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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > FRUIT VINEGARの意味・解説 > FRUIT VINEGARに関連した英語例文

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FRUIT VINEGARの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 52



例文

FRUIT WINE PONZU VINEGAR例文帳に追加

果実酒ぽん酢 - 特許庁

FRUIT VINEGAR, FRUIT VINEGAR DRINK, AND METHOD FOR PRODUCING FRUIT VINEGAR例文帳に追加

果実酢、果実酢飲料、並びに果実酢の製造方法 - 特許庁

CARBONATED BEVERAGE OF FRUIT VINEGAR例文帳に追加

果実酢の炭酸飲料 - 特許庁

VINEGAR-CONTAINING FRUIT BEVERAGE例文帳に追加

食酢入り果汁飲料 - 特許庁

例文

fruit vinegar as a seasoning 例文帳に追加

フルーツビネガーという調味料 - EDR日英対訳辞書


例文

METHOD OF MANUFACTURING BLUEBERRY FRUIT VINEGAR例文帳に追加

ブルーベリー果実酢の製造方法 - 特許庁

To provide a fruit vinegar in which a mild flavor, especially an acetic acid smell, is controlled, and to provide a fruit vinegar drink.例文帳に追加

マイルドな風味、特に酢酸臭を抑えた果実酢及び果実酢飲料を提供する。 - 特許庁

ume vinegar made by soaking ume fruit with salt 例文帳に追加

ウメの実を塩づけにしたときに出る汁 - EDR日英対訳辞書

a vegetable or fruit that has been preserved in vinegar called pickles 例文帳に追加

野菜や果物を甘酢につけた食べ物 - EDR日英対訳辞書

例文

NOBILETIN-RICH FRUIT VINEGAR AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

ノビレチン高含有果実酢及びその製造方法 - 特許庁

例文

MIXED LIQUID OF NATURAL FRUIT JUICE AND VINEGAR例文帳に追加

天然果物の果汁とお酢の混合液 - 特許庁

The fruit juice drink is obtained by mixing fruit juice, fermented fruit juice, and vinegar.例文帳に追加

本発明の果汁飲料は、果汁と、発酵果汁と、食酢とを配合してなる。 - 特許庁

To provide a vinegar-containing fruit beverage having no stimulating smell and nasty smell and taste derived from vinegar, and maintaining flavor inherent in fruit juice, and also additionally provided with health function of the vinegar: and to provide a method for producing the vinegar-containing fruit beverage.例文帳に追加

食酢に由来する刺激臭及び異臭味が無く、果汁の持つ本来の風味を保持し、しかも、食酢の持つ健康機能を付加した食酢入り果汁飲料及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

The vinegar comprises fruit vinegar and an essential oil component of timber of the family Cupressaceae.例文帳に追加

本発明による食酢は、果実酢と、ヒノキ科樹木の精油成分とからなることを特徴とする。 - 特許庁

The citric acid source is e.g. lemon juice, and the acetic acid source is e.g. fruit vinegar.例文帳に追加

クエン酸源の例にはレモン果汁、酢酸源の例には果実酢がある。 - 特許庁

The processed fruit packed in a container comprises the cut fruit 3 packed with a mixed solution 4 of fruit juice and fruit vinegar, in which the surface 4a of the mixed solution 4 of fruit juice and fruit vinegar is 1/5-4/5 as high as the height from the lower end 3a to the upper end 3b of the cut fruit.例文帳に追加

カットフルーツ3が果汁とフルーツビネガーとの混合液4と共に容器詰めしてあり、前記果汁とフルーツビネガーとの混合液4の液面4aがカットフルーツの下端3aから上端3bまでの1/5〜4/5の高さである容器詰めフルーツ加工品。 - 特許庁

Dried persimmon is especially preferable as the dry fruit and persimmon vinegar containing white cedar essential oil is most suitable as the vinegar.例文帳に追加

