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わた菓子の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 591



例文

ダンボール製の手提げ箱を段に区切り引出物(食品詰合せ・乾物ギフト等)・折り詰弁当(折り詰)・菓子(カステラ等)等を1つの手提げ箱にいれるようにした。例文帳に追加

A portable box made of corrugated paper is partitioned into layers to put the present (assortment of food, dried goods or the like), a box lunch (food packed in a wooden box), confectionary (sponge cake) and so on in one portable box. - 特許庁

食品添加物を使用せず、風味や食感を維持し、使用素材の栄養価の減少を極力抑え、外側はサクサク中はしっとりとした食感の焼菓子の製造方法例文帳に追加

To provide a method for producing baked confectionery with a crisp exterior and moist interior, with which the flavor and texture are retained without using food additives, and reduction of the nutrition value of materials used therein is suppressed as much as possible. - 特許庁

本来砂糖は湿気を嫌う事から、金平糖自体の水分含有量は極めて低くなるように作られているが、近年ではボンボン菓子のように焼酎を含む物も開発・発売されている。例文帳に追加

Since sugar is not tolerant of humidity by nature, konpeito is made by the process to ensure extremely low moisture content but, in recent years, the shochu (distilled spirit) injected konpeito like bonbons has been developed and sold.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

構成脂肪酸中にトランス型不飽和脂肪酸を5〜100モル%含むグリセリン脂肪酸エステルを、油相中に0.3〜5質量%含有することを特徴とする油脂性素材配合焼菓子練り込み用油脂組成物。例文帳に追加

The oil or fat composition contains, in an oil phase, 0.3-5 mass% glycerine fatty acid ester containing 5-100 mol% trans-unsaturated fatty acid in the constituent fatty acid. - 特許庁

例文

菓子等の食品を摂取することで使用者が間食を摂取する際に、バーコード等の食品を特定する情報を携帯電話等の送受信装置2からカロリー情報処理装置1へ送信する。例文帳に追加

When snacking by eating food such as a confection, a user sends information, such as a bar code, identifying the food from a transmission/reception device 2 such as a cellular telephone to the calorie information processing apparatus 1. - 特許庁


例文

製造工程を簡素化して短時間で効率よく焼き上げ、柔らかくかつ薄く被覆して食感や風味に優れるとともに、衛生的で均一な品質の新規な被覆焼き菓子とその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide novel baked coated confectionery efficiently baked up in a short time through simplifying its production process, softly and thinly coated, excellent in palate feeling and flavor, and also having sanitary and homogeneous quality: and to provide a method for producing the confectionery. - 特許庁

製品の形状安定性や湿潤感(しっとり感)を低下させることなく、製品に柔らかさを与え、しかもきめの細かい製品を得ることができる菓子用生地の製造方法および装置の提供。例文帳に追加

To provide a method and equipment for producing confectionery capable of imparting softness to the product and obtaining the product of fine texture without reducing shape stability and moist feeling of the product. - 特許庁

和洋菓子に振りかけて使用される糖類粉末をトッピング素材とする製菓用トッピングであって、「泣き防止」効果のより高い製菓用トッピングを提供する。例文帳に追加

To obtain topping for confectionery production, comprising saccharide powder as a topping material to be sprinkled on a Japanese-style confection and confectionery and having high prevention effect on the phenomenon of loss of gloss caused by hardening of topping resulting from absorption of water and oil on the surface of the cake. - 特許庁

菓子などの食品を収納する紙箱1の内面に、紙箱1の外側より挿入させて保持する保冷体54の収納保持部55を設ける。例文帳に追加

A housing/holding part 55 for the cold insulator 54 inserted in the paper box 1 from outside is formed on the interior of the paper box 1 for storing the food, such as a cake. - 特許庁

例文

新規な外観、並びに新規な風味及び食感を有し、製品の形態を一定にすることが可能なシュー皮及びシュー菓子、並びにその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a shell for a cream puff having a new appearance, new flavor and palate feelings, and capable of making the form of products uniform, a cream puff and a method for producing them. - 特許庁

例文

転地療養先では地元住民との交流も行われたようで、箱根塔ノ沢環水楼(和宮湯治時は中田暢平旅館)中野敬次郎氏に1960年代、当時98歳の平塚きわという老婆が幼い頃、村の子供達を招待して菓子を振舞われた宮の思い出を語っている。例文帳に追加

It seemed Kazunomiya had some contact with the local people where she stayed to rest up, Keijiro NAKANO of Kansuiro, Tonosawa, Hakone (it was Choan TODA Hotel while Kazunomiya stayed in the hot-spring resort) remembers an old lady, Kiwa HIRATSUKA who was ninety eight years old at that time, talking about Kazunomiya, that she used to have children of the village over to give some sweets during 1960s.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

焼成和洋菓子用品質改良剤中に、こんにゃく粉、糖質及び澱粉を合わせて調製した乾燥こんにゃく加工品、またはこんにゃく粉、糖質及び澱粉を合わせて調製した乾燥こんにゃく加工品と水溶性へミセルロースを含む。例文帳に追加

The quality improver for Japanese/western baked confectionery comprises a dried konjak processed product prepared by mixing konjak powder, sugar and starch together, or the dried konjak processed product prepared by mixing konjak powder, sugar and starch together, and water-soluble hemicellulose. - 特許庁

台盤所・滝口・武者所などの官人に対して振舞われる「所々の椀飯」はこれより簡略であり、台盤に飯器と箸を載せ、折櫃の中に笥に盛った菜、外居(行器)に入れた菓子は「殿上の椀飯」と同様とするが、その他の内容についてはその時々に応じた差異があった。例文帳に追加

Shosho no oban' were served to officials at the Daibandokoro, Takiguchi, Mushadokoro and was simpler than the above, with a rice bowl and chopsticks on a tray, Sai in Ke inside a Oribitsu bamboo and Kashi in a Hokai were the same as 'Tenjo no oban,' but other contents differed according to the situation.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

略矩形状の床部材1の左右両側及び後側に、それぞれ上下方向に長い側パネル2〜4を配置してなる、かご車Aにおいて、壊れやすい菓子類等にも対応し得る非常に柔らかな防振特性を実現しながら、傾きや揺れの生じ難いものとする。例文帳に追加

To provide a cage vehicle A in which long side panels 2-4 are arranged in the vertical direction on right and left sides and a rear side of a substantially rectangular floor member 1, and any inclination or oscillation hardly occurs while realizing a very flexible vibration-isolating characteristic adaptable to very easily breakable cookies or the like. - 特許庁

従来よりも一段と早く、全体に均一に理想的な軟らかさにすることができ、併せて軟化処理中に袋状容器内に水滴が溜まることなく、加えて冷凍菓子の素材の種類にかかわらず略一定の時間で軟化処理を行うことができるようにする。例文帳に追加

To provide an apparatus capable of making frozen dessert ideally soft wholly and evenly remarkably earlier than a conventional apparatus, and performing a softening process in an almost fixed time regardless of a kind of frozen dessert material without storing water drops in a bag-like container during a softening process. - 特許庁

略四角形の型枠に生地を充填し、型枠に生地が充填された状態で焼き上げた後、型枠から焼き上げられた生地を取り出して、所定の位置でジグザグ状に切断して略三角形状の焼き上げ生地片に分離することによりパイ、タルト菓子等を生産する。例文帳に追加

Dough is filled in a nearly squaring mold, the dough is baked in this state, the baked dough is taken out from the mold, the dough is cut into zigzag shapes at specified positions, and baked dough is separated into pieces of nearly triangle to obtain the pie, tart cake, or the like. - 特許庁

総合的な洋菓子の作品という目的で作られることが主なので、日本の飴細工のように一品で完結するのではなく、細かいパーツも組み合わせた上で「飴によるフルーツの盛り合わせ」や「ドレスをまとった少女」などの総合的なモチーフのものになる。例文帳に追加

Mainly for the purpose of making a general western confectionery work, it is not completed as one item like Japanese amezaiku, but it consists of minute parts and becomes a work of general motifs such as 'assorted choice of fruits by candies, ' 'a girl in a dress' and so on.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

中華料理では小麦粉などで作った皮の中身として包みこまれる具を指すが、一般的な菓子で使われているものについては、仏教寺院などで肉食禁があるため、アズキを煮たものを他の具の代用にし、それが広まったからとされている。例文帳に追加

In Chinese cooking 'an' refers to ingredients wrapped in a cake made of flour, but the practice of using boiled azuki beans in common cakes in place of other ingredients is thought to have spread from Buddhist temples, which forbade the eating of meat.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

焼かれる場合に高水分含有量で高ガラス温度(Tg)を有するケーシングを配合することによって、長期間にわたってサクサクした質感のケーシングおよび湿潤した軟らかい質感のフィリングを有する、保存安定性のあるサクサクした充填焼き菓子を得ること。例文帳に追加

To obtain a snappy filled and baked confectionery having preservation stability, and having a casing of a snappy mass feeling for a long period of time and a moist soft mass filling by blending the casing having a high glass temperature (Tg) and a high water content in the case of being baked. - 特許庁

上側及び下側成形型板51,52が設けられている部分では、餡玉(菓子類)を搬送する際、転がしつつ、高さを低くして左右方向に広がるように変化させ、最終的に略ラグビーボール形状になるように成形する。例文帳に追加

When a toffee (candy) is carried in the portion in which the upper side and lower side mold plates 51, 52 are disposed, the toffee is rolled, simultaneously deformed into a lowered and laterally spread shape, and finally molded into an approximately rugby ball-like shape. - 特許庁

菓子や食品等の廻動型被せ蓋付きのカートンで、使用開始後は当初のカートンサイズでの開放及び再封操作が可能で、内容物容量の減少に合わせてカートンの減容化による再封保存が可能となる、簡便な操作で二段階の再封が可能なカートンを提供する。例文帳に追加

To provide a two-stage resealable carton having a turnably covering lid for candy, food, or the like, which is openable and resealable with the initial carton size after starting the use, and resealably stores reduced volume of the carton as the capacity of the content is reduced, and capable of achieving the two-stage resealing with a simple operation. - 特許庁

かりんとうは、小麦粉を砂糖・水・酵母や、食塩、重曹などと共に練り合わせ、棒状に成形してつくった生地を植物油で揚げ、黒砂糖や上白糖でつくった蜜でからめて乾燥させた駄菓子の一種である。例文帳に追加

Karinto is a type of sweets and the recipe is as follows: Knead wheat flour together with other ingredients such as sugar, water, yeast, salt and baking soda into a ball of dough, fry the dough rolled into a long thin stick in vegetable oil, coat with syrup made from brown sugar or superfine sugar and dry.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

吸熱剤を生理学上許容されるキャリアと組み合わせて含む、可食性フィルム、チューインガムまたは菓子製品のような食用組成物であって、その吸熱剤が消費者の口腔に対し温度冷却効果を与えながらキャリアから放出されるように吸熱剤が存在している食用組成物。例文帳に追加

This product as an edible composition, such as an edible film, chewing gum and a confectionery product, contains a heat absorbing agent combined with a physiologically permissible carrier, wherein the heat absorbing agent is present in the edible composition so as to be released from a carrier while giving the oral cavity of a consumer a temperature cooling effect. - 特許庁

甘いカオニャオ(もち米)、アラレのような米菓子、カオニャオ+ジャックフルーツ、たこ焼き、たこ焼き風タマゴ、中華風ゴマ団子、タロイモチップ、揚げタロイモ、ワッフル類(ココナッツ入り、コーン入り)、ポップコーン、竹で炊いたカオニャオ例文帳に追加

Confectionery street stalls sell the following: Sweetened Khao Neow (sticky rice), rice snacks such as arare (cubic rice crackers), Khao Neow with jackfruit, takoyaki (octopus dumplings), Khanom Krok (Coconut-Rice Pancakes), Zhimaqiu (Sesame Balls), Puek Tod (Fried Taro Chips), Fried Taro, waffles (with coconut and corn inside), popcorn, and Khao Neow cooked in a bamboo steamer basket.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

無毒性の微溶性カルシウム化合物および燐酸化合物を添加物として含有し、カルシウムイオンおよび燐酸イオンを口腔内へ5分間以上の時間にわたり徐々にかつ絶えず放出させるチューインガム、キャンディー、菓子類、練り歯磨、歯磨剤およびゲル。例文帳に追加

The chewing gums, candies, confectioneries, toothpastes, dentifrices and gel include non-toxic sparingly soluble calcium compounds and phosphate compounds as additives and release calcium ions and phosphate ions into the oral cavity gradually and persistently for a period not less than 5 minutes. - 特許庁

液体油脂中に清涼剤を含むゼラチンカプセルを核とし、その周りを砂糖を主成分とする糖衣層でコーティングし、更にその周りを糖アルコールでコーティングした少なくとも3層構造からなる口中清涼菓子である。例文帳に追加

The refreshing confectionery in the mouth comprises at least a three-layer structure obtained by coating the periphery of the gelatin capsule containing a refrigerant in a liquid oil and fat as a core with a sugar coating layer consisting essentially of sugar and further coating the periphery thereof with a sugar alcohol. - 特許庁

