付汁の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 209件
または御御御汁(御御御付)と書き、おつけにさらに接頭辞が付いたという説もある。例文帳に追加
According to a theory, it was also written 御御御汁(御御御付) created by adding another prefix added to otsuke. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
出汁に醤油や塩などを加えて色付け・香り付けした汁を「吸い地(すいじ)」という。例文帳に追加
Soup stock colored and flavored with soy sauce, salt, and other seasoning is called 'suiji.' - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
現在、豚汁や殻付きのあさりが入ったカップ味噌汁など品揃えも豊富になっている。例文帳に追加
There are many variations now like a cup of instant miso soup with pork and short-neck clams with shells. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
塩味を付けた澄まし汁のようなだし汁(主として鰹節だし)に浸した状態で供される。例文帳に追加
When it is served, it is immersed in clear, salted dashi broth soup (mainly made from small pieces of sliced dried bonito). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
無料で味噌汁が付くサービスで有名。例文帳に追加
It is popular for its service in which miso soup is attached to its bowl for free. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-胡麻油で炒め、出汁醤油で味付けたもの例文帳に追加
- Stir-fried with sesame oil and flavored with dashi-shoyu (soy sauce broth). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
左記以外煮汁に味を付けることは基本的にはしない。例文帳に追加
Basically the soup is not seasoned other than the above. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
そのたらいを数人で囲み、つけ汁に付けて食べる。例文帳に追加
Several customers sit around the washtub and eat the noodles with a dipping broth. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
柿搾汁液付着撚り糸及び繊維加工品例文帳に追加
TWIST YARN TO WHICH PERSIMMON JUICE IS ATTACHED AND TEXTILE PROCESSED PRODUCT - 特許庁
かんきつ果汁を付着した小魚の乾燥装置例文帳に追加
DRYING SYSTEM FOR SMALL FISH IMPARTED WITH CITRUS FRUIT JUICE - 特許庁
小魚にかんきつ果汁を付着する装置例文帳に追加
SYSTEM FOR IMPARTING SMALL FISH WITH CITRUS FRUIT JUICE - 特許庁
無果汁又は果汁含量の低い果汁飲料などの飲食物に対して、高果汁飲料のような風味、コク、ボリューム感・濃厚感を付与できる呈味付与剤を提供する。例文帳に追加
To provide a taste-imparting agent capable of imparting flavor, body and voluminous feeling-thick feeling like those of highly concentrated fruit juice drinks to foods/drinks such as non-fruit-juice or low-fruit-juice drinks. - 特許庁
高甘味度甘味料を含有し、かつ低果汁または無果汁である低カロリーまたはノンカロリー飲料に、ゲンチオオリゴ糖を有効成分として含有する味質改良および果汁感付与剤を配合することにより、味質が改善され、果汁感のある果汁風味飲料が提供される。例文帳に追加
The fruit juice flavor drink is improved in taste quality and includes fruit juice feeling by mixing a taste quality improving and fruit juice feeling imparting agent containing gentio-oligosaccharide as the active ingredient, with low-calorie or non-calorie drink as low fruit juice or juice-free drink, containing sweetener with high sweetness. - 特許庁
墨汁浸透部材4の墨汁の含浸量が減少しても、糸3に墨汁を十分に付着させて鮮明な墨線を引くことができるようにし、また、糸3を墨汁浸透部材4に接触させる際に滲み出した墨汁が外部へ漏れ出すのを可及的に防止する。例文帳に追加
To make Indian ink sufficiently adhere to a string 3 to draw a clear ink line be drawn even when a permeating amount of the Indian ink in an ink permeating member 4 reduces and to prevent the Indian ink oozing when the string 3 is made to contact the ink permeating member 4 from leaking to outside as much as possible. - 特許庁
調理された肉から滴る、味付けされているが煮詰められていない汁例文帳に追加
the seasoned but not thickened juices that drip from cooking meats - 日本語WordNet
煮物碗は飯碗や汁碗よりやや大きめの蓋付き碗を用いる。例文帳に追加
For the boiled food bowl, a bowl with a lid which is slightly larger than the rice bowl and soup bowl is used. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
煮干しから しっかりダシを取った おみそ汁を付けたいわ。例文帳に追加
I'd really like miso soup that's been made from carefully prepared soup stock using dried sardines. - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書
従来のすいとん汁(団子汁)は、ダシ汁の方に味付けを工夫して、具の方である加工生地には特別な味付けはしてないので、ダシ汁の方だけの味付けだけでは、味気なく、様々な食感を持った人の要求には対応されていない。例文帳に追加
To solve problems that there is no relish simply by seasoning only a soup stock and no response is made to demands of persons having various feelings of foods because seasoning of the soup stock is devised without especially seasoning a processed dough which is an ingredient in a conventional soup of SUITON (soup with wheat flour dumplings). - 特許庁
イチゴシロップなどは、無果汁で着色料で色を付けたものがほとんどだが、果汁や果肉を混ぜたものも一部には存在する。例文帳に追加
Most syrups like strawberry syrup do not contain any fruit juice and used artificial coloring, but there are some that contain fruit juice or the actual pulp of the fruit. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
墨汁浸透部材4を通って繰り出される墨打ち糸5に墨汁浸透部材4の繊維が付着するのを防止する。例文帳に追加
To prevent fibers of an ink infiltrating member from being adhered to a marking-off string to be fed through the ink infiltrating member. - 特許庁
低果汁食品に対して、高果汁食品のような風味を付与することができる素材を提供することを課題とする。例文帳に追加
To provide a method for enhancing fruit flavor enabling addition of flavor like that of food rich in fruit juice to food containing less fruit juice. - 特許庁
本発明は、アセロラ果汁中のγ−アミノ酪酸を増加させてアセロラ果汁の付加価値をさらに高める技術を提供する。例文帳に追加
To provide a technology with which a γ-aminobutyric acid in an acerola fruit is increased and the additional value of an acerola fruit is further raised. - 特許庁
端部受体9の下方に、端部受体9上に垂れた串体8の味付け用垂れや油脂分等の焼き汁を収容する焼き汁受け10を設ける。例文帳に追加
A roast juice receiver 10 for housing the roast juice such as seasoning sauce and fats of the food on the spit 8 dripped on the end receiver 9. - 特許庁
糸3への墨汁の付着を促すために押圧部材136で墨汁浸透部材4を押圧した時の墨漏れの発生や、糸3との摩擦による墨汁浸透部材4の損傷を有効に防止する。例文帳に追加
To effectively prevent the occurrence of an ink leakage when pressing an ink permeating member 4 by a pressing member 136 to quicken the adhesion of ink to a thread 3, and the damage to the ink permeating member 4 caused by friction with the thread 3. - 特許庁
柑橘系の果汁或いはその他の果汁に、飲用後に持続して苦味を感じる“後苦味”を安定的に付与して、ほのかな「苦味」を生かした香味豊かな果汁飲料を提供すること。例文帳に追加
To provide a fruit juice drink having a rich flavor that takes advantage of a slight bitterness, by stably imparting "bitter aftertaste", i.e. a bitter taste that lasts after drinking, to citrus fruit juice or other fruit juice. - 特許庁
駆動部の回転数を高めなくても搾汁の効率を高めることができ、構成部材に付着するスラッジを最少化して搾汁網を含む構成部材の洗浄が容易な搾汁機を提供する。例文帳に追加
To provide a juice extracting apparatus, which can improve juice extracting efficiency without increasing a number of revolutions of a driving means, and which can easily clean components including an extracting net, while minimizing sludge stuck in or sticking on a component. - 特許庁
植物の搾汁液をさらに効果的に処理する手法を完成することにより、無駄無くより効率的に搾汁液を後処理して、搾汁液をより付加価値の高い製品として実現する。例文帳に追加
To provide a treatment method of a squeezed liquid of a plant in which the squeezed liquid is postprocessed more efficiently without uselessness by completing a process technique in which the squeezed liquid of the plant is more effectively processed, and the squeezed liquid is achieved as a higher value-added product. - 特許庁
小魚のカルシウムをかんきつ果汁に可溶化させる処理方法は、小魚Kをかんきつ果汁に接触させて、小魚Kに含まれるカルシウムをかんきつ果汁に可溶化させると共に、可溶化されたカルシウムを含むかんきつ果汁を小魚Kに付着している。例文帳に追加
This method for solubilizing fingerling calcium in citrus fruit juice is characterized by bringing fingerlings K into contact with citrus fruit juice so as to solubilize calcium included in the fingerlings K in the citrus fruit juice and to make citrus fruit juice including solubilized calcium adhere to the fingerlings K. - 特許庁
油汁の付着力が強くなる焼網の網線の交差部から肉汁が落下する問題、及び網線間の透溝から油汁が落下する問題を解決して、油汁が火元上に落下しない遠赤外線効果の大きい焼網を提供する。例文帳に追加
To provide a grill in which no oily liquid drops on the source of fire and in which an ultra-red ray effect is great, by solving the problem of oily liquid dropping from intersections of a network of a grill where sticking of oily liquid is stronger and also dripping from mesh openings of the network. - 特許庁
口栓付ストローを有するパウチ容器に果汁入りのゼリーを充填し凍らせ保存した果汁入りゼリーの氷菓において、ゼリーを糖液や果汁などの液体と分離せずに最後までゼリーを吸い出すことができる食感に優れた果汁入りゼリー氷菓の開発。例文帳に追加
To provide an ice cream of jelly containing a juice, enabling the jelly to be sucked out without causing separation of the jelly from a liquid such as a sugar solution and the juice in the ice cream of the jelly containing the juice, obtained by filling a pouch container having a straw with a mouth stopper with the jelly containing the juice, and freezing and storing the product. - 特許庁
古沢庵漬けを出汁、醤油などで煮付け、唐辛子などで味付ける。例文帳に追加
Old takuan, that sits in the pickling crock too long, is simmered in dashi (Japanese broth made from bonito, dried sardines, kelp, or in combination) and soy sauce, and flavored by Togarashi (dried hot red chili pepper), and so on. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
飯碗と汁碗は塗り物の蓋付き碗、向付は陶器製の皿を用いるのが普通である。例文帳に追加
Normally, lacquerware having a lid is used for the rice bowl and soup bowl, and a ceramic plate is used for mukozuke. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
たっぷりの出汁に具を入れ、味付けに醤油、砂糖、みりん、日本酒などで味付けをする。例文帳に追加
The ingredients are put in a substantial amount of dashi broth and seasoned with soy sauce, sugar, mirin (sweet cooking rice wine), and sake. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
果汁に、苦味付与成分として、柑橘類の果皮を粉砕物の形で配合することにより、果汁飲料を容器詰め果汁飲料として加工した後でも、飲用後に持続して苦味を感じる“後苦味”を安定的に保持し、その苦味を果汁に有効に付与することが可能であり、ほのかな「苦味」を生かした香味豊かな果汁飲料を製造することができる。例文帳に追加
The fruit juice drink having a rich flavor that takes advantage of a slight bitterness can be produced by compounding a bitterness-imparting component in the form of a crushed product of citrus fruit skin with fruit juice so that the fruit juice drink can stably retain the "bitter aftertaste", even after it is packed in a container, and that the bitterness can be effectively imparted to the fruit juice. - 特許庁
鼻の慢性疾患で、悪臭を伴う鼻汁と鼻構造の萎縮に特徴付けられる例文帳に追加
a chronic disease of the nose characterized by a foul-smelling nasal discharge and atrophy of nasal structures - 日本語WordNet
その果汁は、食品や飲料の風味付けや壊血病の予防に用いられている。例文帳に追加
the juice is used to flavor food and drink and to prevent scurvy. - PDQ®がん用語辞書 英語版
朝食に限らず食事の時の白米のご飯の付け合せの汁物として飲まれている。例文帳に追加
It is consummed not only for breakfast, but also for other meals as a soup for white rice. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
シメには茹でたうどんを入れ、旨みの凝縮された汁を味付けをし直した後、染み込ませて食べる。例文帳に追加
To finish, put boiled noodles into the pot and allow the flavor of the remaining soup to soak into them before eating. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
赤い色のついた豆の煮汁は冷まし、米を浸しておく事で赤飯の色付けとする。例文帳に追加
Cool down the red-colored broth of the parboiled beans or peas, and immerse the rice in it in order to make the rice reddish when it's steamed or boiled. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
乾燥状態では軽く締まったスポンジ状で、これを水で戻し、出汁で煮込むなどして味を付ける。例文帳に追加
In its dry form, it's light and shrunken to a sponge-like state, so it's reconstituted and seasoned by simmering in broth. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
飯碗、汁碗、向付を乗せた折敷(おしき、脚のない膳)を亭主自ら運び、客に手渡す。例文帳に追加
The host carries a lacquered wooden tray bearing a rice bowl, soup bowl and mukozuke. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
向付は一汁三菜の一菜目にあたるもので、なます、魚の造りなどを盛る。例文帳に追加
Mukozuke is the first dish of the meal with one soup and three side dishes which may contain namasu (a dish of raw fish and vegetables seasoned in vinegar) or a selection of fish. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
一方で煮物や吸い物の味付けには淡口を用い、出汁の風合いを壊さないよう調味する。例文帳に追加
Meanwhile, usukuchi soy-sauce is used to season boiled food or soup so that the flavor of soup stock wouldn't be spoiled. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Copyright ©2004-2024 Translational Research Informatics Center. All Rights Reserved. 財団法人先端医療振興財団 臨床研究情報センター |
JESC: Japanese-English Subtitle Corpus映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書のコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います: Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0) |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |