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素練りの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 124



例文

練り製品用酵製剤および練り製品の製造法例文帳に追加

ENZYME PREPARATION FOR FISH PASTE - 特許庁

麺:梅干しを潰して練り込んだもの。例文帳に追加

Ume somen: Kneaded with crushed pickled ume (plum).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

あご麺:あご(トビウオ)を練りこんだもの。例文帳に追加

Ago somen: Kneaded with ago (flying fish).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ペクチンエステラーゼを含む練り製品用酵製剤例文帳に追加

ENZYME PREPARATION FOR PASTE PRODUCT CONTAINING PECTIN ESTERASE - 特許庁

例文

ジアルキルポリスルフィド含有素練り用組成物例文帳に追加

COMPOSITION FOR MASTICATION CONTAINING DIALKYL POLYSULFIDE - 特許庁


例文

素練り促進剤配合ゴルフボールおよびその製造方法例文帳に追加

GOLF BALL INCORPORATING PEPTIZER AND ITS MANUFACTURING METHOD - 特許庁

粉末だし材入り魚肉練り製品例文帳に追加

FISH FLESH PASTE CONTAINING POWDERED SOUP MATERIAL - 特許庁

製品の性能の劣化を招くことなく天然ゴムの素練り効率を向上させることができる天然ゴムの素練り方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for masticating natural rubber by which the efficiency of mastication can be enhanced without deteriorating the performance of products. - 特許庁

練り歯磨きをフッ処理するために用いられる白色の粉末例文帳に追加

a white powder that is used to fluoridate toothpaste  - 日本語WordNet

例文

畜肉水産練り製品用色製剤とその着色方法例文帳に追加

PIGMENT PREPARATION FOR MEAT/SEAFOOD PASTE PRODUCT, AND COLORING METHOD USING THE SAME - 特許庁

例文

天然ゴムを主要ゴム成分とする原料ゴムをバンバリーミキサにて素練りする天然ゴムの素練り方法において、素練り時に、原料ゴムにカーボンブラックを、原料ゴム100質量部に対し5〜10質量部添加する。例文帳に追加

The method for masticating natural rubber is to masticate raw rubber comprising natural rubber as a main rubber component by a Banbury mixer, wherein, 5-10 pts.mass carbon black is added to 100 pts.mass raw rubber during the mastication. - 特許庁

天然ゴムを50重量%以上含むジエン系ゴムを素練りして素練りゴムを得、前記素練りゴムを20℃以上60℃以下の温度で10日以上60日以内の期間貯蔵することにより得られた貯蔵ゴム。例文帳に追加

The storage rubber is obtained by masticating a diene-based rubber comprising50 wt.% of a natural rubber to give a masticated rubber and storing the masticated rubber at20°C and ≤60°C for ≥10 days and ≤60 days. - 特許庁

紫外線吸収剤練り込みポリエステルフィルムベース支持体および画像形成要例文帳に追加

ULTRAVIOLET RAY ABSORBENT MIXED POLYESTER FILM BASE SUBSTRATE AND IMAGE FORMING ELEMENT - 特許庁

動物用粉末フード練り餌・フードの(粉末状の動物用配合飼料)例文帳に追加

POWDERED FOOD PASTE FEED AND SOURCE OF FOOD FOR ANIMAL (POWDERED MIXED FEED FOR ANIMAL) - 特許庁

前記ジエン系ゴムの素練り時の最高到達温度が145℃以下である貯蔵ゴム。例文帳に追加

The highest reachable temperature in the mastication of the diene-based rubber is145°C. - 特許庁

前記素練りゴムが、100℃で50以上のムーニー粘度ML(1+4)を有する貯蔵ゴム。例文帳に追加

The masticated rubber has a Mooney viscosity ML (1+4) at 100°C of ≥50. - 特許庁

前記スナック食品中に滑りのある材原料が練り込まれているスナック食品。例文帳に追加

A smooth raw material is kneaded together in the snack food. - 特許庁

本発明の課題は、天然ゴムまたは合成ゴム素練り用の組成物を提供することである。例文帳に追加

To obtain a composition for mastication of natural rubber or a synthetic rubber. - 特許庁

施工時の練り合わせや締め固めにも変形しない強度の材2を使用する。例文帳に追加

A high strength base material 2 not being deformed by kneading or compacting when it is executed is used. - 特許庁

