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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > dry foodの意味・解説 > dry foodに関連した英語例文

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dry foodの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 270



例文

The absorbing paper for food is a dry crepe paper having a basis weight of 30-65 g/m^2, the number of surface fluffs of 1,500-2,500 and an air resistance of 0.5-3.0 sec/300 ml in conformity to JIS P 8117.例文帳に追加

坪量が30〜65g/m^2のドライクレープ紙からなり、表面毛羽立ち本数が1500〜2500本であり、かつJIS P 8117に規定される透気抵抗度が0.5〜3.0秒/300mリットルである食品用吸収紙とする。 - 特許庁

To provide a konjak-corm dry composition comprising konjak-related food which is obtained by eliminating foreign substances falling in coarse powder derived from konjak and making protein and mannan each derived from konjak meltable so as to have high added value.例文帳に追加

コンニャク由来の粗粉に含まれる夾雑物の除去と、コンニャク由来の蛋白質やマンナンを可溶化して高付加価値を付与したコンニャク関連食品を提供する。 - 特許庁

The dried food is dried through frozen dry, has flavor and color tone inherent in vegetable close to natural ones, maintains nutritious components and characteristics, and can be directly or indirectly taken.例文帳に追加

更に、乾燥処理として凍結乾燥を用いた、野菜が本来有する風味や色調も自然に近く、栄養成分や特性が保持された、直製又は間接に摂取が可能な嗜好性の高い乾燥食品。 - 特許庁

To provide a new pharmaceutical preparation or new processed food containing as the active ingredient a newly discovered material enabling dry eye to be cured or ameliorated without declining in the quality of life.例文帳に追加

生活の質を低下させることなく、ドライアイを治癒ないし改善できる物質を発見し、発見した物質を有効成分とする新規医薬品あるいは新規加工食品を製造すること。 - 特許庁

例文

To provide dry bean curd refuse which has an excellent effect for preventing life-style related diseases, has a taste suitable for food raw materials, excellent processability and excellent storability, and can enhance the recyclability of bean curd refuse wastes.例文帳に追加

生活習慣病の予防に優れた効果があり、食品原料に適した食味と、優れた加工性および保存性とを有し、オカラ廃棄物のリサイクル性に優れた、乾燥オカラを提供する。 - 特許庁


例文

The objective method for producing lactobacillus fermented liquor is characterized by fermenting dry yeast with lactobacillus, and the food and medicine using the fermented liquor as a raw material are provided.例文帳に追加

乾燥酵母を乳酸菌で発酵することを特徴とする、乳酸菌発酵液の製造方法及び該発酵液を原料とする食品及び医薬。 - 特許庁

This health food is produced by three processes consisting of a first process for treating silkworms to dry at a high temperature in vacuum, a second process for pulverizing them and a third process for further treating at a high temperature to inactivate α-glucosidase.例文帳に追加

蚕を真空中で高温乾燥処理する第1工程と、粉末にする第2工程と、さらに高温処理をして、α−グルコシダーゼを不活性化する第3工程とから製造される。 - 特許庁

The method for processing the marine food is to remove internal organs of a raw marine material, process by opening and washing the same with saline, dry the same under a reduced pressure, subsequently treat the same by heat under pressure in a non-sealed packed state, ripen the same in a chilled state and freeze the same.例文帳に追加

水産原料を内臓除去、開き加工、塩水洗浄を行なった後、減圧乾燥し、その後、非密閉包袈状態で加圧加熱処理し、チルド状態で熟成させ、その後、凍結処理する。 - 特許庁

To provide supplement food improved in drinkability of morinda/citrifolia fruit juice, its concentrate or concentrate dry powder without lowering health promotion effect.例文帳に追加

モリンダ・シトリフォリア果汁、その濃縮液または濃縮乾燥粉末の飲み易さをその健康増進効果を低下させることなく改善したサプリメント食品を提供する。 - 特許庁

例文

The method for producing the powdery food comprises mixing the paste of saccharides, vegetable and/of fruit together so as to have the saccharides at 90-99 mass% in terms of dry material, drying the mixture by heat, and pulverizing the dried mixture.例文帳に追加

粉末食品の製造方法は、糖類と、野菜及び/又は果実のペーストとを、乾物換算で糖類が90〜99質量%となるように混合し、加熱乾燥して粉末化する。 - 特許庁

例文

A preparation or a food product for muscle augmentation in rehabilitation after injury comprises, on a dry basis, 42-55 wt.% protein, 12-20 wt.% fat and 20-42 wt.% carbohydrate(s).例文帳に追加

乾燥重量基準で蛋白質42〜55重量%、脂肪12〜20重量%及び炭水化物20〜42重量%を含有する、負傷後のリハビリテーション時の筋肉増加用製剤又は食品。 - 特許庁

A specialty biscuit comprises 50-60 wt.% of the finger millet (Eleusine coracana or Ragi) flour containing 7.0-14.0 wt.% of dry gluten powder and is prepared by adding food grade additives, emulsifiers, flavoring agents and preservatives.例文帳に追加

7.0〜14.0重量%のドライグルテンパウダーを含む50〜60重量%のシコクビエ粉を含み、食品等級添加物、乳化剤、香料および保存料を加えて製造する。 - 特許庁

This treatment method comprises using a lactic acid bacteria drink in bean-curd refuse in order to obviating such drawbacks inherent in dry bean-curd refuse as to be substantially tasteless, incompatible with other ingredients, rough in palate feeling and harden a food added thereto.例文帳に追加

本発明は、乾燥おからが有する、ほとんど無味、他の成分となじみにくい、ザラついた食感、さらには添加した食品を固くする等の欠点を解消するために、乳酸菌飲料を使用するものである。 - 特許庁

To provide a high frequency heating cooker capable of realizing quick cooking while reducing salt content included inside of food in dry-heat cooking.例文帳に追加

焼き物調理をする際に、食品の内部に含まれる塩分を減少させつつも、おいしく早く調理が実現する高周波加熱調理器を提供する。 - 特許庁

High fat food is charged in an airflow type pulverizing machine along with particulate dry ice and finely pulverized.例文帳に追加

高脂肪食品を、粒子状ドライアイスとともに、気流式粉砕機に投入し、その粉砕機により微粉砕を行う高脂肪食品の微粉砕製法とする。 - 特許庁

The method for producing the cereal food which contains 0.1 mass% or more of the catechins relative to the dry mass of the cereal food includes shaping a cereal food and then spraying the same with an aqueous solution of a purified catechin-containing plant extract which has a turbidity of 30° (formazin) or lower when measured as an aqueous solution having a solid concentration of 0.5 mass%.例文帳に追加

シリアル食品を成形後、固形分0.5質量%の水溶液としたときの濁度が30度(ホルマジン)以下であるカテキン類含有植物抽出物の精製物の水溶液を噴霧することを含む、カテキン類をシリアル食品乾物質量に対して0.1質量%以上含有するシリアル食品の製造方法。 - 特許庁

The frosted cereal food containing 0.1 mass% or more of the catechins relative to the dry weight of the cereal food has 1 mass% or more of the proportion of the solids other than the saccharides in a coating material of the frost cereal food, and 40 mass% or more of the proportion of the catechins in the solids other than the saccharides.例文帳に追加

カテキン類をシリアル食品乾物質量に対して0.1質量%以上含有するフロストシリアル食品であって、該フロストシリアル食品の被覆素材中の糖類以外の固形分の割合が1質量%以上であり、かつ該糖類以外の固形分中のカテキン類の割合が40質量%以上であるフロストシリアル食品。 - 特許庁

Food that is generally consumed in rehydrated states, such as dried mushrooms, dried vegetables, dried seaweeds, and dried fish and shellfish specified in the Notification, shall be, in principle, tested according to the above-mentioned method. If they are tested in dry states, the measurement results shall be converted into rehydrated state, based on the moisture content data (weight-change rate) of such food after rehydration, which are provided in the Standard Tables of Food Composition in Japan.例文帳に追加

