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in milkの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1382



例文

The selective removal of the ions and a reduction in concentration of the dissolved oxygen to ≤8 ppm result in suppressing generation of heated oxidized smell, and producing the concentrated milk and the powdered milk having flavor not existing in conventional concentrated milk or powdered milk and exerting physical property-improving effect as food raw material.例文帳に追加

イオンの選択除去と溶存酸素濃度を8ppm以下に低下させることにより、加熱酸化臭の発生を抑制することができ、従来の濃縮乳や粉乳にない風味と食品原料としての物性向上効果を奏する濃縮乳および粉乳の製造が可能となる。 - 特許庁

To provide fermented milk comprising goat milk, improved in productivity through reduction in fermentation time using goat milk as raw material, and also reduced in costs.例文帳に追加

原料に山羊乳を用いて醗酵時間を短縮することにより生産性を高めると同時にコストの低減も図れるようにした山羊乳醗酵乳を提供する。 - 特許庁

To provide solid milk foods low in solid content, having palate feeling like pudding and jerry, enhanced Fisher ratio than milk foods such as fresh milk, cheese or the like, excellent in balance of amino acid and high in nutritive qualities.例文帳に追加

固形分が比較的低く、プリンやゼリーのような食感を有し、生乳やチーズ等の乳食品よりもフィッシャー比が向上し、アミノ酸バランスが優れ、栄養価値が高い固形状乳食品の提供。 - 特許庁

As the steam passes through the mixing part 35, it sucks and mixes the air in the atmosphere and the milk in a milk pack 37 housed in a milk cold storage 36 simultaneously into foams to be delivered from the nozzle 34.例文帳に追加

蒸気が混合部35を通過するとき、大気中の空気と、ミルク保冷庫36に収納されたミルクパック37内のミルクとを同時に吸引して混合して泡状にし、ノズル34から吐出する。 - 特許庁

例文

To provide surface material for breast-milk absorbing material excellent in breast-milk absorbing performance, having slightly sticky feeling, excellent in shape stability in wet condition, having physically mild irritancy to the skin, and hard to get stuffy: and to provide breast-milk absorbing material.例文帳に追加

母乳の吸収性能の性能が高く、べたつき感が少なく、湿潤状態における形態安定性に優れ、皮膚への物理刺激性が低く、蒸れにくい母乳吸収材の表面材及び母乳吸収材を提供する。 - 特許庁


例文

To provide a dispersibility improving agent of milk components suppressing separation, coagulation and precipitation of milk components in an acid milk beverage for a long period and efficient in workability and production cost, and to obtain an acid milk beverage produced using the dispersibility improving agent.例文帳に追加

酸性乳飲料における乳成分の分離、凝固、沈殿を長期間抑制し、且つ、作業性や製造コストにおいて効率的である乳成分の分散性改善剤、及びこれを用いて製造された酸性乳飲料を提供すること。 - 特許庁

To provide a safe intra mamma-infusion liquid for treating mastitis of a milk cow, in the infusion liquid a trouble of residual in a raw milk or an animal body of an antibiotic of an intra mamma-infusion liquid for treating mastitis of a milk cow, mainly composed of an antibiotic or an antibacterial agent, and a trouble of adverse effect on a milk cow having been solved.例文帳に追加

抗生物質や抗菌剤を主成分とする乳牛用乳房炎治療用乳房注入液の抗生物質の生乳や畜体への残留問題、乳牛への副作用問題を解決した安全な乳牛用乳房炎治療用乳房注入液を提供する。 - 特許庁

In a process for coagulating a soybean milk, an emulsion- coagulating agent is prepared by emulsifying an oil-and-fat and an inorganic metal salt-based or organic acid-based coagulating agent by the use of a general emulsifying mixer 3, and then added to the soybean milk just before the coagulation of the soybean milk to coagulate the soybean milk in a general coagulating and molding machine 4.例文帳に追加

豆乳を凝固する凝固工程において、油脂と無機金属塩系又は有機酸系の凝固剤とを汎用の乳化混合機3で乳化させて乳化凝固製剤を調製し、この乳化凝固製剤を豆乳の凝固の直前に加えて、汎用の凝固成型機4で豆乳を凝固させる。 - 特許庁

Alternatively, the soy milk-like seasoning liquid is obtained by suspending soybean powder, sodium hydrogencarbonate and soy milk in water, heating the product to obtain a soy milk-like composition of pH≥7.5, mixing a seasoning liquid excluding soy milk with the product, and filling the product in a heat resistant container followed by retort sterilizing.例文帳に追加

または、大豆粉、炭酸水素ナトリウム及び豆乳とを水に懸濁し、加熱してpH7.5以上の豆乳様組成物を得、豆乳以外の調味液を混合後、これを耐熱性容器に充填し、レトルト殺菌して豆乳様の鍋物調味液を得る。 - 特許庁

例文

For each of the milk and milk product categories provided in the following items, maximum concentrations of radioactive cesium (refers to radioactive cesium 134 and 137;the same applies hereinafter) allowed to be contained in milk and milk products under例文帳に追加

次の各号に掲げる乳等の区分に応じ、含有してはならない放射性物質として、それぞれ当該各号に定める濃度を超えるセシウム(放射性物質のうち、セシウム134及びセシウム137をいう。以下同じ。)を以下のとおり、規定したこと。 - 厚生労働省

例文

This method for producing the formulated milk includes treating a raw material milk solution by chlorine type anion exchanger so as to obtain the formulated milk decreased in a citric acid concentration and increased in a chloride concentration by ion exchange.例文帳に追加

原料乳液を塩素型陰イオン交換体で処理して、イオン交換によりクエン酸濃度が低減され、塩素濃度が増大された調整乳を得る、調整乳の製造方法である。 - 特許庁

To provide carbonated milk drink containing at least 1 mass% of milk fat and carbonic acid and free from producing precipitation of milk proteins even in a condition of leaving the drink in a hermetically sealed container at 25°C for 24 h.例文帳に追加

乳脂肪を1質量%以上含み、かつ、炭酸を含む炭酸乳飲料であり、密閉容器中で25℃、24時間放置した状態でも乳蛋白の沈殿が生じない乳飲料を提供する。 - 特許庁

To compact the whole body of the soybean milk-coagulating device and automatize the device, by disposing a soybean milk-measuring chamber in a size-changeable state and stirring and mixing the soybean milk with a coagulating agent in the same measuring chamber.例文帳に追加

豆乳の計量室が大小に変更でき、同じ計量室で豆乳と凝固剤とを混合攪拌することにより、装置全体のコンパクト化と自動化とを図る。 - 特許庁

This milk-containing coffee packed in a sealed container, having a coffee concentration represented by a Brix of ≥1.5 based on the drink and having a milk content of 7.5 to 25%, characterized by containing sodium caseinate in an amount of 1 pt.wt. per 100 pts.wt. of milk.例文帳に追加

飲料に対するコーヒーの濃度がBrix=1.5以上でありかつ牛乳分を7.5〜25%含むコーヒーにおいて、牛乳100重量に対しカゼインナトリウムを1重量含有させる。 - 特許庁

To provide a frozen dessert enhanced in flavor and thickness feeling peculiar to milk, and having smooth palate feeling, in spite of being a frozen dessert, especially a frozen dessert having less milk fat content or a frozen dessert having much oil and fat content excluding milk fat.例文帳に追加

冷菓、特には乳脂肪分が少ない冷菓や、乳脂肪以外の油脂含量が多い冷菓であっても、乳特有の風味や濃厚感が増強され、かつ滑らかな食感となる冷菓を提供する。 - 特許庁

This method for producing the fermented milk food comprises in-line mixing fermented milk with edible solid fat so as not to require heat sterilization, and producing the fermented milk food as a water-in-oil composition.例文帳に追加

発酵乳と食用固形脂をインライン混合することで加熱殺菌を要さずまた油中水系組成物として製造することで前記課題を解決した。 - 特許庁

To provide milk serum protein food reduced in milk smell, astringency and stringent taste inherent in milk serum protein to improve its flavor and water absorption so as to make the food more tasty and more easily digestive.例文帳に追加

乳清タンパクのもつミルク臭、渋み、収れん味を低減させ、よりおいしく、摂りやすいように風味と吸水性の改善された乳清タンパク食品を提供する。 - 特許庁

In the first process, milk of lime is partially carbonated by a semi-batch carbonation method or the spindle-shaped calcium carbonate crystal (seed crystal) is mixed to the milk of lime in such a manner that 5-30% of the milk of lime comes to a carbonated state.例文帳に追加

第1の工程において、石灰乳を半回分式炭酸化法で部分的に炭酸化するか或いは石灰乳に紡錘状炭酸カルシウム結晶(種結晶)を混合し、石灰乳の5〜30%炭酸化した状態とする。 - 特許庁

To provide seasoned fermented soybean paste containing soybean milk intensely provided with the flavor and body of soybean milk and good in mouthfeel without impairing the health promotive effect inherent in soybean milk and without giving vegetarians or the like bad image.例文帳に追加

豆乳の有する健康増進作用を損なうことなく、菜食主義者などにも悪いイメージを与えず、豆乳の風味とこくが強く付与され、口当たりも良好である、豆乳入り調理味噌を提供する。 - 特許庁

This method for producing the milk protein hydrolysate of which the odor is reduced includes a hydrolyzing process for hydrolyzing the milk protein with a protease to obtain the milk protein hydrolysate and a deodorizing process for reducing an odorant contained in the milk protein hydrolysate.例文帳に追加

乳蛋白質をプロテアーゼで加水分解して乳蛋白質加水分解物を得る加水分解工程と、前記乳蛋白質加水分解物中に含まれている臭気物質を低減する脱臭工程とを含むことを特徴とする臭気が低減された乳蛋白質加水分解物の製造方法。 - 特許庁

This method estimates an unknown preservation period at high temperature of a milk beverage contained in a container by comparing α-casein/β-casein (as milk protein) concentration ratio of the milk beverage with that of a milk beverage of known preservation period at high temperature.例文帳に追加

乳飲料中の乳タンパク質のα−カゼインとβ−カゼインの濃度比を測定し、測定値を予め高温保存期間既知の乳飲料の乳タンパク質のα−カゼインとβ−カゼインの濃度比と比較することにより、高温保存期間未知の容器入り乳飲料の高温保存期間を推定する。 - 特許庁

A milk raw material composition comprising whey powder having skim milk content of50 wt.% and 2% citric acid titer of15 ml to nonfat milk solid and concentrated in ash, is used instead of the skim milk of one bread making dough.例文帳に追加

脱脂粉乳の含有量が50重量%以下であり、無脂乳固形分に対する2%クエン酸滴定量が15ml以上あり、且つ灰分が濃縮されたホエイパウダーを含むことを特徴とする乳原料組成物を製パン原料の1つである脱脂粉乳の代わりに用いること。 - 特許庁

To provide a method for sterilizing fermented milk material, where two different heat-retaining conditions for sterilization are combined in a sterilization process, to provide a method for producing fermented milk by utilizing the method for sterilizing fermented milk material, and to provide fermented milk obtained by the method.例文帳に追加

殺菌の工程において2段階の異なる加熱保持殺菌条件を組合せたことを特徴とする発酵乳原料の殺菌方法、該発酵乳原料の殺菌方法を利用した発酵乳の製造方法、及び発酵乳を提供する。 - 特許庁

This method for producing milk component-containing beverage comprises a step for sterilizing a milk component not containing an emulsifying agent, a step for sterilizing a beverage component not containing a milk component and containing the emulsifying agent and a step for mixing the milk component with the beverage component each sterilized in the above each step.例文帳に追加

乳化剤を含まない乳成分を殺菌する工程と、乳成分を含まず乳化剤を含む飲料成分を殺菌する工程と、前記各工程で殺菌された乳成分と飲料成分を混合する工程を含む、乳成分含有飲料の製造方法。 - 特許庁

To provide an apparatus for dissolving milk substitute which enables proper exhaustion of steam and addition of additives in a simple structure, can supply a milk substitute to a stirring tank without moistening the milk substitute, can surely charge the additive, and can improve cleanability of the milk substrate supply portion of the stirring tank.例文帳に追加

簡易な構造で湯気の排気と添加剤の投入が良好に行えて、攪拌タンクに代用乳を湿気させることなく供給し得ると共に添加剤を確実に投入したり、攪拌タンクの代用乳供給部の清掃性を向上させ得る代用乳溶解装置を提供する。 - 特許庁

The method can remove the misreading of divisions of a gauge, and enables correction by adding a previously set quantity added to be performed even if a real collected quantity of milk in the initial milk- collecting operation differs from a measured quantity of collected milk measured with the flowmeter and can impart accurate actual collected quantity of milk.例文帳に追加

更に、初回の集乳作業の実際の集乳量と流量計が計測する計測集乳量との間に差が生じていてもあらかじめ設定されている加算量を加えて補正ができ、正確な集乳実績量を得る。 - 特許庁

To provide an oil-in-water type emulsion composition which has a different rich milk flavor from the flavor of milk fat, and to provide an emulsified plastic fat composition which can impart a rich milk flavor to a food on the production of the food without adding a milk or a cream.例文帳に追加

乳脂肪の風味とは異なる豊かな乳風味を有する水中油型乳化組成物、並びに、食品の製造時に、乳やクリームを加えなくとも食品に豊かな乳風味を付与する可塑性乳化油脂組成物を提供する。 - 特許庁

This method for producing milk component-containing beverage has a process for sterilizing a milk component containing an emulsifying agent, a process for homogenizing a beverage component not containing the milk component and sterilizing the homogenized component and a process for mixing the milk component and the beverage component sterilized in the processes.例文帳に追加

乳化剤を含む乳成分を殺菌する工程と、乳成分を含まない飲料成分を均質化した後に殺菌する工程と、前記各工程で殺菌された乳成分と飲料成分を混合する工程を含む、乳成分含有飲料の製造方法。 - 特許庁

To provide a survivability improver of lactic bacteria, enabling the survivability of the lactic bacteria to be maintained for a long period in a milk product such as yoghurt, cheese and a milk beverage, extremely inhibiting the extinction, and containing a composition derived from milk or a milk material as an active ingredient.例文帳に追加

ヨーグルトやチーズ、乳飲料などの乳製品において長期にわたり乳酸菌の生残性が維持され、死滅が著しく抑制されることを可能とする、乳または乳素材由来の組成物を有効成分とする乳酸菌生残性向上剤を提供する。 - 特許庁

RAW MILK-SUGAR CONJUGATE, FERMENTED SUBSTANCE COMPRISING RAW MILK-SUGAR CONJUGATE, AND WHEAT-STARCH CATABOLIC ENZYME CONTAINED IN THE FERMENTED SUBSTANCE COMPRISING RAW MILK-SUGAR CONJUGATE例文帳に追加

(1)生乳と糖の抱合体(2)生乳と糖の抱合体の醗酵物質(3)生乳糖抱合体の醗酵物質中に含まれる小麦澱粉分解酵素 - 特許庁

The caramel-containing milk powder is produced by concentrating cow's milk in vacuum, adding caramel paste or caramel powder to the milk, dissolving the caramel under heating and pulverizing the solution by a spray dryer.例文帳に追加

牛乳を真空濃縮したものに、キャラメルペースト又はキャラメル粉末を加えて加温溶解しスプレードライヤーで粉末化してキャラメル粉乳を製造する。 - 特許庁

This nutritive assistant food to be given to the pet by being added to the milk contains lactase for degrading milk sugar in the milk.例文帳に追加

牛乳に添加してペットに供する栄養補助食品であり、かつ、牛乳中の乳糖を分解するラクターゼを含有するペット用栄養補助食品。 - 特許庁

Milk is suctioned from a container 1 by means of a pump 2 and conveyed to an outlet 8 in the method and apparatus for producing milk foam or warm milk drinks.例文帳に追加

ミルクが、ポンプ2によって容器1から吸い込まれ、出口8に搬送される、ミルク・フォームまたは温かいミルク・ドリンクを作る方法と装置。 - 特許庁

In another aspect, the powder of the dried condensed milk is preferably obtained by atomizing the heated condensed milk by a high pressure pump, spray-drying the atomized particles and adding the crystallized milk sugar.例文帳に追加

前記乾燥練乳粉末は、加温した練乳を高圧ポンプで微粒化して噴霧乾燥した後、結晶化乳糖を添加して得ることが好ましい。 - 特許庁

In a preferred embodiment, milk or dairy materials treated with a reverse osmotic membrane and the milk or dairy materials treated with the nanofiltration membrane are mixed to produce the objective processed milk.例文帳に追加

乳又は乳素材は脱脂して用いるのがよく、また、逆浸透膜処理した乳又は乳素材と、ナノフィルトレーション膜処理した乳又は乳素材とを混合し、加工乳を得ることが好ましい。 - 特許庁

This roasted coffee bean prepared product is obtained by filling water, raw milk, processed milk, a liquid milk product, an emulsifier, a sweetener or an edible liquid such as condensed coffee liquid in the thin pores of the granules obtained by crushing unextracted roasted coffee beans.例文帳に追加

未抽出の焙煎コーヒー豆を粗砕した粉粒体の細孔内に、水、生乳、加工乳、液状乳製品、乳化剤、甘味料または濃縮コーヒー液などの可食性液体を充填した焙煎コーヒー豆調製品とする。 - 特許庁

The method for inducing the production of a milk protein specific IgE antibody in a non-human mammal comprises the intermittent peroral administration of a milk, milk protein or their processed products derived from a different kind of animal to the non-human mammal.例文帳に追加

非ヒト哺乳動物に、異種動物由来の乳、乳タンパク質又はそれらの処理物を、間欠経口投与することを特徴とする、非ヒト哺乳動物において乳タンパク質特異的IgE抗体の産生を誘導する方法。 - 特許庁

To provide soymilk-containing frozen dessert having rich feeling and soft texture similar to ice cream standardized goods having ordinary milk products as the main constituent, regardless of the content of a milk product, especially in the case of using no milk product.例文帳に追加

乳製品の含有量に拘わらず、特に乳製品不使用の場合であっても、一般的な乳製品を主体とするアイスクリーム規格品と同等な濃厚感となめらかな組織を有する豆乳含有冷菓を提供する。 - 特許庁

To provide a calibration method for obtaining actual collected milk quantity not being different from an actual milk quantity by adding a holdup in piping when initial milk-collecting operation is performed.例文帳に追加

初回集乳作業における配管内の滞留量を加算して実集乳量との間に差のない集乳実績量を得る補正方法の提供。 - 特許庁

The milk is received in a metering tank 13 having a liquid level meter 19, and a predetermined amount of the milk is sent from the metering tank 13 to the plate cooler 9 from the metering tank 13 with a milk feeding pump 15 and is cooled toC.例文帳に追加

搾乳した牛乳を液面計19を備えた調量タンク13に受け、送乳ポンプ15で調量タンク13からプレートクーラ9に所定量の牛乳を送乳し4℃に冷却する。 - 特許庁

A pickled Japanese plum milk drink which is decided to be named "plum lacto" or "plum milk" is prepared by mashing parts of the plum other than its seed, dissolving the mashed plum in the milk, adding sugar, or the like, thereto, and if necessary, applying heat thereto, and further filling a suitable vessel with the prepared drink.例文帳に追加

梅干の種子以外の部分を擂り潰して、牛乳に溶かして、砂糖などを加えて、場合によっては熱を加えて、適当な容器に詰めた、プラムラクト或いはプラムミルクと呼ぶことにする、梅干牛乳ドリンク。 - 特許庁

To provide a method for producing a functional soybean curd lee milk, by which a boiled ground soybean slurry that is obtained from soybeans and is an excellent food as vegetable proteins is used to produce a delicious soybean milk (functional soybean curd lee milk) having excellent functions in high economy without by-producing wastes.例文帳に追加

植物蛋白質として優れた食品である大豆から得られる煮呉を用いて、美味しく機能性に優れた豆乳(機能性オカラ乳)を高い経済性のもとに、廃棄物を生成することなく製造する。 - 特許庁

And then by pressing an agitation actuation button 52 and rotating the rotating blade 24 of the milk feeder 10, that is, by electrical operation, the powdered milk in the milk feeder 10 and the hot water of body warmth are mixed and agitated.例文帳に追加

それから、攪拌作動ボタン52を押し、哺乳器10の回転羽根部24を回転させることによって、つまり、電動操作によって、哺乳器10内の粉ミルクと人肌程度のお湯が混合、攪拌される。 - 特許庁

The sterilized soybean milk is obtained by a process comprising reacting a protein-crosslinking enzyme with the soybean milk or a soybean raw material in a production process of the soybean milk, and subjecting the reacted product to sterilization treatment.例文帳に追加

豆乳又は豆乳の製造工程中の大豆原料に蛋白質架橋酵素を作用させ、次いで滅菌処理する工程を含むことを特徴として得られた滅菌豆乳。 - 特許庁

The processed food is obtained by heating soybean milk to form a coating film 1 on its surface, collecting the coating film at one part by the tips of chopsticks 2 at an initial stage, shaking the coating film in the soybean milk 3 of mother liquor and covering the whole coating film with the soybean milk.例文帳に追加

豆乳を温めたときにその表面にできる皮膜1を、初期の段階で箸2の先で一箇所にまとめるとともに母液の豆乳3の中で揺り動かして全体に豆乳をからめたことを特徴とする。 - 特許庁

To provide soybean milk, and refreshment containing soybean milk with excellent flavor by reducing aftertaste and/or harsh taste of soybean milk in the soybean and the refreshment containing soybean.例文帳に追加

豆乳および豆乳を含有する飲食物において、豆乳のもつ後味、エグ味を低減することにより、良好な風味を持った豆乳および豆乳含有飲食物を提供する。 - 特許庁

To provide fermented soybean milk excellent in flavor by supressing an unpleasant taste, fermentation smell and harsh taste caused by its fermentation, as well as a grassy smell derived from soybean milk, and to provide a method for producing the fermented soybean milk.例文帳に追加

豆乳由来の青臭みだけでなく、その発酵によって生じた不快味や発酵臭、えぐみを抑制し、風味の優れた発酵豆乳ならびにその製造方法を提供すること。 - 特許庁

In the wake of the establishment of Paragraph 3, Article 11, the Ministerial Ordinance concerning Compositional Standards, Etc. for Milk and Milk Products (Ministry of Health and Welfare Ordinance No. 52, 1951, hereinafter referred to asMinisterial Ordinance concerning Milk”) has been revised as below.例文帳に追加

法第11条第3項の施行に伴い、乳及び乳製品の成分規格等に関する省令(昭和26年厚生省令第52号。以下「乳等省令」という。)について次の改正を行ったこと。 - 厚生労働省

The milk or milk-containing packaged drink suppressed in flavor deterioration is produced by previously generating and removing a deterioration substance to use milk to be used as the raw material when producing the milk or milk-containing packaged drink, through the step of generating a deterioration substance by heat treatment, aeration treatment or stirring treatment, and the step of removing the generated deterioration substance by deairing and gas blowing.例文帳に追加

乳或いは乳入り容器詰飲料の製造に際して、原料として用いる乳を、加温処理、エアレーション処理、或いは攪拌処理により劣化物質を発生する工程、及び発生した劣化物質を脱気或いはガス吹き込みにより除去する工程、により予め劣化物質を発生させ、除去して用いることにより、香味劣化の抑制された乳或いは乳入り容器詰飲料を製造する。 - 特許庁

例文

To provide an apparatus for producing soybean milk into which swollen soybeans prepared by soaking soybeans in water to be swollen are charged from a hopper without preheating the soybeans or using chemicals, so as to produce soybean milk whose protein is not denaturalized and whose added taste and/or grassy smell are/is removed; and to provide a method for producing soybean milk including taking the soybean milk from the hopper followed by subjecting the soybean milk to heat sterilization.例文帳に追加

大豆をあらかじめ加温したり、薬品を使用したりすることなく、水に浸漬して膨潤した膨潤大豆をホッパーから投入することにより、タンパク質の変性がなく、雑味・青臭みを除去した豆乳の製造装置を提供し、豆乳を取出した後、加熱殺菌して豆乳を製造する。 - 特許庁

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