1016万例文収録!

「豆腐」に関連した英語例文の一覧と使い方(17ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

豆腐を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1148



例文

さらに竹輪や蒲鉾、田麩、油揚げの煮つけ、味を付けた高野豆腐、茹でた蛸・海老、焼マアナゴ、烏賊の煮付けなどさまざま。例文帳に追加

There is a wide range of other additional ingredients, like chikuwa fish paste, kamaboko (steamed fish paste), dried shredded fish seasoning (denbu), cooked deep-fried tofu, seasoned koyadofu (freeze-dried tofu), boiled octopus and shrimps, grilled conger eel and cooked squid.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

"鶏、雁などの肉を去り、豆腐殻などを肉として売り、この類、そのほか種々の謀計を旨とする也"と書かれている。例文帳に追加

The 'Morisadamanko' says "the ayashiuri takes meat from chicken and goose to sell tofu refuse as meat and some of them commit different types of frauds."  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

浪士の切腹と徂徠の贈り物をかけて「先生はあっしのために自腹をきって下さった」と豆腐屋の言葉でオチになる。例文帳に追加

The story ends with the words of the tofu seller that 'Sensei (indicates Sorai, literally, "teacher") cut his own belly for me" (means "paid out of his own pocket for me") associating Ako Roshi's Seppuku (suicide by disembowelment) and Sorai's gift.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

岩出山名物の凍り豆腐と納豆は、政宗の料理研究の末に開発されたものであるが、元々は兵糧用だった。例文帳に追加

Specialties of Iwadeyama, kori-dofu (frozen bean curd) and Natto (fermented soybeans) were the results of the study of cooking developed by Masamune, while those foods were originally intended for the usage as military provisions.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

ウサギの生産・養蚕・馬産を奨励、さらに納豆、豆腐の製法も教え、乾田での馬耕も指導、着々と成果をあげた。例文帳に追加

He steadily achieved results--he encouraged to stock breeding rabbits and horses, raise silkworms, while he also gave instructions on how to produce natto (fermented soybeans) and tofu (bean curd), and the plow method of a dry rice field utilizing horse power.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

冬の寒さを利用して、山麓では江戸時代~昭和30年代まで高野豆腐の生産が盛んであった。例文帳に追加

From the Edo period through until 1964, koyadofu (freeze-dried bean curd) was greatly produced along the foot of the mountain, taking advantage of the winter cold.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

夕飯、(汁)大根切干 (平)ほら、焼豆腐、ねんしん (皿)あさり貝、かんてん、酢醤油懸 (鉢)うなぎ例文帳に追加

Dinner: (soup) daikon kiriboshi (thinly sliced and dried strips of radish), (hira [boiled foods]) mullet, grilled tofu and nenshin, (sara) Japanese littleneck clam, kanten (agar) with vinegar and soy sauce (hachi) unagi (eel)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

そこで新島襄は現在のアーモスト館あたりにあった元豆腐屋を新島名義で買い上げ、学校外のその場所で聖書を教えることとなった。例文帳に追加

Then, Jo NIIJIMA bought a bean curd shop located near current Amherst House under his name and taught the Bible at this place instead of at the school.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

茂山千五郎家の家訓として知られる「お豆腐主義」は正重の代に確立したものである。例文帳に追加

"Otofu-shugi" (the tofu principle: like tofu, which is loved by everybody and used in both high class food and home cuisine, the Shigeyama people willingly performed their Kyogen anywhere they were asked to) was established as the Sengoro SHIGEYAMA family precept in Masashige's generation.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

ある豆腐メーカーは,「人々は,自分自身の健康を管理しなければと考えている。豆乳は,今年さらに人気になるだろう。」と話す。例文帳に追加

A tofu maker says, "People think they need to take care of their own health. Soymilk will be even more popular this year."  - 浜島書店 Catch a Wave

例文

ヨーグルト、上記高粘度液状食品を、ヨーグルト、プリン、ゼリー、豆腐、茶碗蒸し、ジャム、ケチャップ、蜂蜜等の各種食品に適用できる。例文帳に追加

Yogurt and the high viscosity liquid food are applied to various food such as yogurt, pudding, jelly, Tofu, savoury egg custard, jam, ketchup, honey. - 特許庁

特定の理化学的性質を有する豆腐ピューレを含有し、テクスチャーに優れ、かつ良好な風味を有する麺類を提供する。例文帳に追加

To provide noodles excellent in texture and having good taste by containing soybean curd puree having a specific physicochemical properties. - 特許庁

コレステロールの含有量をゼロ若しくは極少量とし、且つ充分にコクを有する卵豆腐を提供する。例文帳に追加

To provide egg bean curd having zero or extremely slight content of cholesterol and satisfactory body. - 特許庁

ブリックス値が1以上10以下の豆乳と、ジュランガムと、凝固剤とからなることを特徴とする低カロリー豆腐である。例文帳に追加

This low calorie bean curd is characterized in that the bean curd is composed of the soybean milk having 1-10 Brix degree, a gellan gum and a coagulant. - 特許庁

粗製海水塩化マグネシウムの凝固速度を遅効化し、内相が均一で風味も優れた豆腐用凝固剤組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a tofu (soybean curd) coagulated composition that delays the coagulation ratio of crude seawater magnesium chloride, having a uniform inner phase and superior flavor. - 特許庁

ドレッシングの主原料として豆腐、生のリンゴを用い、さらに熟成させた酢味噌及びコラーゲンを配合したドレッシング。例文帳に追加

The dressing containing bean curd uses bean curd and raw apples as the main raw materials for dressing, and further, has aged vinegared fermented soybean paste and collagen blended. - 特許庁

さらに、この豆乳に凝固剤やゲル化剤を加えて凝固させ、豆腐またはその二次加工品を製造する。例文帳に追加

Bean curd or its fabrication product can be produced by coagulating the soya milk with a coagulation agent or a gelling agent. - 特許庁

そのままでもデザートとして美味しく食すことができ、豆腐やプリンのような食感を有する豆乳ゼリーを提供する。例文帳に追加

To obtain a soybean milk jelly edible even in an intact state as a dessert with relish and having a texture as that of fermented soybeans or a custard pudding. - 特許庁

ドレッシングの主原料として豆腐、生のリンゴを用い、さらに熟成させた酢味噌を配合したドレッシング。例文帳に追加

This dressing is obtained by using soybean curd and raw apples as main raw materials and blending matured soybean paste containing vinegar, with them. - 特許庁

きな粉と牛乳又は乳製品とを主原料とした豆腐様の熱不可逆性食品およびその製造方法例文帳に追加

BEAN CURD-LIKE THERMALLY IRREVERSIBLE FOOD CONTAINING SOYBEAN FLOUR AND MILK OR MILK PRODUCT AS MAIN RAW MATERIALS AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

大豆の皮や、繊維質、水に溶けた大豆タンパク質が混ざった状態の呉から、豆腐に必要な大豆タンパク質の汁(豆乳)だけを取り出す。例文帳に追加

Only soybean protein milk (soybean milk) necessary for tofu is taken out from the soybean slurry in a state in which soybean hulls, fibrosis and soybean protein dissolved in water are mixed. - 特許庁

耐振動性を強化し且つ安全事故の発生を予防することが可能な、家庭用豆乳・豆腐製造機の取っ手兼用ロッキング装置を提供する。例文帳に追加

To provide a handle used also as a locking device for household bean milk and Tofu maker improving vibration resistance and inhibiting happening of accidents. - 特許庁

豆乳および/または豆腐と、アラビアガムおよび/またはオクテニルコハク酸処理した澱粉と蛋白質を含有してなるペースト状食品。例文帳に追加

This pasty food contains a soybean milk and/or a bean curd, a gum arabic and/or octenylsuccinic acid-treated starch, and a protein. - 特許庁

豆腐殻等に対して、樹脂液を13〜17重量%ならびに20%尿素溶液を4〜6重量%加える。例文帳に追加

The resin liquid and a 20% urea solution are added respectively by 13-17 wt.% and 4-6 wt.% to the bean-curd residue. - 特許庁

本発明の課題は、食感が良く、適度な硬度を有する豆腐を容易に取り出せ、歩止まりのよい、成型器具を提供することにある。例文帳に追加

To provide a molding implement of cotton tofu, allowing to easily pull out tofu which has good palate feeling and moderate hardness, and having a good yield rate. - 特許庁

常温流通可能な豆腐様食品の製造方法として、豆乳及び水溶性ヘミセルロースを含有した状態で、レトルト処理を行う。例文帳に追加

A method for producing the bean curd-like food distributable at normal temperature comprises performing retort treatment in a condition of including soymilk and water-soluble hemicellulose. - 特許庁

胡麻成分を多く含み、風味が良く、かつ滑らかな食感を有し、外観も良好な胡麻入り豆腐、並びにその製造方法を開発すること。例文帳に追加

To provide a bean curd flavored with sesame containing a lot of sesame constituents, having good flavor and smooth palate feeling and good looking, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

豆腐の廃棄物であるオカラを乾燥、粉末化する事により食品加工や調理の原材料として使用する粉体乾燥組成物例文帳に追加

POWDER DRIED COMPOSITION USED AS RAW MATERIAL FOR PROCESSING FOOD OR COOKING BY DRYING OR POWERING BEAN- CURD REFUSE WHICH IS WASTE OF BEAN CURD - 特許庁

健康的機能性を持たせた食品として利用できる機能性全豆乳及び機能性豆腐を得ることができる大豆の加工方法を提供する。例文帳に追加

To provide a processing method for soybeans for obtaining functional whole soybean milk and functional soybean curd each usable as food with health functionality. - 特許庁

寒天などのような粘着材を加えた状態で煮てから冷却し固めると、豆腐状ないしゼリー状の製品にできる。例文帳に追加

If the preparations are cooled and hardened after boiling in the mixed conditions with adhesives, such as agar, etc., the material is made into preparations of the shape of a Tofu, and jelly. - 特許庁

絞りかすとして処理されているおからを有効に活用して、栄養分及び繊維分を多量に含んだ豆腐を提供する。例文帳に追加

To provide soybean curd containing a large amount of nutrient and fiber content by effectively using bean curd refuse disposed as strained lees. - 特許庁

豆乳類が、調整豆乳、豆乳飲料、酸性の豆乳、豆乳を凝固させた豆腐から選ばれる任意の豆乳類である。例文帳に追加

The soybean milk is arbitrarily selected from a blended soybean milk, a beverage containing soybean milk, an acidified soybean milk, and a Tofu prepared by curding soybean milk. - 特許庁

前記豆腐添加パンの製造方法において、パンは前記同様に食パンであることができ、酵母は天然酵母であることが好ましい。例文帳に追加

In the production method for the Tofu-incorporated bread, the bread is e.g. sandwich loaf and the yeast is preferably natural yeast. - 特許庁

焼酎蒸留廃液及び大豆煮沸廃水を連続的に返し仕込水として使用する焼酎及び豆腐の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING SHOCHU (WHITE DISTILLED LIQUOR) AND SOYBEAN CURD BY REPEATEDLY USING DISTILLATION WASTE LIQUID OF SHOCHU AND WASTE WATER OF BOILING SOYBEAN - 特許庁

豆腐などの製造時に発生する泡に対して優れた消泡作用を有する消泡剤組成物の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a defoaming agent composition exhibiting excellent defoaming action to foam generating in the production of bean curd, etc. - 特許庁

各々、点で結ばれていた、装置及び器具の工程を一体化し、手作業を無くし、安全で旨い、パック詰め豆腐を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus and a method for safely producing delicious packed bean curd by integrating steps of apparatuses and instruments connected by points to eliminate manual operation. - 特許庁

