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ピザを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 447



例文

ピザ、サンドイッチに使える薄型で型くずれがしにくい餅を提供する。例文帳に追加

To provide thin-processed rice cake hard to get out of shape, usable in pizza or sandwich. - 特許庁

収納ケース10を形成する底板11上に、ピザを載せる段ボール製の敷板20を添える。例文帳に追加

The housing case 10 has a bottom board 11 on which a corrugated board mat 20 for placing a pizza is set. - 特許庁

本発明は、冷凍耐性を有する冷凍用ピザ生地を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a pizza dough which is frozen and has good freezing resistance. - 特許庁

皿の底面部4に、ピザ8と皿の間の通気性をよくし、水蒸気を排出するための貫通孔1があり、さらに皿の上に残った水分によってピザ8が濡れてしまわないように ピザ8と皿の底面部4の間にすき間を作るための突起物2があるようなピザ用皿を作る。例文帳に追加

The plate for pizza is formed such that through-holes 1 for improving the air permeability between the pizza 8 and the plate and discharging the steam are provided on the bottom surface part 4 of the plate and further projections 2 for forming a gap between the pizza 8 and the bottom surface part 4 of the plate are provided so as to prevent the pizza 8 from getting wet by moisture remaining on the plate. - 特許庁

例文

任意の時間、任意の場所で焼きたてのピザを消費者に供する方法。例文帳に追加

To provide a method for providing to a consumer a freshly baked pizza-type food product at an arbitrary time and at an arbitrary place. - 特許庁


例文

更に、前記ピザ生地を焼成後、冷蔵又は冷凍することが好ましい。例文帳に追加

The thickness of the pizza dough is preferably 1-10 mm, and the pizza dough is preferably refrigerated or frozen after baking. - 特許庁

オビヒロホコテンという祭りの期間中に,小麦や乳製品など地元生産物の消費推進に努める地元の市民グループ「十(と)勝(かち)ピザ立国チーム」がピザ作りのイベントを開催した。例文帳に追加

During the Obihiro Hokoten Festival, the Tokachi Pizza Nation Team, a local citizensgroup that tries to promote the consumption of local products, like wheat and dairy foods, held a pizza-making event.  - 浜島書店 Catch a Wave

プロピザミド又はその部分にスペーサーアーム及び結合のための官能基を共有結合させたプロピザミドのハプテン化合物、抗体及び測定方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a new hapten compound of propyzamide having a spacer arm and a functional group for bonding bonded to propyzamide or its part through covalent bond and useful as an antibody reactive with propyzamide. - 特許庁

また、前記中芯の凹部と前記押罫線の凹部は、敷板20とピザ生地に挟まれたピザ生地裏面の空間を形成するので、通気性がよくなり、結露や湿気による食品のべたつきがなくなる。例文帳に追加

The above recessions form spaces between the mat 20 and the pizza body at the back of the pizza, improving gas permeability, thus preventing the pizza from becoming sticky due to dewing or humidity. - 特許庁

例文

本体2をカップ状としたことで、チーズや具材をその内部に収納できるため、そのピザ生地1から作られるピザは、簡単に手で持ちながら食べることが可能となる。例文帳に追加

The pizza prepared from the pizza dough 1 enables eating while simply eating it with a hand, because cheese and ingredient can be stored in the interior by forming the body in the cup-like shape. - 特許庁

例文

冷蔵又は冷凍後にオーブン等で再焼成しても、ピザクラストの周縁部が硬くなることがなく、歯切れのよい、クリスピーな食感を有するピザクラストの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a pizza crust having crispy palatability without causing the hardening of the circumferential part of the pizza crust even by rebaking a refrigerated or frozen crust in an oven, etc. - 特許庁

音声対話システム1は、電話機5を用いる消費者からのダイヤルに対して、音声自動対応サービスを実行し、対話結果(ピザの注文等)を宅配ピザ屋等に通知する。例文帳に追加

The voice interactive system 1 executes the voice automatic response service to a dial signal from a consumer using a telephone set 5 and informs the home-delivery pizza shops or the like about the result of interaction (order of pizza or the like). - 特許庁

これにより、ピザから漏れ出た油液が前記中芯の凹部と前記押罫線の凹部に保溜されるので、その油液にピザ生地が触れることがなく、食感が低下しない。例文帳に追加

Extract oozing from the pizza accumulates in recessions formed by the core paper and the press lines, so that the contact between the extract and a pizza body is avoided, thereby the tasting feeling of the pizza is not degradated. - 特許庁

電子レンジで加熱調理する際に、ピザの外周部と中央部の温度上昇の差が少なく、均一に加熱され、加熱ムラが抑制された電子レンジ調理用ピザを提供する。例文帳に追加

To obtain a pizza having a slight difference in rise in temperature between the outer peripheral part and the center part of the pizza, being uniformly heated and having a controlled heating unevenness in cooking the pizza by a microwave oven. - 特許庁

本来のピザクラストの優れた食感を損なうことなく、広い年齢層に好まれる和風のテイストを有する嗜好性に優れたピザクラストの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing pizza crust good in such palatability as to have Japanese-fashioned taste liked by people over a wide range of ages without impairing good palate feeling inherent in pizza crust. - 特許庁

調理時に手間が掛からず、簡便に取り扱え、かつ、型崩れすることがなく、しかも、焼き上がりが良好な手作り風のピザが得られるピザクラスト用冷凍生地及びその製造方法並びに製造装置を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide frozen dough for pizza crust capable of obtaining hand- made pizza without requiring labor when cooking, readily handleable, not causing deformation and having good baked state, a method for producing the dough and an apparatus for producing the dough. - 特許庁

ピザ等を紙箱に入れる際に、ピザ底面と紙箱の間に広告を印刷した油とり紙を封入することで、手と箱の油汚れを軽減でき、さらに広告スペースの確保ができる。例文帳に追加

The hand and box are stained less with oil and an advertisement space can be assured by enclosing a degreasing paper on which the advertisement is printed between the bottom face of a pizza and the paper box when the pizza or the like is put into the paper box. - 特許庁

帯状生地から、ピザ生地1を成形する工程において、該ピザ生地1に、生地周縁部1bを残して生地中央部1aに多数の小孔2を穿設する。例文帳に追加

In a process for forming the dough 1 of pizza from belt-like dough, a large number of small holes 2 are made in the central part of the dough 1 with leaving the peripheral part 1b of the dough. - 特許庁

100〜180℃に加熱された上面プレートと60℃未満の底面プレートとの間でピザ生地を圧延成形し、成形されたピザ生地を上下反転して焼成窯又はオーブンで焼成する。例文帳に追加

A pizza dough is rolled and formed between an upper plate heated at 100-180°C and a bottom plate heated at <60°C, the formed pizza dough is made upside down and baked by a baking furnace or an oven. - 特許庁

喫食時にナイフを使用せず容易にカットできるよう予めピザクラスト及びピザに分割手段を有する製品の製造方法を確立し、安定した製品をユーザーに提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a pizza crust and pizza, provided with dividing means in such a way to be cut easily without using a knife when eaten, and thereby to provide the stable product to users. - 特許庁

ピザクラスト生地の上面に、澱粉液又は澱粉液を含有する調味液をピザクラスト生地の外周から5mm以上内側に塗布した後、二次発酵、焼成する。例文帳に追加

This pizza crust is obtained by coating the top surface of a pizza crust dough with a starch liquid or a seasoning liquid containing the starch liquid on the inside at ≥5 mm depth from the outer periphery of the pizza crust dough, secondarily fermenting and baking the resultant pizza crust dough. - 特許庁

外枠とその内側に張られた網状部分とを有する焼成用網にピザ生地を載せてジェット噴射式加熱オーブンで焼成する際に、前記ピザ生地の前記焼成網の前記外枠部分に載った部分の幅を15〜40mmとし、かつ、前記網状部分に載った部分の面積が前記ピザ生地全体の面積の30%以上になるようにする。例文帳に追加

The pizza crust is produced by placing a pizza dough on a baking net having an outer frame and a net part stretched over the frame and baking the dough in a jet oven. - 特許庁

縁部Bを厚く成形したピザ生地を、その中央部A上面に水分を含んだ液状物4を存在せしめた状態で、ピザ生地の重みに従って柔軟に変形しオーブンの床面と密着するほど薄くて可撓性が大であるアルミホイル2上で焼成する工程を含むナポリスタイル・ピザクラストの製造方法。例文帳に追加

This method for producing the Napoli style pizza crust contains a process for baking a pizza dough having a thickly formed edge portion B in a state placing a water-containing liquid material 4 on the central portion A of the pizza dough on such a thin and flexible aluminum foil 2 as flexibly deformed in response to the weight of the pizza dough to be tightly adhered to the floor surface of an oven. - 特許庁

今ではチーズや餅、明太子などピザのトッピングに使われ出したものなどバラエティに富んでいる。例文帳に追加

Now the toppings have lots of varieties such as cheese, mochi, mentaiko (salted cod roe spiced with red pepper), the toppings for pizza and so on.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

小麦粉とタピオカ澱粉及び粉末状大豆蛋白素材の3者を組み合わせることを特徴とするピザクラストの製造法。例文帳に追加

The method for producing the pizza crust comprises combining three materials among wheat flour, tapioca starch and powdery soybean protein materials. - 特許庁

成形したピザ生地の表面に、長径と短径とを有する扁平な形状の小孔を複数穿設する。例文帳に追加

The method for producing pizza involves boring the surface of formed pizza dough with flat-shaped multiple tiny holes having major and minor axes. - 特許庁

アウトドアなどの際に携行可能であるとともに、屋外でピザやパイなどを容易に調理することができる携行用調理器具を提供する。例文帳に追加

To provide a portable cooking utensil which can be carried outdoors, etc. and can easily cook a pizza, a pie, etc. outdoors. - 特許庁

底面部12と側壁部14は、ピザの具を入れる空間(具の盛り付け部)10aを形成するものである。例文帳に追加

The bottom surface 12 and side wall 14 form a space 10a for incorporating the ingredients of the pizza (dishing up part of the ingredients). - 特許庁

また、前記ナポリタイプピザクラストの中央凹入部を天板で覆って焼成し、これを冷蔵又は冷凍したものである。例文帳に追加

And also, it is obtained by roasting with covering the central recessed part of the Naples type pizza crust with a baking sheet and then refrigerating or freezing the same. - 特許庁

得られたピザクラスト10は、クラスト生地16中に柔らかい炊飯米の粒18がその形状を留めたまま均一に分散されている。例文帳に追加

The pizza crust 10 thus obtained is such that the soft boiled rice grains 18 are homogeneously dispersed in a crust dough 16 while their shape remained intact. - 特許庁

あるいは、過熱水蒸気の温度を140〜260℃にし、過熱水蒸気を用いてピザ生地を処理する時間を3〜15秒にする。例文帳に追加

The pizza is obtained by using the pizza crust obtained by the production method. - 特許庁

お茶の薬効成分を生かし、健康に有益であると共に長期間保存可能なお茶入りピザを提供する。例文帳に追加

To obtain a green tea-containing pizza useful for health and preservable for a long period by utilizing medicinally effective ingredients of the green tea. - 特許庁

平たい原生地からカップ状、詳細にはコーン形状に形成し、かつ半焼成状態とすることで、ピザ生地1の本体2を得た。例文帳に追加

The body 2 of pizza dough 1 is obtained by forming a flat raw dough in a cup-like shape, particularly in a corn shape and further forming the dough in a semi-baking state. - 特許庁

家庭で短時間に、且つ清潔に麺・ピザ・パン等の生地ができる米粉プレミックスを提供することにある。例文帳に追加

To provide a rice flour premix with which dough for noodle, pizza, bread or the like can be domestically made cleanly in a short time. - 特許庁

これらの配合材料はパン、ケーキ、シリアル、菓子、うどん、パスタ、そば、ピザ、お好み焼き、たこ焼き又はホットケーキにも用いられるのが好ましい。例文帳に追加

Preferably, blended materials are used for bread, cake cereals, confectioneries, noodles, pastas, buckwheat noodles, pizzas, vegetable pancakes, grilled dumplings with bits of octopuses, or pancakes. - 特許庁

摺りおろした自然薯と小麦粉とがむらなく混練でき、自然薯の風味をほぼ均一的に備えたピザ生地の製造方法の提供例文帳に追加

To provide a method for preparing pizza dough capable of evenly kneading ground Dioscorea Japonica and wheat flour, and having taste of Dioscorea Japonica in an almost homogeneous state. - 特許庁

短時間で加熱室の炉床付近の温度を高くすることのでき、しかも仕上がり状態の確認が容易なピザ用窯を提供すること。例文帳に追加

To provide an oven for pizza capable of elevating a temperature near the hearth of a heating chamber in a short time and easily confirming a finished state. - 特許庁

過熱水蒸気を用いたピザ生地の処理は、過熱水蒸気の温度を120〜300℃にして行う。例文帳に追加

The treatment of pizza dough with superheated steam is carried out with superheated steam at 120-300°C or by treating pizza dough with superheated steam at 140-260°C for 3-15 seconds. - 特許庁

ピザ等の調理された食品を収納ケースの中に入れても、その食感が損なわれないようにすることである。例文帳に追加

To keep taste touch of a cooked food, such as pizza or the like, intact even when the food is put in a housing case. - 特許庁

電子レンジで加熱調理する際に、加熱ムラがなく均一に加熱することができ、加熱過剰による外周部の硬化やガム化が生じず、外周部のチーズの吹きこぼれやピザソースとチーズの混濁が抑制された電子レンジ調理用ピザを提供する。例文帳に追加

To provide a pizza for cooking in microwave oven capable of uniformly heating free from uneven heating in cooking using microwave oven, free from hardening and producing gum in periphery, suppressing boil over of cheese and contamination of the cheese with pizza source in the periphery. - 特許庁

冷凍あるいはチルドの状態で流通又は保存しても、ピザクラストやトッピングからの水分移行が抑制されていて、加熱調理することにより焼きたてのようなパリパリとした食感及び焼成風味を呈するピザクラストの提供。例文帳に追加

To obtain a pizza crust with suppressed moisture migration from the pizza crust or a topping capable of showing a crispy texture and a baking flavor such as those of a just baked crust by thermal cooking even when being distributed or preserved in a frozen state or a chilled state. - 特許庁

可塑性生地材料や非常に流動性の高い生地材料を確実に成型・焼成することが出来るものであって、常にピザなどの食品生地を非常に効率よく一貫生産せしめることが出来る、ピザ生地など食品生地の製造方法、及びその装置を提供するものである。例文帳に追加

To provide a method for producing food dough such as pizza dough in which a plastic dough material and a dough material having extremely high fluidity are surely formed and baked and food dough can always extremely efficiently and continuously be produced and to provide an apparatus for producing the food dough. - 特許庁

強力粉と、薄力粉と、抹茶と、イースト菌と水とを混ぜ合わせてピザ用生地を作り、同ピザ用生地を平板状に延ばして上面にチーズをトッピングし、さらに、その上から茶葉をトッピングして焼き上げる。例文帳に追加

This green tea-containing pizza is obtained by mutually mixing strong flour with soft flour, powdered green tea, a yeast fungus and water, preparing a dough for the pizza, extending the dough for the pizza into the form of a flat plate, topping the top surface of the extended dough with a cheese, further topping green tea leaves from the upper part thereof and baking the resultant dough. - 特許庁

円盤状のライスピザを6分割したライスピザ分断片a…を2個並列して収納する平面形状が略扇形のプラスチック製のライスピザ用収納容器Aであって、同形状の容器本体1と、これに脱着自在に密閉嵌合する蓋体2とからなり、前記容器本体1にはその底面部にドリップ受け用の溝1bおよび嵌合用凹部1cが各形成されると共に、蓋体2は透明材にてその上面外縁に嵌合用段部2bが形成されている。例文帳に追加

A groove 1b for receiving drip and a recessed part for fitting are formed on a bottom surface part of the container body 1, the lid body 2 is formed of a transparent material, and a stepped part 2b for fitting is formed on an outer edge of its upper surface. - 特許庁

食品具材がこぼれることなく、プリカット部より容易に分割できるピザの製造において、プリカットにより形成されたピザクラストを複数列供給するに当たり、クラストをその搬送進行方向に整列することによって、そのプリカットにて形成されたエリア内にトマトケチャップ等のソースを確実に注載することにある。例文帳に追加

To provide a method for producing pizza enabling it to be easily divided at the precut part without causing food ingredients to spill off and designed to surely pour a sauce such as tomato ketchup within an area defined by the precuts through aligning pizza crusts in their conveyance advancing direction in feeding in rows the pizza crusts formed by the precuts. - 特許庁

オーブン機能付き電子レンジにおいて、ピザ調理器具を使用したピザ調理モードでの予熱の場合、予熱完了で扉を開いた後、所定時間後にブザーを鳴らして扉の閉鎖を促すようにし、また予備加熱開始してから所定時間後にブザーを鳴らして予備加熱の終了を報知するようにした。例文帳に追加

In this oven function-equipped microwave oven, in the case of preheating in a pizza cooking mode using a pizza cooker, the door is opened when the preheating is completed, a buzzer is sounded after a prescribed time to prompt closing of the door, and the buzzer is sounded after a prescribed time from a preheating start to notify an end of the preheating. - 特許庁

関西ではお好み焼きはコテでさいの目状に切って箸を使わずに食べるが、関東をはじめとする日本各地の出身の人たちは、ピザと同じようにお好み焼きの中心から放射状に切って食べることが多い。例文帳に追加

Kansai people eat okonomiyaki with a spatula by cutting it in sainome (diced) without using chopsticks, but many people from various regions as well as Kanto eat it by cutting it radially from the center like pizzas.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

逆に、広島以外で広島風お好み焼きといえば、字義通り広島風のスタイルを取り入れた生地の厚いタイプ、あるいは「広島風お好みピザ」に近いものであることが多く、広島人の期待は裏切られることが多い。例文帳に追加

On the contrary, except in Hiroshima, Hiroshimafu-okonomiyaki often refers to the one that literally incorporates the Hiroshima style and where the dough is thick or the one which is similar to 'hiroshimafu-okonomi pizza' (Hiroshima-style savory pancake with various ingredients) and many people in Hiroshima are disappointed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

しかし七味唐辛子と異なり唐辛子のみの構成である為、和食のみならず洋食用の香辛料として、つまりはピザの香辛料として使ったり、カレーの辛味を増す為の香辛料として使う事が可能である。例文帳に追加

However, unlike Shichimi-togarashi, Ichimi-togarashi is composed solely of red pepper, and therefore Ichimi-togarashi is an appropriate spice not only for Japanese food but also for Western foods such as pizza and curry, which it enhances with a sharp flavor.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

予約が不要の「出前」を行っている飲食店には、寿司・蕎麦・うどん・丼物・ラーメン・中華料理・カレーライス・ピザ・洋食などがある。例文帳に追加

Restaurants and shops that provide a 'demae' service without the need for preordering offer foods such as sushi, soba (buckwheat noodles), udon (wheat noodles), donburimono (rice dishes), ramen (Japanese noodles which originated in China), Chinese dishes, curry and rice, pizza and Western dishes.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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