すなわち、第1焼菓子2の上に第1アイスクリーム4を積層した後、該第1アイスクリーム4のコンベヤ搬送方向Aにおける両端部に、前記搬送方向Aとほぼ直交する方向に伸びる溝5,5を形成し、この溝5と溝5との間にソース6を塗布するように構成されている。例文帳に追加

Specifically, first ice cream 4 is superimposed on primary baked confectionery 2, thereafter grooves 5, 5 extending in a direction perpendicular to a transferring direction (A) of a conveyer are formed at both end parts of the first ice cream 4 in the transferring direction (A), and sauce 6 is applied on a space between the grooves 5, 5. - 特許庁

爽やかな苦味は砂糖の甘味と良く馴染み風味が際立つため、菓子のフレーバー付けにも好まれ、抹茶味のアイスクリームは日本では定番風味の一つともなっており、日本アイスクリーム協会の調査では1999年から2007年まで、バニラ、チョコレートに次いで第三位の地位を占めている。例文帳に追加

The brisk bitter taste of powdered green tea contrasts well with the sweetness of sugar and emphasizes its flavor, so powdered green tea is commonly used for flavoring in confectioneries like icecream, which has become one of the standard flavors now in Japan (according to a survey conducted by The Japan Ice Cream Association, it was ranked third after vanilla and chocolate icecream in consumption between 1999 and 2007.)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

パン類や菓子類のトッピング、フィリングとして有用な、高油分含量であっても、スプレッド性、伸展性に優れ、且つ、耐熱性も良好である、フラワーペースト、カスタード等のフラワーペースト類、及び、その製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide flour paste such as flour paste and custard, useful as topping and filling of bread and confectionery, excellent in spreadability and expandability in spite of having high oil content, and excellent in heat resistance, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

味付けしたチョコレートを加熱溶解し、パフおよび/または乾燥野菜を加えて混合し、これを成形して、その表面に焼いたパン粉を付着させた後、冷却固化させることで、新しいコロッケ風スナック菓子を得る。例文帳に追加

This novel croquette-fashioned snack cake is produced by the following steps: heating seasoned chocolate to make it melt, adding the melted seasoned chocolate with puff and/or dried vegetablas, molding the resultant mixture, and making baked bread crumbs adhere to the surface of the molded chocolate mixture followed by cooling the thus treated resaltant to solidify it. - 特許庁

本体に着脱自在なトレイを備えた綿菓子製造装置において、トレイを正しく本体に装着することにより接点が閉成する補助スイッチ機構を本体に設け、該補助スイッチの接点が閉成しなければ主電源スイッチにより電源が投入できないように構成した。例文帳に追加

This candy floss production device on whose main body a detachable tray is disposed, characterized in that an auxiliary switch mechanism closing a contact point by the correct attachment of the tray to the main body is disposed on the main body, so that the main electric source switch can not be switched on the electric source, when the contact point of the auxiliary switch is closed. - 特許庁

花等の季節を象徴するもの等の外観全体を象った従来にない斬新な意匠を有するようにし、付加価値を高めるとともに、輸送において冷凍と解凍を繰り返しても、解凍後は外郎本来の軟らかで口当たりの良い食味と食感を損なうことがない外郎菓子を提供する。例文帳に追加

To provide an Uiro (sweet rice jelly) having a unique and novel design symbolizing the whole figure of the season's object such as a flower to improve the commercial value and durable to repeated freezing and thawing in transportation without deteriorating the original soft and good palatability of the Uiro after thawing. - 特許庁

油相中にS_L OS_L (S_L :パルミチン酸残基及び/又はステアリン酸残基、O:オレイン酸残基)で表わされるトリアシルグリセリンを35重量%以上含むことを特徴とする焼き菓子練り込み用油脂組成物。例文帳に追加

This fat composition which is kneaded and added to baked confectionery is characterized by containing35 wt.% of a triacylglyceride represented by SLOSL (SL is the residue of palmitic acid and/or the residue of stearic acid; O is the residue of oleic acid) in an oil phase. - 特許庁

生活苦打開のため、吉原_(東京都)遊郭近くの下谷龍泉寺町(現在の台東区竜泉一丁目)で荒物と駄菓子を売る雑貨店を開いたが1894年(明治27年)5月には店を引き払い、本郷区丸山福山町(現在の西片一丁目)に転居する。例文帳に追加

In order to relieve her straightened circumstances, she opened a variety shop which sold cleaning implements and penny candy in Shitaya Ryusenji-cho (present Ryusen 1-chome, Taito Ward), but closed the shop in May 1894 and moved to Maruyama Fukuyama-cho, Hongo Ward (present Nishikata 1-chome).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

茶席においては主客より詰まで順次取り回し、八寸が出てのち亭主が同席して杯事がなされ、菓子ののち中立ちとなり、客はいったん待合へ退き銅鑼の合図で再び席入りするのが本来である。例文帳に追加

During a tea party, after the dishes go around from the guest of honor to the last guest and hassun is served, the host joins the guests and a drinking party starts, and after eating the sweets there is a break time when the guests leave to go to the reception room, and then return to where they were at the signal of a gong.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明は、回転釜を加熱する加熱器のブラシ装置を改良することにより、ブラシとスリップリングの接点でスパークが生じてブラシやスリップリングの摩耗を引き起こしたり、ブラシとスリップリングの接点が発熱したりすることのない綿菓子製造装置を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide an apparatus for manufacturing cotton candy which is free from troubles of generating sparks at a contacting point between a brush and a spring, causing their abrasion, and generating heat at the contacting point between them by improving the brush device of a heater of a rotary kiln. - 特許庁

ID(A)もしくはID(B)のいずれか一方だけが入力されたときに提供するサービスに比べて、両方が入力されたときに提供するサービスの内容や品質を高めることにより、菓子xおよび玩具yの販売促進を図る。例文帳に追加

By making the contents and quality of the services provided when both ID(A) and ID(B) are inputted to be enhanced more than those, when only either of the IDs is inputted, the sales of both the confectionary piece (x) and the toy (y) are promoted. - 特許庁

弁当、惣菜、和菓子等を収容した合成樹脂容器や紙製等のケースを帯封する際に、両端に接着剤を設けたロール状の幅広のフィルムを幅方向に細幅に切断する帯封フィルム切断機を提供する。例文帳に追加

To provide a band-seal film cutting machine for cutting a broad rolled film having an adhesive agent on both edges in a widthwise direction into narrow width ones in the case of band-sealing a synthetic resin container or a paper-made case in which a box lunch, a daily dish, a Japanese-style confection or the like is housed. - 特許庁

含気させる際の作業性に優れ、且つ、含気させた油脂加工品の再溶解時の含気保持率が高く、必要に応じて含気させた油脂加工品を再溶解して簡易に焼き菓子の被覆や任意形状に成形することが出来る、起泡性油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain a foamable oil-and-fat composition excellent in workability in airation, and having a high air retention ratio when remelting an airated oil-and-fat processed product, and thereby making it possible to easily coat baked confectionery or mold it into a desired shape by remelting the oil-and-fat processed product as necessary. - 特許庁

自然食品としての、さつま芋に麦芽を乾燥粉末にしたものを加え、さつま芋の澱粉質を糖化し、練り製品を造り、冷凍貯蔵し又乾燥粉末に造り、用途に応じて、菓子やその他の製品の用途に供する為の、さつま芋の糖化物の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a saccharified product of sweet potato for supplying it as confectionery or supplying it to applications of the other products by adding dried powder of malt to sweet potato as a natural food, saccharifying starch of sweet potato, preparing a kneaded product or freezing and storing it or preparing dried powder therefrom. - 特許庁

グラノーラ、クラッカー、菓子製品、焼いた製品、ヨーグルト、酸性乳成分、乳製品、果物成分、ミューズリ、ナッツ、種子、ビタミン類、ミネラル類、香味料およびそれらの組合せからなる群より選択される追加の食材をさらに含んでもよい。例文帳に追加

The cereal product may comprise an additional edible food material selected from the group consisting of granola, crackers, confectionary items, baked items, yogurt, acidified dairy components, a milk product, a fruit component, mueslix, nuts, seeds, vitamins, minerals, flavors and combinations thereof. - 特許庁

水耕栽培に用いられている綿菓子状構造培地の気孔空隙内空気全体の入替え及び培地に吸水保水されている栽培溶液全部の入替えを栽培植物等の植性に合った任意の間隔で行う方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for performing the exchange of whole air in the pore gaps of a cotton candy state structural medium used for water culture, and the exchange of the whole culturing solution absorbed and held in the medium in an optional interval for meeting with the growing characteristics of the cultivated plants, etc. - 特許庁

小麦粉および/または澱粉に、もち米粉、油脂ならびにα化澱粉および/またはα化小麦粉を配合し、イーストを加えて、イースト発酵させ、ついで圧扁焼成することを特徴とするもち米利用菓子の製造方法を用いる。例文帳に追加

The method for producing the cake using glutinous rice comprises mixing wheat flour and/or starch with glutinous rice flour, oils and fats and pregelatinized starch or pregelatinized wheat flour, adding yeast to the mixture, subjecting the resultant mixture to yeast fermentation, flattening the dough under pressue and baking. - 特許庁

菓子や化粧品あるいは医薬品などを収納する包装用ケースにおいて底抜けを確実に防止できるだけでなく、封緘された後での不正開封が容易に見分けられ、しかも簡単に組み立てられることのできるロック機能を有する包装箱を提供する。例文帳に追加

To provide a packaging box with a locking function in which bottom falling-out can be prevented surely and tampering after sealing can be identified easily when it is used as a packaging case to store a confectionery, a cosmetic, a medicine or the like and which can be assembled easily. - 特許庁

菓子や化粧品あるいは医薬品などを収納する包装用ケースにおいて底抜けを確実に防止できるだけでなく、封緘された後での不正開封が容易に見分けられ、しかも簡単に組み立てられることのできるロック機能を有する包装箱を提供する。例文帳に追加

To provide a packaging box with a locking function of surely preventing a bottom from falling out in a packaging case storing cakes, cosmetics, medical supplies or the like, easily distinguishing an unfair opening after sealing, and simply assembling. - 特許庁

練り製品を充填した可撓性チューブ状容器3を懸吊して、これを一対の挟搾ロール7,7により挟搾してチューブ状容器3内の練り製品を押し出し、この押し出された練り製品をコーン状菓子容器6に盛り付けする。例文帳に追加

This device for dishing up the paste product is provided by hanging a flexible tube like container 3 filled with the paste product, pushing out the paste product in the tube like container 3 by squeezing it with a pair of squeezing rolls 7 and 7, and dishing up the pushed out paste product on a cone-shaped confectionary container 6, etc. - 特許庁

練り菓子(ねりがし)は、別名「こなし」ともいい、粉状もしくは粒状の原料と液状もしくは粘土状の原料を配合してから、外力を繰り返し加えて分布を均一化し、粘土状の塑性変型する状態に仕上げた間食用の食品類。例文帳に追加

Nerigashi (a confection made from kneaded beans, rice, or rice powder) is also referred to as 'konashi,' which is a snack food produced by mixing an ingredient in the form of powder or grain and an ingredient in the form of liquid or paste, applying external forces for many times to homogenize the distribution, and finishing it in a clayey state of plastic deformation.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

原料を魚介類ペースト35〜50重量%、補助タンパク質を35〜50重量%、デンプン類を0〜30重量%の割合で混合し、この原料を2軸エクストルーダにより加熱、混練、押出し成型して得られた生地を乾燥後フライすることによりスナック菓子を得る。例文帳に追加

The snack is produced by mixing raw materials comprising 35-50 wt.% seafood paste, 35-50 wt.% accessory protein and 0-30 wt.% starch, heating, kneading and extruding the raw material mixture by biaxial extruder, obtaining a dough, drying the dough and subsequently flying the dough. - 特許庁

更に今日、世界的にもてはやされる日本文化のかなり多くの部分(俳句、園芸、近世邦楽、文楽、歌舞伎、浮世絵、根付、日本料理、和菓子、陶磁器、漆芸、服飾など)がこの時期に生まれ、あるいは発展、確立したものである。例文帳に追加

In addition, a considerable amount of Japanese culture (the Haiku [a Japanese poem in 17 syllables], horticulture, modern Japanese music, Bunraku [Japanese puppet theater], Kabuki [traditional drama performed by male actors], Ukiyoe [Japanese woodblock prints], Netsuke (miniature carving attached to the end of a cord hanging from a pouch), Japanese cuisine, Japanese-style confectionary, ceramic ware, lacquer art, clothing, etc.), which are extolled world wide, started during this period, or developed for establishment.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

クリーミング性が良好で、且つ、焼成後経時的に発生するブルームや白色化を抑制し、また、油脂性素材の焼成加熱による固化現象を緩和することができる油脂性素材配合焼菓子練り込み用油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition for being mixed with oil and fat raw material-blended baked confectionery having favorable creaming property, suppressed in bloom or whitening caused with time after baked, and relaxing solidified phenomenon caused by calcination heating of oil and fat raw material. - 特許庁

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