なお、告示で示された、乾燥きのこ類及び乾燥野菜並びに乾燥させた海藻類及び乾燥させた魚介類等の通常水戻しをして摂食する食品は、前述する方法にて測定を行うことを原則とするが、乾燥状態で検査を行った場合には、日本食品標準成分表等の水戻しによる水分含量のデータ(重量変化率)を用いて換算を行った結果を分析値とする。 - 厚生労働省

This combined dry powder seasoning is obtained by blending the powder of salts, sugars, or the like, suitably with powdery vinegar 2 used mainly as a dried sushi vinegar, by a similar blending way to a liquid combined seasoning, adding spices, dried ingredients and by health functional food materials, and preparing in accordance with each of the kinds of the combined dry powder seasoning.例文帳に追加

主な使用法として乾燥すし酢としての利用方法が主流である粉末酢2に、液体合わせ調味料と同様の配合で、塩類、糖類などの粉末を適宜調合してそれに香辛料と乾燥具材、健康機能食材を加えて作製し、それぞれの乾燥粉末合わせ調味料の種類に応じて調合した乾燥粉末合わせ調味料。 - 特許庁

The method for producing a dry, semi-moist, or soft-dry pet food includes coating 100 pts.mass of oil and fat heated and kneaded at a temperature of 70-150 °C for 5-30 minutes to be caked at a temperature of 40°C or lower with the paste containing 10-200 pts.mass of cereal flour and/or starch.例文帳に追加

70℃以上150℃以下で5分間以上30分間以下加熱混練処理を行った、40℃以下で固化する油脂100質量部に対し穀粉及び/又は澱粉10〜200質量部を含むペーストにより被覆することを特徴とするドライタイプ又はセミモイストタイプ又はソフトドライタイプのペットフードの製造方法である。 - 特許庁

This preservation bag 1 for the packaged food, characterized by comprising dry powder comprising yeast or yeast and its nutrient source powder, a dried water-absorbent, a water bag 2 which holds water or a liquid ingredient containing a nutritive solution in a water-impenetrable cover film, and a container having a gas-penetrable cover film 4 receiving the dry powder, the water absorbent and the water bag 2.例文帳に追加

酵母又は酵母とその栄養源粉状物を含む乾燥粉体と、乾燥状態の水吸収体と、非透水性被膜の内部に水又は栄養液を含む液体成分を保持した水袋体2と、前記乾燥粉体、前記水吸収体及び前記水袋体2をそれぞれ収納しガス透過性被膜4を有した容器体と、を備えた包装食品用保存袋1である。 - 特許庁

When testing dried mushrooms, dried vegetables, dried seaweeds, and dried fish and shellfish specified in the Notification, from the standpoint of reflecting the actually consumed state of food in the testing, in principle, the samples are ground, and water is added in an amount required for rehydrating the relevant dried food. The amount of water required for the rehydration is determined on the basis of the moisture content data (weight-change rate) of such food after rehydration, which are provided in the Standard Tables of Food Composition in Japan. Otherwise, data obtained from measurements using dry samples may be converted into rehydrated data according to the calculation provided in 2.3.例文帳に追加

なお、告示で示された、乾燥きのこ類及び乾燥野菜並びに乾燥させた海藻類及び乾燥させた魚介類等を測定する際には、できるだけ飲食に供される状態と同様の状態で行う観点から、粉砕後のサンプルに、日本食品標準成分表等の水戻しによる水分含量の公表データ(重量変化率)を参考として、必要な水分をあらかじめ添加し行うことを原則とするが、乾燥状態で検査を行い、2.3の取扱いに従って換算を行っても差し支えない。 - 厚生労働省

The retort food is obtained by hermetically packaging crumb-like or granular dough obtained by using 25-35 pts.mass of wheat gluten (dry food conversion), 45-65 pts.mass of phosphoric acid crosslinkage starch, and 0-20 pts.mass of flour together with the bouillon or soup after drying or as it is, and performing the retort processing.例文帳に追加

原料として、小麦グルテン25〜35質量部(乾物換算)、リン酸架橋澱粉45〜65質量部および小麦粉0〜20質量部を用いて得られた小片状または粒状の生地を、そのままもしくは乾燥して、汁またはスープ類と一緒に密封包装し、ついでレトルト処理することにより、レトルト食品を得る。 - 特許庁

To provide a topcoating composition for an outer face of a deep-drawn food can forming an environment-compatible matte clear coating film that has performances of retort resistance, resistance to a steam treatment in a state immersed in hot water, processability, coating film hardness and abrasion resistance and exhibits excellent matte designability, and a deep-drawn food can having a dry coating film layer of the coating composition.例文帳に追加

耐レトルト性、耐熱水浸漬蒸気処理性、加工性、塗膜硬度、耐摩耗性の性能を有し、且つ、優れた艶消しの意匠性を発揮する環境対応型のマットクリアーの塗膜を形成し得る深絞り食缶外面トップコート用塗料組成物及び該塗料組成物の乾燥塗膜層を有する深絞り食缶を提供する。 - 特許庁

The method for producing food raw materials is composed of an extraction step to extract tea leaf components such as catechin and theanine, a drying step to dry the residual tea leaves subjected to the extraction step to a water content of ≤7%, and a processing step to crush the dried tea dregs in the form of a powdery food raw material rich in insoluble dietary fibers.例文帳に追加

茶葉に含まれているカテキンやテアニン等の成分を抽出する抽出工程と、この抽出工程を経た残渣茶葉を水分量が7パーセント以下になるように乾燥させる乾燥工程と、この乾燥工程で乾燥された残渣茶葉を粉砕して不溶性食物繊維を多量に含む粉状の食品原料に加工する加工工程とで食品原料の製造方法を構成している。 - 特許庁

The food preventing arthropathia or the like contains at least dry powder of Nostoc commune processed with an emulsifier so as to make the conventional food more rapidly exert reduction function of arthrodynia via nosturonic acid and an n-3-based unsaturated fatty acid which are ingredients of the Nostoc commune.例文帳に追加

本発明に係る関節症などを予防する食品は、少なくとも乳化剤処理したイシクラゲ(Nostoc commune)の乾燥粉末を含有するようにしたことにより、イシクラゲの有する成分、ノスツロン酸と、n‐3系高度不飽和脂肪酸とによって従来食品の関節痛軽減作用をより迅速に発揮させることが可能となったのである。 - 特許庁

This food material dryer is characterized by having hot-air distributive sections 2a, 2b and 2c functioning to store hot air inside once and then jet the hot air via respective nozzles 10a, 10b and 10c onto respective conveyors 1a, 1b and 1c to dry a food material in conveyance by the conveyors 1a, 1b and 1c.例文帳に追加

本発明の食品素材の乾燥機は、内部に加熱空気を一旦貯めてから搬送装置1a,1b,1c上に噴出する熱風分配部2a,2b,2cを備え、ノズル10a,10b,10cから噴出された加熱空気が搬送装置1a,1b,1cによって搬送中の食品素材を乾燥させることを特徴とする。 - 特許庁

This food additive composition comprises dry yeast having a large zinc content, salts including sodium chloride, potassium chloride, calcium chloride, magnesium sulfate, magnesium carbonate, and egg shell calcium, and, if necessary, a L-glutamate.例文帳に追加

食品添加用組成物として、亜鉛含有量の多い乾燥酵母と、塩化ナトリウム、塩化カリウム、塩化カリウム、硫酸マグネシウム、炭酸マグネシウム、卵殻カルシウムとを含む塩と、必要に応じてL−グルタミン酸塩とを含有させる。 - 特許庁

The health food effective for inhibiting the platelet aggregation is composed mainly of natto kinase and contains an extract of cultured Bacillus natto having high natto kinase content and having a vitamin K_2 content of ≤1 μg/g-dry weight.例文帳に追加

血小板凝集抑制に有効な保健食品はナットウキナーゼを主成分とすることからなり、又ビタミンK_2の含有量が1μg/g乾燥重量以下であるナットウキナーゼ高含有納豆菌培養エキスを主成分とすることからなる。 - 特許庁

The agent or a food composition for preventing coaggregation of dental bacteria comprises dry powders or solvent extracts of a plant selected from lime tree, cinnamon, grape, tea plant, rose, cranberry, cacao, apple, ginkgo, loquat and evening primrose.例文帳に追加

ボダイジュ、シナモン、ブドウ、チャノキ、バラ、クランベリー、カカオ、リンゴ、イチョウ、ビワおよび月見草(メマツヨイグサ)より選ばれる植物体の乾燥粉末または溶媒抽出エキスからなる口腔内細菌の共凝集を阻害するための剤または食品組成物。 - 特許庁

The dry powder or the granule of fresh food having long-term storage stability is such one as to be embedded in a matrix comprising collagen and/or albumin, or coated with a film comprising collagen and/or albumin.例文帳に追加

コラーゲン及び/又はアルブミンを含んでなるマトリックス中に包埋されているか或いはコラーゲン及び/又はアルブミンを含んでなる皮膜で被覆されていることを特徴とする長期保存安定性を有する生鮮食品の乾燥粉末又は顆粒。 - 特許庁

This acidic oil-in-water emulsified food contains 0.1-3.0 mass% of polyglyceryl fatty acid ester of HLB≤3 in an oil phase, and phospholipase A treatment salt yolk powder obtained by subjecting phospholipase A treatment salt yolk to dry treatment.例文帳に追加

HLBが3以下のポリグリセリン脂肪酸エステルを油相中に0.1〜3.0質量%含有しており、且つ、ホスホリパーゼA処理加塩卵黄に乾燥処理を施したホスホリパーゼA処理加塩卵黄パウダーを含有することを特徴とする酸性水中油型乳化食品を提供する。 - 特許庁

To provide a carbonization method for high moisture waste capable of efficiently burning dry distillation gas generated from a partial combustion type carbonization furnace when high moisture waste such as various food refuse or garbage is subjected to carbonization treatment in the partial combustion type carbonization furnace without using auxiliary fuel such as gas or oil.例文帳に追加

各種食品廃棄物や厨芥等の高含水廃棄物を部分燃焼式炭化装置によって炭化処理するに際して、部分燃焼式炭化炉から発生する乾留ガスを、ガス、油等の補助燃料を使用することなく効率的に燃焼することができる高含水廃棄物の炭化方法を提供する。 - 特許庁

To suppress a grassy flavor peculiar to vegetables and to suppress deterioration by emitting a dry odor during preservation at room temperature when an instant beverage food having effects on an increase in amount of defecation is produced by formulating vegetable powder with indigestible dextrin.例文帳に追加

難消化性デキストリンに野菜粉末を配合して排便量増加効果を有する即席飲料食品を製造するについて、野菜特有の青臭い風味を抑制し、室温下保存における乾燥臭発生による劣化を抑制すること。 - 特許庁

Either a plastic bag body or a paper bag body is inserted into other bag body as a plastic bag body 3 is inserted into a paper bag body 2, a double bag is formed by superposing them without bonding to form a packaging bag 1 for dry food.例文帳に追加

紙袋体2内にプラスチック袋体3を挿入するなど、プラスチック袋体及び紙袋体のいずれか一方を他方の中に挿入し、いずれの箇所も接着することなく重ねて二重袋として乾燥食品用包装袋1を形成する。 - 特許庁

To provide a process for manufacturing dry organic materials fuel which can be obtained by fermentation drying in a steady and efficient manner at a low cost even when raw materials are food scraps from home which have a high water content and are relatively unhomogeneous.例文帳に追加

家庭から排出される生ゴミ等の水分量が多く比較的不均一な原材料等であっても、確実に且つ効率よく低コストで発酵乾燥できる乾燥有機物燃料の製造方法及びその製造装置を提供すること。 - 特許庁

There are provided an oral dry eye ameliorant obtained by mixing 35-95% hyaluronic acid of an average molecular weight of 500,000-3,000,000 and/or a salt thereof with 5-65% hyaluronic acid of an average molecular weight of 1,000-100,000 and/or a salt thereof, and a food composition and a pharmaceutical composition each containing the ameliorant.例文帳に追加

平均分子量が50万〜300万のヒアルロン酸および/またはその塩35〜95%と、平均分子量が1,000〜10万のヒアルロン酸および/またはその塩5〜65%とを混合して得られる経口用ドライアイ改善剤、及び改善剤を含む食品組成物、医薬品組成物。 - 特許庁

This method for producing the olive food preserved in sugar comprises desalting raw material olives which are stored after performing an astringency removing process and a seed removing process, soaking the olives one by one in sugar solution whose sugar content is sequentially changed to high sugar content, drying the product to a semi dry condition followed by sprinkling sugar and drying the product to a wholly dried condition.例文帳に追加

渋抜き処理及び種抜きを行い貯蔵した原料オリーブを塩抜きしてから、糖度を順次高糖度にかえた糖液に順次浸漬し、半乾燥状態に乾燥し、砂糖を散布し、全乾燥状態に乾燥することを特徴とするオリーブ砂糖漬食品の製造法。 - 特許庁

To provide a dry fermented soybean food which can be obtained in a state maintaining the original shapes of fermented soybean grains and having a good appearance at a low cost without breaking the fermented soybean grains and can keep the original flavor, nutritive value and functional property (efficacy) of the fermented soybeans, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

納豆粒の破損がなく、納豆粒の原形を維持した見栄えのよい最終製品を低コストで得ることができ、しかも納豆本来の風味、栄養価、機能性(効能)を維持することができる乾燥納豆食品およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

The biodegradable resin composition comprises 99.5-60 mass% of a biodegradable resin and 0.5-40 mass% of food-derived protein dry powder.例文帳に追加

生分解性樹脂と、食品由来のタンパク質乾燥粉末からなる生分解性樹脂組成物であって、前記生分解性樹脂の含有量が99.5〜60質量%であり、前記食品由来のタンパク質乾燥粉末の含有量が0.5〜40質量%である生分解性樹脂組成物。 - 特許庁

This dry granular substance for feed is obtained by mixing one or more kinds of the food by-products and the agricultural by-products with a mineral feed having a calcium content of20 wt.% together with a water-soluble organic polymer binder, then granulating the mixture.例文帳に追加

食品副産物又は農業副産物のうちの一種以上と、カルシウム分を20重量%以上含む鉱物質飼料に水溶性有機系高分子バインダーを混合した後に造粒してなる飼料用乾粒物とした。 - 特許庁

To provide food, medicines and cosmetics effective for improvement of skin wrinkles, increase of a skin moisture-holding property, prevention of skin aging, thrombosis formation inhibition, treatment of arthritis, rheumatoid arthritis treatment, dry eye treatment, softening blood vessel, treatment of arteriosclerosis, since it has a hyaluronic accumulation-accelerating activity.例文帳に追加

ヒアルロン酸蓄積促進作用を有することから、皮膚しわ改善、皮膚保湿性の増加、皮膚老化防止、血栓形成阻害、関節炎治療、リウマチ治療、ドライアイ治療、血管柔軟化、動脈硬化治療に有効である食品、医薬品及び化粧品を提供すること。 - 特許庁

To certainly crack even a food apt to be thermally softened by a paddle conveyor, to allow stable and continuous discharge, and to allow easy cleaning of a vacuum hopper, in a drying device for cracking a dry matter by providing the paddle conveyor inside a drum dryer.例文帳に追加

ドラムドライヤーの内部にパドルコンベヤーを設けて乾燥物を解砕するようにした乾燥装置において、パドルコンベヤーで熱軟化しやすい食品であっても確実に解砕し、安定して連続排出することができ、真空ホッパーの洗浄を容易にすることができるようにする。 - 特許庁

To provide a dry extract, with respect to seasoning and food requiring mixing of an extract material, bringing less effect on the physical change of a product by moisture absorption so as to achieve suppression of the quality deterioration in the product caused by moisture absorption without limiting a use amount of an extract material.例文帳に追加

エキス素材の配合を必要とする調味料や食品に関して、エキス素材の使用量を制限することなく吸湿に伴う製品の品質低下を抑制することを実現するために、吸湿によってもその物性変化に影響が少ない乾燥エキスを提供すること。 - 特許庁

To provide a packaging material having low elution of low molecular weight substance originated from an adhesive for dry lamination and a package having high safety hydienic qualities for pharmaceutical without deteriorating a taste of food or beverage of its content.例文帳に追加

ドライラミネーション用接着剤由来の低分子量物質の溶出の少ない包装材であって、内容物である食品や飲料の味が劣ることがなく、医薬品に対する安全衛生性の高い包装体を提供することにある。 - 特許庁

To provide a biaxially stretched polyester film having excellent tear rectilinearity and excellent tear stability while holding mechanical characteristics, perfume retentivity, heat resistance, oil resistance, low moisture absorbability and dimensional stability in dry heat and wet heat environments requested particularly for a food packaging material.例文帳に追加

力学特性、保香性、耐熱性、耐油性、低吸湿性及び特に食品包装材料に要求される乾熱、湿熱環境下での寸法安定性を保持したまま、優れた引裂き直進性と優れた引裂き安定性を有するニ軸延伸ポリエステルフィルムを提供しようとするものである。 - 特許庁

The 2nd stage pet food includes, on a dry matter basis, about 20-about 35 wt.% proteins, about 4-10 wt.% fats, about 2-about 25 wt.% fibers, about 25-about 70 wt.% carbohydrates and about 0.1-about 2 wt.% functional components.例文帳に追加

第2段階のペットフード製品が、乾物基準で、約20から約35重量%の蛋白質、約4から10重量%の脂肪、約2から約25重量%の繊維、約25から約70重量%の炭水化物、および約0.1から約2重量%の機能性成分を有してなる。 - 特許庁

This rice-cake-like food comprises 20-30 pts.wt. of rice and 70-80 pts.wt. of starch, and the phosphorus adjusted to 0.01-0.03 wt.%, the potassium to 0.01-0.02 wt.% and the protein to 1.1-1.8 wt.% per dry weight.例文帳に追加

米と澱粉からなり、組成比はそれぞれ20〜30部と70〜80部であり、かつ、乾燥重量当たり、リン含有量が0.01〜0.03%に、カリウム含有量が0.01〜0.02%に、蛋白質含有量が1.1〜1.8%にそれぞれ調整された餅様食品。 - 特許庁

The toasted laver processed food is such that seasoning contained in the seasoning liquid penetrates into a small piece-like toasted laver body by getting dry and the toasted laver body adheres to itself or other toasted laver body to become slice-like or small mass-like.例文帳に追加

本発明の焼海苔加工食品は、小片状の焼海苔本体に、調味液に含まれる調味料が乾燥により浸透してなり、前記一の焼海苔本体が自己または他の焼海苔本体と付着して、薄片状ないし小塊状とされている。 - 特許庁

例文

To provide a carbonized earthenware which is prepared by adhering, to the surface of an earthenware, a carbonized material consisting mainly of carbon by utilizing a dry distillation gas generated in the carbonization treatment of an organic substance and which is especially useful as food and drink vessels or cooking utensils; and to provide a manufacturing method thereof.例文帳に追加

有機物の炭化処理で発生する乾留ガスを利用して、陶器の表面に炭素を主成分とする炭化物を付着させ、特に飲食物の容器あるいは調理器具として有用な炭化陶器、及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

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