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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > わた菓子の意味・解説 > わた菓子に関連した英語例文

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わた菓子の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 591



例文

優しいお姉さんのイメージを持たれているが、本当は甘いお菓子が大好きな可愛らしい女性である。例文帳に追加

You may think she's the gentle older sister type, but actually she's a cutie who loves sweet candy.  - Weblio Email例文集

葛粉に小麦粉などを混ぜて水でこね,木枠に流し入れて蒸した菓子例文帳に追加

a Japanese confectionary that is made by mixing flour, water and other ingredients to arrowroot starch and steaming it on a wooden frame, called 'kuzumochi'  - EDR日英対訳辞書

練り山椒という,求肥などに粉山椒か山椒の汁を加えて練り混ぜた菓子例文帳に追加

cake made by mixing starch paste and paste of Japanese pepper  - EDR日英対訳辞書

甘さがくどくなく後味がいいため、和菓子の高級材料として使用される。例文帳に追加

Used as high-grade material for Japanese sweets because it is not too sweet with a nice finish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

平安時代には、『和名類聚抄』などで一部のものが特に八種唐菓子と呼ばれた。例文帳に追加

In the Heian period, some Togashi were particularly called the Eight Kinds of Togashi such as in the "Wamyo Ruijusho" (dictionary of Japanese names).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

いちご大福(いちごだいふく)は、餡を餅で包んだ大福に、イチゴを入れた和菓子の一種。例文帳に追加

Ichigo daifuku is a kind of Japanese confection consisting of a strawberry inside 'daifuku', which is a rice cake stuffed with sweet bean paste.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

芋羊羹(いもようかん)は、サツマイモを主原料として練り上げ成型した和菓子である。例文帳に追加

Imo-yokan is a Japanese sweet having sweet potatoes as a main ingredient that is kneaded and molded.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

中国では話梅(広東語ワームイ)と呼ばれる干して甘味を付けた梅が菓子として売られている。例文帳に追加

In China, sweet dried plums called Wamui are sold as Chinese confectionery.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

一般には皮に黒砂糖を用い、中に餡の入った比較的小さい蒸し菓子である。例文帳に追加

Generally, it is a relatively small-sized steamed cake, and an (bean paste) is put inside a wrapping of dough with muscovado suger taste.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

シェイク用即席ゲル化粉末、組合せ菓子及びそれを用いたゼリー状食品の製法例文帳に追加

INSTANT GELLING POWDER FOR SHAKING, COMBINED CONFECTIONERY, AND METHOD FOR PRODUCING JELLY FOOD USING THE GELLING POWDER - 特許庁

例文

飲料、冷菓、デザート、菓子、惣菜及びその他加工品を含む食品全般に渡る呈味改良例文帳に追加

TASTE IMPROVING PRODUCT FOR ALL THE FOOD COMPRISING BEVERAGE, FROZEN CONFECTIONERY, DESSERT, CONFECTIONERY, DAILY DISH AND OTHER PROCESSED PRODUCT - 特許庁

綿菓子製造装置より網目のない回転体を使用し、回転体下部より均一に送風する。例文帳に追加

This apparatus for producing cotton candy comprises sending air uniformly from the lower part of the rotation body using the rotation body without mesh. - 特許庁

水中成形用組合せ菓子及びそれを用いたチューインガムの製造方法例文帳に追加

COMBINATION CONFECTIONERY FOR UNDERWATER FORMING AND METHOD FOR PRODUCING CHEWING GUM USING THE SAME - 特許庁

下町に三代続く和菓子の老舗『大福本舗』で毎日作られている大福餅の「だいふくさん」。例文帳に追加

Daifuku-san is Daifuku-mochi which is made everyday at "Daifuku-honpo", a long-standing third-generation downtown Japanese confectionary store.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

熊本県水俣市の菓子で関東でに今川焼きと呼ばれる饅頭の一種。例文帳に追加

It is a sweet of Minamata City, Kumamoto Prefecture, and a type of manju called imagawa yaki in the Kanto region.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

誤動作を防止できるスイッチロック装置、玩具及び綿菓子製造機を提供する。例文帳に追加

To provide a switch locking device and a manufacturing machine of toys and cotton candies wherein malfunction can be prevented. - 特許庁

比重が0.3〜0.5のゼラチン菓子と比重が1.2〜1.5のゼラチン菓子とを別々に作り、その表面に溶着液を付着させ、重ね合わせて互いに固着させることで、立体的で新規な食感のゼラチン菓子とする。例文帳に追加

A gelatin cake having a three-dimensional form and unique palatability is produced by separately preparing a gelatin cake having a specific gravity of 0.3-0.5 and a gelatin cake having a specific gravity of 1.2-1.5, coating the surface of the cakes with a dissolution liquid and stacking the cakes one upon another to integrate the cakes. - 特許庁

第一の発明は、含気油性菓子生地を油性菓子で薄層を形成したモールドに注入した後、冷却した押し型でプレスすることでダブルシェルを作り、該シェルの内側にセンターとして可食物を充填することを特徴とする含気複合油性菓子の製造方法を提供する。例文帳に追加

The method for making pneumatic combined oily confectionery comprises the following process: pouring pneumatic combined oily confectionery dough into a mold where a thin layer of oily confectionery is formed, pressing the mold using a pressing pattern to make a doubled shell, and charging edible material as a center stuffing inside the shell. - 特許庁

菓子の材料配合に於いて従来使用されていなかた乾燥粉末野菜を材料として使用する事によって本発明は、和洋中の菓子、パン類に新しい味覚を提供出来る加工食品を提供することにより、お菓子がより健康的な食べ物になる。例文帳に追加

A processed food capable of giving a new taste to a Japanese, western or Chinese cake, or a bread by using dried powdered vegetables which are not used conventionally as a material in compounding materials of a cake, and thereby the cake can be a healthier food. - 特許庁

シート状焼き菓子と油脂性食品とを複合してなる菓子であって、食べるときに破片等が飛散することなく、手で持ってもベタ付かず、しかも油脂性食品本来の柔らかさも保持された菓子及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To produce a confectionery which is a confectionery prepared by compounding a sheetlike baked confectionery with an oily and fatty food with out scattering fragments, etc., when eating the confectionery and without stick ing even when held by hand and capable of retaining the softness essential to the oily and fatty food and to provide a method for producing the confection ery. - 特許庁

既存のミルクチョコレート、ホワイトチョコレートなどと同様の不透明なシェルでなる菓子とは異なって内部充填物が透けて見えるし、取食に適した固さを持つ半透明シェル様菓子を製造することができる新規の半透明シェル様菓子の組成物。例文帳に追加

The composition enables production of semi-transparent confectionery whose filled content can be seen through unlike existing confectionery comprising an opaque shell, such as existing milk chocolate and white chocolate, and which has a hardness suitable for taking and eating. - 特許庁

この発明は、芯菓子をチェーンに取付けたホルダーに支持し、ホルダーを回転しつつ移動しながら、芯菓子の外側の全部又は一部の外壁に被覆液を被覆し、次いで前記被覆液を冷却固化した後、前記芯菓子をホルダーから取り外すことを特徴としたチョコレート等被覆菓子の製造方法により目的を達成した。例文帳に追加

This method for producing the confectionery coated with chocolate or the like comprises holding the core confectionery on a holder fixed to a chain, coating a coating liquid on the outer wall of the whole or part of the outside of the core confectionery while rotating and moving the holder, freezing and solidifying the coating liquid and taking the core confectionery out from the holder. - 特許庁

20世紀の初頭、日本統治時代(台湾)が50年間続いた台湾には、和菓子の製造技術も伝えられたため、現在も地元の菓子店で草餅、最中、羊羹などの製造が行われている。例文帳に追加

In the beginning of the 20th century, the production techniques of Japanese sweets were brought into Taiwan, which was governed by Japan for fifty years, and therefore kusa mochi (rice-flour dumplings mixed with mugwort), monaka, and yokan are still produced in local confectioneries.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

成形用治具に粉粒状食品と水溶液とを交互に接触させることを少ない回数繰り返すだけで大きな塊状菓子を得ることができ、視覚的効果が短時間で得られ、かつ成形用治具の菓子形成部全体に均一に所定の塊状菓子を形成することができる組合せ菓子を提供する。例文帳に追加

To provide a combined confection capable of giving a large massive confection only by repeating the alternate contact of a particulate food with an aqueous solution by the use of a forming jig few times, giving a visible effect in a short time, and uniformly forming the prescribed massive confection on the whole confection-forming portion of the forming jig. - 特許庁

適度な硬度を有しながらも崩壊性を持ち合わせた打錠菓子、および前記の特性に加えて、わきあがるような発泡感を有する打錠菓子を提供すること。例文帳に追加

To provide tablet confectionery which has disintegrating properties in spite of having moderate hardness, and additionally has foaming feeling as if welling up. - 特許庁

菓子の水分含量が5%以下であるにも拘わらず、ヒアルロン酸および/またはその塩に由来する口にまとわりつく感じが防止される菓子を提供する。例文帳に追加

To provide confectionery which prevents the feeling of stickiness derived from a hyaluronic acid and/or a hyaluronate to the mouth in spite of the fact that the water content of the confectionery is 5% or less. - 特許庁

本体に透光性トレイを備えた綿菓子製造装置であって、トレイ内部に生成される綿菓子をライトアップするための発光部を装置本体に設けた。例文帳に追加

This candy floss production device on whose main body a translucent tray is disposed, characterized in that luminous portions for lighting up the candy floss produced in the tray are disposed in the main body of the device. - 特許庁

源平の時代に生まれたとも伝えられ、菓子というよりも保存食・携帯食に近いものであったとされ、時代と共に現在のようなお菓子へ変化したといわれている。例文帳に追加

It is said to have appeared during the Genpei period (late 11th century - late 12th century CE) as something more like a kind of preserved food or portable provisions rather than a confectionery, and have developed over time into a confectionery like the present day.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

冷凍菓子を非加熱状態のまま軟化させて、その後、押し出すシステムにおいて、冷凍菓子の種類を問わず常に適切な柔らかさの状態で押し出すことのできるシステム及び方法を得ること。例文帳に追加

To provide a system for softening/extruding frozen confectionery where frozen confectionery is softened while being in an unheated condition and thereafter extruded always in an appropriately softened condition without depending on the type of the confectionery: and to provide a method for softening/extruding frozen confectionery. - 特許庁

練り切り(ねりきり)は、白餡に求肥(ぎゅうひ:蒸すかゆでた白玉粉や餅米の粉に、砂糖や水飴を加えて練ったもの)やツクネイモを混ぜて練った生菓子の和菓子である。例文帳に追加

Nerikiri (literally, made by kneading) is a Japanese type of unbaked cake that is made by mixing and kneading its ingredients, which are white bean jam, gyuhi (a kind of rice cake made from refined rice flour or glutinous rice flour with sugar and starch syrup) and Chinese yam.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また、松江藩でも松平治郷(松平不昧)が茶道と共に和菓子を奨励したため、山川(菓子)という落雁を生み出しており、前述の越の雪・長生殿と共に日本三大一覧銘菓として挙げられている。例文帳に追加

With its lord Harusato MATSUDAIRA (also known as Fumai MATSUDRAIRA) fostering the development of Japanese confectionery in conjunction with the tea ceremony, a type of rakugan referred to as Yamakawa (confectionery) was developed in the Matsue Domain, and is cited today in the List of the Top 3 Representative Japanese Confectioneries along with the above-mentioned Koshi no Yuki and Choseiden.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

鯛焼きのような伝統的な形状を活かし、またその皮のようなしっとりとした食感を活かすことによって、夏場の消費量の回復を実現し、伝統的な和風菓子の復権を実現し得るような菓子を提供する。例文帳に追加

To provide ice confectionery intended for realizing restoration of consumption in the summer season and rehabilitation of traditional Japanese-style confectionery through making use of a traditional shape like sea bream-shaped pancake filled with bean jam (Taiyaki), and soft palate feeling like its coat. - 特許庁

前記可撓性ベルト部材22によって菓子類が天板3に対し軽く押圧された状態で、菓子類とそれの下側の天板3との間に分離板部材5を挿入する。例文帳に追加

A separating plate member 5 is inserted between the cakes and the top board 3 positioned under the cakes in a state that the cakes are slightly pressed on the top board 3 with the flexible belt member 22. - 特許庁

バウムクーヘンを利用した菓子をラスクとするに際し、独特の食味と歯ざわり感を付与し得るとともに、保存性に優れた焼き菓子の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a baked confectionery having excellent preservability while imparting peculiar taste and teeth sensation feeling when making rusk from a confectionery utilizing Baumkuchen. - 特許庁

従来、含水性可食材を芯材とする被覆菓子で問題となっていた、芯材内部からの水分の滲みだしの問題を解決すると共に、優れた食感と味わいを有する被覆菓子を提供することにある。例文帳に追加

To obtain a coated confectionery which has solved a conventional problem that water is oozing out from the inside core of a hydrous edible material in coated confectionery, and also has excellent palate feeling and taste. - 特許庁

本発明は、熱可逆性ゲル化剤を0.1〜0.6重量%使用した加熱フラワーペーストを焼成済菓子または焼成済パンに加熱温度50〜80℃で上乗せして、後に冷却する事を特徴とする菓子、パンの製造法である。例文帳に追加

The method for producing confectionery and bread is to add the heated flour paste prepared by using 0.1-0.6 wt.% heat-reversible gelling agent on the baked cake or the baked bread under heating at 50-80°C and subsequently cool the resultant product. - 特許庁

釜落ちが抑制され、しっとりとしたソフトな食感と弾力性を有するスポンジケーキ、シフォンケーキ、チーズケーキ、カステラ等の焼成和洋菓子、特には卵を使用しない焼成和洋菓子を提供する。例文帳に追加

To provide baked Japanese style and Western style confectionery especially without using eggs, such as sponge cake, chiffon cake, and cheese cake, suppressed in volume decrease, and having moist soft palate feeling and springiness. - 特許庁

ここで水飴に牛乳を入れた工夫菓子によって好調となるが、私食などによって経営負担が増大したため再度移転、本郷湯島新花町に駄菓子屋を開くが、これもうまくはいかなかった。例文帳に追加

Here, the shop prospered due to the original sweet which was made from mixing milk into millet jelly, but stress on the store management increased due to samples being consumed, and so the shop transferred again, this time to Hongo yushima shinhana cho, but this did not go over well either.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

菓子やパンなどの口溶けや風味を損なわずに、その組織、食感、ボリュームを向上させることができ、且つ低原料コストの製菓・製パン用の油脂組成物、及びそれを用いた菓子やパンを提供する。例文帳に追加

To obtain an oil and fat composition for confectionery production and breadmaking, capable of improving its texture, palatability and volume without imparting its meltability in the mouth, flavor and the like and having low material cost, and to obtain confectioneries and breads using the same. - 特許庁

この分離板部材5の挿入にて、菓子類が天板3から分離され、その分離された菓子類を、回転する可撓性ベルト部材22が搬送し、それを分離板部材5の下流側に位置するベルトコンベヤ4が受け取る。例文帳に追加

The cakes are separated from the top board 3 by inserting the separating plate member 5, then the separated cakes are transported by the flexible belt member 22 which is rotated and further the transported cakes are received by a belt conveyor 4 which is positioned on the downstream side of the separating plate member 5. - 特許庁

日本の伝統的な和菓子である甘納豆の製造方法とその柔らかい食感を生かして、現代の嗜好にあった味覚と上品な食感を有する新規な菓子の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide both a method for producing Amanatto (sweetened Adzuki beans) which is a traditional Japanese-style confection in Japan and a method for producing a new confectionery having a taste and an elegant texture suited to the modern preference utilizing a soft texture thereof. - 特許庁

生又は半生の和菓子が、その形状を保持し得るように内装シートにより包装され、さらにガスバリア性の剛性又は半剛性の外装容器内に収容されてなる二重包装和菓子例文帳に追加

An unbaked or semibacked Japanese-style confection is packed in an inner package sheet so that the shape thereof can be kept as it is, and furthermore put in a gas-barriering rigid or semirigid outer package container. - 特許庁

地方の藩においては常備食として蓄えていた「糒(ほしいい)」の払い下げを行っていたことから、それを材料とした駄菓子を作り上げ、今も売られる伝統的な郷土菓子として定着した地方もある。例文帳に追加

In some local domains, when stored 'hoshi ii' (dried boiled rice) was disposed of, it was used to make dagashi, which soon became established as traditional local food and which is still sold today.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

タピオカ加工澱粉とグルコース重合度が3以上の糖類を主成分とするマルトオリゴ糖を含有する餅種和菓子、好ましくは冷凍餅種和菓子例文帳に追加

This rice cake-based Japanese confectionery, preferably frozen rice cake-based Japanese confectionery contains a maltooligosaccharide consisting essentially of the modified starch of tapioca and the saccharides having ≥3 polymerization degree of glucose. - 特許庁

菓子3が蓋11で密封されて充填された容器2にオーバーキャップ4を嵌合し、オーバーキャップ4と蓋11との間に皿状の焼菓子5を充填した。例文帳に追加

The confectionery is obtained by engaging an over cap 4 with a container 2 charged with raw confectionery 3 while sealed up with a lid 11, and charging plate-like baked confectionery 5 between the over cap 4 and the lid 11. - 特許庁

膨化スナック菓子の製造において、星型のように複雑になった形状の突き出た角の先端形状や内側の底の角度が正確に出すことができる膨化スナック菓子の製造方法およびその装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing puffed snack confectionery by which the tip shape of a projecting corner or an inner bottom angle of a star-like complicated shape can be precisely formed: and to provide a device for producing the puffed snack confectionery. - 特許庁

ゼラチン菓子原料に大豆蛋白質及び豆腐凝固剤を加えた混合物を加熱することにより、新規組織、新規食感を有するゼラチン菓子の製造方法を提供することが可能になった。例文帳に追加

This method for producing a gelatin cake having a new texture and a new palatability comprises adding a soybean protein and a Tofu coagulant to a gelatin cake raw material to give a mixture and heating the mixture. - 特許庁

従来の菓子は、観光地の想い出や雰囲気を表しにくかったので、当地の鉄道の切符表示をすることにより、旅をした所の想い出や雰囲気を演出できる菓子類を提供する。例文帳に追加

To obtain confectionery capable of presenting the memories and atmosphere of a traveled place through indicating a railroad ticket of the place in view of the fact that it is hard to show the memories and atmosphere of a sightseeing area by conventional confectionery. - 特許庁

電動餅つき機は大量の餅を作る精米店や餅菓子を販売する和菓子店、高齢化が進んだ農家等で人手が足りず人力による餅つきができなくなってきた場合により多く利用されている。例文帳に追加

Electric mochi pounding machines are used more where workers are insufficient and mochi pounding by human labor is impossible in a rice store having a rice mill which produces a large amount of mochi, a Japanese-cake store which sells mochi cakes, a farming household whose workers are already aged, etc.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

本発明は食物繊維や天然ミネラルの摂取ができ、且つ美容食として適したトコロテン菓子を提供すると共にヒジキの甘さと味噌の風味が醸し出され、爽やかさと香りを有したトコロテン菓子を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a gelidium jelly confectionery capable of ingesting dietary fibers and natural minerals, suitable as a beauty food, creating sweetness of Hizikia fusiforme and taste of miso and having refreshing flavor. - 特許庁

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