ドライフルーツとしては干し柿が特に好ましく、食酢としてはヒノキ精油含有柿酢が最も好適である。 - 特許庁

The paste-like processed food comprises dry fruit sarcocarp and vinegar.例文帳に追加

本発明によるペースト状加工食品は、ドライフルーツの果肉と食酢とからなることを特徴とする。 - 特許庁

The beverage composition contains persimmon tannin, fruit juice and plant glycoside, and contains brewed vinegar.例文帳に追加

本発明の飲料組成物は、柿渋と、果汁と、植物配糖体と、を含有する。 - 特許庁

This low-irritative table vinegar contains vinegar, honey, and lemon fruit pericarp as essential ingredients, wherein the table vinegar is prepared by volatilizing an acetic acid component so that the component is contained in an amount of less than 3%.例文帳に追加

食酢と、蜂蜜と、レモン果皮とを必須成分として含有し、酢酸成分量を3%未満に揮発させるよう調整してなる低刺激性シロップ状食酢とする。 - 特許庁

The table vinegar is produced by heating a mixture of the vinegar and a cut material of lemon fruit containing the fruit pericarp under atmospheric pressure in a state of being boiled, and then adding the honey to the mixture after the acetic acid component is volatilized to be contained in the amount of less than 3%.例文帳に追加

このものは食酢と果皮を含むレモン果実の裁断物の混合物を大気圧下で煮沸状態に加熱し、酢酸成分を3%未満に揮発させた後、蜂蜜を添加することにより製造する。 - 特許庁

The fruit vinegar drink is produced by adding one or more kinds of components selected from honey, a sugar, a sweetener and a perfume to the obtained fruit vinegar and then diluting the mixture with water.例文帳に追加

また、このようにして得た果実酢に、はちみつ、糖類、甘味料及び香料からなる群から選ばれる1種類又は2種類以上のものを添加し、これを水で希釈して果実酢飲料を製造した。 - 特許庁

The vinegar-containing fruit beverage is obtained by mixing a mixture produced by admixing vinegar with inorganic carbonate such as sodium hydrogencarbonate and/or organic acid salt such as sodium acid citrate, with fruit juice so as to suppress stimulating smell and nasty smell and taste derived from the vinegar to maintain the flavor inherent in the fruit juice, and additionally provided with health function of the vinegar.例文帳に追加

食酢を、炭酸水素ナトリウムのような無機炭酸塩及び/又はクエン酸ナトリウムのような有機酸塩と混和したものを、果汁に混合することによって、食酢に由来する刺激臭及び異臭味を抑え、果汁の持つ本来の風味を保持し、しかも、食酢の持つ健康機能を付加した食酢入り果汁飲料を製造する。 - 特許庁

The method for producing the vinegar comprises immersing timber of the family Cupressaceae from which bark is removed and which is cut into chip forms in fruit vinegar, storing the chips at a normal temperature for a fixed time to prepare a fruit vinegar extracted liquid containing essential oil of timber, filtering the extracted liquid and sterilizing the liquid at a low temperature.例文帳に追加

本発明の食酢の製造方法としては、皮を除去しチップ状に切断したヒノキ科樹木を果実酢に浸漬し、常温において所定時間貯蔵することにより樹木精油を含んだ果実酢抽出液を調製し、該抽出液を濾過し、低温殺菌することを特徴とする。 - 特許庁

In the fly inducer for inducing the fly, vinegar containing a fruit-derived fragrance component which is obtained by maturing fruit and wine containing a flower-derived fragrance component which is obtained by immersing flower into fruit wine are blended.例文帳に追加

ハエを誘引するためのハエ用誘引剤において、果実を熟成した果実由来の香り成分を含む酢と、果実酒に花を漬け込んで得られた花由来の香り成分を含む酒とが混合されている。 - 特許庁

Stone is removed through the peduncle of a salted Japanese apricot fruit 11 after the separation of Japanese apricot vinegar and a skewer 12 is thrust through the Japanese apricot fruit 11 in the direction perpendicular to the axis of the fruit 11.例文帳に追加

塩漬けして梅酢を上げた梅の果実11の花(果)柄部分からタネを抜き取り、該果実11に串12をさしてなり、上記串12の刺し方は、タネを抜き取った果実11の軸に串12が直交する方向にを刺してなる。 - 特許庁

Fruit scattered Sushi is obtained by boiling rice, and mixing Sushi vinegar therewith followed by mixing dried fruits as the ingredients.例文帳に追加

米を炊き、これに寿司酢を混ぜ、具材としてのドライフルーツを混ぜ合わせるようにしてフルーツちらし寿司を得る。 - 特許庁

FOOD AND DRINK AND ADDITIVE FOR FOOD AND DRINK PREPARED BY MIXING RAW HERICIUM ERINACEUM AND MYCELIAL EXTRACT OF AGARICUS WITH CITRIC ACID, FRUIT VINEGAR OR THE LIKE例文帳に追加

生ヤマブシタケ及びアガリクス菌糸体エキスをクエン酸及び果実酢等で混合した飲食料品及び飲食料品用添加物。 - 特許庁

Alternatively, the fruit scattered Sushi is obtained by boiling rice, mixing Sushi vinegar with dried fruits as the ingredients, and mixing the product with the boiled rice.例文帳に追加

また米を炊き、具材としてのドライフルーツに寿司酢を混ぜ、これを前記炊いた米に混ぜ合わせるようにしてフルーツちらし寿司を得る。 - 特許庁

The blood fluidity-improving composition is produced by mixing an extract of apricot fruit pulp with an extract of unpolished rice-using black vinegar at a mass ratio of 1/10-10/1 in vegetable oil.例文帳に追加

植物油中に梅肉エキスと玄米黒酢エキスの質量比が1〜10:10〜1の混合物を含有する血液流動性改善組成物。 - 特許庁

This seasoning is obtained by first soaking sesame in acidulous ingredient-contg. stock(s) (e.g. vinegar, organic acid, fruit juice) to afford swollen sesame which is then added wholly to a seasoning liquid.例文帳に追加

先ずゴマを酸味成分を有する原材料に浸漬し、膨潤したゴマの浸漬物を得、次いでこのゴマの浸漬物全体を調味液体に加える。 - 特許庁

To prepare/produce a tasty seasoning good for health by providing slight viscosity to common salt, soy sauce, sweet Sake, Sake, vinegar, sugar, an oil, a soup stock-related seasoning, fonds/bouillons, soup/sauces, Ponzu vinegar/blended vinegar, a Chinese seasoning, an ethnic seasoning, sauces, spice/herbs, or a fruit juice.例文帳に追加

塩、醤油、みりん、酒、酢、砂糖、油、だし関連調味料、フォン・ブイヨン類、つゆ・たれ類、ポン酢・合わせ酢、中華調味料、エスニック調味料、ソース類、スパイス・ハーブ類、果汁に、トロミをつけたおいしいく、健康にいい調味料の調整・製造することを目的とする。 - 特許庁

The manufacturing method for an ume extract having a low sodium concentration comprises heating and concentrating the purified ume fruit juice obtained by adding a strong acid to the ume vinegar or the ume fruit juice prepared by using the ume vinegar as a raw material, and subjecting the mixture to an ion-exchange membrane electrodialysis treatment.例文帳に追加

梅酢又は梅酢を出発原料とする梅果汁に、強酸を添加して、イオン交換膜電気透析処理を施すことにより得られた精製梅果汁を、加熱濃縮することを特徴とする低ナトリウム濃度の梅肉エキスの製造方法。 - 特許庁

The method for producing the paste-like processed food comprises immersing dry fruit sarcocarp in vinegar, sufficiently permeating vinegar into the sarcocarp, taking out and loosening only the sarcocarp and making the material into a paste-like state.例文帳に追加

製造方法においては、ドライフルーツの果肉を食酢に浸漬して食酢を十分に浸透させた後、前記果肉のみを取り出してほぐし、ペースト状とすることを特徴とする。 - 特許庁

To obtain vinegar having a high health promotion effect by combining fruit vinegar abundantly containing carotene and vitamins with essential oil of timber of the family Cupressaceae being a natural aromatic component.例文帳に追加

本発明は、カロチンやビタミンが豊富な果実酢に天然の芳香成分であるヒノキ科樹木の精油を組み合わせることにより、健康増進効果を高めた食酢を提供することを課題とする。 - 特許庁

In order to reduce the acetic acid smell of vinegar, by adding a fruit-aromatizing agent used in beverages, especially a citrus-based lemon, etc., the smell of the acetic acid is moderated and the vinegar is made to be used as the skin care.例文帳に追加

酢のもつ酢酸の臭いを少なくする為に、飲料で使われるフルーツ香料、特に柑橘系のレモンなどフルーツ香料を加える事で、酢酸の臭いが緩和し、スキンケアとして使えるようにしました。 - 特許庁

To provide a new method for producing plum vinegar-including Miso paste that can use the fruit flesh of Japanese plum without waste as a raw material and provide plum vinegar-including Miso paste having excellent flavor and taste.例文帳に追加

原料である梅の実の果肉を無駄なく使用でき、更には風味や香りにも優れた新規な梅酢味噌の製造方法及び梅酢味噌を提供する。 - 特許庁

The ingredients of the fruit scattered Sushi are obtained by using no boiled rice, and mixing Sushi vinegar with the ingredients composed of dried fruits followed by retort-packing, or mixing Sushi vinegar with the ingredients composed of dried fruits followed by packing and freezing.例文帳に追加

なお炊いた米を用いず、ドライフルーツから成る具材に寿司酢を混ぜてレトルトパックして、またはドライフルーツから成る具材に寿司酢を混ぜてパックし冷凍して、フルーツちらし寿司のもとを得る。 - 特許庁

The sport drink is obtained by adding glucose or fructose, sugar and other sweetener, and also fruit juice, gelatinizer, PH-adjuster and the like as necessary to the demineralized plum vinegar obtained by demineralizing plum vinegar generated in a process of producing pickled ume, and diluting the mixture with water.例文帳に追加

梅干の製造過程において生じる梅酢を脱塩処理して得られた脱塩梅酢液に、ブドウ糖や果糖及び砂糖、その他の甘味料、必要に応じて果汁、ゲル化剤、PH 調整剤等を添加し、水で希釈してスポーツ用飲料とする。 - 特許庁

This fruit vinegar is produced by adding a speed vinegar to an alcohol fermentation product at the middle stage of an alcohol fermentation process to forcibly stop the alcohol fermentation, in the process for adding culture yeast to a raw material juice such as apple juice and subjecting the juice to the alcohol fermentation, and then subjecting the stopped product to an acetic acid fermentation process and an aging process.例文帳に追加

りんご果汁などの原料果汁に培養酵母を加えてアルコール醗酵させる工程において、アルコール醗酵が終了する途中段階で種酢を加えて醗酵を強制的に中止させ、その後酢酸発酵及び熟成の工程を経て果実酢を製造した。 - 特許庁

An attractant and feeding improver for the rats is composed of one or two or more selected from the group consisting of cow's milk, a sauce, sweet Sake, a dressing, ketchup, vinegar and a fruit juice.例文帳に追加

牛乳、ソース、みりん、ドレッシング、ケチャップ、食酢、及び果汁からなる群より選ばれる1種又は2種以上からなることを特徴とするネズミの誘引、喫食向上剤。 - 特許庁

This dressing-type seasoning is obtained by using whole fat soybean powder and water as raw materials, and comprises the primary food material as a main ingredient, vinegar or citrus fruit juice, spices, saccharides, salt, thickener and amino acid.例文帳に追加

ドレッシングは、全脂大豆粉及び水を原料として形成し、主成分となる第一食材と、食酢又はかんきつ類の果汁と、香辛料と、糖類と、食塩と、増粘剤と、アミノ酸とを有するものである。 - 特許庁

The dressing is obtained by using whole fat soybean powder and water as raw materials, and comprises the primary food material as a main ingredient, edible vegetable oil and fat, vinegar or citrus fruit juice, spices, saccharides, salt, thickener and amino acid.例文帳に追加