製剤の安定性及び分散性が良く、品質むらを生じない、苦汁の水溶液を乳化した豆腐用凝固製剤を提供する。例文帳に追加

To obtain a coagulant preparation for Tofu (soybean curd), having excellent stability and dispersibility of the preparation, causing no quality variability by emulsifying an aqueous solution of bittern. - 特許庁

豆乳に澱粉を添加する段階及び澱粉を糊化させる加熱の調整により、硬度が120〜160gであるおぼろ豆腐を作成した。例文帳に追加

The bean curd having a hardness of 120-160 g is produced by adjusting a step of adding starch to soybean milk and a heating step of gelatinizing the starch. - 特許庁

1パックづつ連続的かつ衛生的に製造することできるようにした寄せ豆腐製造技術の提供。例文帳に追加

To provide a technique for producing YOSE TOFU (half-solid tofu), by which every pack of the tofu can continuously and sanitarily be produced. - 特許庁

凍結しても異物感のない食品素材,特に小麦粉練込み用食品素材を豆腐から安価に得ることを課題とする。例文帳に追加

To obtain a food material, especially the food material for incorporat ing a wheat flour without the feeling of foreign materials even when frozen from tofu at a low cost. - 特許庁

だし汁及び具材等の調合成分が混合一体となったことを特徴とする、食感の良好なだし入り豆腐の製造。例文帳に追加

This bean curd with the broth having good texture is characterized in that the broth is mixed and integrated with the mixed components such as ingredients. - 特許庁

さらに低プリン含有大豆加工品が酸コンセントレート、豆乳、豆腐、分離大豆蛋白質である前記製造方法。例文帳に追加

The soybean-processed product having the low purine content is preferably an acid concentrate, a soybean milk, a bean curd or a separated soybean protein in the production method. - 特許庁

濃縮豆乳又は濃縮豆腐を用いるため、スプレッド、クリーム、或は液状物に青臭み、えぐみがなく、豊かな風味を具備できる。例文帳に追加

Use of such concentrated soybean milk or concentrated soybean curd enables the spread, cream or liquid to have rich flavor without grassy smell and harsh taste. - 特許庁

これにより、従来は廃棄されていた豆腐粕および醤油粕を有効に利用して味噌様発酵食品を製造できる。例文帳に追加

The method produces the Miso-like fermented food by effectively utilizing hitherto discarded bean curd refuse and soy sauce cake. - 特許庁

豆腐製造の際に上記のゲル状物質内に含有されている速効性凝固剤が徐々に溶出される。例文帳に追加

The quick-acting coagulant contained in the gel-like substance is gradually eluted during the process of tofu production. - 特許庁

本発明は、大き目の豆腐片を、見栄えのよい形で高品質に含有するレトルトソースを製造できる方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method by which a retort sauce containing somewhat larger Tofu pieces in high quality in a shape of good appearance. - 特許庁

これにより、直径0.3cm〜3cmの豆腐の塊が存在し、新規な風味と食感を有する大豆加工食品を提供できる。例文帳に追加

By the method, soybean processed food in which the bean curd lumps each having a diameter of 0.3-3 cm exist and which has novel flavor and palate feeling, is produced. - 特許庁

また、頂板5には穿孔用棒状突起7を立設して、該突起を切断することにより容易に豆腐9が外れる如く構成した。例文帳に追加

A drilling rod- shaped projection 7 is erected on the top plate 5 and bean curd 9 is easily detached by cutting the projection. - 特許庁

本格的で美味しい手作りの豆腐を誰でも簡単に作ることができる豆乳の加熱調理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for thermally cooking soybean milk, by which real hand-made soybean curd having a good taste can simply be made. - 特許庁

例文

こうして冷却された乳化物7Bを成形型16に供給し、冷却することで大豆粉末を用いた豆腐を製造することが可能となる。例文帳に追加

Thus, the cooled emulsified material 7B is fed to a forming mold 16 and cooled to produce the bean curd using the soybean powder. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
浜島書店 Catch a Wave
Copyright © 1995-2024 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS