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tomatoを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 454



例文

The kitchen knife prevents slices from sticking to the blade of the kitchen knife, when one is slicing an ingredient such as cucumber or tomato.例文帳に追加

この包丁では、キュウリやトマトなどの材料を切るときにも、包丁の刃に切ったものがくっつかない効果が得られる。 - 特許庁

The tomato juice having rich varieties according to various preferences can be produced even by starting from a single raw material as a starting point.例文帳に追加

単一の原料を出発点にしても様々な嗜好に応じたバラエティーに富んだトマトジュースを製造できる。 - 特許庁

The tomato sauce-based roux preferably contains 10-50 mass% of the vegetable oil and fat having a melting point at39°C.例文帳に追加

融点39℃以下の植物性油脂は、トマトソース系ルウ中、10〜50質量%含んでいることが好ましい。 - 特許庁

A carrot, a kiwi fruit, a tomato, an apple, a banana, oranges, milk, honey, etc., are applied to a mixer to be liquefied to obtain the objective healthy juice.例文帳に追加

人参、キウィフルーツ、トマト、リンゴ、バナナ、柑橘類、牛乳、蜂蜜などをミキサーにかけて液体状にする。 - 特許庁

例文

To provide a stable tomato cell line high in proliferation efficiency, to provide a method for producing the same, and to provide a medium for culturing the same.例文帳に追加

安定でしかも増殖効率の高いトマトセルラインおよびその生産方法、並びにトマトセルライン培養用培地を提供する。 - 特許庁


例文

The method is suitable for treating the wild vegetables such as bracken, osmund and dogneedle, vegetables such as tomato, field pea and green soybeans, and cereals such as brown rice, buckwheat and wheat.例文帳に追加

ワラビ、ゼンマイ、アイコ等の山菜類、トマト、サヤエンドウ、枝豆等の野菜類、玄米、ソバ、小麦などの穀類の処理に適当である。 - 特許庁

To provide a plant cultivation device, and to provide a method for producing an objective protein in genetically altered tomato.例文帳に追加

植物体栽培装置及び遺伝子組換えトマトにおける目的タンパク質の生産方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method and a device for tank farming by which tomato seedlings 22 are supported and fixed to many planting holes 12 formed on the upper lid 11 of a cultivation tank 15 at prescribed intervals.例文帳に追加

栽培槽15の上蓋11に所定間隔で形成した多数の植え付け孔12に、トマトの苗22を支持固定して栽培する - 特許庁

To provide a composition having tomato fruits as the raw material, and containing γ-aminobutyric acid at high concentration, and to provide a method for producing the composition.例文帳に追加

トマト果実を原料とし、γ−アミノ酪酸を高濃度に含有する組成物、及び該組成物の製造法の提供をする。 - 特許庁

例文

Furthermore, it is preferable that the mixed amount of the pulverized egg shell be 0.001-1 wt.% with respect to the tomato sauce.例文帳に追加

さらに、前記微粉砕化卵殻の配合量は、トマトソースに対して0.001〜1%であることが好ましい。 - 特許庁

例文

Inspired by spaghetti mixed with tomato ketchup, one of the military rations of the occupation troops, IRIE added not only ketchup but tomato puree, seasoning and ingredients to make an authentic dish called 'Spaghetti Naporitan' and put it on the hotel menu. 例文帳に追加

進駐軍で食べていたスパゲッティにトマトケチャップを和えた軍用食からヒントを得て、ケチャップだけでなくトマトピューレ、調味料や具材を加え本格的な料理に仕上げた「スパゲッティナポリタン」としてホテルのメニューに載せた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This tomato comprises at least one tomato yellow leaf curl virus (TYLCV) resistance allelic gene and at least one root knot nematode resistance allelic gene in a genome, and presents the resistance allelic gene in a coupling phase at different loci on one chromosome.例文帳に追加

ゲノム内に少なくとも1個のトマト黄化葉巻ウイルス(TYLCV)抵抗性対立遺伝子及び少なくとも1個のネコブセンチュウ抵抗性対立遺伝子を含むトマトであって、前記抵抗性対立遺伝子が1つの染色体上の異なる座に相引相で存在するトマト。 - 特許庁

The tomato includes within its genome at least one tomato yellow leaf curl virus (TYLCV) resistance allele and at least one root knot nematode resistance allele, characterized in that the resistance alleles are present in coupling phase at different loci on one chromosome.例文帳に追加

