid application nozzle which is capable of evenly applying a viscous liquid such as pizza sauce, remarkably decreasing the amount of the viscous liquid remaining in the inside of the nozzle on completion of the application work without causing careless dripping after finishing the application work, saving vain consumption of the viscous liquid and is easy to be washed. - 特許庁

ナポリピザに代表される小麦粉発酵食品を高温で焼成しても焼成むらや蒸れ臭気が発生せず、且つ焼成して得られる製品の品質にばらつきがない外食産業に適する小麦粉発酵食品の焼成用炉床、その焼成用窯およびその焼成方法を提供する。例文帳に追加

To provide a hearth for baking a fermented food of wheat flour, which causes neither unevenness of baking nor a steamy smell and has no quality dispersion is a product to be baked and obtained by baking a fermented food of wheat flour represented by Neapolitan pizza at a high temperature and is suitable for a food service industry, a pot for baking the same and a method for baking the same. - 特許庁

ピザ等多角形状や円盤状をなす食品の収納及び配送用ケースにおいて、組み立て作業時の八角形トレー状態の起立保持性を改善し、組み立て作業の効率を上昇させると共に、組み立て完了時における函の機能不良を解消し、かつ消費者の使用時においては、より簡便な操作で内容物を取り出せる組立式紙函を提供する。例文帳に追加

To provide a set-up paper box which enhances the efficiency of assembling work and eliminates a malfunction in the box on completion of assembly, by improving rising maintainability in an octagonal-tray state during the assembling work, and enables contents to be taken out through simpler operations when used by a consumer, in terms of a case for the storage and delivery of polygonal or discoidal foods such as a pizza. - 特許庁

食物などを入れて運搬配達をすることなどを目的とする蓋部分を有する箱型容器の蓋部分に,切り取って皿にすることができるようにミシン目を設け,主に宅配ピザなどを皿がないところで食するときに蓋部分を皿として利用することによって利便性を得、さらに資材の有効利用をすることを目的とする蓋部分にミシン目を有する箱型容器を提供する。例文帳に追加

To provide a box type container with a cover part wherein the cover part can be used to carry and deliver foods and a perforation is provided to cut off the cover part to use it as a plate to take a pizza pie where a plate is not available, providing usability of the cover part. - 特許庁

米に対して、1.5〜1.8重量倍の水を添加して米を炊飯する炊飯工程と、該炊飯米を常温以下に冷却する冷却工程と、冷却後の炊飯米に対して、0.5〜0.8重量倍の小麦粉及び他のピザクラスト原料を添加して低速で混合する工程と、を含むことを特徴とする。例文帳に追加

The method for producing the pizza crust comprises the steps of adding 1.5-1.8 wt. times water to rice and boiling the rice, cooling the boiled rice to a temperature lower than a normal temperature, and incorporating the boiled rice after cooled with 0.5-0.8 wt. time wheat flour and other pizza crust materials followed by blending at a low speed. - 特許庁

成形シャリ11を素焼きして成る素焼きおむすび1の外面に醤油2とゲル化原料3を順次コーティングして素焼きおむすび表面にシャリの劣化、老化防止用のコロイド被膜3aを形成し、その後、この素焼きおむすび1の上面にピザ用の具4をトッピングし、最後に全体を焼成するものである。例文帳に追加

This method for producing the pizza rice comprises forming a colloid coating film 3a for preventing deterioration and aging on the surface of a baked rice ball by successively coating the outer surface of the baked rice ball 1 obtained by baking formed cooked rice 11 with say sauce 2 and a gelling raw material 3, topping ingredients 4 for pizza onto the upper surface of the baked rice ball 1 and finally baking whole the food. - 特許庁

例文

化合物(A):(A)並びにトリアジフラム、ペンディメタリン、ピリブチカルブ、プロピザミド、プロジアミン、ナプロパミド、オリザリン、イソキサベン、フロラスラム、クロルフタリム、ブタミホス、ジチオピル、シデュロン、インダノファン、カフェンストロール、ベスロジン、アラクロール、オキサジアルギル、オキサジクロメホン、IPC、オルソベンカーブ、レナシル、ハロスルフロンメチル、イマザスルフロン、イマザキン、エトキシスルフロン等から選ばれる1種以上の化合物を有効成分として含有する除草剤組成物。例文帳に追加

The herbicide composition consists of a compound (A) of the formula and at least one compounds selected from the group consisting of triaziflam, pendimethalin, pyributicarb, propyzamide, prodiamine, napropamide, oryzalin, isoxaben, florasuram, chlorphthalim, butamifos, dithiopyr, siduron, indanofan, cafenstrole, bethrodine, alachlor, oxadiargyl, oxaziclomefone, IPC, orthobencarb, lenacil, halosulfuron methyl, imazosulfuron, imazaquin, Ethoxysulfuron, etc. - 特許庁

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