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該当件数 : 1382



例文

This filling material for confectionery production or breadmaking contains gellan gum and milk-derived protein, comprises 5-35 wt.% of oil and fat amount in the whole filling material and has excellent melting feeling in the mouth and smooth palate feeling.例文帳に追加

ジェランガムおよび乳由来の蛋白質を含む製菓・製パン用フィリング材であって、フィリング材全体中、油脂量が5〜35重量%であることを特徴とする製菓・製パン用フィリング材を提供することで、より良好な口溶け及び滑らかな食感を有する製菓・製パン用フィリング材を提供することができる。 - 特許庁

This structure of an underground heat utilization method, includes a mechanism capable of burying the plurality of U-tubes PU simultaneously in the ground in a short time by simultaneously performing digging by bits while continuously injecting the water jet cutter water, and improving heat collecting effect of the U-tubes PU by performing back-filling with cement milk.例文帳に追加

複数のUチューブPUを同時に地盤へ、ウオータージェットカッター水を連続的に噴射しつつ同時にビットによる掘削ができ、埋め戻しはセメントミルクによりUチューブPUの集熱効果向上が図れる、短期間で埋設施工が可能な優れた機構を含む地中熱利用方法の構造。 - 特許庁

The agent includes as an effective ingredient a casein hydrolyzate containing free amino acids obtained by hydrolyzing animal milk casein into an average chain length of 2.1 or less in terms of the number of amino acid residues by a specific process, and a non-biodegradable peptide such as Xaa Pro and Xaa Pro Pro in a specific ratio, and is a useful agent exhibiting ACE inhibitory activity and a hypotensive effect.例文帳に追加

本発明の剤は、特定方法により、獣乳カゼインを平均鎖長がアミノ酸残基数として2.1以下に加水分解して得た、遊離アミノ酸及びXaa Pro及びXaa Pro Pro等の生体内非分解性ペプチドを特定割合で含有するカゼイン加水分解物を有効成分とし、ACE阻害活性又は血圧降下作用を示す剤として有用である。 - 特許庁

The custard pudding is prepared by using the oil-in-water emulsified oil and fat composition for kneaded into custard pudding containing no pH adjuster, 4-9 wt.% of a milk protein, and 13-25 wt.% of an oil and fat, and having a pH of 5.7-6.4 based on the whole oil-in-water emulsified oil and fat composition for kneaded into custard pudding.例文帳に追加

カスタードプリン練り込み用水中油型乳化油脂組成物全体中、pH調整剤を含まず、乳蛋白質を4〜9重量%含有し、油脂を13〜25重量%含有し、pHが5.7〜6.4のカスタードプリン練り込み用水中油型乳化油脂組成物を用いてカスタードプリンを作製すること。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing an oil-in-water fermented milk product-like food without using an emulsifier and substantially removing whey, having quasi emulsion stability and palate feeling with excellent melting feeling in the mouth like breaking and melting when put into the mouth while having body of soft fresh cheese such as fromage bran.例文帳に追加

本発明は、実質的にホエーを除去することなくフロマージュブラン等のソフトなフレッシュチーズの、ボディーを有しながら口に入れたときにくだけて溶けるような口どけのよい食感を有する擬性乳化安定な水中油滴型の発酵乳製品様食品を、乳化剤を使用せずに提供することを目的とする。 - 特許庁


例文

This method of producing the acidic dessert through mixing a foaming oil-in-water emulsified product with an acid food material includes mixing the acid food material with a compound material, made of at least a gelling agent, milk protein and water, and further, mixing the mixture with the foaming oil-in-water emulsified product.例文帳に追加

起泡性水中油型乳化物に酸性食品素材を混合して製造する酸性デザートの製造方法であって、酸性食品素材を、少なくともゲル化剤と乳蛋白質と水とで構成される複合体と混合した後、さらに、この混合物を起泡性水中油型乳化物と混合することを特徴とする酸性デザートの製造方法。 - 特許庁

The powder beverage is quickly dissolved particularly in a low-temperature and low-milkfat content milk in a short period of time by blending specific amounts of a thickener made of xanthan gum, lambda carrageenan and guar gum, and modified starch, so that a beverage having smoothie-like physical properties as well as excellent texture and flavor can be easily prepared.例文帳に追加

粉末飲料として、キサンタンガム、ラムダカラギーナン、グアーガムからなる増粘剤、および加工澱粉を特定量配合することにより、特に、低温かつ低乳脂肪分の牛乳に対して短時間で素早く溶解して、スムージー様の物性と良好な食感、風味を兼ね備えた飲料を簡便に調製することができる。 - 特許庁

To provide an inexpensive, therefore economically advantageous liquid detergent composition excellent in powdered milk residue cleansability, foamability, rinsability and low-temperature stability, and meeting these various performances through combining general-purpose, inexpensive surfactants and despite being low in their content as a whole.例文帳に追加

粉ミルクの残さの洗浄力、泡立ち性、すすぎ性、及び低温安定性に優れ、かつ、汎用の安価な界面活性剤を組み合わせ、全体としての含有量が少ないにもかかわらず、上記各種性能を満足することのできる、コスト的にも安価な、従って、経済的に有利な哺乳ビン用液体洗浄剤組成物を提供する。 - 特許庁

The alcoholic beverage having more specific taste and flavor is provided when the Shochu lees formed in a Shochu production process using an animal milk at least as a part of a secondary fermenting water, or the Shochu lees formed in the Shochu production process using water containing 300-1,000 mg/kg bicarbonate ion as the first fermenting water and the second fermenting water are used.例文帳に追加

二次仕込み水の少なくとも一部に動物乳を用いた焼酎製造工程で発生した焼酎粕、一次仕込み水および二次仕込み水に炭酸水素イオン300〜1000mg/kgを含む水を用いた焼酎製造工程で発生した焼酎粕を使用すれば、より特異な味覚、風味を有するアルコール飲料とすることができる。 - 特許庁

例文

A poorly absorbable medicine or component is orally administered together with whey protein, its fraction (excluding β-lactoglobulin), a proteose peptone fraction and a immunoglobulin fraction derived from milk to improve the absorption of the poorly absorbable medicine or component in the intestinal canal and suppress the damage of the medicine or active component in the intestinal canal.例文帳に追加

本発明は、吸収しにくい薬剤および成分を乳清タンパク質、分画物(β−ラクトグロブリンを除いた画分)、プロテオースペプトン画分、乳由来免疫グロブリン画分とともに経口接取することにより、吸収しにくい薬剤および成分の腸管での吸収性を向上させるとともに腸管による薬剤や有効成分のダメージを抑制する。 - 特許庁

例文

To provide a paper container which prevents a deterioration in contents etc. , by giving light shielding properties and heat resistance to the packaging material of the paper container for milk, juice, coffee, alcoholic beverages, etc. , simplifies the lamination structure of the packaging material without spoiling the light shielding properties, and is excellent in heat resistance, storage properties, and appearance designability.例文帳に追加

牛乳、ジュースやコーヒー飲料、酒類等の紙容器の包装材に、光遮断性並びに耐熱性を付与することにより、内容物の変質等を防止するとともに、光遮断性を損なうことなく包装材の積層構造を簡単にし、耐熱性、保存性、外観意匠性にも優れた紙容器を提供する。 - 特許庁

The candle for the emergency, becoming the light source through a transparent container by the ignition of the wick, and capable of heating the milk or the like for the baby or the infant is obtained by forming a plurality of air-taking in grooves enabling a pan to be carried in the opened upper end of the colorless transparent container including wax having the wick at the center part.例文帳に追加

本発明はろう芯を中心部上に有すろう入りの無色透明容器の開口上端に鍋乗せを可能とする複数個の空気取入溝を設け、前記芯の着火により透明容器を通した明かりと、赤子,幼児用のミルク等の加温を可能にしたことを特徴とする非常用のろうそくにある。 - 特許庁

The clear supernatant culture liquid of lactobacillus and a method for manufacturing the same can reduce the amount of diacetyl which is understood as a flavor component having a smell of fermentation by excluding oxygen in the culture medium of the lactobacillus in a medium using milk as principal ingredient, and a composition of a favorite skin care preparation using the clear supernatant liquid is prepared.例文帳に追加

乳を主成分とする培地で乳酸菌の培養を行なうに際し、酸素を排除することにより、発酵臭と感じられる香気成分であるダイアセチルの量を大幅に低減した乳酸菌培養上清およびその製造方法並びに当該乳酸菌培養上清を使用した嗜好性の高い皮膚外用剤組成物。 - 特許庁

The foaming cream presents flavor inherent in yoghurt as fermented milk, has favorable nature with respect to moderate foamability and temporal stability of generated air bubbles, and stably forms air bubbles so that the air bubbles after whipped are stored stably with time so as to obtain whipped cream favorable in texture, flavor and palate feeling.例文帳に追加

発酵乳であるヨーグルト本来の風味を呈すると共に、低メトキシルペクチンによって適度な起泡性および生成した気泡の経時的安定性についていずれも良好な性質であり、気泡が安定して形成され、ホイップ後の気泡も経時的に安定して保存され、組織、風味および食感の良好なホイップクリームが得られるものになる。 - 特許庁

This method for producing extremely finely ground soybean juice or the functional whole soybean milk comprises storing a soaked or steamed soybean material in a storing room ahead a cylinder barrel and passing the stored soybean material through a 60-500 mesh screen attached to the edge of the cylinder barrel by driving a piston in an axial direction pass.例文帳に追加

浸漬あるいは蒸煮された大豆原料を、シリンダバレルの前方の蓄積室に蓄積し、次いでピストンを軸方向に駆動して蓄積された大豆原料を前記シリンダバレルの先端部に取付けられている60〜500メッシュのスクリーンを通過させることにより極微細化された大豆呉あるいは機能性全豆乳を得る。 - 特許庁

Milk of lime and/or lime mud from the lime slaking process is mixed continuously with the same amount of the green liquor as the required amount to manufacture the white liquor in a conventional operation in a pre- stage causticizer and then a causticizing reaction is started after the specified residence time of the reacting solution.例文帳に追加

次いで、初段苛性化槽において、前記消和工程で得られた石灰乳及び又は石灰泥と、硫酸塩法又はソーダ法によるパルプ製造工程の苛性化工程で発生し、従来の操業において白液を製造するのに必要とされると同量の緑液を連続混合し、反応液の滞留時間を特定して苛性化反応を開始させる。 - 特許庁

To provide a method for improving adhesion to a container, the inside of the oral cavity or the throat, and difficulty in flavor improvement, which are defects of propolis having excellent characteristics, without using any substance having fear of disturbing absorption of milk protein or the like, and to provide a water dispersibility-improved propolis extract improved in the drawbacks.例文帳に追加

優れた特性を有するプロポリスが持つ欠点である、容器、口腔内やのどへの付着、風味改善への困難性を乳蛋白質等の吸収を妨げるおそれのある物質を用いることなく、改善する方法、および、これら欠点が改善された水分散性改良プロポリス抽出物を提供する。 - 特許庁

Although these assertions were theoretically developed through the analysis of the actual economic situation, his excessive demand for the use of domestic products and the exclusion of foreign goods resulted in a sort of meaningless claims, including "a theory that lamps will destroy our country," "a theory that railroads will perish our country," "the curse caused by milk," "the four curses caused by umbrellas," "boycott of the solar calendar," and "a theory about uselessness of bookkeeping." 例文帳に追加

これらの主張は経済の実情を分析した上での理論展開がなされていたが、国産品推奨・外国製品排斥を主張する余り、次第に「ランプ亡国論」・「鉄道亡国論」・「牛乳大害論」・「蝙蝠傘四害論」・「太陽暦排斥論」・「簿記印記無用論」といった一種のトンデモ論に堕してしまったのである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This coffee machine includes: a cylinder-piston brewing means 49 installed in a coffee outlet head 1 to brew a capsule having previously ground coffee, milk powder or tea; and the coffee outlet head 1 for dispensing coffee from a capsule brewing unit 50.例文帳に追加

コーヒー・マシンは、事前に挽かれたコーヒー、ミルク・パウダー、またはティーを有するカプセルをブリューイングするために、コーヒー出口ヘッド(1)内に設置されたシリンダ・ピストン・ブリューイング手段(49)とカプセル・ブリューイング・ユニット(50)からコーヒーを分与することができるコーヒー出口ヘッド(1)を備えている。 - 特許庁

The milk component-containing drink contains (i) triglycerol fatty acid ester containing <10 mass% of free polyol, and ≥35 mass% and <50 mass% of a monoester body in 100 mass% of triglycerol fatty acid ester, and (ii) glycerol succinic acid fatty acid ester.例文帳に追加

(i)トリグリセリン脂肪酸エステル100質量%中、遊離のポリオールの含有量が10質量%未満、モノエステル体の含有量が35質量%以上50質量%未満であるトリグリセリン脂肪酸エステルおよび(ii)グリセリンコハク酸脂肪酸エステルを含有させた乳成分有飲料。 - 特許庁

This fermentation temperature set switching type machine for producing yoghurt can correspond even with different kinds of bacteria of yoghurts different in fermentation temperatures through switching fermentation temperatures when producing yoghurt, and also correspond with the container for producing yoghurt and both the methods by using packed cow milk directly and by using the attached container.例文帳に追加

ヨーグルトを作る時の発酵温度を切り替えることにより、発酵温度の異なるヨーグルトの異種菌にも対応でき、ヨーグルトを作る時の容器にもパック牛乳をそのまま使う方法と付属容器を使って作る方法のどちらにも対応できる発酵温度設定切り替え式ヨーグルト製造機であることを特徴とする。 - 特許庁

The method for producing the process cheese comprises heat-treating whey protein at sufficient protein concentration and pH to form whey protein aggregate, blending the heat-treated whey protein with milk protein concentrate to form slurry, and heating the slurry in time and at temperature enough to form process cheese.例文帳に追加

プロセスチーズを生成する方法は、ホエータンパク質の凝集体を形成するに十分なタンパク質濃度およびpHにおいてホエータンパク質を熱処理することと、熱処理されたホエータンパク質を乳タンパク質濃縮物とブレンドしてスラリーを形成することと、前記スラリーをプロセスチーズを生成するに十分な時間および温度で加熱することとを含む。 - 特許庁

To provide a fermentation temperature set switching type machine for producing yoghurt, capable of producing yoghurts different in fermentation temperature with one machine for producing yoghurts through switching fermentation set temperatures of yoghurts, and comprising a combined type of a method for producing yoghurt directly from packed cow milk and a method for producing yoghurt by using an attached container.例文帳に追加

この発明はヨーグルトの発酵設定温度を切り替えることにより、発酵温度の異なるヨーグルトを1台のヨーグルト製造機で作ることができ、パック牛乳からそのままヨーグルトを作る方法と付属容器を使って作る方法の併用型の発酵温度設定切り替え式ヨーグルト製造機を提供する。 - 特許庁

To provide an edible oil containing arachidonic acid originating from microorganism belonging to Mortierella subgenus of Mortierella which has arachidonic acid productivity, with a reduced amount of unsaponifiable matter, scarcely containing sterol which has cyclopropane ring and is inexperienced in food, suitable for food, especially for infant's milk preparation.例文帳に追加

アラキドン酸生産能を有するモルティエレラ属のモルティエレラ亜属に属する微生物から得られるアラキドン酸含有油脂であって、不ケン化物含量が少なく、その中でも特に食経験のないシクロプロパン環を有するステロールを極力、含有せず、食品、特に乳幼児用調製乳の製造に適したアラキドン酸含有食用油脂の提供。 - 特許庁

To provide a powder composition for beverage consisting of a powdered separated soybean protein and anthocyanin, exhibiting a color tone of reddish violet of the anthocyanin-based fresh color on dissolving or suspending it in water, milk, a sports beverage, etc., for beverage, also keeping the anthocyanin stably and maintaining various functions of the anthocyanin.例文帳に追加

水、牛乳、スポーツ飲料などに溶解又は懸濁させて飲用に供したとき、アントシアン系鮮やかな赤紫色の色調を発現して、しかもアントシアニンを安定に保ち、そのアントシアニンが有する前記した各種機能を維持しうる、粉末状分離大豆蛋白質とアントシアニンを含有した飲食用粉末組成物を提供する。 - 特許庁

To provide concentrated cream soup or concentrated cream sauce which is readily dispersed and homogenized only by adding water or milk and heating the mixture with a microwave oven or the like to obtain cream soup or cream sauce without stirring, for example, and which hardly boils over in the heating process.例文帳に追加

水又は牛乳を加えて電子レンジ等で加熱するだけで、撹拌等をしなくても簡便に分散、均一化されてクリームスープ又はクリームソースを得ることができる濃縮クリームスープ又はクリームソースであって、前記加熱によってふきこぼれが生じにくい濃縮クリームスープ又はクリームソースを提供する。 - 特許庁

To prepare a sauce of a new Umami in which synergistic effects of three kinds of Umamis by glutamic acid, inosinic acid and guanylic acid are caused to provide finish by mixing cheese which is a fermented food of proteins of cow's milk with Miso and soy sauce which are fermented foods of soybean proteins and a Japanese style broth.例文帳に追加

発明の課題牛乳のタンパク質の醗酵食品であるチーズと大豆タンパク質の醗酵食品である味噌と醤油並びに和風出汁の混合により、グルタミン酸、イノシン酸及グアニル酸による三種のうま味の相乗効果が起きて出来上がる新しいうま味のソースを作る事が課題である。 - 特許庁

To provide an adapter of a milking bucket, which prevents milk flowing down along the outside of a pipe as vacuum-feeding means from being sucked into the pipe by climbing over the lower end part of the pipe by the action of a vacuum pressure, and hardly restricting the effective volume in a bucket for the milking; and to provide the bucket for the milking, equipped with the adapter.例文帳に追加

真空供給手段であるパイプの外側に沿って流下した生乳が、真空圧の作用によりパイプ下端部の縁をのりこえてパイプ内に吸い込まれるのを防ぎ、かつ搾乳用バケット内の有効容積を制限することが少ない搾乳用バケットのアダプタと、該アダプタを備えた搾乳用バケットの提供。 - 特許庁

The method for producing the ice creams includes mixing a base mix adjusted in a milk weight ratio to the maximum, and containing milkfat of 3-6 wt.% and sugar of not more than 6 wt.% (step 1), cooling and freezing the mixed base mix (step 2), and shaving the frozen base mix by an ice slicer to make the frozen dessert (step 3).例文帳に追加

乳の重量比率を最も大きくするとともに、乳脂肪分を3〜6重量%に、且つ糖分を6重量%以下に調整したベースミックスを混合し(ステップ1)、混合したベースミックスを冷却して凍結させ(ステップ2)、凍結したベースミックスをアイススライサで削って冷菓とする(ステップ3)。 - 特許庁

To provide freeze-dried food for cooking which is obtained by freeze-drying seasoning prepared by preliminarily measuring egg raw material, milk raw material, a sweetener and the like and mixing them together to use the mixture when cooking so as to save labor and time for cooking work such as measurement, mixture and segmentation of the seasoning liquid, and which retains its original flavor and color and is excellent in dissolving/dispersing properties.例文帳に追加

卵原料、乳原料、甘味料などを予め秤量、混合した調味液を凍結乾燥処理し、調理の用時に用いることで、秤量、混合、調理液の小分けなどの調理作業の手間を省くことが可能となる調理用の食品であって、もとの風味や色を保ち、溶解・分散性にも優れたものを提供する。 - 特許庁

An improvement on a method for constructing a construction in a formed member 4 for holding excess cement by connecting the formed member 4 to the tip end of a grouting pipe 3, pouring cement milk or other fluid molding material from the base end of the pipe into the formed member 4 and separating the tip end of the grouting pipe 3 from the formed member 4 after completing the pouring operation.例文帳に追加

この発明は注入管3の先端に打ち残し用の成形部材4を接続し、基端部側からセメントミルクその他の流動状成形材を上記成形部材4内に注入し、上記成形材4の注入完了後注入管3の先端を成形部材4より切り離すことによって成形部材4内に構造物を構築する方法の改良に関する。 - 特許庁

To provide a method capable of figuring out not only an existence of a cement activation level but also a remaining rate of the cement activation level when detecting a remaining rate of activation level of unsolidified cement in cement-containing material such as water which contains cement, e.g. cement milk, mortar, ready-mixed concrete, and sludge water.例文帳に追加

セメントミルク、モルタル、生コンクリート、スラッジ水などのセメントを含んだ水等のセメント含有材料中に存在する未固化状態のセメント活性度の残存割合の検出に関し、セメント活性の有無だけでなく、セメント活性度の残存割合についても把握できる方法を提供すること。 - 特許庁

This method for producing the ice cream containing black seven-flavored spices comprises admixing black seven-flavored spice components in a process of producing ice cream through cooling, stirring and freezing an ice cream raw material mixture which is obtained by admixing powdered skim milk, butter, sugar, seasoning, a stabilizer and an emulsifier with raw cream.例文帳に追加

生クリームに脱脂粉乳、バター、砂糖、香料、安定剤、乳化剤等を添加混合してなるアイスクリーム原料混合物を、冷却し、撹拌し、凍結させてアイスクリームを製造する工程において、黒色七味唐辛子成分を添加混合することを特徴とする黒色七味唐辛子入りアイスクリームの製造方法。 - 特許庁

Since the composition containing the basic protein originated from milk does not have the astringent taste peculiar to the iron, and also is excellent in bone-reinforcing action, bone absorption inhibitory effect, bone formation-accelerating effect and collagen production-accelerating effect, it is useful for the prevention and treatment of two diseases of anemia and bone disease, and also useful as a skin-beautifying agent.例文帳に追加

この乳由来塩基性タンパク質含有組成物は、鉄独特の収斂味がなく、しかも骨強化作用、骨吸収抑制作用、骨形成促進作用及びコラーゲン産生促進作用に優れているので、貧血症及び骨疾患という2つの疾患の予防又は治療に有用であり、さらに美肌剤としても有用である。 - 特許庁

To provide a method for readily inspecting the kind of causative microbial strain in a milk cow suffering from mastitis by which the specification of the kind of the infected microbial strain can be simply, rapidly and accurately inspected by anyone at anywhere at anytime, to enable a proper antibiotic to be administered early, the sequelae caused by the mastitis to be reduced as possible, and the economic loss to be decreased.例文帳に追加

感染した細菌の菌種の特定を、誰でも、何処でも、何時でも、簡単に、迅速に、且つ正確に検査でき、適切な抗生物質を早期投与でき、乳房炎による後遺症を可能なかぎり低減でき、経済的損失を抑制できる乳房炎に罹患した乳牛に於ける原因菌種の簡易検査方法を提供する。 - 特許庁

This fermented milk product has the intestinal function controlling effect even without fixation of the lactic acid bacterium to the intestinal tract besides hypotensive action by the fermented product, owing to the peptide as the fermented product obtained by fermenting using Lactobacillus helveticus K-4 (deposited as an accession number of FERM P-12249 in the International Patent Organism Deposit of the National Institute of Advanced Industrial Science and Technology).例文帳に追加

ラクトバチルス・ヘルベティクスK−4(Lactobacillus helveticus K-4、産業技術総合研究所特許生物寄託センターFERM P-12249)を用いて発酵して得られる発酵産物であるペプチドにより、乳酸菌の腸管への定着はなくとも整腸作用が得られることとさらに発酵産物により血圧降下作用も併せて得られる。 - 特許庁

The method for producing whipped cream comprises the following process: reducing pressure of the dinitrogen monoxide gas supplied from a supply steel cylinder by a pressure-reducing valve 3; quantifying the amount supplied of the pressure-reduced dinitrogen monoxide gas; and supplying the gas into a cream container 7 charged with whipped cream raw material milk to dissolve the dinitrogen monoxide gas into the whipped cream raw material in the cream container 7.例文帳に追加

供給ボンベ2から供給される亜酸化窒素ガスを減圧弁3により減圧し、その減圧された亜酸化窒素ガスの供給量を定量供給手段により定量化してホイップクリーム原乳を収容したクリーム容器7に供給し、クリーム容器7内でホイップクリーム原乳に亜酸化窒素ガスを溶け込ませてホイップクリームを製造する構成としたことを特徴とする。 - 特許庁

To provide a continuous sterilization apparatus for liquid which continuously and efficiently sterilizes the liquid such as a liquid egg, milk, enables rapid heating and sterilization, can prevent the propagation of heat-resistant bacteria at the time of cool-down and capable of being simply washed and disinfected, a continuous sterilizing method using the same, and a heat-resistant flow channel sheet suitably used in this sterilization apparatus.例文帳に追加

液卵や牛乳等の液体を連続的に効率よく殺菌することができる上、急速に加熱及び殺菌が可能で、クールダウン時の耐熱菌の増殖を防ぐことができ、さらに装置の洗浄消毒を簡単に行うことができるようにした液体用連続殺菌装置及び方法並びにこの殺菌装置に好適に用いられる耐熱流路シートを提供する。 - 特許庁

In the household bean milk and Tofu maker comprising the body part having a hollow part inside, and the maker body installed on the upper part of the body part set as openable like a lid, the maker comprises a projection installed on one side of the upper part of the body part, and the engaging groove to be engaged to the projection installed on the lower part of the maker body.例文帳に追加

内側に中空部を有する胴体と、前記胴体の上部に蓋の如く開閉可能に設けられている本体とを含んでなる豆乳・豆腐製造機において、前記胴体の上部一側に設けられている突起と、前記本体の下部一側に設けられ、前記突起に係合される係合溝とを含んでなる。 - 特許庁

This oily cosmetic contains at least one or more kinds of vegetable extract oils having60 h time until the peroxide value attains 100 when continuously injecting clean air at 2.3 mL/s (±10%) into an oil liquid kept at 98°C in a hermetically sealed glass container and a milk fat.例文帳に追加

密閉されたガラス容器中で98℃に保たれた油液中に清浄空気を2.3ml/s(±10%)で連続注入した時の過酸化物価が100に達するまでの時間が60時間以上である植物抽出油の少なくとも1種又は2種以上と、乳脂肪とを含有することを特徴とする油性化粧料。 - 特許庁

The coffee is subjected to UHT sterilization treatment after homogenizing the extract solution obtained from roasted coffee beans with L value of24 and milk component with liquid containing polyglyceryl fatty acid ester having a clouding point of80°C measured with 1 wt.% concentration in 20% sodium chloride aqueous solution and sucrose fatty acid ester with HLB≥10.例文帳に追加

L値が24以下の焙煎コーヒー豆より得られるコーヒー抽出液、乳成分、並びに、20%塩化ナトリウム水溶液中1重量%濃度で測定した曇点が80℃以上であるポリグリセリン脂肪酸エステル、及びHLB10以上の蔗糖脂肪酸エステルを含有した液を均質した後、UHT殺菌処理する。 - 特許庁

The nutrition-supplement food comprises one or more food components derived from a plant, and a seed composition as an additive, substantially containing grain flour acquired from a mature monocotyledon seed, an extract or malt and one or more seed-producing human milk proteins in an unrefined form.例文帳に追加

栄養補強された食物であって、1つ以上の植物由来食物成分、ならびに添加物としての種子組成物であって、成熟単子葉植物種子から獲得された穀粉、抽出物、または麦芽、および1つ以上の種子産生ヒト乳タンパク質を実質的に未精製形態で含有する組成物、を含有する食物。 - 特許庁

To provide raw soymilk intended for retaining freshness and extending a conventional period of validity through condensing deep seawater with RO membrane treatment, pulverizing the product with a vacuum freezing dryer, and using the product as an additive for raw soymilk, in view of the fact that it is difficult to retain freshness and a period of validity is short by a conventional raw milk production method.例文帳に追加

今までの生豆乳製法において鮮度維持が難しく正味期限が短い為、今回は海洋深層水のをRO膜処理にて濃縮した後、真空冷凍乾燥機にて粉末にしこれを生豆乳の添加物として使用し,鮮度を維持し従来の正味期間を延長しようとしたものである。 - 特許庁

A method for producing the caramel coated food includes producing caramel by mixing and heating the raw material containing saccharide, starch sirup, reduced starch sirup, oil-and-fat, and a milk protein-containing material, and using as food surface coating caramel, caramel adjusted in a mixing quantity of oil-and-fat, so as to float oil-and-fat on a caramel surface.例文帳に追加

糖、水飴、還元水飴、油脂、乳蛋白含有素材を含む原料を混合、加熱して製造されるキャラメルであって、キャラメルの表面に油脂が浮くように油脂の配合量を調節したキャラメルを食品の表面を被覆するキャラメルとして用いることを特徴とするキャラメル被覆食品の製造方法である。 - 特許庁

To provide a weaning food having well-balanced nutrients necessary in growing stage and suitable for the babies and infants suffered with food allergy by using a material having low allergenicity without using eggs, milk and soybean having high allergenicity and provide a method for the mass- production of a weaning food having excellent taste, flavor and palatability and effective for preventing the crisis of food allergy at a low cost.例文帳に追加

アレルゲンの高い卵、牛乳、大豆を使用せずアレルゲン性の低い素材を使用することにより、成長期に必要な栄養のバランスに優れ、食物アレルギーの乳幼児に適した離乳食の提供、及び風味、食味や食感に優れるとともに、食物アレルギーの発症を防ぎ経済性、量産性に優れる離乳食の製造方法を提供する。 - 特許庁

In this process for producing a yoghurt-like dessert food 1, a fish floss-like soybean curd is prepared by adding a coagulating agent to soybean milk from soybeans, then additives 2, for example, Western liquors, sugar and the like are admixed to the fish floss-like soybean curd and the resultant intermediate mixture is properly stirred, and whipped.例文帳に追加

大豆から得た豆乳に凝固剤を加えておぼろ豆腐を作り、このおぼろ豆腐に洋酒や砂糖などの添加剤2を混入した中間材を適宜の撹拌工程を経てホイップすることによりデザート食品1を製造するようにしたヨーグルト状デザート食品の製造方法とそのデザート食品である。 - 特許庁

This cosmetic containing ≥1 kind selected from an orchid extract, an okura extract and soybean milk as substances having the activities for increasing the water content of horny layer as essential ingredients, and further containing a substance having an epidermal cell proliferation-accelerating activity and a substance having an epidermis cornification-acceleration activity is formulated for the skin in an appropriate period meeting with the rhythm of a living body.例文帳に追加

角層水分量増加作用を有する物質としてランエキス、オクラエキス及び豆乳発酵液からなる群から選ばれる1種以上を必須成分とし、表皮細胞増殖促進作用を有する物質及び表皮角化促進作用を有する物質を更に含有する化粧料を、生体リズムに合わせた適切な時期に肌に処方する。 - 特許庁

The preparation further has cell activation action by using one or more components selected from a licorice extract, a fermented soybean extract, a soybean extract, a fermented soybean milk extract, a yeast extract, a thyme extract, a Panax ginseng extract, a marjoram extract and an extract of Centella asiatica Urb., in addition to a hydrolyzed silk protein and ubiquinone.例文帳に追加

またさらに、甘草抽出物、大豆発酵抽出物、大豆抽出物、豆乳発酵抽出物、酵母抽出物、タイム抽出物、オタネニンジン抽出物、マジョラム抽出物、ツボクサ抽出物から選択される1種以上の成分を併用することにより、さらなる細胞賦活作用を付与することができる。 - 特許庁

The channel repair method is so constituted that a channel molding body is constructed inside of the existing channel and that a plastic grout obtained by stirring and mixing a liquid A of a cement milk and a liquid B of a suspension containing a plasticizing material is grouted in a space formed between the existing channel and the channel molding body.例文帳に追加

本発明の水路の改修工法は、既設水路内に水路用成形体を敷設し、セメントミルクからなるA液と可塑化材を含む懸濁液からなるB液とを攪拌混合して得られる可塑性注入材を、前記既設水路と前記水路用成形体との間に形成される隙間に注入して該隙間を埋めることを特徴とする。 - 特許庁

例文

To obtain a continuously producible milk-substitutive composition where the formation of an aggregate or a scorch by thermal denaturation of protein is inhibited when subjected to sterilization, in particular, HTST sterilization or UHT sterilization (ultra-high-temperature instantaneous sterilization), and thereby, the aggregate or scorch is prevented from getting mixed into products, without using any calcium ion sequestering agent.例文帳に追加

カルシウムイオン封鎖剤を使用しなくても、殺菌や滅菌処理、特にHTST殺菌やUHT殺菌(超高温瞬間殺菌)処理時に、タンパク質の熱変性による凝集物やコゲの発生が抑制され、製品中に凝集物やコゲが混入せず、連続製造可能な乳代替組成物を提供すること。 - 特許庁

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