1016万例文収録!

「豆腐」に関連した英語例文の一覧と使い方(14ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

豆腐を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1148



例文

本発明は電子レンジで加熱すると溶解して、豆腐の上部に調味料をかけた状態にして、あたためた豆腐、すなわち温豆腐としてソフトクリームを食するような新しい感覚で食することができる、取り扱いが容易で、短時間に食することができる温豆腐の製造方法を得るにある。例文帳に追加

To obtain a method for producing a warmed soybean curd easily handled and eaten in a short time, and which can be eaten with a new sensation as if eating a soft ice cream, while dissolving the soybean curd by heating with a microwave oven and in a state where a seasoning is put on an upper part of the soybean curd. - 特許庁

これにより、2連型豆腐包装容器2は連結部6が折り曲げにより容易に切り離し可能となる。例文帳に追加

Thus the two-throw type Tofu packaging container 2 can easily be cut off by folding. - 特許庁

家庭用豆乳・豆腐製造機の加熱制御装置および加熱制御方法例文帳に追加

HEATING CONTROL APPARATUS OF SOYBEAN MILK AND SOYBEAN CURD PRODUCING MACHINE FOR DOMESTIC USE AND HEATING CONTROL METHOD - 特許庁

豆類加工食品用膨軟剤及びこれを用いた凍り豆腐の膨軟処理方法例文帳に追加

SWELLING AND SOFTENING AGENT FOR PROCESSED FOOD OF BEANS AND METHOD FOR SWELLING AND SOFTENING FROZEN TOFU USING THE SAME - 特許庁

例文

豆腐を離水し、凝固し、成型する成型型箱と、該型箱を収容し、豆腐からの離水を該型箱を介して溜めるトレーであって、該離水により、豆腐の底面、または豆腐の底面および側面と前記型箱との間に水の層を形成する前記トレーとを具備することを特徴とする、前記成型器具例文帳に追加

This molding implement of cotton tofu has a mold box which separates water from tofu, and coagulates and molds tofu, and a tray which holds the mold box and stores water separated from tofu through the mold box, and forms a water layer on the bottom of tofu or between the bottom and side of tofu and the mold box by the syneresis. - 特許庁


例文

新規な調味食材入り充填豆腐、及びその製造方法の提供。例文帳に追加

To obtain a filled bean curd containing a seasoning food material and to provide a method for production thereof. - 特許庁

豆腐、プリン等のゲル状食品が型崩れすることなく、容易に取り出せる。例文帳に追加

In this container, some gelation foods such as 'tofu' (bean curd) and a pudding or the like without collapsing its shape. - 特許庁

豆腐製造工程において生じた高温のオカラ4は、真空チャンバ14に供給される。例文帳に追加

The high temperature bean curd 4 produced in a bean-curd production process is supplied to a vacuum chamber 14. - 特許庁

豆乳の調理方法及び豆乳から湯葉と豆腐を順次作る製造方法例文帳に追加

METHOD FOR COOKING SOYBEAN MILK AND METHOD FOR PRODUCING DRIED BEAN-CURD AND SOYBEAN CURD SUCCESSIVELY - 特許庁

例文

そのため、ミネラルを豊富に含み、風味よく独特のおいしさを与える豆腐を提供できる。例文帳に追加

The process above enables production of soybean curd richly containing minerals and giving eaters particular deliciousness with good flavor. - 特許庁

例文

蒲鉾・こんにゃく・豆腐などの食品、及びそれらの物を製造や加工する器具例文帳に追加

FOOD INCLUDING BOILED FISH PASTE, KONJAK, AND TOFU AND APPARATUS FOR PRODUCING AND PROCESSING THESE FOOD - 特許庁

簡単な装置で効率良く苦汁豆腐を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a process for the production of a bittern bean curd with a simple apparatus in high efficiency. - 特許庁

これにより安定して失敗なく、きめの均一で食感の優れた豆腐を製造することができる。例文帳に追加

Thereby, bean curds having a uniform skin texture and excellent in texture can stably be produced without a failure. - 特許庁

ホタルイカを主成分とする加工食品及びこれを使用した豆腐状加工食品例文帳に追加

PROCESSED FOOD CONTAINING WATASENIA SCINTILLANS AS MAIN COMPONENT, AND BEAN CURD-LIKE PROCESSED FOOD USING THE SAME - 特許庁

豆乳の製造方法、豆乳、豆腐およびこれら製造用大豆粉末例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING SOYBEAN MILK, AND THE SOYBEAN MILK, BEAN CURD AND SOYBEAN POWDER FOR PRODUCING THE SOYBEAN MILK AND THE SOYBEAN CURD - 特許庁

手に持って揉み扱きできる小容量の容器に豆腐原料を充填した状態で加熱処理することにより、3形態の性状の豆腐を製造でき、老若男女を問わず幅広い年齢層に渡り、多様な食生活の面で有用されるとともに、いつでもどこでも吸引状に食せる豆腐食品を供することのできる豆腐の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing bean curd comprising heating a container having a small capacity enough to be kneaded and treated with hands while charged with bean curd raw material so as to produce bean curd food having three forms of properties, usable in various aspects of dietary habit for wide range of consumers irrespective of age and sex, and eatable by suction anywhere at any time. - 特許庁

簡単な装置でやけどなどの心配や鍋を焦がす失敗がなく、おいしい豆腐を製造すること。例文帳に追加

To obtain a savory tofu by a simple apparatus without an anxiety about a burn, etc., and a failure of scorching. - 特許庁

大豆以外の様々な副食材が混入されて、食味等が多様化した豆腐を提供する。例文帳に追加

To provide bean curd having various tastes by mixing various ingredients other than soybean. - 特許庁

1980年代後半になって、にがりで作られた豆腐の味が見直され始め、最近ではスーパーなどで容易ににがりを使った豆腐が入手できるようになった。例文帳に追加

In the latter half of the 1980s, the taste of tofu made with bittern was again viewed with favor, and now tofu made with bittern is easily available at supermarkets, etc.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

江戸時代には、落語の題材になったり、また『豆腐百珍』のような料理本まで出るほど、広く庶民の食べ物となっていた豆腐は、比較的加工の度合いも低く、経験さえつめば誰にでも容易に製造できた。例文帳に追加

Tofu, which enjoyed widespread popularity among ordinary people, as it was used as a subject of rakugo (traditional comic storytelling) and the recipe book "A Hundred Delicacies of Tofu," published in the Edo period, could be made easily by anyone with sufficient experience, because the degree of processing was comparatively low.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

絹ごし豆腐、濃度の高い豆乳で、緻密な蛋白の網の目を作り、水分子をしっかりと取り込んでいるので、離水が少なく、結果、柔らかい豆腐となる。例文帳に追加

Kinugoshidofu is soft tofu because a fine protein mesh resulting from high concentrations of soy milk catches the water molecules firmly, and as a result little water is separated.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

一般的な豆腐の製法と異なり、濃度の濃い豆乳を使ったり、にがりの代わりに海水を使うなど、さまざまな方法を用いて保存できるようにした、いわゆる堅豆腐が各地で作られている。例文帳に追加

As opposed to the general tofu production process, so-called Kata-dofu is made in many places by various methods such as using high concentrations of soy milk, using sea water instead of bittern, etc., so as to be conservable.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

これは「豆腐製造が微妙な技術を要すること、長期保存ができないなど、豆腐の特性が関係していると思われる」(全豆連ホームページより引用)。例文帳に追加

This is 'considered to be related to the characteristics of tofu, such as requiring delicate technique for making tofu, impossibility of long storage, etc.,' (as excerpted from the website of Zentoren, the Japanese national tofu association).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

東北地方では製造途中の凍ったものを凍り豆腐として冷凍販売し、乾物の状態のものを凍み豆腐として区別して販売されているため、注意が必要である。例文帳に追加

In the Tohoku region, the frozen type is sold as kori-dofu, which is at the midpoint of production, and the dried type is distinctly sold as shimi-dofu, so it needs attention.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また、豆腐を直接揚げるのではなく、いったん植物の発酵液に漬け込んで、風味を付けてから油で揚げる「臭豆腐」(チョウドウフ)という食材もしくは料理がある。例文帳に追加

There is a food or a dish called chou do fu made by soaking tofu in fermentation liquor to add flavor and then deep-frying.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

江戸→上方:「酢豆腐」(上方では「酢豆腐」)、「花見の仇討」(同「桜の宮」)、「反魂香(落語)」(同「高尾」)、「締めこみ」(同「盗人の仲裁」)、「唐茄子屋政談」(同「南京屋政談」または「なんきん政談」)、「芝浜」(同「夢の革財布」)など。例文帳に追加

Below are the routines transplanted from Edo to Kamigata: 'Rotten Bean Curd' ('Chiritotechin' in Kamigata), 'Revenge at Cherry-blossom Viewing' ('Sakuranomiya' in Kamigata), 'Incense for Invoking the Dead (rakugo)' ('Takao' in Kamigata), 'Sumo Wrestler's Loincloth' ('A Thief's Intermediary' in Kamigata), 'Hot Pepper Vendor' ('Pumpkin Vendor' or 'Pumpkin' in Kamigata), 'Shibahama' ('A Dream of a Leather Wallet' in Kamigata), etc.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ただし、おぼろ昆布(薄く削ったコンブ)、おぼろ豆腐(固まりかけの豆腐)、おぼろ饅頭(皮を剥いた饅頭)のおぼろは、この意味のおぼろではない。例文帳に追加

However, oboro that reads in oboro kombu (shredded tangle), oboro tofu (half curdled tofu that is being produced in the making of tofu), and oboro manju (a regular round manju, bun stuffed with azuki-bean paste except that its very thin covering is peeled off after it is steamed) is not the oboro in the aforesaid meanings.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

大根おろしの中で豆腐を煮るとなぜかスがはいらないという(同じ理由で湯豆腐に刻んだ大根を入れるとよい、と作家の池波正太郎は記している)。例文帳に追加

It is believed that when tofu is boiled with grated daikon radish, for some reason, no bubbles form inside the tofu (writer named Shotaro IKENAMI writes that it is good to add chopped radish for the same reason when making boiled tofu).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

篆刻に関する印譜や論考などを精力的に著すほかに、醒狂道人何必醇(すいきょうどうじんかひつじゅん)という戯号で出版した『豆腐百珍』・『豆腐百珍 続編』はベストセラーとなった。例文帳に追加

In addition to actively compiling Inpu (compilation of seal marks) and writing discussions regarding tenkoku, he published books of "Tofu Hyakuchin" and "Tofu Hyakuchin Continued" under the name of Suikyodojin Kahitsujun, which became bestsellers.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明は、豆乳を凝固剤を用いて凝固させる豆腐の製造方法において、豆乳として低濃度の豆乳を使用すると共に卵白及びオリゴ糖を加えることからなる淡雪豆腐の製造方法である。例文帳に追加

This method for producing the Awayuki bean curd by coagulating a soybean milk by using a coagulating agent comprises using the soybean milk in a low concentration and adding albumen and an oligosaccharide thereto. - 特許庁

胡麻豆腐の風味を損なうことなく、胡麻豆腐をおいしく食することができ、且つ、これを無駄にせず有効利用することのできる、まったく新しい食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a completely new food that enables deliciously eating sesame tofu, without spoiling flavor of sesame tofu, and enables effective use of sesame tofu without wasting it. - 特許庁

豆腐を製造する場合、豆乳と凝固剤を混合した際に生ずる泡を消し、かつ豆乳と反応性の速い凝固剤である塩化マグネシウムの反応性を遅くし、内相が均一で、弾力に優れた豆腐を製造する。例文帳に追加

To provide bean curd having uniform internal phase and excellent springiness through removing bubbles which are produced at the time of mixing soy milk with a coagulant when producing the bean curd and slowing down the reactivity of magnesium chloride as the coagulant with quick reactivity to the soy milk. - 特許庁

誰でも簡単に素早く安全に豆腐を一定のサイズにカット出来る上大量に消費する、ホテル、旅館や食堂に役立つ豆腐カッターを作るのが目的である。例文帳に追加

To provide a Tofu (soybean curd) cutter which enables every one to cut Tofu simply, rapidly and safely into a constant size and satisfactorily usable in hotels and restaurants where Tofu is used in large quantity. - 特許庁

味付け調理後に乾燥処理された調理済凍り豆腐の表面に、食用油を被覆してなることを特徴とする凍り豆腐スナック食品により上記課題を解決する。例文帳に追加

After cooked and seasoned, frozen-dried tofu pieces are dried, and their surfaces are coated with cooking oil to become this frozen-dried tofu snack food. - 特許庁

この発明は、澱粉糊を添加混合した豆乳を用いて製造した豆腐を凍結乾燥することを特徴とする凍結乾燥豆腐の製造方法である。例文帳に追加

This method for manufacturing the freeze-dried bean curd is characterized by lyophilizing a bean curd manufactured by using a soybean milk mixed with a starch paste. - 特許庁

豆腐工場より発生する廃製品(廃豆腐)を原料とし、当該原料から、水処理プラントで使用可能な凝集剤を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a flocculant usable in a water treatment plant from waste products (waste tofu) generated in a tofu plant as a raw material. - 特許庁

本発明による豆腐加工食品の製造方法は、水絞りしない豆腐と、食肉と、植物性油脂、植物性蛋白および澱粉を含む乳化カードとを混練した生地より製造することを特徴とする。例文帳に追加

The processed bean curd is produced from a raw material obtained by kneading a bean curd free from squeezing treatment, meat and an emulsified curd containing vegetable oil-and-fat, vegetable protein and starch. - 特許庁

塩化マグネシウムなどの無機塩系凝固剤の豆乳凝固速度をコントロールし、内相が細かく均質で保水性が良く、かつ風味の優れた豆腐を造ることができる豆腐用凝固剤組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a bean curd coagulant composition which can control the bean curd-coagulating rate of an inorganic salt-based coagulant such as magnesium chloride and enables the production of bean curd having fine uniform inner phase, good water retainability and excellent flavor. - 特許庁

豆腐を解砕してペーストとし、このペーストに必要により各種固形具材を添加した後で、トランスグルタミナーゼを作用させて加熱、再凝固させることにより再生豆腐を得る。例文帳に追加

Tofu is disintegrated to afford a paste and various solid ingredients are as needed added to the paste and the mixture is reacted with transglutaminase and the mixture is re-coagulated by heating to provide the reconstituted Tofu. - 特許庁

低ブリックス値の豆乳を、豆腐として凝固させることができると共に、従来品と同等以上のかたさと食味を有する低カロリー豆腐を提供することである。例文帳に追加

To enable a soybean milk with a low Brix degree to be coagulated as a bean curd, and to provide a low calorie bean curd having the hardness and taste same as or more than those of the conventional one. - 特許庁

薬草アロエ、キシリトール、乳酸カルシュームを単独又は組み合わせて豆腐製造過程において豆腐に混入することにより薬用効果を発生させる。例文帳に追加

A herb aloe, xylitol and calcium lactate are singly or combinedly added to bean curd in a process for producing the bean curd, thus generating medicinal effects. - 特許庁

不溶性食物繊維の周囲を吸水性の低い物質によってコーティングし、そのコーティングした不溶性食物繊維を豆乳に添加して豆腐を製造し、その豆腐を食用油によって揚げる。例文帳に追加

This method for producing the fried Tofu comprises coating the circumference of insoluble dietary fiber with a material with low water absorbency, adding the coated insoluble dietary fiber to soymilk to produce Tofu, and frying the Tofu in a food oil. - 特許庁

豆腐用凝固製剤に配合した場合に、凝固速度が適度に遅効化され、品質の良い豆腐を製造できるポリグリセリン縮合リシノール酸エステルを製造できる方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method capable of producing a polyglycerol condensed-recinoleic acid ester producing soybean curd having good quality by adequately delaying a coagulation rate when it was formulated into coagulation preparation for soybean curd. - 特許庁

殺菌した物質を豆腐とパックの隙間に入れて、蓋で密封したり、殺菌した豆腐をパックに入れて、隙間の空気を抜いて蓋で密封したりして、封緘する。例文帳に追加

A method for sealing the Tofu is provided by filling a sterilized substance in gaps between of the Tofu and a pack and sealing with a lid, or putting the sterilized Tofu in the pack, releasing air in the gaps and sealing with the lid. - 特許庁

さらに、本発明は、少なくとも小麦粉、水及び酵母を用いて製造するパンの製造方法において、原料として豆腐を配合することを特徴とする豆腐添加パンの製造方法である。例文帳に追加

This invention further provides a method for producing the bread by using the Tofu as the raw material in addition to water and yeast. - 特許庁

保形筒が、収容した原料豆腐の自重による圧力で、その原料豆腐同士の結着を促すように、上下方向に延長して設けられている。例文帳に追加

The shape-maintaining tube 1 is extendedly arranged in the vertical direction so as to promote adhesion among the raw tofus by the pressure of the self-weight of the stored raw tofu. - 特許庁

麺用穀粉、タピオカ殿粉および豆腐を主成分材料とし、これら主成分材料を塩水を用いて混合して麺生地を生成し、この麺生地を熟成させて形成したことを特徴とする豆腐入り麺。例文帳に追加

The noodle containing Tofu is produced by using cereal flour for noodle, tapioca starch and Tofu as main components, mixing the components with saline water to obtain a noodle dough and aging and molding the noodle dough. - 特許庁

製造過程において栄養成分の流出を抑えるとともに、種々の食感を有する凍り豆腐を得ることのできる凍り豆腐の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing frozen bean curd having various palate feelings while preventing outflow of nutritious ingredients in a production process. - 特許庁

常温で長期間の保存流通が可能となり、ソフトで喉ごしが軟らかい食感を有する、豆腐に代わる豆腐様の食感・風味を有する食品を提供する。例文帳に追加

To provide a food preservable and distributable at normal temperature for a long period, and having soft palate feeling with smooth feeling in the throat and bean curd-like palate feeling and flavor substituting for bean curd. - 特許庁

例文

本発明は、短時間で豆腐に好ましい褐色と燻製臭を付与することができ、長期保存可能な燻製豆腐の製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a smoked Tofu, capable of applying a desirable brownish color and a smoked flavor to the Tofu in a short time and enabling long-term storage of the smoked Tofu. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS