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in milkの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1376



例文

The milk foamer includes a control device controlling the generation of the milk foam and cleaning device 5 for executing the cleaning operation of the path from the suction tube 32 to the milker, the control device forbids the generation of milk foam and do the operation commanding the execution of the cleaning operation by the cleaning device 5 in the case a predetermined time passed from the last production of milk foam.例文帳に追加

ミルクフォームの生成を制御する制御装置と、吸引チューブ32からミルカーに渡る経路の洗浄運転を実行するための洗浄装置5とを備え、制御装置は、前回のミルクフォームの生成から所定時間経過した場合、ミルクフォームの生成を禁止すると共に、洗浄装置5による洗浄運転の実行を指示する動作を行う。 - 特許庁

This device for milking the dairy animal such as a cow is provided with a milk line, a processing device, an aerometer for determining the presence of air constituting a first milk variable in a portion of the milk flowing through the milk line during a milking run of the dairy animal and issuing an air presence signal to the processing device.例文帳に追加

乳牛等の酪農動物を搾乳する装置に、ミルク管と、処理装置と、酪農動物の搾乳回の間に該ミルク管を流れるミルクの1部に第1のミルク変数を構成する空気の存在を確定すると共に上記処理装置に空気存在信号を送るための気体計とが設けられている。 - 特許庁

This substitute milk composition for infant livestock is extremely excellent in precipitation and dispersability in water when dissolving in hot water through including 0.1-10 wt.% of trehalose in a substitute milk raw material.例文帳に追加

代用乳原料中に、0.1〜10重量%のトレハロースを含有させることによって、温水に溶解する際の水への沈降性、分散性が非常に優れた幼畜用代用乳組成物が得られる。 - 特許庁

Four cold storage tools 20 are assembled in a state of engaging the engagement recessed parts 22 with each other in the shape of a lattice as a whole, and then placed in gaps among shoulders of milk bottles 33 accommodated in a milk bottle case 32.例文帳に追加

そして、4つの保冷具20を、その係合凹部22同士を係合させることにより全体として格子状とした後、牛乳瓶ケース32内に収容されている牛乳瓶33の肩口間の隙間に配置する。 - 特許庁

例文

The oil-in-water emulsified fat is obtained by including a milk raw material having ≥2 wt.% content of phosholipids in solids derived from milk in an amount of preferably 0.1-7 wt.% expressed in terms of the solids therein.例文帳に追加

水中油型乳化脂に、乳由来の固形分中のリン脂質の含有量が2重量%以上である乳原料を、固形分として、好ましくは0.1〜7重量%含有させる。 - 特許庁


例文

Goldfish and such confectionaries as candies were also sold in a similar manner, and in the Meiji era, milk in a wooden bucket was sold by measure by pouring milk with a ladle into a saucepan or a bowl of the customer. 例文帳に追加

さらには金魚や、飴のような菓子なども似たような形で売り歩かれ、また明治時代に入っては牛乳も桶に入れられ柄杓で各戸の鍋や丼に量り売りされた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The milk beverage excellent in emulsion stability is obtained by containing vegetable protein (preferably vegetable protein, sucrose fatty acid ester and/or polyglyceryl fatty acid ester) in milk beverage.例文帳に追加

乳飲料に植物性タンパク質(好ましくは植物性タンパク質とショ糖脂肪酸エステル及び/又はポリグリセリン脂肪酸エステル)を含有させることにより、乳化安定性に優れた乳飲料が得られる。 - 特許庁

To provide vegetable sterol-containing milk beverage capable of stably emulsifying vegetable sterol for a long period even in preservation, excellent in keeping quality and stability, and producible by normal milk beverage production processes.例文帳に追加

保存中も長期間安定に植物性ステロールを乳化することが出来、品質保持性、安定性に優れた植物性ステロール含有乳飲料を通常の乳飲料の製造工程で製造する。 - 特許庁

A milk coagulating enzyme and an acid component are added in conditions that suppress coagulation with acid and coagulation with rennet while allowing a raw material milk to flow in a flow channel 3, to obtain a fluid material.例文帳に追加

流路3で原料乳を流動させながら凝乳酵素および酸成分を、酸による凝固およびレンネットによる凝固が抑えられる条件で添加して流動物を得る。 - 特許庁

例文

It is preferable that 40-140 mg of the β-glucan-containing raw material is added to the raw milk material in terms of β-glucan dried material per 100 g solid in the fermented milk.例文帳に追加

また、前記β−グルカン含有素材を、β−グルカン乾物換算で発酵乳の固形分100g当り40〜140mg添加することが好ましい。 - 特許庁

例文

This method for producing the bean curds is provided by blending ingredients having fluidity or in a pulven state with soybean milk and these ingredients are contained in the bean curd with the coagulation of the soybean milk.例文帳に追加

流動性のある副食材または粉末状の副食材を豆乳に配合して、その豆乳の凝固に伴ってこれらの副食材を豆腐に混入させる。 - 特許庁

To obtain a liquid additive reducing insoluble substances mixed in beverages, and improved in milk protein stabilizing properties; and to provide a lactobacillus beverage or an acid milk beverage each using the additive.例文帳に追加

未溶解物の混入を低減させ、かつ乳蛋白安定性能を向上させるための液状添加剤およびそれを用いた乳酸菌飲料または酸性乳飲料を提供する。 - 特許庁

To provide radically-new fermented soy milk excellent in taste as seasoning or a beverage, rich in functionality such as thrombosis-preventive effect, and to provide a method for producing the fermented soy milk.例文帳に追加

調味料や飲料として呈味性に優れ、さらに血栓症の予防効果等の機能性に富んだ、全く新規な発酵豆乳およびその製法を提供する。 - 特許庁

This soil cement continuous wall construction method is characterized in that in the construction method for making the soil cement continuous wall using cement milk, the cement milk contains acidic emulsion.例文帳に追加

本発明に係るソイルセメント地中連続壁工法は、セメントミルクを用いてソイルセメント連続壁を造成する工法において、前記セメントミルクが酸型エマルションを含有することを特徴とする。 - 特許庁

To provide a method for producing domestic animal milk and/or domestic animal meat having a high content of a conjugated linoleic acid in the fat without reduction in productivity and milk fat content and domestic feed palatability.例文帳に追加

生産性を低下させることなく、乳脂率を低下させることなく、また、飼料の嗜好性を低下させることなく、脂肪中の共役リノール酸含量が高い畜乳及び又は家畜肉の生産方法を提供する。 - 特許庁

To provide a leaven obtained by using fermented milk, lactic acid beverage or concentrated fermented milk as starter culture and capable of stably keeping characteristic property even in repeat of accession of leaven in long period.例文帳に追加

発酵乳、乳酸菌飲料又は濃縮発酵乳をスターターカルチャーとし、長期にわたる継種の繰返しにおいても特徴的な性質を安定的に維持できるパン種を提供する。 - 特許庁

To effectively suppress the syneresis in the production or after the production, and to preserve the elasticity and the flavor for a long period in the method for producing cheese of soybean milk which is a dessert-like food having a cheese flavor based on the soybean milk.例文帳に追加

豆乳をベースにしたチーズ風味のデザート様食品である豆乳チーズの製造方法において、製造時或はその後の離水を有効に抑制し、弾力性と風味を長期保全する。 - 特許庁

To provide a method for producing a free sialic acid-containing oligosaccharide in comparatively high purity by a simple and easy method suitable for mass production in high recovery by using milk or a milk product as a raw material.例文帳に追加

乳または乳製品を原料として、比較的高純度の遊離型のシアル酸含有オリゴ糖を、大量生産に向いた簡便な方法で、かつ高い回収率で製造できる方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing cheese excellent in quality, enabling the improved yield of cheese curd to be obtained from raw milk, and in its turn, enabling the improved yield of cheese also to be obtained from raw milk.例文帳に追加

原料乳からのチーズカードの収率を、延いてはチーズの収率を向上せしめ、しかも品質的にも優れたチーズの製造法を提供すること。 - 特許庁

The soybean milk amount has 1.5-3.7%, preferably 2.1-3.2% powder soybean solid content in a dough in the dough for producing a soybean milk-containing bread.例文帳に追加

本発明は、豆乳を含有したパンを製造する生地に、豆乳量は生地中対粉大豆固形分1.5〜3.7%、好ましくは2.1〜3.2%である。 - 特許庁

To suppress the outflow of cement milk occurring when a texture or a stitch is opened before the pressure in a bag body reaches the breaking pressure even if the cement milk is used as an injection material for filling the bag body therewith in every corner.例文帳に追加

袋体の隅々まで充填するために注入材としてのセメントミルクを用いても、袋体の破断圧力に達する前に織目や縫い目が目開きしてセメントミルクが流出してしまうことを抑制する。 - 特許庁

Proteins (e.g. fibrinogen) expressed in the milk from the transgenic animals are protected by co-expression of a serine proteinase inhibitor (e.g. α_1-antitrypsin) in the milk of the transgenic animals.例文帳に追加

トランスジェニック動物のミルク中でセリンプロテイナーゼ阻害剤(例えば、α_1−アンチトリプシン)を同時発現させることにより、トランスジェニック動物のミルク中で発現されたタンパク質(例えば、フィブリノーゲン)を保護する。 - 特許庁

To provide an anchor such as a lock bolt or a ground anchor improved in rust preventing performance of a portion embedded in cement milk when anchored to a slope of the natural ground using cement milk.例文帳に追加

セメントミルクを用いて地山斜面に定着するにあたり、セメントミルクに埋没する部分の防錆性能を向上させたロックボルトやグラウンドアンカーなどのアンカーを提供する。 - 特許庁

To provide a cooler for milk in a nursing bottle, which can efficiently cool milk in the nursing bottle by using a cooling medium such as room-temperature service water.例文帳に追加

常温の水道水などの冷却媒体を用いて、効率よく哺乳瓶内のミルクを冷却することができる哺乳瓶ミルク冷却器を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing packaged cream sauce by which packaged cream sauce excellent in milk flavor and also prevented from deteriorating the milk flavor with time after production is produced in a simple process.例文帳に追加

簡単な工程により、乳風味に優れ、しかも、製造後の乳風味の経時劣化が防止された容器詰めクリームソースが製造できる容器詰めクリームソースの製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing soya milk or bean curd enabling the production of soya milk or bean curd having high quality in high yield in a short time while producing little or no bean curd refuse as a by-product.例文帳に追加

オカラを少量しか、あるいは全く発生させずに、短時間で高品質の豆乳や豆腐を収率よく製造することのできる豆乳の製造方法、および豆腐の製造方法を提供すること。 - 特許庁

Furthermore, a separate closing means (15) designed to prevent at least the milk collected in the auxiliary means (7) from being discharged to the milk container means is installed in the inlet opening.例文帳に追加

上記補助容器(7)に収集されたミルクがミルク容器手段に放出されるのを少なくとも防止するようになっている別の閉鎖手段(15)を上記入り口開口に設けた。 - 特許庁

On the other hand, the preserved matter of the milk tooth shape restored matter is made by storing a liquid paraffin in a prescribed container and macerating the milk tooth shape restored matter in this.例文帳に追加

一方、乳歯形態復元物の保存物は、所定の容器に流動パラフィンを収容し、これに乳歯形態復元物を浸漬させて成ることを特徴とする。 - 特許庁

To obtain an oil-in-water emulsion excellent in an emulsion stability even after an autoclaving treatment such as retort processing, able to obtain a processed food product with excellent feeling on the tongue and a milk flavor, and used to impart the milk flavor.例文帳に追加

レトルト処理等の加圧加熱処理後でも乳化安定性に優れ、舌触りと乳風味の良好な加工食品を得ることができる、乳風味を付与するために使用される水中油型乳化物を得ること。 - 特許庁

To provide a milk-containing coffee packed in a sealed container, which can prevent the contents from coagulating and precipitating in the milk- containing coffee drink having a high coffee concentration represented by a Brix of ≥1.5 based on the drink.例文帳に追加

飲料に対するコーヒーの濃度がBrix=1.5以上と高濃度である牛乳入りコーヒー飲料において加熱殺菌中に生じる凝固沈殿を防止することができる密封容器詰牛乳入りコーヒーを提供する。 - 特許庁

When the value of the index IC is in a range of IC≤0, a ratio between water and a solidifying material in a milk-like solidifying material is set according to W/C≤1, and a jet of the milk-like solidifying material based on W/C≤1 is mixed with the original soil while being emitted into ground.例文帳に追加

指数I_Cの値がI_C≦0となる場合には、ミルク状固化材における水と固化材との比率をW/C≦1と定め、W/C≦1のミルク状固化材を地中に噴射しながら原土との混合処理を行う。 - 特許庁

Furthermore, since casein in simultaneously added/blended defat powdered milk (or whole powdered milk) gels with water content on the surface of the salad to impart a colloidal state, the seasoning is the functional seasoning for the salad, excellent in points of taste and nutrition.例文帳に追加

同時に添加配合している脱脂粉乳(又は全粉乳)中のカゼインはサラダ表面の水分によりゲル化し、コロイド状を付与するため、嗜好面、栄養面で優れたサラダ用機能性ふりかけをつくる。 - 特許庁

Modified cement milk formed by treating of cement milk by a reducing agent is mixed with soil in the presence of a granular core material, and the resulting soil is suitable for an elution test of the hexavalent chromium after seven days as a material age in a method of treating the soil.例文帳に追加

セメントミルクを還元剤で処理した改質セメントミルクと土壌とを粒状核物質の存在下に混合する、材令7日に六価クロムの溶出試験に適した土壌の処理方法。 - 特許庁

To provide a coagulation device for soybean milk, capable of mixing/agitating bittern with the soybean milk uniformly in a short time without building-in a useless device or a housing chamber.例文帳に追加

無駄な装置や収納室を組み込む必要なしに、本装置は豆乳ににがりを均一に且つ短時間で混合撹拌することができる豆乳用凝固装置の提供。 - 特許庁

To cool milk or the like in a feeding bottle to an appropriate temperature in a short time relating to the technique of cooling a liquid container such as the feeding bottle for feeding an infant with milk.例文帳に追加

乳幼児にミルクを授乳する哺乳びん等の液体容器を冷却する技術に関し、哺乳びん中のミルク等を短時間にかつ適温に冷却可能な液体冷却装置を提供することにある。 - 特許庁

This stable acidic milk beverage is characterized by being obtained by including a collagen peptide and stabilizing agents in an acidic beverage base; wherein the collagen peptide is made by lowering the molecular weight of collagen, and the other objective additives usable in this acidic milk beverage are such as to be mentioned above (i.e., collagen peptide and stabilizers).例文帳に追加

酸性飲料ベースに、コラーゲンを低分子化したコラーゲンペプチドと安定化剤とを含有せしめたことを特徴とする安定な酸性飲料およびこれに利用しうる酸性飲料用添加剤。 - 特許庁

To obtain a milk component-containing beverage having a good taste with the damage to original flavor and fragrance characteristic of a material controlled in heat sterilization, in the milk component-containing beverage produced through a heat sterilization process.例文帳に追加

加熱殺菌工程を経て製造される乳成分含有飲料において、加熱殺菌時に材料が本来有する味や香りが損なわれるのを抑制して、風味のよい乳成分含有飲料を提供する。 - 特許庁

The method for producing the milk-containing coffee is characterized in that a prepared solution of the milk-containing coffee is sterilized in the presence of ≥0.05 wt.% sodium caseinate.例文帳に追加

カゼインナトリウム0.05重量%以上の存在下で乳含有コーヒー調合液を殺菌処理することを特徴とする乳含有コーヒーの製造方法。 - 特許庁

To obtain the subject composition good in flavor, rich in spermidine and spermine and useful as a food material or the like by isolating and collecting polyamines from a permeate obtained by ultrafiltration membrane treatment at a specific pH of a milk or milk material.例文帳に追加

乳又は乳素材を pH 5.5 以下で限外濾過(UF)膜処理して得られる透過液からポリアミンを分離、回収する簡便、かつ安価なポリアミン含有組成物の製造方法の提供。 - 特許庁

Unusual foods such as soft ice cream made from soy milk, doughnuts made from soy milk, and skewered tuna dipped in soy sauce, are also available, and there are many who walk around tyring to eat free samples of food served by stores. 例文帳に追加

豆乳ソフトクリームや豆乳ドーナツ、あるいはマグロのヅケ串などあまり見かけないものも売られ、また試食品を出す店もあり食べ歩きする人も少なくない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This Class does not include, in particular: beverages for medical purposes (Cl. 5); milk beverages (milk predominating) (Cl. 29); beverages with coffee, cocoa or chocolate base (Cl. 30). 例文帳に追加

本類には,特に,次が含まれない。 -医療用飲料(第5類) -ミルク飲料(ミルクが主たる成分であるもの)(第29類) -コーヒー,ココア又はチョコレートがベースとなっている飲料(第30類) - 特許庁

The breadmaking improver is, preferably, prepared by adding an organic acid to milk or a milk-processed food in an aqueous solvent and further mixing the mixture with a food dispersant.例文帳に追加

前記製パン用改良剤は、水性溶媒中で乳又は乳加工品に有機酸を添加し、これを更に食品用分散剤に添加し混合することにより調製されたものであることが好ましい。 - 特許庁

This method for producing the Awayuki bean curd by coagulating a soybean milk by using a coagulating agent comprises using the soybean milk in a low concentration and adding albumen and an oligosaccharide thereto.例文帳に追加

本発明は、豆乳を凝固剤を用いて凝固させる豆腐の製造方法において、豆乳として低濃度の豆乳を使用すると共に卵白及びオリゴ糖を加えることからなる淡雪豆腐の製造方法である。 - 特許庁

DETECTION METHOD OF PATHOGENIC MICROBE IN MILK, AND DETECTION METHOD USING FRESH MILK FOR EXAMINING OCCURRENCE OF INFECTION OF PATHOGENIC MICROBE TO WILD BEASTS AND LIVESTOCK例文帳に追加

乳汁中の病原性微生物の検出法および獣畜類への病原性微生物の感染の有無を検査するため生乳汁を用いる検出法 - 特許庁

To provide a coffee milk beverage composition (emulsifier composition) causing no acid agglutination even in a low pH range and to provide coffee milk beverage using the composition.例文帳に追加

低pH領域でも酸凝集を生じないコーヒー乳飲料用組成物(乳化剤組成物)及びこれを用いたコーヒー乳飲料を提供する。 - 特許庁

To supply a good quality lime raw material as lime milk stably in a method for producing sugar by adding the lime milk to clean raw juice.例文帳に追加

ライムミルクを添加してロージュースを清浄化する製糖方法において、ライムミルクとなる良質な石灰原料の安定供給を課題とする。 - 特許庁

The seasoning or food contains ≥1 species selected from a group consisting of milk feedstock, processed milk products, margarine, cream powder and vegetable oil and fat cream, and in addition saccharose, maltose and glucose.例文帳に追加

本発明は、乳原料、乳加工品、マーガリン、クリーミングパウダー及び植物油脂クリームからなる群より選ばれる1種以上を含み、さらにショ糖、麦芽糖及びブドウ糖を含む調味料又は食品を提供する。 - 特許庁

The dairy product contains a milk raw material having ≥2 wt.% of phospholipids in a solid content derived from milk, based on the solid.例文帳に追加

乳由来の固形分中のリン脂質の含有量が該固形分を基準として2重量%以上である乳原料を含むことを特徴とする醗酵乳製品。 - 特許庁

To provide synthetic cream obtained by emulsifying oil and fat with milk-derived phospholipid and milk protein, and having emulsifying stability under refrigeration and emulsifying stability to temperature variation in an ordinary temperature range.例文帳に追加

油脂を乳由来リン脂質と乳タンパク質で乳化して得た冷蔵下での乳化安定性と常温域での温度変化に対して乳化安定性を有する合成クリームを提供すること。 - 特許庁

例文

This protein composition derived from milk is improved in dispersibility through mixing with protein derived from milk 1-50 mass% of cellulose such as microcrystalline cellulose and powder cellulose and powdery uncoagulating insoluble material such as calcium carbonate and magnesium carbonate.例文帳に追加

微結晶セルロース、粉末セルロース等のセルロース類や炭酸カルシウム、炭酸マグネシウム等の粉末状非凝固性不溶解物を乳由来のタンパクに1〜50質量%混合する。 - 特許庁

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