ゲノム内に少なくとも1個のトマト黄化葉巻ウイルス(TYLCV)抵抗性対立遺伝子及び少なくとも1個のネコブセンチュウ抵抗性対立遺伝子を含むトマトであって、前記抵抗性対立遺伝子が1つの染色体上の異なる座に相引相で存在するトマト。 - 特許庁

To provide a method for breeding tomatoes having fruit that naturally dehydrate while still attached to the tomato plant and thus have a reduced water content, and to provide tomatoes having reduced water content as products of the method.例文帳に追加

トマト植物(tomato plant;トマト植物体)に付いた状態で自然に乾燥する(dehydrate;水分を取り除く)ことにより水分量が減少した果実を有するトマト植物を育てるための方法と、その方法の生産物である水分量が減少したトマトを提供する。 - 特許庁

The method for producing the drink includes heating tomato juice at 80°C for 30 min followed by cooling and bottling, adding vinegar, sweet Sake and common salt to the product, and re-heating the product at 100°C for 30 min followed by re-cooling to make the drink so that GABA and other vitamins contained in tomato are most efficiently absorbed in the body.例文帳に追加

トマト果汁を80℃にて30分加熱し冷却後瓶詰め、食酢、みりん、食塩を添加し100℃30分にて再加熱、再冷却し飲料にすることによりもっともGABAその他トマトに含まれるビタミンが効率よく体に吸収される飲料の製造方法。 - 特許庁

To provide a method for tomato cultivation, with which reduction in quality caused by excessive application of water and fertilizer for maintenance of growing power (securement of yield) of tomato is prevented, defective fruiting of flower and scorch of fruit occurring in a high-temperature period in the summer are prevented and reduction in shipment and qualities is prevented.例文帳に追加

トマトの樹勢維持(収量の確保)のために水や肥料を過度に施用する結果生ずる品質低下を防止し、夏場の高温期に生ずる花の着果不良と果実の焼けを防止して、出荷量と品質の低下を防止する。 - 特許庁

An excellent strawberry tomato-like fruity fragrance is produced by preparing a compound fragrance base using fragrant components such as various kinds of esters reported to be components of strawberry tomato and adding specific ethers such as anethofuran, theaspirane, rose furan, geranyl methyl ether, and homofuraneolmethylether to the base.例文帳に追加

ホオズキの成分として報告されている各種エステル類などの香気成分を用いてべース調合香料を作成し、アネトフラン、テアスピラン、ローズフラン、ゲラニルメチルエーテル、ホモフラネオールメチルエーテルなどの特定のエーテル類を添加することで、優れたホオズキ様のフルーティーな香りを醸し出すことができる。 - 特許庁

The method for producing pescatore spaghetti comprises applying seafood sauce around boiled spaghetti followed by applying tomato sauce around the spaghetti so as to obtain pescatore spaghetti sauce where the viscosity of the seafood sauce is ≤1Pa s in a measured value detected with a B-type viscometer, and the viscosity of the tomato sauce measured with a Bostwick viscosimeter is 20-250 mm.例文帳に追加

茹でたスパゲティに魚介類ソースをからめた後、これにトマトソースをからめるペスカトーレスパゲティの製造方法で、前記魚介類ソースの粘度がB型粘度計による測定値で1Pa・s以下であり、前記トマトソースの粘度がボストウィック粘度計による測定値で20〜250mmであるペスカトーレスパゲティソース。 - 特許庁

To provide a method for producing pescatore spaghetti where seafood flavor and tomato flavor are moderately in harmony with each other without making the seafood have fuzzy flavor through being mixed with the tomato flavor even when using retort products having poor flavor, blanched frozen products or chilled products as raw material for the seafood ingredients.例文帳に追加

魚介類の具材の原料が風味の弱いレトルト品やブランチング処理済みの冷凍品又はチルド品であっても、魚介類の風味がトマトの風味と混じりあってぼやけた味となってしまうことがなく、魚介類とトマトのそれぞれの風味が程よく調和したペスカトーレスパゲティを製することができる製造方法の提供。 - 特許庁

Kinds of liqueur such as citrus fruits shochu, shiso (Japanese basil) shochu, sea tangle shochu, tomato shochu etc., in which fruit juice and extracts of unique ingredients are mixed with generally existing group Ko, Otsu or mixed shochu. 例文帳に追加

一般的な既存の甲類・乙類焼酎または混和焼酎に、独自原料の果汁・エキス類を混和した、リキュールの一種とも言うべきもの(柑橘類焼酎、シソ焼酎、コンブ焼酎、トマト焼酎など)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Bolognese (ragù alla bolognese in Italian, ragò a la bulgnàisa in Bolognese dialect) or bolognaise (sauce bolognaise in French) is a kind of sauce (seasoning) mainly made from meat and tomato originating in Bologna, Italy. 例文帳に追加

ボロネーゼ(イタリア語ragùallabolognese,ボローニャ方言ragòalabulgnàisa)またはボロネーズ(フランス語saucebolognaise)は、イタリア・ボローニャを発祥とする肉とトマトを主な材料とするソース(調味料)である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This is a dish in the region of Lazio, not Campania where Naples is located, eaten in tomato sauce made from pancetta and onion with Pecorino Romano if desired. 例文帳に追加

パンチェッタ、タマネギのトマトソースにペコリーノ・ロマーノを好みでいれる、ラツィオ州(ナポリのあるカンパニア州ではなくローマ近郊)の料理となる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Another variation is the 'Italian hamburger' with a tomato based sauce, 'hamburger with grated radish (in Japanese style)' with grated radish and a sauce of Japanese taste, and 'stewed hamburger' with demi-glace sauce (type of brown sauce). 例文帳に追加

そのほかにも、トマトベースのソース仕立ての「イタリアンハンバーグ」、ダイコンおろしと和風ベースのソース仕立ての「(和風)おろしハンバーグ」、デミグラスソースベースで煮込んだ「煮込みハンバーグ」などがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Though sclareol itself does not have anti-nematode activity, nematode can be controlled by allowing an object plant such as a tomato to absorb sclareol.例文帳に追加

スクラレオール自体は、抗センチュウ活性を有さないが、トマトなどの対象植物にスクラレオールを吸収させることによって、センチュウを防除することができる。 - 特許庁

Preferably, the fruit is selected from tomato, grape fruit, melon, mango, pineapple, nectarine, strawberry, plum, banana, cranberry, grape, pear, apple and avocado.例文帳に追加

好ましくは、前記果物は、トマト、グレープフルーツ、メロン、マンゴ、パイナップル、ネクタリン、イチゴ、プラム、バナナ、クランベリー、グレープ、セイヨウナシ、リンゴ、およびアボガドから選択される。 - 特許庁

A urease activity inhibitor includes at least one kind of fruit juice selected from the group consisting of those of tomato, lemon and apple, or its extract.例文帳に追加

トマト、レモンおよびリンゴからなる群から選択される少なくとも一つのものである果実果汁またはその抽出物を含んでなる、ウレアーゼ活性阻害剤。 - 特許庁

The plant insect pets are effectively suppressed by spraying a controlling agent using a bacterium Pseudomonas fluorescens KPM-018P isolated from a leaf of a tomato.例文帳に追加

本発明は、トマトの葉から単離した細菌、シュードモナス・フルオレッセンス(Pseudomonas fluorescens)KPM−018Pを用いた防除剤を植物体に噴霧することにより、植物害虫を効果的に抑制する。 - 特許庁

The new bacterium is a tomato-endogenous bacterium, being newly isolated bacterium belonging to the genus Bacillus megaterium or the genus Bacillus mycoides each exhibiting controlling action on soil disease injuries.例文帳に追加

トマトに内生する細菌であって、土壌病害に対して防除作用を示すBacillus megateriumに属する新規に単離された細菌 及びBacillus mycoidesに属する新規に単離された細菌。 - 特許庁

The present invention provides an excellent cosmetic which prevents skin disorders, skin inflammation caused by lipid peroxides on skin by containing an oil soluble tomato extract.例文帳に追加

本発明は、油溶性トマト抽出物を含有することにより、皮膚上の過酸化脂質が原因となって発生する皮膚障害、皮膚の炎症等を防止する優れた化粧料を提供する。 - 特許庁

The eating and drinking composition contains the fermented liquid of the tomato, at least any one of an edible organic acid and its salt, and sugar alcohol.例文帳に追加

前記トマトの発酵液と、食用有機酸及びその塩の少なくともいずれかと、糖アルコールとを含有することを特徴とする飲食用組成物である。 - 特許庁

The food products include goods such as sports drinks, baking soda, diet tablets and improved liquid food products such as orange juice, tomato juice.例文帳に追加

これらの食品は、スポーツドリンク、ベーキングソーダ及び食餌錠剤等の製品、ならびにオレンジジュース及びトマトジュース等の改良された液体食品を包含する。 - 特許庁

The sauce kit for pescatore spaghetti comprises a set of a package bag where the seafood sauce and the seafood ingredients are hermetically sealed, and another package bag where the tomato sauce is hermetically sealed.例文帳に追加

前記魚介類ソースと魚介類の具材が充填密封されてなる包装袋と前記トマトソースが充填密封されてなる包装袋とをセットとするペスカトーレスパゲティ用ソースキット。 - 特許庁

To provide a tomato characterized by having resistance against TYLCV and being highly resistant against at least one root knot nematode species selected from the group consisting of Meloidogyne arenaria, Meloidogyne incognita and Meloidogyne javanica.例文帳に追加

TYLCVに対して抵抗性であり、Meloidogyne arenaria、Meloidogyne incognita及びMeloidogyne javanicaから成る群より選択される少なくとも1つのネコブセンチュウ種に対して高度に抵抗性であることを特徴とする、トマトを提供する。 - 特許庁

To provide a manufacturing method of food materials with rich anti-oxidative property (vitamin C and lycopene) reutilizing the intact resources of tomato leaves and branches discharged in the course of growing and processing of tomatoes.例文帳に追加

トマトを栽培、製造する工程で排出される未使用資源の葉、枝から抗酸化性(ビタミンCとリコピン)の高い食品素材に再度利用できる製造方法を提供する。 - 特許庁

Gathering plates (100) urge the intermediate slices of the several tomatoes to gather in one accumulation of tomato slices, and the transfer tray (72) is lowered to a position immediately above shipping containers (74) and tilted to deposit the tomatoes in the containers.例文帳に追加

収集板(100)は幾つかのトマトの中間スライスをトマトのスライスの1つの集積に集め、搬送トレイ(72)は出荷容器(74)のすぐ上の位置に下がり、トマトを容器に堆積するため傾く。 - 特許庁

To provide a method for increasing the content per unit dry weight of at least one or more kinds of components selected from the group consisting of amino acids, potassium, carotenoids, ascorbic acid and vitamin B6 in tomato fruits.例文帳に追加

トマト果実中のアミノ酸、カリウム、カロテノイド、アスコルビン酸、ビタミンB6からなる群から選択される少なくとも一種以上の成分の単位乾燥重量あたりの含量を上昇させる方法を提供すること。 - 特許庁

The microbicide composition containing slightly acidic water and 0.001-1.0% polyether-modified silicone expressed by formula (1) based on the whole composition expresses high control effect for Oidium lycopersici by spreading the composition to tomato.例文帳に追加

微酸性電解水と、組成物の全重量に基き0.001〜1.0%の式(1)のポリエーテル変性シリコーンとを含む殺菌剤組成物をトマトに散布してトマトウドンコ病に高い防除効果を示した。 - 特許庁

One sheet material 4 is printed with sample cards 1, 2 and 3 displayed by life-size color photographs corresponding to the weights of (a) a common horse mackerel, (b) tomato and (c) milk of 80 kcal.例文帳に追加

1枚のシート材4には、80kcalの(a)真アジ、(b)トマト、(c)牛乳の重量に相当する実物大のカラー写真をもって表示されたサンプルカード1、2、3が印刷されている。 - 特許庁

To provide a method for producing a drink, for giving efficient absorption using vinegar in order to let GABA, and vitamins such as β-carotene and lycopene contained in tomato be efficiently absorbed in the body.例文帳に追加

トマトに含まれるGABA、βカロチン、リコピンなどのビタミンを効率よく体に吸収させるために食酢を使った効率の良い吸収を施す飲料の製造方法の提供を課題とする。 - 特許庁

The plant is preferably any one plant selected from tomato, potato, green pepper, eggplant, tobacco, hot pepper, Japanese basil, Japanese radish, strawberry, banana, marguerite, chrysanthemum and sunflower.例文帳に追加

当該植物は、トマト、ジャガイモ、ピーマン、ナス、タバコ、トウガラシ、シソ、ダイコン、イチゴ、バナナ、マーガレット、キクまたはヒマワリのいずれかであることが好ましい。 - 特許庁

