1153万例文収録!

「sauce water」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > sauce waterに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

sauce waterの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 120



例文

a basic cooking sauce made from flour, fat, and water, called white sauce 例文帳に追加

ホワイトソースという料理用ソース - EDR日英対訳辞書

Non-heat-treated soy-sauce or soy-sauce are used in the preparation process instead of salt water. 例文帳に追加

仕込工程にて、塩水のかわりに生醤油や醤油を用いて造る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This sauce is too thin. I guess I put in too much water.例文帳に追加

このソースは薄すぎる.水を入れすぎたかな - Eゲイト英和辞典

The mixture of malt and salt water is called the moromi (unrefined soy-sauce). 例文帳に追加

麹と塩水の混合物を諸味と呼ぶ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Soba dipping sauce is made by mixing water with kaeshi. 例文帳に追加

このかえしを出汁で割って蕎麦汁が作られる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

You should boil down soy sauce, sake and water together on a low flame. 例文帳に追加

しょうゆ・酒・水を合わせ、弱火で煎じて作る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

METHOD FOR PRODUCING PASTA SAUCE EXCELLENT IN WATER ABSORPTION RESISTANCE例文帳に追加

吸水耐性に優れたパスタソースの製造方法 - 特許庁

OIL-IN-WATER TYPE EMULSIFIED PASTA SAUCE PACKED IN CONTAINER例文帳に追加

容器詰め水中油型乳化パスタソース - 特許庁

Sauce aurore with anchovies, water cress, and mozzarella.例文帳に追加

アンチョビと水菜とモッツァレラのオーロラソース - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書

例文

a sticky sauce made by dissolving the starch of a kudzu vine in water and seasoning it with sake and soy sauce 例文帳に追加

葛粉を水でとき,酒やしょうゆなどを入れて火を通し,とろとろした汁にしたもの - EDR日英対訳辞書

例文

For making starch sauce from the starchy sauce material obtained above, the material is dissolved in water and heated, or dissolved in hot water.例文帳に追加

あんかけソースの素からあんかけソースを作るには、あんかけソースの素を水に溶かして加熱し、または湯に溶かす。 - 特許庁

sauce made with unsweetened chocolate or cocoa and sugar and water 例文帳に追加

甘くないチョコレートかココア・砂糖・水で作ったソース - 日本語WordNet

Add soy sauce, ryorishu (cooking sake), mirin (sweet cooking rice wine), konbu (a seeweed for broth), and so on to water for seasoning. 例文帳に追加

水に醤油、料理酒、みりん、コンブなどを加え、味を調える。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

At present, the seasoning materials used for 'namasu' are sweet vinegar, "nihaizu" (vinegar and soy sauce mixed in roughly equal proportions), "sanbaizu" (vinegar, soy sauce and mirin (or sugar) mixed in roughly equal proportions), Japanese citron vinegar, "tadesu" (vinegar with water pepper) and so on, but traditionally boiled-down sake (made by mixing dried bonito, Japanese apricot, sake, water and soy sauce and boiling them down) and so on were also used. 例文帳に追加

現在「なます」の調味料として用いられるものとしては、甘酢、二杯酢、三杯酢、ゆず酢、たで酢などがあるが、古くは煎り酒(鰹節、梅干、酒、水、溜まりを合わせて煮詰めたもの)なども用いられた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

On the treatment of soy sauce cake, drying treatment is performed after wetting treatment in such a manner that the soy sauce cake has a prescribed water content or more.例文帳に追加

しょう油粕を処理するに際して、しょう油粕を所定の含水率以上となるように湿潤化処理後、乾燥処理を行う。 - 特許庁

This method for producing the powder soy sauce with strong favorable flavor derived from soy sauce includes adding an emulsifier such as fatty acid ester of glycerin, mixing soy sauce and soy sauce oil followed by stirring and leaving at rest, separating the product into an oil phase and a water phase, and obtaining the water phase containing flavor component derived from soy sauce at high concentration followed by spray-drying the water phase.例文帳に追加

グリセリン脂肪酸エステルなどの乳化剤を添加して、醤油と醤油油を混合、撹拌し、静置した後、油相部と水相部に分離し、醤油由来の香気成分を高濃度に含んだ水相部を得て、該水相部を噴霧乾燥し、醤油由来の好ましい香りが強い粉末醤油を得る。 - 特許庁

The acidified food to be added with sauce when cooking or eating comprises using as the sauce, yolk-containing sauce which contains yolk and has ≤0.96 of water activity.例文帳に追加

調理時または喫食時にソースが添加される酸処理済み食品において、上記ソースとして、卵黄を含み、水分活性が0.96以下である卵黄含有ソースを使用する。 - 特許庁

The extracted soy sauce cake is brought into contact with a desalting solvent selected from the group consisting of water, methanol and ethanol to desalt the soy sauce cake by dissolving the salt in the soy sauce cake into the desalting solvent.例文帳に追加

次いで、抽出操作後の醤油粕と、水、メタノール及びエタノールからなる群より選ばれる脱塩溶媒とを接触させて、該脱塩溶媒に醤油粕中の塩を溶解せしめて醤油粕の脱塩を行う。 - 特許庁

The method for producing cream soup or cream sauce comprises adding water or milk in an amount 3-15 times that of the cream soup or the cream sauce to the concentrated cream soup or the concentrated cream sauce, and heating the mixture.例文帳に追加

前記濃縮クリームスープ又は濃縮クリームソースに3〜15倍量の水又は牛乳を加えて加熱するクリームスープ又はクリームソースの製造方法。 - 特許庁

The thick starchy sauce is produced by heating and mixing raw materials that includes water, oil-and-fat, starch, and ingredient materials to obtain a cooking liquid, separating the cooked liquid into an oil layer and a thick starchy sauce layer, and recovering the thick starchy sauce layer.例文帳に追加

水と、油脂と、澱粉と、具材とを含有する原料を加熱混合して調理液を得て、該調理液を油層とあん層とに分離し、前記あん層を回収してあんかけを製造する。 - 特許庁

The starchy sauce material is obtained by the following procedure: sauce paste is prepared by boiling tomato paste or chopped vegetables as raw materials for sauce well for about 12 h in boiling water in a vessel.例文帳に追加

トマトペーストや裁断した野菜をソース用原材料として、容器内の水に入れて約12時間煮込むことによりソース用ペーストを作る。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert, having a sauce force feed unit for topping a frozen dessert with sauce, where a structure for smoothly eliminating dew condensation water generated when chilling the sauce.例文帳に追加

冷菓にソースをトッピングするためのソース圧送装置を備えた冷菓製造装置において、ソースを冷却する際に生じる結露水を円滑に処理できる構造を提供する。 - 特許庁

Its hot water soba has been boiled in. Add some into the dipping sauce and drink when you finish eating soba.例文帳に追加

そばを茹でるのに使ったお湯が入っています。そばを食べ終わったら、つゆに入れて飲んでください。 - Weblio英語基本例文集

It is common for 'fuchu' to be softened by soaking in hot water prior to cooking in sauce or use in hot pot cooking. 例文帳に追加

「腐竹」は、湯で戻して、煮物の材料にしたり、鍋料理の具として食べられることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Pour soy sauce and mirin into a pan, boil it to evaporate alcohol, and then add water and dried bonito. 例文帳に追加

醤油とみりんを加えひと煮立ちさせてアルコール分を蒸発させてから、水とかつお節を加える。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sanbe soba is often eaten as Warigo (served in the 3-layered round lacquer ware bowls), Kamaage (served in a pot or bowl of hot water, in which the noodles have been boiled, with a dish of dipping sauce) and Yamakake (served with grated yam on top). 例文帳に追加

割子・釜揚げ・山かけで食されることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

After being broiled, it is coated with an made from soy-sauce, sugar, sweet sake for seasoning, starch and water. 例文帳に追加

焼き目をつけた団子に、醤油、砂糖、みりん、片栗粉、水を煮詰めてできた甘辛い餡をつけたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The pasta sauce contains a water-soluble cellulose ether, a dry devil's tongue processed product and/or starch.例文帳に追加

パスタソース中、水溶性セルロースエーテルと、乾燥こんにゃく加工品及び/又は澱粉を含む。 - 特許庁

The liquid edible material 20 comprises a solution dissolving powdery soy sauce, starch, dextrin or the like in water.例文帳に追加

可食液状材20は、醤油粉末、澱粉、デキストリン等を水に溶かした溶液からなる。 - 特許庁

The liquid seasoning 15 contains Sake (rice wine) lees as a main component and is further mixed with water and soy sauce.例文帳に追加

液状調味料15は主成分として酒粕を含み、水や醤油と混合された液状である。 - 特許庁

A dilute sugar solution, a dilute salt water, and a dilute fish sauce solution, etc., can be used besides water or ice water.例文帳に追加

保存水としては、水又は氷水の他、薄味の糖液、薄い塩水、薄い魚醤溶液等も使用できる。 - 特許庁

This method for producing soy sauce comprises previously putting a wood body such as wood chips, wood projections and wood board in fermentation salt water in a fermenting/ripening process, and adding to soy sauce koji the fermentation salt water in which the wood body is put.例文帳に追加

発酵・熟成工程における仕込み塩水に予め木材チップや木材角、木材板などの木材体を入れ、この木材体が入れられた状態の仕込み塩水を醤油麹に加える。 - 特許庁

Place kelp in the bottom of a pot, put bite-sized tofu into the water in the pot, and eat it with dipping sauce, removing it from the water once it's sufficiently warm. 例文帳に追加

鍋に昆布を敷き、水を張った中に一口大に切った豆腐を入れ、温まったところを引き揚げてつけダレで食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As with somen noodles, they are commonly eaten with a dipping sauce after having been boiled, chilled in ice water or running water, and then rubbed and rinsed in order to remove the sticky starch. 例文帳に追加

素麺と同様であり、ゆでて氷水や流水で冷し、ぬめりを取るためもみ洗いをしたのち、めんつゆにつけて食べるのが一般的である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Basically, the rice malt which is produced from barley, soybean, rice and so on by a method similar to that of making soy sauce is immersed in salted water which is not so much as in soy sauce and matured. 例文帳に追加

醤油を作るときと同様の方法で麦・大豆・米などから製造した麹を、醤油のときほどは多くない塩水に漬けて熟成させるものが基本形である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Prior to the widespread use of soy sauce, seasonings used in namasu, such as vinegar with ginger, vinegar with mustard and irizake (made by boiling down dried bonito flakes, pickled plum, sake (rice wine), water and tamari (rich soy sauce)) were used. 例文帳に追加

醤油が普及する以前は、生姜酢や辛子酢、煎り酒(鰹節、梅干、日本酒、水、たまりを合わせて煮詰めたもの)など、なますで用いられる調味料がそのまま用いられた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Marinating in soy sauce includes the immersion of the red flesh in soy sauce-based seasoning liquid for a long time for rich texture, the immersion of sliced red flesh in it for a short time, the immersion of yushimo-processed red flesh (making the surface marbled, for example, by pouring hot water over it) in it. 例文帳に追加

長時間漬けてねっとりした質感をもたせたものや、切りつけて数分程度の短時間漬けるもの、湯霜にしてから漬けるなどの仕事がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This method for producing the soft textured tangle boiled down with the soy sauce is provided by using the wet tangle without passing through a drying process as a raw material, cleaning with water at a normal temperature or a middle temperature, then impregnating in seasoning liquid containing the soy sauce and a sweetening agent, and heating.例文帳に追加

乾燥工程を経由していない湿潤昆布を原料とし、常温ないし中温の水で洗浄した後、醤油および甘味料を含む調味液に含浸して熱するようにした。 - 特許庁

On the treatment of soy sauce cake, the soy sauce cake is charged to a dewatering cage 12, the immersion into water is repeated one or plural times and, after wetting/desalinization treatment, drying treatment is performed by vacuum drying.例文帳に追加

しょう油粕を処理するに際して、しょう油粕を水切り籠体12に投入して水中浸漬を1回又は複数回繰り返して湿潤化/脱塩処理した後、減圧乾燥により乾燥処理を行う。 - 特許庁

When takuan becomes soft enough, pour the water off, then add dashi, soy sauce, and one table spoon of sesame oil, and let it simmer for a while. 例文帳に追加

沢庵が柔らかくなったら水を捨て、出汁・醤油・油(胡麻油)大さじ1程度を加えて煮る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Preparation process (the early stage): It is referred to as the 'preparation process' to add salt water to soy-sauce malt, and to move it to a brewing tank while breaking and mixing the whole malt. 例文帳に追加

仕込工程(前期)醤油麹に塩水を加え、麹の塊を崩して混合しながら醸造タンクに移送することを「仕込工程」と呼ぶ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Without being tightened in cold water, the boiled noodles are served as they are with soy sauce or relatively thick soup broth, and with seasonings added like chopped leeks, a raw egg, etc. 例文帳に追加

茹であげた麺を水で締めずそのままの状態で、醤油や濃い目のつゆ、薬味のねぎ、生卵などを和えて食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The typical cooking way of Goto Udon is 'Jigoku-daki,' in which plain hot noodles boiled in plenty of hot water are served with soy sauce or dipping broth made of flying fish. 例文帳に追加

たっぷりのお湯で茹で上げたあつあつの釜揚げうどんをしょうゆやあご(飛魚)だしのたれで食べる「地獄炊き」が代表的な食べ方である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Gomadashi,' a paste made by grinding a mixture of broiled fish meat such as Lizardfish, sesame, soy sauce and so on, is dissolved in hot water, which is used as soup broth. 例文帳に追加

焼いたエソ類などの魚の身、ごま、醤油等を混ぜ、擂り潰して作られる「ごまだし」と呼ぶ物を湯に溶き、つゆとして用いる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The ratio of soy sauce, mirin, and water being 1:1:4 realizes mentsuyu with the saltiness suitable for somen. 例文帳に追加

醤油みりん水の比率114に配合することで、一般的なそうめんつゆに向いた適度な辛さのつゆとなる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It has often been made as an osechi food (special dish prepared for the New Year) in place of gobo no nishime (burdock root cooked almost to dryness in soy sauce and water) in recent years. 例文帳に追加

近年ではゴボウの煮染めの代わりとして御節料理の一つとして作られることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Kurumi: It is sauce made from walnut flour, sugar and water, or a sweet paste made from walnuts; it is used for coating dango. 例文帳に追加

くるみ-くるみ粉末と砂糖とを水に溶いたもの、または、ペースト状にしたものいずれかを団子にまぶす。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide pasta sauce suppressing water absorption in pasta such as spaghetti and macaroni, and having moderate melting in the mouth.例文帳に追加

スパゲッティーやマカロニ等のパスタへの吸水を抑え、適度な口溶けを有したパスタソースを提供する。 - 特許庁

To provide a pasta for boiling or pasta for retort cooking free from the absorption of water in a sauce.例文帳に追加

この発明は、ソース類の水分を吸水しないゆでパスタ及びレトルトパスタを得ることを目的としたものである。 - 特許庁

例文

The soaking seasoning liquid contains salt-reduced soy sauce obtained using concentrated deep sea water and having 3.5-7.0 wt.% of organic acid and pH 4.20 or less.例文帳に追加

前記浸漬調味液は、濃縮海洋深層水を使用して得た、有機酸3.5〜7.0%、pH4.20以下の減塩醤油を含む。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Eゲイト英和辞典
Copyright © Benesse Holdings, Inc. All rights reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
JESC: Japanese-English Subtitle Corpus映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書のコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います:
Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS