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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > sterilization by heatに関連した英語例文

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sterilization by heatの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 226



例文

To obtain a beverage excellent in a drinking feeling, containing psyllium in a state of maintaining an excellent pathological activity, preventing development in viscosity and gelation caused by psyllium during preparation and after heat treatment, etc., capable of remarkably controlling a progress of water separation of psyllium gel during a long-term or high-temperature preservation after heat sterilization treatment.例文帳に追加

優れた生理活性を維持した状態でサイリウムを含有し、且つ調製時および加熱処理後等におけるサイリウムに起因した粘性・ゲル化の発現が防止され、加熱殺菌処理後の長期間または高温での保存中におけるサイリウムゲルの離水の進行をも著しく抑制することができる飲用感良好な飲料を提供する。 - 特許庁

To efficiently perform methane fermentation by suppressing the deposition of calcium carbonate CaCO_3 by preventing the calcium carbonate CaCO_3 from being attached to the inside of a tube of a heat exchanger, and being caused by heating a methane fermentation liquid obtained by subjecting material to be fermented to methane fermentation to a temperature or higher of the methane fermentation liquid and by performing the treatment (sterilization) of the methane fermentation liquid.例文帳に追加

被発酵材をメタン発酵して得られたメタン発酵液を、該メタン発酵液の温度以上に昇温して処理(滅菌処理)したことに起因する炭酸カルシウムCaCO_3の析出を抑制し、熱交換器の管内への付着を防止することにより、効率よくメタン発酵処理を行うこと。 - 特許庁

For performing a washing process of a cell washing centrifugal apparatus 20, apparatus washing solution containing alkaline water is supplied to the cell washing centrifugal apparatus 20 by an apparatus washing means 30, while rotating a motor 1 of the centrifugal apparatus 20, and then the inside of the apparatus 20 is subjected to heat sterilization by sending high temperature atmospheric air by the apparatus heating means 50.例文帳に追加

細胞洗浄遠心装置20のモータ1を回転させながら、装置洗浄手段30によってアルカリ水を含んだ装置洗浄液を遠心装置20内に供給し、その後、装置加熱手段50によって高温外気を送風して装置20内を加熱殺菌し、装置20の洗浄処理工程を実行する。 - 特許庁

The method for producing the packaged seasoned pasta includes the raw material filling process of filling and sealing in a package, pasta added and absorbed with no water, and a seasoning liquid obtained by dissolving dextrin, and the sterilization process of sterilizing contents containing the pasta and the seasoning liquid by heat-treating the package.例文帳に追加

水を添加吸収させていないパスタと、デキストリンを溶解してなる調味液状物を容器に充填密封する原料充填工程と、前記容器を加熱処理することにより、前記パスタと前記調味液状物とからなる内容物を殺菌する殺菌工程と、を含むことを特徴とする、容器入り調味パスタの製造方法。 - 特許庁

例文

To provide an apparatus for producing soybean milk into which swollen soybeans prepared by soaking soybeans in water to be swollen are charged from a hopper without preheating the soybeans or using chemicals, so as to produce soybean milk whose protein is not denaturalized and whose added taste and/or grassy smell are/is removed; and to provide a method for producing soybean milk including taking the soybean milk from the hopper followed by subjecting the soybean milk to heat sterilization.例文帳に追加

大豆をあらかじめ加温したり、薬品を使用したりすることなく、水に浸漬して膨潤した膨潤大豆をホッパーから投入することにより、タンパク質の変性がなく、雑味・青臭みを除去した豆乳の製造装置を提供し、豆乳を取出した後、加熱殺菌して豆乳を製造する。 - 特許庁


例文

The drink bottle sterilizing apparatus 1 has a characteristic wherein sterilizing lamps 5 emitting high power pulse beams and a bottle transfer device 3 for transferring works such as the bottles B to effective irradiation areas of the lamps are provided and sterilization is made efficiently around the mouth/neck part N by ultraviolet rays and heat while discharge tubes 11 are effectively cooled down by operating winds of cooling units 4.例文帳に追加

また飲料ボトルの殺菌装置1は、高出力のパルス光を放出する殺菌ランプ5と、ランプの有効照射範囲にボトルB等のワークを移送するボトル移送装置3とを具え、紫外線と熱とによって口頸部Nの全周を効率的に殺菌し、照射中、放電管11は冷却ユニット4の作動風によって効果的に冷却されることを特徴とする。 - 特許庁

Furthermore, the method comprises tightly wrapping with a wrapping material a cheese cut surface from which the flavor material exposes by portion cut so as to prevent the cheese and the flavor material from leaking and getting out of shape by performing heat sterilization after a second ripening period.例文帳に追加

さらに、ポーションカットにより風味物質が露出したチーズ切断面を包材と密着包装することにより二次熟成期間後に行う加熱殺菌によるチーズや風味物質の漏洩および型くずれを生じることなく、風味物質を添加したカビによる表面熟成軟質チーズのポーションカット品が得られる。 - 特許庁

The intermediate treatment of special management industrial wastes is performed without polluting the environment by integrating heretofore distinct techniques and apparatuses, that is, sterilization techniques and apparatuses applied to, especially infective industrial wastes and waste separation and recovery techniques and apparatuses for recovering value from waste plastics by heat decomposition.例文帳に追加

従来、別個の技術である感染性の廃棄物処理に特に適用される殺菌・滅菌処理の技術・装置と、廃プラスチック類から熱分解して有用物を回収するという廃棄物分別・加工回収の技術・装置を一体的に連結して、無公害の環境においての特別管理産業廃棄物中間処理を行うものである。 - 特許庁

To provide new separated liquid-state dressing obtained by subjecting mixture liquid composed of a water-phase part and an oil-phase part to heat sterilization, and easily and homogeneously mixed only by slightly shaking a container up and down or right and left when used, in spite of addition of caramel and/or maple syrup.例文帳に追加

水相部と油相部の混合液を加熱殺菌した分離液状ドレッシングにおいて、カラメルおよび/またはメープルシロップを配合しているにも拘わらず、使用時に容器を上下または左右に軽く振るだけで容易に全体を均一に混合することが可能な新規な分離液状ドレッシングを提供する。 - 特許庁

例文

The gel-shaped enteral nutrient having excellent shape-retentivity of solid (gel) in the stomach, hardly causing disintegration or dissolution by the change of pH, hardly exhibiting the change of properties such as the syneresis under the long-term preservation, enabling heat sterilization, and having good passage in an intubation tube can be prepared by formulating agar and alginic acid and/or salts thereof.例文帳に追加

寒天とアルギン酸および/またはその塩類を配合するこにより、胃内での固形物(ゲル)の形状保持力に優れ、pHの変動によっても容易に崩壊・溶解せず、長期保存においても離水などの物性の変化はほとんどみられず、加熱滅菌が可能で、しかも経管チューブの通過性も良好なゲル状経腸栄養剤が調製できる。 - 特許庁

例文

To provide a method for sterilizing soil with steam by using a spike pipe for supplying steam into the soil to sterilize/exterminate pathogenic bacteria, harmful insects and the seeds of weeds by the heat of the steam, capable of making the temperature elevation in the soil as uniform even for a long ridge over 50 m and improving the workability in preparation for the sterilization and in salvage.例文帳に追加

土壌に蒸気を供給し、蒸気の熱で病原菌、害虫及び雑草の種子を殺菌駆除する蒸気土壌消毒において、50mを超える長い畝であっても、土壌の温度上昇の均一化と、消毒準備や撤去の作業性を向上させるスパイクパイプを用いた蒸気土壌消毒方法を提供する。 - 特許庁

To provide a continuously treating apparatus which can continuously feed a solid material to a pressure control chamber such as a pressure heat sterilization chamber and take out the solid material sterilized by heating in the pressure control chamber from the pressure control chamber by a simple process without requiring a complicated control mechanism of pressurizing and pressure reducing operation processes, has a simple mechanism and can miniaturize a facility.例文帳に追加

加圧加熱殺菌室のような圧力制御室内への固形物の搬入、及び圧力制御室内で殺菌処理などを施された固形物の圧力制御室からの搬出を、加減圧の操作工程の複雑な制御機構を必要とせず、単純な工程で連続的に行うことが可能で、かつシンプルな機構でまた設備の小型化が可能な連続処理装置を提供すること - 特許庁

To prepare a vitamin B1 containing infusion which improves safety when a glucose/electrolyte infusion is infused and can keep its vitamin B1 stability even after it is subjected to heat sterilization in the production of the vitamin B1 containing infusion prepared by previously adding vitamin B1s to a glucose/electrolyte infusion.例文帳に追加

ブドウ糖・電解質輸液を投与する際の安全性向上を目指してなされるブドウ糖・電解質液にビタミンB1類をあらかじめ配合したビタミンB1類配合輸液剤を製造する際に加熱滅菌処理をしてもビタミンB1類の安定性を保持することができるビタミンB1類配合輸液剤を提供する。 - 特許庁

The method for inhibiting reduction in the content of theaflavins in a packaged beverage comprises adding theaflavins, treated extract of black tea, sucrose, and at least two kinds of artificial sweeteners to a packaged beverage, so as to inhibit the reduction in the content of the theaflavins which is caused by heat sterilization of the beverage, and also inhibit the occurrence of cloud and/or lees in the beverage.例文帳に追加

容器詰飲料に、テアフラビン類と、紅茶抽出物の処理物と、ショ糖と、2種以上の人工甘味料とを含有せしめ、これにより、飲料の加熱殺菌処理によるテアフラビン類含有量の低減を抑制することができるとともに、飲料中の濁りやオリの発生を抑制することができる。 - 特許庁

To provide a method for producing lactic acid fermented feed comprising consistently performing heat sterilization and cooling of solid culture media, charge of lactobacillus in the media and fermentation of the media, and also enabling production of lactic acid fermented feed within 24 hours by charging the lactobacillus under a high-temperature condition, so that the lactic acid fermented feed fattening livestock healthfully and also effective on improvement in the meat quality grade thereof can stably be fed every day.例文帳に追加

固体培養基の加熱殺菌、冷却、乳酸菌の投入、発酵を一貫して行うとともに、高温下での乳酸菌の投入を行うことにより、乳酸発酵飼料を24時間以内で製造することができるようにして、家畜を健康的に肥育でき、かつ、肉質の等級向上にも効果がある乳酸発酵飼料を毎日安定して給餌することができる乳酸発酵飼料の製造方法を提供する。 - 特許庁

A reversible heat-responsive galactoxyloglucan produced by partially hydrolyzing a side-chain galactose of a galactoxyloglucan can be added to a starchy raw material to thereby produce the rice cake and dumpling with a slight change in texture during long-term preservation without causing breaking into pieces during cooking or dissolution out even when subjected to retort sterilization (high-temperature heating) or heated after refrigeration and preservation.例文帳に追加

澱粉質原料に、ガラクトキシログルカンの側鎖ガラクトースを部分分解して製造される可逆的熱応答性ガラクトキシログルカンを添加することにより、レトルト殺菌(高温加熱)しても、冷蔵保存後加熱しても煮崩れや溶けだしがなく、又、長期保存時の食感の変化が少ない餅及び団子を製造することができる。 - 特許庁

To provide a preservable packed acidic drink whose perfect thermal sterilization treatment is difficult from a reason for preventing the degeneration of the drink itself by adding a bacteriostatic agent capable of imparting an effective bacteriostatic action to heat-resistant acidophilic bacteria without deteriorating the original flavor, taste and appearance of the drink itself.例文帳に追加

飲料自体の変質を防止する必要性から加熱による完全な殺菌処理が難しい酸性飲料において、耐熱性好酸性菌に対して効果的な静菌作用を付与し、なおかつ飲料自体の本来の香味ならびに外観を損なわないような静菌剤の添加により、保存性を有する容器入り酸性飲料を提供すること。 - 特許庁

This method for preserving the food is characterized by filling the food in a packaging container at least partially composed of an oxygen scavenging multilayered material and having oxygen absorbency, carrying out vacuum and inert gas replacing packaging or inert gas flush packaging, completely hermetically sealing the package, then carrying out heat treatment and simultaneously carrying out sterilization and oxygen scavenging.例文帳に追加

少なくとも一部が脱酸素多層体からなる酸素吸収性を有する包装容器に、食品を充填し、真空・不活性ガス置換包装又は不活性ガスフラッシュ包装を行い、完全密封後、加熱処理を施して、 殺菌と脱酸素を同時に行うことを特徴とする食品の保存方法である。 - 特許庁

To provide a method for heating fluid food capable of heating accurately at a heating temperature to nearly denaturation temperature and desired temperature which does not reach the denaturation temperature without making a device complicated and high price, and causing no temperature unevenness in the case that it is necessary to heat fluid food denaturing by heating to fixed temperature or above at nearly denaturation temperature aiming at for instance sterilization.例文帳に追加

一定温度以上に加熱されると変性する流動食品をたとえば殺菌などのために変性温度付近の温度に加熱する必要がある場合において、装置が複雑かつ高価にならずに、加熱温度を変性温度付近でかつ変性温度に達しない所望の温度に正確に加熱可能であって、かつ温度ムラを生じない加熱方法を提供する。 - 特許庁

To effectively prevent swelling creep deformation of a synthetic resin-made round bottle due to an inner pressure increase in a heat sterilization step by a warm water shower of 60 to 70°C, in the synthetic resin-made round bottle used for slightly carbonated drink, having a waist part in the body part and having a recessed-protrusive shape formed in the circumferential direction below the waist part.例文帳に追加

本発明は、微炭酸性飲料の用途に使用され、胴部にウエスト部を形成し、さらにウエスト部の下方に周方向に凹凸形状を形成した合成樹脂製の丸型壜体において、60〜70℃程度の温水シャワーによる熱殺菌処理工程での内圧の上昇による膨出状のクリープ変形を効果的抑制することを課題とする。 - 特許庁

This method for producing meat processed food comprises the step of mixing bean curd-like soybean milk containing alkaline-earth metals or glucono-δ-lactone, homogenized so as not to cause condensation thereon even if re-heated, subjected to heat-sterilization followed by being charged/ packaged under an aseptic condition, with raw meat to process it.例文帳に追加

肉加工食品を製造するに際して、アルカリ土類金属もしくはグルコノデルタラクトンを含み、再加熱しても凝集を起こさないように均質化、加熱滅菌処理した後、無菌的に充填包装した豆腐様豆乳を肉原料と混合し、加工することを特徴とする肉加工食品の製造方法。 - 特許庁

To provide an acidic type liquid enteral nutrition which secures good emulsification stability in the homogenization treatment in the manufacturing process and after heat sterilization by being prepared using a casein hydrolyzate and a specific emulsifier even when a liquid enteral nutrition is rendered acidic, has low viscosity to excel in tube flowability, and can be ingested in supplementing nutrition to the old and patients who require nutrition.例文帳に追加

液状経腸栄養剤を酸性にしてもカゼイン加水分解物と特定の乳化剤を使用して調製することにより、製造工程中の均質化処理や加熱殺菌処理後も乳化安定性が良好に確保され、粘度が低く、チューブ流動性に優れ、栄養補給を必要とする高齢者や患者などへの栄養補給の際に摂取できるようにした酸性タイプ液状経腸栄養剤を提供すること。 - 特許庁

The article is one containing one or more radioactive seeds under sterile conditions, wherein the seeds are sterilized by a method for sterilizing one or more seeds comprising subjecting the seeds to dry heat for a time sufficient to accomplish the sterilization of the seeds at 140°C or higher and thereafter cooling the radioactive seeds.例文帳に追加

上記課題は、1個以上の放射活性シードを滅菌条件下で含み、該シードが、放射活性シードを、少なくとも140℃の温度で滅菌を達成するのに十分な時間乾熱に付し、その後放射活性シードを冷却することを含む、1個以上の放射活性シードの滅菌法で滅菌されている、製品により解決する。 - 特許庁

This medical waste housing bag for heat sterilization is characterized by being made of textile which has air permeability of at least 50 cc/sec./cm^2, and whose hot-melt adhesion temperature is at least 230°C and sealing strength is at least 30 N/ 5 cm.例文帳に追加

通気度が少なくとも50cc/sec./cm^2の布帛からなることを特徴とする医療廃棄物加熱滅菌用収容袋であり、さらには、前記布帛の熱融着温度が低くとも230℃で、かつシール強度が少なくとも30N/5cmであることを特徴とする医療廃棄物加熱滅菌用収容袋である。 - 特許庁

This milking device 1 for breast-milk is packaged by a shape-retaining container 11 which is molded of either one of heat-resisting resins of polypropylene, polycycloolefin, polyethersulfone, polyethylenenaphthalate, polyethylene terephthalate, polyphenylsulfone or polycarbonate, so that the shape-retaining container 11 can be used for steam sterilization and also used as a storage container.例文帳に追加

母乳搾乳具1を、ポリプロピレン、ポリシクロオレフィン、ポリエーテルサルホン、ポリエチレンナフタレート、ポリエチレンテレフタレート、ポリフェニルサルホン及びポリカーボネートの中の何れか一つの耐熱性樹脂から保形性容器11を成形し、該保形性容器11によりパッケージしたので、保形性容器11を用いて蒸気消毒を行なうことができるとともに、保管容器として使用できる。 - 特許庁

例文

The production method of food containing ground konjac is characterized in that grinding of the normal konjac of pH 10-12 is carried out in a grated Japanese radish style, the ground konjac is seasoned to pH 7 or less with seasoning or spice of which pH is acidic by including acid seasoning, and after packing, heat sterilization is carried out.例文帳に追加

pH10〜12の通常のコンニャクを大根おろし風に磨砕し、その磨砕したコンニャクを、酸性調味料を含むことによってそのpHが酸性である調味料、香辛料でpH7以下に調味し、包装した後、加熱殺菌したことを特徴とする、磨砕したコンニャク入り食品の製造方法。 - 特許庁

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