The drink is obtained by adding in a tomato juice one or more of zooplankton extracts, Lonicera caerulea L. juice and grape leaf extracts.例文帳に追加

トマト汁に、動物プランクトンのエキス、ハスカップの果実汁、ぶどう葉のエキスのいずれか1種または複数種を含有せしめたことを特徴とする、肌荒れ防止作用を有する飲料。 - 特許庁

The tomato ketchup contains the following components (A) to (C): (A) 12 to 31 mass% of saccharides; (B) 0.6 to 1.9 mass% of potassium; and (C) 0.1 to 1.55 mass% of sodium.例文帳に追加

下記(A)〜(C)成分を含有するトマトケチャップ:(A)糖質 12〜31質量%、(B)カリウム 0.6〜1.9質量%、及び(C)ナトリウム 0.1〜1.55質量%。 - 特許庁

Far infrared light in the range of 700-750 nm wave length having the strongest light intensity is irradiated to tomatoes after the end of a light period to increase the amino acid content and potassium content per unit dry weight of the tomato fruits.例文帳に追加

トマト果実中の単位乾燥重量あたりのアミノ酸含量及びカリウム含量を上昇させるには、トマトに対し、明期終了後、700〜750nmの波長域の遠赤色光の光強度が最も強い光を照射する。 - 特許庁

The designation of this merchandise can be expected by living people due to a difference in color tone of liquors to appearance and a flavor of a full-ripe tomato turning red impressing the favor of Mother Nature.例文帳に追加

酒類の、見た目による色調の違いと、真っ赤に完熟したトマトの大自然の恵みを感じさせる風味によって、生活者に「この商品」と指名されることが期待できる。 - 特許庁

To provide a tomato-based sauce which has excellent viscosity stability and excellent oil dispersion stability without adding starch, a chemical substance, or the like.例文帳に追加

本発明の目的は、澱粉や化学物質等を添加することなく、粘度安定性、さらには油分の分散安定性に優れたトマトベースのソースを提供することにある。 - 特許庁

This lycopene composition is prepared by subjecting tomato treated product to centrifugation, microfiltration and ethanol fractionation and drying and pulverizing the resultant lycopene-including liquid, washing the powder with 30-100 vol.% ethanol, then removing the solvent.例文帳に追加

トマト処理物を遠心分離、精密濾過、エタノール分別して調製したリコピン含有液を、乾燥し粉末化した後、30〜100容量%エタノールにて洗浄し、次いで溶媒を除去し、本リコペン組成物を製造する。 - 特許庁

Since the raw material are tomato leaves and branches, the manufactured food materials are very inexpensive in the unit price, and at the same time equally nutritious containing similar effective ingredients as any other fruits, and they are tasty, inexpensive and healthy food materials.例文帳に追加

原料はトマトの葉、枝なので製造する食品素材は単価が非常に安く、しかも有効成分及び栄養面においても果実と同じで、美味しい、安い、健康に良い食品素材である。 - 特許庁

To provide a tomato which is resistant to TYLCV and highly resistant to at least one root knot nematode species selected from the group consisting of Meloidogyne arenaria, Meloidogyne incognita, and Meloidogyne javanica.例文帳に追加

TYLCVに対して抵抗性であり、Meloidogyne arenaria、Meloidogyne incognita及びMeloidogyne javanicaから成る群より選択される少なくとも1つのネコブセンチュウ種に対して高度に抵抗性であることを特徴とする、トマトを提供する。 - 特許庁

The packed seasoning liquid for a microwave oven is used for the method for producing the tomato base sauce and mixed with citrus fruit juice and edible oil and fat.例文帳に追加

前記トマトベースソースの製造方法に使用する電子レンジ用容器詰調味液であって、柑橘果汁及び食用油脂を配合してある電子レンジ用容器詰調味液。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing sparkling wine with high GABA (Gamma Amino Butyric Acid) content obtained by alcohol fermentation of wort containing vegetable and fruit juice including tomato juice or carrot juice, etc., with a high GABA content, as principal ingredient.例文帳に追加

ギャバ含有量の高いトマト果汁や人参汁等の青果物汁を主成分とした麦汁をアルコール発酵させた高ギャバ含有発泡酒の製造方法を提供する。 - 特許庁

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