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英和・和英辞典で「水 スープ」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、
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「水 スープ」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 52



例文

冬にスープ飲むと鼻出るのなんなの?例文帳に追加

Why does my nose run when I eat soup in winter? - Tatoeba例文

もしスープが濃すぎればを加えなさい例文帳に追加

If the soup is too thick, add more water. - Eゲイト英和辞典

薄い粥またはスープ(通常、オートミールと肉で味付けされた例文帳に追加

a thin porridge or soup (usually oatmeal and water flavored with meat)発音を聞く  - 日本語WordNet

誰も、彼のスープでのやけど、あるいは彼のジャガイモのっぽさを楽しまない例文帳に追加

no one enjoys the burning of his soup or the wateriness of his potatoes発音を聞く  - 日本語WordNet

魚(ウナギ、コイ、スズキ)・ワイン・ストックで作った味の濃いスープまたはシチュー例文帳に追加

highly seasoned soup or stew made of freshwater fishes (eel, carp, perch) with wine and stock発音を聞く  - 日本語WordNet

粥の分を少なくすればプディング、多くすればスープに近くなる。例文帳に追加

If the water content is reduced, a porridge becomes a pudding, and if it is increased it becomes closer to a soup.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

玄米スープは、で煮込んだ玄米粒子を、粉砕して微粒子状にしたもの。例文帳に追加

This unpolished rice soup comprises unpolished rice granules stewed with water and brought to be minute particles by pulverizing. - 特許庁

僕ならスープ皿を持ってきて、グラスを充分に注意しながらテーブルの端まで滑らせてをそのスープ皿に流し込むな。は床にはこぼれない。例文帳に追加

I'd get a soup plate and then slide the glass very carefully over to the edge of the table, and let the water run into the soup plate - it doesn't have to run onto the floor. - Tatoeba例文

僕ならスープ皿を持ってきて、グラスを充分に注意しながらテーブルの端まで滑らせてをそのスープ皿に流し込むな。は床にはこぼれない。例文帳に追加

I'd get a soup plate and then slide the glass very carefully over to the edge of the table, and let the water run into the soup plate - it doesn't have to run onto the floor.発音を聞く  - Tanaka Corpus

増粘剤を含む高油脂含有濃縮液状スープにおいて、該濃縮液状スープにミートペーストを含有させるとともに、油脂含量に対する実質的な分含量の割合(実質的な分含量/油脂含量)が1.2以下とする。例文帳に追加

Meat paste is contained in the high oil and fat containing concentrated liquid soup including the thickener, and a ratio of the substantial water content to the oil and fat content (substantial water content/oil and fat content) is 1.2 or less. - 特許庁

系媒体に分散又は溶解して用いる粉末状或いは顆粒状のスープ又はソースにおいて、植物ステロールと卵黄リポ蛋白質との複合体を含有することを特徴とする粉末状或いは顆粒状のスープ又はソース。例文帳に追加

The powdered or granular soup or sauce which is used by dispersing or dissolving in a water-based medium contains a compound material of plant sterol and yolk lipoprotein. - 特許庁

製パン工程に於いて使用するの代りに、烏骨鶏のスープに烏骨鶏の卵黄油を調合した調合スープが用いられてパンを製造するパンの製造方法と成す。例文帳に追加

The method for producing the bread includes the following process: instead of water used in conventional baking processes, soup prepared by compounding silky fowl soup with silky fowl yolk oil is used. - 特許庁

前記濃縮クリームスープ又は濃縮クリームソースに3〜15倍量の又は牛乳を加えて加熱するクリームスープ又はクリームソースの製造方法。例文帳に追加

The method for producing cream soup or cream sauce comprises adding water or milk in an amount 3-15 times that of the cream soup or the cream sauce to the concentrated cream soup or the concentrated cream sauce, and heating the mixture. - 特許庁

封入体中心付近の液体スープを、封入体表面付近に移動させることによって、温度差が大きい液体スープと冷却との間で熱交換を行うことができる。例文帳に追加

By moving the fluid soup around a center of the enclosure 21 to the vicinity of a surface of the enclosure 21, thermal exchange between the fluid soup and cooled water widely different in temperatures can be performed. - 特許庁

また、本製法によると低分状態(例えば、粉末状態)のスープ原料を混合して過熱蒸気を付与するだけで調理感にすぐれた粉末スープを製造することができる。例文帳に追加

Further, by the method, the powdered soup having the cooked feeling can be produced only by mixing the soup raw materials in a state of the low water content (e.g. a powder state), and imparting the superheated steam. - 特許庁

冷却が貯留される貯留槽22に、バケット23内の液体スープ封入体21を浸漬し、噴出ノズル24によって流動用冷却を噴出して,バケット内の冷却を流動させて、液体スープ封入体21を変形させる。例文帳に追加

A liquid soup enclosure 21 in a bucket 23 is dipped into a storage tank 22 in which cooled water is stored, cooled water for swirling is spouted by a spout nozzle 24 to fluidize the cooled water in the bucket, and the enclosure 21 is deformed. - 特許庁

スープ、ジュース等の液状食品に、容易に溶解又は分散できるゾル状又はゲル状食品調製用粉末組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain a powdery composition for preparing sol-like or gel-like food capable of easily melting or dispersing in liquid food such as water, soup or juice. - 特許庁

飲食品が、酒類、嗜好飲料、清涼飲料スープ類であることを特徴とする、飲食タイプの育毛促進料。例文帳に追加

The food or beverage is an alcoholic beverage, a tasty beverage, a refreshing beverage or soup. - 特許庁

飲食品が、酒類、嗜好飲料、清涼飲料スープ類のいずれかであることを特徴とする、飲食タイプの脱毛防止料。例文帳に追加

Any one of liquors, a luxury drink, refreshing drinking water, and soups is used as food and drink in the hair loss preventing preparation of food and drink type. - 特許庁

その形状により、柄を持ち上げただけで下部の容器部分3が平となり、スープを一杯に掬う事が可能となる。例文帳に追加

Because of its shape, the container part 3 of the lower part becomes level only by raising the handle to make it possible to scoop the soup up to the full. - 特許庁

スープや茹で汁の液上面部で芙蓉蟹様のふんわりとした卵塊を形成させる調製方法を提供する。例文帳に追加

To provide a preparing method for forming a puffy egg mass like a dish of food known as sauteed crabs and scrambled eggs in a soup, on a liquid upper surface of hot water, soup, or boiling soup. - 特許庁

溶き卵に予め膨張剤を含有させておき、これを熱又はスープに注加し、加熱または保持する。例文帳に追加

This preparing method for the puffy egg mass comprises previously including a leavening agent in beaten egg, pouring the product into hot water or soup, and heating or retaining the product. - 特許庁

それぞれ異なる種類のスープ又はを蓄える複数個のタンク2と、これらのタンク2の内容物をそれぞれ別個に吸い上げて注出するローラーポンプ23、25、27と、これらのローラーポンプ23、25、27から注出されたスープ又はを混合するミキシングユニット24とにより構成した。例文帳に追加

This machine for mixing and pouring soup is constituted of several tanks 2 which store different kinds of soups or water, roller pumps 23, 25, 27 which separately suck contents of the tanks 2 and pour the sucked soup and a mixing unit 24 which mixes the soups poured from the roller pumps 23, 25, 27 or water. - 特許庁

、温、牛乳などの系媒体に分散又は溶解しても「ままこ(ダマ)」と呼ばれる塊が生じ難い粉末状或いは顆粒状のスープ又はソースを提供する。例文帳に追加

To provide powdered or granular soup or sauce hardly causing mass called as undissolved lump of flour even if dispersing or dissolving in a water-based medium such as water, hot water and cow milk. - 特許庁

又は牛乳を加えて電子レンジ等で加熱するだけで、撹拌等をしなくても簡便に分散、均一化されてクリームスープ又はクリームソースを得ることができる濃縮クリームスープ又はクリームソースであって、前記加熱によってふきこぼれが生じにくい濃縮クリームスープ又はクリームソースを提供する。例文帳に追加

To provide concentrated cream soup or concentrated cream sauce which is readily dispersed and homogenized only by adding water or milk and heating the mixture with a microwave oven or the like to obtain cream soup or cream sauce without stirring, for example, and which hardly boils over in the heating process. - 特許庁

容器入り即席麺の製造方法は、生分解性を有する基材層と基材層の表面を覆う生分解性および耐性を有する表層とからなる生分解性の容器に、乾燥した具材を収容した具材袋とスープの素を収容したスープ袋との少なくとも一方を装填した後、装填された具材袋またはスープ袋の上に乾燥した麺塊を装填する工程を含む。例文帳に追加

The method for producing instant noodles in cup includes the following process: A biodegradable cup formed of a biodegradable base layer and a biodegradable and water-resistant face layer covering the surface of the base layer is packed with at least one of a bag containing dried ingredients and a bag containing a soup material, and then a dried noodle mass is put on the former bag or the latter bag. - 特許庁

乾燥されて常温で長期の保存が可能であり、しかも、飲用時には熱湯やに素早く戻すことができ、且つ、モズク特有の食感を保有することができるスープ用乾燥モズクの製造方法とモズクスープを提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing dried Nemacystus decipiens for soup storable at normal temperature for a long time because of being dried, capable of being rapidly reconstituted in boiling water or water when drinking, and also having palate feeling peculiar to Nemacystus decipiens; and to provide Nemacystus decipiens soup obtained through the method. - 特許庁

これによって膨張剤から発生するガスにより熱上面部に溶き卵が浮上し、鍋底に付着することなく、ふんわりとした一個の卵塊を熱又はスープ上で形成させる。例文帳に追加

As a result of it, beaten egg comes up on the upper surface of hot water by gas generating from the leavening agent to form a puffy mass of egg on hot water or soup without sticking to the bottom of a pot. - 特許庁

3〜15倍量の又は牛乳を加えて加熱することによりクリームスープ又はクリームソースを得られるようにする分活性が0.9以下の濃縮クリームスープ又は濃縮クリームソースであって、脂質及び蛋白質の含有量が脂質100重量部に対し蛋白質が10〜35質量部であり、澱粉及び/又は澱粉分解物を含有し、粘度が3〜50Pa・sである濃縮クリームスープ又は濃縮クリームソース。例文帳に追加

The concentrated cream soup or the concentrated cream sauce has a water activity of ≤0.9, is obtained by adding water or milk in an amount 3-15 times that of the cream soup or the cream sauce, contains 10-35 pts.mass of protein based on 100 pts.mass of lipid, contains starch and/or decomposed starch, and has a viscosity of 3-50 Pa s. - 特許庁

そして帰国後、そこで習得した西洋料理のコンソメと中国風鶏のスープをアレンジし、1905年に博多炊きを完成させたのが起源であるという説もある。例文帳に追加

After he came back to Japan, he is said to have arranged Western consomme and Chinese chicken soup that he had learned there to make the original Hakata mizutaki in 1905.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

スープ用のこく味付与組成物であって、食用油脂、ホスホリパーゼA処理卵黄及びオクテニルコハク酸化澱粉とを含有した酸性中油型乳化組成物からなるこく味付与組成物。例文帳に追加

This full-bodied taste-imparting composition for soup consists of an acidic oil-in-water type emulsified composition comprising edible oil-and-fat, phospholipase A-treated yolk and an octenylsuccinic acid-modified starch. - 特許庁

穀類、おから及びこんにゃく成分を含有する混合物を粒状にゲル化することにより得られる粒状多孔質食品が吸性に富み、各種スープと組み合わせることもできる。例文帳に追加

The granular porous food is obtained by granularly gelatinizing a mixture comprising cereals, bean-curd refuse and konjak ingredients. - 特許庁

耐熱容器にもしくは無色透明に近いスープを入れ、煮込むのに火が通りやすいようカットした紫キャベツを投入し加熱する。例文帳に追加

The method comprises the following procedure: water or nearly colorless and transparent soup is put into a heat-resistant vessel and purple cabbage cut so as to easily pass heat for boiling well is then plunged into the vessel followed by heating. - 特許庁

本発明は、に容易にかつ微細に分散し、麺類へのほぐれ性能を改善し、しかも、麺喫食時にスープ等の濁りが少ない麺用ほぐれ剤を提供する。例文帳に追加

To provide a loosening agent for noodles, easily and minutely dispersible in water, improving loosening properties of noodles, and causing less turbidity in soup when eating noodles. - 特許庁

や海産物1の茹で汁、味つきのスープ等の液体とこの液体内に入れた海産物1を一体に凍結させ、液体の凍った氷結体2の中に凍った状態の海産物1を閉じ込めるようにする。例文帳に追加

The method for preserving the marine product 1 comprises unitedly freezing liquid such as water, the boiled soup of the marine product 1 and seasoned soup, and the marine product 1 put in the liquid, and enclosing the frozen marine product 1 in a frozen body 2 of frozen liquid. - 特許庁

穀類、おから及びこんにゃく成分を含有する混合物を粒状にゲル化することにより得られる粒状多孔質食品が吸性に富み、各種スープと組み合わせることもできる。例文帳に追加

This granular porous health food is obtained by granularly gelatinizing a mixture comprising cereals, bean-curd refuse and devil's tongue ingredient. - 特許庁

流量センサが湯量を検出しない場合には、断異常と判断して所定の警報動作を実行し使用者に対処を促すスープ製造装置を提供する。例文帳に追加

To provide a soup maker that can judge the case where the flow rate sensor does not detect the hot water flow, as an abnormal suspension of water supply, and carries out the prescribed warning motion to demand the user to deal with the situation. - 特許庁

保管時などにおける即席調理食品同士の結着を防止し、かつ、熱に溶かしシチューやスープなどにして食しているときに良好な口当たり、滑らかな食感を有する即席調理食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a quickly cookable food capable of preventing the foods from binding to each other when stored, and having a good taste and a smooth mouth feel when taken as stew, soup, etc., after dissolved in hot water. - 特許庁

こんにゃく粉、グルコマンナン又はでん粉・くず粉・増粘多糖類・寒天・酸化カルシウムを使用原料としたフリーズドライ用こんにゃくと各種フリーズドライ可能なスープと混合しフリーズドライをかけたことを特徴とするフリーズドライインスタント食品の製造方法。例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FREEZE-DRIED INSTANT FOOD COMPRISING MIXING FREEZE-DRY KONJAK MADE OF KONJAK POWDER, GLUCOMANNAN OR STARCH, KUZU VINE POWDER, THICKENING POLYSACCHARIDE, AGAR AND CALCIUM HYDROXIDE, WITH VARIOUS SOUPS WHICH CAN BE FREEZE-DRIED, AND SUBJECTED TO FREEZE-DRY - 特許庁

動物性原材料を、たんぱく分解酵素であるプロテアーゼなどの酵素を用いて酵素分解し、ついで常圧または加圧下に、加熱して酵素を失活させるとともに、熱抽出を行い、原材料の含有する旨味成分を抽出して、スープを製造する。例文帳に追加

This soup is produced by enzymatically hydrolyzing the animal raw material with an enzyme such as protease which is a proteolytic enzyme, then deactivating the enzyme with heating under a normal pressure or a pressurized state and carrying out hot water extraction to extract the palatable ingredients included in the raw material. - 特許庁

クリームスープやクリームパスタソースなどの調理食品の冷解凍時に油分離を生じにくい特徴を有する、耐冷凍性に優れた練り込み用中油型乳化油脂組成物、更にはその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil-in-water emulsified oil and fat composition for kneading, excellent in anti-freezing properties, and having characteristics of hardly causing oil separation when freezing and thawing cooked food such as cream soup and cream pasta sauce, and to provide a method for producing the composition. - 特許庁

澱粉と、アルカリ剤と、又は熱湯とを混合攪拌し、該混合物を加熱処理し、乾燥した生タイプ即席中華麺の麺質改良製剤を添付する粉末スープ等に加えておくことで、喫食時に熱湯で溶解した麺質改良製剤の効果により、麺線に「しなやかさ」と「ぬめり感」を付与する。例文帳に追加

A noodle quality enhancer prepared by mixing and agitating starch, an alkali agent, and water or hot water, heat-treating the resultant mixture, and drying the heat-treated mixture, is added to a soup powder or the like to be added, when the enhancer is dissolved in hot water when eating, can impart "suppleness" and "sliminess" to the ramen noodle strands. - 特許庁

加熱処理が施されていない生中華麺であっても、麺茹で用湯をスープに使用して美味しく食することができ、さらに特殊な生中華麺の製造装置を必要とすることなく通常使用される生中華麺の製造装置により製造可能な生中華麺を提供する。例文帳に追加

To provide raw Chinese noodles capable of being deliciously eaten by using noodle-cooking hot water as soup raw water, although the raw Chinese noodles are not heat-treated, and capable of being produced by conventionally used facilities for producing the raw Chinese noodles, without requiring specified facilities for producing the raw Chinese noodles. - 特許庁

例文

分散性に優れていて、喫食時に熱湯又は温を加えた際に、ままこ(ダマ)の発生が少なく、かつ、茹でとうもろこし風味が付与されていて風味が良好であり、粉末状又は顆粒状のスープやソースの製造に好適なコーンパウダーとその製造方法とを提供すること。例文帳に追加

To provide corn powder having excellent dispersibility, having little occurrence of undissolved powder lumps when adding hot water or warm water thereto in an eating time, having good flavor because of boiled corn taste imparted and suitable for production of powdery or granular soup or sauce and to provide a method for producing the corn powder. - 特許庁

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