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わた菓子の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 591



例文

菓子・食品類などを幅広く収容する、店頭での展示効果や内容物の密封保存性などが優れている上に、直方体状のカートン20の上面と同時に、ワンタッチでトレー30の上面を開封できる、開封が容易なトレーインカートンを提供する。例文帳に追加

To provide a tray-in carton which is excellent in extensive storage of cakes and foods, excellent in the display effect over the counter and the sealed preservable property of the content, capable of unsealing an upper surface of a tray in one operation simultaneously with an upper surface of the rectangular parallelepiped carton, and easily unsealable. - 特許庁

実用雑誌らしく「作務衣の選び方」「檀家に喜ばれる和菓子」などの記事や、各地で善行を積んでいる住職のリポートもあるが、「墓地を巡る檀家と住職の泥沼裁判」「住職殺害事件」など、スキャンダラスな記事も多く載せる。例文帳に追加

Like other practical magazines, it has articles such as 'How to choose Samue(Japanese Indigo Working Kimono),' 'Japanese-style confections beloved by parishioners' and reports from chief priests who are piling up beneficence in various places, and also a lot of scandalous articles such as 'The bogging traial for a graveyard between a parishioner and a chief priest' and 'A murder case of a chief priest.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明は、主電源スイッチを作動させる補助スイッチを設け、該補助スイッチが作動している場合にだけ主電源スイッチを作動させるよう構成し、誤動作による火災等の事故を招くおそれの少ない綿菓子製造装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a candy floss production device in which an auxiliary switch for operating a main switch is disposed and then an accident such as a fire by malfunction is prevented. - 特許庁

製法は明時代の中国における軟落甘(小麦粉・米粉を水飴や脂肪で練り固めて乾燥させた菓子。西~中央アジアに由来するといわれ、元(王朝)時代に中国に伝来した)に基づき、室町時代に日明貿易で伝わり、茶道の勃興によって広まった。例文帳に追加

The recipe is based on that for nanrakukan (a sweet made by drying the kneaded mixture of wheat flour or rice flour and starch syrup and fat, which is said to have originated from the western and central Asia and to have subsequently been introduced to China in the Yuan Dynasty era) produced in the Ming Dynasty era in China; the nanrakukan was introduced to Japan in the Muromachi period through the Japan-Ming trade (the trade between Japan and the Ming Dynasty in China) and became popular along with the rise of the tea ceremony.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

水性相の材料を混合するステップと、50℃を上回る温度で水性相を加熱するステップと、室温を上回る温度で脂肪相にある水性相を乳化するステップと、油中水型エマルションを冷却するステップと、油中水型エマルションの油相に粒子を加えるステップにより低脂肪菓子製品を製造する。例文帳に追加

The low-fat confectionery product includes: a step of mixing aqueous phase materials; a step of heating the aqueous phase at beyond 50°C; a step of emulsifying the aqueous phase in the fatty phase at beyond room temperature; and a step of adding particles to oil phase of the water-in-oil emulsion. - 特許庁


例文

本発明は、様々な形状の洋菓子や多様なデコレーションが施されたケーキ類等、極めて脆弱な食品類にも適用でき、しかも、それら易損品を簡単に包被、固定して商品流通時に加わる振動、衝撃から当該商品を保護することができ、さらには製造コストの安い包装体を提供する。例文帳に追加

To provide a package which can be applied to fragile foodstuffs such as Western-style confectionery in various forms and cakes with various decorations, wherein those fragile articles can be easily wrapped and fixed to protect them from a vibration or impact applied during distribution of the articles and further a manufacturing cost is low. - 特許庁

その茶葉を、乾燥させないままストレーナを通過させて破砕加工を行ったピューレ状もしくはペースト状の茶葉加工品は、わざわざ急須を使用する手間をかけないでも、そのままお湯で薄めるだけで飲用に供することができ、そのまま食用に供することもできるうえ、お菓子等への添加用にそのまま使用することもできる。例文帳に追加

A puree-like, or paste-like tea-leaf processed product, where the tea leaves are passed through the strainer without being dried for crushing processing, can be used directly to drink only by thinning with hot water, can be used for food directly, and also can be used for direct addition to confectionery, or the like. - 特許庁

元祖木村屋のあんパンは、パン酵母(ホップを用いたもの)の代わりに、饅頭と同様に日本酒酵母を含む酒種(酒母、麹に酵母を繁殖させたもの)を使い、中心の窪みにサクラの塩漬けを入れており、パンでありながらも和菓子の部類に入れても良いようなものである。例文帳に追加

The original anpan of the Kimuraya bakery was made by using sakadane (shubo [yeast mash] cultured in a mixture of koji [rice malt] and yeast), including sake yeast for making manju (a confection made by wrapping a core of sweetened red bean paste in a skin of wheat-flour dough and steaming it), and putting a salt-pickled cherry blossom on the small dent in the center of the anpan so it would have two characters: a kind of bread and a kind of Japanese sweet.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

所定の焼成時間内において、焼成棚の上板からの伝熱により加熱される菓子パン等の被焼成物の下面側と、下板側からの輻射熱により加熱される被焼成物の上面側がほぼ同様に効率よく加熱されるようにすることにより、被焼成物全体の焼成をむらなく均一に行うことができる電気オーブンを提供する。例文帳に追加

To provide an electric oven which can uniformly bake the whole surfaces of an article to be baked, such as a bun, within a prescribed baking time by approximately equally and efficiently heating the lower surface side of the article with heat transmitted from the upper plate of a baking rack and the upper surface side of the article with radiant heat from the lower plate side. - 特許庁

例文

唐文化の影響を受け、「台盤」と呼ばれるテーブルに全料理を載せたり、「唐菓子」など渡来の料理も添えられるなどの献立の多さもさることながら、食べる側にも食べ物の種類ごとに細かい作法が要求されたことが『内外抄』や『古事談』の記述から分かり、現代人から見ると大変堅苦しい物だったようである。例文帳に追加

According to "Naigai Sho" (selection from inside and outside the country) and "Kojidan" (Tales About the Past), influenced by Chinese culture, all dishes placed on the table were called 'daiban' and there was an extensive menu including garnished foods introduced from foreign countries such as 'togashi' (Chinese cake), and which also required complicated table manners, and from today's point of view, it seems to have been a very stiff and formal style of eating.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

所定の形状(略円板状)になるよう薄く平たく成形されたクロキニョール生地13を,焼成炉を通過させて焼きあげる工程と、焼きあがったクロキニョール生地を冷却することなくそのまま型打ちして器状に成形する工程とを備えている器型焼き菓子15の製法とする。例文帳に追加

The method for producing receptacle-shaped baked confectionery 15 comprises the following process: a process of baking the dough of Croquignoles 13 formed into thin and flat one so as to have a prescribed shape (almost disk state one) while passing the dough through a kiln; and a process of forming the baked dough of Croquignoles by stamping the dough as it is without cooling the dough. - 特許庁

該キャラメル菓子は、キャラメル生地を炊き上げシートに成型する工程、前記キャラメル生地シート上にスナック類を分散させる工程、前記シートの成型工程と同様にして成型された、別に用意したキャラメル生地シートを、前記スナック類を分散させたキャラメル生地シートに重ね合わせることで、分散したスナック類をキャラメル生地シート間に包み込む工程を経て得られる。例文帳に追加

The caramel sweet stuff is obtained by: the process of molding the caramel dough on a cook-up sheet; the process of distributing the snacks on the caramel dough sheet; and the process of overlapping a separately prepared caramel dough sheet molded in the same way as the molding process of the sheet on the caramel dough sheet on which the snacks are distributed, and wrapping the distributed snacks between the caramel dough sheet. - 特許庁

該チョコレート複合菓子は、砂糖およびトレハロースから選ばれた少なくとも1種以上からなるグミキャンディベースをエアレーションした後に、脂質を添加、混合し、得られた生地を成型用型に充填、乾燥し、得られた含気グミキャンディを、該含気グミキャンディの充填時もしくは乾燥後にチョコレートと組み合わせることで得られる。例文帳に追加

The method for producing the chocolate composite confectionery includes aerating a gumi candy base comprising at least one selected from sugar and trehalose, addedly mixing lipid with the product, filling the dough thus obtained in a forming mold followed by drying, and combining the aerated gumi candy thus obtained with chocolate when filling or after drying the aerated gumi candy. - 特許庁

ホイップして風味の良いホイップヨーグルト状食品を製造可能である起泡性クリームにすると共に、起泡性クリームおよびホイップヨーグルトがいずれも風味の経時変化が少なくて保存性がよく、また乳酸菌を他の洋生菓子や製パンなどの製造工程に混入させない起泡性クリームとすることである。例文帳に追加

To provide foaming cream whipped to produce yoghurt-like food having good flavor, wherein both of the foaming cream and the whipped yoghurt cause little flavor deterioration with time, have good preservability, and to prevent lactobacillus from getting mixed in a process of making other unbaked cake or bread. - 特許庁

豊臣政権から徳川氏の政権である江戸幕府に交代してからは次第に禁止令は緩まり、また江戸幕府は自己の権威を京の朝廷の上に置こうとしていた傾向から、同様の菊紋は仏具の金具・彫刻や和菓子の造形、又は暖簾の図柄に用いられるなど、一般人への使用・普及に拍車を掛けた。例文帳に追加

Under the Edo bakufu, during the administration of the Tokugawa clan after the Toyotomi administration, the regulation gradually became tempered and the Edo bakufu tended to present its authority to be higher than that of the Imperial Court in Kyoto, so the usage and prevalence of Kiku-mon among common people had been spurred by ornaments such as clasps and carvings of Buddhist objects, design of Japanese cakes and the design of store curtains.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

これは山や川などの「ヌシ(主)の伝承」にしても同様の構図を持つものであり、付喪神もまた日本古来よりのアニミズム的な価値観から、人格や生命すら持ち得ない対象でさえ時にこれらを獲得し得る、あるいは借景(しゃっけい)や和菓子の造形と同様の「見立ての精神」における、解釈して楽しむといった擬人観が、普遍的な価値観としてこれらの根底に存在するということである。例文帳に追加

As seen in "Nushi no densho" (transmission of nushi [master]), mountains and rivers can also acquire personality or life based on the Japanese traditional philosophy of animism, and they are utilized for shakkei (making use of the surrounding landscape in the design of a garden) or the design of Japanese cakes based on the "mitate no seishin" (spirit of simulation).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

フランスパンやその他の菓子のように、表面層が比較的固くカリッとし、内部がふんわりした仕上がりとなるような加熱調理ができるようにするために、比較的高い予熱温度で加熱し、その後この予熱温度よりも低い温度で加熱調理することによって、このような仕上がりを得る加熱調理器を提供するものである。例文帳に追加

To provide a heating cooker capable of performing cooking to obtain finishing comparatively hard and crunchy at its surface layer and fluffy inside such as French bread and other cakes by performing heating the cooker at a comparatively high preheating temperature, and then performing cooking thereafter at a temperature lower than the preheating temperature. - 特許庁

本発明は、硬質コーティング層が割れ難く、保存中における硬質コーティング層表面のひび割れが生じ難く、硬質コーティング製剤の吸湿性が低く、硬質コーティング層に艶がある、また硬質コーティング層を形成させる際の操作性が良好である、などの効果を有した、結晶質マルチトールの硬質コーティング層を有する菓子又は薬剤及びその製造方法を提供することである。例文帳に追加

To provide a candy or a drug having a hard coating layer of crystalline maltitol resistant to crack, generating little surface cracking of the hard coating layer during storage, having low hygroscopicity of the hard coating preparation, giving a hard coating layer having luster and exhibiting good operability in forming the hard coating layer, and provide a method for the production of the coated candy and drug. - 特許庁

一方で、EU、NAFTAは、域内貿易において中間財に比して最終財の占める割合が高いことから、シェフ(料理人)、パティシエ(菓子職人)、ブランジェリー(パン職人)などのように各国が役割分担してそれぞれの皿を作り上げる厨房が分業したコース料理型の生産体制を持つ経済圏の性格が強いといえよう(コラム第4-2 図)。例文帳に追加

In the EU and NAFTA, on the other hand, the proportion of finished goods in intra-regional trade is high compared with intermediate goods. It is therefore an economic zone with a production structure that can be likened to a food service operation in which each country divides up roles like those of a chef, patisserie, and baker and so on, and then creates their own particular culinary dish to bring to the table as one of several courses (Figure 4-2). - 経済産業省

より詳細には、大豆含有材料(脱風味されることが必要とされない)、糖、油脂および水を含む組成物を、糖の少なくとも部分的なカラメル化を達成するのに十分な時間にわたって高温まで加熱し、そしてその後、少なくとも部分的にカラメル化された組成物を冷却して、大豆含有菓子類製品を得る。例文帳に追加

This method for preparing the soybean-containing confectionery product comprises heating a composition containing a soybean-containing material (without the need of being deflavored), sugar, oil and fat and water to high temperature for sufficient time so as to attain at least partial caramelization of sugar, and cooling the composition which is partially caramelized. - 特許庁

比重が0.60〜1.25であり且つ組成比率が砂糖およびトレハロースから選ばれた少なくとも1種以上を30〜90重量%、ゼラチンを1〜16重量%、水分を4〜12重量%、脂質を5〜40重量%の範囲にある含気グミキャンディに、チョコレートを組み合わせたチョコレート複合菓子例文帳に追加

The chocolate composite confectionery is obtained by combining with chocolate, pneumatic gumi candy having a specific gravity of 0.60-1.25, and a composition ratio in a range of 30-90 wt.% of at least one selected from sugar and trehalose, 1-16 wt.% of gelatin, 4-12 wt.% of moisture, and 5-40 wt.% of lipid. - 特許庁

粘性を有しているアイス菓子を含む粘体を屋内屋外を問わず何時でもどこでも誰でも容易に清潔に提供することが出来、しかも粘体を容器から無駄なく排出することが出来て容器の後始末を容易にし粘体を容器から排出する場所を汚さない粘体絞り出し装置を提供することである。例文帳に追加

To provide a squeeze out machine for viscous material capable of easily and cleanly providing a viscous material having viscosity including ice cream at anyplace and anytime, to anybody, and squeezing out the viscous material from a container without loss, enabling easy mop-up of the container to be performe, and free from contamination of a place handling the viscous material. - 特許庁

本発明に係るチョコレート菓子の製造方法は、35〜45重量%のチョコレート、14〜24重量%のバター、2〜8重量%の全卵、7〜17重量%の砂糖、及び、14〜24重量%の卵白を、混ぜ合わせて得られるチョコレート生地を、所定形状に蒸し焼きして得ることを特徴としている。例文帳に追加

The method for producing chocolate confectionery comprises steaming chocolate dough obtained by mixing 35-45 wt.% of chocolate, 14-24 wt.% of butter, 2-8 wt.% of whole egg, 7-17 wt.% of sugar and 14-24 wt.% of albumen together, into a prescribed shape. - 特許庁

氷砂糖と酒により漬け込まれ、梅酒生成に使用した梅果実1を、チョコレートを溶かした中にバター、生クリーム、梅酒を混ぜ込み冷やし固めて生成した梅酒入りチョコレート2で被覆し、この梅酒入りチョコレート2の周りをコーティングチョコレート3で包んだことを特徴とする梅果実入りチョコレート菓子例文帳に追加

The chocolate confectionery containing ume (Japanese plum) fruit is obtained through the following process: coating an ume fruit 1 which is soaked in liquor with rock candy and used for producing ume liquor, with ume liquor-containing chocolate 2 produced through admixing butter, fresh cream and ume liquor into melted chocolate, and cooling the mixture to solidify it; and wrapping around the ume liquor-containing chocolate 2 with coating chocolate 3. - 特許庁

カップ状をなす簡易容器の胴部10の内周面であって上端側の部分に円周方向に延びる周溝21を形成し、この簡易容器内に充填されるスナック菓子等の主たる内容物とは別の内容物、例えばソース等を充填した補助容器22のフランジ23の部分を上記周溝21の部分で係止するようにしたものである。例文帳に追加

The simple container is formed with a peripheral groove 21 extending in a circumferential direction on an inner peripheral surface and an upper end part of the cup-formed simple container, so that a flange 23 of a sub container 22 filled with contents other than the main contents such as snack food filled in the simple container, sauce for example, is locked by the groove 21. - 特許庁

耐熱性の内包フィリングと非耐熱性の充填フィリングとの両方のフィリングを有するとともに被覆素材の利用も図って、表面は通常の焼き色がついた硬い表皮の部分がないか、もしくは少なくて、全体的に大変柔らかいのに潰れにくくボリューム感のある新しい高級菓子パン類を提供できるようにする。例文帳に追加

To provide new and high-grade buns voluminous and hard to collapse despite being very soft overall, having both kinds of filling, i.e., a heat-resistant included filling and a non-heat-resistant packed filling, and having virtually no hard crumb portion with ordinary baked color by utilizing a coating material. - 特許庁

タンパク質粉末として予備加熱してリポキシゲナーゼやトリプシンインヒビターを失活させた大豆微粉末と、デンプン粉末として好ましくは片栗粉とを、重量比にして好ましくは95:5〜50:50の割合で配合し、必要に応じてバニラ香料およびチョコレートチップを添加することにより、雑味・質感が改善されたパウンドケーキ等の焼き菓子とする。例文帳に追加

The baked confectionery such as pound cake is improved in rough taste and quality feeling by mixing as protein powder soybean fine powder which is previously heated to deactivate lipoxygenase and trypsin inhibitor, and preferably potato starch as starch powder, at a weight ratio preferably of (95:5)-(50:50), and if necessary, adding vanilla flavor and chocolate chips. - 特許庁

ナッツ類などの低水分系食品素材とチルド洋菓子などの高水分系食品素材の組み合わせ食品において、低水分系食品素材が経時的に吸湿して食感が変化するのを防止し、製造直後から実際に消費されるまで継続して吸湿防止される嗜好性のより高い食品の製造法を課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing food with further high palatability, by preventing a low-moisture food material from absorbing moisture with time to change palate feeling, and preventing moisture absorption continuously from just after production to actual consumption, in combined food of a low-moisture food material such as nuts, and a high-moisture food material such as chilled cake. - 特許庁

数十秒以内の短時間容器を振るという、幼児にもできる簡単な操作を行うだけで、均一でなめらかな表面を有し、離水しないゼリー状食品を得ることができると共に、経日安定性に優れたシェイク用即席ゲル化粉末、組合せ菓子及びそれを用いたゼリー状食品の製法を提供する。例文帳に追加

To provide instant gelling powder for shaking enabling to obtain jelly-like food having a homogeneous and smooth surface and prevented from syneresis only through performing an operation of shaking a container for a short time within tens of seconds, easy even for an infant to perform, and excellent in age stability, to provide combined confectionery, and to provide a method for producing the jelly-like food using the gelling powder. - 特許庁

カフェインやポリフェノール等を含有するココア成分とカプサイシン等を含有する辛み成分をチョコレート等の菓子やアイスクリーム、ソース、ペースト等の食料品に配合したもので、ココア成分を含むカカオマスに辛み成分を含む唐辛子を70〜99対1〜30重量%の割合で配合または添加することができる。例文帳に追加

This food such as chocolate, ice cream, sauce and paste is obtained by formulating a cocoa component containing e.g. caffeine, polyphenol with a bitter component containing e.g. capsaicine; wherein capsicum containing the bitter component can be formulated or mixed with cacao mass containing the cocoa component at the weight ratio of (70-99):(1-30). - 特許庁

キャップシールSが嵌挿されたマンドレル13は順次シール嵌挿位置βに搬送されていき、シール嵌挿位置βでは、押出バー14がマンドレル13の先端側に移動することによってキャップシールSがマンドレル13から押し出され、容器搬送装置によって順次搬送されてくる菓子容器Pの口部分に嵌挿される。例文帳に追加

The mandrel 13 on which the cap seal S is fittingly inserted is conveyed sequentially to a fittable insertion location β of seal and, at the location β, the cap seal S is pushed out of the mandrel 13 by shifting an extrusion bar toward head side and is fittingly inserted to the mouth part of a cake container P. - 特許庁

近年のこのイベントの全国への広まり方はバレンタインデー・ホワイトデー・オレンジデーの菓子贈答と同じく、海苔業界やコンビニ業界など関係業界の主導のもと販売促進を目的とした傾向があり、本来の太巻きではなく「海鮮巻き版」「ロールケーキ版」なども販売されている。例文帳に追加

The spread of this event nationwide in recent years has the tendency of aiming at sales promotion under the leadership of relevant industries such as nori industry and convenience store industry, as in the case of giving sweets on Valentine's Day, White Day, and Orange Day; as such, 'seafood sushi roll version' and 'Swiss roll version,' which are not the traditional thick sushi roll, are also being sold.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本体に着脱可能なトレイを備える家庭用綿菓子製造装置において、回転釜の加熱器に電流を供給するブラシ装置には、スプリングによってブラシホルダー内でスリップリング方向へ付勢されるカーボンブラシを設けて構成することにより、ばねの付勢力を利用してブラシを一定強度でスリップリングに接触させることを可能とした。例文帳に追加

In a cotton candy manufacturing apparatus for household use having a tray which is detached and attached to the main body, a brush device supplying electric current to a heater of a rotary kiln is constituted by mounting a carbon brush energized in the direction of a spring in a brush holder by the spring, and thereby the brush can contact the spring with a constant strength by means of the energizing power of the spring. - 特許庁

チョコレートなどの原料組成物から成る棒状油脂固形食品成型品の焼成部分とパン生地から成る帯状成型品の焼成部分とが、相互に注連縄状に絡み合った状態で一体的に形成されており、意匠性があり、しかも美味しいパン・洋菓子などの焼成食品およびその製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a delicious baked food such as bread or confectionery of such good design that the baked portion of a barform solid fat molded food product made from a stock composition like chocolate and that of a bandform molded food product made from bread dough are integratedly formed in a mutually entangled state in the form of a sacred rope, and to provide a method for producing the baked food. - 特許庁

焼成後経時的に発生する白色化やブルーム、とくに、昼夜や季節で大きく変動する場所等の過酷な保管条件である場合において発生する白色化やブルームをも抑制し、また、油脂性素材の焼成加熱による固化現象を緩和することができる油脂性素材配合焼菓子練り込み用油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil or fat composition kneaded into baked confectionery mixed with an oil or fat material, which suppresses whitening or bloom occurring with time after baked, and especially, whitening or bloom occurring under a severe storage condition such as a place having a condition greatly varying according to day and night or season, and relieves a solidification phenomenon caused by baking and heating an oil or fat material. - 特許庁

野菜、お茶、果物などの健康によい食材について、簡単に食することが可能なように湯、冷水どちらでも分散、溶解し、スープ・飲料として飲用可能で、かつ、お菓子感覚でブロックのまま直接喫食でき、かつ形状の壊れが少ないミニブロック状の食品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain a mini block-like food with respect to healthy food material such as vegetables, tea and fruits, scattering and melting both in hot water and cold water so as to be easily eatable, drinkable as a soup/drink and directly eatable in block as it is with feeling of sweets and causing slight breaks in the shape, and to provide a method for producing the food. - 特許庁

近年では自転車やリヤカーをもとに形だけではなく設備も充実させ、煮炊きが出来る(ただし江戸時代から屋台では煮炊きの設備を備えていた)物売りも増え、昭和初期から昭和40年代まで品を替え(鮨や蕎麦は廃れおでん売りや菓子パン売りなどが盛んになった)世間で一般的に見られたが、江戸時代から変わらず続いた豆腐売りや納豆売りや金魚売りなども含め、今ではほとんど見る事はなくなった。例文帳に追加

In recent years, more and more monouri not only advanced in appearance but also got equipped with enhanced cooking facilities on their bicycles or trailers towed by bicycles (though, monouri were already equipped with cooking facilities during the Edo period,) and from around 1926 to 1974, monouri were widely seen here and there in Japan by changing their items (Japanese style hotchpotch and sweets bread replaced sushi and soba); at present, however, monouri including those who sell tofu (bean curd), natto (fermented soybeans), and goldfish, the items which were already sold in the Edo period, are fading out.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明はインターネット通信を介して地方から都会の親戚に、あるいは都会から地方の指定客に対して、簡易な手段で発注者のオリジナル製品を配達する新規なオンライン生菓子類発注システムおよびその発注方法を提供するもので、特に運営者のWebサイト画面上に表示された商品代、飾り、プレート、付属品、注文情報等を発注者の好みに合わせて発注することによって、指定先の製造拠点で製造された指定商品を、鮮度を保った状態で店舗渡し、あるいは宅急便(登録商標)にて配達できる新規なシステムを開発できるものである。例文帳に追加

Especially by ordering a merchandise base, the decoration, the plate, the accessories and order information, etc., displayed on the Web site screen of the vendor matched with the preference of the ordering person, specified merchandise manufactured at the specified manufacture base is handed over at a store or delivered by a package home delivery service in the state of keeping freshness. - 特許庁

(イ)上記動作玩具には、スプーン,フォーク,ナイフ,箸,調味料入れ,カップ,菓子,果物,ペン,鉛筆,消しゴム,マウス,眼鏡,腕時計,携帯電話,リモコン,キー,歯ブラシ,くし,口紅,香水入れ,アクセサリー,等の小物類の少なくとも一つの小物類Aを、着脱自在に保持できる保持部が設けられていること(ロ)前記小物類Aを、前記保持部に保持した場合に、及び/又は、前記保持部から取り外した場合に、予め設定された所定時間、前記動作玩具の、可動部が動作すること、音声出力部が音声出力すること、発光部が発光すること、のうちの少なくとも一つを行うように構成されていること例文帳に追加

(b) At least one of the following operations is performed: a movable part of the moving toy operates for a predetermined time, a sound output part outputs sound, and a light emission part emits light, when the small article A is held in the holding part and/or when detached from the holding part. - 特許庁

下敷き板の上に所定の厚みのシリコーン樹脂シートが設置され、当該シリコーン樹脂シートの上に型枠を有する成型型において、当該シリコーン樹脂シートの表面に、所定の厚みの画像が印刷されていることを特徴とする表面に画像を有するチョコレート用の成型型、当該成型型を用いて製造されるチョコレート又はチョコレート菓子とそれらの製造方法を提供する。例文帳に追加

In connection with a mold having its molding frame placed on the silicone resin sheet with a prescribed thickness that has been placed on an underlay plate, this invention provides the mold for molding a chocolate bar with an image carved on its surface, the silicone resin sheet is characterized in that it has an image with a prescribed thickness printed on its surface, and also provided is the manufacture process of chocolate bars or candies using this mold. - 特許庁

例文

厚生労働省の通達「無承認無許可医薬品の指導取締りについて」(昭和46年6月1日薬発第476号)1によれば、以下のいずれかに該当する食品(野菜、果物、菓子、調理品等その外観、形状等から明らかに食品と認識される物及び健康増進法第26条の規定に基づき許可を受けた用途を表示する特別用途食品を除く)は原則として未承認の医薬品とみなすものとされている。例文帳に追加

Pursuant to the letter "Guidance and Regulations on Unapproved or Unauthorized Drugs" (Yaku-hatsu No. 476 as of June 1, 1971) by the Ministry of Health, Labour and Welfare13, a food (except for products like vegetables, fruits, sweets and prepared foods, etc., which are undoubtedly recognized as food by its appearance or form, etc., and the food for special dietary use indicating the specified usage authorized under Article 26 of the Health Promotion Law) shall be in principle held as an unapproved drug if it falls under one of the following catgories: 13 "Guidance and Regulations on Unapproved or Unauthorized Drugs" ("mushounin mukyoka iyakuhin no sidou torishimari ni tsuite" in Japanese, Yaku-hatsu No. 476, June 1, 1971) is available at the following website:  - 経済産業省

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