例文 (163件) |
cooked meatの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 163件
To provide a heat cooked-type meat processed food composition added to animal meat processed food so as to bring excellent juicy and soft palate feeling to the animal meat processed food after cooked.例文帳に追加
畜肉加工食品に配合することにより、加熱調理後に畜肉加工食品にジューシーでやわらかい優れた食感を与えることができる加熱調理型畜肉加工食品用組成物を提供する。 - 特許庁
Edomae-zushi is centered on the nigiri-zushi mainly made of hand-shaped cooked vinegared rice topped with raw fish and shellfish, or marinated or cooked ones, including maki-zushi using kanpyo (gourd strip roll), chirashi-zushi (vinergared rice with thin strips of egg, pieces of raw fish, vegetables and crab meat arranged on top), and inro-zushi (cooked vinegared rice packed inside of a cooked squid). 例文帳に追加
主に魚介の生身や〆たもの、火を通したものと酢飯を握り合わせた握りずしが中心で、他にはカンピョウなどを細巻きにした巻きずし、ちらしずし、イカの印籠ずしなどがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
cubes of meat or seafood cooked in hot oil and then dipped in any of various sauces 例文帳に追加
肉の角切りや魚介類を熱い油に入れ、いろいろなソースにつけて食べる料理 - 日本語WordNet
infestation by trichina larvae that are transmitted by eating inadequately cooked meat (especially pork) 例文帳に追加
不十分に調理された肉(特に豚肉)を食べることで体内に伝わった旋毛虫の幼虫に寄生された - 日本語WordNet
a dish of white-meat fish, vegetables and tofu that is cooked with orange vinegar or soy sauce 例文帳に追加
白身の魚,野菜,豆腐などを煮て,ポン酢,醤油などをつけて食べる鍋料理 - EDR日英対訳辞書
Also, the word 'modanyaki' (thin and flat pancake cooked on a hot plate with pieces of meat, seafood and chopped cabbage) in Kansai style (including soba) does not make sense in Hiroshima at all. 例文帳に追加
また、関西風の「モダン焼き」(そば入り)という言葉も広島ではまず通じない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
"Sukiyaki" is a dish consisting of meat that is broiled (cooked) or boiled in a shallow cast-iron pot. 例文帳に追加
すき焼き(鋤焼、すきやき)は、肉を浅い鉄鍋で焼く(調理)、あるいは煮る料理。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Yakuniku refers to dishes in which meat is cooked on a grill or iron plate. 例文帳に追加
焼肉(やきにく)とは、肉を焼網に乗せあぶったり、鉄板などで焼いたりした肉料理。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The dishes which were cooked similarly by using a fish meat were called 'namasu (鱠, 魚膾).' 例文帳に追加
魚肉を用いて同様の調理をしたものは「鱠」、また「魚膾」ともいった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Curry (Curry in English) is a dish in which vegetables and meat are cooked with several spices. 例文帳に追加
カレー(英:Curryカリー)は、複数の香辛料を使って野菜や肉などを味付けした料理のひとつ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
This process is called 'water removal,' during which the meat should be rotated well in order to be cooked evenly. 例文帳に追加
これは「水抜き」といい、よく肉を反転して均一に火が通るようにする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
They should be baked so that when heated up the ground meat mixture won't fall out and will be cooked through. 例文帳に追加
加熱する際に、肉がこぼれないように且つ火が通るように焼き上げなければならない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Whale Labo, LLC described above is investigating use of whale meat in the cooked meal delivery industry and in hospital meals 例文帳に追加
前出の鯨食ラボ社では、配食産業や病院食などでの利用を検討している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
PACKAGED GROUND MEAT SAUCE FOR MICROWAVE OVEN COOKING, AND METHOD FOR PRODUCING COOKED DISH USING THE SAME例文帳に追加
電子レンジ調理用容器詰挽肉ソース及びこれを用いた加熱料理の製造方法 - 特許庁
Donburi-mono (a bowl of boiled rice with ingredients on top): gyudon (a bowl of boiled rice covered with cooked beef and vegetables), unagi-don (a bowl of boiled rice topped with broiled eel), ten-don (a bowl of boiled rice topped with tenpura), katsu-don (a bowl of boiled rice topped with pork cutlet), oyako-don (a bowl of rice with chicken meat and egg on top, literally, parent and child rice bowl), tekka-don (a bowl of vinegared boiled rice with slices of raw tuna meat on top), konoha-don (a bowl of boiled rice with cooked egg and kamaboko (steamed fish paste) on top) 例文帳に追加
丼物(どんぶり)-牛丼、鰻丼、天丼、カツ丼、親子丼、鉄火丼、木葉丼 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide a cooking grill by which an object to be cooked such as meat can be sufficiently cooked, generation of smoke due to dripping or the like can be suppressed and roast meat and stew can be prepared at the same time.例文帳に追加
十分に肉等の被調理物を加熱することが可能であるとともに、肉汁等を原因とする煙の発生を抑えることが可能な、焼肉と鍋料理を同時に行うことができる調理網を提供すること。 - 特許庁
To provide a method for treating meat carcass, by which a long aging time carried out on conventional meat treatments can be shortened to reduce the number of live bacteria in the non-cooked carcass, and to provide a device for treating the meat carcass.例文帳に追加
従来の食肉処理に見られた長時間の熟成時間を短縮するとともに、調理前の屠体の生菌数の削減を可能とした食肉屠体の処理方法と処理装置を提供する。 - 特許庁
To develop a meat quality-improving agent which gives cooked meat that has a soft meat property, richly contains gravy, has a juicy texture, and has delicious not only in a hot state but also in a cold state.例文帳に追加
肉質が軟らかく、肉汁に富みジューシー感のある、温かいうちは勿論、冷めた場合でもおいしい調理肉を与える食肉の品質改良剤を開発することを課題とする。 - 特許庁
To provide meat food for low temperature preservation, hard to produce slice wastes when slicing meat food after low temperature preservation, giving good flavor when cooked after low temperature preservation, and having good flavor release when eaten, and to provide a method for producing the meat food.例文帳に追加
低温保存後にスライスを行った際、スライス屑が出づらく、また、低温保存後、調理する際に香り立ちがよく、食した際のフレーバリリースがよい低温保存用畜肉食品及びその製造方法の提供。 - 特許庁
The packaged ground meat sauce for microwave oven cooking is prepared by filling and sealing ground meat sauce in a package followed by subjecting the ground meat sauce to retort treatment, charging the ingredients in the package, and cooking the mixture with the microwave oven to obtain the cooked dish.例文帳に追加
電子レンジ調理用容器詰挽肉ソースを、挽肉ソースが容器に充填密封後レトルト処理されたものとし、この容器内に具材を投入し、電子レンジで加熱調理することにより加熱料理を得られるようにする。 - 特許庁
Other concrete descriptions of sukiyaki exist in the books "Ryori-Dango-shu" (literally, collection of consultations on cooking) published in 1804, and "Geiniku-Chomi-kata" (literally, how to season whale meat) published in 1829, from which we can derive that sukiyaki dishes were cooked by broiling poultry meat such as duck and chicken or other meat like whale meat, on a heated spade over a fire. 例文帳に追加
また、文化(日本)元年(1804年)の『料理談合集』や文政12年(1829年)の『鯨肉調味方』にも具体的な記述が見られ、使い古した鋤を火にかざして鴨などの鶏肉や、あるいは鯨肉などを加熱する一種の焼肉であったことが判る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide a quality improver for meat processed food with which food produced by processing meat as a raw material does not get hard even when cooked with heat, outflow of meat juice slightly causes to have excellent palate feeling, and also the yield of the food is improved: and to provide a method for improving quality of the meat processed food.例文帳に追加
食肉を原料とし加工した食品を加熱調理しても、肉質が硬くなることなく、かつ、肉汁の流出も少ないことから優れた食感が得られるとともに、歩留まりを向上させることのできる、食肉加工食品の品質改良剤および品質改良方法を提供する。 - 特許庁
To provide a saccharide as a quality-improving agent capable of drawing out the texture of a protein-based food consisting mainly of meat and/or fish meat, especially the juicy and soft texture of the meat, and further the good taste and flavor of the meat, when the protein-based food is thermally cooked.例文帳に追加