材料材と同様の食感を呈すると共に、材料材本来の風味を残し、しかも、消化のよい食用魚種の練り製品や食用畜類の練り製品や食用魚種と食用畜類とからなる混合練り製品を提供する。例文帳に追加

To provide a fish paste capable of providing the same texture as the original material, keeping the flavor originally possessed by the original material, and made from edible kind of fish good in digestion, and further to provide a paste of edible beasts, and a mixed paste of the edible kind of the fish and the edible beasts. - 特許庁

分子量を低下させずにゲル量を低減させ、更に加工性をも向上させることができる天然ゴムの素練り方法及びその素練り方法により得られた天然ゴムを提供する。例文帳に追加

To provide a process for masticating a natural rubber capable of decreasing the gel portion without lowering the molecular weight and also of improving the processability, and to provide a natural rubber obtained by this mastication process. - 特許庁

魚肉等を材とする練り製品材を管部材内に連続的に搬送しながら通電加熱して綺麗な表面仕上がりの練り製品を製造し得るようにする。例文帳に追加

To provide a device for producing a paste product with which a paste product having a finely finished surface can be produced by electrically heating a paste product material containing fish meat or the like as a raw material while continuously feeding the paste product material into a tube member. - 特許庁

海苔に相性の合う材とを組み合せた練り込み海苔であって、海苔に梅、鰹、醤油、辛子明太子、桜海老、じゃこなどの材を加え、練り込んだ後に加熱乾燥した成形海苔である。例文帳に追加

The kneaded laver is such one as to combine the laver with material well fit the laver, and is produced by adding the material such as pickled ume, boiled and dried bonito, soy sauce, karashi-menntai, dried Sergestes lucens, or boiled and dried sardines to the laver, and kneading the material into the laver followed by drying the mixture with heat. - 特許庁

天然ゴムをバンバリーミキサにて素練りする天然ゴムの素練り方法において、前記天然ゴムを前記バンバリーミキサから落下させ、取り出すときの該天然ゴムの温度を145℃以下とする。例文帳に追加

In the mastication method of a natural rubber in a Banbury mixer, the temperature for allowing the natural rubber to fall from the Banbury mixer to be taken out is set at145°C. - 特許庁

トランスグルタミナーゼを添加し作用させた練り物状の動物性食品材と、トランスグルタミナーゼを作用させていない練り物状の動物性食品材とを混合することにより得られた混合物を加熱処理する。例文帳に追加

The method for producing a fish- or meat-paste product comprises heating a mixture obtained by addition of pasty animal food raw material mixed with transglutaminase to make it act on, and other pasty animal food raw material on which the transglutaminase does not act. - 特許庁

天然ゴムの素練り工程において、臭気の発生を抑制しながらゴム分子量の低減化を図ると共に、素練りゴムの経時的な粘度上昇を防止するようにしたタイヤ用ゴム組成物の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing a rubber composition for use in a tire, in which, in a mastication process of a natural rubber, a reduction in a rubber molecular weight is attained along with controlling odor development, and a viscosity increase of the masticated rubber with age is inhibited. - 特許庁

天然ゴムの素練り時に発生する臭気を天然ゴムの種類に関係なく簡便かつ効果的に低減し得る天然ゴムの素練り方法を提供する。例文帳に追加

To provide a mastication method of a natural rubber which simply and effectively reduces the odor generated on the mastication of the natural rubber irrespective of the kind of the natural rubber. - 特許庁

麺に形が似ていることから名付けられている食品に、魚肉練り製品の魚麺や卵を使った菓子の鶏卵麺がある。例文帳に追加

Fish somen which is fish paste and egg somen which is sweet made from egg are named because they have a shape similar to that of somen.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

水産練り製品を包装するフィルムに色が移行(色移り)しないパプリカ色製剤を提供する。例文帳に追加

To provide paprika coloring matter pharmaceutical preparation preventing coloring matter from moving (color migration) to a film for wrapping seafood-paste. - 特許庁

白色と、食用色で赤く着色した二色のすり身を用いて作られた細長い円筒形の魚肉練り製品。例文帳に追加

A boiled fish-paste product in the shape of a long and narrow cylinder made from two colored minced fish; white one and red one colored with food dye.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

電極板は好ましくは、チタン白金、或いは炭粒子を吹き付け又は練り込んだ板で形成されている。例文帳に追加

The electrode plate is preferably formed of a plate which has a sprayed or blended titanium platinum or carbon particles. - 特許庁

少なくとも一部に、多元鉱物を粉砕して形成したイオンパウダーを練り込んだ編糸を含有している。例文帳に追加

The pair of stockings has knitting yarn mixed with ion powder formed by crushing multi-element minerals at least on a part. - 特許庁

ポリプロピレンに二色性色を加熱下で練り込み、成形してシートとし、シートを延伸することを特徴とする偏光板の製法。例文帳に追加

The dichroism pigment is kneaded on polypropylene under heating, and molded to be a sheet, which is stretched. - 特許庁

ABS樹脂に、複環系、ペリノン系及びチオインジゴ系等の有彩色染料を含有させ、混合・混練りした後、ペレット化する。例文帳に追加

An ABS resin contains a chromatic color dye such as a heterocyclic, perynone or thioindigo group, and is pelletized after it is mixed and kneaded. - 特許庁

上記の水分移行を遅らせる機能が上記の材に油脂を練り込むか、油ちょうして乾燥することにより付与されたものである。例文帳に追加

The function to delay the migration of water is imparted by kneading an oil and fat into the raw material or frying the material in an oil and drying the product. - 特許庁

素練りを行わなくても所望の粘度を有し、かつ、貯蔵時にも粘度が上昇しにくい固形天然ゴム、およびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a solid natural rubber having a desired viscosity even with no mastication, and the viscosity hardly rising during storage; and to provide a method for producing the same. - 特許庁

このアラミド繊維には炭の微粒子等のような導電性物質が練り込まれることによって導電性が付与されている。例文帳に追加

The conductivity is applied on the aramide fabric by mixing conductive material such as carbon fine particles into the aramide fabric. - 特許庁

粉末にしただし用材を均一に分散させた状態で含有することを特徴とする魚肉練り製品。例文帳に追加

This fish flesh paste is characterized by comprising powdered materials for soup in a uniformly dispersed condition. - 特許庁

特に、原料ゴムの素練りにおいて、該素練り前にJIS K6300に規定するムーニー粘度を温度60℃、ローター(L型)回転数6rpmの条件で実測した粘度値に基づき、上記嚼解剤(ペプタイザー)の配合量を制御するゴムの混練方法に好適に適用される。例文帳に追加

Especially, the rubber kneading method is preferably used in the rough kneading of a raw material rubber, the compounding amount of a peptizer is controlled on the basis of a viscosity value obtained by measuring Mooney viscosity prescribed in JIS K6300 under a condition that a temperature is 60°C and the (L-type) number of rotations of a rotor is 6 rmp before rough kneading. - 特許庁

素練りの第1工程の時間は、カーボンブラック未添加時に要する当該時間の1.2〜1.5倍とすることが好ましく、また、素練りに要するエネルギーは、カーボンブラック未添加時に要する当該エネルギーの1.2〜1.5倍とすることが好ましい。例文帳に追加

It is preferable that the time of mastication in a first process is 1.2-1.5 times that required in the case of no carbon black powder, and the energy required for the mastication is 1.2-1.5 times that required in the case of no carbon black powder. - 特許庁

水産練り製品の製造に当たり、pH9〜11、温度35〜50℃で、澱粉に対して0.05〜0.08%の有効塩を加えて微弱な酸化処理を施した澱粉を添加することにより、水産練り製品に高温加熱耐性を付与する。例文帳に追加

The resistance to heat at elevated temperature is imparted to fish meat paste by adding the starch that is preliminarily subjected to weak oxidation treatment at a pH of 9-11, at 35-50°C, as an effective chlorine is added thereto in an amount of 0.05-0.08% based on the starch. - 特許庁

素練り工程を必ずしも必要としない、またドライプリブレーカー等の混練機等を用いて粘度調整をする必要がない等のタイヤ工場における省力化ができ、練り品質にもバラツキが生じない天然ゴム及び天然ゴムの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a natural rubber capable of saving work such as not necessarily requiring a mastication process, also not requiring to perform a viscosity adjustment by using a kneading machine, etc., such as a dry pre-breaker, etc., and without causing unevenness in its mastication quality, and a method for producing the same. - 特許庁

本発明の冷凍無塩うどんは、練り合わせ時に0℃〜12℃に冷却した水を小麦粉と減圧下で練り合わせて麺帯のもとを形成し、これを圧延して麺帯とし、圧延した麺帯を切断して麺線とし、麺線を茹であげてから早く冷凍して製造する。例文帳に追加

The frozen and unsalted Japanese wheat noodles are obtained by the following process: kneading wheat flour with water cooled down at 0-12°C at the time of kneading under reduced pressure to form raw material for noodle strips; rolling out the noodle strips into noodle ribbons; cutting the rolled noodle strips into noodle ribbons; boiling up the noodle ribbons; and rapidly freezing the boiled noodle ribbons. - 特許庁

高い乳化力と保水力を有し、ハンバーグや肉団子等の食肉加工食品の原料材に練り込むことにより、数回の加熱処理を行ってもジューシー感を維持し、かつ良好な風味を発揮し得る練り込み用乳化油脂組成物およびそれを用いた食肉加工製品を提供する。例文帳に追加

To provide an emulsified oil and fat composition for kneading having high emulsifiable force and water-holding capacity, maintaining juicy feeling through kneading into a raw material of a meat processed food such as hamburger and meat dumplings even if performing heating treatment several times and demonstrating excellent flavor, and to provide a meat processed product using the composition. - 特許庁

パン生地の練り工程時に、高濃度酸を含む空気を、固体電解質膜12によって作成する酸発生手段6からパン釜3内に供給することによって、グルテンの網の目の発達したパン生地をつくる。例文帳に追加

Air, which contains high-concentration oxygen, is supplied from a means 6 to generate oxygen using a solid electrolyte film 12 to a bread pot 3 in a kneading process of the dough to produce the dough with excellent development of gluten meshes. - 特許庁

作用電極は、先端に凹部が形成された炭電極と、該凹部に収納された、メディエータが練り込まれたカーボンペーストと、該カーボンペーストの表面に塗布された光合成子とにより構成されている。例文帳に追加

The working electrode is composed of a carbon electrode where a recess is formed at the chip, a carbon paste that is stored in the recess with a mediator kneaded, and a photosynthetic element applied to the surface of the carbon paste. - 特許庁

畜肉練り製品の着色料としてコチニール色を選択し、さらにメタリン酸ナトリウムを含む着色料製剤を調製し、該着色料製剤を用いてカマボコやテリーヌなどの畜肉水産練り製品を着色することにより、カルシウム分への染着により生じる赤い斑点の発生を抑制することができる。例文帳に追加

The coloring material preparation for a cattle meat/fishery paste product is obtained through selecting cochineal pigment as a coloring material for the cattle meat paste product to prepare a coloring material preparation containing sodium metaphosphate, coloring the cattle meat/fishery paste product such as Kamaboko or terrine with the coloring material preparation so as to suppress generation of the red spots caused due to dyeing on calcium components. - 特許庁

日本の飴細工では手袋を使う伝統がほとんど見られず、豆炭で熱せられた熱いままの飴を手で練り加工していくので、火傷の危険とは隣り合わせの技術習得となる。例文帳に追加

In Japanese amezaiku, craftsmen did not put on gloves traditionally and kneaded and shaped hot candy heated on mametan (oval charcoal briquette) with bare hands, where the acquisition of technique goes hand in hand with the danger of burns.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

構成脂肪酸中にトランス型不飽和脂肪酸を5〜100モル%含むグリセリン脂肪酸エステルを、油相中に0.3〜5質量%含有することを特徴とする油脂性材配合焼菓子練り込み用油脂組成物。例文帳に追加

The oil or fat composition contains, in an oil phase, 0.3-5 mass% glycerine fatty acid ester containing 5-100 mol% trans-unsaturated fatty acid in the constituent fatty acid. - 特許庁

例文

前記中間膜は、例えばその製造時に意匠形成材が練り込まれることによって意匠が形成されたり、意匠の異なる複数の中間膜片をパターン貼りすることによって意匠が形成される。例文帳に追加

The design of the interlayer is formed by kneading a design forming material when manufacturing, for instance, or pattern-sticking a plurality of interlayer pieces of different designs. - 特許庁

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