ドレッシングは、全脂大豆粉及び水を原料として形成し、主成分となる第一食材と、食用植物油脂と、食酢又はかんきつ類の果汁と、香辛料と、糖類と、食塩と、増粘剤と、アミノ酸とを有するものである。 - 特許庁

The acid liquid seasoning blended with an edible oil of 0.5-80%, includes pine vinegar of 0.1-40% and citrus fruit oil of 0.01-2%.例文帳に追加

食用油脂を0.5〜80%配合した酸性液状調味料において、パインビネガーを0.1〜40%、柑橘オイルを0.01〜2%配合している酸性液状調味料。 - 特許庁

To provide a ten-time concentrated fruit vinegar hardly causing precipitation of a dietary fiber, or separation and float of an oil component even at the concentration over five times, and deliciously drinkable by being diluted with water.例文帳に追加

5倍を超える濃縮であっても食物繊維の沈殿や油分の遊離や浮遊が見られなく、水で割っておいしく飲用できる10倍濃縮果実酢を提供する。 - 特許庁

In more details, the citric acid solution is preferably extracted from plum or fruit and preferably includes vinegar, and the method for processing the pickled plum preferably includes softening the skin of pickled plum with hard skin.例文帳に追加

具体的には、クエン酸液は、梅もしくは果実から抽出すると好ましく、食酢からなるクエン酸液であると良く、さらに、皮のかたい梅干しの皮をやわらかくする梅の加工の方法であると良い。 - 特許庁

To provide a method for producing a concentrated Japanese plum juice, capable of efficiently producing a desalted and concentrated Japanese plum juice by using plum vinegar, generated as a by-product in a process for producing pickled Japanese plum from Japanese plum fruit, as a raw material.例文帳に追加

梅の実から梅干を製造する過程において副生する梅酢を原料とし、脱塩濃縮された濃縮梅果汁を効率よく製造することができる濃縮梅果汁の製造方法を提供する。 - 特許庁

The novel type vinegar or acidulated food paste has no unpleasant smell such as diacetyl smell, has mellowness, mild and good taste, and also refreshing sourness, and is obtained by using lactobacillus fermentable with fruit juice and/or vegetable juice and also having formability of lactic acid and acetic acid to ferment the fruit juice and/or vegetable juice.例文帳に追加

果実及び/又は野菜汁で発酵可能であり、且つ乳酸及び酢酸生成能を有する乳酸菌を用いて、果実汁及び/又は野菜汁を発酵させることにより、ジアセチル臭を始めとした不快な臭味を呈することなく、芳醇さを有し、マイルドで風味が良く、しかも爽快な酸味を主体とした新しいタイプの食酢又は酸味食品ペーストが製造できる。 - 特許庁

Commonly in the north of Kanto region and in the west of Chugoku region, tokoroten is served with sanbaizu (vinegar, soy sauce and mirin (or sugar) mixed in roughly equal proportions) poured over it, or with sanbaizu poured over it and with mustard; in the Kinki region, muscovado sugar is sprinkled over it when served, and sometimes fruit is served together; in the Tokai region, it is eaten using only one chopstick, usually by pouring sanbaizu over it and adding sesame thereto. 例文帳に追加

関東地方以北および中国地方以西では三杯酢あるいは三杯酢をかけた物にからしを添えて、近畿地方では黒砂糖をかけて単体又は果物などと共に、東海地方では箸一本で、主に三杯酢をかけた物にゴマを添えて食べるのが一般的とされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

The separate liquid dressing is obtained by crushing at least one kind of raw material selected from vegetables, fruits and seeds, mixing the raw material with edible vegetable oil and fat, and vinegar or citrous fruit juice, and subjecting the mixture to an ultra high-pressure processing of150 MPa but <400 MPa.例文帳に追加

野菜類、果実類及び種実類から選ばれる少なくとも1種類の原料を破砕し、これに食用植物油脂と食酢またはかんきつ類の果汁とを混合したものに、150MPa以上400MPa未満の超高圧処理を施し、分離液状ドレッシングを製造する。 - 特許庁

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