畜肉および/または魚肉を主体とする蛋白質系食品を加熱調理する際の食感、特に肉が持つジューシーでソフトな食感、さらには肉の旨味や風味を引出すことのできる品質改良剤としての糖質を提供すること。 - 特許庁
minced cooked meat or fish coated in egg and breadcrumbs and fried in deep fat 例文帳に追加
卵とパン粉でおおわれていて、十分熱した油で揚げられる細かく切り刻まれ料理された肉または魚 - 日本語WordNet
a chemical that is formed when meat, poultry, or fish is cooked at high temperatures, such as frying, broiling, and barbecuing. 例文帳に追加
肉、鶏肉、魚肉などをフライ、網焼き、バーベキューなどで高温調理したときに生成される化学物質。 - PDQ®がん用語辞書 英語版
a chemical that is formed when meat, poultry, or fish is cooked at high temperatures, such as frying, broiling, and barbecuing. 例文帳に追加
フライ、網焼き、バーベキューなどで肉、鶏肉または魚を高温で調理したときに作られる化学物質。 - PDQ®がん用語辞書 英語版
Names sometimes vary as they are named after the part of meat used; when pork tenderloin is cooked it is called 'hirekatsu' (fillet cutlet), while when pork loin is used, it becomes 'rosukatsu' (loin cutlet). 例文帳に追加
ヒレ肉を用いたものは「ヒレカツ」、ロース肉を用いたものは「ロースカツ」というように使用する肉の部位により呼び名を変えることもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
This article describes yakiniku as meat cooked on a grill and eaten at 'yakiniku restaurants' in Japan. 例文帳に追加
本項では主に「焼肉店」と称される店舗において展開され、肉を焼網などに乗せあぶって食べる料理について解説する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Other different types of foods include konjac, squid, meatballs, lotus roots stuffed with meat, and hamburgers are also cooked using the teriyaki method. 例文帳に追加
変わった食材としては、コンニャク、イカ、つくね、肉詰めレンコン、ハンバーグなども照り焼きの調理法が使われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
However, such meat-based dishes as sukiyaki (thin slices of beef, cooked with various vegetables on a table-top cast-iron pan) and gyudon are considered being included in the category of nihon-ryori, because they are specific to Japan from a foreign point of view. 例文帳に追加
しかし、外国から見た場合、すき焼きや牛丼などの肉料理もまた日本独特であるから日本料理の範疇に入る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Entering the Meiji period, due to movements of separating Buddhism from Shintoism and of abolishing Buddhism, it became permitted to eat meat, and sukiyaki (thin slices of beef, cooked with various vegetables in a table-top cast-iron pan) appeared. 例文帳に追加
明治になると、神仏分離、廃仏毀釈により肉食が解禁されすき焼きなどが登場した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Zosui is made by simmering cooked rice again with meat, fish and shellfish, mushroom and vegetable, seasoned with soy sauce, miso, etc. 例文帳に追加
雑炊(ぞうすい)は、米飯に肉、魚介類、キノコや野菜を加えて、醤油や味噌などの調味料とともに再度炊く。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The heat cooked-type meat processed food composition is characterize in that the emulsifier comprises casein protein or whey protein.例文帳に追加
乳化剤がカゼイン蛋白質、またはホエー蛋白質である加熱調理型畜肉加工食品用組成物。 - 特許庁
The ground meat of the Hinai native chicken seasoned as sweet and salty in advance and the tonburi are added to to the seasoned cooked rice and mixed lightly.例文帳に追加
この味付けご飯に、予め甘辛く調味した比内地鶏の挽肉とトンブリ加え、かるく混合する。 - 特許庁
This cooked frozen food package A1 comprises a package 1, a frozen steamed meat bun 2 and a steam generator 3.例文帳に追加
調理済み冷凍食品包装体A1は、包装体1と、冷凍された肉まん2及び蒸気発生体3とを備えている。 - 特許庁
METHOD FOR IMPROVING QUALITY OF MEAT OF FISHES AND SHELLFISHES AND METHOD FOR PRODUCING COOKED AND FROZEN PRODUCT OF FISHES AND SHELLFISHES例文帳に追加
魚介類の身肉の品質改良法と品質改良した魚介類調理加工冷凍品の製造方法 - 特許庁
To provide a frying pan wherein food materials such as meat, fish, can be cooked at a higher temperature than that in the case of cooking in a conventional frying pan.例文帳に追加
従来よりも、より高温で肉、魚等の食材を調理することができるフライパンを提供する。 - 特許庁
The meat to be heated and cooked is preliminarily treated so as to contain a residual liquid after distillation formed at the production of a distilled liquor, and a dietary fiber.例文帳に追加
加熱調理する食肉に対して、蒸留酒の製造時に生成する蒸留残渣液と、食物繊維とを含有させるように下処理する。 - 特許庁
To easily and neatly separate meat portions of a cooked fish from its bones.例文帳に追加
調理済みの魚の身の部分を、骨の部分から容易にかつきれいに剥離することを実現することを目的とする。 - 特許庁
The method for producing a packaged cooked food product includes cooking raw meat which has been brought into contact with pulverized egg shell having an average pore size of not more than 1 μm or a dispersion liquid in which the pulverized egg shell are dispersed and storing the packaged cooked meat and a seasoning liquid in a vessel.例文帳に追加
平均粒径1μm以下の微粉砕化卵殻又は該微粉砕化卵殻を分散してある分散液に接触させた生の畜肉を加熱調理し、該加熱調理した畜肉と調味液を容器に収容する容器詰め加熱調理食品の製造方法。 - 特許庁
To provide a method for molding the food, by which a plurality of pleats can be formed on the surface of an outer skin, while an inner material such as bean jam, cooked meat or cooked vegetables is surely wrapped with an outer skin material such as a Chinese meat bun dough or a bread dough, and to provide a device therefor.例文帳に追加
中華饅頭生地、パン生地等の外皮材によって、餡、調理した肉・野菜等の内材を確実に包み込みながら、外皮材の表面に複数の襞を形成することができる食品成形方法及びその装置を提供する。 - 特許庁
To provide a processed food capable of reproducing taste of authentic roasted meat cooked by beef barbecue restaurants at home and readily being cooked without entirely discharging smoke.例文帳に追加
家庭内で、焼肉専門店が作る本格的な焼肉の味を再現することができ、しかも煙を一切だすことなく容易に調理を行うことができる加工食品の提供を目的とする。 - 特許庁
Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, jams; eggs; milk and other dairy products; edible oils and fats; preserves, pickles例文帳に追加
食肉,魚,家禽及び食用鳥獣肉。肉エキス。保存処理,乾燥処理及び調理をした果実及び野菜。ゼリー,ジャム。卵。ミルク及び乳製品。食用油脂。プリザーブ,漬物 - 特許庁
Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, Jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats.例文帳に追加
食肉,魚,家禽及び食用鳥獣肉。肉エキス。保存処理,乾燥処理及び調理をした果実及び野菜。ゼリー,ジャム,コンポート。卵,ミルク及び乳製品。食用油脂 - 特許庁
Class 29 Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, Jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats.例文帳に追加
第29類 食肉,魚,家禽及び食用鳥獣肉。肉エキス。保存処理,乾燥処理及び調理をした果実及び野菜。ゼリー,ジャム,コンポート。卵,ミルク及び乳製品。食用油脂 - 特許庁
Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats. 例文帳に追加
肉,魚,家禽及び猟獣。肉のエキス。保存,乾燥,加工した果物及び野菜。ジェリー,ジャム,フルーツ・ソース。卵,ミルク及びミルク製品:食用油及び油脂 - 特許庁
Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats. 例文帳に追加
食肉,魚,家禽及び猟鳥獣の肉。肉エキス。保存処理,乾燥処理及び調理した果実及び野菜。ゼリー,ジャム,フルーツソース。卵,ミルク及び乳製品。食用油及び脂肪 - 特許庁
Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats. 例文帳に追加
食肉,魚,家禽及び猟の対象となる鳥獣。肉エキス。保存処理,乾燥処理及び調理をした果実及びや野菜。ゼリー,ジャム,コンポート。卵,ミルク及び乳製品。食用油脂 - 特許庁
29 Meat fish poultry and game; meat extracts; preserved dried and cooked fruits and vegetables; jellies jams fruit sauces; eggs milk and milk products; edible oils and fats例文帳に追加
29 食肉、魚、家禽及び猟の対象となる鳥獣。肉エキス。保存処理、乾燥処理及び調理をした果実及び野菜。ゼリー、ジャム、フルーツソース。卵、ミルク及び乳製品。食用油脂 - 特許庁
To provide a texture and flavor improver for meats capable of imparting soft meat quality having a rich meat juice and a good flavor and texture even when cooked such as roasting, frizzling or frying.例文帳に追加
肉類に対して接触処理を行うことにより、焼く、炒める、揚げるなどの加熱調理を行っても、柔らかい肉質で、肉汁に富み且つ良好な風味と食感を与えることができる肉類の食感及び風味改良剤を提供すること。 - 特許庁
例文 (163件) |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
Copyright ©2004-2024 Translational Research Informatics Center. All Rights Reserved. 財団法人先端医療振興財団 臨床研究情報センター |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |