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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > dry foodの意味・解説 > dry foodに関連した英語例文

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dry foodの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 270



例文

The material is heated with dry air to thereby afford the food having a moisture content of ≤3.0 mass% using the bread as the material.例文帳に追加

この素材を、乾燥した空気で加熱することで、水分含有率が3.0質量%以下である、パンを素材とした食品を得る。 - 特許庁

To obtain a food raw material capable of being used as a cooked rice with ingredients, cereal, spice for noodles, floating ingredient in soup, topping, etc., by mixing a roast-treated unpolished rice with a dry-treated red koji (Monascus perpreus).例文帳に追加

紅麹特有のカビ臭さがなく、栄養に富んで美味しい紅麹入り雑穀ご飯を簡単に得られる食品素材を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing a dry processed crab food not deformed, having good tooth touch and good appearance, and capable of being preserved for a long period.例文帳に追加

乾燥した蟹肉の身くずれがなく、歯応えや見栄えがよく長期間保存可能な蟹肉加工食品の製造方法を提供することである。 - 特許庁

To provide a continuously drying device capable of treating a large amount of a food material in a uniform dry state in a short time.例文帳に追加

大量の食材を短時間のうちに均一な乾燥状態として処理することができる連続乾燥装置を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a block-shaped freeze-dry food only whose necessary portion can be restored by dividing the block body on eating.例文帳に追加

喫食時にブロック体を分割することで、必要量のみを復元できるようにしたブロック状凍結乾燥食品の提供。 - 特許庁


例文

In this packaging bag with the dry food 2 stored in a completed bag, a holding sheet 5 is provided on an inner wall surface of the bag.例文帳に追加

製袋された袋内に乾燥した食品2が収納される包装用袋1において、該袋の内壁面に保持シート5を設けて構成した。 - 特許庁

To provide a semi-moist or soft-dry pet food using a heat treated paste.例文帳に追加

加熱処理したペーストを使用したセミモイストタイプ又はソフトドライタイプのペットフードの製造方法を提供すること。 - 特許庁

This method for preserving the fresh food comprises mixing a mixture of natural yeast and one kind or two kinds of bread crumbs, starch and bean curd lees, fermenting the resultant product, drying the resultant product to produce a powdery or granular natural yeast fermented dry material and mixing the fresh food with the natural yeast fermented dry material followed by dehydrating the resultant product at low temperatures.例文帳に追加

天然酵母とパン粉、澱粉、おから、の1種類あるいは2種類の混合物を混ぜ合わせ、これを発酵させた後に、乾燥させることにより、粉状あるいは、粒状の天然酵母発酵乾燥材を生成し、この天然酵母発酵乾燥材に生鮮食品を混ぜ合わせ、低温下で脱水させる。 - 特許庁

The food is completed by finding knowledge that extremely crispy feeling can be given to the surface of the food after dry heating through inverting the hard surface and soft surface of the opened bag of fried bean curd obtained by opening fried bean curd and making dry heat excellently act on the soft surface of fried bean curd.例文帳に追加

油揚げを開袋して得た油揚げ開袋物の硬質面と軟質面を反転させ、油揚げの軟質面に卓越して乾熱が作用するよう構成することにより、乾熱加熱後の食品の表面に非常に良好なサクサク感が付与される知見を見出し、本発明を完成させた。 - 特許庁

例文

This food using the processed product of soybean hypocotyls contains a soybean hypocotyl extract in an amount of 0.01-40 wt.% (converted into the dry solid content) based on the water-containing product of the food, wherein the soybean hypocotyl extract is obtained by subjecting the soybean hypocotyls to a dry heating treatment and subsequently to an extraction treatment with an aqueous solvent.例文帳に追加

本発明は、大豆胚軸を乾熱加熱した後、水性溶媒で抽出して得た大豆胚軸抽出物を食品の含水物に対して、乾燥固形分換算で0.01〜40重量%含有することを特徴とする食品である。 - 特許庁

例文

To obtain easily eatable dry fruit-like dry Yacon (Smallanthus sonchifolia) in view of the fact that Yacon has been noted as a health vegetable and used as a food material of cooking.例文帳に追加

健康野菜と言われるヤーコンは、料理の食材として利用されてきたが、気軽に食べられるようにドライフルーツ風乾燥ヤーコンとして作る。 - 特許庁

The exocrine functional disorder-improving agent is useful as the drug, quasi drug or food for preventing or improving the dry eye or dry mouth.例文帳に追加

本発明の外分泌機能障害改善剤はドライアイ又はドライマウスの予防又は改善するための医薬品、医薬部外品又は食品に有用である。 - 特許庁

To provide a method for producing dry miso with roasted miso flavor, industrially reproducing roasted miso flavor and capable of easily flavoring as a seasoning each kind of food with roasted miso flavor, and to provide dry miso with roasted miso flavor, produced by the method.例文帳に追加

本発明は、焼味噌風味を工業的に再現し、調味料として各種食品に手軽に焼味噌風味付けを行うことができる焼味噌風味を有する乾燥味噌を製造する方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

The method for producing the snack food comprises frying long-size and stick-like dry noodles 3 of 100% wheat flour (pasta) by putting through oil 2, and seasoning through sprinkling a seasoning material on the dry noodles 3 after frying.例文帳に追加

スナック食品の製造方法において、小麦粉(パスタ)100パーセントの長尺かつ棒状の乾麺3を油2に通して油揚げするとともに油揚げ後の乾麺3に味付け材を振りかけて味付けする。 - 特許庁

This cooking material for the fried rice is obtained by separately packaging a dry ingredient part comprising at least one dry food and emulsifier mixed powder oil-and-fat, and a liquid seasoning part comprising oil-and-fat seasoning and liquid seasoning.例文帳に追加

1種類以上の乾燥食品と乳化剤配合粉末油脂からなる乾燥具材部と、油脂調味料と液体調味料からなる液体調味部が別個に包装されてなる炒めごはん用調理素材により、上記目的を達成した。 - 特許庁

To provide a storage container for dry provisions wherein stored food may not be affected by desiccant even if the container containing dry provisions receives shocks from the outside or it rocks.例文帳に追加

乾物食品を収納した容器が外部から衝撃を受け、あるいは動揺しても、収納食品が乾燥剤の影響を受けない乾物収納用容器を提供する。 - 特許庁

The molded dry-fruit food is obtained by heating small pieces of dry fruit or binding them to one another via a binding agent so as to be formed into a desired shape.例文帳に追加

ドライフルーツの小片どうしを加熱するか又は結着剤により結着させ、所望の形状に成形することにより得られる、ドライフルーツ成形食品。 - 特許庁

This food is obtained by mixing a dry powder or an extracted essence of a plant belonging to the genus Trifolium as a principal ingredient with a dry powder or an essence of a medicinal and/or an edible plant.例文帳に追加

ジャジクソウ属植物の乾燥粉末又は抽出エキスを主成分とし、薬用及び/又は食用植物の乾燥粉末又はエキスを混合したこと。 - 特許庁

The breath odor eliminating food comprising a granulated substance of kale dry powder is obtained by adding water or both of water and ethanol to kale dry powder, kneading the mixture, subjecting the kneaded mixture to extrusion molding, and drying the molded mixture.例文帳に追加

ケール乾燥粉末に、水、または水とエタノールとを加えて、捏和して得られた混練物を押出し成形し、乾燥することによって、ケール乾燥粉末の造粒物からなる口臭除去食品が得られる。 - 特許庁

To provide a method for producing dry Undaria pinnatifida, which uses autoclaved lightweight concrete particles and by which the dry Undaria pinnatifida can be produced, while ensuring the safety of the food and preserving the color, texture and the like of Undaria pinnatifida alga in original states.例文帳に追加

軽量気泡コンクリート粉粒体を用いて、食品の安全性が確保されるとともにワカメ源藻を採取した時の色および食感等をそのままの状態で保存できる干しワカメを製造する方法。 - 特許庁

To provide a garbage treatment device which, when garbage containing leftover food or the like is treated, is capable of surely and rapidly subjecting the garbage to drying and granulation, and even when the dry granulated garbage is subjected to biological treatment after the drying/granulation, enables stable performance of such biological treatment of the dry granulated garbage.例文帳に追加

残飯類を含む生ごみを処理する場合に、生ごみを確実かつ迅速に乾燥粒状化し、以後バイオ処理するにしてもこれらが安定して行えるようにすることを課題とする。 - 特許庁

To provide a metering and supplying device which can smoothly meter and supply dry ice pieces without partiality nor icing as a metering and supplying device which supplies a constant amount of dry ice pieces to a food material container, etc.例文帳に追加

食材容器などへ一定量のドライアイス片を供給する計量供給装置であって、ドライアイス片の引掛りや氷結がなく、円滑に計量供給できるドライアイス片の計量供給装置を提供する。 - 特許庁

The food for chewing comprising a granulated substance of kale dry powder is obtained by adding water or both of water and ethanol to kale dry powder, kneading the mixture, subjecting the kneaded mixture to extrusion molding, and drying the molded mixture.例文帳に追加

ケール乾燥粉末に、水、または水とエタノールとを加えて、捏和して得られた混練物を押出し成形し、乾燥することによって、ケール乾燥粉末の造粒物からなる咀嚼用食品が得られる。 - 特許庁

The anticavity food comprising the granulated substance of kale dry powder is obtained by adding water or both of water and ethanol to kale dry powder, kneading the mixture, subjecting the kneaded mixture to extrusion-molding and drying the molded mixture.例文帳に追加

ケール乾燥粉末に、水、または水とエタノールとを加えて、捏和して得られた混練物を押出し成形し、乾燥することによって、ケール乾燥粉末の造粒物からなる虫歯予防食品が得られる。 - 特許庁

The instant food comprises dry ingredients 4 which are reconstituted when put in water or hot water, a water-soluble and thin edible member 6 coating the dry ingredients 4, and dried or semi-dried Yuba (soy milk skin) 8 coating the dry ingredients 4 and the edible member 6.例文帳に追加

水又は湯に戻すことにより復元する乾燥具材4と、乾燥具材4を覆う水溶性の薄い可食性部材6と、乾燥具材4及び可食性部材6を覆う乾燥状乃至半乾燥状の湯葉8と、から構成されている。 - 特許庁

This dog snack food is obtained by rolling a creamy kneaded product with sheet-like dry solids of bird and beast meat and/or fish and shellfish flesh, putting the kneaded product between the sheet-like dry solids, or filling the kneaded product in the roll-like dry solids.例文帳に追加

犬の好みに適合する匂いや歯ごたえを有すると共に犬特有の習性を満足させることができ、大きなコストや手間をかけることなく、容易に作ることができ、飼い犬のストレスを解消し、その健康の維持・増進に役立つことができる犬用のスナック的な飼料を提供する。 - 特許庁

To provide minus ion-treated dry germinated rice having good palate feeling because of having moisture even after lapse of time after cooked, excellent in antibacterial activity, economical efficiency and appearance, and easily handled; and to provide a method for producing minus ion-treated dry germinated rice; and to provide processed food of the dry germinated rice (including packaged rice).例文帳に追加

炊飯加工後時間を経過するも水分を保有して食味が高く、抗菌性、経済性、外観面でも優れ、かつ、ハンドリングが容易な発芽米とその製造方法並びにその加工食品(包装米飯を含む)を提供しようとするものである。 - 特許庁

REPROCESSING OF NEMACYSTUS DECIPIENS DRIED BY FREEZE-DRY METHOD THROUGH PRODUCT AFTER GRINDING AND GRANULATION OR DRYING INTO FOOD AND HEALTH FOOD AND NEMACYSTUS DECIPIENS OF ORIGINAL ALGA BY RECONSTITUTION WITH WATER例文帳に追加

フリーズドライ製法による乾燥もずくの粉砕及び顆粒または乾燥後製品の食品及び健康食品への再加工及び水戻しをもって源藻もずくにする - 特許庁

Composite molding materials are obtained from vegetable food processing residual products obtained by a dry-type mechanical pulverization treatment of the mixture of vegetable food processing residuals, a polyolefin, and a polyolefin modified by maleic acid or maleic anhydride.例文帳に追加

植物質食品加工残さと、ポリオレフィンと、マレイン酸又は無水マレイン酸変性ポリオレフィンの混合物の乾式機械的粉砕処理生成物からなる植物質食品加工残さ複合成形材料とする。 - 特許庁

To provide a transporting method for food for transporting the food to be handled at low temperatures in a foldable cold reserving container, which can reduce an amount of expensive dry ice used to further reduce the cost.例文帳に追加

低温管理すべき食品を折畳み可能な保冷容器によって輸送するにあたり、高価なドライアイスの使用量を低減でき、一層のコストダウンを図り得る食品の輸送方法を提供する。 - 特許庁

The method for producing food-material dry powder comprises drying moist food raw material, and dehydrating the material in a marginal range followed by pulverizing the dehydrated material into powder.例文帳に追加

食物素材乾燥粉末の製造方法は、水分を含む食物素材を乾燥して限界域まで脱水した後、粉砕して粉状にすることを特徴とするものである。 - 特許庁

To provide a parent and child lid for a cup container, which is quite convenient allowing a choice between a dry type food and a water-containing type food as to a single cup container containing instant cut noodle, corn flakes, etc.例文帳に追加

即席刻み麺やコーンフレーク等を収容する単一のカップ容器において、乾燥形態食事と含水形態食事を選択的に可能にすることができる高い利便性をもたらすカップ容器の親子蓋を提供する。 - 特許庁

The intermediate moisture food in a hermetic container is sealed, heated and sterilized in such a condition that moisture content is imparted to the dry food, and has 0.7-0.9 of moisture activity and 26-45 wt.% of moisture content.例文帳に追加

乾燥食品に水分が施与された状態で密封加熱殺菌されており、水分活性0.7〜0.9、水分含量26〜45重量%であることを特徴とする密封容器入り中間水分食品によって達成する。 - 特許庁

In the method, it is preferable to heat the food raw material using both of a convection heater 8 and a heat radiation type heater 10 so as to apply overheated steam to the food raw material in a ventilated drying chamber 2 to dry the material.例文帳に追加

この場合における食物素材の乾燥は、換気される乾燥室2内で過熱蒸気を食物素材に当てる対流式ヒータ8と熱輻射式ヒータ10との併用による加熱により行うのがよい。 - 特許庁

The treatment agent is used for mixing the composition with food wastes for obtaining the dry food wastes and characterized by being composed of (i) the water absorption material and (ii) an antibacterial agent.例文帳に追加

乾燥食品廃棄物を得るための食品廃棄物に混合させる処理剤であって、(i)吸水性材料と、(ii)抗菌剤からなることを特徴とする食品廃棄物用処理剤。 - 特許庁

The food cooked with oil is added with 0.1-10 wt.%, preferably 0.5-5 wt.% of dry yeast selected from bread yeast, beer yeast and torula yeast based on wheat flour as a raw material to be used for the food cooked with oil.例文帳に追加

油ちょう食品に用いる原料の小麦粉に対して0.1〜10重量%、好ましくは0.5〜5重量%の、パン酵母、ビール酵母、トルラ酵母から選ばれた乾燥酵母を添加する。 - 特許庁

To hygienically wash leftover food inside a disposable lunch box and dry the washed lunch box by using air and washing water before the leftover food is spoilt.例文帳に追加

使い捨て弁当容器の食べ残しが腐敗しない状態の時に内部の残飯をエアーと洗浄水で衛生的に洗浄乾燥することを目的としている。 - 特許庁

This method for producing the salted and dried product comprises sticking to food a common salt-containing composition containing common salt, water and a thickening, and subjecting the food to dry treatment.例文帳に追加

食塩と、水と、増粘剤とを含有する食塩含有組成物を食品に付着させた後、該食品に乾燥処理を施すことを特徴とする塩干品の製造方法である。 - 特許庁

To provide a squeezing bag using as the raw material a textile, being hardly attached with smell of a food material, preventing the food material from oozing out to the outside, quickly getting dry after washing, and hardly producing mold.例文帳に追加

食材の臭いが付きにくく、食材が外側に滲みに出ることがなく、洗浄後の乾燥が速くカビが発生しにくい、織物を素材に使用した絞り袋を提供する。 - 特許庁

The transporting method for food includes steps of housing the food to be handled at low temperatures in the foldable cold reserving container and supplying dry ice and a cold storage agent to the container for transportation.例文帳に追加

食品の輸送方法においては、低温管理すべき食品を折畳み可能な保冷容器に収容した後、前記保冷容器にドライアイス及び蓄冷材を供給して輸送する。 - 特許庁

To provide a method for producing snack food using dry noodles on the market and easy to obtain on business and at ordinary homes and to provide the snack food.例文帳に追加

市販されている乾麺を用い、業務および一般家庭で手軽に行えて得ることができるナック食品の製造方法およびスナック食品を提供する。 - 特許庁

To provide food baking equipment which bakes food to less dry good tastes while avoiding the problem of high costs and low processing efficiency, the problems associated with heating steam type baking equipment.例文帳に追加

加熱蒸気式の焼成装置の問題であった高コストおよび処理効率の低さの問題を回避しつつ、食材を乾燥が少ない良好な食味に焼成する食材の焼成装置を提供する。 - 特許庁

To provide a wrapping material for a dry food useful for preventing a deterioration in quality caused by oxidation, and stably holding the taste and flavor of the food for a long time.例文帳に追加

酸化による品質の劣化を防止し、長期間に亙り、好ましい呈味、香味を安定に保持するために有用な乾燥食品用包材を提供する。 - 特許庁

To provide a table-top built-in grill with a grill on which food such as meat can be cooked without being browned too much, thereby eliminating the need for ducts which does not dry food too much and is fuss-free to use.例文帳に追加

焼き網で、肉などの食材を焼く時に焦がさず、煙が出ないようにしてダクト工事を不必要にし、食材をあまり乾燥させず、使用に当って手間がかからないようにした食卓取付式焼き調理機を提供する。 - 特許庁

To provide a method for manufacturing a dry fermented-soybean food product that is excellent in productivity of the product, achieves an excellent taste of the product, and has excellent processing suitability when performing food processing or cooking processing of the product.例文帳に追加

製品の生産性および呈味に優れ、その製品の食品加工や調理加工の際の加工適性に優れた乾燥納豆食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

To dry at a low cost in a short time, while processing a gelatinizing, lumping or sticking phenomenon characteristic of a food waste occurring in vacuum drying to be conducted, while heating industrial waste containing a moisture or particularly food waste.例文帳に追加

水分を含んだ産業廃棄物、とくに食品廃棄物を加熱しながら行う真空乾燥で発生する、食品廃棄物特有の糊状化、だんご状化、こびり付き現象を処理しながら、短時間、かつ低コストで乾燥させる。 - 特許庁

To provide a method for easily producing food-material dry powder enabling easy pulverization of food raw material even containing starch material, paste material, oil-and-fat material and the like to get sticky, and also reducing the load on a pulverizer.例文帳に追加

澱粉質、糊質、油脂質等を含み、粘り気がある食物素材でも容易に粉末化が可能であり、しかも粉砕器に与える負荷を軽減して食物素材乾燥粉末を容易に製造する。 - 特許庁

To provide a refrigerator with a free amino acid increasing function capable of activating proteolytic enzyme included in food regardless of dry food or raw food without taking a long time, thus tasty components can be increased during storage.例文帳に追加

食品が乾物、生ものに限らず、長い時間がかからずに食品含有のタンパク質分解酵素の働きを活性化させ、これによって保存中にうまみ成分の増量を図ることができる遊離アミノ酸増量機能付の冷蔵庫を提供する。 - 特許庁

This method for drying food is characterized by comprising blowing up dry air from under a shelf with a food put on in a drying chamber, passing the air into the exhaust direction followed by exhausting the air from the top, and also drying the top of the shelf through exposing the food to natural light.例文帳に追加

この発明は、乾燥室の棚上に並べた食品の棚下から乾燥空気を吹き上げ排気方向へ流動させ、上部から排気させると共に、棚上は自然光にさらして乾燥することを特徴とした食品乾燥方法によりその目的を達成した。 - 特許庁

例文

This method for producing the soybean protein-containing food comprises bringing dry soybean protein as the raw material into contact with Zao Shao (liquor) obtained by distilling sake lees of white sake, especially Shaoxing so as to obtain the soybean protein-containing food decreased in soybean smell without spoiling the original flavor of the food.例文帳に追加

大豆蛋白質含有食品を製造する際に、原料である乾燥大豆蛋白質に白酒、特に紹興酒の酒粕を蒸留して得た糟焼を接触させることにより、食品本来の風味を損なうことなく、大豆臭が低減した大豆蛋白質含有食品を得ることができる。 - 特許庁

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